Bästa vinkylen 2022 – Test av olika vinkylar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Severin Vinkyl 33 Flaskor

CANDY CWC154EELN Vinkyl 41 Flaskor

Caso Vinkyl Caso WineDeluxe 18 Flaskor

CLIMADIFF CC12 Vinkyl 12 Flaskor

Klicka här för att se fler vinkylar.

Bästa vinkylen 2022

Ett vinkylskåp kan vara det perfekta tillskottet för att ta din vinkollektion till nästa nivå. Det är ett kylskåp som håller vinerna kalla samtidigt som de har den perfekta temperaturen för vinets utveckling. Det är även ett snyggt tillskott och garanterar att få igång ett par konversationer.

Men det är dock inte så enkelt att köpa den bästa vinkylen på nätet. Det kan bli ganska svårt att veta vad som är bäst när man inte alltid kan lita på affärerna. Ofta brukar online affärer endast skriva om de positiva sakerna. Man får alltså inte reda på de negativa sakerna och detta innebär att man inte får en så tydlig bild av hur bra vinkylen faktiskt är. Dessutom så blir det svårt att köpa rätt vinkyl när där finns så många olika modeller i olika prisklasser. Man vill ju inte köpa en vinkyl som man inte tycker om. Om man inte är så insatt kan det därför bli svårt att köpa den bästa vinkylen.

Men det är därför som vi här på Köksproffset.se har gjort en köpguide för de bästa vinkylarna. Vi har nämligen gjort vårt eget vinkyl köpguide. Med hjälp av min köpguide så kommer det bli mycket enklare att köpa den bästa vinkylen. Vi gjorde den här guiden genom att använda och testa några olika vinkylar. Vi läste också igenom kundrecensioner för att hitta den absolut bästa vinkylen. Med hjälp av all information så gjorde vi den här köpguiden. Efter att du har läst igenom köpguiden så kommer du enkelt att kunna köpa den bästa fritösen.

Köpguide för bäst i test vinkyl 2022

Det kan alltså vara ganska svårt att veta vilken vinkyl som är bäst. Det finns så mycket som man måste tänka på. Men genom att följa min köpguide så kommer hela processen att bli mycket enklare. När du köper den bästa vinkylen så finns det nämligen några viktiga faktorer som du måste tänka på. Det är även viktigt att du väljer rätt vinkyl utifrån dina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa vinkylen 2022:

Köpguide för bäst i test vinkylskåp 2022

Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa vinkylen 2022:

 • Typer
 • Storlek
 • Märken
 • Installationsplats
 • Gångjärnsplacering
 • Enkel användning
 • Stil
 • Pris
 • Placering
 • Temperatur
 • Antivibrationssystem
 • Vintersystem
 • Kolfilter
 • LED-lampor
 • Tonat glas
 • Säkerhetsfunktioner
 • Hyllor
 • Isolering
 • Temperaturvariation

Typer

Det finns många olika sorters vinkylsskåp, dessa är de vanligaste typerna.

Enkelzon

Vinkylskåp med kylning med en enda zon har bara ett kylområde och en temperaturkontroll. Perfekt för förrätter och människor som bara föredrar rött vin eller bara vitt vin. Det finns som med allt annat här i livet för och nackdelar med dessa modeller. För att läsa mer om fördelar och nackdelar så kan du kolla på de vanligt ställda frågorna för att se mer.

Dubbelzon

Kylare med dubbla zoner är för dem som har en växande samling och / eller gillar både röda och vita viner. De är lite dyrare, men inte så mycket mer. För mer information så finns det för och nackdelar på vanligt ställda frågor.

Inbyggd

Ventilationen för dessa kylare är sådan att du perfekt kan integrera dem i dina köksskåp. Perfekt för designpurister och alla som vill lägga till en touch av klass till sitt kök eller bar.

Om du ska köpa din första vinkylskåp rekommenderar vi att du väljer ett litet kylskåp med en zon. De är inte särskilt dyra och det perfekta sättet att avgöra om du menar att kyla vin på rätt sätt.

Storlek

Generellt sett kommer vinkylar i ett antal olika storlekar, vanligtvis mätt med antalet flaskor som den kan lagra.

De mindre lagrar var som helst från 1 till 50 flaskor, medan du för de riktiga samlarna kan köpa flaskor som kan lagra över 200 flaskor eller mer.

Om du precis har börjat samla, skulle jag uppenbarligen rekommendera att gå till något av en mindre kylare (något som en 18-flaskvinkylskåp eller ett 6-flaskkylskåp skulle nog vara bra), men om du är en ivrig vinälskare är det inget fel med att köpa en som kan lagra mer än 200 flaskor. Allt är upp till personliga preferenser för den här.

Märken

Någon av de produkter vi listade ovan skulle vara bra val när du köper en vinkällare. Mycket av det beror på personliga preferenser och vad du letar efter.

Förutom de detaljerade recensionerna du kan hitta har vi täckt ett antal av de högst rankade vinkylarna från dessa märken.

 • Edgestar
 • Danby
 • Avanti
 • Haier
 • Vinentusiast
 • Vinotemp
 • Vissani
 • Magic Chef

Läs också >>> Riskokare bäst i test

Installationsplats

Har du ledigt utrymme för en medelstor eller stor källare? Mät alltid två gånger för att bekräfta höjden, bredden och djupet på ditt utrymme. Har du tillräckligt med utrymme när dörren öppnas?

Gångjärnsplacering

Höger eller vänster gångjärn. Föredrar du att öppna din dörr till höger eller vänster? Beställ modellen med rätt gångjärn eller leta efter en vändbar dörrenhet. Detta är väldigt bra att ha koll på innan du beställer online eftersom det är lätt att det blir fel.

Enkel användning

Kontrollera först temperaturkontrollpanelen – är den inne i dörren eller utanför dörren? Hur lätt är det att ställa in eller ändra innertemperaturen? Finns det andra kontrollfunktioner du behöver, till exempel larm eller sabbatsläge? Behöver du justerbara hyllor? Det är olika funktioner som kan vara bra att ha i åtanke när du köper ditt vinkylskåp. Om du letar efter ett vinkylskåp med alla funktioner så får du också vara redo på att betala lite mer.

Stil

Stil är lika viktigt som funktionalitet. Tänk på färgen och materialet på andra apparater i ditt utrymme. Föredrar du en sömlös dörrkarm i rostfritt stål eller en med sömmar? Klart glas eller rökglasdörr? Föredrar du en enda dörr eller franska dörrar? Vad sägs om dörrhandtaget eller handtagen – sidan, toppen eller urtaget? Trähyllor eller metallställ? Blått eller guld eller vitt inre ljus? Allting ska vara gjort ordentligt och passa in i sammanhanget.

Pris

I allmänhet kostar en kyl med större kapacitet mer än en liten. En inbyggd (frontventilering) kostar vanligtvis mer än en fristående enhet. En enhet med franska dörrar kostar vanligtvis mer än en enda dörr. De billigaste är de små bänkskivaenheterna, Lite dyrare för en kyl som har kapaciteten för 40-50 flaskor och ännu dyrare för de som kan ha cirka 100 flaskor för modeller med 200+ flaskor så får du betala en rejäl summa och det bästa är att få de specialgjorda för att passa dina egna behov.

Även om detta är en viktig faktor bör du försöka att inte göra det till det primära övervägandet. Det finns ett brett utbud av priser som passar alla budgetar, men om du vill hålla viner i förstklassigt skick och är seriös om kvalitet, med vin som huvudattraktion för ditt företag, är det klokt att köpa flaggskeppsprodukter

att ta hand om din värdefulla samling. Vill du investera i det bästa men vill inte ha den stora kostnaden? Vi erbjuder kommersiella leasingalternativ så att du kan njuta av ledande utrustning samtidigt som du fördelar kostnaden i hanterbara månatliga återbetalningar.

Placering

Om det är ett fristående vinkylskåp och den har en bakre ventilering, vill du placera den i ett öppet område där det minst 5 till 8 cm runt sidorna, minst 15 cm på baksidan för korrekt ventilation. Du kan placera den i baren, matsalen, köket eller vilket underhållande utrymme du vill.

Om det är en inbyggd och har en framåtvänd ventilering kan du installera den antingen under bänkskivan eller som en fristående apparat. En inbyggd enhet kräver mindre utrymme (sidor och baksida) för att ventilera – varför? Eftersom den har en frontventil.

Vanligtvis installerar du en inbyggd under en disk i din bar eller i ditt hem. Om enheten är vackert färdig på alla sidor går du vidare och sätter den inomhus var du vill.

Temperatur

Beroende på vilken typ av vinkyl du har kommer temperaturerna att variera över hela enheten eftersom de har olika typer av kylsystem.

Kompressormodeller har ett dynamiskt kylsystem där temperaturen regleras av en inbyggd fläkt och cirkulerar luft vid inställd temperatur. Detta säkerställer att temperaturen förblir konstant även efter att du öppnat dörren ofta.

Andra modeller fungerar genom att avaktivera fläkten som ger ett flertemperatursystem, där temperaturen 7 ° C till 18 ° C varierar mellan enhetens ovansida och botten – fungerar som ett förvaringsskåp, men du har också möjlighet att behålla fläkt på för att användas som ett åldringsskåp.

Termoelektriska modeller innehåller en typ av teknik där elektrisk ström förs genom en nod som effektivt överför värme från ena sidan av apparaten till den andra.

Antivibrationssystem

Denna funktion säkerställer att vin lagras och åldras korrekt genom minimala eller inga vibrationer, eftersom detta skulle påverka vinets smak. Vinet kan förstöras om det är för många vibrationer då korken kan ta skada.

Vintersystem

Gör att vinskåpet klarar och anpassar sig till omgivningstemperaturen från 32 ° C ända ner till 0 ° C. detta extra skydd är användbart om du planerar att placera enheten i ett rum där omgivningstemperaturen fluktuerar, till exempel i ett garage.

Kolfilter

Eliminerar obehaglig lukt som kan orsakas av enhetens interna miljö. Det är viktigt att vinet får ren luft så att det inte förstörs eller får en smak som är anpassad efter luften.

LED-lampor

Skåpets interna belysning kommer vanligtvis i blått, det finns bara ett fåtal modeller som har fler färgvariationer som vit och andra. Du borde ha möjlighet att slå på / av den som du vill.

Tonat glas

Det är mycket viktigt att dörren till vinkylaren är tonad så att den blockerar alla UV-strålar i skåpet. Längre ner i information om vinlagring förklarar vi varför vin tar skada av UV strålar.

Säkerhetsfunktioner

Ett larm hörs om skåpdörren av misstag lämnades öppen, om temperaturen ändras drastiskt måste de interna fläktarna arbeta hårdare för att bibehålla sin temperatur och även påverka samlingen. Att ha ett dörrlås är ytterligare en funktion för att hålla din samling säker och barnen ur skåpet.

Hyllor

För vinkylskåp med större kapacitet, teleskophyllor och en displayhylla levereras vanligtvis med enheten, du kan ofta köpa olika hyllstilar också. Om du gillar den här premiumkänslan i ditt hem är det värt att investera i en större modell.

Alla hyllor passar en standard 750 ml Bordeaux-flaska om inte annat anges av tillverkaren.

Ju större enhet desto fler hyllor kommer det att finnas. Hyllor är vanligtvis justerbara för att ge full flexibilitet när du anpassar och organiserar dina förvaringsanläggningar. Alla hyllor bör tillverkas av starka och hållbara material för att ge extra säkerhet för värdefulla flaskor.

Isolering

Tillräcklig isolering säkerställer inte bara att temperaturen förblir enhetlig och prestandan förbättras utan också att varmare omgivande luft inte påverkar lagringsförhållandena. Isolering hjälper effektiviteten och bör bidra till att hålla driftskostnaderna så låga som möjligt.

Temperaturvariation

Temperaturintervallet du behöver beror på vinet som hålls före service. Vita viner bör serveras mellan 8 ° C och 15 ° C beroende på sort, medan mousserande viner bör serveras något lägre vid 5 ° C till 10 ° C. Röda viner har i allmänhet en rekommenderad serveringstemperatur mellan 12 ° C och 18 ° C. Ju lättare vin desto kallare är serveringstemperaturen. Leta efter en lättanvänd kontrollpanel och en precisionstermostat för enkel övervakning och full kontroll över förhållandena.

Letar du efter flexibel vinförvaring? Även om vissa vinkylskåp är konfigurerade enbart för vita eller röda viner med avseende på temperatur, finns justerbara temperaturintervall tillgängliga på utvalda modeller som Osborne 220EW eCold Wine Cooler, vilket skapar optimala förutsättningar för och tillåter antingen röda eller vita viner att lagras. Detta skiljer sig från modeller med dubbla temperaturer / zoner som är utformade för att hålla både rött vin och vin samtidigt i separata sektioner.

Läs också >>> Våffeljärn bäst i test

Installationstips när du ska installera det bästa vinkylskåpet

 1. För modeller i underkanten – lämna 2,5 mm mellanrum på varje sida för ventilation och ett frontgaller om en sockel är installerad framför enheten.
 2. För fristående modeller – se till att det finns minst 3-5 tum mellanrum på varje sida och baksida och att ingenting är installerat över toppen av vinkylaren
 3. För integrerade modeller – ventilering genom husets ovansida och baksida och det främre gallret längst ner behövs för korrekt ventilation. Din professionella installatör bör alltid hänvisa till tillverkarens installationsritningar.
 4. Låt alltid de kylmedel du hällt i inuti det nya vinkylet stå minst 6 timmar innan du sätter på det.
 5. Kontrollera alltid måtten på vinkylaren eller förpackningsmåtten innan du köper den så att den passar genom ingångar och dörröppningar.

Vin är en ömtålig, naturlig produkt. Liksom frukterna som den är gjord av kommer vin så småningom att förstöras om det inte lagras ordentligt. När vin blir dåligt bryts ned de föreningar som utgör dess komplexa smaker och aromer, vilket ger dig något som smakar mer som vinäger än vin. Därför är det viktigt att ditt vinkylskåp installeras korrekt.

Information om vinlagring

Endast cirka 1% av vinet som säljs på den moderna marknaden är tänkt att källas. Ett sätt att bedöma om ditt vin hamnar i eliten 1% är priset; om du betalade 700kr eller mindre gjordes ditt vin att avnjutas inom en snar framtid (inom några månader eller upp till 3 år). Vitt vin behöver i allmänhet kortare tid att åldras, medan rött vin kan kräva både kort och långvarig lagring. Båda typerna av vin kräver korrekta vinkelförhållanden. Var inte orolig, om du inte är redo att ta bort din flaska idag, kommer den att sparas om du lagrar den ordentligt i ett vinkylskåp.

Här är några faktorer att tänka på när du ska lagra ditt vin.

Kalla temperaturer är viktiga, men inte för svala. Om du lagrar vin var som helst med en temperatur över 20 grader åldras vin snabbt och om temperaturen stiger högre kan du eventuellt laga ditt vin och orsaka att det förlorar sina smaker och aromer. Omvänt, om temperaturen är för kall kan vin frysa, vilket gör att vätskan i flaskan bildar is partiklar och skjuter ut korken. Ett önskvärt temperaturintervall ligger mellan 7 och 17 grader, den “perfekta” temperaturen är runt 12 grader.

Stabil temperatur är viktig. Temperaturfluktuationer är ett stort nej när det gäller vinlagring. Att svänga från en kall plats till het får vin att expandera och dra ihop sig, vilket innebär att vinet kan skjuta ut korken eller dra sig samman och orsaka läckage från en uttorkad kork. Korken måste vara fuktig för att bibehålla en tätning.

Ljus är vinets fiende. UV-strålar kan åldras vin i förtid. Det är därför de flesta vinodlingar väljer färgade glasflaskor som skyddar vinet från ljus. En glödlampa åldrar inte vin men kan eventuellt blekna vinetiketterna om de exponeras under längre perioder. Eftersom fluorescerande glödlampor avger en liten mängd ultraviolett ljus är en glödlampa eller LED-lampa ett säkrare alternativ.

Luftfuktighet är viktig men inte obligatorisk. Torr luft torkar ut en vinflaskas kork och får luft att smyga in och förstöra vinet. Om du förvarar flaskor i tio år eller mer vill du behålla en idealisk luftfuktighetsnivå på 70%. Säker räckvidd är mellan 50–80% luftfuktighet, vilket kan uppnås i de flesta klimat genom att helt enkelt placera en vattenpanna i förvaringsområdet. Omvänt, om det är för mycket fukt och källaren är fuktig, kan mögel börja bildas.

Förvara flaskor på deras sida. Vila flaskor på sidan på lång sikt för att säkerställa att vätskan inuti flaskan håller korken fuktig. Att lagra flaskor horisontellt tar också mindre plats. Om en flaska redan är öppen bör du förvara flaskan upprätt för att förhindra spill eftersom de flesta vinproppar inte är helt lufttäta.

Ju mindre vibrationer, desto bättre. I teorin kommer vibrationer i förvaringsområdet att skada vinet genom att orsaka oönskade kemiska reaktioner och därmed åldras vinet snabbare. Betydande vibrationer kan ge upphov till sediment i äldre viner, vilket får dem att ha en smutsig eller grov smak. Vibrationer är inte lika viktiga om du lagrar vinet på kort sikt, men du vill ändå undvika att flytta flaskorna för ofta.

Vanliga frågor om Vinkylskåp

Är det värt att köpa ett vinkylskåp?

Absolut för alla som samlar årgångar för framtida njutning och investeringar. Du vill ha en temperaturkontrollerad miljö för att dina flaskor vin ska åldras graciöst.

Nu, om du inte planerar att behålla något vin i ditt hus. Eller du tänker ibland bara köpa en flaska vin och njuta av den vid middagen den kvällen, då är en vinkylskåp inte en nödvändighet för dig. I det här fallet vill du kyla din champagne och vitt vin i en ishink innan servering.

För de flesta av oss motiverar vår samling att äga en kyl som kan ha plats för allt och lite till. Ur ett designperspektiv lägger en vacker vinkylskåp till både form och funktion till ett underhållande utrymme.

Vi tror att det inte finns en kylare som passar alla. Det beror på storleken på din vinsamling, tillgängligt installationsutrymme (och dimension) och vilken typ av stil som passar dig bäst. Här är några allmänna riktlinjer att använda i din utvärdering:

Om du planerar att ha en samling mellan 18-flaskor till 56-flaskor är en under-counter-enhet ett utmärkt val. Du kan också installera en inbyggd enhet som en fristående apparat om alla sidor är färdiga.

Om du planerar att ha en liten samling 4-flaskor till ett dussin, överväga sedan en kompakt bänkskivkylare.

Om du planerar för mer än 100 flaskor, observera att en kylare med stor kapacitet vanligtvis är mer än 1 meter eller högre i höjd. Om du föredrar en kortare höjd bör du överväga en 82.5 cm lång sida vid sida med en kapacitet på 56 flaskor på varje sida.

En stor fördel är att lagra ditt vin på rätt sätt, eftersom vinet reagerar på den miljö det förvaras i. Om det förvaras i dåligt skick, mognar vinet inte ordentligt och åldras för snabbt om det är för varmt, eller bitterhet och avlagringar kan utvecklas om det är för kallt. Det är därför det är viktigt att lagra vin under korrekta förhållanden.

Att ha en vinkylskåp till din samling är också ett utmärkt sätt att visa den, vilket ger en känsla av lyx var du än lägger den i ditt hem. Speciellt om du har en köksrenovering kommer definitivt att ge wow-faktorn att lägga till en vinkylskåp i din design.

TOPPTIPS

Att investera i en högkvalitativ vinkylskåp snarare än en låg kostnad är det bästa sättet att lösa din vinlagringslösning. Det är mer miljövänligt eftersom det tar mindre energi att producera en enhet av god kvalitet som kommer att hålla i många år än att producera fem enheter med låg kvalitet som håller i 1–2 år.

Det är mer kostnadseffektivt för vinuppsamlaren / entusiasten eftersom det har en lägre chans att gå sönder, vilket innebär att det sparar besväret med att spendera mer på en bättre ersättning eller genom en reparation.

 

Vad är Skillnaden mellan ett standardkylskåp och ett vinkylskåp?

Du kanske undrar om du kan lagra ditt vin i ett vanligt kylskåp. Det korta svaret är nej. Det finns flera anledningar till att du bör undvika att förvara ditt vin i ett vanligt kylskåp:

För att hålla maten säker för konsumtion är ett vanligt kylskåp inställt mellan 4 och 8 grader. Medan detta kommer att hålla din juice och mjölk vid den perfekta temperaturen, är det alldeles för kallt för vin, som bäst lagras mellan 7 och 17 grader.

Ditt kylskåp är för aktivt. Om du har ett aktivt hushåll öppnas och stängs kylskåpsdörren mer än troligtvis hela tiden. All denna aktivitet kan orsaka oönskade vibrationer som är skadliga för vin.

Maten har en distinkt lukt som kan tränga igenom din kork och orsaka att den får en obehaglig smak.

Standardkylskåp är utformade för att snabbt svalna och minska luftfuktigheten, medan ett vinkyl håller fukt och sänker temperaturen gradvis.

En sak som vanliga kylskåp och vinkylar har gemensamt är att de körs på kompressorer. Kompressorerna som används i vinkylskåp har dock en unik design som absorberar vibrationer orsakade av kompressorn.

Olikheter mellan kylskåp och vinkylskåp

Vinkylskåp:

 1. Det primära syftet är att kyla vinet till dess ideala temperatur
 2. Idealisk fuktighetsnivå för vin varierar mellan 30–40%.
 3. Vin bör lagras bland andra viner.
 4. Finns i flera storlekar och kan passa in i en mängd olika utrymmen, både stora och små
 5. Vinkylskåp med stor kapacitet kan rymma upp till 300 flaskor
 6. I allmänhet är vinkylskåp billigare än ett vanligt kylskåp
 7. Designad för att upprätthålla vinets integritet med speciellt rack- och kylsystem
 8. Uppmuntra den långsamma, progressiva och naturliga åldringen av vin
 9. Finns med både termoelektriska och kompressorsystem

Kylskåp:

 1. Det primära syftet är att lagra en mängd olika livsmedel
 2. Luftfuktigheten är 10% eller lägre. Detta kan få korken att torka ut och vinet oxideras.
 3. När det förvaras med mat kan vin ta på sig lukten och smaken av maten det lagras med.
 4. Finns vanligtvis i en standardstorlek avsedd endast för ett kök och inte perfekt för mindre utrymmen
 5. Kapaciteten för vin beror på hur mycket mat som lagras i kylen
 6. Dyrare än ett vanligt vinkylskåp
 7. Frekvent aktivitet (öppna och stänga dörren) kommer att orsaka vibrationer som är kontraproduktiva för vinets åldrande
 8. Kyler vinet under dess ideala temperatur, vilket kraftigt sänker vinets mognad
 9. Vanligtvis endast tillgängligt med kompressorsystem

Nu när du känner till grunderna för vinförvaring och anledningarna till att ett vanligt kylskåp inte är lämpligt för din samling, låt oss undersöka fördelarna med att äga ett vinkylskåp:

Ett vinkylskåp skapar en idealisk miljö för vin. Det lagrar vin vid sin ideala temperatur, fuktighet och stabilitet.

Vinkylskåp är budgetvänliga och kostar i allmänhet mindre än en vinkällare, vinkabinett och standardkylskåp.

Vinkylskåp är utformade med ett enkelt system som kostar mindre att underhålla. De enskilda delarna som behövs för att reparera en vinkylsmotor är mycket billigare jämfört med ett vanligt kylskåp eller vinkällare.

Med ett varierat utbud av storlekar / flaskkapaciteter, både inbyggda och fristående mönster, kan vinkylar enkelt passa in i en mängd olika utrymmen.

Ett vinkylskåp kan lagra andra drycker på ett säkert sätt utan att förstöra dem eller vinet. Några av dessa drycker inkluderar läskvatten, vanligt vatten, saft och andra alkoholfria drycker. Eftersom vinkylaren håller en temperatur varmare än ett vanligt kylskåp, bör du inte placera lättfördärvliga varor inuti.

Vilken temperatur ska det vara i en vinkyl?

Mellan 5–15 grader vilket gör att vinkylskåpen kan lagra viner som kräver både varma och kalla temperaturer. Vinkylskåp eller kylskåp erbjuder långvarig förvaring (12 grader och 50% luftfuktighet), kortvarig lagring eller service (snabb kylning av vinet).

Vad är skillnaden på kortvarig och långvarig lagring?

Vissa experter definierar långvarig vinförvaring som något över 6 månader och kortvarigt som något mindre än 5 år. Vi definierar långvarig lagring som allt över 1–3 år och kortvarigt som något mindre än 3 år.

Är enkelzon eller dubbelzon bättre?

Om du bara samlar en typ av vin (rött eller vitt), borde en kylare med en zon vara tillräcklig. Om du har lika kärlek till både röda och vita viner, kommer en kylare med dubbla zoner att gynna dig eftersom du kan ställa in en zon vid en lägre temperatur än den andra. Dessutom har tvåzons kylare möjlighet att ställa in en zon till lagringstemperatur och den andra till serveringstemperatur. Om du räknar med att du kommer att ta bort en flaska inom en snar framtid kan du helt enkelt flytta ditt vin från förvaringen till servicezonen i cirka 30 minuter till en timme.

Enkelzon

Om en enhet listas som en enda zon betyder det att den bara har ett inre lagringsutrymme utan partition. En enda temperatur bibehålls för att kyla alla viner till samma nivå. Effektiviteten beror på om det är ett termoelektriskt eller kompressorbaserat system.

Fördelar med enkelzons vinkylskåp

 • Perfekt för de som bygger en samling med en typ av vin
 • Utmärkt för att hålla en jämn temperatur
 • Billigare än flerzonskylare

Nackdelar

 • Bäst för endast en typ av vin. Om du försöker lagra både rött och vitt och kylarens temperatur är inställd för vita, blir det för kallt för rött vin.
 • Den ideala temperaturen för båda vinerna kan ställas in på 13 grader. Om temperaturen är högre än det kan problemet uppstå.
 • Du kan behöva köpa mer än en kylare om du försöker lagra olika sorter (en för röd, en för vit osv.)
Dubbelzon

Om en enhet är listad som dubbelzon betyder det att kylaren har två oberoende lagringsutrymmen. Dessa kylskåp är utformade med en skiljevägg i mitten som kan vara horisontell eller vertikal. Varje zon kan hålla en separat temperatur, med en zon för vitt vin och den andra för röda. Om kylskåpet är utformat med ett kompressorbaserat system finns det vanligtvis två separata mekanismer. Med termoelektriska enheter finns det bara en mekanism.

FÖRDELAR

 • Perfekt för dem som gillar att samla en mängd olika vin
 • Separata fack håller olika viner säkert vid perfekta temperaturer
 • Alla viner kan lagras vid sina ideala temperaturer i olika fack, men källare vid en konstant 55 ° F kan lagra båda typerna av vin.
 • Billigare än andra alternativ som att köpa två olika enkelzons vinkylskåp

NACKDELAR

 • Det andra facket blir ineffektivt om du bara lagrar en sort vin
 • Även om det är billigare än vissa alternativ är det fortfarande dyrt och har mer energiförbrukning än enheterna i en zon.

Är vinkylskåp viktiga?

En vinkylare, är en enhet som är speciellt gjord för kylning och lagring av vin som namnet antyder.

Till skillnad från vanliga kylskåp är vinkylskåp dock mycket bättre på att reglera temperaturen och säkerställa konsistens, vilket är det bästa sättet att lagra ditt vin.

Detta gör att du inte bara kan bevara utan också åldra ditt vin under lämpliga förhållanden så att vinets fullständiga smakprofil kan komma ut. Detta kommer i slutändan att ge dig en mycket bättre upplevelse när du dricker ditt vin.

Det finns ett antal olika funktioner kopplade till kylskåp som du bör känna till och vara noga med när du bestämmer dig för vilken du ska köpa.

Vi kommer att gå igenom vart och ett av dessa mer detaljerat senare i artikeln, men de viktigaste fakta att tänka på innan du köper ett vinkylskåp är:

 • Antalet flaskor du tror att du kommer att lagra
 • Oavsett om du planerar att lagra både röda och vita viner, eller bara en typ
 • Oavsett om du vill ha en inbyggd kontra fristående kylare
 • Där du ska placera ditt vinkyl (i köket kontra i garaget eller källaren)

Vad är då fördelarna? Förutom att du ser väldigt stilren ut och som om du vet vad du gör (vilket vi är säker på att du gör!), Finns det ett par fördelar med att använda dem.

Anpassning. Möjlighet att anpassa kylarens temperatur till en som skapar ett idéklimat för åldrande av ditt vin, vilket ger de sanna egenskaperna och den fulla smaken av vinerna på lång sikt.

Temperaturstabilitet. Ger en stabil temperatur för att lagra ditt vin både på kort och lång sikt jämfört med temperaturen i vanligt kylskåp som tenderar att fluktuera.

Plats. Frigör utrymme i din vanliga kylare för förvaring av andra föremål istället för att lagra din vinkollektion.

Ingen vibration. Erbjuder en vibrationsfri miljö som ger en idémiljö för dina viner att åldras, i motsats till vibrationerna från vanliga kylskåp som kan störa det naturligt förekommande sedimentet i vin och därmed störa vinets naturliga åldringsprocess.

Begränsat solljus. Begränsa mängden naturligt ljus som vinerna exponeras för genom att vara utrustade med antingen solida eller glasdörrar med inbyggt ljusskydd. Långvarig exponering för ljus kan förstöra dina vins smak över tid.

Konsekvent luftfuktighet. Erbjud tung isolering som bibehåller konstant luftfuktighet vilket är viktigt för att åldra ditt vin ordentligt.

För att svara på frågan om vinkylskåp är viktiga kan man jämföra det med vanliga kylskåp.

Vinkylskåp:

 • Utformad för att gradvis sänka temperaturen och bibehålla optimala luftfuktighetsnivåer som bidrar till lagring av vin.
 • Håller konstant temperatur.
 • Endast för vinförvaring, vilket eliminerar risken för att andra lukter tränger in i smaken.
 • Har vanligtvis absorberingssystem för att minska och undertrycka vibrationer och buller.

Standardkylning:

 • Designad för att snabbt tappa temperaturer och driva ut fukt.
 • Arbeta vanligtvis vid temperaturer runt 4˚C, alldeles för kallt för perfekt vinförvaring.
 • Minskad luftfuktighet kan riskera att torka ut korkar och skada vin.
 • Kompressorer kan orsaka vibrationer som avbryter mognadsprocessen.

Specialiserade vinkylar bör vara högst upp på inköpslistan för alla företag som tar sitt vin på allvar. Att förstå vad du ska leta efter kan garantera att du gör en klok investering och alltid får exakt vad du behöver.

Hur kyler ett vinkylskåp vin?

Vinkylskåp använder antingen termoelektrisk teknik eller kompressorteknik. Ett kompressorsystem använder gas för att sänka temperaturen. Termoelektriska kylare använder en modul som styr fläktarna. Det finns mer information om termoelektrisk vs. kompressorkylning nedan.

Vad är skillnaden mellan termoelektriska och kompressorbaserade vinkylskåp?

Den ena typen är inte nödvändigtvis bättre än den andra. Din personliga preferens, budget och behoven i din samling kommer att vara viktiga faktorer som hjälper dig att välja vilken typ av kylare som är bäst för dig.

Den bästa metaforen skulle vara att säga om du är i din bil med luftkonditioneringen på, den svalnar som en kompressor. Om du använder fläkten utan kylvätska är det bara fläkten. Termoelektriskt är tystare och kompressorn drar ner temperaturen mer effektivt.

Kompressorvinkylskåp

Denna typ av vinkyl fungerar som ett vanligt kylskåp. Luft komprimeras och släpps sedan ut för att sänka temperaturen i det inre. Denna process är känd som “ångkompressionscykel”. Denna process hjälper till att sänka temperaturen avsevärt. Kompressorns vinkylskåp innehåller kylkamrarna där en kompressor används för att komprimera molekyler elektroniskt. Detta ökar partiklarnas temperatur. Partiklarna släpps sedan plötsligt, vilket i sin tur sänker luftens temperatur. Denna kalla luft blåses genom kylarens insida med en liten fläkt. Värme släpps ut på enhetens baksida. Detta gör det mycket viktigt att följa alla riktlinjer för godkännande för att säkerställa att enheten fungerar korrekt. Så snart den inre temperaturen börjar stiga startar kompressorn igen och arbetar för att svalna till den förinställda temperaturen. När önskad temperatur har uppnåtts kommer kompressorn att stängas av för att förhindra att kylskåpet fryser.

Placering av kompressorkylar

Du kan placera en kompressorvinkylskåp i ditt hem eller kontor. Du måste se till att du följer alla riktlinjer för godkännande för att säkerställa att enheten kan tömma ut. Du bör också se till att du placerar enheten i ett utrymme som kan hålla sin vikt när den är fylld med vin.

Mekanismen inuti kompressorns vinkylskåp gör det möjligt att bibehålla ett brett temperaturintervall oavsett omgivningstemperatur. Kompressorteknik bibehåller temperaturen snabbt genom att växla mellan på och av efter behov.

Fördelar och nackdelar med kompressorkylar

Fördelar

 • Kyler snabbt ditt vin
 • Inget inflytande från den yttre miljön
 • Brett temperaturintervall
 • Optimal temperatur kan ställas in för båda
 • röda eller vita viner oberoende av varandra
 • Kan kyla ett stort antal vinflaskor

Nackdelar

 • Kompressorer avger naturligtvis mer ljud än ett termoelektriskt system
 • Små vibrationer kan minska vinets hållbarhet något
 • Använder mer el och använder köldmedier
 • Använder tyngre komponenter som minskar dess rörlighet
Termoelektriska kylar

Termoelektriska vinkylar använder en elektrisk ström för att skapa en temperaturskillnad mellan kylarens insida och den yttre miljön. Systemet använder en metallstav som elektrolyseras. Den uppvärmda änden vetter mot utsidan för att ta bort värmen från det inre av vinkylaren. Den svalare änden vetter mot interiören. I likhet med kompressorns vinkylskåp fördelar en liten fläkt den svala luften genom insidan. Det finns ingen alternerande mekanism och inga motorer eller kompressorer för att skapa överflödigt ljud eller vibrationer. Dessa enheter är i allmänhet tysta men det kan komma lite ljud från fläkten. På grund av temperaturskillnaden sker inte frysning. Utrustningen kyler vanligtvis kylarens insida tio till tolv grader kallare än den omgivande miljön och kommer att bibehålla denna temperatur automatiskt. Designen fångar många ögon och är mycket effektiv.

Placering av termoelektriska kylar

Eftersom termoelektriska vinkylar är fristående måste du följa riktlinjerna för godkännande och lämna tillräckligt med utrymme på alla fyra sidor för att kylaren ska kunna tömmas ordentligt. Om värmen inte får avgas ordentligt fungerar inte kylaren effektivt. Dessutom på grund av design av termoelektriska enheter, bör de inte placeras i ett varmt rum.

Termoelektriska enheter är måttligt effektiva vid kylning och beror på temperaturen i den yttre miljön. För att dra nytta av den termoelektriska kylförmågan bör kylaren placeras i ett rum med en mild temperatur.

Fördelar och nackdelar med termoelektriska kylar

Fördelar

 • Bra alternativ för konservering av vin
 • Förbrukar inte mycket el
 • Invändig temperatur som är beroende på den yttre miljön
 • Använder en miljövänlig mekanism för kylning
 • Använder inte tung utrustning, lättare än kompressorkylare och lättare att flytta

Nackdelar

 • Det tar längre tid att kyla vinet
 • Temperaturen förblir densamma om inte den yttre miljön svalnar eller värms upp
 • Mindre flaskkapacitet
 • Fungerar bäst i rum med svalare temperatur

Hur energieffektiv är ett vinkylskåp?

Energiavdelningen (DOE) kommer snart att begränsa försäljningen av termoelektrisk för vinkylskåp på grund av att det tar mer energi att dra ner temperaturen, medan kompressorenheterna byter till R600-gas, vilket är en slags propangas. R600 är brandfarligt men hjälper till att dra ner temperaturen mer effektivt.

Hur stor ska mitt vinkylskåp vara?

Fråga först dig själv följande frågor: Hur mycket plats har vi för vinkylen? Kommer vi att placera enheten under en disk, ovanpå en disk eller fristående? Hur stor är min nuvarande samling? Och hur mycket vin planerar vi att köpa i framtiden?

Vi rekommenderar att du väljer ett vinkylskåp med lagringskapacitet för 20–55% mer vin än vad du har till hands. Du har tillräckligt med utrymme för att din samling ska växa och har tillräckligt med vin till hands för att underhålla.

I genomsnitt lagrar de flesta vinkylskåp på marknaden mellan 20–30 flaskor vin

För de som föredrar att bara lagra en flaska vin finns det enstaka flaskalternativ tillgängliga

För entusiastiska vinsamlare lagrar vinkylskåp med större kapacitet mellan 100 och 300 flaskor

Storlek är också en av de främsta anledningarna till att vinkylskåp har en fördel jämfört med traditionell vinkällare. med olika storlekar, är du säker på att du hittar en som passar ditt utrymme.

Vad är skillnaden på Inbyggda och fristående vinkylskåp?

Fristående. Om en enhet anges som fristående betyder det att den inte ska försänkas i skåp. Avgaserna är placerade på enhetens baksida och för att kunna fungera korrekt kräver det gott om utrymme för att ”andas”. Du kan lära dig mer om de specifika installationskraven för fristående enheter genom att hänvisa till den hjälpsamma guiden nedan.

Inbyggt. Om en enhet är inbyggd betyder det att kylskåpet kan sänkas in i skåp medan du fortfarande följer specifika riktlinjer för att säkerställa att det töms ordentligt. Riktlinjer för hur du installerar en inbyggd enhet finns här medan unika installationsinstruktioner som är specifika för ditt vinkyl finns i dess handbok.

Var kan man ha sitt vinkylskåp?

De kan installeras under en disk, fristående eller till och med bärbara. De är perfekta för hem, hotell, restauranger, båtar, husbilar, kontor, orter, barer, vingårdar etc.

Köket, vardagsrummet, matsalen, mansgrottan, baren, källaren, garaget, uteplatsen eller underhållningsutrymmet, under trappan, garderoben (med rätt luftcirkulation), allrummet eller inne i din personliga vinkällare.

Hur förvaras flaskorna i ett vinkylskåp?

Vinkylskåp har olika alternativ för hyllor. Vinapparater har antingen metall- eller träställ. Detta rack kan ha ett stöd för att hjälpa flaskan att rulla runt, eller för att kunna stapla flaskorna för maximal bulkförvaring.

Vilka olika vinkylskåp finns det?

Vinkylskåp har nu många former, från en enhet med 6 flaskor som hänger på väggen, till en skräpkompressor / diskmaskin, till ett litet utrymme inbyggt i 7 flaskor med en bred enhet för en tom plats och små utrymmen, till ett 300-flaskvinkylskåp samt bordsvariationer. Detta gör det super lätt för dem som inte dricker mycket, eller har tom kapslad annons flyttat till en lägenhet för att få tillgång till vin / vinkylskåp för gäster och speciella tillfällen.

Var ska vi installera mitt vinkylskåp?

Innan du installerar ett vinkylskåp, här är vad du bör tänka på:

 • Ditt vinkylskåp ska placeras på ett plant läge. Placera den inte i en lutning eller nedgång eller någonstans där den tappar fot (exempelvis en trappa).
 • Undvik värme och solljus
 • Undvik att placera enheten på en plats som husdjur eller barn lätt kan nå
 • Undvik matta. Även om spill och läckor inte händer så ofta kan de orsaka mögel eller lukt. Om du måste installera kylskåpet över mattan, placera en plastmatta mellan enheten och mattan.
 • Håll kylaren borta från vatten, damm och andra miljöfaktorer som kan försämra enheten.
 • När din nya kylare levereras, låt enheten sitta i flera timmar urkopplad och med dörren öppen. Detta gör att lukt från färsk plast och målad metall inte stör ditt vin.
 • Låt enheten vila upprätt och urkopplad i minst 24 timmar innan du ansluter den.

När du sedan ska installera det så tänk på dessa följande stegen.

 • Läs igenom bruksanvisningen noggrant för att lära dig enhetens specifikationer. Underlåtenhet att följa instruktionerna i handboken påverkar i hög grad funktionerna i ditt vinkylskåp.
 • Följ anvisningarna för frigöring noggrant för att säkerställa att din enhet kan tömmas ordentligt.
 • Kontrollera benen på vinkylaren och se till att den är stabil.
 • Innan du laddar kylaren med vin, låt den gå tom i några timmar. Om enheten fungerar som den ska, fyll i den med vin.
 • Var noga med kylskåpets storlek så att det passar in i det avsedda utrymmet.

Hur rengör man ett vinkylskåp?

 1. Du kan behöva byta ut de interna lamporna och ledningarna över tid.
 2. Stäng av enheten innan du rengör den för att undvika elektriska stötar och ta bort vinflaskorna.
 3. Använd icke-slipande rengöringsmedel och rengöringsmedel.
 4. Rengör vattenbrickan regelbundet.
 5. Torka av insidan och utsidan av kylaren med en fuktig trasa.
 6. Om du måste använda ett tvättmedel, använd en hemlagad mild och giftfri lösning.
 7. Kontrollera avgaserna regelbundet och se till att det är fritt från damm och skräp
 8. Hantera racken med försiktighet eftersom du inte vill skada dessa.
 9. Rengör genast eventuella spill i kylaren
 10. Efter rengöring, låt enheten lufta ut innan du fyller på vin.
 11. Du bör göra en djuprengöring av din vinkylskåp minst en eller två gånger om året.
 12. Använd aldrig ett lättantändligt rengöringsmedel för att rengöra eftersom det kan orsaka brand.

Med rätt skötsel så kan det hålla i många år!

Hur felsöker man på ett vinkylskåp?

Alla vinkylskåp tillverkas kommersiellt. Även när man följer de mest exakta tillverkningsförfarandena är det möjligt för vissa tillverkningsfel att uppstå.

Om kylaren inte fungerar:
 • Kontrollera att kylaren är ordentligt ansluten
 • Se till att strömbrytaren är påslagen
 • Kontrollera eluttaget
 • Kontrollera manualen för att se till att vinkylaren är korrekt installerad
Om det kyler på fel temperatur
 • Se till att ditt vinkylskåp får rätt spänning
 • Kontrollera att temperaturen är inställd på önskad nivå.
 • Kontrollera avgaserna och ventilerna för att säkerställa att de inte blockeras och att korrekta riktlinjer för avstånd följs
 • Undvik att öppna kylskåpets dörr så mycket som möjligt eftersom det kan orsaka oönskade temperatursvängningar.
Om du har oönskat buller från ditt vinkylskåp
 • Buller kan uppstå när enheten inte står stadigt och jämnt på golvet.
 • Kompressorer kan vara högre och ett trick är att stoppa fötterna med matta för att dämpa vibrationerna.
 • Felaktig ventilation kan höja ljudnivån och värma upp enheten, så det är viktigt att se till att det finns tillräckligt med luftning så att kompressorn inte fungerar så hårt.
 • Luftcirkulation runt den ena enheten hjälper också till att minska buller så att enheten inte vibrerar på något annat.

Alla dessa problem kan ibland lösas på enklast möjliga sätt, stäng av den och sätt på den igen.

Vad ska vi vara försiktig med runt mitt vinkylskåp?

Var försiktig med skadade elektriska ledningar. Om din kylare har en skadad elkabel ska du byta ut den omedelbart.

Dra i ledningar eller hantera dem hårt kan skada enheten.

Försök aldrig kringgå marken när du sätter i kylaren. Om du gör det kommer du att öka risken för elektriska stötar.

Se till att det inte finns några lösa anslutningar.

Rör inte vid kylaren när händerna är våta.

Kontrollera regelbundet att ditt vinkyl fungerar som det ska. Om det inte är det och du inte kan felsöka med hjälp av instruktionerna i den medföljande manualen, koppla bort enheten.

Om din enhet inte är inbyggd, tänk på att det finns en möjlighet att den kan välta. Det är viktigt att inte dra ut alla rack samtidigt.

Vi rekommenderar att du ankar en fristående enhet, för att undvika en sådan möjlighet.

Även om en fristående och icke inbyggd enhet behöver ventilation, betyder det inte att den inte kan förankras.

Att underhålla din enhet bör vara något att tänka på regelbundet. Kontrollera alltid om det bildas damm, håll avgaserna rena och rena.

Att serva din enhet som ett kylskåp är ganska viktigt för att enheten ska fungera korrekt, vi har Wi-Fi-aktiverade enheter tillgängliga för att ge råd om temperaturen är av. Det finns även hemsidor som går att använda för att hitta Wi-Fi-alternativet

Våra apparater klassificeras av antingen ETL, UL eller CSA, se till att du ser denna typ av tätning innan du köper något.

Vi är här för att skydda din investering, oavsett om det är en kortvarig eller långvarig lagring och rätt temperatur för rött, vitt och champagne.

Håll barn och djur borta från kylaren för vin eller dryck. Du vill inte använda en sliten sladd, det kan orsaka problem som elchock.

Installera ett säkerhetslås så att barn och husdjur inte öppnar dörren. Ibland kommer enheten att innehålla ett lås.

När du kasserar din apparat, se till att ta bort dörren så att inget djur eller barn fastnar i en enhet. Låt kylmediet / köldmediet avlägsnas och kasseras ordentligt av en certifierad tekniker, de kommer att veta hur de ska kasseras på ett miljövänligt sätt.

Var försiktig med förpackningsmaterialet. Ta bort all plast, häftklamrar och stift. Återvinn dem i dina valda papperskorgar.

Vad kan vara användbart när man ska köpa det bästa vinkylskåpet?

Kapaciteten

Eftersom de flesta enheter är utformade för att ta vanliga 75 cl Bordeaux-flaskor, tänk på vilken typ av vin du köper. Större flaskor som champagne och Magnums tar mer plats och minskar lagringskapaciteten.

Om du blir seriös när det gäller vinuppsamling, välj det stora alternativet – den största flaskkapaciteten för de vanligaste vinkylskåpen är cirka 52 flaskor, så tänk på hur mycket du behöver lagra.

Vilka viner du dricker

Rekommenderade lagringstemperaturer för rött vin är 12–16 ° C och vita 10–12 ° C. Vårt sortiment med vinkylskåp innehåller enstaka, dubbla temperaturzoner, du kan även justera över 3 oberoende temperaturzoner i några av våra toppmodeller.

Luftfuktigheten

Toppmodellerna bibehåller rätt luftfuktighet och reglerar luften inuti enheten. Eftersom korken måste hållas fuktig för vinet genom att hålla en luftfuktighet på 50–80%, men för fuktig orsakar mögel.

Fläktassisterad kylning hjälper till med korrekt ventilation, särskilt när enheten är installerad i ett utrymme / underbänk, varför det är viktigt att se till att det finns tillräckligt med ventilation för fristående vinkylskåp eftersom de inte har en inbyggd fläkt och kan överhettas.

Rätt dörrar

Massiva dörrar isolerar bättre än glasdörrar, åldrande skåp har ofta den här funktionen. De flesta modeller har tonad glasdörr som blockerar solljuset, ju mer glaserad dörren desto bättre är det att skydda ditt vin.

Rätt placering

Vinkylskåp bör förvaras i en miljö där temperaturen inte fluktuerar för mycket. Men om du vill ha det i ett garage måste du välja en modell som har ett inbyggt vintersystem.

Rätt temperatur

Den bästa vinförvaringstemperaturen är 13 grader, vilket är ungefär samma som de temperaturer som finns året runt. Grottor och faktiska källare var de ursprungliga vinförvaringsanläggningarna under dagarna före kylning, eftersom de gjorde det enkelt att hålla vinet vid dessa temperaturer. När vin hålls på 13 grader saktar det åldringsprocessen avsevärt, så du behöver inte oroa dig för att förlora färg, smak eller arom.

Att upprätthålla en jämn temperatur är också viktigt. När vin utsätts för nedgångar och spikar i temperaturen, påskyndar det sönderfallsprocessen. Det leder också till fluktuationer i relativ fuktighet, vilket kan skada korkar och bryta tätningen på dina vinflaskor. Krympta korkar kan orsaka att vin förstörs på bara några dagar.

Vibrationer

Vin har en liten mängd sediment i varje flaska. Om ditt vin flyttas för ofta kan det sedimentet bli upprört och sprida sig genom flaskan, där det orsakar kemiska reaktioner som förändrar vinets smak. Om sedimentet finns när du häller förstör det också munkänslan när du tar en klunk. Vin bör hållas så stilla som möjligt och skyddas från alltför stora vibrationer från apparater.

Varför kan man inte använda ett vanligt kylskåp till vin?

En annan anledning att överväga ett vinkylskåp är att se till att ditt vin smakar bäst när du är redo att dricka det. Medan den ideala temperaturen för vinförvaring är 13 grader, är den bästa temperaturen för servering av vin en annan historia. Vin kan delas in i tre grundläggande kategorier när det gäller serveringstemperaturer:

Röda viner: Traditionellt serveras röda viner i rumstemperatur. Dagens hushåll mycket varmare än tidigare, så det betyder verkligen någonstans mellan 16 och 18 grader.

Vita viner: Vita viner smakar vanligtvis bättre kylda, men inte så kalla att du inte kan skilja de känsliga smakerna. Dessa bör serveras mellan 10 och 15 grader.

Mousserande viner: Kolsyrade drycker är bäst när de serveras så kalla som möjligt. För champagne och andra tomtebloss kommer 8 grader att fungera bra.

Ett 7-graders kökskylskåp är för kallt för något vin, men ett dedikerat vinkylskåp eller dubbelzonsvinkylskåp håller ditt vin vid precis rätt temperatur för att få ut det mesta av dess smak när du är redo att dricka det.

Ett vinkylskåp är avgörande när det gäller att bibehålla ditt vins färskhet och smak. När du undersöker dina alternativ använder du den här checklistan för att spåra dina måste-funktioner och göra jämförelser mellan olika märken och modeller.

Vilka olika funktioner kan behövas på det bästa vinkylskåpet?

 1. Flaskkapacitet tillräcklig för att hålla din samling och låta den växa
 2. Temperaturintervall som är lämpligt för att kyla alla dina favoritsorter vid den perfekta serveringstemperaturen
 3. Dubbla eller enkla temperaturzoner för att ge temperaturflexibilitet för din samling
 4. Fristående eller inbyggd design för förmågan att placera ditt kylskåp precis där du vill ha det
 5. Termoelektrisk eller kompressorkylning för att hålla ditt vin vid en konstant temperatur
 6. Barn-lås är bra för säkerhet
 7. Trippelglas eller en välisolerad massiv dörr för att inte släppa sval luft in.
 8. LED-belysning för att spara energi och hålla UV-strålar till ett minimum i kylskåpet.
 9. Vinhyllor som gör att flaskor kan förvaras på sidorna för korrekt långvarig lagring
 10. Slitstark, snygg design som smälter in i din inredning och kommer att klara tidens test
 11. Enastående kundtjänst för att få svar på frågor och snabb problemlösning under hela din apparat
 12. Gratis frakt för att minimera din totala kostnad

Läs också >>> Bästa pizzastenen

Vad ska jag göra när jag har köpt mitt vinkylskåp?

När du väl har valt den perfekta vinkylaren för att hålla alla de vita och röda vinflaskorna perfekt kylda, se till att du vet hur du tar hand om den. Korrekt installation och underhåll kommer att hålla ditt kylskåp igång effektivt i många år framöver.

Välj rätt plats

Placera ditt vinkylskåp på en hård, plan, stabil yta för bästa resultat. Matta bör undvikas när det är möjligt, men om du måste placera ditt kylskåp över mattan, köp en plastmatta för att skapa en mer stabil bas och fånga eventuella läckor eller droppar. Förvara vinkylaren från direkt solljus och i ett rum där temperaturen är stabil för att hjälpa den att fungera effektivt.

Kontrollera droppfacket

Nästan alla vinkylskåp har en liten kastrull eller behållare som fångar överflödigt vatten. Överskottet av vatten är inte ett problem – det är bara kondens som släpps ut ur kylen så att det kan avdunsta. Ibland kan vatten samlas i droppbrickan, vilket kan leda till en smaklös lukt eller i sällsynta situationer ett överflöd av vatten på golvet. Kontrollera droppbrickan och häll bort överflödigt vatten för att stoppa problem innan de börjar.

Lös kondensproblem

Alla kylskåp skapar kondens på grund av temperaturskillnaden mellan det inre och det yttre. Normalt är inte överflödig fukt ett problem, men ibland kan kondens bildas på kylskåpets insida. Om detta händer, försök att lägga till en öppen låda med natron eller kiseldioxidpärlor för att absorbera överflödig fukt.

Håll det rent

Att hålla ditt vinkylskåp rent – inifrån och ut – är ett av de viktigaste sätten att se till att det går bra. Följ dessa steg för att rengöra din apparat noggrant en gång om året:

 • Koppla ur och / eller stäng av vinkylaren om möjligt innan du rengör den för att undvika elektrisk stöt.
 • Ta försiktigt bort vinflaskor och håll dem på sidorna när du flyttar dem till en säker plats. Håll dem i samma läge för att undvika att agitera sediment.
 • Ta försiktigt bort hyllor eller hyllor och torka av dem med en fuktig trasa. Microfiber är ett utmärkt val, liksom en gammal bomulls t-shirt.
 • Torka av insidan med den fuktiga trasan också.
 • Om det inre av vinkylskåpet luktar eller om du kan se synligt mögel, bli av med mögel med en fuktig trasa indränkt i vit vinäger eller en 1:10 lösning av blekmedel och vatten. Låt kylen lufta ut i flera timmar.
 • Byt ut inredningen och vinflaskorna.
 • Torka av utsidan med en mjuk trasa.
 • Ta bort fläckar på glaset genom att torka av med vinägerblöt tidning. För fläckar på rostfritt stål, använd en specialrengöring eller försök att polera med olivolja och polera med en mjuk trasa.
 • Använd slutligen spaltverktyget på din dammsugare för att rensa damm och skräp från kompressorspolarna och bort från ventilerna.
 • Glöm inte att sätta på ditt vinkylskåp när du är klar med rengöring!

När det gäller att köpa ett vinkylskåp finns det mycket att tänka på. Tänk på alla dessa faktorer när du handlar så att du kan begränsa dina val och hitta rätt kombination av funktioner för din vinkylare. Det finns ingen “rätt” vinkylskåp där ute – den bästa vinkylaren är den som har alla funktioner du vill ha till ett pris du har råd med.

Hör storleken på vinkylskåpet ihop med kapaciteten?

Det utrymme du har tillgängligt kommer att diktera vilken typ av kylskåp du kan hysa. Med upprättstående höga vinkylar och under disk vinkylaggregat tillgängliga finns det en produkt för alla lokaler. Kom alltid ihåg att tillåta tillräckligt luftflöde runt utrustningen så att kylen andas. Generellt rekommenderas en ungefär 50 mm luftspalt för att underlätta optimal prestanda. Tänk också på tillgänglig tillgång till lokalerna, särskilt när du köper större upprättstående modeller. Mät dörröppningar och potentiellt knepiga vinklar som kan uppstå när du placerar kylen efter leverans.

Mängden vinflaskor du behöver lagra kommer att diktera den kapacitet du behöver. Mindre företag kommer uppenbarligen att ha mindre lagringskrav medan större barer behöver betydligt mer. Med ett komplett utbud av kapacitet som kan rymma från 11 x 750 ml flaskor till 191 x 750 ml flaskor finns det produkter som klarar alla krav. Kom alltid ihåg att Champagne- och Bourgogne-flaskor i allmänhet blir större och tar mer utrymme, så justera alltid dina kapacitetsberäkningar efter de produkter du vill lagra.

Finns det extrafunktioner som är viktiga att ha på det bästa vinkylskåpet?

Det rekommenderas att köpa utrustning som har UV-filter på glaset. Starkt solljus på vinflaskor kan skada produkten och minska kvaliteten.

En tydlig temperaturdisplay säkerställer enkel referens, vilket gör det möjligt för användare att noggrant övervaka förhållandena för att garantera optimala lagringsförhållanden.

Många vinskåp är utformade med intern belysning och visar flaskor på det mest attraktiva sättet.

Bestäm om din vinkylskåp skulle dra nytta av ett säkert lås. Den här funktionen kan ge värdefulla flaskor säkerhet och vara avskräckande mot potentiell stöld.

Med ett urval tillgängliga exteriörfärger kan du utforma den övergripande enheten efter din befintliga design och inredning. Med krom, brunt, svart, grått och rostfritt stål att välja mellan finns det en enhet som kompletterar alla företag.

Hyllfinishen kan väljas för att passa med externa material som ger ett fullständigt enhetligt utseende som är estetiskt tilltalande. Om du föredrar en kontrasterande effekt kan detta också ordnas med ett urval av grädde, trä, vitt, krom och rostfritt stål.

Du kanske har en föredragen tillverkare och vill hålla fast vid vad du redan vet. Om detta är den första vinkylaren du har köpt, se alltid till att upptäcka vad varje märke kan erbjuda. Du kanske upptäcker att betala lite mer initialt kommer att spara pengar på lång sikt.

Garantier varierar från tillverkare till tillverkare. Medan vissa kommer att erbjuda fullständiga delar och arbetsgaranti kommer andra produkter att levereras med endast delar. Tiden som den kommersiella garantin täcker varierar också. Generellt sett är en fullständig garanti under den längsta perioden bäst att ge den support och service du behöver vid framtida problem.

Vilka faktorer ska man överväga innan man köper ett vinkylskåp?

Storlek

Det utrymme du har tillgängligt kommer att diktera vilken typ av kylskåp du kan hysa. Med upprättstående enheter och diskbänkar finns det en produkt för alla lokaler.

Kapacitet

Antalet vinflaskor du behöver lagra kommer att diktera den kapacitet du behöver. Mindre företag kommer uppenbarligen att ha färre lagringskrav medan större barer behöver betydligt mer. Med ett komplett utbud av kapacitet som kan rymma från 11 x 750 ml flaskor till 191 x 750 ml flaskor finns det produkter som klarar alla krav. Kom alltid ihåg att Champagne och Bourgogne-flaskor i allmänhet blir större och tar mer plats.

Isolering

Tillräcklig isolering säkerställer inte bara att temperaturen förblir enhetlig och prestandan förbättras utan också att varmare omgivande luft inte påverkar lagringsförhållandena. Isolering hjälper effektiviteten och bör bidra till att hålla driftskostnaderna så låga som möjligt.

Antalet dörrar

Antalet dörrar kommer att avse storleken på utrustningen. Med enkla och dubbla alternativ tillgängliga kan du välja vilken vinkyl som passar bäst för dina affärsbehov och individuella layout.

Dubbel temperatur

En kylare med dubbla temperaturer ger förstklassig lagring för både vita och röda viner och uppnår perfekta serveringstemperaturer för var och en inom en enhet. I stället för att köpa två separata delar, en för röd och en för vit, är det ibland mer fördelaktigt att kombinera båda och spara utrymme. Var och en av de två sektionerna kan ställas in på olika temperaturer, vilket skapar en kombinerad skärm som inte äventyrar vinets integritet oavsett färg.

Temperaturvariation

De temperaturer du behöver beror på vinet som lagras. Vita viner bör serveras mellan 7˚C-11˚C beroende på sort medan röda viner bör serveras mellan 14.5˚C-18˚C. Ju lättare vin desto kallare är serveringstemperaturen. Leta efter en lättanvänd kontrollpanel och en exakt termostat för enkel övervakning och full kontroll över förhållandena.

Antal hyllor. Ju större enhet desto fler hyllor kommer det att finnas. Hyllor är vanligtvis justerbara för att ge full flexibilitet när du anpassar och organiserar dina förvaringsanläggningar. Alla hyllor bör tillverkas av starka och hållbara material för att ge extra säkerhet för värdefulla flaskor.

Pris. Även om detta är en viktig faktor bör du försöka att inte göra det till det primära övervägandet. Det finns ett brett utbud av priser som passar alla budgetar, men om du vill hålla vinerna i förstklassigt skick och är seriösa när det gäller kvalitet, med vin som huvudattraktion för ditt företag, är det klokt att köpa flaggskeppsprodukter utan att skrapa på kostnaden.

Ytterligare funktioner

Det rekommenderas att köpa utrustning som har UV-filter på glaset. Starkt solljus på vinflaskor kan skada produkten och sänka kvaliteten.

En tydlig temperaturdisplay säkerställer enkel referens, vilket gör det möjligt för användare att noggrant övervaka förhållandena för att garantera optimala lagringsförhållanden.

Många vinskåp är utformade med intern belysning och visar flaskor på det mest attraktiva sättet.

Bestäm om din vinkylskåp skulle dra nytta av ett säkert lås. Den här funktionen kan ge värdefulla flaskor säkerhet och vara avskräckande mot potentiell stöld.

Med ett urval tillgängliga exteriörfärger kan du utforma den övergripande enheten efter din befintliga design och inredning. Med krom, brunt, svart, grått och rostfritt stål att välja mellan finns det en enhet som kompletterar alla företag.

Hyllfinishen kan väljas för att passa med externa material som ger ett fullständigt enhetligt utseende som är estetiskt tilltalande. Om du föredrar en kontrasterande effekt kan detta också ordnas med ett urval av grädde, trä, vitt, krom och rostfritt stål.

Du kanske har en föredragen tillverkare och vill hålla fast vid vad du redan vet. Om detta är den första vinkylaren du har köpt, se alltid till att upptäcka vad varje märke kan erbjuda. Du kanske upptäcker att betala lite mer initialt kommer att spara pengar på lång sikt.

Garantier varierar från tillverkare till tillverkare. Medan vissa kommer att erbjuda fullständiga delar och arbetsgaranti kommer andra produkter att levereras med endast delar. Tiden som garantin täcker varierar också. Generellt sett är en fullständig garanti under den längsta perioden bäst att ge den support och service du behöver vid framtida problem.

När ska man använda ett vinkylskåp?

Vinet i ditt kylskåp börjar ta lite mer plats än du vill, vilket gör att du väljer om du vill lagra ditt röda vin eller en kartong med mjölk, och du har insett att det är dags att ge vinet sitt eget hem – det är rätt, du är ute efter en vinkyl. Oavsett om du köper vinkylen för att du vill ha några flaskor längre än de tjugofyra timmar som du brukar göra efter köpet, har du fått slut på utrymme i ditt kylskåp eller på disken, eller för att du tror bara att det får dig att se sofistikerad ut, att köpa en kan vara en skrämmande uppgift, så här är några snabba tips när vi går in i den första inköpssäsongen.

Först vill vi vara tydliga, våra tips är för personer som letar efter ett prisvärt alternativ för att lagra under 50 eller så flaskor. Vi pratar mellan hundra och lågt i pris. Om du letar efter ett dyrt vinkabinett för att källa din samling finns det många ställen där ute för att hitta de bästa produkterna, men detta råd är förmodligen inte något för dig.

Mindre vinkylar delas huvudsakligen upp i två typer: kylar som har en kompressor som ett vanligt kylskåp och ”tysta” kylar som är termoelektriska.

Kylskåpen som använder ett termoelektriskt system uppfattas ofta som bättre eftersom de är väldigt tysta. Om tystnaden är gyllene för dig, se till att köpa en av dessa enheter, men termoelektriska enheter ger inte riktigt sval luft in i enheten så mycket som de drar ut värmen från enheten. När värmen har dragits ut hjälper kylskåpet bara att hålla den kallare luften som har separerats från den varmare luften inuti. Om du börjar känna att detta betyder att termoelektriska enheter inte riktigt kyler flaskorna så mycket, skulle du ha rätt. Men hej, de är tysta, och det är en av de främsta anledningarna till att de är så populära.

Kompressorenheter, å andra sidan, fungerar precis som ett minikylskåp. När termostaten inuti känner av att temperaturen har stigit över den inställda graden, startar kompressorn och kyler ner hela enheten igen. Även om kompressorn kan surra lite mer än de termoelektriska enheterna, fungerar de mycket bättre för att faktiskt hålla flaskorna svala, varför vi föredrar dem.

När du har bestämt dig för vilken typ av vinkyl du ska köpa är det dags att bestämma om du köper ett kylskåp med temperaturreglering för en eller två zoner. Vad det innebär att ha ett kylskåp med dubbla zoner är att i teorin kommer du att kunna ha två olika temperaturnivåer i ditt kylskåp och därmed hålla dina vita och röda vid sina separata temperaturer. Men om du är ute efter marknaden för ett kylskåp som rymmer under 50 flaskor, så finns inte denna idé om två riktigt separata zoner i verkligheten. Det beror på att kylen är så liten att det är ganska svårt att se till att toppen förblir kall och botten lite varmare, eller tvärtom. Vi testade faktiskt några av dessa kylskåp med dubbla zoner, och temperaturen var ganska konstant hela tiden.

Så slösa inte dina pengar på tanken att för den här storleken kan du hålla dina viner vid olika temperaturer; köp bara ett kylskåp med en zon och ställ in det på sextio grader. Bra för både dina röda och vita.

Slutligen är kylskåpets storlek och stil verkligen upp till dig. Oavsett om du föredrar trä- eller metallställ, och antingen ett svart eller rostfritt stål, kan det du köper dikteras av din stil. Tänk också på att ett kylflaskans kapacitet vanligtvis baseras på den vanliga flaskan i Bordeaux-stil, så om du inte kan passa exakt 50 flaskor inuti enheten är det förmodligen bara för att dina flaskstorlekar är olika, vilket förhindrar att de passar perfekt. Antag inte att du ljög för tillverkaren.

Vad ska man ska man hålla utkik efter när man letar efter det bästa vinkylskåpet?

Temperatur

Enhetlighet i temperaturen är en viktig förvaring av vin – vin kan försämras när det förvaras på en plats med stora temperatursvängningar.

Idealiska lagringstemperaturer beror på vinets densitet. Mousserande viner, vita och röda förvaras bäst från + 8 ° C till 16 ° C. Källare med ett fack låter sval luft sjunka ner i behållaren för att skapa olika zoner, men fler tillverkare väljer separata fack inom enheterna, vilket gör att du kan förvara ditt vin vid olika temperaturer.

De flesta modellerna utmärktes med att upprätthålla enhetliga temperaturer, enligt termometrarna vi installerade i enheterna.

Hyllor

Vi gillade hur de belagda trådställen på en modell lyfts snabbt och enkelt ut ur trähyllorna när de är helt utdragna. Som med många andra toppscorer tar hela hyllenheterna lätt bort för att skapa förvaringsfack för större flaskor. Hyllorna på en annan kylaggregat var inte avtagbara och sträckte sig inte helt utan skrotade ovala öppningar och en extra plastinsats för att hålla bredare flaskor tätt och skydda deras etiketter. Andra kylaggregat har hyllor med smalt placerade lameller som begränsar kapaciteten och låter flaskor glida runt, stöta på varandra och vinkla uppåt för att blockera lådöppningen.

Buller

En bullrig vinkyl kan vara ett problem om den kommer att placeras nära vardagsrum. Vibrationsnivån var nästan för låg för att våra tester kunde mäta, men vi tyckte att högre modeller visade större vibrationer. Om den nivån är dålig kan diskuteras. vin är en vätska, och varje molekyl rör sig mycket snabbare än någon rörelse som orsakas av vibrationer från en källare.

energianvändningen

Vinkylskåp är inte särskilt effektiva och ingår inte i den federala regeringens Energy Star-program. Medan temperaturinställningen du väljer kommer att öka eller minska din energianvändning, använde vissa modeller i våra tester mer än dubbelt så mycket som andra och nästan lika mycket som ett kylskåp på 510 liter.

Tänk på dessa andra funktioner

Många modeller erbjuder digitala temperaturkontroller som du kan komma åt utan att öppna dörren, vilket hjälper till att hålla temperaturen ännu mer jämn. Inställningarna för rött vin och vitt vin på en modell minskar också lite gissningar. Andra modeller hade vattenfack för att hålla tillräckligt hög luftfuktighet så att korkar och etiketter inte torkade ut.

Titta också på integrerade lås för att förhindra besökare från att plundra dina prisjusteringar, tonade glasdörrar som skyddar ditt vin från ultraviolett ljus och justerbar interiörbelysning och tiltbara hyllor för att visa dina värdefulla flaskor eller för att lagra delvis fulla.

Vissa vinkylskåp har trähyllkanter som du kan fläcka för att matcha dina skåp andra kan acceptera en anpassad skåpram. Andra låter dig sätta in remsor av gjutning som matchar ditt skåp runt glasdörren.

Vin är en dyrbar vara för alla företag. Kunder kommer alltid att snabbt meddela dig om det är för varmt eller bara smakar ”roligt”. För att garantera att du aldrig får klagomål är det viktigt att investera i ett kvalitetsvinkylskåp som skyddar vin och uppnår optimala lagringsförhållanden.

Varför har man inte vin i ett vanligt kylskåp?

Ett vinkylskåp har dessa funktioner som fungerar som hjälpmedel för att hålla vinet vid rätt temperatur och lufttryck, fuktigt och mycket annat för att inte vinet ska förstöras eller tappa smaken.

Dessa funktioner har ett vinkylskåp jämfört med ett ordinarie kylskåp som hjälper till med just de problemen.

 • Utformad för att gradvis sänka temperaturen och bibehålla optimala luftfuktighetsnivåer som bidrar till lagring av vin.
 • Håller konstant temperatur.
 • Endast för vinförvaring, vilket eliminerar risken för att andra lukter tränger in i smaken.
 • Har vanligtvis absorberingssystem för att minska och undertrycka vibrationer och buller.

Standardkylskåp är perfekta för väldigt många olika saker och ska absolut inte undvikas (vi har alla en kyl hemma) men det är inte alltid som man kan använda den till allting även om man skulle önska det. Både för enkelheten och plånbokens skull. Detta är de nackdelar som vanliga kylskåp har när man ska lagra vin som gör att de inte är optimala för uppgiften.

Designad för att snabbt tappa temperaturer och driva ut fukt.

Arbeta vanligtvis vid temperaturer runt 4˚C, alldeles för kallt för perfekt vinförvaring.

Minskad luftfuktighet kan riskera att torka ut korkar och skada vin.

Kompressorer kan orsaka vibrationer som avbryter mognadsprocessen.

Specialiserade vinkylskåp bör vara högst upp på inköpslistan för alla företag som tar sitt vin på allvar. Att förstå vad du ska leta efter kan garantera att du gör en klok investering och alltid får exakt vad du behöver.

Vad är bra att ha på ett vinkylskåp?
Design & layout

Innan du köper bör du först överväga hur många flaskor du vill förvara. För: ju större lagringsvolym, desto större är vinkylen vanligtvis. Dessutom är det viktigt att överväga om du vill ha en fristående eller en inbyggd apparat. Ett annat kriterium är hyllorna. Hur många nivåer behövs? Kan de tas bort för rengöring? Lagras eller står flaskorna? Förutom funktionaliteten är kylskåpets design också en viktig aspekt. Trots allt bör fina viner presenteras på bästa möjliga sätt. Som sådan finns det modeller som också har presentationsbelysning eller interiörbelysning.

Klimatzoner och temperatur

Den som huvudsakligen dricker bara en typ av vin serveras vanligtvis med ett kylskåp med en enda temperaturzon. Men om du till exempel vill lagra röda viner på lång sikt, men samtidigt alltid vill hålla vita viner perfekt kylda i kylen, rekommenderar vi en vinkylare med två separat justerbara temperaturzoner. Om du arbetar inom restaurangbranschen bör du tänka på om det behövs ännu fler än 2 zoner för att kunna erbjuda mousserande vin eller champagne vid rätt drickningstemperatur.

Fuktighet

Den optimala luftfuktigheten, som finns i en vinkällare för längre förvaring av exempelvis vinflaskor, kan också garanteras av ett vinkyl. Den som lämnar viner för att mogna bör söka en luftfuktighet på 75–85%. Detta är särskilt viktigt för vinflaskor med riktiga korkar, som kan krympa vid för låg luftfuktighet, vilket gör att luft kan komma in i vinet och förstöra det. Tillförsel av friskluft spelar också en roll som ofta optimeras av ett aktivt kolfilter. Lukten filtreras således från luften och vinets smak påverkas inte.

Vibration

Ett vin måste inte bara tempereras bra, det behöver också vila! Om du köper en vinkylare bör du leta efter justerbara fötter för att säkerställa en säker hållning och därmed undvika vibrationer i enheten och dess innehåll. Anledningen till detta är att vibrationer påverkar mognadsprocessen negativt. Kylaggregatet som körs tillsammans med kompressorenheten bör också gå smidigt så att det orsakar så lite vibrationer som möjligt. Placering är också viktigt. Apparaten ska till exempel inte placeras bredvid kylskåp eller diskmaskin.

Ljus

När du köper en vinkyl måste uppmärksamhet också ägnas ljusets effekter. Om ett vin permanent utsätts för UV-ljus kan kvalitet och arom drabbas. Välisolerade glasdörrar med UV-skydd kan skydda mot ljusets effekter. Utrustningen för vinkylskåp med interiörbelysning är ofarlig, eftersom LED-ljus inte avger UV-strålning. Därför finns det ingen anledning att undvika en fantastisk design med en trevlig belysning.

Buller

När du köper bör inte bara utseendet, utan också akustiken beaktas. I likhet med ett konventionellt kylskåp genererar kompressorn som ansvarar för kylning i vinkylen också buller. Om du lämnar enheten i ett skafferi eller i garaget är denna punkt mindre betydelsefull. Men om du vill placera enheten i köket eller vardagsrummet, bör du se till att decibelsiffran är cirka 40 dB.

Energieffektivitetsklass

Innan du köper bör du också vara medveten om driftskostnaderna, det vill säga vinförbrukningens strömförbrukning. Klassificeringen av energiförbrukning är uppdelad i tio nivåer. Enheter med högsta effektivitet, eller lägsta förbrukning, är enheter med beteckningen A +++. Enheterna med lägsta effektivitet har märkningen G. Om du vill spara el, leta efter enheter med effektivitetsklass A ++ till C. Energieffektivitet anger inte den exakta energiförbrukningen. Detta innebär att ett större kylskåp med samma klassificering kan ha en högre förbrukning än en mindre modell. Om du vill beräkna årskonsumtionen för ditt vinkyl måste du helt enkelt multiplicera förbrukningen i kWh med det aktuella elpriset hos din leverantör.

Specialfunktioner

Vissa modeller erbjuder också några specialfunktioner utöver de som redan nämnts. Till exempel säkerställer föräldrakontroll att barn inte har tillgång till alkohol och samtidigt skyddar de värdefulla varorna i kylen, vilket är särskilt praktiskt. Denna typ av säkerhet kan till exempel tillhandahållas via ett nyckellås med PIN-kod.

Slutsats

Efter du läst denna guide vet du allt som det finns att veta om vinkylskåp. Det finns en oändlig mängd faktorer att räkna med när du ska köpa det bästa vinkylskåpet för just dig, så därför är det väldigt svårt att få med allting i samma guide. Dock så är denna guiden väldigt bred och borde ge dig tillräckligt med information för att du ska ha en bra grund att stå på när du ska köpa ditt vinkylskåp.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top