Bästa smörgåsgrillen 2022 – Hur man väljer rätt smörgåsgrill

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Wilfa Easy Melt SAM1B-1000

Breville Duraceramic 

WMF Lono Smörgåsgrill

Rubicson Smörgåsgrill

Klicka här för att se fler smörgåsgrillar.

Bästa smörgåsgrillen 2022

Om du älskar snabba, hälsosamma och läckra snacks är en smörgåsgrill det du behöver i ditt kök. Smörgåsgrillen är en av de bästa och coolaste köksmaskinerna som du kan ha i ditt kök. Allt du behöver göra är att lägga påläggen i en baguette eller mellan två stycken brödskivor och lägga in smörgåsen i smörgåsgrillen. Smörgåsgrillen tillagar insidan och ger samtidigt utsidan en frasig och brun yta som höjer smaken.

Det är förvånansvärt nog ganska svårt att veta vilken smörgåsgrill som faktiskt är bäst. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser blir det ofta krångligt att välja rätt, och för att göra det hela ännu svårare så undanhåller onlineaffärer de negativa aspekterna med deras produkter. För att öka sin försäljning lyfter butikerna endast fram de positiva och innovativa aspekterna, medan de verkliga problemen skuggas över.

Detta innebär förstås att du endast får en halvklar bild av hur bra den smörgåsgrill du kollar på faktiskt är. När du då väl får hem din smörgåsgrill är den kanske inte alls som du tänkt dig, och alla vet hur tråkigt det är att bli missnöjd med en produkt som man spenderat pengar på och ser fram emot att använda. Om man inte är så insatt blir det därför ganska svårt att köpa den bästa smörgåsgrillen.

Men det är just av den anledningen som vi här på Köksproffset.se har gjort en köpguide för smörgåsgrillar. Vi har nämligen gjort vårt eget smörgåsgrill test. Vi har gjort den här guiden genom att använda oss av vår egen kunskap. Vi har testat några olika typer av smörgåsgrillar. Men när vi gjorde den här köpguiden så använde vi oss även av andras kunskap eftersom vi läste igenom kundrecensioner och andra tester. Med hjälp av all information så har vi satt ihop en avancerad men samtidigt enkelläst köpguide för smörgåsgrillar. Efter att du har läst igenom våran köpguide så garanterar vi att du enkelt kan köpa den bästa smörgåsgrillen.

Se även >>> Köpguide till det bästa diskstället 2022

Köpguide för bäst i test smörgåsgrill 2022

Det är alltså ganska svårt att köpa det bästa smörgåsgrillen på nätet. Det finns så mycket som man måste tänka på när man köper en smörgåsgrill. Men det hela kommer att bli mycket enklare genom att följa vår köpguide. Det finns faktiskt några huvudsakliga faktorer som man måste tänka på. Det är så klart också viktigt att du väljer utifrån dina egna behov. Här är vad du ska tänka på när du köper det bästa smörgåsgrillen 2022:

 • Kraft
 • Antal smörgåsar
 • Typ av plattor
 • Icke klibbande beläggning
 • Pris
 • Lätt att städa
 • Produktens storlek
 • Lås
 • Sladdlängd och sladdlindringsalternativ
 • Ytterligare egenskaper
 • Garanti och kundservice
 • Handtaget

Kraft

Kontrollera produktens effektvärden. Om den har hög effekt, förbrukar den mer el.

Antal smörgåsar

Den första faktorn att tänka på när man köper en smörgåsgrill är dess smörgåskapacitet. Vanligtvis kan en smörgåsgrill, särskilt en panini-smörgåsgrillar rymma upp till åtta skivor bröd beroende på dess storlek. Det är alltid lämpligt att göra ett köp beroende på antalet familjemedlemmar.

En smörgåsgrill med en smörgåskapacitet på två skulle vara perfekt för en individ eller en liten familj. Å andra sidan skulle en smörgåskapacitet på fyra till åtta vara idealisk för en stor familj eller en stor familjepicknick. Det sparar mycket tid och låter dig ta tid för andra ändamål. För kommersiellt bruk rekommenderas det dock att köpa en panini smörgåsgrill eller en smörgåsgrill som har en större skivkapacitet. Därför är detta en av de viktigaste faktorerna som du måste ta hänsyn till när du gör ditt val.

Typ av plattor

Den andra faktorn att tänka på är typen av värmeplattor på smörgåsgrillen. De flesta har en fast grillplatta eller en fast fyrkantig fyrkantig värmeplatta medan vissa av dem också har en grillplatta. Välj en smörgåsgrill enligt den tallrik som passar dig bäst. Det finns också smörgåsgrillar med avtagbara tallrikar. Detta gör att du både kan grilla och grilla dina smörgåsar beroende på vad du föredrar vid olika tidpunkter. Några av dessa kommer också med våffelplattor. Du kan gå till dessa mångsidiga smörgåsgrillar om priset inte är en begränsning.

Icke klibbig beläggning

Oavsett vilken platta du väljer är den viktigaste delen beläggningen på plattan. Köp en smörgåsgrill som har en icke klibbig beläggning på tallrikarna. Detta minskar användningen av olja, smör på din smörgås. Som ett resultat får du en perfekt och hälsosam smörgås. Dessutom förhindrar beläggningen att brödet eller matvaran fastnar på tallrikarna vilket gör det mycket enklare att rengöra och underhålla.

Pris

Pris spelar en viktig faktor i varje köp. Det finns smörgåsgrillar tillgängliga på marknaden till olika priser som erbjuder sina egna specifika funktioner. Det är viktigt att tänka på smörgåsgrillens pris innan du köper det. Flera smörgåsgrillar erbjuder unika specifikationer till ett mycket rimligt pris. Å andra sidan är vissa smörgåsgrillar som panini-smörgåsgrillen eller den med avtagbara tallrikar ganska dyra. Så om priset inte är en begränsning kan du välja vilken smörgås som du väljer. Det finns dock fantastiska produkter också tillgängliga för de under en budget!

Lätt att städa

Ytmaterialet bör också beaktas innan du köper eftersom det avgör kvaliteten och effektiviteten hos smörgåsgrillen. Teflon är det bättre valet eftersom det håller längre och är lätt att rengöra.

Produktens storlek

Smörgåsgrillar med kompakt storlek krävs för hushållsändamål så att de enkelt kan lagras i köket. En stor och tung smörgåsgrill tar upp mycket utrymme i köket, vilket gör det obekvämt att arbeta i. Dessutom gör den kompakta designen det lättare att bära runt, särskilt för picknick, där smörgåsar är en favoritmat.

Lås

En annan viktig funktion som krävs för en smörgåsgrill är locklåset. Det kan vara gångjärn eller i form av en spännklämma på handtaget. Locklåset gör att din smörgås kan grillas eller rostas perfekt och mycket jämnare. Panini-smörgåsgrillarna har ett flytande gångjärn som låter dig rosta alla typer av bröd oavsett storlek. Det justerbara låset möjliggör även grillning av olika livsmedel, även kyckling. Följ därför alltid med en produkt med rätt locklås för bättre jämn grillning eller rostning.

Sladdlängd och sladdlindningsalternativ

När du väljer en lämplig smörgåsgrillar för ditt kök är det också nödvändigt att kontrollera sladdlängden och sladdlindningsalternativet. Modellerna med kort sladdlängd gör det problematiskt för konsumenterna. Gå alltid efter en sladdlängd på minst 1,5 m så att du inte nödvändigtvis behöver hålla den på en plats nära eluttaget. Produkten kan placeras i ett bekvämt hörn av ditt kök. Dessutom har du ett sladdlindningsalternativ som gör att du kan förvara smörgåsmaskinen snyggt. Du är räddad från besväret med tråden som hänger runt i ditt kök och gör att den ser orolig ut. Kontrollera därför alltid dessa två funktioner innan du köper.

Övervakning av säkerhetsfunktionerna hos en apparat bör alltid prioriteras. Smörgåsgrillen du köper måste ha funktionen av ett coolt handtag och kropp. Kroppen ska vara värmebeständig så att den förhindrar skador eller brännskador när den används. En stötsäker kropp är en extra säkerhetsfunktion som det är viktigt att ha. Ingen vill att en olycka ska äga rum. Att förhindra dessa oönskade olyckor är ett viktigt ansvar. Därför är säkerhetsfunktioner viktiga i alla smörgåsgrillar eller apparater du köper.

Ytterligare egenskaper

Andra tillagda funktioner som temperaturkontroller, halkfria fötter, automatisk avstängning och ljusindikatorer är fördelar som du bör leta efter. Med temperaturkontrollalternativet kan du ställa in den perfekta temperaturen som är viktig för att grilla eller rosta din smörgås. Ljusindikatorerna på ytan meddelar dig om smörgåsgrillen är på, av eller uppvärmd. En automatisk avstängning avbryter värmetillförseln automatiskt när smörgåsen är klar och förhindrar att den bränner. De halkfria fötterna hindrar smörgåsmakaren från att röra sig när den är på. Stöd på basen bibehåller sin stabilitet. Därför gör alla dessa funktioner användningen av denna apparat mycket enklare.

Garanti och kundservice

Sist men inte minst, i vår köparhandbok finns produktens garanti och kundservice. Att ha en garanti på en produkt gör det mer pålitligt för en konsument att göra ett köp. Vissa märken har ett eller två års garanti, som tar hand om eventuella tillverkningsfel. Välj ett varumärke eller en modell som ger dig den bästa garantin. Inte bara den goda kundservicen är lika viktig. Ingen vill gå igenom besväret med att bära produkten till sitt servicecenter. Köp en produkt med en kundservice på plats. Gå efter ett varumärke som erbjuder dig det bästa!

Handtaget

Det är inte ovanligt att vissa människor använder smörgåsgrillar med trasiga handtag. De valde förmodligen att köpa billigare modeller och slutade medsmörgåsgrillar med plasthandtag. Vad de inte förstår är att sådana plastmaterial inte är gjorda för att värmas upp. När de utsätts för kontinuerlig uppvärmning och återuppvärmning blir plasthandtagen således mindre hållbara. De blir spröda och kan bryta av ganska lätt. Som jämförelse kan smörgåsgrillar med stålhandtag ta mycket värme, vilket gör dem starkare.

Så vi rekommenderar att du investerar i en smörgåsgrill som levereras med ett stålhandtag. Bortsett från att de är starkare, kommer de också att se till att din apparat är i toppform under många år framöver.

Lista över de bästa smörgåsgrillarna 2022

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Olika sorters smörgåsgrillar

Paninismörgåsgrill

Till skillnad från traditionella smörgåsgrillar, med en Panini smörgåsgrill in, även känd som Panino. Ursprunget till frasen som tillverkaren väljer som modellnamn; Panini är en typ av smörgås gjord av italienskt bröd som värms upp genom bakning. Men många platser som hänvisar till vilken typ av rostat bröd som Panini pajer främst av sorter som baguette och ciabatta.

Liksom andra smörgåsgrillar är det första villkoret att Panini-smörgåsgrillen måste vara varm först, lägg sedan smörgåsen i smörgåsgrillen och stäng locket och håll kakan krispig som du vill. När försäljningen är klar kommer indikatorlampan att tändas för att påminna. Lyft upp locket och ta kakan lätt. Idag är många maskiner täckta med icke klibbande brickor och lätta att rengöra.

För att Paninismörgåsgrillar ska baka i en varm och säker miljö för att säkerställa att maten är helt kokta och speciellt tidsbesparande är lämplig för alla som är ensamma eller studenter eller anställda. Paninismörgåsgrillar kan användas i valfri tidsram som morgon, middag eller kväll i samband med din bakmaskin. En bra kombo!

När du väljer maskinen måste du vara uppmärksam på funktioner som fettfiltret, så detta säkerställer att diskarna du gör på maskinen begränsar fett och håller dig frisk. Å andra sidan är Panini-smörgåsgrillen mer mångsidig och förbereder mer än bara en smörgås som bröd, kött, grönsaker och fisk, samt laga ägg, crepes och fransk toast. Dessutom börjar Panini-priserna ökat från 1000 kr till 4000 kr.

Vanliga Paninismörgåsgrillar

Detta är en mycket populär kategori för konsumenter på grund av dess bekvämlighet, den kan baka snabbkakor på bara 3-5 minuter och är också utformad för att vara lätt att rengöra och förvara i ditt kök.

Stora Paninismörgåsgrillar

Perfekt för stora familjer eller sammankomster. Nästan alla smörgåsmaskiner i dag lägger till många moderna funktioner, inklusive ett icke klibbande-ark, avtagbar platta, överflödig oljeslits och en termostat. Även om maskinen har en stor struktur för att laga mat endast för antalet användare, är de fortfarande gynnade av dess smala design, moderna design och kompakta förvaring.

Små Paninismörgåsgrillar

Mycket lämplig för dem som är ensamma eller studenter, maskinen har en kompakt design och tillräckligt med färger för att hjälpa dig att välja. Dess funktioner inkluderar en lätt, kompakt stil. Dessutom kan grillen baka snabbkakor på bara 5-7 minuter.

Multifunktionell smörgåsgrillar med grill

Smörgåsgrillen till en multifunktionell grill som inte bara smörgåsar utan också lagar nästan vad som helst samtidigt som bacon, biff, ägg och grönsaker, för att nämna några. Dessutom har den en mångsidig funktion med avtagbara keramiska plattor utan stick. Funktionerna inkluderar digitala kontroller för tid och temperatur, enkel rengöring.

Smörgås- och våffelgrill

Detta är en maskin som kan göra allt, men särskilt den perfekta våfflan. Dessutom kan du forma kakan på en mängd olika bakplåtar på några minuter. Dessutom får maskinen två slagna ringar, en sked och ett klipp.

Mikrovågsugnsbara smörgåsgrillar

Maten tillagas från bottenbrickan. Har också infällda handtag för enkel demontering och rengöring. Kan baka hamburgare, biffar, kyckling, grönsaker, bacon och mer. Denna kompakta smörgåsgrill tar inte för mycket utrymme i köket eftersom de använder sig av mikrovågsugnen. Funktionerna inkluderar ett dubbelt icke klibbande keramiskt nät för enkel matlagning och rengöring.

Kommersiella smörgåsgrillar

Detta är också en smörgåsmaskin men med en kapacitet på 2200 och är designad för att laga kött, grönsaker, ägg, panini, hamburgare, och det tar bara 10 minuter att göra dussintals kakor och mat. samtidig. Mycket lämplig för trånga fester och restauranger.

Keramisk smörgåsgrillar

Platt design sitter lätt på bordsskivan och med full grill. Maskinen har ett extra temperaturreglage för enkel tillagning. Andra funktioner, å andra sidan, inkluderar en diamantbelagd keramisk icke klibbande beläggning och diskmaskin säker. Ge en uppsättning om 10 stycken eller 5 stycken.

Fyr triangels smörgåsgrill

Denna typ av smörgåsgrill är ganska populär i många hushåll. Utanför har designen fyra fyrkantiga trianglar, när du trycker på handtaget bryts kakan ner och formas till en triangel som passar enmansdieten och ser fin ut. Många maskiner begränsar användningen av ingredienser i bakningsprocessen, till exempel ost, tillverkarna har nu ett komplett utbud av extramaterial och smakkombinationer och texturer som undviker begränsningar för hur de tillverkas.

Men varje tillverkare erbjuder en unik karaktärisering för deras rostat bröd. Den första är konsumenternas efterfrågan som traditionell toast eller grill; Stapelbara eller bakade våfflor lägger bara till ett platt lock, flexibelt gångjärn eller extra tallrik. För det andra, att rengöra maskinen, desto mer modernt samhälle i sig, desto fler människor har bråttom, så utrustningen är lätt att installera och lätt att rengöra är nästa sak;

Till exempel ett löstagbart värdeskåp och diskmaskinssäkert, om du inte använder det regelbundet och sparar lite pengar genom att köpa en maskin med fasta tallrikar. Å andra sidan, om maskinen har bakfunktioner förutom smörgåsar, måste du hitta en med en bricka med vatten och fett. Slutligen är lagringsstorlek mycket viktig, särskilt för studenterna. Om du vill göra rostat bröd är det en bra idé att välja en hamburgare eftersom det är ett bra pris, enkel användning och tenderar att vara kompakt. För högre krav utöver bakning är det bäst att investera i en brödpress som erbjuder fler tillagningsalternativ, större yt area eller kontroll av temperatur och inställningar.

Recept du kan göra med din smörgåsgrill

Smörgås med tonfiskost

Oavsett om det är till frukost, lunch, middag eller mellanmål, är en smörgås med tonfiskost det enklaste maten du kan göra. Du kan lägga till en mängd olika fyllningar i denna mångsidiga maträtt.

Ingredienser

180 g tonfisk konserverad, dränerad

4 skivor bröd

4 skivor ost

2 msk majonnäs

1 msk vitlök, malet

2 msk smör

Salt och peppar, efter önskemål

Tillvägagång

 1. Kombinera tonfisk, majonnäs, vitlök, salt och peppar tillsammans. Avsätta.
 2. Bre smör på alla brödbitarna.
 3. Lägg en skiva ost ovanpå varje skiva bröd. För varje smörgås kommer du att ha två bitar.
 4. Sprid önskad mängd tonfisk och mayo-blandning ovanpå osten.
 5. Förvärm smörgåsgrillen och lägg i dina smörgåsar.
 6. Tillaga tills den är gyllenbrun eller tills osten har smält.
 7. Servera de fyra delarna av triangelsmörgåsar på en tallrik och njut!

Pinoy flygande tefat

Kom ihåg de berömda flygande tefats smörgåsarna som folk skulle sälja under sommarsemester? Detta enkla men läckra mellanmål är en filippinsk version av panini, med fyllningar som är kända för de filippinska smaklökarna. Beroende på vad du föredrar kan du lägga till korv, osthundar eller lunchkött i varje smörgås.

Ingredienser

Ägg

Skinka

Burger Patty

Brödbullar, skivade

Majonnäs

Ketchup

Skivad ost

Tillvägagående

 1. Stek ägget, skinkan och burgerbiffen separat i en kastrull.
 2. När alla dina fyllningar är klara kan du sprida majonnäs och ketchup till varje bulle efter önskemål.
 3. Välj bland fyllningarna eller kombinera dem på en bulle för smaker som “skinka och ägg”, “hamburgare och ägg” och andra.
 4. Tillsätt en skiva ost i varje bulle för en extra smak.
 5. Lägg de fyllda bullarna inuti smörgåsgrillen och stäng helt tills alla smörgåsar är platta.
 6. Servera och njut av ditt flygande tefat!

Chokladfylld våffla

Alla älskar en god chokladvåffla! Den klibbiga fyllningen kommer att tillfredsställa dina söta begär medan våfflan kan fylla din mage.

Ingredienser

 • Våffelmix
 • 1 burk kondenserad mjölk
 • 1 dl vatten
 • 8 msk majsstärkelse
 • 1 dl osötat kakaopulver
 • 2 msk smör, smält
 • 1 tsk vaniljextrakt

Tillvägagående

 1. Kombinera vatten och majsstärkelse tills det är upplöst.
 2. Blanda kakaopulver och majsstärkelsevatten i en annan skål.
 3. Tillsätt kondenserad mjölk till blandningen och rör om.
 4. Rör kontinuerligt blandningen ovanpå en 70 cm spis på låg värme tills den simrar.
 5. Stäng av elden och tillsätt smält smör och vaniljextrakt. Blanda väl.
 6. Förvara i kylen i 3 timmar för bästa resultat.
 7. Gör pannkaksmixen.
 8. Förvärm smörgåsgrillen
 9. Fyll våffelformen halvvägs.
 10. Tillsätt chokladblandningen och fyll resten av utrymmet med pannkakform.
 11. Tillaga till guldbrun.
 12. Servera och njut!

7 saker att göra med en smörgåsgrill, förutom smörgåsar

Fritters

För att göra friterar i din smörgåsgrill måste du först piska upp blandningen, som du brukar göra, bara du kommer inte att använda kaminen och alldeles för mycket olja den här gången. Så du kan säga att det är hälsosammare att laga mat med smörgåsgrillen, åtminstone ibland. Använd de triangulära plattorna och glöm inte att smörja dem innan du tillsätter fritterblandningen inuti. Vi gjorde potatisfritterar, men du kan också prova andra grönsaker.

Smörgåsmunkar

Men salta rätter är inte de enda du kan förbereda med en smörgåsgrill. Du kan göra munkar även om du inte har en munkgrill. Gör bara smeten genom att slå ägg, tillsätt sedan smör, vanilj och mjölk. Tillsätt också mjöl, bakpulver, socker, en nypa salt och dina favoritkryddor. Se till att du får rätt konsistens.

Som vi alltid säger, kom ihåg att förvärma maskinen först. Du kan spruta lite olja på tallrikarna och sedan hälla smeten i smörgåsmaskinen med hjälp av tallrikarna med kanter. Stäng och baka dina smörgåsmunkar i cirka 3 minuter, varefter du kan öppna och kontrollera om de är färdiga. De blir gyllenbruna när de är klara, och när du skär i dem kommer de att ha en lätt och fluffig konsistens. Servera munkar som du vill, med florsocker, smält choklad, honung eller nutella. Ät dem bara varma!

Pizzafickor

Du kan göra pizzafickor i smörgåsgrillen. I själva verket är det en riktigt snabb, enkel och utsökt middag eller mellanmålsidé. Ta bara pizzadeg och rulla den i fyrkanter av deg som är lika stor som din smörgåsplattas storlek. Större om du använder grillen, mindre (om en fyrkantig skiva bröd) om du använder trianglarna. Sprid sås och tillsätt strimlad mozzarella och salami på en kvadrat, lägg den i smörgåsmakaren, täck med den andra fyrkanten, stäng smörgåsmakaren och låt den göra sitt jobb. Hemligheten är inte att lägga för många pålägg!

Bakverk

Att rosta bakverk i din smörgåsgrill liknar att göra pizzafickor. Om du har smördeg i kylen, tinar du det och använder det som vi gjorde. Vi valde bacon, cheddarost och vårlök för fyllningen, men du kan vara kreativ med ingredienser! Du kan till och med lägga till söta fyllningar, såsom rivet äpple. Du får något som liknar äppelpaj när det gäller smak.

Omelett

Du kan göra en omelett i din smörgåsgrill om du använder de triangelformade tallrikarna. Du kan också lägga till grönsaker i din snabba och enkla omelett. Värm upp din maskin innan du lägger äggen i den. Tillsätt små bitar smör för att smörja sektionerna och häll det vispade ägget i trianglarna när smöret smälter. Om du lägger till ost eller grönsaker är det just nu. Se till att de är strimlade eller tunt skivade. Stäng sedan locket och låt dem koka i en minut eller två tills ytan visar en viss bryning.

Stekta ägg

Du vill inte ha soliga ägg eftersom du vill undvika att steka dem i för mycket olja, men är inte heller på humör för kokta ägg? Vad sägs om att steka äggen i din smörgåsgrill? Allt du behöver är sprayolja, en spatel och ägg. Knäcka äggen i de trekantiga hålen (du bör använda tallrikarna med kanter för att förhindra att ägget rinner ut på sidorna) och täck. Äggen kommer att göras snabbare än i en stekpanna, se bara till att du förvärmer maskinen innan du lägger till äggen! Du kan göra 4 ägg åt gången eller göra 2 ägg och 2 smörgåsar. Vilken utsökt frukost du får!

Fransk toast

Du behöver inte spisen för att göra fransk toast. Denna läckra frukost kan enkelt göras i en smörgåsgrill. Glöm inte att smörja smörgåsmakaren. Gör bara detsamma: gör äggblandningen (med vispade ägg, mjölk, salt, socker och kanske kanel) och doppa brödskivorna i den på båda sidor. Förvärm smörgåsmakaren medan du gör det. Smörj med smör på rostytorna när det är varmt. Använd en platt spatel för att lyfta varje äggbelagd brödskiva försiktigt och placera den i den öppna smörgåsgrillen. Stäng den och koka tills den är klar. Beroende på din maskin kan det ta cirka 5 minuter. I början måste du kontrollera franska toast ofta, men då vänjer du dig och vet när

Hur man använder en smörgåsgrill

Grundläggande instruktioner för smörgåsgrillar

Det är en bra idé att läsa bruksanvisningen som medföljde din smörgåsgrill om du har den. Annars följer du bara den grundläggande metoden här:

 1. Anslut smörgåsmaskinen och håll den stängd medan den värms upp. De flesta modeller har en indikatorlampa som berättar när den är klar, vilket bör ta några minuter.
 2. Förbered en ostsmörgås. Sprid eventuellt utsidan av brödskivorna med smör.
 3. Öppna smörgåsmaskinen. Om du inte använde smör på smörgåsen kan du eventuellt spruta en fin oljedimma på de övre och nedre tallrikarna.
 4. Placera smörgåsen på bottenplattan, var försiktig så att du inte vidrör plattorna.
 5. Stäng smörgåsmaskinen. Stäng den främre klämman om din smörgåsgrill har en.
 6. Vänta 3 till 5 minuter, eller tills indikatorn tänds, och öppna smörgåsgrillen.
 7. Ta bort smörgåsen med en trä- eller silikonspatel.
 8. Koppla ur smörgåsmaskinen, låt den vara öppen och låt den svalna helt. Torka av plattorna med en fuktig svamp innan du lägger den bort.

Tips för de bästa ostsmörgåsarna

Att använda smör på brödet eller en oljespray på smörgåsplattorna ger en grillad ostsmörgås den bästa smaken och konsistensen, men det är inte nödvändigt. De flesta smörgåsgrillar har nonstick-tallrikar, så du kan hålla brödet torrt och det borde fortfarande inte hålla fast. Använd en god smältost för den bästa grillade ostmackan. Exempel är amerikanska, schweiziska, gruyere och cheddar. Lämna en liten brödkant runt ostkanterna för att förhindra att den sipprar ut och gör en röra på tallrikarna. Använd en lämplig typ av bröd till din smörgåsgrill. Panini-smörgåsgrillar i pressstil kan hantera de flesta typer av bröd, men fyrkantiga smörgåsstil fungerar bäst med vanligt skivat bröd.

Användning av kreativa smörgåsar

Var kreativ med en smörgåsgrill och prova att grilla andra föremål än ostsmörgåsar. Här är några idéer:

 • Quesadillas och burritos
 • Fattiga riddare
 • Jordnötssmör och gelésmörgåsar
 • Jordnötssmör och banansmörgåsar
 • Gräddost och bärsmörgåsar
 • Vitlökostbröd
 • Smörgåsar för efterrätt för vitt bröd och paj

Du kan också upptäcka några smörgåsstillverkningsanvändningar som inte liknar smörgåsar. Här är några livsmedel du kan experimentera med matlagning på tallrikarna hos en smörgåsgrill:

 • Omeletter – Häll vispade ägg och eventuellt andra hackade ingredienser på bottenplattan och stäng smörgåsgrillen.
 • Frysta rårakor
 • Pannkaka, tårta, majsbröd eller muffinsmör – häll blandningen på bottenplattan och stäng smörgåsmaskinen.
 • Bacon och hamburgare.
 • Konserverade kex – Platta de enskilda kexformerna så att de passar smörgåsgrillen.
 • Tunt skivade grönsaker som aubergine, zucchini och lök.

Hur man använder en paninismörgåsgrill i 7 steg

Steg 1: Anslut din paninismörgåsgrill

Först och främst, se till att din paninismörgåsgrill är fin och ren. Att torka av det med en ren disktrasa gör tricket. Anslut sedan till ett uttag så att det börjar fungera. Beroende på vilken typ av modell du har kan du behöva ställa in temperaturen på dina kokplattor. Om så är fallet, välj bara vilken medelhög temperatur din modell tillåter. Det borde vara i området 350 ºF.

Steg 2: Täck grillen med olja

Det andra steget är att få lite olja på din paninismörgåsgrill. Vi tycker att detta hjälper din mat att inte brinna till tallrikarna eller fastna. Naturligtvis är detta steg helt upp till dig om din modell har nonstick-plattor. Dock kommer du förmodligen att upptäcka att den tillsatta oljan gör din panini-smörgås perfekt. Om du bestämmer dig för att följa det här steget kan du hälla lite olivolja på en pappershandduk eller en återanvändbar handduk och torka av den över grillen – både de övre och nedre. Ett mer rörafritt alternativ är att belägga grillen med matlagningsspray.

Steg 3: Låt förvärmas

Stäng sedan locket på din paninismörgåsgrill och låt kokplattorna värmas upp. Detta gör ditt bröd krispigt, vilket kommer att stå i kontrast med de varma och mjuka fyllningarna. De flesta moderna paninismörgåsgrillar har en inbyggd indikatorlampa som blir grön när tallrikarna är tillräckligt varma. Om din inte har den här indikatorlampan är det okej. Stekplattorna bör ta mellan fem och sju minuter att värma upp. Du kan också plaska några droppar vatten på tallrikarna; om det snabbt blir ånga vet du att de är heta och du kan börja laga mat.

Steg 4: Montera din panini

Nu kommer den roliga delen: montera din panini. Utnyttja den tid det tar för din panini-smörgåsgrillen att värma upp för att börja samla alla ingredienser och sätta ihop dem. Välj först ditt favoritbröd. Välj sedan ditt protein, grönsaker och kryddor eller sås. Alternativen här är verkligen oändliga. Om du kan tänka dig en smakkombination kan du prova den (och vi slår vad om att den kommer att bli utsökt). Kom bara ihåg att lägga några våta ingredienser (till exempel tomat) i mitten av smörgåsen så att fukten inte drunknar brödet.

Du kan till exempel prova två skivor surdegsbröd med två bitar kycklingbröst, tomatskivor och feta skivor färsk mozzarellaost. Om du vill göra den här smörgåsen ännu bättre kommer en pestodock att vara läcker i den också. Grillad ost och kycklingpanini, någon?

Steg 5: Låt panini koka

Stäng locket när din panini är på kokplattorna. Se till att du applicerar kraft på smörgåsen – det är ju en paninismörgåsgrill, eller hur? De flesta paninismörgåsgrillar kommer med ett lås som hjälper dig att hålla locket stängt. Detta gör att de karakteristiska grillmärkena visas på båda skivorna. Din panini bör ta mellan fem och sju minuter att laga mat. Du kan regelbundet kontrollera framstegen. Helst bör brödet vara jämnt brunat och osten (om du använde något) borde ha smält.

Steg 6: Platta upp!

När du tror att din smörgås är klar, koppla ur panini-smörgåsgrillen. Ta sedan försiktigt bort den från grillen med en plastspatel. Det är viktigt att du inte använder några metallredskap för att få din smörgås av smörgåsgrillen, särskilt om du har en nonini-panini-smörgåsgrill. Skrapningen av metallen kan dra av det nonstick-lagret och förstöra din apparat.

Steg 7: Rengör

Det sista steget är uppenbarligen rengöring! Den goda nyheten är att det är enkelt att rengöra paninismörgåsgrillar – du måste bara veta vad du gör.

Hur man rengör en smörgåsgrill

Metod 1: Panini smörgåsgrill med avtagbara värmeplattor

Vissa panini-grillar har avtagbara tallrikar. Om din har den här moderna funktionen har du tur; det är minimal sanering inblandad här. Vänta tills din paninismörgåsgrill har svalnat. Sedan, när det är rumstemperatur, skjuter du ut grillplattorna och tvättar dem för hand. Var noga med att tvätta dem med varmt tvålvatten och bara skrubba med en mjuk svamp. Använd aldrig slipande rengöringsmedel eller borstar! Låt sedan tallrikarna lufttorka på ett diskställ. När de är torra, sätt in dem i smörgåsmakaren och det är det!

Metod 2: Torka av efter användning

Om din panini-smörgåsgrill har plattor som inte kan tas bort är den andra metoden för dig. Det kallas också ångmetoden och det är det mest praktiska av alla tre metoder som visas här idag. Koppla först ur din paninismörgåsgrill när du är klar med att använda den. Låt det svalna en stund medan du äter, till exempel.

Alternativt kan du låta panini-smörgåsgrillen svalna helt och sedan slå på den lägsta värmeinställningen i två eller tre minuter så att den värms upp lite. För det andra, skaffa en pappershandduk och spraya den helt med varmt vatten. Du kan också använda en återanvändbar disktrasa indränkt i varmt vatten. Vad som är viktigt med detta steg är att vad du än använder för att rengöra plattorna inte är torrt (annars kan det brinna)

För det tredje, torka bort alla feta eller matbitar från panini-tallrikarna. När vattnet kommer i kontakt med de heta panini-tallrikarna blir det ånga och hjälper dig att rengöra din paninismörgåsgrill mycket enkelt. Till sist, låt det torka och det är det.

Metod 3: Tackla en väldigt smutsig smörgåsgrill

Men tänk om du har försummat din paninismörgåsgrill och den är så smutsig att ångmetoden inte blir av med alla de envisa fasta matbitarna? I så fall är det dags att ta ut de stora kanonerna och ta itu med den där röran. Börja med att göra en natronlösning. Du kan göra detta genom att blanda två matskedar bakpulver (grejerna som du enkelt hittar i mataffären) med en dl varmt vatten. Blanda det väl och häll det generöst på dina panini-grillplattor (se bara till att de är svala att röra vid!).

Låt den sitta i upp till tio minuter och ta sedan en våt disktrasa eller fuktad pappershandduk för att torka bort den. Kom verkligen in där med trasan så att varje millimeter i din paninismörgåsgrill är glittrande. Proffstips: använd en huggpinne insvept i en våt trasa för att komma till alla sprickor som är svårare att nå. Men var försiktig! Allt fett och brända matbitar borde ha lossnat nu. Om det fortfarande finns ett lager smuts, blanda några droppar diskmedel i varmt vatten, blöt din trasa eller spraypappershandduk med det och torka ner plattorna en gång till. Det borde göra tricket.

Kom ihåg att det bästa sättet att undvika att din paninismörgåsgrill kommer till det här steget är att rengöra den efter varje användning. Metod två tar mindre än fem minuter att göra och sparar dig besvär senare. Du kan också smörja panini tallrikarna med olivolja eller matlagningsspray. Alla slags matlagningssprayer och olivolja hjälper till att skapa en kryddad icke klibbande beläggning som kommer att vara till nytta när det är dags att rengöra.

Hur du inte rengör en paninismörgåsgrill

Vi har sett att det finns tre sätt att rengöra din paninismörgåsgrill på. Låt oss nu titta på några av de saker du aldrig ska göra om du vill fortsätta använda din smörgåsgrill i många år framöver.

 1. Använd in hårdhänta skrubbar

Använd aldrig slipande skrubbar på din panini-grill – inte ens när tallrikarna är belagda med fett och bränd mat. Håll stålull och andra hårda rengöringsdynor borta. Annars kan du förstöra din panini-smörgåsgrills icke klibbande beläggning på nolltid.

 1. Håll hårda rengöringsprodukter bort från plattan

Du behöver inte heller hårda rengöringsprodukter. Diskmedel och varmt vatten går långt. Och bakpulver tar bort den inklädda röra som tvålvatten inte kan hantera. Dessutom, om din paninismörgåsgrill har avtagbara tallrikar, kan du till och med diska den i en integrerad diskmaskin. Se bara till att tillverkaren säger att du kan och att det inte skadar icke klibbande beläggningen!

 1. Dränk inte din panini smörgåsgrill

Slutligen, om din paninismörgåsgrill inte har avtagbara tallrikar, låt den inte sitta i ett tvålvattenbad. Det kommer säkert att förstöra de elektriska delarna. Dessutom behöver du inte suga din press för att bli av med en enstaka röra, bakpulverlösningen ensam gör underverk!

Saker du bör tänka på innan du köper en paninismörgåsgrill

Säkerhet

Säkerhet är en stor fråga vid användning av elektroniska artiklar. Panini-grillsmörgåsgrillen kan bli varm under användning och på grund av hög temperatur uppåt kan 500 grader orsaka allvarliga skador om du inte är så försiktig. Så när du köper panini måste du se är att det ger ett värmebeständigt säkerhetshandtag.

Grillplattor

Detta är den viktigaste faktorn när du väljer den bästa panini-grillen. Det påverkar direkt prestanda för panini smörgåsgrillen. Det finns två typer av material som oftast används är icke klibbande och gjutjärn, samma typ som används i din favorit järngryta. Gjutjärn är mer robust och motståndskraftigt mot repor och icke klibbande plattor är lättare och panini med icke klibbande plattor är mindre kostnad. Om du vill göra mycket smörgåsar är panini med gjutjärnsplatta bäst. Om du vill göra en tillfällig smörgås är paniksmörgåsgrillen med icke klibbande tallrik bäst.

Det finns några paninismörgåsgrillar med fasta grillplattor och vissa har avtagbara grillplattor. Avtagbara grillplattor har fördelarna med enkel rengöring.

Flytande gångjärn

Det är också en annan viktig faktor. Det flytande gångjärnet hänvisar till möjligheten för presslocket att röra sig upp och ner så att du kan göra en smörgås i olika höjder. Om din panini inte har ett flytande gångjärn kommer du att vara begränsad. Så köp den elektriska panini-grillen med flytande gångjärn.

Temperaturkontroll

Valet av denna temperaturkontrollfunktion för paninismörgåsgrillar beror på vilken mat du ska laga med paninismörgåsgrillen som smörgåsar, omslag, pizzor, hamburgare eller kötträtter. Om du bara använder en paninismörgåsgrill för smörgåsar krävs ingen temperaturkontroll. Om du antar att göra rätter som pizzor, hamburgare eller kött måste du välja den bästa rankade panini-smörgåsgrillen med temperaturkontroll, eftersom varje mat kräver en annan temperatur för matlagning.

Kapacitet och kraft

Återigen är detta en viktig faktor för att välja panini-smörgåsgrillen. Det beror på hur snabbt du vill göra fler paninisr enligt dina krav. Om du har en liten familj, välj paninismörgåsgrill med liten kapacitet och låg effekt, och för kommersiell eller stor familj väljer du panini med stor kapacitet och hög effekt.

Enkel rengöring

Alla vill njuta av att laga mat men efter att ha lagat för att rengöra får du dig att känna dig stressad. Enkel rengöring gör att du kan glömma stress och spara tid och njuta av din familj, vänner … Panini med icke klibbande beläggning är vanligtvis bra för att förhindra att mat fastnar. En del av panini har inbyggda brickor och speciella vinkellägen, som båda verkligen kan hjälpa till med några av de stökigare matarna. Det finns också en mängd olika rengöringsgrillborstar tillgängliga som gör det lätt att rengöra.

Droppbricka

Droppbricka kommer på bilden när du ska göra många rätter åt gången när du kontinuerligt använder panini-smörgåsgrillen så finns det chanser att förstöra din matlagningsyta. För att undvika att din matlagningsyta förstörs från olja och rester av smörgåsar används den. Droppbrickan hjälper till att enkelt kasta bort olja, fett etc. Så du behöver inte oroa dig för användare med sällsynta användningsområden.

Pris

Det finns ett brett utbud av paninismörgåsgrillar tillgängliga på marknaden med olika priser. Du måste optimera vad du vill med vilket pris enligt din budget och ditt behov. Enligt hur ska du använda en paninismörgåsgrill, dvs. regelbundet eller sällan, för kommersiellt eller familjesyfte, måste du bestämma om du vill köpa en ekonomisk / kostsam panini-grill med lång livslängd.

Tillbehör

Tillbehör med panini-grill beror på tillverkare / varumärke. Vissa kan tillhandahålla ytterligare tillbehör för enkel användning / rengöring. Så du behöver bara gå igenom vad som ingår i panini-presspaketet och jämföra med andra märken som har samma funktion.

Garanti

Garantin beror också på märket. Föredrar alltid att köpa från tillverkaren / märket vilket ger en lång garanti.

Skillnaderna mellan en Paninismörgåsgrill och vanlig smörgåsgrill

Grillade eller rostade smörgåsar ger ett snabbt, enkelt och mättande mellanmål. Du kommer att stöta på två primära sätt att göra en rostad smörgås. En enkel smörgåsgrill kan användas för rostning eller du kan också använda en Paninismörgåsgrill. Båda dessa är kända för att göra alla typer av smörgåsar och är extremt enkla att använda. I den här delen pratar vi om skillnaderna mellan en paninismörgåsgrill och smörgåsmakaren som sedan hjälper dig att fatta ett vettigt köpbeslut.

Smörgåsgrill

En smörgåsgrill är en extremt enkel apparat som är snabb att använda om du vill ha en varm smörgås som är lätt till medium rostat. Du behöver helt enkelt placera smörgåsen på tallriken längst ner och locket måste stängas. Det vore en förnuftig idé att applicera ett lätt lager olivolja eller vegetabilisk olja på tallrikarna för att skapa en snygg brunaktig skål på brödet. Bortsett från detta kan vanligt skivat bröd också användas av dig.

Smörgåsgrillen kommer att göra resten av jobbet på dina vägnar. Det finns inget behov av att välja någon temperaturinställning och apparaten kommer att anges när smörgåsen är klar. Det är möjligt att ha smörgåsen klar inom cirka 5 till 6 minuter när du använder en smörgåsgrill.

Antal ingredienser

Du kommer dock inte att kunna förbereda tjocka smörgåsar med smörgåsgrillen, främst på grund av dess storlek. Det är möjligt att förbereda en ostmacka eller skinka och ostmacka. Ändå är det inte möjligt för dig att tillsätta mer än 2 eller 3 ingredienser eftersom locket inte stängs ordentligt och ingredienserna skulle spillas ut. Smörgåsgrillen är ett bra alternativ för dig att göra smörgåsar ofta för dig och din familj. Det är ett billigt alternativ som också är snabbt att använda. Utöver detta är det mycket enkelt att använda med mindre risk att bränna brödet även för personer som använder apparaten för första gången i många fall.

Fördelar med att använda en vanlig smörgåsgrill

 • Det är enkelt att använda. Majoriteten av smörgåsgrillarna på marknaden har inga knappar för att tippa med. Du behöver helt enkelt lägga i smörgåsen medan du stänger locket.
 • Det är också ganska snabbt. Din smörgås blir klar inom bara 5 till 6 minuter. Detta kommer att vara extremt praktiskt för dig när du är upptagen på morgonen och måste skynda dig till din arbetsplats.
 • Det är idiotsäkert. I en smörgåsgrill automatiseras allt från rostningstemperatur till förvärmning. Din smörgås kommer att vara perfekt utan att misslyckas hela tiden.

Nackdelar med att använda smörgåsgrill

 • Det är något begränsat när det gäller vad du gör. Det är möjligt att bara göra en enkel smörgås åt gången.
 • Du kommer dock att stöta på några smörgåsgrillar på marknaden som kan användas för att göra en omelett.

Paninismörgåsgrill

En Paninismörgåsgrill är faktiskt en liten grill som har förmågan att grilla en smörgås till perfektion. Den mest anmärkningsvärda funktionen hos denna apparat är dess förmåga att förbereda olika typer av måltider. Det kommer till exempel att vara möjligt att grilla kött, frukt, ägg, skaldjur och grönsaker. Panini-smörgåsgrillen erbjuder en hög mångsidighet som du inte hittar i någon annan köksutrustning av samma kategori.

Tjockare smörgåsar

En betydande fördel med att använda Panini-smörgåsgrillen är att den kan tillaga tjockare smörgåsar som inte kan göras med hjälp av en smörgåsgrill. Du kommer att kunna förbereda avokadoskivor, grillade kycklingbröst och några ostlager på Panini-smörgåsgrillen, och för detta behöver du inte oroa dig för utrymmet inom. En annan anmärkningsvärd sak med denna köksapparat är att den också kan förbereda smörgåsar med tjockare bröd (till exempel det tjocka italienska brödet som ciabatta eller focaccia).

Kraftiga plattor

Jämfört med en smörgåsgrill och brödrost tillverkas en Paninismörgåsgrill av tunga plattor. Å andra sidan består smörgåsgrillar och brödrostar av triangulära tallrikar som innebär att du får triangulärt rostat bröd. Paninismörgåsgrillar kommer med graderade och kraftiga plattor så att det rostade brödet kommer att ha brända linjer på ytan. Plattorna överst är också något viktiga för att pressa smörgåsen oberoende av dess tjocklek eller densitet.

Jämfört med sandwichgrillar och brödrostar är Paninismörgåsgrillar dyrare eftersom de innehåller fler funktioner såväl som funktioner som temperaturkontroller och precisionstimers. Fett och olja läggs i Panini-smörgåsgrillen separat, vilket innebär att din måltid kommer att bli hälsosam med mindre mängd fett. Paninismörgåsgrillar levereras med nonstick-tallrikar som antyder att din måltid kommer att glida på ytan. I själva verket kanske du inte använder olja eller margarin. Detta hjälper till att göra en Paninismörgåsgrill lämplig för personer som vill äta hälsosamma måltider.

Fördelar med att använda en paninismörgåsgrill

 • Jämfört med en smörgåsgrill är den mer mångsidig. Det kommer att vara möjligt att grilla grönsaker och kött tillsammans med smörgåsar.
 • Det är möjligt att tillaga tjockare smörgåsar med många fler ingredienser. Förutom att helt enkelt värma upp eller rosta brödet lätt, så grillar det också ordentligt. Enligt många individer är smörgåsar som tillagas av en Paninismörgåsgrill godare.

Nackdelarna med att använda en paninismörgåsgrill

 • Till skillnad från en smörgåsgrill tar det mer tid att förbereda en smörgås.
 • Du måste vara försiktig med temperaturen medan du förbereder smörgåsen.
 • Jämfört med en smörgåsgrill är det dyrare.

Historien bakom smörgåsgrillen

En smörgås består i allmänhet av två skivor bröd med kött, ost eller grönsaksfyllning i mitten. Fram till mitten av 1900-talet använde australiensare och sydafrikaner en smörgåsgrill för att göra sina smörgåsar när de reser. Verktyget var inte eldrivet och gjordes av två fyrkantiga bitar gjutjärn som klämdes ihop. Denna inställning hölls sedan över elden med hjälp av tång eller handtag. Med den här värmen kokades maten till att låta osten smälta och köttet mjukna upp. Detta verktyg användes till stor del under campingen när människor inte hade möjlighet att laga en fullständig måltid.

Med tiden när saker och ting utvecklades började smörgåsgrillen drivas med hjälp av el. Det var samma inställning men värmen som tillhandahölls var genom elektriska ledningar. Den här elektriska apparaten var täckt med ett värmebeständigt material så att värmen inte kunde komma ut och matlagningen av maten kunde göras jämnt utan att förlora smakerna från det föremål som kokas.

Fördelar med smörgåsgrillar

Det finns en hel del fördelar med att använda en smörgåsgrill för att förbereda smörgås, en lätt att göra och härlig maträtt. Fördelarna är följande.

 • Den är kompakt och kan enkelt förvaras i köket. De flesta av dessa apparater är små och behöver inte för mycket utrymme.
 • Smörgåsgrillar är också bärbar. Det kan också lätt bäras om du reser till en plats där du kan behöva det.
 • Du kan rengöra den lätt eftersom delarna på apparaten är löstagbara. Vissa smörgåsgrillar är också diskmaskinssäkra och det är därför inte svårt att ta bort fläckar och oljemärken.
 • Det är hälsosamt att använda en smörgåsgrill eftersom den här apparaten hjälper dig att bli av med överflödig olja som gör maten olja fri och hälsosam men ändå utsökt. De är tillverkade på ett sådant sätt att för mycket olja inte krävs för att göra smörgåsarna och oavsett vilken olja du häller i prylen används den optimala mängden. Smörgåsgrillar använder fetteliminatorer, vilket resulterar i hälsosam matlagning.
 • Denna apparat kan användas för att göra våfflor, omeletter, grillad mat eller helt enkelt för att värma upp mat. Olika funktioner gör smörgåsgrillar till ett mångsidigt föremål. Några av prylarna har grillad struktur som ger smörgåsarna ett grillat utseende.
 • Smörgåsgrillen kan användas som en mångsidig köksapparat eftersom den kan användas för uppvärmning och grillning.

Eftersom smörgåsgrillarna är prisvärda, tycker folk att de är överkomliga. Denna apparat är en av de nödvändiga föremålen i köket. Det är också ett prisvärt presentalternativ.

Vanliga frågor om smörgåsgrill

Vad bör jag tänka på när jag köper en smörgåsgrill?

Storleken

Om du vill köpa en smörgåstillgrill måste du överväga vilken storlek på smörgås du föredrar. Det är rätt. Storleken på smörgåsen bestäms av storleken på smörgåsgrillen. Således, om du köper en mycket liten smörgåsgrill kan du bara göra små smörgåsar med den. I grund och botten kommer du att ha svårt att placera större smörgåsar i en liten smörgåsgrill. Men om du köper en stor smörgåsgrill gör du större smörgåsar helt okej.

Men de kommer också att kosta dig mer än vad du borde betala för att göra smörgåsar hemma, särskilt om du lagar mat för dig själv och inga andra fester. Så du bör fatta ett beslut beroende på storleken på smörgåsarna du tänker göra och om du ska äta ensam eller tillsammans med resten av din familj. I allmänhet, om du planerar att göra smörgåsar till frukost ofta, särskilt för en stor familj, är det värt det att välja en större apparat.

Ytan

Ytan på en smörgåsgrill är en annan viktig faktor att tänka på innan du köper en. I själva verket är denna aspekt av apparaten en av de mest förbises. Du måste se till att din smörgåsgrill har en icke klibbande yta. Anledningen är ganska enkel. Icke klibbande ytor gör rengöringen enklare och bidrar därmed till bättre hygien för användarna. Du kommer inte vara nöjd med att göra en välsmakande ostliknande smörgås som du bara inte kan rengöra av apparaten. För att vara ärlig kan du spendera lite mer för en icke klibbande-variant, men när det gäller bekvämlighet och användbarhet är det fortfarande det bästa alternativet.

 Unika funktioner

De flesta moderna smörgåsgrillar har flera funktioner. Ju mer detaljerade funktioner desto dyrare är apparaten. Det är okej att köpa en enkel smörgåsgrill som inte har några unika funktioner förutom att göra smörgåsar. Fördelen det ger dig här är att du inte behöver betala extra. Men om du har råd med det, kan du gå till en som låter dig göra saker som ägg och pannkaka eller grillkött och mer.

Pris

Priset på den apparat du vill köpa är en annan viktig punkt att tänka på. Vi rekommenderar faktiskt att spendera lite mer, men det betyder inte att du ska spendera för mycket.Vi förstår att budgetering är relativt alla men det finns fortfarande ingen skada i att hålla sakerna måttliga.

Dessutom gillar ingen att bli lurad av att spendera på en apparat som faktiskt borde kosta betydligt mindre, så vi rekommenderar att du spenderar på något som är ett verkligt värde för pengarna. Det finns några utmärkta smörgåsgrillar tillgängliga som du kan köpa. Generellt kommer vi inte att be dig att välja en billig produkt som inte kommer att tjäna dig bra. Välj snarare ett varumärke som ger dig den bästa modellen till ett rimligt pris

Varför investera i en smörgåsgrill?

En smörgås som middag kan verka för långsökt; Men om du grillar det snyggt och lägger till ett par sidrätter i det, kan vilken smörgås som helst få titeln “utsökt middag”. Det kan också passera som lunch när du är trångt i tid eftersom det eliminerar behovet av att behöva “barnvakt” smörgås i stekpannan. Du placerar den helt enkelt på grillen, och enheten gör resten.

Dessutom, om du inte är ett fan av att diska, kommer en smörgåsgrill också att vara ett mycket bekvämt köp. De flesta av dem kräver bara en snabb torkning, så du behöver inte ens ta itu med besvärande diskrengöring.

Att investera i den bästa smörgåssmörgåsgrillen bör ta dina smörgåsar och panini till nästa nivå. Det kommer att applicera precis rätt tryck så att din smörgås inte plattas ut (åtminstone inte mer än den borde), och den kommer att applicera rätt temperatur för att värma upp alla ingredienser. Brödet blir skarpt och varmt istället för fuktigt och platt, och osten blir fin och smält istället för en så röra. För smörgåsälskare kan dessa förändringar vara subtila, men de kommer definitivt att göra skillnad. Det enda problemet är att det kan göra din smörgås eller panini så utsökt att du inte kan sluta äta.

Hur använder jag en paninismörgåsgrill eller panini-grill för bra resultat?

För att skapa äkta panini måste du investera lite pengar på att köpa en elektrisk paninismörgåsgrill. Paninismörgåsgrillar är mer användbar än en panini pan som gör det enkelt och enkelt sätta en smörgås i en pressmaskin. För några steg för att få läckra smörgåsar.

 • Välj bageribröd av god kvalitet som ciabatta, surdeg, etc. Skiv brödet i tjocka bitar och gör smörgåsen med 3 till 4 ingredienser efter eget val.
 • Binda smörgås tillsammans med ost på brödet. När osten smälter binder den alla delar. Bästa ostar är provolone, fontina, Gouda etc.
 • Överdriv inte panini eftersom det kan göra en stor röra och flöd i panini-smörgåsgrillen.
 • Förvärm din heta paninismörgåsgrill. Vissa panini-grillmaskiner har ljus som visar att förvärmningen är slutförd och andra är det inte så gör förvärmningen enligt instruktionsmanualen.
 • När du har lagt en smörgås på panini-tallriken borstar du smöret eller oljan på båda sidor av den. Stäng grillsmörgåsgrillen och koka varje sida av panini i 3 till 5 minuter tills den blir gyllenbrun.

Vad är en panini?

För smörgåsälskare är panini en utmärkt måltid, perfekt för alla tillfällen. Men människor är inte alltid säkra på exakt vad en panini är och hur den skiljer sig från andra smörgåsar, bland annat. Hur man gör en bra panini smörgås? Här är allt du behöver veta om panini.

Vad består en panini av?

Det som kallas panini eller panino är en smörgås gjord med italienskt bröd, som vanligtvis serveras varmt. Men definitionen på denna smörgås varierar från region till region; i vissa länder är det en grillad smörgås som kan tillverkas med olika typer av bröd, från focaccia till baguette, ciabatta eller michetta. Du skär brödet horisontellt och lägger in olika ingredienser, som ost, mortadella, skinka, salami eller tomat.

Hur man känner igen en Panini?

Som vi sa, misstas paninis vanligtvis som andra smörgåsar och det är svårt att vara säker på att vi kan känna igen en panini. Så låt oss se skillnaderna mellan panini, rostade smörgåsar och grillade ostsmörgåsar. Låt oss börja med grillade ostsmörgåsar. Grillade ostmackor görs vanligtvis på en stekpanna eller stekpanna. Du sprider lite ost på en bit bröd och låter den sitta på pannan tills all osten har smält.

När vi pratar om en rostad smörgås är det vi tänker på skivat bröd som har fyllts med olika ingredienser, sedan förseglas på sidorna och värms upp mellan två uppvärmda tallrikar som sätter press på det. Tätning av sidorna håller all fyllning inne i brödskivorna. En skillnad mellan rostade smörgåsar och grillade smörgåsar är att ost inte är huvudingrediensen i rostade smörgåsar. Även om många ostälskare väljer rostade smörgåsar kan du fylla på med olika ingredienser.

Nu är det dags att prata om panini. Paninis är cylindriska rullformade eller rektangulära smörgåsar. De fylls med olika ingredienser, värms sedan upp och rostas i en panini-smörgåsgrill. Ost är vanligtvis en av huvudingredienserna i denna smörgås, men det är inte den enda. Det finns andra panini-alternativ för dem som av någon anledning inte kan äta ost. Det finns inga etablerade regler när det gäller hur man fyller en panini.

Hur man gör en bra Panini?

Numera finns det många fantastiska recept för att göra otroliga panini som kommer att blåsa allas sinne. Även om det är en riktigt snabb måltid att göra, betyder det inte att det skulle vara mindre utsökt eller mindre hälsosamt. Allt beror på hur du lagar mat och vilken fyllning du ska använda.

Det första du måste ta hänsyn till för att göra en bra panini är att välja rätt bröd. Du bör välja det bröd som passar bättre för din fyllning. Om du använder en brödrulle kan du skära den i tjocka skivor eller horisontellt. Rundade ändar ska vara vända inåt. Detta är viktigt, för om du lagar mat med den rundade änden kommer du förmodligen att ha svårt att försöka hålla fyllningen från att spillas. Skivorna som rör smörgåsgrillen ska vara plana.

För att uppnå god fukt och smak kan du sprida lite olivolja på brödet. Använd en liten mängd olja. Du kan använda en pensel för att se till att du inte överdriver det. Om du vill ha ost i din panini är det dags att lägga till det. Du kan lägga en skiva ost på varje brödskiva, mot olivoljan, för att hjälpa osten att hålla fast vid brödet när du lagar panini. Andra väljer riven ost, men det är helt upp till dig. Efter osten kan du lägga till resten av ingredienserna i fyllningen du har valt.

När du har fyllt panini måste du försegla den. Vissa människor sprider smör på utsidan av brödskivorna innan de lagar mat. För att laga en panini behöver du en förvärmd panini-smörgåsgrillen. När paninismörgåsgrillen väl har värmts upp måste du bara sätta in paninin och stänga locket och lämna den där bara några minuter tills paninin har rätt färg och rostad nog för dig.

Hur rengör jag en smörgåsgrill?

Att rengöra en paninismörgåsgrill eller grill är ganska rakt framåt, speciellt om du har en smörgåsgrill med avtagbara tallrikar. Men om det inte gör det, var inte rädd. Efter att ha gjort några fantastiska smörgåsrecept är allt du behöver göra att följa dessa enkla steg. Du kommer att ha en ren paninismörgåsgrill så bra som ny. Dessa steg gäller även frågan om hur man rengör en panini-grill

Steg 1: Stäng av den och koppla ur den

Innan du kommer igång med rengöring av en paninismörgåsgrill, se till att stänga av den hela vägen och koppla ur den. Medan det är urkopplat och fortfarande varmt, men inte varmt, börja rengöra det. Detta hjälper till att ta bort smulor eller oljiga rester innan de har haft en chans att hålla fast.

Steg 2: Ta ut de flyttbara tallrikarna

Hur man rengör en paninismörgåsgrill med avtagbara tallrikar. Ta ut tallrikarna med ugnshandskar och lägg dem i diskbänken för att tvätta dem. Blötlägg inte plattorna eftersom det kan skada icke klibbande beläggningen. Om plattorna är diskmaskinssäkra kan du sätta in dem i detta skede. Kontrollera alltid bruksanvisningen för att se om de är diskmaskinssäkra innan du sätter i dem, eftersom det kan förstöra tallrikarna.

Steg 3: Torka av tallrikarna med en svamp eller tyg

Steg 3 för hur man rengör en panini-smörgåsgrill är så enkelt att du undrar varför du någonsin ifrågasatt dig själv. Ta en varm och tvålad trasa eller svamp, men inte för våt eller tvål och torka försiktigt över plattorna för att ta bort det värsta av skräp som finns kvar från ditt smutsiga mellanmål. Torka sedan ner ytan ordentligt en andra gång och gnugga försiktigt eventuella matrester som kan finnas kvar. Kom ihåg att tänka på spåren i plattorna (om det finns spår) där maten kan fastna och rengöra runt varje spår.

Steg 4: Kämpar du fortfarande med rester mellan spåren?

Om du tycker att det fortfarande är för svårt att få resterna mellan spåren, prova det här användbara tipset: ta en ätpinne (eller den runda änden av en smörkniv) och linda den med en fuktig disktrasa, försök sedan rengöra mellan spår igen för att lossa kvarvarande smuts.

Rengöring av icke avtagbara tallrikar

Följ dessa fyra enkla steg för att rengöra smörgåsgrillar som har icke-avtagbara tallrikar. Du kommer att ha din rena paninismörgåsgrill klar och ren på nolltid för mer läckra recept!

Steg 1: Stäng av den

Stäng av och koppla ur den.

Steg 2: Torka bort överflödig mat

Bli av med lösa smulor med en torr trasa.

Steg 3: Använd en tvålsvamp

Ta en tvålsvamp eller trasa och pressa ut överflödigt vatten. Torka försiktigt ner plattorna med din trasa.ta tag i tvålsvampen igen och torka av den igen om det fortfarande finns rester.

Steg 4: Använd en torr trasa

Torka av plattorna igen med en torr trasa för att rengöra plattorna. Torka bara av utsidan med en torr trasa eller pappershandduk och där har du det.

Varningar vid rengöring av en Paninismörgåsgrill eller en vanlig smörgåsgrill
 • Lägg aldrig smörgåsgrillen i vatten eller diskmaskin, eftersom den kan skada den elektriska kretsen.
 • Se till att den är helt urkopplad och bara varm innan du rengör den, eftersom den kan bränna din hand.
 • Använd inte tunga rengöringsdynor, borstar eller slipande rengöringsmedel på plattorna eftersom de kan skada icke klibbande beläggningen.

Där har du det, vi hoppas att vi har vilat dig om hur man rengör paninismörgåsgrill och smörgåsgrillar och hur lätt det är tillsammans med vad man inte ska göra för att undvika att skada det vid rengöring.

Vad är skillnaderna på en vanlig smörgåsgrill och en panini smörgåsgrill

Smörgåsgrill

En smörgåsgrill är en mycket enkel apparat. Det är perfekt om du vill ha en varm och lätt till medium rostat smörgås. Du lägger helt enkelt din smörgås på bottenplattan och stänger locket. Det är en bra idé att applicera ett lätt lager vegetabilisk eller olivolja på tallrikarna för att skapa en fin brun skål på brödet. Dessutom kan du använda vanligt skivat bröd. Smörgåsmakaren gör resten. Du behöver inte ens välja en temperaturinställning och den kommer att indikera när smörgåsen är klar.

Med en smörgåsgrill kan du ha din smörgås klar på mindre än fem minuter. På grund av sin storlek tillåter inte en smörgåsgrill tjocka smörgåsar. Du kan göra en enkel ostsmörgås eller ost- och skinkmacka. Men du kan inte lägga till mer än 2 eller 3 ingredienser. Locket stängs inte ordentligt och ingredienserna kan spillas ut. Om du ofta gör enkla smörgåsar för dina barn eller dig själv, rekommenderar vi smörgåsgrillen. Det är billigare och snabbare att använda. Det är också idiotsäkert. Det går inte att bränna en smörgås även om du aldrig har använt apparaten tidigare.

Fördelar med en smörgåsgrill
 • Det är väldigt lätt att använda. De flesta smörgåsgrillar har inga knappar att fästa med. Stoppa bara in smörgåsen och stäng locket.
 • Det är också snabbt. Du har smörgåsen klar på mindre än fem minuter. Detta är till nytta för de hektiska morgnarna när du behöver rusa ut ur huset.
 • Det är dumt bevis. Allt automatiseras i en smörgåsgrill från förvärmningen till rostningstemperaturen. Din smörgås kommer att vara perfekt hela tiden.
Nackdelar med en smörgåsgrill
 • Det är begränsat när det gäller vad du kan göra. Du kan bara göra en enkel smörgås. Vissa smörgåsgrillar kan användas för att göra en omelett men det handlar bara om det.
Paninismörgåsgrill

En Paninismörgåsgrill är i huvudsak en liten viktad grill. Det grillar din smörgås och ger den de här vackra grilllinjerna på ytan. Vad som gör Panini-smörgåsgrillen unik är dess mångsidighet. Du kan inte bara göra smörgåsar, du kan också grilla kött, fisk, grönsaker och till och med frukt. Så det är perfekt om du vill prova ett bredare utbud av grillade smörgåsar och recept som inte är smörgåsar. En av de största fördelarna med Panini-smörgåsgrillen är dess förmåga att rymma tjockare smörgåsar. När du är i en smörgåsgrill kan du bara göra en smörgås med 1 eller 2 ingredienser, stapla gärna på när du använder en Paninismörgåsgrill.

Du kan till exempel ha grillat kycklingbröst (som du också kan grilla på Panini-smörgåsgrillen), några avokadoskivor och två lager ost. Smörgåsen passar fortfarande i smörgåsgrillen. Om den är riktigt tjock kan du enkelt justera topplattans spel i de flesta pressar. En sak att notera med Paninismörgåsgrillar är att de klarar sig bättre med tjockare bröd. Det är faktiskt vanligt att använda tjockt italienskt bröd som ciabatta eller focaccia.

Fördelar med en Paninismörgåsgrill
 • Det är mycket mer mångsidigt än en smörgåsgrill. Du kan grilla kött och grönsaker samt smörgåsar.
 • Du kan göra tjockare smörgåsar med fler ingredienser.
 • Det grillar inte bara varmt eller lätt rostat bröd, det grillar det ordentligt. Vissa tycker att en Panini-tillverkad smörgås är smakligare.
Nackdelar med en Paninismörgåsgrill
 • Det är lite mer tidskrävande att använda jämfört med en smörgåsgrill. Men du kan fortfarande ha din smörgås klar om fem minuter eller så.
 • Du måste vara mer försiktig med temperaturen för att undvika att överdriva smörgåsen.
 • Det är dyrare än en smörgåsgrill.

Vilka är de olika typerna av smörgåsgrillar?

I grund och botten finns två typer av smörgåsgrillar tillgängliga på marknaden. De är smörgåsgrillar för panini-smörgåsgrillen och smörgåsgrillar med fyra trianglar.

Paninismörgåsgrillar

Denna smörgåsgrillen innehåller fasta grillplattor och en viktad topplatta för att trycka på smörgåsen medan du grillar. Inte bara det, det hjälper dig att grilla grönsaker och kött. Det låter dig stapla på olika ingredienser som fyllning i smörgåsarna och garanterar matlagning av alla dessa föremål.

Fyrtriangelssmörgåsgrill

Detta är den vanliga smörgåsgrillen som har fyrkantiga värmeplattor. Med detta kan du enkelt rosta upp till fyra smörgåsar. Allt du behöver göra är att placera skivorna i tallrikarna, pressa och försegla dem för att förbereda triangulära fickformade smörgåsar. Funktionerna hos dessa apparater är endast begränsade till att rosta och göra smörgåsar.

När är min smörgåsgrill redo att användas?

När du har anslutit smörgåsgrillen och slagit på den kommer du att märka att ett rött ljus tänds omedelbart. Apparaten börjar värmas och när den har nått den optimala rostningstemperaturen tänds det blå ljuset. Detta är en indikator på att smörgåsgrillen är redo att användas och du kan placera dina föremål i den.

Finns det något jag ska göra innan jag använder min smörgåsgrill för första gången?

Om du använder din smörgåsgrill för första gången, rekommenderar vi att du först borstar plattans yta med matolja. Se till att du undviker att använda fett med låg spridning för detsamma, eftersom det kan bränna och skada icke klibbande-ytan. Värm apparaten i cirka fem minuter med locket öppet. Stäng av apparaten efter uppvärmning, dra ut den och låt den svalna. Ta bort eventuell överflödig olja på plattorna med absorberande papper.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top