Bästa Slow Cookern 2022 – Välj bäst Slow Cooker för dig

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

CrockPot Slow Cooker Timer 4,7 L

Hamilton Beach Multi 5,7 L

CrockPot Turbo Express 5,6 L

Russell Hobbs Compact 2L

Klicka här för att se fler slow cookers.

Bästa slow cookern 2022

Slow cookers är ett relativt billigt och bekvämt sätt att göra hälsosamma hemlagade måltider med minimal ansträngning. En bra slow cooker gör så att din måltid kan utveckla den rika smaken du inte kan skapa något annat sätt. Slow cookers är inte bara bra för rejäla vintermåltider men även för sommaren då en slow cookern kan göra en god måltid utan att värma upp ditt kök på samma sätt som en ugn.

Men det är dock ganska svårt att köpa den bästa slow cookern på nätet. Detta beror på att där finns så många olika viktiga saker som man måste tänka på. Något som gör köpet svårt är det faktumet att det finns en massa olika modeller som även finns i olika prisklasser. Det finns även affärer som tyvärr endast skriver om de positiva sakerna. De nämner alltså inte några nackdelar med slow cookern för att då ser det så klart bättre. Men detta innebär även att man inte får en klar bild över hur bra slow cookern faktiskt bra. Man vill ju inte köpa en slow cooker som man inte tycker om. Om man inte är så insatt kan därför köpet av den bästa slow cookern bli ganska svårt.

Men det är därför som vi här på Köksproffsetproffset.se har gjort en köpguide för slow cookers. Vi listar även de bästa slow cookern som man kan köpa just nu. Det kan bli svårt att köpa en slow cooker eftersom där finns så mycket som man måste tänka på. Men genom att använda och läsa igenom vår köpguide så kommer det att bli betydligt enklare. Vi har sammansatt den här guiden genom att testa och använda några olika bra slow cookers. Vi har också läst igenom andra tester och kundrecensioner. Med hjälp av den här informationen har vi sedan gjort en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom vår köpguide så kan vi garantera att du enkelt kan köpa den bästa slow cookern.

Se även >>> Den bästa Airfryern på den svenska marknaden

Köpguide för bästa Slow cookern 2022

Som vi skrev innan så är det faktiskt inte så enkelt att köpa den bästa slow cooker på nätet. När du ska köpa den bäst slow cookern bäst så finns den några viktiga faktorer som du måste tänka på. Det är också viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga preferenser. Men för att göra hela processen enklare så har vi gjort en köpguide. Med hjälp av den här guiden så kommer du enkelt att kunna köpa den bästa slow cookern . Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa slow cookern 2022:

 • Metod för uppvärming
 • Behållarens konstruktion
 • Lockmaterial
 • Form
 • Storlek
 • Sjud-funktion
 • Timer
 • Uppvärmingsfunktion
 • Stil
 • Behållare
 • Temperaturkontroller och funktioner
 • Kapacitet
 • Prisläge
 • Konstruktion och design
 • Trevligt att ha funktioner
 • Fördröjd start
 • Garanti
 • Maträtter du ska göra
 • Bärbarhet
 • Behållartyp
 • Det här kan du laga i en slow cooker.
 • Förberedelser

Metod för uppvärmning

De flesta slow cookers har en bas som täcker en avtagbar insats. Ibland är värmeelementet bara på botten, eller om du har tur går elementet också upp på basens sida (vilket gör att värmen fördelas jämnare).

Vissa slow cookers har bara en crock som sitter ovanpå värmen. Värmen är inte lika jämnt fördelad på det här sättet, och du kan behöva röra om maten oftare för att förhindra brännande, vilket låter som en motsats till varför vi älskar slow cooker!

Behållarens konstruktion

Keramik och porslin är de populära alternativen där ute, även om det också finns metallkokare. De gör alla ett bra jobb med att leda värme, så det är verkligen upp till dina önskemål. Det som är viktigt med kastrullen är dock att den är avtagbar för enkel rengöring. Slow cookers med krok och värmeenhet smält ihop är inte roliga eller enkla att rengöra.

Lockmaterial

När du använder en slow cooker vill du undvika att öppna locket, eftersom det släpper ut dyrbar värme och förlänger tillagningstiden. Slow cooker med glaslock – så att du kan se vad som händer inuti utan att ta av locket – är bättre alternativ än plast eller mer ogenomskinliga versioner.

Form

Standard slow cooker finns i runda eller ovala former. Vilken är bäst? Det finns inget riktigt rätt svar. Tänk på vad du vill laga i slow cookern och låt det diktera den form du väljer. Till exempel kommer hela kycklingar, bröst eller revben att passa bättre i en oval form, men om du vanligtvis gör bönor eller grytor spelar form inte lika mycket och du kan köpa den som passar bättre i ditt skåp eller på din disk.

Storlek

Du kan få små slow cookers som egentligen bara är användbara för att hålla dopparna varma, eller så kan du få en riktigt stor kapacitet. Om du är ett litet hushåll, har du inget emot att skala ner recept och gillar inte att ha matrester, mindre tre till liters slow cookers fungerar.

De flesta recept med slow cookers är dock avsedda för den medelstora slow cookern, som är ungefär sex liter. det är den vi rekommenderar som startstorlek. Om du gillar att dubbla recept och laga mat för en publik, gå i alla fall ännu större! Nyckeln till storlek är att slow cooker måste vara minst halvfulla för att få bra resultat.

Det finns ingen brist på storlekar av slow cooker tillgängliga. Från den väldigt lilla och bärbara 1-liters upp till en 22 liters   Så tänk på följande när du väljer din storlek på slow cookern. Storleken är viktig eftersom du inte kan underfylla (överkokt mat) enheten eller överfylla (underkokt mat) enheten när du lagar mat eftersom disken inte tillagas enligt ditt recept.

När du förbereder mat i en slow cooker för att fungera korrekt går det inte att fylla den inre kastrullen förbi 2/3 markeringarna på kastrullen.

Följ den här enkla storleksguiden – 0,5kg kött = 1 liter.

Så en stek på 3 kg skulle kräva en slow cooker med en kapacitet på 6 liter.

Serveringar

1 till 3 liter (1 person eller ett par)

4 till 5-liter (par eller liten familj)

6 till 7-liter(familjer eller underhållare)

Se till att du tar hänsyn till var du ska lagra slow cookern. Förvara den där det är lätt åtkomst för att säkerställa att du kommer att använda den mer. Du kanske anser att du behöver mer än en slow cooker. Det finns alternativ tillgängliga utan att köpa mer än en apparat. Det finns en apparat som har utbytbara matlagningsinsatser.

Sjud-funktion

Vissa slow cookers har nu en sjud-funktion för att göra det lättare att bryna kött eller steka lök eller grönsaker, men denna funktion kommer vanligtvis också med en högre prislapp. Den kan utformas på två sätt: Det första låter dig smälta mat direkt i insatsen med en inställning innan du byter till långsam tillagning. För dem som inte har en spis kan det vara en funktion som är värt att ha. Det andra sättet att bränna kan ske är om slow cooken är säker.

På båda sätten kan du tvätta en mindre panna, även om ytan på botten av en insats kan vara mindre än en stekpanna och du kan behöva sörja i satser. Om du har en budget eller finbränner i en kastrull på spisen kan du bara hoppa över den här funktionen.

Timer

Vi älskar när en slow cooker har en timer, oavsett om det är i form av en digital timer eller ett val mellan förinställda tillagningstider. Om du inte alltid planerar att vara hemma för att stänga av din slow cooker vid rätt tidpunkt, kan du ha en inbyggd timer i slow cookern som hjälper mat från att bli överkokt och förvandlas till grädde.

Uppvärmningsfunktion

Slow cooker har både hög- och lågtemperaturinställningar, men vissa har också en uppvärmningsfunktion som håller maten varm vid en lägre temperatur. De kan också knytas till inbyggda timers så att slow cookern automatiskt växlar till den varma inställningen när timern släcks. Uppvärmningsfunktionen är utmärkt för att hålla mat vid en varm men inte varm temperatur för fester. Det låter dig också komma hem till stillvärmad men inte överkokt mat om du är ute av huset längre än maten behöver laga mat för.

Stil

Vi har alla sett den traditionella runda formen på en slow cooker som är perfekt för grytor osv.  Det finns också rektangulära och ovala slow cookers som förbereder kött på benet, kycklingar, stekar, revben, skinka etc.  Observera också att en rektangel eller en oval slow cooker kommer att passa i utrymmen, bänkskivor och skåp, vilket ger mer utrymme runt den än en slow cooker som är rund.

Slow cookers i rostfritt stål och svarta ser bra ut och är lätta att rengöra. Det finns också inredningsfärger och mönster tillgängliga.  När du väljer form, stil och färg bör du också överväga om du behöver ett låsbart lock. Detta gör att din slow cooker är bärbar och undviker spill så att du kan ta den på vägen till fester och grill.

Konstruktion av slow cookern

Kontrollera uppvärmnings- och nedkylningstider – ju snabbare desto bättre vid låga eller höga inställningar – hjälper till att förhindra bakterier.

 • Rektangulära eller ovala slow cooker – utrymmeseffektiva.
 • Snygg, enkel rengöring utformad förhindrar också att bakterier och mat fastnar i sprickor etc.
 • Rostfritt stål kan verka smutsigare än andra färger och behöver lite mer vård för att se bra ut.

Behållare

Insatsen är där du placerar ingredienserna som ska kokas långsamt. Sedan placeras den i höljet för matlagning.

Keramik eller stengods

Dessa är perfekta för värmebeständighet när slow cookern är på tillagningstemperaturen. De är tunga, lagar jämnt och är lätta att rengöra.

Metallinsatser

En metallinsats finns ofta i slow cookers som har en sauteringsfunktion. De är lättare, gör att du verkligen kan laga en måltid i en kastrull eller en apparat och är lätta att rengöra. Det finns fortfarande andra som är gjorda av icke klibbande material. Några av dessa insatser kan placeras på en spishäll, i ugnen, mikrovågsugn och frys.

Glöm inte enkel transport och säkerhet när du lyfter insatsen från höljet. Se till att din enhet har handtag av rimlig storlek för att lyfta hela enheten inklusive insatsen Om transport krävs. Titta också på själva insatsen och se till att det finns någon typ av handtag eller läppar inbyggda för att lyfta det säkert ur höljet. Du bör se till att grytan kan tas bort för servering / rengöring och inte ingår i hela den elektriska enheten.

Temperaturkontroller och funktioner

När du börjar titta på slow cooker är ett av de första besluten du står inför manuella slow cookers eller programmerbara slow cookers.

Manuella Slow Cookers

Timern har vanligtvis fyra inställningar på / av, låg, hög och varm. Du måste vrida vredet till den inställning du behöver.  Så du måste vara tillgänglig i slutet av tillagningstiden för att antingen växla till varmhållningsläget eller vara redo att servera måltiden. Det rekommenderas vanligtvis att dessa slow cookers inte lämnas utan uppsikt. Den här manuella funktionen betyder vanligtvis att det här är de typer av slow cookers som kostar mindre än dess programmerbara motsvarighet. Om din matlagningsstil bara kräver manuell användning, varför slösa pengar på funktioner du inte behöver.

Programmerbara Slow Cookers

Programmerbara slow cookers kan förinställas för att börja laga mat vid en viss tidpunkt och under ett visst antal timmar. De kommer sedan att återgå till läget för varm värme. Vanligtvis rekommenderas inte mer än 4 timmar, annars kan din måltid förstöras. Om du tänker lämna din slow cooker när den är i tillagningsläge är det den slow cookern du behöver.

Detta är ovärderligt om du är en vanlig slow cooker som inte finns i din spis.  Om tekniska moderna apparater är din stil kan du för mycket mer av ett ekonomiskt utlägg överväga en flerkokare.  Dessa enheter erbjuder de traditionella funktionerna för långsam tillagning, de kan laga ris samt ersätta många andra apparater i ditt kök. Ytterligare teknik på vissa slow cookers idag är i form av temperaturprober. Termometern testar maten för rätt tillagningstemperatur.

Kapacitet

Det första beslutet att göra är hur stor din slow cooker måste vara. Planerar du och förbereder middagar en vecka före schemat? Eller kanske du vill fylla på frysvänliga soppor och grytor. Hur som helst borde en stor slow cooker med 6- till 10-liter vara din bästa insats.

För någon som vill laga en utsökt middag som är redo när du går in genom dörren, kan en maskin med fyra eller fem liter göra tricket. De minsta slow cookers rymmer 1 till 2,5 liter och fungerar bra för att värma upp matrester och hålla dopparna varma under en fest.

Prisläge

Precis som alla nya apparater är priset ofta det mest inflytelserika kriteriet för inköp. Slow cooker varierar i pris från 200 till mer än 3000 kr. Tänk på hur ofta du använder din maskin och vilka typer av måltider du tänker laga. Om du har en stor familj och / eller många hektiska dagar kan det vara värt att investera i en högkvalitativ maskin för att effektivisera matberedningsprocessen. Om du bor ensam och vill ha en daglig middagshjälpare, kan ett mindre och mer överkomligt alternativ vara det bästa alternativet.

Konstruktion och design

När det gäller konstruktionen av slow cookern är det verkligen inte mycket skillnad mellan varandra. Den allmänna utsikten är att en metall- eller keramikpanna placeras inuti en metall- eller plastbehållare med ett värmeelement i botten som värmer upp den inre kastrullen till låg eller hög temperatur. För de flesta traditionella slow cookersen är det samma runt. För några av de nyare modellerna är det samma koncept och konstruktion men det är inte begränsat till bara en eller två värmeinställningar.

Några av de nyare modellerna har ett lock som låses på plats och startar inte förrän maskinen har programmerats för att användas specifikt. Några av dessa har andra funktioner att laga med locket av eller till och med på och låst som om en tryckkok skulle fungera. Det finns en ångfrigöringsventil på de flesta av dessa för att reglera värme och fukt men mer specifikt för att mäta mängden ånga eller tryck för tryckkokarens inställning.

Gränssnittet för dessa nyare typer av maskiner är ganska lätt att förstå och de kommer också med en användarhandbok. Om du kan programmera din mikrovågsugn hemma för att göra ett specifikt jobb, har du inga problem att arbeta med en av dessa.

Trevligt att ha funktioner

Det finns ytterligare funktioner som vi inte tycker är nödvändiga för en bra slow cooker men som antingen förbättrar din matlagningsupplevelse eller gör skillnad för vissa hushåll, beroende på vad den oftast används till.

Ett glaslock

Ett glaslock är en fin touch, så du kan kontrollera matens framsteg utan att påverka matlagningen. Om du ser en med ett gångjärnslock är det ännu trevligare eftersom du inte behöver hitta en plats för att landa den när du släpper ut din middag.

En oval form

Ovala slow cookers rymmer bättre hela kycklingar, fiskfiléer och köttfogar. De flesta mindre slow cookers är emellertid runda. Det spelar ingen roll så mycket eftersom de inte har kapacitet att hålla en hel kyckling, oavsett form.

Andra funktioner

Vissa slow cookers har en kastrull som kan gå på hällen och kan användas för att bränna kött och grönsaker innan du lagar mat, vilket är en fantastisk smakuppgång.

Du kan också hitta multifunktionskokare som också kan fungera som en tryckkokare, ångkokare eller sous-vide. Om du har begränsat utrymme och funderar på att köpa en slow cookers kan det vara värt att investera i en universalapparat.

Förinställningar

Några av de avancerade långkokarna, och vanligtvis de med flera funktioner, har förinställningar. Det här är matlagningsprogram med en knapptryckning som anpassar värmen och tiden till den typ av mat du lagar mat, förenklar och tar bort gissningen när du lagar populära föremål.

Fördröjd start

Kontrollera om slow cookern har en fördröjd starttimer så att du kan programmera den så att den kan börja tillagas vid en viss tidpunkt – till exempel så att din middag blir klar 10 minuter efter att du kommer hem från jobbet.

Garanti

Det är också värt att kontrollera längden på garantin som kommer med slow cookern och exakt vad den täcker.

Vilka maträtter ska du göra?

Har du en uppfattning om de slow cookerrecepten du vill prova? Om du strävar efter att steka mycket kött, kommer den bästa modellen för dig att vara annorlunda än vad som är bäst för någon som planerar att göra massor av bönor och grönsaker. När du handlar efter en slow cooker skulle det vara klokt att överväga vilka typer av mat du ska laga, hur du vill att de ska göras och de kvantiteter du vill göra.

Bärbarhet

Om du planerar att göra all din långsamma matlagning hemma och äta dina måltider där, kanske detta inte är ett problem. Om du vill kunna ta med dig din slow cooker till  semestermåltider är det viktigt att ha en som är lätt (och säker) att bära.

Många slow cookers har ett lock och handtag som låses, så du behöver inte oroa dig så mycket för spill eller att tappa maten du (eller åtminstone den slow cookern) spenderade så länge på. Du måste också komma ihåg hur mycket den väger. Kan du bekvämt bära den från köket till bilen? Om inte, kommer det att besegra ett av huvudsyftena du ville ha en slow cooker för?

Det här kan du laga i en slow cooker.

Det beror på vilken storlek, form och modell du äger, men du kan laga alla vanliga grytor.

Tänk också på några av dessa;

Kyckling – hela, fuktiga bröst, lår, kyckling

Nötkött – långkokt bröst och chuckbiff med rika såser av vilken nationalitet som helst eller krydda det

Lamm – lammbitar gjorda i curryrätter, lammskaft, ben eller axlar.

Fläsk – fet mage, axel eller länd – fläsk

Grönsaker – beredda på samma sätt som alla kötträtter – lägg i lager för att skapa en lasagne.

Dessert – Puddingar, kanelrullar, brownies, kakor, ostkaka och persikaskonare – listan är oändlig.

Förberedelser

Det handlar om beredningen alla ingredienser behöver skäras, vägas och mätas innan tillagningen kan börja.

Bryning

Browning måste utföras i en separat kastrull eftersom den traditionella slow cookern inte värms upp tillräckligt snabbt eller på tillräckligt hög temperatur för att uppnå detta.  Om du köper en slow cooker som har den inbyggda brunningsdelen kan du göra allt i en bytta.

Skiktning

Efter receptet, om receptet kräver det, går de största bitarna, rotgrönsakerna, köttet på benet på botten av kastrullen och lager i enlighet därmed.  Slutligen tillsätts vätskor och andra ingredienser.

Temperatur

Välj antingen låg och långsam eller hög tillagningskontroll – lägg till locket och tillagningsprocessen har börjat.  Undvik att ta av locket från slow cookern när du förlorar värmen och det påverkar tillagningstiden.  Förvara rester så snart som möjligt. Lämna inte i slow cookern för att svalna – det hjälper dig att undvika bakterier.

Lista över de bästa Slow cooker 2022

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Misstag att undvika via användning av slowcooker

1. Överfyll inte eller underfylla inte slow cookern.

Kanske näst intill en nederländsk ugn och en tillräckligt varm ugn, är slow cooker de ultimata bräsmaskinerna. De lagar upp perfekta grytor och brisket så ömt att du kan äta den med en sked. Nyckeln till att få den typen av resultat ur maskinen är att fylla den med rätt mängd mat och vätska.

Följ detta tips: Välutformade recept fyller aldrig maskinen mer än tre fjärdedelar. Det är tillräckligt med mat för att möjliggöra cirkulation av värme för noggrann tillagning men också för att upprätthålla en jämn temperatur inuti kastrullen så att saker smälter eller simmar istället för att koka eller brinna.

2. Börja aldrig med fryst kött.

Medan du kan börja med fryst kött när du använder en snabbkanna eller en tryckkokare, gäller detsamma inte din slow cooker. Eftersom slow cooker arbetar vid en lägre temperatur är det troligt att maten ligger i temperaturzonen (temperaturintervall mellan 4 och 60° C) för länge när man börjar med fryst kött, vilket ökar risken för skadliga bakterier.

Följ detta tips: Som en tumregel är det alltid bäst att börja med kött som har tinats helt i kylen för att säkerställa att din mat tillagas på ett säkert sätt.

3. Öppna inte locket under tillagningen!

Det är väldigt frestande att lyfta locket för att se vad som händer inuti, eller till och med ta en smak, men försök att undvika detta. Slow cooker arbetar genom att fånga upp värme och laga mat över lång tid. Varje gång du tar bort locket tappar slow cookern värme och det tar en stund att värma upp den igen.

Följ detta tips: Om det inte anges i receptet behöver du inte ta bort locket. Och om du öppnar locket, håll det så kort som möjligt och kanske ta en minut eller två extra tillagningstid.

4. Tillsätt inte för mycket vin eller sprit.

Till skillnad från att laga mat på spisen eller ugnen, där värmen är mycket högre och maten ofta simrar utan lock, kokar inte vin och sprit i en slow cooker. Så istället för subtila vintoner kan du sluta med den hårda smaken av “rå” alkohol, som är långt ifrån aptitretande.

Följ detta tips: Om ett recept kräver vin eller sprit, använd bara den angivna mängden. Annars använder du vin eller sprit för att avfetta pannan efter att du har bryntt kött och lägg sedan till den i slow cookern.

5. Lägg inte till mejeriprodukter för tidigt.

Om du lägger till mejeriprodukter som mjölk, ost eller gräddfil för tidigt, kommer de att stoppa sig.

Följ detta tips: Vänta till slutet av tillagningen för att lägga till mejeriprodukter i slow cookern. Och glöm inte ett stänk av något surt eller några färska örter också!

Vad en slow cooker är för något

Det är en elektrisk apparat som lagar mat säkert vid låga temperaturer. Vad du får i slutet av tillagningsprocessen är en öm maträtt full av smaker. Den låga och långsamma tillagningsprocessen kan mjuka billigare köttstycken så att du hamnar med det fallet av benköttet. Slow cookern kan lämnas utan uppsikt så den passar upptagna människor som har lite tid att tillbringa i köket och förbereder hälsosamma näringsrika måltider för sig själva, partners och familjen.

Det är lika enkelt som att hugga ingredienser att bryna, lägga allt i en kastrull och ställa in önskad temperatur. Resultatet är en måltid redo för dig efter en dag borta från köket. De bästa slow cookersna kan mjölka billiga styckningsdelar av kött, bränna, sautera eller karamellisera ingredienser, vilket eliminerar behovet av en andra kokkärl. Gör inget misstag dessa slow cookers är mångsidiga – tänk dig att laga en stek mitt på sommaren.

Inget sätt säger du för varmt för att tända ugnar inuti huset. På grund av de låga temperaturerna som dessa apparater lagar på kan du förbereda en gryta och andra favoriter i slow cookern på sommaren på ett bättre sätt än i exempelvis en stekgryta i gjutjärn. Inget varmt kök när du lagar lågt och långsamt medan du är ute och njuter av det varma vädret. Slow cooker är en kompakt kokapparat som de använder mindre energi jämfört med någon annan värmekälla. De är lätta att rengöra. De flesta insatser och lock kan placeras i en 45 cm diskmaskin. Slow cookernheterna eller höljena ska torkas ut efter varje användning.

Skillnaden mellan en slow cooker och en crockpot

Slow Cookers har sitt elektriska element i höljets botten och det tillverkas och levereras av många varumärken inklusive Crock-Pot.  En crockpot är en slow cooker med sina elektriska element på botten av kastrullen men också lindad runt höljets sida. Producerar en jämnare värmekälla.  Crockpot tillverkas också av många olika märken. Namnet Crock-Pot är ett varumärke och de tillverkar både slow cooker, crockpots och många andra apparater.

7 tips för att få ut mesta möjliga av din slow cooker

 1. Rensa lite kontrautrymme – Det är säkert att gå bort och lämna din slow cooker utan uppsikt medan den gör det, men några försiktighetsåtgärder skadar aldrig. Sidorna genererar måttlig värme, så vi placerar slow cookern 15 cm bort från väggar eller andra apparater så att värmen kan försvinna. Botten är gjord för att vara säker på alla diskar, men du kan sätta den på ett kylställ om du är orolig.
 2. Förbered receptet – Många recept för slow cookern kräver bara en del grundläggande förberedelser som att skära grönsaker eller klippa kött innan allt dumpas i slow cookern. Om du har tid får du bättre smak i din sista maträtt om du också brunar köttet och sår grönsakerna.
 3. Lägg ingredienserna i slow cookern – Slow cookern ska vara mellan halvvägs och tre fjärdedelar för bästa matlagning. Om ditt recept använder vätska, bör det komma ungefär halvvägs upp ingredienserna (eller mindre). Mycket lite vätska kommer att avdunsta under tillagningen, så du behöver vanligtvis inte mycket av det!
 4. Sätt på locket – locket ska passa tätt över slow cookern utan luckor för att ånga ska släppa ut. Slow cookers är beroende av att du matar upp till en stabil temperatur (vanligtvis runt 90 ° C) och håller den där. Om locket inte sitter ordentligt fungerar inte slow cookern lika effektivt. Om locket har tappats på golvet en för många gånger och har några luckor, linda ett ark aluminiumfolie över ovansidan av slow cookern för att försegla allt.
 5. Ställ in tillagningstiden – Tillagningstemperaturen är densamma i alla inställningar (igen, cirka 90 °C), så den inställning du väljer anger bara hur snabbt slow cookern når den temperaturen. De lägre inställningarna (vanligtvis 8 timmars och 10 timmars tillagningstid) värmer maten försiktigt, medan de högre inställningarna (4 timmars och 6 timmars tillagningstider) värmer den snabbare. Moderna slow cooker är utformade för att temperaturen ska hållas inom ett säkert tidsfönster och hållas där.
 6. Gå bort och låt det laga mat! – Detta är den sanna lyxen hos slow cookern: att kunna gå bort och inte tänka på det i timmar. Du behöver inte röra i innehållet eller kontrollera att det går – det faktiskt låter värmen släppa ut och kan störa tillagningsprocessen. Vissa recept gör att du lägger till snabbkokta ingredienser (som mjuka grönsaker, pasta eller skaldjur) under den sista timmen med matlagning, men förutom det behövs inget mer.
 7. Matlagningens slut – Som alla andra rätter måste långsamma maträtter ätas, kylas och förvaras inom en säker tidsperiod, så se till att du är i närheten när tillagningscykeln avslutas. De flesta moderna modeller växlar automatiskt över till en “uppvärmningscykel” i slutet av tillagningen om du inte är där. Detta borde hålla maten tillräckligt varm för att förhindra att den förstörs, men den kan överkoka maten om den används för länge.

Hur man förbereder mat för långsam matlagning

 • Grönsaker: Rotgrönsaker som potatis och morötter kokar längre än kött, skärs i mindre jämna bitar och lägg dem på slow cookerns undersidor med kött ovanpå. Lägg till mer känsliga grönsaker under de senaste 15 till 60 minuterna. Ingredienser som spenat, zucchini, grönkål, hackade färska tomater, ärtor eller färsk basilika och persilja drar nytta av att lägga till mot slutet.
 • Bönor: Konserverade bönor rekommenderas och kan tillsättas under de senaste 30 minuterna för att hålla formen medan den värms upp. Du kan använda torkade bönor, men de är svårare att laga. Du måste suga över natten om du använder torkade bönor, förutom linser och delade ärtor. Tillsätt inte syror, socker eller salt till torkade bönor i början av tillagningen eftersom det förhindrar att de blir ömma. Lägg till dessa ingredienser i slutet.
 • Mejeri: Tillsätt mjölk, ost, gräddfil, gräddost eller annat i slutet av tillagningen (sista timmen) eftersom de tenderar att bryta ner under en längre tid.
 • Fisk och skaldjur: Tillsätt i slutet av tillagningen eftersom dessa tenderar att laga mycket snabbt.
 • Kött: Om stekar är mer betydande än 1,5 kg, skär halva för jämn matlagning. Trimma överflödigt fett eftersom det behåller värmen och kan orsaka överkokning. Att bryna lite kött innan du lagar mat kan ge mer färg och konsistens till proteinerna, vilket är valfritt.
 • Havre: Gammaldags havre håller sig bättre i en slow cooker, men omedelbar kan också användas.
 • Pasta: Det är bäst att laga mat separat tillsätt till slutet av tillagningen, eftersom torr pasta blir mycket klibbig i slow cookern. Mindre pasta som orzo tillagas bättre i slow cookern, men bara under den sista timmen för att förhindra att den blir grumlig.
 • Ris: Omedelbart ris bör tillsättas under de senaste 30 minuterna av tillagningen. Omvandlat ris fungerar bra för matlagning hela dagen.

Se till att skumma överflödigt fett från grytor, bräser och chili innan du serverar. Detta minskar fettinnehållet i receptet och gör maträtten mer välsmakande. Du kan använda en stor sked för att ta bort fettet eller överföra vätskan till en fettavskiljare och låta den sitta tills fettet stiger upp till ytan.

Varför en slow cooker är bra

Det underlättar matlagningen

Nyckeln till hälsosam kost är att göra det hälsosamma alternativet det enklaste, särskilt när du troligen är trött och hungrig. Att laga mat från grunden med färska ingredienser är mycket svårare arbete än att sticka en färdig måltid i mikrovågsugnen och vänta på ping. Eller slumra i soffan tills din leveransmat anländer.

Om du är galet och utmattad i slutet av dagen och du fortfarande måste förbereda dina ingredienser och vänta på att de ska laga mat, är det mycket mindre troligt att du äter gott.

En slow cooker låter dig förbereda maten i förväg så att den är redo när du behöver den. Dessutom finns det många recept för slow cookers som bara kräver att du hugger dina ingredienser och lägger dem i kastrullen. Du behöver inte vara till hands för tillagningssteget alls, så det kan vara mycket mindre arbetskrävande.

Din mat blir rikare på näringsämnen

Långsam tillagning innebär att färre näringsämnen bryts ner i tillagningsprocessen.

Du kan laga mat i satser

Slow cookers gör att du kan laga en stor sats mat som ger dig flera måltider för veckan. Om du inte gillar att äta samma sak till middag tre nätter i rad kan du frysa maten i portioner. Det kommer då att finnas där de tider då din viljestyrka håller på att sväva och du ska nå pizza-menyn. Stick din frysta mat i mikrovågsugnen så är din middag klar långt innan en pizza kunde komma.

Det förbättrar smaken på maten

Mat som har tillagats långsamt tenderar att vara smakligare än något du just har förberett eftersom smakerna har tid att blanda sig.

Det sparar pengar

Människor förknippar hälsosam kost med kostnad. Men en slow cooker ger dig hälsofördelar utan att öka kostnaden för din shopping, genom att få ut det mesta av billigare kött och pulser. Och du börjar spara pengar när du får en repertoar av recept du älskar. Till exempel kan du göra riktigt utsökt curry, chili, risotto, gryta, nötköttbourguignon, lammtagine och soppa, allt helt enkelt.

Du kommer att kunna köpa billigare köttstycken till dina långsamma maträtter, eftersom de blir mjuka och välsmakande med längre tillagningstid.

Att laga mat med bönor och pulser är kostnadseffektivt men det kan vara tråkigt. En slow cooker kan ändra det. Under timmars matlagning plockar de upp smaken av kött, grönsaker och sås. En sak att notera: om du lagar mat med njurbönor, använd antingen den konserverade sorten eller, om du använder torkade bönor, laga dem innan du lägger till dem i din slow cooker. Felaktigt kokta torkade njure bönor kan göra dig väldigt sjuk.

Att laga mat i större satser tenderar att vara mer kostnadseffektivt och du kan använda konstiga ingredienser i grytor, vilket leder till mindre avfall.

En slow cooker är mycket mer energieffektiv än din ugn. Även när du lämnar tillagningen hela dagen använder den fortfarande mindre el än att laga samma måltid i ugnen i en timme. Det är ett grönare, billigare tillagningsalternativ (även om effekten på din elräkning blir liten och du inte borde hoppas på stora besparingar).

Du kan komma bort från bearbetad mat

Eftersom matlagning är så mycket mindre ansträngning för bättre resultat kommer du att äta mindre bearbetad mat.

4 typer av slow cookers

Långkokarna som du hittar när du undersöker dina alternativ kommer att falla i fyra huvudkategorier.

1. Manuella slow cooker

Denna typ av slow cooker kallas manuell eftersom du måste stänga av dem själv. Det är inte en stor sak för alla – det är inte så svårt att vända en strömbrytare – men om du vill kunna lämna din matlagning medan du går till jobbet eller lägger dig, vet du att den stänger av sig själv när du är klar en trevlig funktion. Manuella slow cooker är några av de mest prisvärda alternativen du hittar och de är enkla att använda. Du behöver inte oroa dig för några komplicerade kontroller, du har bara en av / på-omkopplare och höga / låga / varma inställningar att oroa dig för.

Fördelar:

 • Prisvärd för alla budgetar.
 • Extremt enkel att använda.

Att komma ihåg:

 • Du måste vara med när det är dags att stänga av slow cookern.

2. Programmerbara Slow Cookers

Programmerbara slow cookers lägger till några funktioner för bekvämligheten, den viktigaste är en timer så att maskinen kan stänga av sig själv. De har också ofta fler inställningar än bara höga och låga och ibland kan du till och med välja specifika temperaturer. De är dyrare än manuella slow cookers, men det beror på att du betalar för dessa användbara funktioner. Programmerbara enheter är den mest populära typen av slow cooker på marknaden på grund av den extra bekvämlighet de erbjuder.

Fördelar:

 • Bekvämt och enkelt att använda.
 • Levereras med fler funktioner och matlagningsalternativ.

Att komma ihåg:

 • Kostar något mer än manuella slow cooker.

3. Flerkokare

I många kök är diskutrymme en värdefull vara. Med tanke på detta har vissa märken börjat tillverka slow cookers som fördubblas som andra köksapparater, såsom tryckkokare, riskokare, stek och ångkokare. På grund av dessa extra tillagningsalternativ finns det många fördelar med att äga en flerkokare. Tyvärr kostar flerkokare vanligtvis lite mer.

Fördelar:

 • Fler alternativ för matlagning.
 • Sparar på diskutrymme.
 • Lätt att förvara när den inte används.

Att komma ihåg:

 • Vanligtvis dyrare än vanliga slow cookers.
 • Mer komplicerat att använda – du måste vara försiktig med att använda rätt inställning.

4. Grillugn

Stekugnar är vanligtvis större och kommer i rektangulär form jämfört med den ovala form som de flesta slow cookers kommer in i. De fungerar på samma sätt som slow cookers, men har ofta fler inställningar och ger dig fler alternativ för matlagning. Som namnet antyder är en av de vanligaste användningarna av en grillugnsrostning av kött, men du kan fortfarande använda dem för att göra många av samma recept som du skulle göra i en konventionell slow cooker också.

Fördelar:

 • Perfekt för rostning.
 • Tillåter många tillagningsalternativ.
 • Finns i både små och stora storlekar.
 • Prisvärd matlagningsapparat.

Populära märken för slow cookers

Du kommer att upptäcka att de flesta av de slow cookersna som säljs tillverkas av några viktiga varumärken. Vi har tittat på konsumentrecensionerna för några av de mest populära märkena för långsamkokare för att få en uppfattning om vad faktiska kunder tenderar att tänka på sina enheter. Här är en sammanfattning av vad vi hittade.

Nesco

Nesco tillverkar både slow cooker och grillugnar. Den senare kategorin är vad vi hittade flest recensioner för och nästan alla recensioner vi hittade var positiva. Flera granskare nämnde att de hade Nesco rostare i flera år som de älskade innan de köpte en ny modell, vilket tyder på att företaget är känt för hållbarhet. Medan många granskare talar om att använda sin Nesco-rostare som en extra ugn under hektiska tillagningstider, bekräftar recensionerna som nämner att använda slow cookern att den också fungerar bra för detta.

Fagor

Fagor gör en populär flerkokare som kan fungera som en slow cooker, en tryckkokare och en riskokare. Recensioner av modellen är ganska enhetligt positiva, gränsar till gushing, med ord som “kärlek” och utropstecken kastas ofta. Om tre-i-en-komponenten tilltalar dig, verkar denna flerkokare vara ett smart köp.

Hamilton Beach

Hamilton Beach gör ett antal programmerbara slow cooker. Recensionerna vi hittade av deras modeller var ganska blandade. Det fanns fler positiva recensioner än negativa, men några av de negativa recensionerna var oroande – måltiderna brände på grund av att inställningarna ändrades utan uppsikt, problem med locken och brist på hållbarhet – för att nämna några av de klagomål som kom fram. Dessa problem verkar vara i minoritet, så om en Hamilton Beach-modell annars passar dina behov kan det vara värt risken.

Crock-Pot

Crock-Pot är lätt det mest populära märket som gör slow cooker. Du kommer ofta att höra slow cooker som kallas crock-pot eftersom det här varumärket (ett dotterbolag till Rival) var ett av de första som började lägga ut slow cooker och gjorde verkligen sitt märke för branschen. Även om de ursprungligen var kända för manuella slow cooker säljer de nu också programmerbara modeller. De flesta av de recensioner vi hittade stödde det starka rykte de fått under åren, användare verkar generellt nöjda med hur deras Crock-Pots lagar mat och priset för priset.

Vanliga frågor om Slow cooker

Vad kostar en slow cooker?

Slow cooker kommer nu med några mer moderna funktioner, som sous vide-kapacitet och till och med flera matlagningslägen att välja mellan. En av de slow cookersna i vår guide fungerar också som en tryckkokare, och en annan är en övre friterare och kan steka och baka också. Dessa kommer att kosta upp till 1000 kr, men det är fortfarande möjligt att få några av de bästa friterarna på marknaden för under 300 kr när du vet var du ska leta. I våra tester fann vi att några av de mest robusta och bekvämaste långkokarna bara kostar 200 kr.

Du kan välja mellan inställningar för låg, medelhög och hög värme med de bästa långkokarna, för mjukt långkokt nötkött och lamm, samt smakfyllda grytor och curryrätter. Vissa har till och med en spisskyddad insats för att koka kött innan de lagar mat för att ge extra smak eller steka lök och vitlök. Kolla in vår sammanställning av de bästa riskokarna för mer matlagningsinformation.

Vilken storlek slow cooker för en hel kyckling

En hel grillad kyckling passar bekvämt i en slow cooker med 6 liter. Om utrymmet är ett problem och du tycker att en slow cooker med 6 liter är för stor kan du använda så liten som en 4-liter slow cooker. Allt du behöver göra för att göra kycklingen om du ska skära kycklingen i bitar. Du kommer att ha gott om plats även om slaktkroppen tas bort.

Är en 3,5 L slow cooker tillräckligt stor?

En 3,5-liters slow cooker är ungefär lika med en slow cooker med tre liter. Denna storlek passar högst 2-3 personer för enkla rätter. Om du funderar på köttstycken skulle något större eller alternativt en oval form vara ett bättre val.

Är en 6-liters Slow Cooker för stor?

En slow cooker med 6 liter är perfekt för stora köttbitar, kycklingar och till och med lammskaft. Om du förbereder måltider för 1, 2 eller till och med 3 personer föreslår vi att du köper en mindre slow cooker.

När du förbereder rätter som grytor måste nivån på ingredienserna inklusive vätskan komma upp till 1/2 eller 3/4 av slow cookern för att skålen ska tillagas enligt receptet. En slow cooker på 4 till 5 liter är den vi skulle titta på. Det ger dig också mer utrymme på bänkskivorna och inuti köksskåpen.

Är det bättre att laga mat på låg eller hög slow cooker?

Beror på vad receptet kräver att du bör överväga detta;

Låg temperatur – ger köttet ömhet i benet.

Hög temperatur – ditt kött blir fortfarande ömt men fastare.

Behöver jag en slow cooker?

En slow cooker är ett bekvämt och mångsidigt tillskott till ditt kök. De lagar mat med fukt som soppor, grytor och grytor, vid relativt låga temperaturer med motsvarande långa tillagningstider (flera timmar). De är också bra för soppor med kött och kyckling, och alla typer av baljväxter som linser eller pulser.

Hur tar jag hand om min slow cooker?

När du har lagat mat och det finns rester i kastrullen kan du vänta tills kastrullen svalnar och placera den i kylen för att värmas upp vid ett senare tillfälle, men det är bäst att alltid rengöra din inre kastrull efter varje användning. Du kan glömma bort det i kylen och efter en tid kommer det att skapa mögel som kan skada kastrullens innerfoder.

När du rengör den inre kastrullen, se till att använda en mjuk handduk eller en mjuk borstborste, varmt vatten och diskmedel för att rengöra den. Använd aldrig stålull eller metallrengöringsmedel, eftersom det också kan skada kastrullens innerfoder. Om din slow cooker kan placeras i diskmaskinen, se till att skölja den först och följ tillverkarens riktlinjer för placering i diskmaskin. Se till att torka av den inre kastrullen innan du placerar den tillbaka i värmeelementet och förvara den i ett skåp eller ovanpå köksbänken. Dessa maskiner är mycket lätta att rengöra och underhålla så länge du håller koll på allt.

Slow cooker är perfekt eftersom de:
 • kan lämnas obevakad
 • laga billiga köttstycken och behålla naturlig juice
 • göra mindre röra
 • behöver inte omröras
 • producerar inte så mycket värme i köket och kan användas året runt.
Slow cooker kanske dock inte passar alla eftersom de:
 • kräver längre tillagningstid
 • är skrymmande att lagra
 • kan störas av ett strömavbrott

kan kräva extra tillagningssteg (vissa livsmedel kan behöva tillagas på en spishäll först för att förbättra deras smak, som att bruna kött, laga lök och vitlök eller steka currypasta / pulver).

Hur kontrollerar jag att en Slow Cooker fungerar korrekt?

Fyll slow cooker 1/2 full med vatten i rumstemperatur. Täck över och värm på lågt i 8 timmar. Använd en termometer omedelbart för att kontrollera vattentemperaturen omedelbart. Vatten bör vara minst 85 ° C. Långkokad måltid bör kasseras om temperaturen är under 85 ° C. Äldre slow cookers tappar effektivitet över tiden.

Är det säkert att lämna min slow cooker obevakad hela dagen medan jag är utanför huset?

Kort sagt … ja – med försiktighetsåtgärder. Slow cooker är utformade för att köra hela dagen utan uppsikt utan att det utgör en brandrisk. Det finns dock några åtgärder du kan vidta för att förbättra säkerheten.

Vi placerar alltid våra slow cookers ovanpå våra keramiska spis / kokplattor. Denna yta är trots allt konstruerad för att motstå höga temperaturer. Var noga med att aldrig av misstag ha en kokplatta påslagen (jag tappade min första slow cooker på grund av att detta hänt när jag smälter bort benen!) Om du inte har det här alternativet placerar du det på en skärbräda fungerar på liknande sätt.

Se till att lättantändliga föremål inte kommer i kontakt med eller för nära slow cookern Flytta slow cookern bort från väggen och eventuella gardiner etc. Ha alltid ett fungerande röklarm och en elektrisk säkerhetsbrytare i ditt hem så att om du är hemma och det värre skulle hända på något sätt kan du och din familj bli uppmärksamma på faran och / eller att elförsörjningen upphör till enheten.

Kan jag förbereda en måltid i förväg och förvara den i slow cookern i mitt kylskåp över natten och sedan sätta på den nästa morgon?

Ja du kan om du vill men det kommer med risker! Det är möjligt att uppvärmning av en kall skål kan leda till att den spricker. På grund av maträttens karaktär kommer det att behålla kylan under lång tid och därmed ta ännu längre tid att nå säkra matlagningstemperaturer när du börjar laga mat, vilket ger dig en ökad risk för matförgiftning. Ett bra sätt runt detta som jag använder är att förbereda disken i förväg men förvara den i kylen i en annan stor skål (t.ex. en blandningsskål). Detta kan sedan hällas i din slow cooker på morgonen och sättas på. Du har fortfarande all bekvämlighet men utan någon risk!

Är en konstig lukt normal första gången jag använder min nya slow cooker?

Många slow cookers frigör en kemisk / metallisk lukt första gången de värms upp. Var inte för orolig … men kontrollera dessa saker innan du bestämmer dig för att det är ok. Var noga med att läsa alla instruktioner för användarhandboken innan du använder din slow cooker för första gången och följ dem helt. De vet bäst

Kontrollera att det inte finns någon plast eller förpackningsmaterial mellan kokskålen och basen där du kanske inte ser den. Om du ser rök (eller naturligtvis någon eld!) Stäng av slow cookern säkert och kontrollera den! Men denna första gången lukt bör inte röka och kommer att spridas snabbt efter första användning så inte panik. Om du fortfarande är i tvivel ska du inte använda din slow cooker förrän du har kontrollerat den av en elektriker

Spelar det någon roll om receptet kräver en slow cooker av annan storlek?

Ibland. Fartyget bör inte vara mer än två tredjedelar fullt och kan tillaga maten för snabbt om den fylls mindre än ungefär halvvägs. Men om du tillagar långsammare en mindre mängd (som det här läckra queso-doppet) kan du lägga ingredienserna i en 1 1/2-liter soufflérätt, placera den i kastrullen och gör sedan en “bain-marie” (ett vattenbad) genom att hälla 5 till 7 dl varmt vatten runt – inte i – soufflérätten.

Vilka andra viktiga frågor behöver jag ställa?

Har din slow cooker god värmefördelning? Vissa kan drabbas av heta fläckar som orsakar uttorkning i hörn eller vid basen. Ojämn värme är något som är mer sannolikt att förekomma i större skålar.

Behöver du en rund eller oval skål? Om du planerar att göra grytor och curryrätter är runda skålar idealiska eftersom formen ger jämn värme. De kan dock vara besvärliga att använda för en hel kyckling eller lammskaft – i vilket fall kommer en oval skål att göra det lättare att få in och ut kött.

Planerar du att sätta in mat och skynda dig ut ur huset? Det kan ta ett tag att värma upp slow cookers, så leta efter en modell med ett ljus som visar att den är på. Detta är lite extra försäkran om att du har kommit ihåg att sätta på uttaget och inte kommer hem till okokt middag.

Behöver du en separat källa till recept? De flesta slow cookers kommer med några idéer, vilket är användbart för att lära känna vilken typ av rätter du kan göra. Det finns dock en enorm mängd recept online, så håll dig inte bara till vad det kommer med.

Kan du lägga fryst mat i en slow cooker?

Nej. Du kan inte lägga någon form av fryst kött, kyckling, lamm, köttbullar eller något annat fryst protein i en slow cooker utan allvarlig risk för matförgiftning. Slow cookern tar längre tid än spisen eller ugnen för att få råvaror förbi livsmedelssäkerhetszonen (mellan 4 ° F och 60 ° C). Om du börjar med frysta ingredienser tar uppvärmningsprocessen för lång tid för att säkerställa en bakteriefri måltid. Bäst att tina den i kylen kvällen innan, eller, om du har bråttom, gör en snabb upptining i mikrovågsugnen först.

Frysta grönsaker är också ett nej-nej såvida det inte bara finns en liten mängd av en mer känslig grönsak som ska tillsättas under den sista halvtimmens tillagning. Du kan till exempel lägga till en 1 dl fryst majs i en redan varm chilikokare, där majsen tinas snabbt nog för säkerhet (men kan kyla din chili mer än du vill).

Kan du sätta en slow cooker i ugnen?

Nej och nej! Kokinsatsen är avsiktligt gjord för att värma upp mycket långsamt och hålla en låg temperatur under långa perioder. Materialet det är tillverkat av är känsligt för plötsliga temperaturförändringar såväl som extrema höjder eller nedgångar (som inkluderar frysen): Det kan gå sönder eller spricka! Om inte tillverkaren har sagt att den också är avsedd för matlagning i spishällen, lägg den inte på spisen.

Kan du laga pasta eller ris i en slow cooker?

Ungefär. I sig, nej, en slow cooker är inte rätt verktyg. Men som en del av en sluträtt kan pasta eller ris läggas till en buljongblandning under de senaste 20 till 30 minuterna av tillagningen och absorberar smakerna i skålen vackert. Men bli inte distraherad: Om den är där för länge blir pasta grumlig.

Är slow cooker diskmaskinssäkra?

Inte riktigt. Även om de är stora och tunga är insatsen i sig något ömtålig. Det är bäst att handtvätta kastrullen noggrant med varmt vatten och diskmedel för att undvika att det går sönder eller flisas. Och lägg aldrig kallt vatten i en fortfarande het kastrull; den dramatiska temperaturförskjutningen kan få den att spricka.

Anmärkning: Det yttre höljet som innehåller det elektriska värmeelementet bör aldrig sänkas ner i vatten. rengör eventuellt spill med en fuktig trasa.

Vad är det bästa sättet att transportera en slow cooker?

Det finns många slow cookers som är utformade speciellt för att stänga hela kärlet, vilket säkerställer att värmen stannar kvar och eventuella spill minimeras. Men i en nypa fungerar det också att klä en tvättkorg med en handduk och placera sedan upprullade handdukar runt slow cookern så att den inte glider runt.

Och om du placerar den på en bilstol, spänn upp din slow cooker också! Höftbältet kommer att vara tillräckligt för att hålla det på plats, och om det plötsligt stannar kommer golvmattan att skonas från ett varmt chilibad.

Varför är min kyckling alltid torr?

Att använda benfria skinnfria styckningar av kyckling – särskilt kycklingbröst – är det första misstaget. De tenderar att laga snabbare (och torka ut snabbare!) I slow cookern. Nästa gång, försök laga trumpinnar eller lår (med huden på) på LOW. Du kan också tillsätta lite vätska (som buljong, vatten eller en sås) för att hålla den fuktig.

Varför är min pasta alltid grumlig?

Gör inte misstaget att laga pasta i slow cookern hela dagen. Det är något som vanligtvis läggs till i slutet. Du kan antingen lägga till okokt pasta under de senaste 30-45 minuterna – eller koka din pasta på kaminen och rör om den i slutet.

Varför är mina grönsaker alltid fuktiga?

Vissa grönsaker – som potatis och morötter – är bra i slow cookern i många timmar. Men om det finns grönsaker, vill du hellre vara skarpa, lägg till dem i slutet.

Varför blir allt jag gör i slow cookern soppig?

Tänk på att långsam tillagning är en fuktig tillagningsmetod. Medan såser kokar ner och tjocknar under kokplattor, händer detsamma inte i slow cookern. Håll dig till recept som utvecklats speciellt för slow cooker eller minska vätskan i traditionella recept med ungefär hälften.

Ska jag laga mat på HÖG eller LÅG?

Båda inställningarna når så småningom samma temperatur – de tar bara olika tid att komma dit. HÖG-inställningen är bäst om du är knäckt eller vill laga något snabbt som pasta. LÅG-inställningen är vanligtvis bäst för kött, eftersom de blir mer ömma.

Mitt recept säger att bruna köttet innan du lägger det i slow cookern. Behöver jag verkligen göra det?

Det verkar som ett onödigt steg (och en onödig smutsig panna att tvätta!) När långsam tillagning ska förenkla saker. Så om du verkligen inte har tid kan du hoppa över det. Men förbränning ger köttet ett karamelliserat utseende och en rik smak som du inte kommer att få genom långsam matlagning ensam.

Hur fungerar Slow Cooking?

En av frågorna vi får mycket gäller hur långsam matlagning egentligen fungerar. Ett av svaren vi hittade var uppenbarligen inte till hjälp för oss … det fungerar som en elektrisk holländsk ugn. Ärligt talat, vi är fortfarande ganska oerfaren med vår holländska ugn, även om vi kommer dit. Men det är inte som att vi verkligen har någon aning om hur den där killen fungerar. Så vi var tvungna att gräva djupare. I huvudsak värms botten på slow cookern först … sedan kryper värmen uppåt på sidorna. Som det gör är allt inuti kokt. Fukten är också mestadels fångad inuti och sprider värmen genom maten.

Finns det några tips jag borde veta?

En av fördelarna med en slow cooker är att det i huvudsak handlar om en enda gryta. Du blir inte en massa saker röriga under förberedelserna. Om du behöver blanda ingredienser kan du vanligtvis göra det direkt i slow cookern. Också, utanför dessa recept med den fåniga temperaturomkopplaren, är det allmänna tillvägagångssättet för långsam tillagning att ställa in det och glömma det. Det är typ av skönheten i det hela … blanda saker på morgonen och efter middagen har du fått en måltid.

Men det finns några saker som gör det bättre om du är villig att göra lite röra. Om du till exempel använder kött i ditt recept kan det ibland hjälpa till att bruna det i en kastrull innan du lägger det i slow cookern. Detta kommer att få fram fler smaker och kan i allmänhet ta ett so-so recept till status som superfantabulous. Ja, det är en vetenskaplig matlagningsperiod, om du inte visste det!  Om du vill förbättra smakerna ännu mer, stek din lök eller vitlök med lite olja innan du lägger till slow cookern. Smakförstärkningen är värt tiden … inte nödvändig … men en fin touch.

Några av de nyare enheterna är till och med multifunktionella, så att du kan steka rätt i slow cookern innan du lägger till allt annat. Du får fördelen med att laga mat och städa i en kastrull, men du gör två olika steg i det. Vår nuvarande favorit slow cooker är en multifunktionsenhet.

Om ditt recept kräver snabbkokta grönsaker som majs, päron, spenat eller gröna bönor kan det vara bättre att lägga till dem i slutet av tillagningstiden. Vi håller vanligtvis på med dem tills det finns 30–60 minuters tillagningstid kvar. Det verkar inte ha någon roll om temperaturen är inställd på hög eller låg … det tidsfönstret fungerar bra.

Vi glömde nästan … öppna inte locket såvida inte receptet säger till dig (att röra, lägga till något eller vad som helst). Ett av de hektiska barnen måste öppna allt hon ser (ugnen, slow cookern, mikrovågsugnen i mitten av matlagningen) – det gör oss galna. Hela poängen med slow cookern är att den bygger upp värmen och håller den inne. Bara ett par minuter med locket av kan du få ett recept tillbaka 30 minuter eller mer. Du måste undvika frestelsen din elektroniska kulinariska assistent att göra sitt jobb! Lämna locket på! (Tydligt nog? Vi hoppas verkligen det!).

Vad är skillnaden mellan runda slow cookers och ovala slow cookers?

Den största skillnaden i formen på din slow cooker, oavsett om den är rund eller oval, beror på vad du planerar att laga mat i. Oval är bättre för större, mer horisontellt formade kött som kycklingar, chucksteg eller grytstek. De högre, rundare slow cookersen kan vara bättre för soppor eller grytor. Du vill också ta hänsyn till antalet personer du lagar mat till och mängden lagringsutrymme i ditt kök när du bestämmer vilken form som passar dig bäst.

Är slow cooker hälsosamma?

Det första du kan vara orolig för är hälsofaktorn för dessa apparater. Den förlängda tillagningstiden tenderar att oroa några människor och tänker att det kanske inte är bra för ens välbefinnande.  Detta är naturligtvis ett mycket giltigt problem eftersom du alltid vill ha det bästa för din familj och deras hälsa, så det är bäst att vara mycket grundlig i hur du säkert förbereder mat i en slow cooker.

Vad du borde veta om slow cooker är att de verkligen ger ett mycket hälsosamt sätt att laga mat. Eftersom du oftast bara använder färska och naturliga ingredienser för att laga mat i en slow cooker, är det liten risk för ohälsosamma livsmedelstillsatser.  Du kan fortfarande behöva göra lite sautering och bryna en köttbit om receptet rekommenderar det, men i allmänhet är att koka kött under långa timmar lika säkert, om inte säkrare, än att laga mat på din spishäll.

Kan du överkoka mat i en slow cooker?

Att laga mat långsamt under många timmar ger läckra, läckra matlagningsresultat. Det är en mild tillagningsmetod som till stor del kommer att behålla värdefulla näringsämnen och vitaminer, särskilt i grönsaker. Egentligen med de flesta ingredienser behöver du inte oroa dig för att du överkokt mat i en slow cooker.

Det finns dock några undantag

Mejeriprodukter som grädde eller mjölk bör tillsättas först i slutet av tillagningstiden för att förhindra att det stryks. Ris och pasta kokar ofta för snabbt för en slow cooker och kan bli mycket mjuka och fuktiga. De är inte särskilt lämpliga att förbereda i en slow cooker. Vissa sorters fisk och skaldjur kan lätt kokas i en slow cooker, blir mycket mjuk snabb och faller sönder. Du måste vara uppmärksam och laga noggrant enligt receptet när du lagar mat ovan.

Kommer långsam matlagning att förstöra näringsämnen och enzymer i min mat?

Om du är orolig för kvarhållningen av näringsämnen och enzymer i ingredienserna, var inte orolig. Det kan ta en stund att laga mat till dessa apparater men det betyder inte att det överkokar och förstör alla de goda saker som finns i din mat.  Även om det finns motstridiga åsikter om långsam matlagning och näringsämnesretention, är många experter faktiskt övertygade om att långsam matlagning kan vara ett bättre alternativ om du vill äta hälsosammare.

Eftersom dessa apparater använder de naturliga oljorna och juicerna som finns i dina ingredienser kan de vara bättre för din hälsa än att använda matolja eller ytterligare och artificiella smakämnen till maten.  Sedan finns det också det faktum att slow cooker har ett förseglat lock för att hålla fukten inuti. Detta hjälper också till att återfånga näringsämnena som avdunstar på grund av hög värme. Detta gör att apparaten kan behålla så många näringsämnen som möjligt, vilket garanterar att du fortfarande kan få en bra dos av de fantastiska sakerna i maten.

Hur många timmar kan du låta slow cookern vara på?

Experter säger att detta varierar beroende på vad som finns inuti slow cookern, dess temperaturinställning och modell, förstås. De flesta recept för slow cooker behöver 6 till 8 timmars långsam värme.

Att lämna apparaten på i flera dagar rekommenderas definitivt inte. Därför har de flesta slow cookers har en 24-timmars programmerbar cykel. Efter 24 timmar stängs slow cookern av automatiskt. Så låt oss säga att du lämnar ditt hus klockan 7 på jobbet, lämnar slow cookern på, och av någon anledning kommer du tillbaka klockan 23, du kommer att ha det bra.

Vilka är de vanligaste recepten?

Slow Cooker Biff Stroganoff

Nötköttstroganoff är ett exempel på vad slow cookern gör bäst – nämligen att ta tuffa styckningar av nötkött och göra dem ömma. Köttet lagar mat i en krämig sås av rik buljong och starka svampar, så att du kan komma hem och bara koka några äggnudlar för att servera den.

3-ingrediens Slow Cooker Äppel paj

Smuldegskakor var väldigt populära under de senaste åren, så det borde inte bli någon överraskning att en listad lista över en tårta-inspirerad kaka med slow cooker. Det som är förvånande är hur enkelt och gott det här receptet är. Det tar bara tre ingredienser och två timmar innan smöret blir brunt, kakan bakas och att du kan njuta av det med en skopa vaniljglass.

Långkokt strimlat balsamiskt nötkött

Om du aldrig har haft balsamico nötkött förut, kan du njuta av det! Denna super-salta dumpmiddag tillagar långsamt en chuckstek tills du kan dra isär den med gafflar. Vad du gör nästa är helt upp till dig. Det sötsurade strimlade nötköttet är utmärkt på en smörrulle med lite ost, eller så kan du skedar det över ris eller potatismos till en skålmiddag. Det finns faktiskt inte många sätt att gå fel här.

Långkokt nötkött och kål

Nötkött och kål är en maträtt som de flesta av oss bara gör några gånger om året. Det är lite synd, speciellt när den här långsamma versionen gör det enkelt att göra varje vecka. Detta populära steg-för-steg-recept leder dig genom att krydda nötköttet och visar vilka vätskor du ska använda och när du ska lägga till grönsakerna. Det är ett säkert recept på perfekt corned beef varje gång.

Långkokt korv och linsgryta

Att göra linser i långkokaren för första gången känns som en uppenbarelse – de blir krämiga och perfekt kokta. Denna gryta är så lätt att den känns som ett steg eller två bortom att laga vanliga linser, men den är fylld med smak. Söt lök och kryddig korv parfymerar buljongen och en handfull grönkål mot slutet förvandlar maträtten till en super-tillfredsställande gryta som vi älskar till luncher eller en middag på veckan.

Slow Cooker kyckling posole

Posole – en mexikansk gryta med hemlig majs, kyckling och poblano paprika – har alla kännetecken för en lugnande kycklingsoppa. Kycklinglår blir kokta i en buljong med paprika och lök tills de är ömma, men de hjärtliga och kryddiga, söta påläggen tar det till en annan nivå. En generös kalkpress och du har en soppa som smakar utsökt – komplex och bekant samtidigt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top