Bästa salladsslungan 2022 – Test av olika salladsslungor

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Gefu Special Salladsslunga

Oxo Salladsslunga Small

Oxo Steel Salladsslunga Rostfri

Modern House Basis Salladsslunga

Klicka här för att se fler salladsslungor.

Bästa salladsslungan 2022

Behöver du ett bra köksredskap för att ta hand om sallad? I så fall måste du köpa den bästa salladsslungan. Med hjälp av en bäst i test salladsslunga så kan du enkelt snabba upp avrinning och ta bort överskottsvatten från sallad. Men det som är bra med en salladsslunga är att den även funkar med andra grönsaker. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en salladsslunga bäst i test.

Det är dock inte så enkelt att köpa den bästa salladsslungan på nätet. Många affärer brukar inte skriva om de negativa sakerna för då säljs det bättre. Men detta gör även att man inte får en så klar bild av hur bra slungan faktiskt är. Så när du väl får hem salladsslungan är den kanske inte som du tänkt. Dessutom så finns det en massa olika modeller som även i olika prisklasser. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa den bästa salladsslungan på nätet.

Men det är just därför som vi här på Köksproffset.se har sammansatt en komplex köpguide. Vi har nämligen gjort vårt eget salladsslunga test. Med hjälp av vår köpguide så kommer det att bli mycket enklare att köpa en bra salladsslunga. Vi gjorde den här köpguiden genom att testa och använda några olika salladsslungor. Vi läste även igenom kundrecensioner och andra tester på nätet. Vi satte sedan ihop all informationen till en riktigt bra köpguide. Efter att du har läst igenom vår köpguide så garanterar vi att du enkelt kan köpa den bästa salladsslungan.

Köpguide för bäst i test salladsslunga 2022

Det kan alltså vara riktigt svårt att köpa den bästa salladsslungan på nätet. Men om du följer vår köpguide så kommer hela processen att bli mycket enklare. Här nedan skriver vi om några viktiga saker som du måste tänka på. Det är dock viktigt att du väljer en salladsslunga utifrån dina egna behov.  Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa salladsslungan 2022:

 • Storlek
 • Budget
 • Material
 • Snurrtyp
 • Funktion
 • Mått
 • Hållbarhet
 • Mekanism
 • Varumärke
 • Värde
 • Säkerhetsfunktioner
 • Enkel rengöring
 • Ergonomisk design
 • Multifunktionalitet
 • Design
 • Praktisk

Storlek

Salladsalladsslungor kan ta upp en stor bit av hyllan eller skåputrymmet, så det är inte meningsfullt att köpa en stor salladsslunga om du bara snurrar några grönsaker åt gången. Å andra sidan blir en liten salladsslunga snabbt en frustration om du regelbundet gör stora sallader och behöver köra flera salladsrätter genom salladsslungan eftersom kapaciteten är så liten. Salladsalladsslungor finns i olika storlekar för att passa olika kockars behov. Vissa salladsslungor kollapsar och lagrar själv, så om lagringsutrymme är bristfälligt men du behöver stor kapacitet är hopfällbara salladsslungor ett bra alternativ.

Budget

Du kanske hittar några dyra modeller på marknaden, men även om det är alltid värt att betala för kvalitetsmaterial och mekanik i hållbarhet och livslängd behöver en salladsslunga inte vara dyr för att vara effektiv. Många salladsslungor tjänar flera syften som serveringsskålar eller förvaringsbehållare, så överväg hur många funktioner salladsslungan kan utföra när budgeten utvärderas.

Material

De flesta salladsslungor är gjorda av någon form av BPA-fri plast för att hålla dem lätta och lätta att tvätta. Andra är gjorda av rostfritt stål med en silinsats av plast – det är vanligtvis skålar som också kan användas som attraktiva serveringsfat. Valet av material är ett stilbaserat beslut, med ett undantag: om du planerar att tvätta mycket sura livsmedel i salladsslungan, blir plast ett bättre val, eftersom rostfritt stål kan missfärgas av syra.

Snurrtyp

Vår lista över rekommenderade salladsslunga bäst i test innehöll en rad olika snurrtyper, varav många använder olika metoder för rotation. Var och en av dessa metoder har vissa fördelar och vissa nackdelar.

 • Knopp-stil salladsslungor – Dessa typer av sallads salladsslungor har en liten knopp eller förlängd greppbit som sitter ovanpå en växelskiva. När du vrider ratten i cirklar börjar den inre korgen snurra snabbare och snabbare. Dessa är i allmänhet de billigaste snurrtyperna och är vanligtvis hållbara, men de är minst bekväma att använda.
 • Handtag-stil salladsslungor – Handtag salladsslungor har ett utökat handtag fäst på kugghjul som du måste snurra manuellt i cirklar ungefär som en knopp salladsslunga. De tenderar att vara lika hållbara, men lite dyrare. De är dock mycket lättare att använda.
 • Dragstil salladsslungor – Dessa salladssalladsslungor fungerar på ungefär samma sätt som en gräsklippare skjuter upp med ett snabbt drag i sladden som sätter korgen i rörelse. Även om det tar mycket mindre arbete att driva dem är det mest troligt att de bryter ut från alla typer av utförande.
 • Pumpsalladsslungor – Av alla alternativ är pumpsalladsslungor de enda som kan manövreras med en hand. Rotationsåtgärden underlättas genom att en pump komprimeras i mitten av skålen. En välgjord pumpsalladsslunga ska hålla så länge som de mindre avancerade systemen men tenderar att vara de dyraste.

Funktion

Ytterligare en sak att tänka på innan du köper din salladsslunga metall är den yttre skålens utseende och funktionalitet.

För de billigaste typerna av salladsslungor är den yttre skålen vanligtvis en genomströmningstyp, vilket innebär att den kommer att ha hål i botten så att vattnet rinner ut när du snurrar. Även om detta kan hjälpa dig att få din sallatstorkare snabbare eftersom vattnet inte samlas i själva skålen, betyder det också att du måste använda din salladsslunga i diskbänken.

Mer vanligt kommer den yttre skålen att vara solid, vilket kräver att du stannar och tappar vattnet efter behov. Vissa salladsslungor har dräneringshål i locket så att du enkelt och snabbt kan tappa vatten mellan snurrarna. Nackdelen med dessa typer är att du inte kan använda salladsslungan för att förvara sallad eftersom det extra luftflödet kommer att leda till vissnande.

Den andra aspekten av den yttre skålen att tänka på är om du vill att den ska fungera som serveringsfat eller inte. Många av våra val ovan innehöll salladsslungor med rostfria skålar. Dessa typer tenderar att kosta mer, men de levereras med en elegant inbyggd serveringsskål. Även många av plastskåltyperna är tillräckligt attraktiva för att servera sallader vid middagsbordet.

Om du å andra sidan redan äger en vacker salladsrätt som du föredrar att använda, varför inte spara lite pengar och välja en salladsslunga med en mer utilitaristisk skålstil?

Mått

En av de viktigaste sakerna att tänka på när man väljer en salladsslunga är hur stor den är och vilken storlek den har. Du vill vara säker på att salladsslungan du väljer passar på din disk och att du har plats i ditt skåp för när den inte används. Om salladsslungan är för stor kommer det att göra det mer utmanande att använda och förvara, så du bör alltid titta på artikelns specifikationer för måtten.

Det kan vara lika problematiskt att välja en salladsslunga som är för liten, eftersom det kanske inte har tillräckligt med utrymme för att snurra all sallad du behöver. Salladsslungans storlek gör det klart exakt hur mycket av en ingrediens som kan användas inuti för bästa resultat. Se till att salladsslungan du väljer passar in i dina hushålls matvanor och hur ofta du planerar att använda den.

Hållbarhet

En annan av de mer kritiska sakerna att titta på är hur hållbar en salladsslunga bäst i test är. Du vill välja en modell som kommer att pågå i flera år framöver. Att titta på materialet som används för salladsslungan kan hjälpa dig att bestämma hur länge salladsslungan kan hålla. Detta beror också på hur ofta du använder salladsslungan, eftersom de som kanske bara använder den ibland kanske inte behöver det mest hållbara materialet.

Förutom hållbarhetsnivån vill du också välja en salladsslunga metall som är lätt att använda och underhålla. Det här är tecken på ett högkvalitativt föremål som du kan lita på. Detta kan du läsa mer om länge ner.

Mekanism

Vissa salladsslungor behöver bara trycka på en knapp för att komma igång, andra får du dra i en sträng, och några har till och med en handvev att vrida.

Oavsett vilken mekanism som används på salladsslungan bör du enkelt snurra salladen utan mycket ansträngning från din sida, annars kan du bli trött på att använda den och sluta flytta den till hörnet av ditt skåp. Du bör också tänka på att snabbare snurrning leder till att mer vatten släpps ut från ingredienserna och om det snabbt kan sluta när du är klar.

Varumärke

Å ena sidan kan det vara det bästa valet att välja ett varumärke som är känt med ett utmärkt rykte eftersom du snabbt kan bestämma hur enheten har fungerat för andra användare. Å andra sidan, bara för att en bäst i test salladsslunga kommer från ett märke som är mindre känt betyder det inte att det inte kommer att vara tillverkat av kvalitetsmaterial. Skillnaden är att med det tidigare valet kan du få mer inblick i produkten innan du köper den.

Det är verkligen upp till dig om du är mer bekväm med ett känt varumärke eller om du är glad att prova något från ett mindre känt varumärke. Se bara till att kontrollera storlek och hållbarhet innan du fattar ditt slutgiltiga beslut.

Värde

Oavsett vilken typ av produkt du köper är det alltid en bra idé att vara säker på att pengarna du spenderar ger dig ett högt värde. Det innebär att överväga priset mot andra faktorer som enkelt underhåll, tillförlitlighet, varumärkesvärde och hållbarhet. Du kan vara säker på att du får utmärkt valuta för pengarna om du väljer ett alternativ av hög kvalitet som är rimligt prissatt för de funktioner det ger.

Säkerhetsfunktioner

En bra salladsslunga bör ha en halkfri design som förhindrar att den flyger från disken eller bordet när du använder den. Detta kommer att ta bort eventuella bekymmer om att det faller av eller skjuter ut din sallad över golvet.

Gummi på salladsslungans botten är ett utmärkt exempel på en säkerhetsfunktion för en salladsslunga. Detta material är fantastiskt för att hålla saker på plats när salladsslungan används. Varje salladsslunga som är värt att ha kommer att vara stabil och säker under hela användningen, så du behöver inte oroa dig för skador eller skador.

Enkel rengöring

Lyckligtvis är salladsslunga bland de enklaste köksartiklarna att rengöra, men de kan fortfarande vara knepiga om de har oåtkomliga delar. De bästa salladsdrivarna kommer lätt att komma ifrån varandra, så att du kan komma till alla vinklar och krokar. Detta säkerställer inte bara att salladsslungan är ren men det hjälper dig också att torka den ordentligt, vilket är viktigt för att förhindra mögeltillväxt. Vissa salladsslungor kan rengöras säkert i diskmaskinen, medan vissa bara kan tvättas för hand eller kommer att ha vissa delar som endast är handtvätt.

Ergonomisk design

En bra salladsslunga bör utformas med både effektivitet och komfort i åtanke. Du bör leta efter en modell med ett mjukt handtag, till exempel, eller en som känns naturlig att hålla. Detta är särskilt viktigt med hand-vevsalladsslungor, som kan kräva kontinuerlig vridning. Många salladsslunga behöver hållas på plats medan de snurrar, så du vill välja en salladsslunga som är lätt att hålla och använda samtidigt.

Multifunktionalitet

De bästa salladsslungorna är de med separata delar som kan fördubblas för andra användningsområden i köket. Kontrollera om korgen är avtagbar. I så fall kan den också användas som ett durkslag, vilket innebär att du inte behöver använda en separat och du kan spara lite lagringsutrymme i köket. Många salladsslungor har attraktiva, solida skålar som kan användas för servering av sallad och vissa har även pipar, vilket gör dem användbara för att servera andra livsmedel också. Om du vill använda din salladsslunga för att förvara din sallad, kontrollera att modellen du köper är tillräckligt kompakt för att passa i kylen.

Design

Förutom den praktiska sidan av en produkt måste dess estetiska aspekt beaktas. Wringer-salladen, långt ifrån att vara dold, kan faktiskt placeras permanent i ett tillgängligt hörn av köket, eller för vissa, direkt på ett matbord. Med tanke på att det är mycket troligt att det inte kommer att undgå dina gästers blick är det viktigt att ta hand om dess estetik. Detta kommer bara att göra det bättre.

Praktisk

Det är ingen mening att köpa ett redskap om det inte kan användas. Med de olika tester som utförs är det föredraget att välja vridare med en halksäker botten. De är bättre, faller inte av under användning och undviker att göra ansträngningar. De involverar dock användningen av en enda knapp, både för att starta och för att avsluta snurret. Det är också viktigt att se till att varje funktion är användbar. Dessutom kan vissa salladsslungor användas för skärning eller rivning. Efter vårt salladsslunga test insåg vi att det är bra att ha en salladsslunga bäst i test som kan användas till skärning eller rivning. De flesta skålar kan användas som en salladsskål vid bordet.

Läs också >>> Vitlökspress bäst i test

Fördelar med en salladsslunga bäst i test

Salladsslungor slog första gången på marknaden på 70-talet, och till skillnad från många trendiga köksredskap, visade de snart sitt värde. Deras enkla hantering och effektivitet vid tvättning och torkning av sallad och grönsaker grönsaker visade sig vara populär hos hemmakonsumenten, och den populariteten fortsätter idag.

Dessa praktiska prylar hjälper också till att förlänga hållbarheten hos ömma grönsaker. Sallat i produktionsavdelningen får ofta en vattendimma för att bibehålla ett skarpt utseende, men tyvärr kan detta överflödiga vatten också orsaka snabb förstöring.

När du får dina produkter hem, ge den en snabb torkcykel i din salladsslunga bäst i test för att ta bort överflödigt vatten, försegla sedan och förvara i kylen för längre livslängd.

Du kan också använda en salladsslunga för att torka förtvättade grönsaker eller för att rengöra ett helt salladshuvud och sedan förvara det i kylen. Det är klart när du är ute efter en skarp och uppfriskande måltid.

De är också praktiska för att skölja och torka ömma bär, örter eller svamp utan blåmärken och kan användas för många frukter och grönsaker.

Vissa människor använder till och med sina för att tvätta och snurra torra underkläder och underkläder. (Men använd en separat för detta ändamål!)

En bra salladsslunga i metall gör salladstiden snabb, effektiv och enkel – vilket innebär att du är mer benägna att få alla de underbara naturliga näringsämnena som behövs för god hälsa varje dag!

Låt oss titta närmare på de grundläggande funktionerna som erbjuds:

De grundläggande funktionerna

Den övergripande utformningen av dessa produkter är enkel, och alla modeller har ett grundläggande syfte med endast ett fåtal standarddelar:

 • En slitsad eller inre korg som vilar på en vridpunkt för rotation.
 • En större yttre skål som rymmer korgen med svängpunkten i mitten av skålens botten.
 • Ett lock som håller mekanismen för att gripa och snurra sikten.

Fukt utvisas av en centrifugalkraft som drar salladen till korgen, där vatten extruderas genom perforeringarna och in i den yttre skålen för uppsamling och bortskaffande.

Äldre modeller hade ofta perforeringar i den yttre skålen för att tömma bort vattnet, men de kunde inte göra dubbla plikter som serveringsskålar. Idag gör den mer populära fasta ytterbehållaren den här gadgeten till ett ännu bekvämare och användbart tillskott till köket.

Centrifugalkraften initieras med antingen en vev, en kolv eller pumpspak eller en dragkabel.

En handvev arbetar genom ett system av sammankopplade kugghjul för att generera hastighet, en kolv eller spak använder en pump för att koppla in kugghjulen, och en dragkabel använder friktion för att påbörja rörelse. En handvev är det bästa alternativet, det visade sig tyddligt i vårt salladsslunga test.

Alla funktioner

Om du letar efter en ny salladsslunga, använd följande checklista för att begränsa vilken modell som passar bäst för dina behov.

Kapacitet

Välj en storlek som passar bäst för din familj.

Använd följande förhållanden för att bestämma rätt storlek:

 • 2 liter fungerar bra för en liten sallad eller två sallader
 • 3 liter rengör tillräckligt med grönsaker för fyra till sex sidor åt gången
 • 4 till 5 liter är bra för att förbereda cirka sex till åtta portioner

Tätt monterade lock

Leta efter en enhet med ett tätt passande lock för att säkerställa korrekt växling av växelmekanismen.

Låsande lock

På vissa enheter kan centrifugalkraften generera en hel del hastighet, och om locket inte är säkert kan flygande sallad resultera! Leta efter låsbara lås för att hålla locket på plats.

BPA-fri plast

Livsmedelssäker plast är så lätt tillgänglig i köksredskap idag att det verkligen inte finns någon anledning att köpa någon modell som kan innehålla skadliga gifter.

Mekanism

Handvevar tar lite mer ansträngningar att arbeta än tryckknappar eller spakar, men det kan finnas en avvägning i hur snabbt durkslaget roterar – och det avgör till stor del hur torr greenen blir.

Välj vilken stil som fungerar bäst för att passa dina personliga preferenser.

Serveringsskål

I många modeller är den yttre skålen utformad för att fungera dubbelt som en serveringsskål, så leta efter den här funktionen för extra bekvämlighet – färre diskar att tvätta och inbyggt kylskåp!

Rengöring

De flesta tillverkare annonserar sina produkter som diskmaskinsäkra på det övre racket, men i vår forskning hittade vi flera produkter som kan varpa från diskmaskinens värme. Handtvätt rekommenderas vid tveksamhet.

Lagring

Stora modeller kan vara skrymmande och ta upp mycket skåputrymme. Om detta är ett problem, överväga mindre modeller, modeller med häckande lock eller hopfällbara.

Hur vi valde bäst i test salladsslungor

För att hitta de bästa salladsslungorna hänvisade vi till många recensionssidor för att se vad de rankade som bäst. Vi korsrefererade sedan dessa salladsslungor med sådana som hade bra kundrecensioner på e-handelssajter.

Vi köpte in de fyra bästa och testade var och en. Vi använde varje bäst i test salladsslunga tre gånger för att torka två olika sallader: spenat och romaine. Spenat är tunt och mindre hjärtligt än romaine så det tar vanligtvis längre tid att torka, medan romaine har många vinklar och krokar så det är svårare att få löven helt torra.

Vi testade för följande kategorier

 • Hur lång tid det tog att torka. I stället för att använda timingminuter räknade vi hur många vevar eller pressar det tog att torka. Så om det var en vevsnurr räknade vi hur många gånger vi snurrade veven. Om det var en nedtryckning räknade vi hur många gånger vi tryckte på den.
 • Oavsett om vi behövde göra grönsaker torra eller inte. Var grönsaker torra nog att använda efter snurrningen, eller var vi tvungna att torka dem med en pappershandduk? Hur denna salladsslunga presterade på detta sätt tillade eller tog bort sin totala ställning.
 • Salladsslungans totala konstruktion. Vi försökte ta hänsyn till hur robust och välgjord varje salladsslunga av metall var. Om det kändes spetsigt eller inte kunde kastas i diskmaskinen tog vi hänsyn till det.
 • Hur bra den rengjorde grönsakerna. Detta var den viktigaste delen, särskilt för färska grönsaker från bondens marknad som fortfarande hade smuts på sig.

Tips för att använda en salladsslunga

Medan salladsskålarna är rymliga är det viktigt att inte överbelasta dem med de grönsaker du vill tvätta och snurra. För mycket mat kommer i bästa fall att fånga vatten mellan lagren och i värsta fall bryta eller skada snurrkorgen. Fina löv kan också skadas om skålen är överbelastad eller om de snurras med skarpare, hårdare kanter.

När du väl har placerat bladen i skålen fyller du skålen halvvägs med kallt vatten och sveper bladen försiktigt för att lossa sand eller smutspartiklar. Om salladen är ganska sandig, töm ut vattnet och skölj igen med färskt vatten. När du är övertygad om att grönsakerna är rena tar du bort vattnet, placerar locket på salladsslungan och snurrar bort och håller tag i skålen. Du kan bli förvånad över hur mycket vatten snurrar ut ur dina grönsaker.

Det är väldigt enkelt och säkert att använda en bäst i test salladsslunga metal.

Olika typer av salladsslungor

Alla salladsslungor kan se ut, men är inte desamma. Skillnaden visar sig huvudsakligen ligga i snurrsystemet.

Kolv

De olika jämförelser som gjorts visar att detta är en av de mest salladssalladslungorna. Den är enkel att använda och har för det mesta en ganska mjuk design. Utöver denna aspekt tillåter kolven en relativt snabb snurrning utan stor ansträngning. Ett litet tryck på handleden, som har befriats från säkerhet, och snurrningen utförs. När vi gör testerna kan vi också lätt se att det trots kolvvridarens kraft är ganska enkelt tack vare en enkel bromsknapp för att stoppa snurrningen. Vilket är mycket bekvämt.

Sträng

Garn- eller sladdbrytaren som vissa kallar den är den mest klassiska och fungerar med en garn. För att använda det är det väldigt enkelt. Dra bara i tråden. Den här gesten gör det möjligt att vrida korgen för att vrida salladsbladen på rätt sätt. Det rekommenderas dock att du inte drar särskilt hårt i tråden för att inte bryta den senare.

Elektrisk

Detta är den nyhet som för närvarande är på modet på marknaden. Till skillnad från andra modeller av vridare kräver den senare nästan ingen ansträngning. Detta beror på det automatiska rotationssystemet som gör att korgen kan vridas genom att trycka på en enda knapp. Det finns elektriska modeller som till och med låter dig välja hastighet. Detta kan vara mycket praktiskt för att eliminera vissa bakterier. Den elektriska vridaren har också batterier som är mycket lätta att byta ut. Emellertid är den lilla begränsningen för wringer-salladens elektriska att den tvingar användaren att hålla handen intryckt på knappen under hela centrifugeringsprocessen.

Vev

Vevslungor fungerar helt enkelt. Lägg bara bladen i korgen, stäng locket och aktivera veven som vanligtvis placeras på sidan eller ovanför locket. Ändå visar de genomförda testerna att denna mekanism är ganska försökande för armen och axeln som är kraftigt använda. Utöver denna aspekt försvårar vevet förvaringen.

Läs också >>> Ismaskin bäst i test

Vanliga frågor om salladsslungor

Vilken typ av salladsslunga är bäst?

Generellt finns det tre typer av salladsslungor du måste välja mellan:

 • Pumpdrivna salladsslungor kräver att du trycker ner en stor knapp för att aktivera snurrningen. Vi tycker att de är lättast att använda eftersom en tryckning vanligtvis skapar många snurr, vilket gör det snabbt att tvätta löv.
 • Dragdrivna salladsslungor fungerar som de låter; du drar en sträng för att aktivera snurrningen. Momentum också, men vi älskar inte hur strängen blir våt under användning och så småningom missfärgas.
 • Manuella salladsslungor kommer ofta med ett litet handtag som du vrider. De fungerar, men de är lite svårare att använda och vanligtvis tunnare eftersom de är gjorda av billigare material.

Vem behöver en salladsslunga bäst i test?

Om du regelbundet äter sallad och inte utnyttjar en salladsslunga, sluta vara dum och köp den snarare än senare. En salladsslunga bäst i test rengör grönsaker bättre än handtvätt (genom att se till att ta bort det smutsiga vattnet, istället för att låta det sitta på bladen) och med mindre röran och krångel. Det torkar också dina grönsaker mer effektivt, och ju mindre vatten du har på din sallad, desto bättre kommer din vinägrett att hålla fast.

Om du redan har en salladsslunga och det gör dina salladsgrönsaker rena utan alltför mycket besvär, behöver du inte störa status. Men om du använder en liten eller billig (eller båda) modell, som IKEA Tokig, överväga att uppgradera. Du kan enkelt rengöra fler grönsaker på en gång.

Vad finns det för fördelar med en salladsslunga bäst i test?

De bästa salladsslungorna är anmärkningsvärt mångsidiga verktyg och kan hjälpa till med en rad köksuppgifter. Om du gillar sallader eller färska grönsaker kan de vara oumbärliga. Under vårt test salladsslunga kom vi fram till att salladsslungor är ofattbart bra.

Tvätt av sallad och andra färska grönsaker har blivit allt viktigare eftersom utbrott av listeria över hela landet har ökat, så även sallader med lätt påsar bör tvättas innan de konsumeras. Du kan verkligen tvätta sallad i en skål i diskbänken, torka sedan med pappershanddukar, men chansen är att du kommer att få en våt sallad (och mycket slösa pappershanddukar). Med salladsslunga metall kan du tvätta grönsakerna direkt i snurrskålen och lyfta silen så många gånger som behövs för att skölja igen med rent vatten innan du snurrar grönsakerna med några snabba drag, pumpar eller vevar. Torra grönsaker håller förband och kryddor mer effektivt så att du kan använda mindre för en hälsosammare sallad.

Dessutom lagras tvättade grönsaker bättre när de har torkats ordentligt, så att du kan snurra dina sallader torra och sedan förbereda luncher i flera dagar i förväg och ändå ha skarp grön sallad. Slungorna är också bra för att dränera pasta, skölja bönor och bär och dränera grönsaker som du har saltat för att dra ut vätskan ur.

Vad är en salladsslunga och hur fungerar den?

När det gäller konstruktion är salladsslunga i grunden en skål utrustad med en sil som är något mindre, täckt av ett lock som rymmer en vev eller vändmekanism. Silen vilar på en liten knopp eller knöl i botten av skålen. När knappen, vevet eller dragkraften aktiveras börjar den inre silen snurra. Salladsalladsslungor använder centrifugalkraft för att slänga vatten från salladsgrönsaker när den inre silen snurrar runt den centrala kärnan. Vattnet samlas i botten av skålen för att hällas av efter snurrning, vilket ger dig torra, fräscha, skarpa grönsaker eller grönsaker.

Hur mycket sallad kommer en salladssalladsslunga att hålla?

Salladsslungor finns i olika storlekar, så svaret på den här frågan beror på storleken på salladsslungan du väljer. Oavsett hur mycket salladsslungan kommer att hålla, är det viktigt att tänka på hur mycket salladsslungan ska hålla: en överbelastad salladsslunga kommer att skada bladen och eventuellt gå sönder. Om du packar i dina löv har du lagt till för mycket – grönsakerna bör staplas lätt i silen. Beroende på storleken på din salladsslunga och hur många grönsaker du måste tvätta och torka kan du behöva snurra flera mindre satser för att skydda dina löv från skador.

Hur ska jag underhålla min salladsslunga?

De flesta salladsskålar är diskmaskinssäkra, medan locken är mer benägna att handtvätta bara för att skydda fjädrar och strängar som driver salladsslungan. Med det sagt är de flesta snurrskålar lätta att torka av för hand, och vissa klara plastskålar kan skadas av diskmedelens slipande natur, så handtvätt rekommenderas överlag.

Viktigare än hur du tvättar salladsslungan är hur du torkar den. De flesta salladsslungor har metalldelar inuti snurrmekanismen, medan vissa har strängar. Slungorna är rimligt lufttäta när de är stängda, så det är viktigt att du torkar alla delar av salladsslungan ordentligt innan du sätts ihop igen för förvaring – inklusive sömmar och kanter som kan dölja vatten. Annars kan din salladsslunga utveckla rost eller mögel.

Hur valde ni bäst i test salladsslungor?

Här är kriterierna vi använde för att bedöma salladsslungornas kvalitet under vårt salladsslunga test.

Effektivitet

En bra salladsslunga måste först och främst bli grönsaker bra och torra

En bra salladsslunga måste först och främst bli grönsaker bra och torra, och den måste göra det effektivt. Du ska inte behöva snurra och snurra och snurra dina grönsaker, bara för att de ska komma ut fortfarande fuktiga. Och du ska inte behöva anstränga dig mycket för att snurra. En bra mekanism bör göra det möjligt för dig att arbeta inre korgen upp till hög centrifugeringshastighet, utan att kräva överdriven kraft eller hastighet från din sida.

För att testa hur bra varje salladsslunga metall torkade försökte vi torka en vanlig 140 gram låda med blandade grönsaker i varje. Vi vägde grönsakerna i gram direkt ur lådan, sedan igen efter tvätt, medan de fortfarande var våta. Efter att ha lagt de våta grönsakerna i salladsslungan och gett den fem pumpar eller vändningar på veven, vägde vi grönsakerna igen och lade sedan tillbaka dem i snurren och snurrade tills de verkade torra innan vi vägde en sista gång. Med de resulterande siffrorna kunde vi beräkna hur torr varje salladsslunga fick grönsakerna, hur snabbt den torkade dem och vilken procentandel vatten som återstod. Detta är något som vi insåg var väldigt viktigt under vårt salladsslunga test.

Kapacitet

Ju fler grönsaker du packar i en salladsslunga, desto svårare är det att få dem alla torra: Vatten förblir fastnat mellan löv som packas för tätt ihop, och den uppenbara centrifugalkraften på de grönsaker som sitter fast i mitten av skålen är inte lika stark. En bra salladsslunga måste därför vara åtminstone tillräckligt stor för att bekvämt passa hela 140 gram grönsaker – standardstorleken för de flesta salladsblandningar i livsmedelsbutiker. Om du inte kan torka det på en gång behöver du en ny salladsslunga. Det är trevligt att ha en ännu större kapacitet, speciellt om du gillar att göra middagar eller om du bara gillar mycket sallad, men det är inte absolut nödvändigt för de flesta.

Ingen av de salladsslunga bäst i testsom vi testade hade några problem med att hantera 140 gram sallad, men därifrån försökte vi skjuta dem till gränsen. För att se hur långt varje salladsslunga kunde gå, ökade vi mängden grönsaker till en och en halv gånger standard, och sedan – för de som kunde hantera det – dubbelt så mycket som originalet för hela 280 gram. För varje omgång upprepade vi vägningsprocessen från min första testomgång.

Rengöring och förvaring

Det är oundvikligen att salladsslunga kan vara lite ont att rengöra, eftersom de innehåller minst tre delar (skål, korg och lock). Bitar av löv kan fastna i korgens nät och i vissa fall kan det vara svårt att komma ut. Flerdelade lock kan också fånga salladsbitar i områden som är omöjliga att nå med en svamp och inte alla är diskmaskinssäkra. Men vissa korgar är lättare att rengöra än andra på grund av hålens storlek och form, och vissa lock demonteras, vilket också gör dem lättare att rengöra. Det var allt vi tog hänsyn till när vi testade salladsslungorna.

En salladsslunga är oundvikligen skrymmande, av de kapacitetsskäl som beskrivs ovan. Skålarna för de flesta salladsslungor rymmer minst fem liter, och det tar mycket skåputrymme. Men vissa salladsslungor försöker åtminstone minska sitt fotavtryck, medan andra bulkar det med kupolformade lock och handtag som sticker ut. Vi prioriterade det förra.

Andra kriterier

När vi testade salladsslungor under vårt salladsslunga test så följde vi även några andra kriterier. En salladsslunga kan vara väldigt frustrerande att använda om det inte är lätt att hålla stadigt på bänkskivan. De bästa snurrarna har silikonhandtag på botten så att de inte glider runt. Dessa dagar är det möjligt att hitta salladsslungor som kan manövreras med ena handen, men åtminstone bör en salladsslunga ha ett enkelt handtag så att du kan greppa skålen med ena handen medan du snurrar med den andra. Slungorna som vi testade med mekanismer som pumpade upp och ner behöll salladsslungan planterad på bänkskivan, i motsats till de som krävde att du drar en flik eller snurrar en vev, vilket kan skicka dem ur balans. Locket ska också vila säkert på plats och inte riskera att glida av medan du snurrar.

Det är också trevligt att ha en bromsmekanism av något slag, vanligtvis i form av en knapp ovanpå locket, för att snabbt stoppa korgen från att snurra. Du kan klara dig utan, men alla salladsslungor vi testade inkluderade en broms och vi uppskattade funktionen. Vi noterade också att vissa bromsar fungerade bättre än andra – vissa var långsamma, andra var svåra att trycka på, andra gnisslade högt.

Vissa snurrar kommer med ett hål eller galler i ena kanten av locket, vilket är tänkt att låta dig hälla vatten ur skålen medan salladskorgen fortfarande är inne. Detta är något bekvämt, men inte absolut nödvändigt, och ofta dåligt utformat också. Att hälla ut vatten kan enkelt resultera i att hälla grusigt vatten tillbaka genom korgen och i din sallad. Och om locket inte kläms på plats är det troligt att du tappar det och all sallad det med dig, direkt i diskbänken när du försöker hälla. Vi försökte hällpipen på varje salladsslunga som medföljde en, men gav i slutändan inte mycket vikt i min ranking.

Om en salladsslunga är för kraftfull – det vill säga om den snurrar för snabbt – riskerar den att skada ömma grönsaker och örter, för att inte tala om bär som du kanske vill torka i din salladsslunga. I mina tester noterade vi detta genom att torka ett gäng bräcklig koriander i varje salladsslunga och noterade om bladen kom ut blåmärkta eller skadade. Men när du torkar känsliga saker kan du alltid klä din bäst i test salladsslunga metall med några lager pappershanddukar för att mildra dess effekt, så vi bedömde inte grova salladsslungor för hårt, om de inte skadade även blandade grönsaker.

Slutligen måste en salladsslunga hålla. Salladsslungor förlitar sig vanligtvis på många brytbara plastdelar – skålar kan spricka, kugghjul kan börja glida – och även om vi inte har kunnat veta från en dags testning vilka som kommer att hålla, så höll vi ett öga på allt som verkade särskilt ömtålig eller opålitlig. Vi läste också igenom recensioner och letade efter röda flaggor i form av vanliga klagomål.

Vilka frågor ställde vi oss när vi bestämde bäst i test salladsslunga under vårt salladsslunga test?

1. Är den robust och välkonstruerad?

Efter du öppnat förpackningen var det första vi funderade på hur kvaliteten på material kändes i våra händer. Kändes silkorgen robust? Var plasten tjock eller tunn och benägen att knäcka? Verkade det som om det kunde hålla upp till regelbunden användning och kraftig tvätt, helst i diskmaskinen?

2. Är den rymligt?

De flesta kommer att vilja ha en salladsslunga som är tillräckligt stor för att enkelt rymma grönsaker för en familj på fyra, flera dagars skrivbordsluncher eller en liten middagsfest. Det här är inte bara en bekvämhetsfråga, utan också en användarupplevelse: om grönsaker packas för tätt i en liten korg, är det mer benägna att fånga vatten och sand och det tar längre tid att rengöra.

3. Är den stabil?

När du börjar pumpa en salladsslunga kan den gå i rörelse på ett seriöst klipp. Om det inte är utformat för att vara stabilt kan det snurra direkt från din disk. Det behöver inte sägas att det inte är det bästa sättet att göra dina grönsaker rena. I allmänhet kommer snurrare med bredbottnade skålar och funktioner som en non-stick-ring eller gummerade “fötter” att vara lättare att balansera och hålla sig stabila på disken.

4. Är den enkelt att använda?

En salladsslunga är bara lika bra som sin snurrning, så vi var mycket uppmärksamma på användarvänlighet: är det enkelt att få salladsslungan igång? Tar det mycket kraft att driva vev eller pump? Kan rörelsen göras med bara en hand eller kräver den avstängning? Har salladsslungan en “broms” -knapp för att snabbt stoppa när den är klar?

5. Är den lätt att rengöra?

Enligt design har salladsslunga en massa delar – inre korg, ytterkorg och lock åtminstone – som är i konstant kontakt med mat och vatten. Fukt och mögel kan vara ett problem om dessa vinklar inte rengörs regelbundet och ordentligt. Därför bör en väldesignad salladsslunga ha ett minimum av sprickor och sprickor på locket och en generöst stor och jämnt fördelad sil som gör det enkelt att skölja grönsaker utan att skada dem ..

6. Får den jobbet gjort?

Det här är ganska självklart: en salladsslunga kan se ut och kännas bra, men om den inte på ett tillförlitligt sätt får dina grönsaker rena och torra, är det svårt att rättfärdiga att investera pengarna eller skåputrymmet.

Under vårt salladsslunga test insåg vi att det är ganska enkelt att köpa en salladsslunga bäst i test.

Ska man tänka på storlek när man köper en bäst i test salladsslunga?

Vilken storlek salladsslunga som fungerar bäst för dig beror till stor del på dina behov och storleken på de måltider du förbereder.

De största produkterna rymmer cirka 6 liter sallad. Detta är mer än tillräckligt för den genomsnittliga familjen. De minsta slungorna har vanligtvis cirka 2,5 liter, perfekt för individer.

Förutom användning måste du också överväga dina lagringsfunktioner.

Salladsalladsslungor tar lite plats i skåpet. Detta gäller dubbelt så för produkter med stor kapacitet. Om utrymme är ett problem kan en mindre, mer kompakt enhet vara perfekt, även om det innebär att du torkar dina produkter i satser.

Bör man överväga salladsslungans material?

Du kommer att märka att de allra flesta salladsslunga är gjorda av plast, men ibland hittar du en modell gjord av rostfritt stål. Båda dessa material kan fungera bra, men de kommer att ha ett väsentligt annorlunda utseende. Dessutom är rostfritt stål mer hållbart, medan plast tenderar att vara mycket lättare.

Om du bara letar efter en salladsslunga bäst i test av funktionella skäl är något av plast ofta mer än tillräckligt för att hantera det du kastar på det. Å andra sidan, om du vill använda salladsslungan som serveringsfat, kommer alternativet rostfritt stål att tillgodose dina behov bättre.

Behöver jag hugga grönsakerna och frukten innan jag lägger dem i en salladsslunga?

För att tvätta grönsakerna och frukterna noggrant kanske du vill skära dem i små bitar innan du lägger dem i en salladsslunga. Du behöver inte finhacka eller finhacka grönsakerna. Klipp eller riv salladen eller andra blad så att vattnet når alla delar.

Hur lång tid tar det en salladsslunga att tvätta och torka salladsgrönsakerna?

Det tar vanligtvis mindre än 20 sekunder för en salladsslunga att fullgöra sitt jobb. Du bör sitta kvar med torra, krispiga salladsgrönsaker inom 15 sekunder efter att du pumpat ratten.

Hur mycket vatten ska jag lägga i salladsslungan?

Du kommer att vilja sänka ner grönsakerna i vatten så lägg till så mycket som krävs för att täcka dina frukter och grönsaker. Se till att använda kallt vatten istället för varmt eller varmt vatten för en krispigare yta.

Vad mer kan jag tvätta i en salladsslunga?

Annat än örter, frukt och grönsaker kan du tvätta små bitar av tyger som underkläder och näsdukar i en salladsslunga. Blanda bara en liten mängd flytande tvål eller diskmedel i vattnet och snurra kläderna några gånger för att rengöra dem.

Hur fungerar en salladsslunga?

En centrifug salladsslunga är ett mycket enkelt verktyg: en korg, gjord i ett slags galler, roteras av ett handtag på locket. En större behållare omsluter den primära korgen för att inte spilla platsen med vatten.

Med salladsslungan kan du snurra din sallad så snabbt! Först ska du bara skicka salladen under kallt vatten i diskbänken. Du kan suga salladsblad några minuter i klart vatten med lite röd vinäger för att bli av med sniglar och lera som finns kvar på bladen.

När du väl tvättat, separera bladen på din sallad och lägg dem i din centrifugkorg. Vanligtvis har en salladsslunga ett lock med ett draghandtag eller en vev. Dra i handtaget eller tryck på veven några gånger så att vagnen rör sig snabbt! Centrifugalkraften låter sedan dränera vattnet ur din sallad.

När du öppnar salladsslungan finns det vatten i skålen och salladen är torr (eller nästan torr)!

Men det finns mer att njuta av! Detta verktyg är naturligtvis ursprungligen planerat att snurra sallad, men det fungerar mycket bra med andra produkter som kokt spenat till exempel.

Behöver jag tänka på kapacitet när jag köper en salladsslunga bäst i test?

När du tittar på en salladsslunga bäst i test är en av de viktigaste sakerna du behöver tänka på kapaciteten du behöver. Om du bara torkar tillräckligt med grönsaker, grönsaker eller frukt för en eller två personer, välj definitivt en mindre modell. Medan en salladsslunga med en större kapacitet på 5 till 6 liter skulle vara mer lämplig för att förbereda sallad för en större familj, måste du komma ihåg att den också tar mer lagringsutrymme i ditt kök.

Om ditt utrymme är begränsat kanske du föredrar att välja en mindre salladsslunga istället, men sedan snurra salladen i satser. När du kontrollerar kapaciteten hos salladsslungor, se till att du kontrollerar korgens storlek, eftersom den blir mindre än skålens storlek.

Borde min salladsslunga bäst i test vara enkel att använda?

De bästa salladsdrivarna får inte bara din grönsaker torka effektivt – de är också de som är lättast att använda. Vissa salladsslungor erbjuder möjlighet att tillsätta vatten och tömma det utan att ta av locket – det här är en användbar funktion och sparar tid i köket. Du måste också tänka på vilken typ av salladsslunga som fungerar bäst för dig. Vissa människor föredrar hand-vevversionen, där du vrider på en ratt för att ställa in korgen. Andra tycker att de bästa salladsdrivarna är de där du trycker ner en ratt istället.

Alternativt kan det hända att en dragkabelnippel är den enklaste versionen att använda, där du helt enkelt drar i ett handtag för att få igång det. Det bästa alternativet är att leta efter en salladsslunga bäst i test som erbjuder mest snurrkraft med minst ansträngning, snarare än en som du måste veva hela tiden för att få din sallad ordentligt torr. Ett annat övervägande är om salladsslungan har en broms. Det här är inte en avgörande funktion, men det gör livet enklare om du kan stoppa korgen snurrar när du behöver det istället för att behöva vänta på att den saktar av sig själv. Under vårt salladsslunga test insåg vi att det är väldigt bra att ha en broms.

Ska man tänka på snurrtyp när man köper den bästa salladsslungan?

Vridningssystemet skiljer sig från en vridarmodell till en annan. Det är dock viktigt att ta hänsyn till den här punkten eftersom det är på det som bekvämligheten med att använda ditt redskap beror på. Så det bästa vridningssystemet kommer att vara det som gör att du kan rotera korgen så snabbt som möjligt och samtidigt spendera så lite energi som möjligt.

Är underhåll viktigt hos en bäst i test salladsslunga?

Underhåll är den andra aspekten att ta hänsyn till. Alla salladsslungorna pratar inte på samma sätt. Det är därför viktigt att granska de olika begränsningar som detta innebär. Ur designens synvinkel måste man erkänna att vridarna inte är de redskap som är lättast att underhålla. Så om möjligt, ta dig besväret med att ta reda på den här aspekten. Eftersom målet är att ge minsta möjliga ansträngning och inte öka de uppgifter som ska göras. Det bör noteras att vissa modeller med jämförelser som gjorts kan rengöras i diskmaskinen.

Läs också >>> Chokladfontän bäst i test

Slutsats

Med tanke på utrymmesövervägandena och kostnaden för vissa produkter, undrar många ofta om salladsslunga är värda det?

Detta beror naturligtvis allt på individen. Men om du tenderar att äta mycket grönsaker, sallader och andra fina produkter, kan en salladsslunga spara mycket tid.

Utan en bäst i test salladsslunga måste du handtorka sallad och grönsaker genom att lägga varje blad platt på en trasa och torka dem med pappershanddukar. Denna process kan lägga mycket tid på din matberedning. Och ofta kommer grönsakerna inte ut så torra som de skulle med en salladsslunga.

Oavsett vilken bästa salladsslunga du väljer är det osannolikt att du kommer att ångra köpet, eftersom även de billigaste sorterna sannolikt kommer att spara mycket tid och ansträngning nästa gång du serverar en hälsosam tallrik grönsaker blad till familjen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top