Den bästa silen 2022 – Test av silar

Klicka här för att se fler silar.

Bästa silen 2022

Att ha en bra sil kan både hjälpa dig i din matlagning och göra den betydligt smidigare och roligare. Oavsett om silen ska användas för hobbybruk och hemmamatlagning eller i ett professionellt kök är det lika viktigt att köpa en bra sil. Genom att köpa en bra sil kommer du förmodligen kunna höja din matlagning till nästa nivå samtidigt som du som använder den får en bättre upplevelse.

Det är dock faktiskt inte det enklaste att hitta den bästa silen på nätet. Ofta lyfter butiker fram positiva aspekter med sina produkter men undviker att skriva om de negativa. Detta leder till att det kan vara svårt att få en bra helhetsbild över hur bra en produkt faktiskt är, vilket i sin tur kan göra det svårare för dig som köpare att göra ett bra val. Dessutom finns det flera olika bra silar inom olika prisklasser, och beroende på vilken budget du har kan det bli svårt att veta exakt vilken sil du ska köpa.

Det är här vi på köksproffset.se kommer in i bilden. Vi har sammansatt denna köpguide för att hitta den bästa silen för dig och dina behov. Detta kan vi göra genom att genomföra vårt eget onlinetest av silar, samt genom att utgå från våra egna erfarenheter och kunskaper om olika varumärken. Med hjälp av vår komplexa och övergripande köpguide för silar kan du garanterat köpa den bästa silen. Om du vill slippa allt jobb med att leta upp produkter själv kan du annars gå direkt via vår tabell ovan, där vi har valt ut den bästa silen inom olika prisklasser och kategorier.

Köpguide för bäst i test sil 2022

Som vi nämnde ovan kan det vara väldigt svårt att köpa den bästa silen på nätet. När du ska välja den bästa silen för dig finns det ett stort antal aspekter att räkna in, allt från fördelar och nackdelar med silen du tittar på men även dina egna behov och önskemål. Nedan hittar du allt du behöver tänka på när du köper den bästa silen 2022:

 • Värmeöverföring
 • Användningsalternativ
 • Nät
 • Storlek
 • Material
 • Kostnad
 • Form
 • Handtag
 • Krok
 • Design
 • Fingergrepp
 • Fjäder
 • Bekvämlighet
 • Egenskaper

Värmeöverföring

Om du silar varm mat med hjälp av en metallsil, finns det en god chans att värmen kommer att passera genom handtaget, vilket leder till allvarliga skador som att händerna bränns eller får blåsor. Därför finns det några faktorer när det gäller handtaget du bör titta på, för ditt välbefinnande. Köp ett långt handtag: Om du ökar längden på ett handtag tar värmen längre tid att färdas genom det och når inte den övre änden. Leta efter ett icke-ledande grepp: Leta efter ett handtag med ett icke-ledande grepp. Döda två fåglar med en sten: Det mest populära valet är dock ett gummigrepp. För förutom att blockera värmeöverföringen ger den också mer komfort än ett trä- eller bambugrepp. Köp ett handtag med ett ihåligt rör: Ett annat effektivt sätt att förhindra överföring av hög temperatur är genom att använda ett ihåligt rör på den övre halvan av handtaget.

Användningsalternativ

Vi rekommenderar att du köper en nätsil som är designad med flera förvaringsmöjligheter och kan tjäna en mängd olika ändamål. Flera förvaringsmöjligheter: För att köpa en sil med flera förvaringsmöjligheter, leta efter krokar i båda ändar.  Flera användningsområden: För att köpa en sil med flera användningsmöjligheter, leta efter nätsilar med breda hängkrokar som kan fungera som hållare eller sekundärt handtag. Du kan också välja en sil med justerbart handtag och vilande fötter. På så sätt kan du fälla ihop handtaget och använda silen som en show-korg, dekorerad med färsk frukt och grönsaker.

Nät

För att uppnå korrekt filtrering måste du köpa en sil som är utrustad med ett exakt konstruerat nät. För att bestämma kvaliteten på ett nät, leta efter dessa faktorer: Nätet bör vara dubbelt lager för att ge en mer förfinad filtrering. Nätet ska vara tillverkat av en mikroperforerad rostfri stålplåt. På så sätt kommer den att ha starka och små luckor, så att endast ren vätska kan passera. Den bör ha ett ergonomiskt mönster (t.ex. kypertväv, spindelnät, kors och tvärs, etc.) för att underlätta rengöring och filtrering.

Stålnät är hållbart och starkt, varför våra val ovan alla gjordes med stålnät. Även om du häller mycket innehåll på en gång kommer nätet att kunna hålla sig och låta vätskan sila igenom. Ett nät av god kvalitet är något som bara kommer att göra processen snabbare och effektivare. Till exempel, om du försöker sila jordgubbspuré till ditt bakverk, vill du inte missa några små frön, som kan kräva silning flera gånger.

Storlek

Dina silar bör vara tillräckligt stora för att flytta alla typer av material du vill flytta. Dessutom finns det många storlekar beroende på vad du letar efter. Dessutom bör den vara tillräckligt stark och flexibel för att flytta tunga ingredienser utan att riskera att maskinen går sönder. Innan du köper en sikt måste du ha en klar förståelse för siktens maskstorlek och dess inverkan. Till exempel är medelstorleken idealisk för hemmabruk. Storlekarna kommer att variera beroende på var och hur du planerar att använda den. Att få den bästa storleken som passar dina behov kommer att ge dina drömmars sil.

Vi har stött på produkter som strikt bara ger en storlek, och andra produkter ger en uppsättning finmaskiga silar i olika storlekar. När du gör ett val måste du överväga några saker. Hur många människor serverar du? Hur ofta gillar du att laga mat i köket? Vilka krav har de du serverar din mat till? Generellt sett spelar storleken inte någon särskilt avgörande roll. Det du klarar av med en liten sil klarar du dig definitivt med en stor också. Men allt handlar om bekvämlighet. Att ta fram en medelstor sil för att sila en enda kokt potatis verkar lite dumt. Nu, om du har en bebis hemma, behöver du en mängd olika mosade matvaror, så att behålla en liten sil kan vara ditt bästa alternativ. Det är därför vi rekommenderar dig att bedöma din användning innan du väljer en storlek.

Material

Olika märken av silar kommer med olika material. Vissa kan vara plast, koppar och stål. Se till att du väljer ett långvarigt material som inte kommer att göra dig besviken i slutet. Rostfritt stål är bland det bästa byggmaterialet som är rostbeständigt och därmed mycket hållbart. Det är viktigt att notera de olika materialen en Shaker-sil är gjord av eftersom den bestämmer dess hållbarhet och hållbarhet. Nästan varje Shaker-sil på marknaden är tillverkad av rostfritt stålmaterial, vilket är ett bra materialalternativ. Men vissa mönster inkluderar gummi, vanligtvis för fingerflikarna och handtaget för intensiv komfort.

Mångfalden av ytbehandlingar som finns tillgängliga för Shaker-silar bidrar till deras eleganta touch. Den finns i olika färgalternativ, och de vanligaste är rosé guld, guld, koppar, silver, mattsvart, etc. Om du inte vill anstränga dig mycket för att underhålla en Shaker-sil, är de silverfärgade det bästa alternativet. Färgade kan snabbt tappa sin nyans och lyster om de inte tas om hand på rätt sätt. Men i rättvisans namn, färgade ger din hemmabar mer liv och pizzeria! Även om metall är det vanligaste materialet för silar, innehåller vissa silar även plastdelar (flikar och handtag), och eftersom dessa delar inte har någon kontakt med cocktailen bör de inte utgöra några säkerhetsproblem. Nya silar kommer i en rad metallfinish, inklusive koppar, rosé guld, guld, silver och svart matt. Silver är vanligtvis den enklaste finishen att underhålla, men rosé guld och koppar ger en touch av sofistikering till annars tråkiga barlayouter.

Kostnad

Man tror att kostnaden för en vara talar mycket om kvaliteten. Det är dock tillrådligt att köpa ett föremål som inte får dig att anstränga dig i fickan. Du kan inte underskatta priset när du köper något eftersom det kan avgöra en varas kvalitet, för det mesta. Hållbarheten och värdet har också betydelse för din beslutsprocess när du väljer ut vad som fungerar bäst för dig. Lyckligtvis finns bra alternativ till olika prisklasser för att möta vilken budget som helst som önskas utan att ge avkall på kvaliteten. Priserna är en av huvudfaktorerna, men även varans betyg bör beaktas i denna fråga.

Särskilt i professionella miljöer är ett dyrt men mer hållbart märke det bättre valet. Om du köper en till din hemmabar, se till att du läser recensioner och kundfeedback så att du kan välja en som passar dina behov och budget. Du bör göra en budget innan du skaffar en sil. För det finns olika prisklasser. Vissa kommer till ett rimligt pris och vissa kommer på ett dyrt sätt. Så du måste vara försiktig med det. Så överväg denna punkt.

Form

De flesta finmaskiga silar kommer i cirkulära former som sänks i mitten, vilket gör det lättare för vätskan du silar att dra ner. Cirkeln kan ha olika storlekar, och du kan använda dem på olika stora skålar som du vill. Cirkelformen är bäst för de flesta redskap, vilket är anledningen till att den är att föredra. Men som vi såg med Homestias sil hade de minskat silens omkrets avsevärt och till och med gett den en spetsig spets, eftersom den endast tjänade till att sila drycker. Tänk på de föremål du tror att du kommer att använda silen till oftast, titta på serveringsstorleken och välj formen därefter.

Handtag

Handtaget spelar en mycket avgörande roll för hur enkelt och bekvämt du kan hålla i silen medan du använder den. En stålsil skulle förmodligen bli varm om du häller varm vätska, vilket gör det svårt för dig att hantera den. Det finns dock andra alternativ som trä- och gummigrepp som kan göra ditt jobb enklare. Ett trähandtag kommer att vara ett bra alternativ om du letar efter att använda det då och då, för om träet utsätts för vatten för ofta kan det förlora sin kvalitet. Å andra sidan, om du väljer ett gummigrepp skulle det vara lättare att tvätta och maten kommer inte att fastna.

Hagtornssilar kan vara svåra att använda om handtagen inte är ergonomiska. Vi rekommenderar att handtagen och greppen är balanserade, lätta och korta. Silens balans kommer att störas om handtaget är för långt eller tungt. En felaktig balans kan göra att silen vänder bakåt och faller från din shaker. Hur en Shaker-sils handtag och fingergrepp är utformade, utgör verktygets användarvänlighet och komfort. Korta och lätta handtag är standarden, och det är dessa proffs letar efter i en sil. Långa handtag kan göra balansen borta när du häller upp cocktailen, och det kan väga tyngre än huvudet. Fingerfliken ska vara rätt placerad och ska kännas bekväm i handen. Gå för det om du kan hitta en Shaker-sil med en gummifingerflik!

Vissa finmaskiga silar har ett fruktansvärt handtag. Trådhandtaget är värst. Det kan vara smärtsamt och lämna märken på händerna. Detta görs vanligtvis för att minska kostnaderna. Det är billigare att tillverka och göra det med mindre metall och mer vikt. Handtagen som är bekväma att hålla i är ofta rundade och har en behaglig känsla. En spärr bör fästas i den andra änden av ditt handtag så att den kan stanna på plats.

Krok

Alla finmaskiga silar har inte en krok i andra änden. De som gör det är som ett extra par händer. Du kan helt enkelt fixa dem ovanpå en skål eller diskbänken och de kan sila medan du får dina andra saker gjorda. Vi rekommenderar definitivt att du skaffar en finmaskig sil som har en krok på änden.

Design

Shakersilar gjordes för Boston shakers. De är inte utrustade med silar. De kommer inte med silar så det är viktigt att se till att din sil passar alla blandare. Ett väldesignat silhuvud är viktigt för att säkerställa att shakers i olika storlekar passar bra. Silfjädern går in i kärlet. Medan metallvingarna eller stiften fästs på toppen av behållaren och håller ihop den, är silens fjäder placerad inuti. Silens vingar och stift måste vara tillräckligt långa för att de kan fästas på större shakers. Detta är särskilt viktigt om du är en bartender som använder shakers i olika storlekar.

En högkvalitativ Shaker-sil kännetecknas av en huvuddesign som ger utseende, funktionalitet och mångsidighet. Huvudet ska ha en stadig och tät fjäder runt kanten. Metallvingar, helt enkelt kända som stift, är också viktiga; fler stift betyder mer stabilitet. Dessutom betyder långa stift att du kan använda silen med större shakers. Du bör också överväga storleken på huvudet för att se till att det passar de flesta, om inte alla, shakers-

Fingergrepp

De är inte obligatoriska, men de kan vara fördelaktiga eftersom de gör det lättare att använda. Fingergreppen ger användaren överlägsen kontroll och ett säkert grepp över Hawthorn-silen. Placera helt enkelt ditt pekfinger på fliken och tryck på den. Du kan tvinga silens huvud mot shakerns mun genom att trycka ner den. Fliken kan användas för att styra silens öppning.

Fjäder

Fjädern är den mest avgörande delen av en Shaker-sil eftersom den ger essens till hela verktyget. Vissa Shaker-silar har lösa fjädrar, medan vissa har täta. En lös fjäder fungerar bara för att sila stora bitar, och du behöver fortfarande använda ett fint nät efter. Å andra sidan kan du skippa dubbeltöjning om du har täta fjädrar. Men en nackdel med en tät fjäder är rengöring eftersom de tenderar att samla smuts lättare och snabbare.

Bekvämlighet

Beroende på vad som är bekvämt för dig, välj den du troligtvis kommer att använda. En Shaker-sil kan dubbelsila cocktails utan att behöva en separat sil, vilket gör den till ett bra val för professionella bartenders. För att sila ut fruktkött för en renare cocktail kan dock ett finmaskigt nät med breda hål på handtaget vara praktiskt.

Egenskaper

Beroende på vad ditt silar ska användas till kan du välja den bästa silen för dig utifrån olika egenskaper. Frågan om storleken på kökssikten och maskens finhet är mycket viktig. Har du ett litet kök med lite förvaringsutrymme, enligt olika kökssikttester, är de små metallmodellerna särskilt lämpliga för dig. Dessa är ofta extra fina, kan användas med en hand och enkelt hängas på en liten stödögla i en behållare eller på väggen.

Vissa kökssilar är till och med vikbara och kan förvaras ännu mer kompakt. De stora kökssilarna är däremot ofta mindre fina, men robusta och mångsidiga – från att tvätta frukt och grönsaker till att tömma kokvatten. Dessutom kan de bäras med två handtag och placeras på en stabil fot. Om du vill köpa en kökssil bör du först fundera över vad du vill använda den till eller köpa både en liten, fin och en stor, robust.

Det är bättre att se upp med förvaringsalternativet innan du köper en sil till dig själv. Vissa silar kommer med ett brett hål i änden av handtaget. Det gör det enkelt för dig att förvara eftersom du kan lämna in det i ditt kök. Det finns också några bekväma handtag som du kan fälla ihop för att behålla ditt kök för att spara lite utrymme. Ett dubbelskiktsnät fungerar bättre än det vanliga. Vissa nät kommer från mikroperforerat rostfritt stål. Du måste välja dessa typer eftersom det kommer att se till att inte slösa något när du tömmer mat. Dessa nät har också olika mönster som spindelnät, twillväv etc. Du kan välja vilket som helst av dem.

Lista över de bästa silarna 2022

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Användningsområden

Pocherade ägg

Innan vi lärde oss denna aldrig misslyckade teknik, skulle vi ha sagt till dig att det inte finns något garanterat sätt att göra ett perfekt pocherat ägg varje gång. Vi hade rört upp virvlar, lagt till vinäger och salt och till och med samlat på mig en låda med olika tjuvjaktredskap. Men oavsett vad vi försökte, så kunde vi inte komma ifrån kladdiga, trassiga, tillplattade ägg som liknade mer kokta solig-side-ups än de eleganta, restaurang-stil häftklamrar vi var ute efter.

Samtidigt som att se till att dina ägg är färska kommer definitivt att hjälpa saker och ting, det verkliga tricket är att tömma bort all överflödig vätskevit i en finmaskig sil – det är sakerna som kommer att lämna dig med en uppsjö av rankor istället för en jämnt formad, slät sil. , och mjuk vit. Överför helt enkelt ditt knäckta ägg från en skål till silen (ställ över diskbänken eller en skål) och virvla det försiktigt runt tills den vattniga vätskan droppar iväg. Sänk sedan ner silen i en kastrull med sjudande vatten och häll i ägget. Rör om det några gånger med en hålslev för jämn tillagning, och på bara några minuter kommer du fram med det platonska idealet om ett pocherat ägg. Det är så enkelt.

Puréer

En mixer eller matberedare kommer att räcka långt för att göra dina blandade soppor, smoothies och puréer krämiga och läckra. Men om du inte har lagt ut hundratals för en exklusiv mixer, kommer ingen mängd puré att pulvisera dina ingredienser tillräckligt för att ge en riktigt silkeslen, sammetslen konsistens. En snabb passage genom en finmaskig sil, hjälpt tillsammans med ett visst tryck från den rundade basen av en slev, kommer att separera alla de gryniga eller klumpiga komponenterna. Det är hemligheten bakom vår enkla gazpacho och breda utbud av krämiga grönsakssoppor. Med lite extra muskler kan du till och med använda den i stället för en matkvarn, som vi gjorde för denna tomatcoulis.

Citruspressande

Det här är ett så rakt och gränslöst “det är bara ansträngande”-tips att det nästan inte kom med på min lista. Men eftersom det var ett aha-ögonblick för oss ska vi dela det med dig i god tro. Vi tillbringade flera år utan en handhållen citruspress, brotsch eller juicepress, så vi är alltför bekant med den irriterande processen att försöka nypa ett hala herrelösa frö ur en salladsdressing eller cocktail. Men nuförtiden sträcker vi oss bara efter en sil och balanserar den över min skål eller glas – juicen går igenom och fröna stannar kvar. Visst, det kan vara en självklarhet, men det har räddat mig från otaliga oavsiktliga bett av bittra, pitiga frön. Må det göra detsamma för dig.

Skikta mjöl

Även om vi definitivt inte rekommenderar att sikta mjöl för mätändamål (du vill använda en våg för det!), har processen sina användningsområden. Siktning luftar mjöl för snabbare och enklare inkorporering i ömtåliga smetar och förhindrar att mjuka degar klumpar eller pillrar. Tänk: allt från lätt och mör potatisgnocchi till fluffig, vårig änglamatkaka. Istället för att investera pengar och utrymme i en skrymmande sikt, tillsätter vi bara önskad mängd mjöl i en finmaskig sil och knackar på sidan med en hand eller, för större volymer mjöl, rör det med botten av en slev för att hjälpa till. passera igenom mjölet. Du kommer att hamna i en kulle av perfekt luftat mjöl i snödrivastil på nolltid. En sil är också praktisk om du behöver damma av en bänkskiva för att kavla ut ett pajskal eller färsk pasta och inte riktigt har en förmåga att strö (eller “kasta” på bakar-speak) jämnt för hand.

Snygga kakor

Har du någonsin försökt få en elegant pudereffekt på kakor och kakor, bara för att sluta med ojämna fläckar och klumpar av socker eller kakao? Du behöver inte ett snyggt verktyg eller magiska stänkkrafter för att få det att hända – ladda bara några konditorers socker, kakao eller din valfria garnering (mandelmjöl, till exempel) i din finmaskiga sil och håll den en fot eller två ovanför din efterrätt, ge den ett lätt tryck. Nätnätet och den extra höjden hjälper till med bred, jämn fördelning och noggrann volymkontroll, så att du inte slutar med att överdriva det eller bara dammar av en liten, koncentrerad yta.

Osttillverkning

Osttillverkning kan vara en mystifierande process för den oinvigde, så det är lätt att anta att det krävs mycket kunskap, specialutrustning och ordentliga förvaringsmöjligheter för att göra det hemma. Men om du älskar färskostar som ricotta, bondeost och mozzarella har du tur. Att göra dessa ostar hemma kan ta så lite som fem minuter och kräver inget mer än en liter mjölk uppvärmd med en syra som citronsaft eller vinäger (eller, när det gäller mozzarella, citronsyra och löpe). Sedan är det bara att extrahera och vila ostmassan i din – ni gissade rätt – finmaskig sil. Ingen ostduk? Inga problem: Vårt mozzarellarecept kräver inga alls, och ett par lager hushållspapper i din sil kommer att fungera bra när det kommer till ricotta och queso fresco. Det bästa av allt är att resultaten praktiskt taget garanterat är mycket överlägsna de färdigförpackade stormarknaderna.

Perfekta ångade grönsaker

Det finns ingen kärlek förlorad mellan mig och ångade grönsaker. Men då och då är ångning en sak vi behöver göra, oavsett om det är för att testa recept eller för att vi vill göra en snabb och enkel måltid med minimal rengöring (eller matfett) som krävs. I vilket fall som helst så gick min expanderbara grönsaksångare av metall bort i någon flytt för länge sedan, och vi har aldrig brytt mig om att byta ut den, eftersom att ställa en sil med hackade grönsaker över 2,5 cm sjudande vatten och slå ett lock ovanpå gör jobbet lika bra.

Vanliga frågor om silar

Hur vet jag att en sil är hållbar?

Flera faktorer kan ge dig en uppfattning om silens livslängd, t.ex. En komplett 304-gradig rostfri konstruktion. Externt stöd tillhandahållet av en trippel-kors trådstruktur. Beständiga egenskaper för att undvika rost, korrosion, missfärgning, brott och böjning. Förstärkning vid kritiska punkter i strukturen (t.ex. fästpunkt för handtag till ram, fästpunkt för hängande krok-till-ram, etc.)

Varför skulle jag behöva en sil?

Du kanske tror att en ordentlig sil inte är en del av en smidig matlagningsupplevelse. Den idén kommer dock att förändras om du börjar använda en. Det kan göra att utföra vissa kulinariska uppgifter mycket enkelt och rent. Uppgifter som annars skulle vara svåra att utföra utan att skapa oreda i ditt kök.

Hur bred ska korgen vara?

Det beror helt på dina önskemål. Bredden, eller för att vara mer exakt diameter, på en korg kan variera allt från 7,5 till 24 cm. Om du letar efter en sil för att helt enkelt tömma teblad eller sålla isdrycker, så kommer en korg med 7,5 till 10 cm diameter att vara perfekt. Å andra sidan, om du planerar att tömma kokt pasta eller nudlar för en fest, skulle en sil med en diameter på 17,5 till 22,5 cm få jobbet gjort smidigt och snabbt.

Hur bearbetar jag varm mat med hjälp av en sil?

Detta är ett vanligt problem bland många användare av denna produkt. Det finns dock ingen anledning att oroa sig. Välj bara ett långt handtag med ett icke-ledande grepp som förhindrar att värmen når din handflata. Detta gör att du kan rinna av nykokt pasta eller ris kokt i en riskokare med komfort och säkerhet.

Ska jag köpa ett set eller en enskild sil?

Det beror på vilket syfte du ska använda silen till. Om du bara vill använda verktyget för ett specifikt ändamål, som att sikta drycker och tömma grönt teblad, så skulle en individuell sil tjäna dig väl. Men om du vill använda silen för en mängd olika köksuppgifter med små till stora portioner mat, då skulle en silsats som innehåller silar med olika dimensioner tjäna dig väl.

Vad är en matsil?

En matsil är en köksutrustning som är idealisk för att sila vätskor från vissa livsmedel som grönsaker och frukt. De är väldigt enkla att använda och erbjuder så mycket hjälp i köket. Det kallas också för en sållning. Det används för att separera oönskade partiklar från fina partiklar. Hålen är mycket små så att du knappt kan se igenom dem. Den är också bra för att pudra efterrätter med kakao eller socker.

Vad används en sil till vid matlagning?

När det kommer till matlagning används en sikt för att dela och krossa klumpar i torrfoder som mjöl. Vidare används en sil för att göra läckra drycker av frukt och grönsaker genom att separera en vätska från suspenderade fasta ämnen. Olika silar tjänar dock varierande uppgifter i köket. Nätsilarna är till exempel lämpliga för enkla jobb som att tvätta körsbärstomater och strö socker på bakmjöl. Du kan också använda den för att sila vätskor när en fin blandning behövs. Å andra sidan kan du använda en sikt för att förbereda en läsk som kaffe och te.

Vilken blandningsutrustning används i omrörningsmetoden med en shaker?

Omrörningsmetoden kräver inte att cocktailen skakas kraftigt för att blandas som skakmetoden. Denna metod är skonsammare för att blanda cocktails. Denna teknik syftar till att blanda ingredienser försiktigt och sedan lösa upp is för att göra drycken mer flytande. Denna metod syftar också till att kyla hela drycken. Stångskedar kan användas för att röra om blandningen. Stångskedar är en lång, långsträckt sked som är designad för omrörning.

När ska jag använda en shaker sil?

Julep-silar är bäst för nybörjare som vill göra det enkelt att använda och rengöra. De är enkla att använda och hantera. De är ofta lämpliga för mindre glas. En shakersil är det bästa valet om du vill ha ett professionellt snyggt resultat med lite eller inget fruktkött, örtbitar eller isbitar. Dessa silar är kompatibla med många shakers, glas, mixers och annan utrustning. Om du använder flera typer av shakers är silen bäst. Värderar du en drink som är helt fri från några bitar eller bitar? Använd en finmaskig sil.

Hur använder jag en shaker sil?

Du har nu hittat den perfekta silen och du har köpt den. Nästa, vad händer härnäst? Du måste använda den! Om du är helt nybörjare och inte vet hur man använder silen så kommer här en snabb sammanfattning. Shaker-silarna kan användas över Boston shakerns stora portion. Silarna har en liten flik av metall på toppen som du kan använda för att justera silens täthet. Shaker silar har fjädrar som gör att de passar många storlekar av shakers och mixerglas. Blanda först din favoritdryck med silen. Placera sedan silen, med fjädersidan nedåt, ovanpå din mixer, shaker eller glas. Silen ska nu skjutas inåt så att fjäderändarna är inne i blandaren.

Vad är en finmaskig sil?

Finmaskiga silar används för att separera vätskor och fasta ingredienser. De hjälper också till att separera små partiklar från stora klumpar. Det finns många storlekar och former tillgängliga för silen. Den kan vara konisk, rektangulär eller korgformad. Du kan välja mellan mycket fina skärmar till mycket grova skärmar. Fina partiklar kommer att hållas bättre av fina maskor. Stora matpartiklar kan hållas av stora, grova maskor. Det finns många material som kan användas för att göra siktar. Du kan välja mellan rostfritt stål, nylon eller tyg, samt aluminium. De bästa silarna har en krok så att du kan hänga dem i ditt kök.

Vad används en sil till?

I matlagning används en sil för att separera och krossa klumpar i torra livsmedel som mjöl. En sil kan användas för att separera vätska från suspenderade ämnen för att göra läckra drycker av frukt och grönsaker. Olika siktar kan användas för olika uppgifter i köket. De finmaskiga silarna kan användas för uppgifter som att tvätta körsbär och tillsätta socker i bakmjölet. Den kan också användas för att sila vätskor om en fin blandning krävs. En sikt kan också användas för att göra läsk som te och kaffe.

Vilka specifikationer och egenskaper bör jag överväga?

Nu vet vi lite mer om silar och hur man använder dem, det finns några ganska viktiga funktioner du bör tänka på innan du väljer din matsil och såsmaskin. Om du har en budget och letar efter ett bra träningspass för armarna, skulle manuella silar vara ett perfekt val för dig. Men om du är ute efter att göra ett snabbt arbete när det gäller att göra färska puréer, välj en automatisk sil. Dessa enheter drivs via en elmotor och sparar dig mycket tid, speciellt om du planerar att anstränga stora partier.

Om du funderar på att göra stora mängder hemgjorda produkter, överväg att leta efter en matsil som har en stor behållare. Detta är viktigt eftersom ju större den är, desto fler ingredienser kan du sila. Därför kommer du att sitta kvar med en mer betydande kvantitet. För att göra ditt liv enklare, se till att du väljer en modell som lätt kan demonteras, de flesta delar kan enkelt sköljas, torkas och sättas ihop igen. Du bör se till att din design har några viktiga delar, såsom ett förbättrat handtag, skärm i rostfritt stål och en monteringsklämma. Tillbehörsskärmar är bra för livsmedel som äpplen som har skal. Matsilar och såsmaskiner är inte billiga, så se till att modellen inkluderar ett helt års garanti för att vara säker på ditt köp.

Handtag

För att blockera värmeöverföringen när du tömmer eller silar mat från spisen måste du se till att du har det perfekta handtaget. Vissa handtag kommer med en dubbelstång med ett gummerat grepp. Dessa är bekväma att hålla i. Vissa har även ett trähandtag. Denna typ av handtag kan också motstå värme.

Styrka av anknytning

Du måste tänka på ramfästet samtidigt som du får en finmaskig sil. För ibland behöver den rymma tyngre ingredienser eller större ingredienser. Så ju mer styrka den har, blir den bättre för dig att använda i ditt kök. Det finns också andra funktioner som du måste titta på i din sil, som t.ex. handfri användning. Det finns några silar som du inte behöver hålla i när du dränerar. Vissa av dem har avtagbara handtag som du kan ta bort och använda som fruktkorg eller skålar. Vissa silar har även färgalternativ.

Balans

Det är viktigt att balansera silen. Den ska kunna hålla krukan på plats. Handtaget ska inte vara för tungt. Den kan välta, eller till och med ramla av krukan. Om du har en stor kastrull med vätska är detta en avgörande punkt. Det är inte en bra idé att lägga allt ditt hårda arbete på golvet.

>>> Är du intresserad av popcornmaskiner? Klicka här. 

Nätfinhet

Vissa nät kan ha mycket stora hål. Dessa hål kommer inte att fånga upp allt sediment du vill sila. Ett muslimskt tyg skulle uppnå samma effekt. Detta kommer dock att orsaka för mycket påfrestning och lämnar dig med mer att tvätta.

Kapacitet

Du vill att den ska vara större än du är. Det ger mer mångsidighet. De mindre silarna fungerar bra om du silar efter drinkar eller burkar. En större sil passar inte i en mindre öppning.

Vad bör jag veta om silar?

Silar används i nästan varje hushåll på en mängd olika sätt. Kökssilarna är till största delen gjorda av rostfritt stål, har bred skakkant och ett eller två handtag. Sållens maskor varierar i finhet beroende på modell och är därför avsedda för olika användningsområden. Särskilt finmaskiga kökssilar med en maskdiameter på upp till 1 mm lämpar sig för bakning av ingredienser som mjöl och socker, men även till löst te. Grovmaskiga silar är däremot särskilt lämpliga för att tvätta frukt och grönsaker eller för att tömma kokvatten, som till exempel med ris, potatis eller pasta.

Bör jag tvätta ris eller inte?

Experter rekommenderar att du tvättar riset. Det beror på att när du tvättar ris tar du inte bara bort smuts utan även överflödig stärkelse. Om den överflödiga stärkelsen inte tvättas bort kan riset hålla ihop – ett resultat du absolut inte vill ha. För att göra jobbet lättare kan du köpa en rissil. På så sätt blir det ett sant nöje att tvätta ris.

Hur ser en sil för ris ut?

Du kan använda en sil för att tvätta ris, som också kan användas för att tvätta eller tömma olika livsmedel. Hopfällbar rissil Denna sil är gjord av silikon och kan vikas ihop för förvaring eller transport. Denna sil för ris finns i olika färger Emaljerad rissikt En sil av detta material är extremt hållbar, motståndskraftig och kan inte rosta Risskål Denna risskål är relativt stor och du kan använda den för att tvätta upp till två kilo ris på en gång Tips: Många rissilar är gjorda av plast och har en pip som du kan använda för att hälla av vattnet efter att du tvättat riset. Kom ihåg att du bör tvätta varje ris 2-3 gånger för att få bort eventuella rester. En rissil underlättar arbetet med att tvätta ris. Det finns modeller av plast, emaljerad metall och silikon.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top