Bästa termosmuggen 2022 – Välj den bästa termosmuggen

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

TKWide 35,5 cl Borstat stål

Eva Solo Mugg 35 cl

Stelton Click Mugg 40 cl

Rumours Rostfri 40 cl

Klicka här för att se fler termosmuggar.

Termosmuggar är något många behöver i sitt liv trots att man alltid kanske inte tänker på det. Till exempel så är det väldigt många som gillar att dricka kaffe eller andra varma drycker på morgonen för att orka åka i väg till jobbet eller köra en lång sträcka med bilen. I dessa sammanhang underlättar det enormt med en bra termosmugg så man både slipper spilla, bränna sig eller helt enkelt undvika att sin dryck tappar sin önskade temperatur.

Mot all förmodan så är det inte så enkelt att köpa en bra termosmugg på nätet. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser kan det bli svårt att veta vilken termosmugg som faktiskt är bäst. För att göra saken ännu svårare så tenderar onlineaffärer förstås att undvika att nämna de negativa aspekterna med sina produkter vilket kan leda till att när du väl får hem termosmuggen så är den kanske inte alls som du förväntat dig.

Något av tråkigaste som finns när man handlar på nätet är när man lägger pengar på någonting för att sedan inse att produkten är långt under ens förväntningar. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa den bästa termosmuggen. Det är just därför som vi här på Köksproffset.se har skapat en tabell med de bästa termosmuggarna som finns att tillgå. För att garantera att vi endast presenterar högkvalitativa produkter som lever upp till våra läsares förväntningar har vi gjort grundlig forskning om alla termosmuggar som du hittar i tabellen.

Genom att noggrant läsa igenom otaliga mängder kundrecensioner hos fler än 20 olika onlineaffärer, svenska som utländska, har vi kunnat ta fram den bästa termosmuggen inom varje ovanstående kategori. Att läsa oberoende kundrecensioner ger oftast den klaraste och mest övergripande bilden över hur bra en produkt faktiskt är, det är trots allt köpare som själva vet bäst om hur bra produkter faktiskt är i verkligheten.

Köpguide för bästa termosmuggen 2022

Som vi nämnde ovan så är det trots allt inte så enkelt att köpa den bästa termosmuggen på nätet. När du letar efter den bästa termosmuggen finns det en del viktiga faktorer som är värda att se över. Förutom dessa viktiga faktorer bör du förstås även utgå från dina egna personliga preferenser och behov. Ifall du är ute efter den bästa termosmuggen enligt min forskning bör du kolla i tabellen ovan, men om du fortfarande är bestämd att hitta en termosmugg efter just dina behov så har vi skapat en köpguide just för dig. Här är vilka funktioner och faktorer som du bör se över innan du väljer den bästa termosmuggen för dig:

 • Kapacitet och storlek
 • Temperatursteknik
 • Läckagesäkra termosmuggar
 • Hållbarhet och kvalitet
 • Kostnad
 • Material
 • Storlek

Kapacitet och storlek

En av de viktigaste sakerna att tänka på innan du köper en termosmugg är dess kapacitet och storlek. Den perfekta termosmuggen ska vara ergonomiskt utformad, vilket gör den lätt att hålla i. Den ska också passa direkt i din bils kopphållare. Detta bör göra att du kan köra säkert utan att behöva oroa dig för att hålla en kopp kaffe.

Du kanske undrar: hur mycket ska min mugg rymma? Även om detta huvudsakligen är upp till dig är den genomsnittliga kapaciteten cirka 2 koppar kaffe. Detta borde vara tillräckligt för att få din energi och göra dig redo för dagen. Om du behöver mer finns det dock mycket stora muggar som kan rymma mycket mer.

Temperatursteknik

Termosmuggar är bara bra på att hålla dina drycker varmt eller iskalla, men inte alla är desamma när det gäller att upprätthålla temperaturen. Vissa termosmuggar är designade med hjälp av innovativ temperaturhållningsteknik så att de kan hålla ditt kaffe varmt i mer än 5 timmar.

Välj en termosmugg som har dubbelväggs vakuumisolering. Det beror på att dessa typer av muggar kan hålla ditt kaffe varmt i timmar. De kommer ofta med silikonhylsor som gör att du kan hålla i dem utan att behöva oroa dig för att skålla dina händer.

Läckagesäkra termosmuggar

Om du ska köpa en termosmugg, välj åtminstone sådana som har läckagesäkra lock och lock. Du vill inte förstöra dina kläder eller oroa dig för spill. Det värsta är att du inte vill spilla kaffe som kan orsaka allvarliga brännskador.

Det finns termosmuggar som har en löst och dåligt passande lock. Dessa är inte idealiska eftersom de kan orsaka spill. Den bästa termosmuggen ska ha ett tätt passande lock eller flera olika typer av tätningar som garanterar ett utmärkt läckagesäkert skydd.

Hållbarhet och kvalitet

Vi vet alla att morgnar kan vara hektiska och stressiga, speciellt om du får en sen start. Under dessa tider är det lätt att av misstag slå din mugg från disken eller bordet. Det sista du vill ha är att slå din mugg direkt innan du lämnar och få den att slå på golvet och bryta i flera bitar. Det betyder inte bara att du inte får ditt kaffe, men nu måste du ta ännu mer tid att städa upp. Du vill se till att den är tillverkad av starka material, som rostfritt stål.

Kvaliteten på den bästa termosmuggen bestäms av dess förmåga att fungera effektivt under lång tid. Funktioner som nämns ovan såsom material, hållbarhet och värmebeständighet avgör alla dina termosmuggar. Du vill ha det bästa materialet, en mugg som håller längre och en mugg som kan hålla samma temperatur som din dryck i minst 6–8 timmar och mer.

De flesta resekaffe muggar av hög kvalitet är konstruerade med 100% rostfritt stål i köket och avslutade med en dubbelväggig vakuumisoleringsteknik. För att ytterligare förbättra deras isoleringsförmåga är deras lock utformade för att ha en ständigt försluten förslutning med mjuka sipp- och stängningssystem. För bekvämlighet är utsidan normalt så isolerad att väggarna inte svettas och din hand kan bära muggen direkt i timmar utan att brännas av heta temperaturer eller irriteras av kyla.

På en mer upplysande ton, förvänta dig inte att en termosmugg av hög kvalitet är billig. En investering i den bästa termosmuggen kan dock pågå i flera år beroende på din användning och dess vård. Högkvalitativa muggar, om de är gjorda av rostfritt stål, tenderar att ha en ren polerad yta som inte borde vara lätt att rengöra, vi menar, vem vill inte det.

Kostnad

Termosmuggar varierar i pris från 20 kr upp till över 300 kr och i allmänhet får du vad du betalar för. Om du bara behöver en termosmugg för tillfällig användning kan du nöja dig med ett standardalternativ för mindre än en tunnare, men om du vill använda den varje dag för utomhusaktiviteter eller på din pendling, vill du ha något som lovar att utföra när det gäller värmehållning, spillskydd och robusthet.

Material

De två vanligaste termosmuggsmaterialen är plast och rostfritt stål. Termosmuggar av plast tenderar att vara billigare och de flesta kan placeras säkert i en mikrovågsugn. Termosmuggar i rostfritt stål ser bra ut, och kaffekännare hävdar att en bra kopp smakar mycket bättre av rostfritt stål. Varför? Vissa säger att en termosmugg i plast kan ge ditt kaffe en obehaglig smak.

Även om det är mindre vanligt ser du ibland en person med en resglasmugg i glas eller keramik. Dessa är dock vanligtvis inte isolerade. “Termosmuggar har idag extremt långa isoleringstider, varma drycker varma i 12 timmar och kalla drycker kylda i 24 timmar.”

Storlek

Storlek och volymkapacitet beror helt på dina behov. Är du en ”jag kan inte överleva utan kaffe hela dagen” eller en “jag behöver en kopp kaffe om dagen”? Alla dessa frågor kommer att avgöra om du behöver en 60 cl mugg eller en enkel 30 cl mugg.

Om du planerar att använda din termosmugg bortom det dagliga liv och rörelse på jobbet och skolan, om du vill använda din kopp säg när du ska på camping, vandra eller fiska, förändras dynamiken. Om du går en kort 30 minuters promenad i parken kommer en mindre mugg att göra. Men om du är ute på den kalla avlägsna campingplatsen vill du förmodligen ha en mugg av större storlek för att spara dina resurser. Det finns också en friluftsentusiast som har mångsidiga avsikter för sina resekaffe muggar. Det handlar alltså om att väga in hur och var du ska använda din termosmugg.

Vissa tillverkare använder också storlekelementet i termer av muggens höjd eller vikt för att förbättra dess funktionalitet. Tillverkningar har konstruerat tumlar-mugg till lång och ihålig för att öka muggens förmåga och effektivitet vid att fånga varm luft eller kall luft och samtidigt för att underlätta greppet och bärandet av muggen.

Andra tillverkare har en kompakt och extremt lätt byggnad på sina termosmuggar så att de är praktiska för användning vid vandring eller när de deltar i energidräneringsaktiviteter. Den kompakta designen möjliggör också enkel förvaring och packning för resenärer eller campare.

Lista över de bästa termosmuggarna 2022

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Saker att tänka på när du köper en termosmugg

Lock stil

Det spelar ingen roll om du dricker kaffe, te eller vatten – varje klunk från din termosmugg ska vara smidig och enkel. Det är därför det är viktigt att räkna ut den lockstil som bäst passar dig. Några av de bästa alternativen inkluderar lock, lock med tummen, tryckknappslock, vridlock och halmlock. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar.

Kunder som till exempel prioriterar hållbarhet eller förhindrar spill bör välja en säkrare stil, som ett vridlock. Andra som vill dricka sömlöst från sin mugg medan de är på resande fot kanske föredrar ett lock som kan öppnas med en hand. Lyckligtvis påverkar inte lockstilen priset, så alla alternativ bör vara på bordet när du börjar leta efter en termosmugg. Många märken säljer också lock individuellt så att användare kan ha flera alternativ till sitt förfogande.

Temperaturretention

Alltför ofta tar vi en klunk kaffe och tycker att det har gått ljummet. En pålitlig termosmugg kan motverka den fruktade, smaklösa mittzonen och hålla ditt kaffe vid den ideala temperaturen i timmar, oavsett om det är varmt eller isat. Vakuumisolerade muggar, som vanligtvis är gjorda av rostfritt stål, ger bästa prestanda när det gäller temperaturhållning, medan plast och silikon är de minst effektiva materialen.

När du köper, tänk på vilken typ av kaffe du dricker oftast (varm eller isad) eftersom vissa muggar är bättre utformade för den ena eller den andra. Hur länge en mugg håller dryckerna varma eller kalla listas ofta i produktinformationen, men kom ihåg att denna siffra ofta baseras på att produkten förvärms eller förkyls före användning.

Storlek

Termosmuggar finns i olika storlekar. Den genomsnittliga kapaciteten är cirka 50 cl, även om intervallet sträcker sig långt på vardera sidan av det. Vissa är inte större än en vanlig hemma kaffemugg; andra är tillräckligt stora för att hålla dig koffeinfri hela dagen. Varumärken tillverkar ofta samma mugg i flera storlekar, så om en viss fångar dig kan du troligen hitta den i en storlek du älskar.

Kunder som är intresserade av större muggar bör se om det är mikrovågssäkert eller kan hålla värmen väl; annars kan de läppja mycket kallt kaffe. Slutligen, för dem som planerar att ta sin mugg i bilen, kolla in kundrecensioner eller produktinformation för att se om en mugg kan passa i dina mugghållare.

Tillverkare gör termosmuggar i alla storlekar, från små till de enorma. Storleken du väljer beror uppenbarligen på hur mycket vätska du vill ha. Det kan dock också bero på hur skrymmande muggen känns i din hand och om du vill bära den runt. Termosmuggar påstås passa de flesta kopphållare. Om detta är en viktig funktion för dig, se till att diametern på muggen du väljer inte är för stor.

Material

Medan de flesta termosmuggar är gjorda av rostfritt stål är alternativen långt ifrån begränsade när det gäller material. Andra möjligheter inkluderar plast, glas, silikon, keramik och bambu. Detta val påverkar naturligtvis muggens estetik, liksom större faktorer som pris, hållbarhet, hur artikeln rengörs, hur länge den behåller värmen och om kondens uppträder på utsidan.

Vilka faktorer är viktigast för dig? Om du vill ha en prisvärd mugg som kan gå i mikrovågsugnen är plast troligen det bästa materialet för dig. Om hållbarhet och värmebeständighet är högre prioriterade kan du hålla fast vid rostfritt stål. Tänk också på nackdelarna som vissa material har. Plastmuggar kan till exempel fläcka och behålla kaffelukt, medan vissa muggar av rostfritt stål kan ändra kaffets smak ogynnsamt.

Läckagesäker kontra utsläppssäker

Oavsett om du går till klassen, börjar på en lång vandring eller går ut för den dagliga pendlingen, är det lättare att transportera en mugg om den kan förvaras i en väska; det är där läckagesäkra termosmuggar är till nytta. De förhindrar att även den minsta droppen flyr i väskan, oavsett vad.

Se till att läsa kundrecensioner i förväg, eftersom vissa saker som annonseras som läckagesäkra kanske inte är upp till uppgiften. Det finns också en skillnad mellan läckagesäker och spilltät. Muggar märkta som spilltäta förhindrar endast större spill. de är inte säkra att förvara i påsar eftersom de fortfarande kan läcka.

En bra mugg ska vara helt läckagesäker och den här funktionen är inte värt att kompromissa med. Du vill inte att skållande hett kaffe ska spillas på dina varv eller att små latte-specifikationer droppar på din arbetsdagbok på blå måndag morgon. Nu är detta en funktion som vi är villiga att betala en extra summa för att säkerställa att den fungerar effektivt och effektivt.

Hitta en läckagesäker termosmugg

Hur identifierar man en 100% läckagesäker mugg? Leta efter resekaffe muggar utformade för att vara så praktiska som möjligt med låsbara lock. Försök att också tänka rationellt och ansluta prickar – om en termosmugg bara kan hålla temperaturen på din dryck i mindre än 6 timmar är den inte byggd för att vara effektiv. Visuell inspektion och provtagning går också långt.

Dessutom, om du letar efter användarvänlighet kanske det inte fungerar till din fördel. Ju lättare det blir att använda en termosmugg på språng, desto mer sannolikt är det att det inte är 100% läckagesäkert. Detta beror på att locket kommer att utformas så att det lätt kan öppnas eller vändas så att man kan dricka medan de går; detta innebär att om du rör dig med termosmugg i väskan, om den av misstag välter, eller om den inte placeras 100% upprätt, kan den lätt läcka ut innehållet.

Design

Att ta hänsyn till en termosmuggs design innefattar två olika vägar. Först kan du tänka på artikelns form eller silhuett. Vill du ha en mugg med handtag? Eller en som är tunn nog att glida in i en väska eller ryggsäck? För det andra involverar design också de många färger och mönster som finns på utsidan av en mugg. Det finns en rad alternativ, från roliga och lekfulla till eleganta och slående, som kan förmedla din personlighet med varje klunk.

Pris

Inte bara är de flesta termosmuggar överkomliga, de hjälper också kunder att spara pengar genom att skära ner på dagliga resor till kaféet. Den enda typen som sannolikt kommer att bryta banken är elektriska termosmuggar. Annat än det är budgetval allmänt tillgängliga både i butik och online.

Vissa muggar kostar så lite som en påse kaffebönor. Storleken påverkar dock i allmänhet priset, eftersom större muggar tenderar att kosta mer än mindre, även om de är av samma modell. Förvänta dig att plastmuggar är det billigaste alternativet, medan glas, rostfritt stål och keramik är något dyrare.

Typer av termosmuggar

Kaffekoppsmugg

När man föreställer en resekaffe mugg är den naturliga bilden en lång, avsmalnande artikel som liknar en återanvändbar vattenflaska, men det finns faktiskt många alternativ som är utformade för att se ut precis som muggarna vi använder varje dag hemma.

Objekt i denna kategori ger känslan och bekvämligheten hos en vanlig kaffemugg men med extra värmebeständighet och lyx att ta med dig på språng. Eftersom de har mindre kapacitet än de flesta termosmuggar (vanligtvis cirka 40 cl) är de också lite billigare. Tyvärr är kaffemugg-stilmuggar inte läckagesäkra och passar inte i kopphållare på grund av sina handtag.

Bärbara bryggningstermosmuggar

Verkligen definierar on-the-go kaffe, det finns en kategori för termosmuggar som dessutom fungerar som bärbara bryggningsenheter. De tillåter användare att göra kaffe och dricka allt från samma flaska. Detta är verkligen en mindre vanlig variant, men det är fortfarande värt att överväga, särskilt för frekventa resenärer och campare.

Majoriteten av bärbara kaffebryggare fungerar som franska pressar. De kallas “resepressar” och sänker ner kaffegrunden i vatten och skjuter dem sedan ner till muggens botten via en inbyggd kolv. Den näst vanligaste typen av bärbar kaffebryggare använder i stället en hällbryggningsmetod.

Tumlarmugg

Tumlare är kända för sitt släta yttre och är den mest populära underkategorin av termosmuggar. De har aldrig ett handtag och kroppen avsmalnar vanligtvis till en smal bas, som båda gör dem kopparvänliga. Tumlare kan användas till både varma och kalla drycker, men de är särskilt populära för iskaffe. Många har halmlock för att enkelt smuttas. Kunder kan vara bekanta med tumlare i andra typer av dryckesvaror, eftersom de också används för cocktails, iste, lemonad och allmänt hemmabruk.

Högkvalitativa termosmuggar

Ganska säker på att du vill ha en termosmugg som kommer att hålla i flera år. Kanske det bästa värdet för dina hårt förvärvade pengar också. Med tanke på att du alltid älskar att resa och att du är en aktiv och utåtriktad person bör du välja termosmuggar som tål extrema förhållanden och situationer.

Det bästa materialet för dessa är rostfritt stål. Välj termosmuggar gjorda av rostfri mat eftersom de anses vara de bästa och mest hållbara. Rostfritt stål av livsmedelskvalitet är säkra att använda till drycker eftersom de aldrig ger smak eller förändrar smaken. Detta är perfekt eftersom du enkelt kan gå från en drink till en annan.

Livsmedelskvalitet i rostfritt stål är också rostskyddad. Dessutom innehåller de inte BPA eller upp för eventuell kemisk urlakning. De flesta högkvalitativa muggar av rostfritt stål har rundade sidor och elektropolerat interiör. Det gör dem säkra att använda eftersom de inte har skarpa kanter och tål oavsiktliga stötar och stötar.

Termosmuggar tillverkade av högkvalitativa material låter dig spara pengar eftersom de knappast byts ut, vilket gör dem till en värdig investering. Nu när du äntligen har vetat vad som utgör den bästa termosmuggen är det dags att sprida nyheterna till alla dina kaffevänner. För att vi alla vet att delning är omtänksam! Lycklig termosmuggjakt!

Vakuumisolerad mugg

Uttrycket “vakuumisolerad” dyker upp överallt när man söker efter termosmuggar. Det används också ofta med en annan fras: “dubbelväggig.” Båda etiketterna anger att en termosmugg är byggd med två olika lager, en innervägg och yttervägg, och att utrymmet mellan lagren delvis evakueras av luft och skapar ett vakuum. Denna design gör att drycker kan behålla sin temperatur under en längre tid eftersom de är mindre utsatta för utomhusluft.

Läcksäkra termosmuggar

En läckagesäker dryckeshållare gör precis vad den säger på burken – skyddar dig mot läckage och håller din dryck intakt. Våra läckagesäkra termosmuggar har en hållbar, långvarig yta som inte skrapar bort som färg eller svettas och skapar hal kondens som glider ur ditt grepp.

Utöver att hjälpa dig att hålla fast vid din dryck lättare, säkerställer det läckagesäkra locket också att om den glider ur ditt grepp eller glider runt i bilen, kommer din dryck att stanna kvar i koppen. Dess vakuumisolering med dubbla väggar har utformats för att minimera eventuella stänk och se till att den är helt läckagesäker så att den kan sitta i din väska eller bil utan krångel.

Varumärken

YETI

YETI grundades 2006 och gjorde sig snabbt ett namn tack vare sina högkvalitativa kylare och naturligtvis glas. Det Texas-baserade varumärket tillverkar bara ett fåtal produkter som är särskilt utformade för kaffe, som en hanterad mugg och en kopphållare-vänlig tumlare, men de finns i flera storlekar och färger för att öka variationen.

Contigo

Från pendlare till högskolestudenter, många människor börjar dagen med att smutta på kaffe från en Contigo-termosmugg. Varumärkets produkter är i allmänhet överkomliga och lätta att hitta både personligen och online – plus alla stöds av livstidsgaranti. Två av Contigos mest populära linjer är Autoseal-muggarna, som öppnas med en praktisk knapp, och Snapseal, som är läckagesäkra och har lock.

Stanley

I över hundra år har Stanley-flaskor använts för att bära drycker, oavsett om det är varmt eller kallt, på språng. Företaget har en mer omfattande produktlista än de flesta, och tillverkar termosmuggar i alla storlekar, silhuetter och lockstilar. Stanley erbjuder till och med en bärbar fransk press som fungerar som en två-i-ett brygganordning och termosmugg. Produkterna är så välgjorda att alla levereras med livstidsgaranti.

Thermos

Du vet att ett varumärke har gjort ett märke när namnet blir synonymt med en av sina produkter, och Thermos är just det. Det hundra år gamla amerikanska företaget är känt för sitt breda sortiment av vakuumisolerade termosmuggar, varav vissa håller kaffe varmt i upp till 24 timmar. Stainless King Collection är ett utmärkt ställe att börja för dem som är intresserade av termos, eftersom det innehåller en mängd prisvärda och klassiskt designade alternativ.

Rengöring

Den idealiska termosmuggen ska inte vara svår att rengöra. Vissa termosmuggar kan kastas direkt i din siemens diskmaskin medan de som inte är diskmaskinssäkra kan rengöras enkelt med en blandning av tvålvatten och vinäger. Du kan behöva använda en rengöringsborste för att nå vinklar och krokar för att se till att den är knarrig. Leta också efter termosmuggar som aldrig fläckar och aldrig kommer att ge smaker. Dessa kommer aldrig att behålla lukt också och blir så mycket lättare att rengöra.

Slutligen vill du ha en termosmugg som du enkelt kan rengöra. Inte bara vill du se till att du kan få ut fläckarna utan du vill också se till att locket inte har några små sprickor som kan innehålla mögel eller mögel. Du vill också se till att du kan få någon tidigare smak eller arom. Det finns inget värre än att ta en drink kaffe bara för att smaka gamla och grova smaker.

Nu när du känner till de 9 bästa muggarna och en köpguide för dem borde du kunna hitta den bästa muggen för dig. Inte bara kommer du att kunna ta ditt kaffe när du är på språng, utan du kan också få en varm och utsökt klunk kaffe varje gång!

Enkel rengöring

Innan rengöring, se produktinformation eller instruktionsguide för att se om objektet är diskmaskinssäkert. Detta är en vanlig fördel med glas- och plastmuggar men inte rostfritt stål. Oroa dig inte om din mugg inte kan diskas i diskmaskin. Rengöring är fortfarande ganska lätt. En enkel daglig rengöring kräver bara skrubbning med diskmedel och en svamp eller mild borste.

Undvik att använda stålullborstar och hårda hushållsrengöringsmedel på rostfria muggar. För ett mer grundligt arbete, låt en lösning av vinäger och bakpulver suga in i muggen i flera minuter, skölj sedan och rengör med diskmedel innan du använder den.

Typer av kaffe att dricka ur din termosmugg

Apkaffe

Ap-kaffe är främst en produkt från Taiwan och Chikmagalur, Indien. Kaffebruk i båda områdena ligger ibland bredvid skogar eller blandade med andra växter som växer bra med de skuggodlade kaffeplanterna. I Taiwan bor Formosan stenmakaker naturligt i dessa skogar, och i Indien är rhesusapor de primaterna. Aporna besöker kaffegrödorna ganska ofta, och bönderna kan göra lite för att undvika dem, så de gjorde skadedjuret till ett verktyg för att producera gourmetkaffe.

Fröet inuti kaffebönans frukt (eller körsbär) är det som allmänt kallas kaffebönan. Apor dras instinktivt till de mogna, sötaste kaffekörsbär som växer på kaffegods. De väljer de bästa kaffekörsbären, plockar dem, tuggar dem lugnt i några minuter och spottar sedan resten av frukten och pergamentet som omger den på marken. Arbetare skördar noggrant de tuggade frön som sedan sköljs, tvättas, bearbetas och torkas.

De torra bönorna ser gråa ut (snarare än den vanliga gröna färgen på råa kaffebönor) och har ibland tandmärken från aporna. Efter torkning kan kaffebönorna rostas och sedan säljas som andra kommersiellt tillgängliga kaffebönor.

Odling av apakaffe är en relativt ny metod. Tidigare samlades sällan apatuggade kaffebönor och ses som naturligt avfall. Sedan början av 2000-talet har flera kaffeproducenter samlat tuggade frön för att bearbetas för försäljning på den internationella marknaden som ett specialkaffe som liknar civetkaffe.

Bryggning av Apkaffe

Att brygga apakaffe är precis som att brygga något annat kaffe. Ap-kaffe smakar dock mycket annorlunda än typiskt kaffe. Apornas saliv bryter ner enzymer i bönorna och ändrar den övergripande smakprofilen. Ap-kaffe är sötare och mer komplicerat än de flesta kaffe. Den innehåller hela spektrumet av kaffesmaknoter, inklusive choklad, citrus och nötter, även om vanilj tenderar att sticka ut. Kaffet har en tung kropp, en trevlig rund syra och endast spårmängder av bitterhet.

Användning

Den höga respekt som kommer med apakaffe betyder att du sannolikt inte vill dricka det som ditt vanliga morgonkaffe. Spara i stället den här för ett speciellt tillfälle, till exempel en middagsfest, eller dela den med några kaffeälskande vänner på en lugn eftermiddag.

Hur man dricker apakaffe

På grund av dess höga prislapp och sällsynthet är det bäst att njuta av apa-kaffe utan tillsatser, som grädde, mjölk eller socker. Servera detta kaffe svart och njut av de subtila smaknyanserna i varje klunk. För bryggningsmetoden, överväg något annat än en droppkaffemaskin. Pour-over bryggerier, en kaffepress eller fransk press eller en moka-kruka skapar en rikare kopp kaffe och visar dessa värderade bönor på bästa möjliga sätt.

Koffeininnehåll

Apakaffe har vad de flesta kaffekännare skulle beskriva som den perfekta mängden surhet. Koffeininnehållet beror på de olika faktorer som påverkar alla kaffebönor: sorten av odlat kaffe, steken och bryggningsmetoden. Arabikabönor står för mest apakaffe, och dessa innehåller mindre koffein än robusta kaffebönor. Ju längre en böna rostas desto mer bränns koffein, så mörka rostar har mindre koffein än lättare rost. Apa-kaffe finns vanligtvis i en lätt till medelstekt rostning.

Lagring

Apkaffe är inte billigt. Eftersom produktionen är beroende av apor (liksom alla vanliga miljöfaktorer som är involverade i jordbruk), ändras tillgängligheten drastiskt. Det är inte ovanligt att kaffeproducenterna har mycket litet antal tillgängliga under ett helt år, och det är inte många som specialiserar sig på apakaffe.

Det säljs för flera tusen kronor och kan lätt kosta cirka 100 kr per kopp bryggt kaffe. Ap-kaffe är knappt och svårt att hitta. Specialkaffeister kan sälja det direkt från sin webbplats eller genom avancerade kaffeförsäljare. Förväxla inte apakaffe och “apa” -märkt kaffe. Djuret används ofta som ett varumärke på kaffemarknaden, men sällan med verkligt apapergamentkaffe.

Apa-kaffe måste lagras ordentligt för att bibehålla färskheten. Förvara den på en sval, mörk och torr plats i en lufttät behållare. Skafferiet eller ett skåp bort från värmekällor är bra platser. Fukt och fukt försämrar bönorna, så undvik att förvara kaffe i kylen eller frysen.

Lagrat kaffe

Historia

När kaffe först kom till Europa på 1500-talet åldrades det kaffe. Vid den tiden kom Europas kaffeleverans från hamnen i Mokka i det som nu är Jemen. Att importera kaffe till Europa krävde en lång resa till sjöss runt Afrikas södra spets, så det hade naturligtvis lite tid att åldras på väg. Detta hölls när kaffeproduktionen sprids till Indonesien och Indien.

Med dessa tre kaffesprung förändrade tiden och den salta havsluften kaffet avsevärt. Européer föredrog det framför smaken av färskt kaffe. När Suezkanalen öppnades 1869 avvisade européerna i själva verket det färskare kaffe som nyligen var tillgängligt för dem till förmån för de äldre grejerna.

Och så blev det att lite kaffe avsiktligt åldrades i sex månader eller längre i stora, öppna sidor i sjöfartshamnar. Denna plats gav gott om salt havsluft för att efterlikna den åldrande process som européer på den tiden hade vant sig vid.

Med tiden bleknade preferensen för åldrat kaffe och färska kaffebönor blev den föredragna typen av kaffe i Europa. På samma sätt förändrades USA: s förhållande till åldrat kaffe genom åren när färskt kaffe blev alltmer tillgängligt. Under de senaste åren har trenden med avsiktligt åldrande kaffe ökat i Europa, Amerika, Taiwan och på andra håll.

Hypen

Många marknadsförare hypar åldrat kaffe som en finsmakare som liknar åldrat vin eller whisky. Även om detta är sant för vissa åldrade kaffe, är andra helt enkelt inaktuella, medan gamla kaffe ompackas som specialartiklar. Det är definitivt ett fall av köpare se upp. Dessutom hävdar vissa att allt kaffe åldras bra. Detta är mycket diskutabelt. Vissa människor hävdar också att ju äldre ett kaffe är, desto bättre blir det. Återigen, mycket tveksamt.

Sanningen

Endast vissa typer av kaffe åldras väl. De måste åldras under rätt omständigheter, annars förlorar de oljorna som ger kaffe dess arom och smak. Annars blir kaffet helt enkelt gammalt.

De flesta experter är också överens om att kaffe inte fortsätter att förbättras ju längre det åldras eftersom det helt enkelt tappar mer av sin smak när det åldras. Så medan du kan köpa åtta år gammalt kaffe kanske du inte vill dricka det!

Bra kaffebönor att lagra

Generellt sett åldras bara vissa typer av gröna (orostade) kaffebönor. Vanligtvis kommer de bästa bönorna för åldrande att ha en hög kroppskropp och låg syrahalt, men detta är inte alltid fallet.

Bra kandidater för åldrande kan inkludera kaffe med låg syrahalt från Indien och Indonesien, särskilt halvtorrt bearbetat Sumatra- och Sulawesi-kaffe. Dessa kan utveckla en kryddig, komplex smak när de åldras. Ljusa / sura våtbehandlade latinamerikanska kaffe gör också mycket bra eftersom de tenderar att mjuka när de åldras.

Processen för åldrande av kaffe

Åldrat kaffe är inte detsamma som gammalt kaffe. Äldre kaffe åldras noggrant, vanligtvis i sex månader till tre år. Det övervakas regelbundet och bönorna roteras för att fördela fukt och jämna ut åldringsprocessen mellan kaffepåsar. Detta förhindrar också mögel och ruttning. Kaffe åldras vanligtvis vid sitt ursprung. Det görs ofta på högre höjd eftersom temperaturen och luftfuktigheten är stabilare än vid lägre höjder.

En av de senaste trenderna är att kaffebryggare åldrar kaffe själva. De använder ofta fat som de som används för åldrande vin och whisky för att åldra sitt kaffe. Detta ger ett helt nytt sortiment av smaker och aromer på bönorna. Det ger också rostarna mycket större kontroll över rostningsprocessen. Kaffe smakas vanligtvis flera gånger om året under åldrandet. Bönorna rostas efter att de har åldrats.

Vanligtvis är en mörk stek bäst, eftersom det utjämnar smaken och accentuerar kaffets kropp. Detta är ett vanligt tillvägagångssätt för ett blandat åldrat kaffe eller ett åldrat kaffe som ingår i en övergripande blandning. Vissa finsmakare föredrar emellertid en lätt rostning på sin åldrande kaffe. Detta tenderar att betona det unika ursprungets karaktär av dessa unika produkter tyngre.

Smaken

Bra åldrat kaffe smakar inte som gammalt kaffe. Kaffe som helt enkelt är gammalt kommer att smaka tråkigt och platt. Äldre kaffe har en viss känsla i kroppen utan mycket surhet. Det kan eller kanske inte ha någon funk (en säckvävsmak från förvaring). Och det kan vara mjukt och rökigt, eller (om det är åldrat i ett fat) ekigt, vedigt, vinigt eller många andra “-y”. Varje åldrat kaffe är annorlunda, och det är en del av det som gör dem så intressanta för dagens kaffedrickare.

Etiopiskt kaffe

Kanske är en av de tydligaste reflektionerna av kaffets roll i etiopisk kultur i dess språk. Kaffe spelar en så starkt inblandad roll i etiopisk kultur att det förekommer i många uttryck som handlar om liv, mat och mellanmänskliga relationer.

Ett vanligt etiopiskt kaffespråk är “Buna dabo naw”. Detta översätts bokstavligen till “Kaffe är vårt bröd”. Det visar den centrala roll som kaffe spelar när det gäller kost och illustrerar nivån av vikt som läggs på det som en källa till näring.

Ett annat vanligt ordstäv är “Buna Tetu”. Detta är en amharisk fras som bokstavligen betyder “drick kaffe”. Det gäller inte bara för att dricka kaffe utan också för att umgås med andra, ungefär som hur människor använder frasen “träffas för kaffe” på engelska.

Om man säger, “Jag har ingen att dricka kaffe med”, tas det inte bokstavligt, utan antas innebära att personen inte har goda vänner som de kan lita på. Detta beror nära på den enorma sociala roll som kaffekonsumtion spelar i Etiopien och det faktum att människor ofta samlas över kaffe för samtal som täcker vardagen, skvaller och djupare frågor. På samma sätt, om någon säger “Låt inte ditt namn märkas vid kaffetiden”, menar de att du bör se upp för ditt rykte och undvika att bli föremål för negativt skvaller.

Legenden bakom det etiopiska kaffet

Den mest populära legenden om kaffe i Etiopien går vanligtvis ungefär så här: Kaldi, en abessinisk getherde från Kaffa, höll sina getter genom ett höglandsområde nära ett kloster. Han märkte att de uppförde sig mycket konstigt den dagen och hade börjat hoppa runt på ett upphetsat sätt, blåst högt och praktiskt taget dansat på bakbenen. Han fann att källan till spänningen var en liten buske (eller, i vissa legender, en liten busk) med ljusröda bär. Nyfikenheten tog tag och han försökte bären för sig själv.

Liksom sina getter kände Kaldi de energigivande effekterna av kaffekörsbären. Efter att ha fyllt sina fickor med de röda bären rusade han hem till sin fru, och hon rådde honom att gå till det närliggande klostret för att dela dessa “himmelsända” bär med munkarna där.

Vid ankomsten till klostret hälsades inte Kaldis kaffebönor med upprymdhet utan med förakt. En munk kallade Kaldis överflöd “Djävulens verk” och kastade den i en eld. Enligt legenden var rostbönornas doft dock tillräckligt för att munkarna skulle ge denna nyhet en andra chans. De tog bort kaffebönorna från elden, krossade dem för att släcka glödande glöd och täckte dem med varmt vatten i en ewer för att bevara dem (eller så berättar historien).

Alla munkarna i klostret kände doften av kaffet och kom för att prova det. På samma sätt som de tedrinkande buddhistmunkarna i Kina och Japan, fann dessa munkar att kaffets upplyftande effekter var fördelaktiga för att hålla dem vakna under deras andliga övning (i detta fall bön och heliga hängivenheter). De lovade att från och med då skulle de dricka denna nyfunna dryck varje dag som ett hjälpmedel för deras religiösa hängivenhet.

Funktioner att överväga

Du kanske tror att alla termosmuggar är ungefär desamma. Det är inte så enkelt som det! Här är några funktioner att tänka på:

Isolering

Alla termosmuggar i vår produktlista är isolerade, vilket innebär att de håller varma drycker varma och kalla drycker kalla. Vissa billigare termosmuggar som du ser i butiker och online kanske inte är isolerade. Om isolering är viktigt för dig, ta en titt på hur länge din valda mugg håller dryckerna varma eller kalla. Till exempel specificerar sig vissa företag i sin produktbeskrivning att muggen håller varma drycker varma i fem timmar och kalla drycker kalla i nio timmar.

Handtag

Många moderna termosmuggar har inget handtag. I själva verket är det enda av våra toppval som har ett inbyggt handtag. Oavsett om du vill ha ett handtag beror det på personlig preferens. En välisolerad termosmugg blir inte varm på utsidan när den har en het vätska inuti (eller kall när den har en kall vätska inuti), så det behövs inte ett handtag för att skydda din hand. Ändå föredrar många att ta tag i ett handtag när de dricker från muggen. Med de flesta tumlare-stilmuggar har du möjlighet att köpa ett handtag / hållare separat.

Läckagesäker tätning

Om du inte vill att din dryck ska läcka eller spilla överallt, leta efter en termosmugg med läckagesäker tätning. Detta gör att du kan bära den i en väska, ryggsäck eller portfölj med vetskapen om att innehållet inte kommer att spillas över dina tillhörigheter. Termosmuggen har ett lock, men vissa kunder klagar över att det inte är stänksäkert. Om du köper en mugg med en tätning som inte är läckagesäker kan du behöva köpa ett annat lock separat.

Enkel användning

Vissa termosmuggar kräver att du skruvar av locket varje gång du vill ta en slurk av din drink. Andra har en knapp som du kan trycka på för att betjäna dig själv, och fortfarande är andra öppna överst för enkel åtkomst.

Vi rekommenderar en av de senare, eftersom det kan bli extremt frustrerande och obekvämt att behöva båda händerna när du vill ta en drink. Till exempel innehåller vissa muggar en knapp som du trycker på för att täta och ta bort locket. Vissa har en spak som du enkelt kan glida upp för att tjäna dig själv.

Värmehållning

Den bästa termosmuggen levereras med utmärkta värmebeständighet. Ju mer isolerad mugg, desto mer värme kan den behålla. Precis som de bästa termosmuggarna som lagrar hett innehåll under en längre tid, är de bästa kaffemuggarna konstruerade för att dammsuga vakuumisolering.

Den dubbla väggs vakuumisoleringen är en silverreflekterande beläggning i muggens inre som förhindrar värmeöverföring genom strålning medan vakuumet mellan de dubbla väggarna förhindrar att värme rör sig enligt konventionen. Detta förebyggande av värmerörelse uppnås på grund av att en vakuummiljö helt enkelt inte kan fungera som ett kärl för att underlätta partikelrörelse.

Så i princip fastnar värmen som produceras från vätskorna och kan inte släppa ut och lämnar vätskan genomgående varm. Denna värmehållningsteknik håller värmen inuti, så att du kan bära och hålla din termosmugg med mycket hett innehåll under lång tid utan att bränna händerna. En bra vakuumisolerad kaffemugg med dubbla väggar håller din dryck varm i upp till 6 – 8 timmar och kall i upp till 12 timmar.

Dessutom innehåller tillverkare geniala system som hjälper till att komplettera isoleringssystemet. Teknik som förseglade lock för stängning av lock och snäpp- / autoförsegling eller lock på locken hjälper till att stoppa stora mängder varm luft eller kall luft från att fly från muggen på kort tid.

Så nästa gång du letar efter en termosmugg med maximal värmebeständighet är det bättre att välja en vakuumisolerad mugg med dubbla väggar som har en effektiv förseglad lockteknik än en som inte gör det.

Spill-säker

Detta är en funktion som kan vara nära relaterad till den läckagesäkra funktionen. Samma uppmärksamhet bör ägnas locket för att säkerställa att det är 100% spillskyddat. Nu är det värre än läckage, eftersom ett spill betyder mer vätskevolym.

Billigare resekaffe muggar tenderar att ha lock som inte håller muggen säkert, så det här är en annan visuell inspektionsvärd funktion att fokusera på. Det material som används och konstruktionsdesignen spelar också roll, om du går efter billiga och lätta material, en liten smäll på väggen eller stötar när du av misstag slänger din termosmugg i botten av ryggsäcken kan du enkelt beta muggen och orsaka läckage som kan utvecklas till spill om det helt bryter materialet.

De bästa termosmuggarna med 100% spillfri risk är normalt konstruerade med starkt, ogenomträngligt material som rostfritt stål (även vad som anses vara värst kommer att böja vid stötar) och innehåller tjock dubbelväggsisolering.

Varaktighet

Hela poängen med att investera i en termosmugg är att ha den längre – för att spara kostnader, skydda miljön och en mängd andra livslättande skäl, så muggens hållbarhet bör vara en prioritet när man väljer rätt typ.

Det bästa sättet att bedöma hållbarheten på din termosmugg är att titta på specifikationer och funktioner. Materialet och konstruktionen är ett bra sätt att bestämma din muggs hållbarhet. De flesta topprankade termokoppar är tillverkade av rostfritt stål.

Materialet är inte bara starkt men det högkvalitativa rostfria stålet är slagtåligt och nötningsfritt (så även om du slänger det kommer det inte att gå sönder) samt väderbeständigt. Dessutom är rostfritt stål känt för att vara antibakteriellt och mycket hygieniskt, så om du rengör det bra kan du använda det längre utan risk för korrosion eller infektioner.

Teknik som dubbelväggsisolering kommer också att förlänga din muggs arbetsförmåga. Allt och allt, ju effektivare din termosmugg är desto mer hållbar tenderar den att vara. Dessutom påverkar din användningsetikett hållbarheten.

För att säkerställa att din mugg varar längre ska du undvika att tappa muggen konstant, alltid tömma och rengöra din mugg i slutet av varje användning. Om du inte använder din mugg, lämna den ren och tom i förvaring. För kaffekoppar av rostfritt stål, gör det till en punkt att skrubba och rengöra dem ordentligt (ta isär locken för dem som behöver) med hack som bakpulver och ättika minst två gånger i månaden.

Material

Vi kan inte stressa mer än vi har betonat att materialet i en mugg verkligen betyder något när vi bestämmer om det är bra eller inte. En bra termosmugg är tillverkad av rostfritt stålmaterial. Vi är inte på en kontinuerlig positiv tanke om rostfritt stål utan goda skäl – detta material har goda egenskaper.

Rostfritt stål är känt för att vara giftfritt; den innehåller inte BPA, zink, bly eller något annat giftigt material som kan vara riskabelt för människors hälsa. Dessutom är rostfritt stål en korrosionsskyddande legering och är mycket antibakteriell – så igen, giftfritt material riskerar!

Rostfritt stål är också oreaktivt alltså; det kommer aldrig att reagera med din dryck, inte ens ättiksyra från kalkvatten för att åstadkomma den bittra smaken eller den obehagliga kemiska lukten som andra metaller tenderar att ge. Plus, jämfört med andra material som glas eller plast tenderar rostfritt stål att vara mer hållbart och dyrare (värt det!).

Om du undrar är rostfritt stål en legering gjord av krom och ibland andra metaller som nickel och är känd för att vara mycket korrosionsbeständig (ett viktigt faktum för föremål som deras användning är starkt förknippad med vatten och luft).

Enkel rengöring

De flesta resekaffe muggar är maskintvättbara, vilket gör det enkelt att rengöra och underhålla dem. Om inte, kan du helt enkelt rengöra muggen genom att skrubba lätt med diskmedel, skölj med ljummet vatten och låt rinna av eller ett rack eller torka med en ren, torr bomullsduk.

Vissa kaffekoppar kan komma med etiketter som säger diskmaskinssäker, men i själva verket är det bara locket som är diskmaskinssäkert medan resten av pojken ska tvättas för hand, dräneras för alla vätskor på ett rack och torkas av. Var därför uppmärksam på dessa små detaljer!

På de dagar när du känner för att rengöra din kaffemugg i rostfritt stål, släpp 2 msk bakpulver i din termosmugg. Häll sedan en fjärdedel kopp vit vinäger eller äppelcidervinäger i natron. Stäng locket på din mugg ordentligt, fånga det nu reagerande bakpulver- och vinägerinnehållet och skaka kraftigt din mugg i fem sekunder.

Häll ut innehållet i muggen och skölj kaffemuggen med varmt vatten. Upprepa sköljprocessen minst en eller två gånger, låt sedan rinna av på ett rack eller torka av med en ren, torr bomullsduk – du bör ha en ren och polerad insida i din termosmugg.

Isolering

Isolering är en mycket viktig funktion för resekaffe muggar – som nämnts ovan påverkar isolering ganska mycket värmehållning (vad termosmuggar är avsedda att göra). Ju bättre isolering, desto mer värme eller kyla kan din termosmugg behålla. Toppvärderade termosmuggar är konstruerade med vakuumisolering med dubbla väggar. Ta till exempel dubbelväggiga kaffemugg i rostfritt stål – det finns i grunden en yttervägg och en innervägg som är åtskild av utrymme i mitten som är ett vakuum.

Den inre väggen som normalt är belagd förhindrar värmeöverföring genom strålning medan vakuumet mellan väggarna förhindrar värmerörelse genom konvektion. Dessutom stoppar ytterväggen värme från att komma in i eller lämna kaffemuggen genom ledning. Och för muggar med ytterhölje har de en extra fördel eftersom den här funktionen ger extra isolering så att du bekvämt kan hålla din termosmugg utan att innehållet tappar temperaturen eller att du bränner händerna.

Värde

Det säger sig självt att högkvalitativa och slitstarka resekaffe muggar definitivt kommer att kosta mer. Vi menar att du kan betala mer för en 35 cl rostfritt stål termosmugg än en 60 cl plastmugg. Tillverkare kommer att överväga många faktorer för att bestämma priset. Till exempel kan en rostfri mugg kosta mer enkelt för att rostfritt stål som material är dyrare än plast.

Vi antar att till en viss grad beror också på vad du letar efter. En bra praxis är att ha en checklista med viktiga funktioner som du letar efter och jämföra den med värdet. Det finns också mycket bra recensioner online som erbjuder ett djupare jämförelsediagram mellan kostnad och funktioner för att bättre förstå det. En bra termosmugg kostar vanligtvis minst 200 kr och mer.

Vanliga frågor om termosmuggar

Hur länge kommer mitt kaffe att vara varmt?

En av de viktigaste aspekterna av en termosmugg är hur lång tid ditt kaffe förblir varmt. Även om du inte behöver hålla det varmt en hel dag, bör det vara varmt i minst några timmar. Om du är som vi är det sista du vill ta ett stort kaffe och inse att det är kallt och grovt!

Kommer min termosmugg att läcka ut eller spilla?

Därefter vill du titta på om muggen har en tätning för att stoppa läckage eller spill. När du kör är det lätt att slå en bula och skicka din mugg flygande. Vi kan inte räkna hur många gånger vi har lagt min kaffemugg i väskan och den tippas. Tack och lov förhindrar förseglingen att den läcker och spills så att inget av sakerna någonsin förstörs! Du vill definitivt inte sitta ner och räcka i väskan bara för att känna att allt är blött!

Kan jag använda min termosmugg med en hand?

Om du någonsin dricker kaffe medan du kör, vet du att det är svårt att ha en kopp som kräver båda händerna. Du vill se till att din termosmugg enkelt kan användas med bara en hand så att du kan använda din andra för att stanna på vägen. Du vill inte riskera ditt liv för en klunk kaffe!

Vilka funktioner ska jag se upp för?

Se upp för funktioner som autoseal, låsbara lock och lätt att rengöra material, eftersom det är dessa som skiljer de bästa termosmuggarna från de billigare alternativen. Om du behöver en mugg som håller drycker heta (eller kalla) längre, behöver du ett dubbelväggigt, vakuumisolerat alternativ, helst konstruerat i rostfritt stål.

Återigen kommer du alltid att betala mer för rostfritt stål, men det är värt det om värmehållning är en prioritet. Om du har en tendens att tappa saker är det också klokt att välja en mugg som är lätt att greppa. Om du inte riktigt kan tillåta dig att dela med över 200 kr för vad som i huvudsak är en kaffekopp, väljer du den näst bästa kompositionen, men se till att muggen är dubbelväggig.

Spelar det någon roll vilken muggstorlek jag köper?

Om du reser med bil med din mugg, se till att du hittar en termosmugg som passar en vanlig dryckeshållare och kan hämtas med en hand. Termosmuggar finns i allmänhet i två storlekar: cirka 360 ml och cirka 470 ml. De stora alternativen är perfekta för att bära vatten eller soppa, men om det bara kommer att bli te eller kaffe kanske du vill få en mindre storlek som passar bättre i din hand och under kaffemaskiner med en servering.

Vad finns det för typer av termosmuggar?

Thermos termosmuggar

Termosmuggar är lite dyrare än flaskor eller tumlare. Ändå är de värda vartenda öre. En isolerad termosmugg garanterar först att din dryck blir varm. Därefter är de också svårare att bryta än en vanlig kaffemugg.

Tumlarmuggar

Många barrister och allmänna kaffeälskare gillar att bli kreativa med sina resetumlare. De är kraftigt utformade, ofta plast och massproducerade. Att välja det bästa är svårare än du skulle tro. Du behöver en som är mest läckagesäker och värmebeständig. Ändå vill du också ha en som återspeglar din personlighet till fullo. Du kommer att vilja leta efter ett varumärke som erbjuder dig många färgalternativ.

Det är också värt att notera att materialkvalitet för hantverk är avgörande. Så många knockoffs och förfalskningar av resor tumlare finns som är billigt gjort.

Dubbelväggiga termosmuggar

Dubbelväggiga termosmuggar, om de köps rätt, ger dubbelt så mycket isolering. Nyckelordet köps dock rätt. Varje kaffeälskare känner till irritationen av vatten i insidan av en dubbelväggig mugg som läcker ut och gör en röra. Tanken är att köpa en mugg med dubbla väggar som är sprick- och halksäker.

Rostfria stålmuggar

Den rostfria stålmuggen är mycket älskad av alla generationer för sin hållbarhet. Att hitta en som finns i en storlek och form som är vettigt för alla kopphållare är viktigt för att få ut det mesta av denna klassiska behållare. Rostfritt stål, när det är kökskvalitativt, är resistent mot bakterier och bakterier som kan byggas upp i termosmuggar.

De brukar också hålla kaffe varmt längre, varför de flesta av våra favoritmuggar som håller kaffe hetast har en rostfri stålkomponent.

Hydrokolv-muggar

Hydrokolven är underbar för att isolera varmt kaffe, men de har så många andra värden. Hydrokolvar är en mångsidig dryck som du måste ha. Saken med hydroflaskor är att de tenderar att handskruva på toppar, vilket inte är praktiskt för kaffedrickare på språng. Men hydroflaskor som är gjorda för både varma och kalla drycker kan vara bra för kaffedryckare som gillar sitt iskalla kaffe ibland och heta andra

Keramiska termosmuggar

Vissa människor blir sentimentala om sina hemma kaffekoppar. En keramisk mugg är det enda som känns rätt för dem. Om det är du, måste du hitta den graderade versionen av din kaffekopp för att ta med dig när du är på språng. Eftersom keramik är bra för att hålla kvar värmen, kommer ditt kaffe inte att ändra smak när det svalnar.

Det är där keramiska termosmuggar kommer in. Dessa är isolerade spilltäta bärmuggar som bibehåller samma känsla som de nya muggarna men har den förstärkande innovationen för att hålla drycken varm.

Vad bör jag titta efter i termosmuggar?

De flesta konsumenter som reser mugg och tumlare klagar över att de har driblat från koppen, läckage och sprickor i fartygets kropp. Du vill leta efter material som konsekvent ger motsatsen till dessa saker.

På senare tid har termosmuggar som hävdar att de håller kaffe hett med en värmeplatta eller värms upp elektriskt för att hålla temperaturen på ditt kaffe längre. Termosmuggar är bara ett slag, och även om vi personligen inte föredrar dem eftersom tekniken fortfarande utvecklas är uppvärmda kaffemuggar perfekt för kontorsinställningar specifikt. I alla olika varma muggar, här är vad du bör tänka på:

Läckagesäker stängning

Den läckagesäkra stängningen är den övergripande funktionen för en bra termosmugg. Oavsett hur bra isoleringen eller hur vackert hantverket är, ett läckande lock betyder att kaffet blir kallt. Du har en lång pendling framför dig varje dag. Så, läckor och spill är inte något du har tid att stanna och städa upp. Om du ville ta itu med det hade du tagit med dig din kaffekopp.

Gå efter en mugg som har ett lock med utmärkt läckagesäkert skydd så att du inte behöver oroa dig för spill på dina böcker eller något annat viktigt dokument. Ett sådant lock bör också skydda dig från några allvarliga brännskador om muggen slås av misstag. Undvik muggar med löst eller illa passande lock till varje pris.

Passform i kopphållare

Om du är som vi har du svårt att hitta en termosmugg som också passar i alla kopphållare. Muggar som passar en generell biltillverkarens kopphållarstorlek är en affärsbrytare. Det finns egentligen ingen mening med en termosmugg, är det, om du inte enkelt kan porta med dig.

Din ideala behållare är en ungefär 50 cl termosmugg. Du kommer att vilja mäta basen på en 50 cl flaska och jämföra den med diametern på din bils kopphållare. Märkningsföretag sätter vanligtvis bottendiametern för denna storlek på 5 cm. Ett märke för tillverkare av flaskmärken har numret avrundat till 10 cm för sin etikettstorlek. Så du behöver en kopphållare som är minst 10 cm i diameter för att rymma de större kropparna på 50 cl.

Diskmaskinskompatibel

Mikrovågssäkra termosmuggar är vanligtvis inte ett alternativ. Men diskmaskinsäkra är lättare att hitta och gör termosmuggar ännu bekvämare. Var medveten om att vissa endast kan diskas på det övre stället, särskilt locken. Du vill inte spilla din kopp kaffe överallt när du kör på grund av ett fel på locket!

Fri från BPA

Den bästa termosmuggen kommer också att vara den mest miljövänliga termosmugg som är lätt tillgänglig. Leta efter de som är BPA-fria för att återanvända ditt engagemang för hållbarhet. BPA är en akrostikum för bisfenol-A. BPA är en industrikemikalie. Den har använts sedan 1960-talet. Det finns vanligtvis i billig plast.

Så du kan se var miljöproblemen kommer ifrån. Ingen vill att billig plast bryter in på planeten på sin klocka. Med detta sagt kan BPA också brytas ned från koppbeläggningshartser. Det kan sedan komma in i maten eller drycken du äter eller dricker. Dåligt för miljön är illa nog. Ändå är dåligt för din kropp icke förhandlingsbart.

Vakuumisolerad med dubbla väggar

Double-Wall vakuumisolering garanterar säkert värmekonsistensen i din resekaffe mugg. Samma teknik gäller för vattenflaskor, vattenkolvar och andra tumlare. Vakuumisoleringen ger extra skydd för uteluften som muggen behöver hålla samma temperatur inom i flera timmar.

Håller muggen drycken varm eller kall efter behov? Hitta en termosmugg som är skapad med hjälp av innovativ teknik som passar bra med temperaturhållning. Hur länge håller kaffet sig varmt där inne? Om muggen kan hålla kaffet varmt i minst fem timmar eller mer, skulle det vara perfekt.

Storlek

Termosmuggens kapacitet är det viktigaste du måste göra innan du gör ett köp. Rätt storlek för dig bör inte vara för stor för att den blir svår att hålla eller för liten för att den bara kan rymma en liten volym av drycken. Välj helst en storlek som passar perfekt i bilens kopphållare.

Gå efter en termosmugg som har dubbelväggs vakuumisolering för bästa resultat. Det är mycket troligt att en sådan mugg kommer med ett icke-ledande handtag som skyddar dina händer från att bli brända.

Enkel rengöring

Hitta en mugg som är så lätt att rengöra – en som helst kan rengöras i diskmaskinen. Om det inte kan diskas i diskmaskin bör det fortfarande vara lätt att tvätta i handen med mild tvål och vatten. Vissa mönster kräver att du använder en mjuk borste för att hjälpa dig nå varje hörn. Se också till att muggen inte behåller någon lukt eller ändrar smaken på något sätt.

Byggmaterial

Vilken typ av material som används för att göra muggen avgör hur hållbar den är. om du letar efter en mugg som håller länge, få en mugg gjord av rostfritt stål. Detta tål garanterat extrema förhållanden som värme.

Det rostfria stålet i livsmedelskvalitet håller inte bara länge utan det är också rostskyddat och ändrar aldrig dryckens smak / smak. Dessa hjälper dig att spara pengar eftersom du inte behöver fortsätta att byta ut dem hela tiden.

Vad är skillnaden mellan läckagesäker och spillskyddad termosmugg?

Spillsäker kan hänvisa till hur en mugg minimerar spill, vilket inte alltid är det bästa sättet att bedöma hur effektivt en termosmugg är. Spillbeständiga muggar kan referera till hur lätt muggen eller koppen är att hålla, och hur väl den balanserar etc. i motsats till hur läckagesäker termosmuggen är. Läckagesäkra termosmuggar å andra sidan är helt förseglade så att din dryck inte läcker eller spills någonstans.

Varför läcker termosmuggar ofta?

Termosmuggar läcker ofta eftersom de inte har ett vakuumisolerat lock som tätar toppen av koppen. Detta innebär att även om termosmuggen ser ut som stängd kan den läcka vätska när du reser, vilket blir väldigt irriterande.

En annan anledning till att de kan läcka beror på sprickor i plasten om materialet inte är mycket hållbart. Med läckagesäkra termosmuggar från Greens Steel dricker du från ett tritan-plastkrossbart lock som är extremt hållbart så att plasten inte spricker och får din dryck att läcka över dig.

Om du upptäcker att din termosmugg har sådana läckageproblem, rekommenderas det att du skaffar en ny. Läckande termosmuggar kan till och med vara ganska farliga om du använder en medan du kör och upptäcker att det läcker kaffe över dig.

Varför bör jag köpa en termosmugg?

Det första du bör tänka på är varför du ska köpa en termosmugg. Här är några av de främsta anledningarna till att du kanske vill ha en:

 • Det är miljövänligt. Papperskoppar från kaféet staplas upp efter ett tag. Det är mycket snällare för miljön att återanvända samma kopp om och om igen. De flesta kaféer fyller gärna din återanvändbara termosmugg i stället för att ge dig en av deras engångskoppar.
 • Det är bekvämt. Om du gillar att göra din morgondrink hemma men inte har tid att konsumera den innan du lämnar huset, erbjuder en termosmugg stor bekvämlighet “på språng”.
 • Det kan spara pengar. Med tanke på det faktum att en enstaka dryck från ett kafé kan ge dig 50 kr eller mer, är det ekonomiskt vettigt att förbereda dina drycker hemma istället för att köpa dem medan du är ute och reser.
 • Det hjälper till att bibehålla din drycks temperatur. En isolerad termosmugg hjälper till att förhindra att din heta dryck blir kall innan du når botten. Isoleringen hjälper också till att bevara kylan i dina kalla drycker.

Är termosmuggar 100% spillskyddade?

Även om inte alla termosmuggar är 100% spillfria, kan man fortfarande få 100% spillfria kaffemuggar på marknaden. Sådana muggar är normalt högkvalitativa och konstruerade för att vara mycket hållbara, och på kostnadssidan tenderar de att vara lite högre.

Sådana muggar är konstruerade med funktioner som är mer uppmärksamma för att undvika läckor eller bevis. Vanligtvis har konstruktionen starkt och helt stängt material såsom rostfritt stål som ytterligare kompletteras med en dubbel- eller trippelväggs vakuumisolering. Konstruktionen förstärks också med ett tätt säkrat lock – så oavsett om du av misstag tappar din termosmugg på ett betonggolv eller om det av misstag välter medan du är inne i din väska, kommer inte innehållet att spillas eller läcka.

Tänk dock på att de flesta resekaffe muggar som är utformade för att erbjuda ett sådant fullt skydd inte är utformade för enkel användning. Så om du vill ha en termosmugg med lock kan du enkelt vända för att dricka på resan, du kan behöva kompromissa med den 100% spill / läckagesäkra funktionen.

Är termosmuggar diskmaskinssäkra?

De flesta termosmuggar är diskmaskinssäkra. Du kan kontrollera detta genom att besöka termosmuggens funktioner som alltid har denna information. Tänk dock på att vissa termosmuggar kan märkas som diskmaskinssäkra, men denna uppfattning kanske inte är lika tydlig.

Det finns många rostfria muggar som kommer med plastlock på så sätt; plastlocken är tåliga i diskmaskin medan kroppen / muggen inte är det. Så du kan köpa en mugg som säger diskmaskinsäker, men i själva verket är det bara locket som kan diskas i diskmaskin.

Handtvättmuggar är å andra sidan också lätta att ta hand om. Skrubba helt enkelt muggen när du är klar med diskmedel, skölj med ljummet vatten och töm på ett rack. När du är redo att använda eller förvara i skåpet, torka av med en torr bomullsduk och du är redo.

Kommer termosmuggen att hålla drycken varm / kall med tiden?

Även de bästa termosmuggarna håller inte din dryck varm eller kall för alltid. Topprankade termosmuggar med bästa isolering håller minst 6-12 timmar för varma drycker och upp till 24 timmar för kalla drycker.

Men med tiden efter dessa funktionstimmar kommer temperaturen långsamt att försvinna och förlora antingen den kalla eller heta temperaturen på din dryck. Det bästa sättet att mäta din termosmuggs uppvärmnings- eller kylkapacitet är att ta reda på hur länge din mugg kan svalna eller värma upp innehållet för och i stort sett följa guiden.

En annan viktig sak att tänka på är att komma ihåg att alltid tömma innehållet i din mugg i slutet av dagen och rengöra din mugg. Denna övning hjälper till att bevara din muggs hållbarhet och effektivitet över tid. Om du ständigt lämnar din mugg fylld med drycker i mer än en dag under en längre tid, så småningom kommer effekten av att bibehålla en temperatur som din mugg brukade gradvis minska.

Är temperaturhållning och isolering viktigt?

Värmeretention berättar hur väl koppen håller heta vätskor varma, medan kallretention berättar hur länge muggen kommer att hålla kalla vätskor kalla. Ju bättre din muggs isolering är, desto längre behåller den temperaturen i dess innehåll. Dubbelväggig vakuumisolering är bäst.

Är lock viktiga?

Locket på din termiska kaffemugg ska vara läckagesäker och spilltät för att undvika missöden. Vissa erbjuder också isolering i locket. Det är ett utmärkt tillskott, eftersom det inte låter värmen spridas genom locket.

Är storlek viktigt att överväga?

Vissa personer med kaffebryggare för en portion serverar koppar som passar dem, så de behöver inte brygga kaffe och sedan överföra det till en isolerad mugg. Om du vill använda koppen så mät du det utrymme du har så att du inte får en mugg som är för hög. Köp en mugg som är tillräckligt stor för att rymma mängden kaffe du dricker. Att köpa en som är för stor tar extra utrymme, medan en för liten mugg kan vara frustrerande.

En slutlig storlek övervägande är om din mugg passar i dina kopphållare. Om du kör, behöver du inte oroa dig för att hålla din kopp kaffe eller försöka förhindra att den tippar mellan benen. Den säkraste platsen för dina varma drycker är i en kopphållare. Se till att muggen du tittar på passar in i din bil.

Är smaköverföring något jag bör tänka på?

Vissa material kan absorbera smaker, särskilt något så starkt som kaffe. Plast är känt för att göra detta. Om du vill att dina drycker ska smaka som de ska, rekommenderar vi en kopp i rostfritt stål med bra foder.

 Är mikrovågsugn användning något jag bör tänka på?

Om du behöver kasta ditt kaffe i mikrovågsugnen för en snabb uppvärmning, måste du veta om muggen är mikrovågssäker. Inte alla är, och inget metalliskt kan läggas i en mikrovågsugn.

Bör jag tänka på kopphållare?

Om du kör, behöver du inte oroa dig för att hålla din kopp kaffe eller försöka förhindra att den tippar mellan benen. Den säkraste platsen för dina varma drycker är i en kopphållare. Se till att muggen du tittar på passar in i din bil.

Bör jag tänka på förvärmning och förkylning?

För att maximera temperaturhållningen kräver vissa koppar att du förvärmer eller förkyler dem före användning. Du kan göra detta genom att fylla muggen med varmt eller kallt vatten och låta den sitta i några minuter. Det tar mer tid, men du kan låta det sitta medan du brygger ditt kaffe.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top