Bästa popcornmaskinen 2022 – Poppa enkelt popcorn hemma

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

OBH Nordica BigPopper

Retro Line Popcornmaskin

Champion Retro Popcornmaskin

Champion Popcornmaskin

Klicka här för att se fler popcornmaskiner.

Det är lätt nog att slänga in ett paket popcorn i mikrovågsugnen för att skaffa sig ett enkelt och väldigt gott mellanmål. Men de förpackade popcornpåsarna är oftast fulla av salt, fett och massa olika kemikalier. Lyckligtvis, med en popcornmaskin, så försvinner dessa risker och du kan njuta av ett fiberrikt och kalorieskuldfritt mellanmål som är klart på bara några minuter.

Men det är dock ganska svårt att köpa den bästa popcornmaskinen på nätet. Detta beror på att där finns så många olika viktiga saker som man ska tänka på. Något som gör köpet svårt är det faktumet att det finns en massa olika modeller som även finns i olika prisklasser. Det finns även affärer som tyvärr endast skriver om de positiva sakerna. De nämner alltså inte några nackdelar med fräsen för att då säljer det så klart bättre. Men detta innebär även att man inte får en klar bild av hur bra popcornmaskinen faktiskt är. Man vill ju inte köpa en popcornmaskin som man inte tycker om. Om man inte är så insatt kan därför köpet av en popcornmaskin bäst i test bli ganska svårt.

Men det är därför som vi här på Hantverksproffset.se har gjort en köpguide för popcornmaskiner. Vi listar även de bästa popcornmaskinerna som man kan köpa just nu. Det kan bli svårt att köpa en popcornmaskin eftersom där finns så mycket som man måste tänka på. Men genom att använda och läsa igenom vår köpguide så kommer det att bli betydligt enklare. Vi har sammansatt den här guiden genom att testa och använda några olika bra popcornmaskiner. Vi har också läst igenom andra tester och kundrecensioner. Med hjälp av den här informationen har vi sedan gjort en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom vår köpguide så kan vi garantera att du enkelt kan köpa den bästa popcornmaskinen.

Köpguide för bäst i test popcornmaskin 2022

Det är alltså ganska svårt att köpa den bästa popcornmaskinen på nätet. Det finns nämligen så mycket som man måste tänka på när man köper en popcornmaskin. Men det hela kommer att bli mycket enklare genom att följa vår köpguide. Det finns faktiskt några huvudsakliga faktorer som man måste tänka på. Det är så klart också viktigt att du väljer utifrån dina egna behov. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa popcornmaskinen 2022:

 • Kapacitet
 • Tillagningsmetod
 • Rengöring
 • Tillagningstid
 • Enkel användning
 • Inbyggd omrörning
 • Oljeanvändning
 • Typer av popcornmaskiner
 • Andra tillägg

Kapacitet

När det är filmkväll, tänk på vem du ska servera – om du behöver tillräckligt med popcorn för några vänner eller för en hel massa hungriga barn. Tänk också på om du vill ha en mindre spis som är lätt att ladda om eller en större spis som kan göra större satser.

Om du inte bor ensam och inte underhåller mycket, är det bäst att välja en maskin som producerar flera deciliter popcorn på en gång. Med alternativ inklusive 100 g, 150 g, 200 g, 300 g och 400 g storlekar, är popcornmaskiner dimensionerade efter hur många gram popcornportioner en maskin kan producera i en cykel. I allmänhet är 30 g rekommenderad servering för 1 person, därför bör 100, 150 och 200 grams popcornmaskiner vara idealiska för hela familjen eller när de underhåller vänner.

Medan popcornmaskiner med stor kapacitet är bra om du vill förbereda en stor sats i en cykel, kom ihåg att dessa enheter också tar mer bänkskåp eller skåputrymme. Tänk därför på var du ska förvara apparaten eller platsen där den kommer att sitta i ditt kök medan den används och kontrollera om dess mått kan passa in i det tillgängliga utrymmet

Tillagningsmetod

Det finns fördelar och nackdelar med varje tillagningsmetod, oavsett om det är spishäll, mikrovågsugn eller bänkskiva. Om oljefri matlagning är ditt mål, hittar du popcornmaskiner som rymmer det. Vill du att smöret ska smälta och tillsättas automatiskt? Det finns sätt att göra det också. Gillar du tanken på praktisk matlagning, eller är du stolt över dina poppkunskaper? Oavsett vad, det finns en perfekt popcornmaskin för hur du föredrar att laga mat.

Rengöring

Att göra borde vara en enkel uppgift – du vill trots allt komma tillbaka till din film. När de sista poängen går har du en skål eller två att tvätta, men du måste också rengöra din popcornmaskin, så överväg om du vill att din bosch diskmaskin ska kunna diskas.

Tillagningstid

När du njuter av en filmkväll med din familj eller vänner är det bra att ha en konstant tillgång på popcorn – om det är det mellanmål du väljer. För att nå detta ändamål är en popcornmaskin med snabba tillagningshastigheter idealisk. För att ta reda på hur snabbt en popcornmaskin är, kontrollera dess poppningscykel (kallas även tillagningstid). Denna specifikation anges vanligtvis när det gäller tillagningstid, som kan variera från 2 till 5 minuter.

Enkel användning

För att undvika besväret med att behöva lära dig komplexa kontroller eller tvingas rengöra en enorm röra när du är klar med din popcornmaskin är det bäst att välja en som har en enkel design. En enkel kontrollpanel och delar som lossnar för enkel rengöring bör räcka för att säkerställa bästa användarupplevelse. Se dock också efter funktioner som värmesäkra handtag, lättåtkomliga kontroller och behållare med mätmärken. Sådana funktioner gör det enkelt att använda när du tänder din apparat.

Även om de flesta popcornmaskiner inte är särskilt svåra att använda, kräver spishällsmodeller mest arbete. Detta beror på att du måste stå över spisen medan popcornen lagar mat och vrida handtaget för att rotera kärnorna. Dessa popcornmaskiner har också en mer komplicerad rengöringsprocess eftersom allt måste rengöras för hand och inte alla komponenter är hållbara.

Å andra sidan är mikrovågsskålar de enklaste att använda. Mät bara kärnorna, lägg dem i skålen och tryck på popcornknappen på din mikrovågsugn. De flesta av dessa skålar kan diskas i diskmaskin. Men dessa kräver uppenbarligen en mikrovågsugn och elektricitet. Varmluftspopcornmaskiner är någonstans däremellan. Du måste stå och titta på eftersom du kan behöva stänga av skålen. Och komponenterna är lätta att tvätta och ibland kan de till och med diskas i diskmaskin.

Inbyggd omrörning

Det sista någon vill är att sätta sig ner till bränd eller halvkokt popcorn. Det är därför några av de bästa popcornmaskinerna har en inbyggd omrörningsmekanism. Det håller kärnorna i rörelse när de poppar, så att du får en perfekt och jämnt tillagad sats.

Oljeanvändning

Vissa popcornmaskiner kräver olja medan andra inte gör det. För det mesta kräver spishällsmodeller olja så att kärnorna inte fastnar i botten av pannan. Mikrovågsskåp med popcorn gör det i allmänhet inte, eftersom det inte är nödvändigt för silikon, glas eller andra nonstick -material. Du kan dock tillsätta olja om du vill. Luftpopcornmaskiner kräver inte heller olja, även om du kanske vill tillsätta olja eller smör när popcornen är i skålen.

Typer av popcornmaskiner

Några av de grundläggande typerna av popcorntillverkningsenheter listas nedan

 • Kommersiella popcornmaskiner
 • Mikrovågsugn Popcornmaskiner
 • Spishällspopcornmaskiner
 • Varmluftspopcornmaskiner

Kommersiella popcornmaskiner

Kommersiella popcornmaskiner är användbara för att producera popcorn i stora mängder. De är också kända som Professionella popcornmaskiner eftersom de används främst i trånga områden som biografer och köpcentra. Dessa maskiner kommer dock att ta mycket utrymme på grund av sin bulkstorlek. Den kommer att innehålla en vattenkokare som spränger kärnorna med hjälp av värmeelement och motor som lika sprider kärnorna. Det räcker för arbetaren eller popcornmaskinen att lägga till kornen och slå på maskinen. Maskinen kommer att ta hand om andra saker, och popcornen kommer att pumpa ut ur vattenkokaren när de väl poppade helt.

Mikrovågsugnspopcornmaskiner

Denna typ av popcornmaskin förvaras i en mikrovågsugn, som namnet antyder. Du kan få färska popcorns inom några minuter. Allt du behöver göra är att dumpa popcornkärnorna i popcornmaskinen och förvara den i mikrovågsugnen. Olja behövs inte i denna typ av popcornmaskin eftersom popcornmaskinen använder mikrovågsugnen för att sprida kärnorna istället för olja. Du kan använda locket på popcornmaskinen för att tillsätta lite smör om du behöver det. När liktornarna dyker upp blandas detta smör med det eftersom toppen hjälper till att smälta det.

Varmlufts popcornmaskin

Som namnet antyder är poppens huvudåtgärd att använda varm luft. Popcornmaskinens huvudfack kommer att bestå av en fläkt som cirkulerar varm luft. Denna varma luft kommer att förånga fukten inuti kärnorna så att kärnorna kommer ut. Denna typ av poppar behöver inte olja, och därför är kalorierna också mindre.

Spishällspopcornmaskiner

En spishällspopcornmaskin är det bästa valet för att göra popcorn hemma. Det är ganska enkelt. Du måste tvätta och krydda popcornmaskinen innan du börjar poppa. Du kan använda vegetabilisk olja för att krydda pannan. För att sprida kärnorna måste du sprida ett enhetligt lager olja över pannan och slänga en halv kopp kärnor över den och hålla spisen på medelvärme. Luta pannan med specifika intervall för att sprida kärnorna lika så att kärnorna poppar bättre.

Andra tillägg

Varje funktion som gör det enklare att använda din nya popcornmaskin eller förbättra popcornets övergripande smak är definitivt värt att ha. Så se till att hålla utkik efter eventuella extrafunktioner när du köper en maskin. Det fina är att dagens apparater har alla möjliga tillbehör.

Till exempel kan vissa enheter levereras med recepthäften, serveringslådor, ångventiler som säkerställer att popcornen kommer ut torr och skarp, en inbyggd smörbrunn för att förbättra smaken, en plats för att tillsätta kryddor och till och med matlagningsskålar som dubbelt upp som en serveringsskål.

Förutom ovanstående tips om att köpa en popcornmaskin, är det viktigt att du bestämmer den perfekta maskinstilen för dig. Som nämnts i början av denna guide finns det olika stilar av apparater tillgängliga.

Exempelvis är utomhuspopcornmaskiner utformade för användning på öppen eld medan spishällsmodeller fungerar bäst med hushållsapparater som din gas- eller induktionsspis. Enheter i teaterstil är perfekta för att servera en stor grupp människor medan elektriska varmluftspopcornmaskiner är lämpliga för hälsomedvetna människor som vill undvika de extra kalorierna som kommer från smörda popcorn eller de som tillagas med olja.

Lista över de bästa popcornmaskinerna 2022

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Hur man förvarar popcornkärnor

Nu när du funderar på att investera i en popcornmaskin (eller bara köpte en), är chansen stor att du vill få ut det mesta av din nya apparat. Och oavsett hur stor din popcornmaskin är, kommer den bara att ge så bra den blir.

Det är därför det är viktigt att använda det bästa av popcornkärnor. Och vilket bättre sätt att göra detta än att se till att dina kärnor alltid är färska och redo att användas när du behöver dem? Här är vår guide om allt du behöver för att lagra popcornkärnor.

Vad du bör veta om popcornkärnor

Har du någonsin undrat hur popcornkärnor blir till det lätta, krispiga mellanmålet som vi alla älskar så mycket? Det visar sig att det faktiskt finns en vetenskap i det. Medan popcornkärnor kan se ut och kännas torra, så är de faktiskt inte det. De innehåller stärkelse och vattenhalt på cirka 13,5 till 14 procent. Så när du slänger dina kärnor i en popcornmaskin får värmen från apparaten att vattnet i fröna kokar och så småningom blir till ånga.

Eftersom ånga är tätare än vatten, sätter det press på kärnornas insida. Detta tryck fortsätter att byggas upp tills kärnorna inte har något annat val än att släppa trycket. De gör detta genom att explodera, vilket utsätter stärkelsen inuti för luft och viker för popcorn.

Varför du måste undvika kylning

När det gäller att hålla de flesta livsmedel färska längre, är den logiska åtgärden många människor vidtar att kyla. Denna konserveringsmetod är dock inte tillrådlig när det gäller popcornkärnor. För det första går det inte tekniskt dåligt med popcornkärnor. De tappar bara sin förmåga att poppa vilket är exakt vad kylning kommer att göra. Kylan i ett kylskåp gör att vattenmolekylerna i kärnorna fryser och sedan vandrar bort från fröna. Detta kommer i sin tur att torka ut kärnorna som stör deras förmåga att poppa och producera fluffiga popcorn.

Fuktig luft påverkar också poppningsförmågan. Att popcornkärnor innehåller cirka 14 procent vatten är ingen dum tur. Detta är faktiskt det perfekta fuktinnehållet för att säkerställa maximal poppning. Därför, när det finns överskott av vatten inuti kärnorna, dyker popcorn upp för snabbt och bildar täta osmakliga sfärer. Det är därför du lämnar dina kärnor utomhus medan du lagar mat är ett säkert sätt att garantera besvikelse nästa gång du använder dem.

Såhär bör du förvara popcorn kärnor

Som du kanske har plockat upp nu handlar det inte om att lagra popcornkärnor om att hålla dem färska. Du behöver bara se till att vattnet inuti inte ökar eller flyter ut i luften. Lyckligtvis finns det faktiskt ett mycket enkelt sätt att behålla vattenhalten i kärnorna – en lufttät tätning.

En lufttät behållare eller vakuumförsluten matpåse kommer att begränsa exponeringen för fukt, så att kärnorna kan behålla sitt ursprungliga vatteninnehåll. Och eftersom luft inte kan komma in kan du helt enkelt förvara behållaren vid rumstemperatur i ett svalt, torrt område som ett skåp, hylla, skåp eller skafferi. Den goda nyheten är att kärnor som lagras i en lufttät tätning kan hålla i minst 2 år eller mer.

Typer av popcorn

Det finns två typer av popcornkärnor: butterfly popcorn, som också ibland kallas snöflinga popcorn och svamp popcorn. Varje kärntyp ger popcorn som är unik i strukturen, vilket ger var och en en “bästa” användning.

Fjäril / snöflinga Popcorn

 • Oregelbundna former med ljusa, sköra “vingar” som sticker ut från alla sidor.
 • Mer öm, lätt och fluffig än svampkärnor. Det serveras bäst färskt för maximal crunch!
 • Används oftast på biografer, stadioner och karnevaler.
 • Ojämn form gör att du kan fylla serveringsstorlekar med mindre produkt för att maximera vinsten.

Svamp Popcorn

 • Kompakt, bollformad.
 • Större, tätare och mindre ömtålig än fjärilspopcorn.
 • Rund form och större yta håller bra mot omrörning och beläggningsprocesser.
 • Perfekt för gourmet -poppapplikationer där karamell, ost, choklad och andra beläggningar eller glasyr appliceras.
 • Bästa valet vid tillverkning av popcorn på spisen

Popcornterminologi

När du köper popcorn till en popcornmaskin ser du ibland att dessa termer används. Lär dig vad de betyder så att du kan se till att du köper den bästa popcornen för ditt företag!

Expansionshastighet: Expansionshastigheten mäter antalet poppade popcornportioner som produceras från en specifik mängd opoppade kärnor. Till exempel ger 2 dl popcornkärnor med en expansionshastighet på 38 38 dl poppad popcorn. En expansionshastighet mellan 35-40 anses vara av god kvalitet – ju högre expansionstakten är, desto större volym poppad majs.

Fuktinnehåll: För att säkerställa maximal poppeffektivitet är det bäst att sträva efter kärnor med ett fuktinnehåll någonstans mellan 13% och 14,5%. Även om popcorn med lägre fukthalt kanske inte dyker upp till sin fulla potential och ger några ohackade kärnor, kan popcorn med högre fuktinnehåll ge en seg produkt och begränsa dess expansionshastighet.

Kärnstorlek: Kärnstorlek mäts i K/10 g (kärnor per 10 gram). För att hitta kärnstorleken på popcorn mäts 10 gram popcorn och antalet kärnor räknas. Ju större antal kärnor desto mindre kärnstorlek. Kärnstorlek refererar helt enkelt till storleken – det påverkar inte direkt hur popcorn expanderar.

Typer av popcornkärnor

Varje kärnfärg dyker upp annorlunda, vilket resulterar i en subtil skillnad i storlek, textur och färg.

Gula popcornkärnor

Den vanligaste och billigaste popcorn -sorten. Den har en lite nötaktig smak.

Vita popcornkärnor

Har en neutral, ren popcornsmak. Det är bra för att lägga till smaker och kryddor.

Röda popcornkärnor

Poppar vita och lite mindre än de andra sorterna. Erbjuder en lätt, öm flinga med lite nötaktig smak.

Blå popcornkärnor

Poppar som liknar röd sort. Erbjuder en lätt, öm flinga med en unik, nötaktig smak.

Popcornolja

När du väljer matolja till din popcorn är det viktigt att tänka på oljens rökpunkt. Rökpunkten avser temperaturen vid vilken en olja bryts ner och slutar vara användbar. Vissa oljor kan inte hantera värmen från din vattenkokare, vilket kan sluta brinna och till och med förändra näringsinnehållet i din popcorn. En annan punkt att tänka på är smaken. Vissa oljor påverkar inte popcornens naturliga smak, medan andra kan ge en rikare smak.

Kokosolja och rapsolja är bland de mest populära popcornoljorna på grund av deras höga rökpunkter, hälsoegenskaper och neutrala smak.

Kokosolja

Fördelar
 • Mest populära oljetyp för popcorn i biografstil.
 • Raffinerad kokosolja har en rökpunkt på 170 –230 grader celsius som tål en vattenkokares höga värme.
 • Raffinerad kokosolja har en neutral smak och lukt.
 • Hög i naturliga mättade fetter som kan uppmuntra fettförbränning och kan bidra till att minska risken för hjärtsjukdomar.
Nackdelar
 • Kan påverka smaken av kryddor om för mycket raffinerad kokosolja används.
 • Oraffinerad eller jungfru kokosnötolja har en lägre rökpunkt (170 grader celsius) som kanske inte klarar vattenkokarens höga temperatur.

Rapsolja

Fördelar
 • Rökpunkten 200 – 250 grader celsius tål en vattenkokares höga värme.
 • Hög enomättat fett till mättat fettförhållande.
 • Budgetvänligt alternativ.
 • Har en ren, mild smak och lukt.
Nackdelar
 • Många innehåller GMO -ingredienser.
 • Hög i linolsyra, vilket kan orsaka inflammation vid överkonsumtion.

Solrosolja

Fördelar
 • Rökpunkten 230 grader celcius tål en vattenkokares höga värme.
 • Har en neutral smak och lukt.
 • Innehåller många vitaminer inklusive D, A, K och E.
Nackdelar
 • Hög i linolsyra, vilket kan orsaka inflammation vid överkonsumtion.

Avokado olja

Fördelar
 • Rökpunkt på 270 grader celsius tål en vattenkokares höga värme.
 • Raffinerad avokadoolja har en ren, neutral smak och lukt, medan oraffinerad har en mild, lite nötig och smörig smak.
 • Rik på antioxidanter och hälsosamma fetter, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för medvetna konsumenter.
Nackdelar
 • Typiskt ett dyrare alternativ.

Typer av popcorntillbehör

Det finns en mängd olika popcorntillbehör som gör det enkelt att erbjuda söta eller salta smaker till mecenater, eller som hjälper till att ta gissningarna på att göra och servera popcorn!

Popcorn -kit

Bekvämt förmätt för att passa en specifik popcornmaskinstorlek så att alla anställda kan arbeta. Engångsstil är idealisk för företag som inte regelbundet kommer att göra popcorn.

Popcorn skopor / behållare

Perfekt för professionellt försäljning av popcorn och för att ge kunderna olika popcornportionsstorlekar.

Popcorn salt

Ett superfint salt utformat för att hålla sig till popcorn och subtilt förbättra dess smak.

Popcornglasyr

Gör det enkelt att erbjuda smaksatt popcorn med minimal ansträngning.

Hur man använder en popcornmaskin

Popcornmaskiner är enkla att använda – de kräver bara några enkla omkopplare för att använda och bara två ingredienser, dessa användarvänliga maskiner gör det enkelt att piska upp omgångar het, färsk popcorn!

 • Vrid värme- och ljusreglaget till ON.
 • Tillsätt olja och låt värma i 3-4 minuter. Hur mycket olja för popcornmaskinen kan bestämmas med ett förhållande av 1 del olja per 3 delar popcornkärna.
 • När oljan är uppvärmd, slå på motorbrytaren och tillsätt popcornkärnorna.
 • När poppningen är klar stänger du av motorn och värmebrytarna. Kasta försiktigt popcorn från vattenkokaren genom att vrida rullstången. Det rekommenderas att använda en ugnsvant eller skyddshandske när du kastar popcornen eftersom vattenkokarens yta blir mycket varm.
 • Vid denna tidpunkt bör endast ljuset slås på. Detta kommer att hålla din popcorn varm och torr tills den serveras.
 • Om mer smör eller kryddor önskas, slutför detta steg utanför huvudenheten i en separat skål eller behållare.

Viktiga säkerhetsåtgärder

 • När du är klar ska du koppla bort maskinen från strömförsörjningen.
 • Använd alltid olja när du poppar kärnor; Använd aldrig med en torrgryta.
 • När du är färdig med att poppa och enheten har svalnat, rengör din popcornmaskin för att förhindra fettansamling och skydda maskinens livslängd.

Att välja rätt kommersiell popcornmaskin för ditt företag

De höga vinstmarginalerna i samband med att sälja popcorn gör köp av kommersiella popcornmaskiner till en potentiellt lukrativ sådan. De är ganska enkla, enkla maskiner som kräver relativt lite underhåll men ändå genererar höga vinstmarginaler. En popcornmaskin är en solid investering för ditt koncessionsställ, din idrottsarena eller annan underhållningsplats.

Kapacitet

För mindre arenor eller områden där användning kan vara enstaka gång, är det troligt att poppar som popar 100 till 500 g popcorn räcker. Dessa poppar kommer att placeras på bänkskivor eller kan placeras på stativ eller vagnar. I områden där volymen kan vara högre, till exempel biografer eller idrottsarenor, kan industriella popcornmaskiner som kan dyka upp mellan 700 g och 1,3 kg popcorn behövas.

Några av dessa enheter kommer att ha dubbla popcornmaskiner som dyker upp till 1,3 kg var och kan producera upp till 30 kg popcorn på en timme. Dessa större modeller är oftast monterade på stativ för att skapa en golvmodell.

Vattenkokare

Det finns ett antal vattenkokare som hjälper dig att hålla din popcorn flytande. Dessa vattenkokare är vanligtvis gjorda av rostfritt stål, och vissa är speciellt belagda för att städa upp en vind. Med antingen enkla eller dubbla armar erbjuder de stabilitet för att hålla vattenkokaren från att vända okontrollerat.

Vattenkokaren är där värme, popcorn och olja möts för att skapa popcorn, med hjälp av en mekanism som rör om blandningen för att säkerställa en jämn uppvärmning. Vissa modeller har till och med ett bekvämt oljeleveranssystem, så du behöver inte tillsätta olja för varje sats. Enheter med ett uppströms filtreringssystem kommer att ta bort ånga och ångor, vilket ger dig krispig popcorn och renare luft. Men doften flyter avsiktligt ut i atmosfären för att hjälpa dig att generera försäljning.

När majsen har poppat trillar den ner för att fylla skåpet. Många popcornmaskiner har ett uppvärmt däck eller en infraröd värmelampa för att hålla popcorn varm och skarp tills du är redo att servera den. Vissa modeller har också perforerade däck som gör att opackade kärnor kan falla bort från satsen popcorn, så att du bara serverar dina kunder den majs de vill ha.

Att maximera antalet kärnor som faktiskt poppar kommer att gå långt för att se till att maskinen fungerar för dig. När de väl har poppat effektivt kan kärnorna förvaras i ett förvaringsskåp som kan ha termostatkontroller för att hålla majsen skarp och varm tills servering.

Wattal

De bästa popcornmaskinerna kommer inte bara att ha hög effekt, utan de kommer att använda den för att sprida den högsta andelen kärnor. De mindre maskinerna sträcker sig från 688 till 1300 watt, medan de större kommer in på mer än 8000. Med watt i princip lika med hastighet, vill du ha en maskin som har effekt för att hålla jämna steg med snabb efterfrågan. Ju högre effekt, desto snabbare kommer trycket från expanderande ånga att byggas upp i kärnan, vilket får den att bryta ut till en fluffig, krispig perfektion.

Konstruktion

Kommersiella popcornmaskiner har fodral som är tillverkade av härdat glas eller plexiglas, med baser och hörn i rostfritt stål eller aluminium. Om din papper kommer att vara synlig för dina kunder, vill du se till att modellen du väljer har rep- och varptåligt glas för att din popcornmaskin ska se bäst ut. Några av dem har levande grafik och mycket dekorativa stativ, baser eller vagnar som kan erbjudas separat. Några modeller har iscensättningar för att marknadsföra din produkt.

Nästa steg för att säkerställa att dina popphandlar gör din majs effektivt är att upprätthålla en ordentlig rengöringsmetod. Även om den dagliga rengöringen av en popcornmaskin är relativt enkel, kommer fett och rester att byggas upp på vattenkokaren med tiden, vilket kan orsaka dålig prestanda. KaTom erbjuder specialdesignade vattenkokare som gör att din popcornmaskin fungerar som en ny.

Smaksatt popcorn

Du kan också ta din popcorn till nästa nivå genom att erbjuda speciella smaker som ost, kola eller vattenkokare. Det finns också vattenkokare majspoppor som är utformade för att leverera ett popcorn med en tillfredsställande balans mellan söta och salta smaker.

Spisblandare gör att du kan presentera färsk, söt karamellmajs på bara 15 minuter. Du vill se till att du väljer en popcorn som expanderar kraftigt för att ha tillräckligt med yta för att täcka popcornen helt. Ett brett urval av färgade och smaksatta glasyrer och salter kan lägga till lite variation i ditt urval.

Skåp och vagnar

Det finns två typer av iscensättning skåp. De med djupa brunnar håller popcorn varm, skarp och synlig tills den är redo att förpackas eller påsas. Den andra rymmer förpackade portioner så att du kan komma före rusningen. Vilken typ du än väljer kommer de flesta att ha bra belysning, ett värmeelement och levande grafik som hjälper till att generera impulsköp.

Många av dem kommer också att finnas på rullar, vilket gör det enkelt att rengöra under dem och flytta dem i din anläggning. Vagnar ger dig också rörlighet, och många har retrodesigner för att ge lite nostalgi till den här klassiska godbiten.

Servering med behållare och tillbehör

Det kommer att vara viktigt att ha olika serveringsstorlekar för att sälja kunder exakt det belopp de vill ha. Du kan behöva en bricka med en yta för en kopp för barnen eller ett gigantiskt badkar för hela familjen. Behållare varierar i storlekar från 10 g till 800 g i storlek och kan ha formen av en påse, låda eller badkar. Du vill också se till att du har automater för att lägga till den perfekta pricken över i: smör. Med dessa dispensrar kan du sleva eller pumpa topping direkt över popcornen för att möjliggöra exakta mängder för det perfekta smör till popcorn -förhållandet.

Hur man gör popcorn med olika sorters popcornmaskiner

Att göra popcorn med en omrörande popcornmaskin

Artiklar som behövs

 • Omrörande popcornmaskin
 • Popcornkärnor
 • Olja för att poppa
 • Mätinstrument
 • Skål
 • Krydda

En omrörande popcornmaskin levereras vanligtvis av en metall eller ett keramiskt “E” med ett större lock som är kupolformat och kan fungera som din skål. Börja med att vända skålen upp och ned och fäst den ordentligt på enhetens botten och lås den på plats för att förhindra spill.

Lägg till dina popcornkärnor och olja i din enhet. Många av dessa produkter levereras med en löstagbar del i lockets centrum för att göra det snabbt och enkelt att lägga till dessa två saker. Öppna den löstagbara delen och tillsätt dina ingredienser. Använd inte smör eftersom det tenderar att brinna. Du vill antingen använda rapsolja, kokosolja, vegetabilisk olja eller solrosolja.

Om din modell har en behållare för smör kan du lägga till den där. Detta kommer att droppa över popcornen när det dyker upp för en jämn beläggning, men det kommer inte att vara tillräckligt länge för att brinna. Du kan också mjukna den i mikrovågsugnen innan du använder den. Stäng locket, koppla in det i eluttaget och slå på det. Vissa märken har en strömbrytare medan andra startar automatiskt. Du bör se armarna vända och röra popcornen när den lagar mat.

Din tillagningstid varierar beroende på vilken typ av popcornkärnor du har (och deras färskhet) så lyssna på att de börjar poppa. Detta bör ta några minuter, och det ska snabbt dyka upp och sedan dö ner. När det slutar poppa, stäng av det och vänd det så att popcornen faller i serveringsskålen och stänger av den. Krydda det och njut!

Att göra popcorn med en varmluftspopcornmaskiner

Artiklar som behövs

 • Varmluftpopcornmaskin
 • Popcornskål
 • Mätskedar
 • Krydda

Att göra popcorn i en varmluftspopcornmaskiner gör att det kommer ut luftigt och fluffigare utan den oljiga beläggningen. Du väljer också smör- och saltnivåerna så att du kan göra hälsosammare popcorn.

Börja med att samla alla dina ingredienser och koppla in din popcornmaskin. Lägg din stora skål under pipen för att fånga popcornen när den kommer ut. Öppna dina popcornkärnor och mät din önskade mängd. Din modell kan komma med en mätanordning, men om den inte gör det borde en halv eller en deciliter popcornkärnor vara tillräckligt.

Ta bort skyddet och häll kärnorna i toppen av enheten i den medföljande behållaren. Sätt tillbaka plastskyddet över toppen av popcornkärnorna och skär den mängd smör du vill ha.

Din popcornmaskin kan komma med en mätbehållare på toppen för att smälta smöret, eller så kan du smälta det i mikrovågsugnen.

Slå på maskinen och var försiktig så att du inte vidrör insidan eftersom det blir varmt. Lyssna på popcornkärnorna för att börja poppa och låt dem falla ner i skålen. När poppningen saktar ner lutar du poppen mot din vänteskål och slänger in resten av popcornen. Koppla ur maskinen eller stäng av den, krydda din popcorn och njut!

Att göra popcorn med en större kommersiell popcornmaskin

Artiklar som behövs

 • Popcornmaskin
 • Popcornkärnor
 • Tre matskedar olja efter eget val
 • Mätinstrument
 • Skål eller påse
 • Krydda

Börja med att slå på din popcornmaskin och häll runt tre matskedar rumstemperaturolja i behållaren. Lyssna efter oljan som fräser. Du kan testa oljans värme genom att placera en enda kärna av popcorn i oljan och vänta på att den ska dyka upp.

När det väl dyker upp vet du att oljan är tillräckligt varm. Detta bör ta ungefär en minut att bli tillräckligt varmt – kanske två. Du kan sedan lägga till resten av popcornkärnorna. Häll runt en deciliter popcornkärnor i behållaren och stäng den. Stäng dörrarna också. Du bör höra popcornkärnorna börja dyka in på ungefär två eller tre minuter, och de ska börja rinna ut ur behållaren i maskinens botten.

När poppningen saktar ner kan du öppna popcornmaskinen och luta behållaren för att hälla ut all popcorn. Stäng av maskinen, krydda din popcorn, lägg i skålen eller påsen och njut av den! Oavsett hur du gör din popcorn (du kan till och med göra den utan maskin!), Kommer du att kunna njuta av färsk het popcorn året om. Gör så lite eller så mycket du vill och krydda det med dina favoritkryddor för att njuta mer.

Typer av popcornmaskiner

Mikrovågsugnspopcornmaskin

En mikrovågs popcornmaskin är uppenbarligen en som används i mikrovågsugnen. Möjligheten att lägga den i mikrovågsugnen ger dig en otrolig bekvämlighet. Du kan dyka upp fluffigt och friskt popcorn på bara några minuter. Att använda en mikrovågs popcornmaskin innehåller inga av de skadliga ingredienserna som du hittar i den förpackade mikrovågspopcornpåsen.

En typisk mikrovågs popcornmaskin är konstruerad av ett borsilikatglas som är temperatursäkert. Du kan också hitta dem gjorda av plast eller silikon. Om du väljer en plastversion, se till att den är BPA-fri. Plast får fortfarande innehålla BPA, och du vill inte ha det i din popcorn. Popcornlocket är vanligtvis silikon. Den kan användas för att mäta dina kärnor och för att smälta smör. Du kan enkelt lägga till lite smör inuti toppen, och när det värms smälter smöret och blandas i din popcorn.

En mikrovågs popcornmaskin tillagar dina popcorn snabbt, på ungefär två till fyra minuter. Du kan förvänta dig det med 28 dl popcorn. Om din popcornmaskin håller mer eller mindre kommer det att variera popptiden. Många popcornmaskiner kommer att rymma cirka 38 dl kärnor. Dessa maskiner är lätta att använda. Du mäter lämplig mängd kärnor och olja. Sedan ställer du in temperaturen på din mikrovågsugn. Många av dem har popcornknappar. Vänta några minuter, och precis så har du utsökt popcorn.

Om du snabbt njuter av hälsosamma, färska popcorn är detta ett utmärkt val. Du kan hitta en mikrovågsugnpopcornmaskin i en mängd olika färger och stilar. De flesta mikrovågsugnar är lätta att rengöra genom att helt enkelt torka dem med en tvålig och fuktig svamp. Många är också diskmaskinssäkra. Att använda en mikrovågs popcornmaskin är snabbt, enkelt och billigt.

Fördelar

 • Du behöver inte använda olja.
 • Den har en snabb genomsnittlig tillagningstid.
 • Ett prisvärt alternativ.
 • Lätt att städa.

Nackdelar

 • Du behöver ett par ugnsvantar.
 • De blir otroligt heta.
 • Vissa skålar av plast eller silikon kan fläcka.

Spishällspopcornmaskin

En spishälls popcornmaskin är idealisk för att göra en stor mängd popcorn utan att göra avkall på kvaliteten på din popcorn. Många känner att popcorn som tillverkats i en spishäll popcornmaskin nära efterliknar smaken av popcorn i en biograf.

En spishäll med popcorn är vanligtvis gjord av aluminium eller rostfritt stål. De är ett prisvärt och hållbart alternativ. Denna popcorn gör den enkel att använda ovanpå spisen. En popcornmaskine liknar en gjutjärnsgryta med lock som du vanligtvis skulle lägga på spisen. Det enda undantaget är att locket har en vev som fungerar som en mekanism för att röra kärnorna inuti. Veven håller kärnorna i rörelse och hindrar dem från att brinna och fastna i botten av grytan.

Du måste styra värmen själv så att popcornen inte bränns. När spinnaren är svårare att vända och poppningen har saktat ner, är det indikatorer på att din popcorn är klar och redo att njuta.

Spisarna i popcorn värms snabbt och behöver inte mycket olja för att få den godaste och mest hälsosamma popcornen. Medan kärnorna poppar kan du lägga till vilken typ av krydda du vill till popcornen. Du måste vara uppmärksam medan popcornen poppar. Du måste styra värmen för om kärnorna blir för varma brinner de. Spisarna med popcorn är enkla att rengöra genom att torka av dem med en torr handduk.

Fördelar

 • Gör en stor mängd popcorn.
 • Ett billigt alternativ.
 • Lätt att städa.
 • Enkel process att använda.

Nackdelar

 • Kräver manuellt arbete för att vrida veven.
 • Du måste kontrollera mängden värme.
 • Du måste vara uppmärksam medan popcornen poppar.

Elektrisk popcornmaskin

En elektrisk popcornmaskin ansluts till ett eluttag med en sladd. Sladden kan lindas under eller på något sätt runt maskinen när den inte används. Att slå in sladden hjälper till att göra den mer kompakt för förvaring när den inte används. Den elektriska popcornmaskinen är en lättanvänd maskin, men det är viktigt att locket sitter ordentligt. Annars kan du ha heta kärnor som flyger på dig.

Den elektriska popcornmaskinen har ett lock på sig som fungerar som en serveringsskål när popcornen är klar. Skålen är lätt att rengöra. Allt du behöver göra är att kasta den i diskmaskinen. Resten av maskinen behöver bara torkas av med en fuktig trasa. Om du inte gillar en spishäll, kan en elektrisk dopp vara rätt för dig.

Fördelar

 • Lätt att använda.
 • Enkel att rengöra.

Nackdelar

 • Får laga ojämnt.
 • Dina popcorn kan börja brinna.
 • Det kan spotta kärnor ur maskinen.

Varmluftspopcornmaskiner

Varmluftspopkornsmaskiner kallas också luftpopcornmaskiner. De är små apparater som passar i ditt kök. Deras enda syfte är att cirkulera varm luft runt popcornkärnor för att få dem att “poppa”. Dessa maskiner har en tapp på framsidan av dem som skjuter popcorn ur den i din skål. Den här maskinen använder en fläkt som är inbyggd i utmataren. Det är vanligtvis dolt och inbyggt i popcornmaskinens huvudfack.

Varmluftspopcornmaskiner kräver inte smör eller olja. När du har slagit på popcornmaskinen tar det några minuter att värma upp, och sedan börjar det skicka popcorn ut ur fronten. Varmluftspopcornmaskinen producerar lätt och fluffigt popcorn. Det finns ingen fet känsla med denna typ av popcorn.

Luftpopcornmaskinen kommer ofta med en mätkopp ovanpå popcornmaskinen, som gör att du kan mäta din kärna. Det fungerar som en smörsmältare. Du kan lägga ditt smör i mätkoppen och smöret smälter när popcornen dyker upp.

När din popcorn är klar kan du hälla smält smör på den. Du kan skapa smörig popcorn precis som du vill. Bara så fort du har hemlagad popcorn. Luftpopcornmaskinen tenderar att vara otroligt hållbar och förblir renare. Det finns ingen oljeuppbyggnad i tanken, vilket hjälper den att hålla sig ren.

Fördelar

 • Kommer i många stilar och färger.
 • Lätt att städa.
 • Lätt att använda.
 • Konsekvent nypoppad popcorn.
 • Ett hälsosamt sätt att laga popcorn.

Nackdelar

 • De är ett dyrt alternativ.

Lägereldspopcornmaskin

En lägerelds popcornmaskin är en som används över öppen låga. Den kan användas på en eld eller en grill. Denna typ av popcornmaskiner är vanligtvis någon typ av metall. Dessa är hållbara, starka och bekväma popcornmaskiner. Lägereldens popcornmaskiner är lätta och lätta att bära vart du än behöver.

Den har en låda med lock och en lång metallstång med någon typ av handtag i slutet. Handtaget är vanligtvis trä eller något material som inte blir varmt. På så sätt bränner du inte händerna medan du poppar din popcorn. Denna popcornmaskin är lätt att rengöra med en snabb torkning av en handduk.

Fördelar

 • Lätt att använda.
 • Lätt att använda när du campar.

Nackdelar

 • Måste användas över någon typ av öppen låga.
 • Kan bara göra en begränsad mängd popcorn.

Kommersiella Popcornmaskiner

En kommersiell popcornmaskin kallas också en professionell popcornmaskin. En kommersiell popcornmaskin blir det dyraste alternativet du tittar på att köpa. De går från 1500 till  4000 kr. De ger en betydande mängd hållbarhet, kvalitet och bekvämlighet.

En kommersiell popcornmaskin är en stor maskin som kommer att ta mycket plats. Den lagras inte bra. Om du planerar att hålla många fester eller filmkvällar kan detta vara den bästa maskinen för dig. Denna maskin är lätt att använda och kräver inte många ingredienser. Allt som behövs är standard popcorn, salt och smör eller olja.

Dessa maskiner erbjuder en mängd olika funktioner, men du kanske inte behöver eller vill ha dem. Det är viktigt att veta vad en maskin erbjuder eftersom du kanske betalar för något du inte kommer att använda. En av funktionerna är en hållbricka av metall.

Hållbrickan finns överst på maskinen, och den kan inte vara på när popcornmaskinen är på. Du fyller hållbrickan med kärnor och tillsätter ditt salt och olja. Sedan måste du stänga toppen innan du kan slå på maskinen. Innan du vet ordet av har du nypoppad popcorn. Det är ett åtagande att köpa en kommersiell popcornmaskin.

Fördelar

 • Otroligt hållbart.
 • Det gör en stor mängd popcorn.
 • Enkel att använda.
 • Den erbjuder många funktioner.

Nackdelar

 • Denna maskin är ett dyrt alternativ.
 • Ta upp en stor mängd rum.

Vanliga frågor om popcornmaskiner

Hur fungerar en popcornmaskin?

Den exakta metoden att poppa beror på vilken typ av popcornmaskin du köper. Det finns elektriska, spishäll, mikrovågsugn och varmluftspopcornmaskiner. Elektriska, spishäll och biograf popcornmaskiner använder het olja för att sprida kärnor och har en omrörararm som håller kärnorna i rörelse för jämn uppvärmning och för att förhindra bränning. Oljan värms antingen genom att slå på en elektrisk enhet eller genom att värma en spishällsmodell över en brännare.

Mikrovågsugn och varmluftspopcornspopcornmaskiner kräver inte användning av olja. Popcornkärnor placeras i botten av en mikrovågsskål med ventilerat lock. Värmen i mikrovågsugnen poppar majsen och skålen fylls när den dyker upp. Luftpopcornmaskiner innehåller ett värmeelement och en fläkt som cirkulerar varm luft runt popcornkärnorna. När popcornen dyker upp rör den sig upp och ut genom en ränna och in i din serveringsskål.

Hur långa är popcornmakarna?

Storleken på en popcornmaskin beror på vilken typ du köper. Vissa mikrovågs popcornmaskiner mäter bara 3 – 5 cm när de sjunker ihop för lagring. Höjden på mikrovågsmodeller av plast eller glas och elektriska popcornmaskiner beror på skålens storlek. I genomsnitt mäter dessa modeller cirka 20 till 30 cm långa. De högsta popcornmakarna är popcornmaskiner i biografstil. Bänkskivans modeller mäter cirka 45 – 60 cm långa, medan vagnar i stil med vagnar vanligtvis mäter dubbelt så högt.

Hur rengör du en popcornmaskin?

Se bruksanvisningen för rengöringsrekommendationer för din specifika modell. Se till att din popcornmaskin är avstängd, urkopplad om tillämpligt och sval efter användning innan du rengör den. De flesta mikrovågsugnspopcornmaskiner tillverkar diskmaskin. Popcornskålen på elektriska modeller kan också diskas i diskmaskin, men de elektriska komponenterna kan inte sänkas i vatten.

Spishällsmodeller måste torkas rena efter varje användning för att ta bort eventuella oljerester. De kan ofta tvättas för hand, men kanske inte diskmaskin. Varmluftspopcornmaskiner blir inte för smutsiga eftersom ingen olja används. De behöver helt enkelt torkas med en fuktig trasa och avtagbara delar, som matningsrännan och smörvärmningsfatet, kan tvättas med varmt tvålvatten.

Popcornmakarna på biograferna anstränger sig mest för att rengöra. Vattenkokaren kan torkas med pappershanddukar mellan användningar för att avlägsna oljerester och interiören kan regelbundet tvättas med varmt tvålvatten för att avlägsna oljeansamling.

Vad bör jag tänka på när jag köper en popcornmaskin?

Popcornmaskinens design

Det finns tre typer av popcornstoppar: spishäll, stora teaterstilar och luftpopcornmaskiner som använder elektricitet. Spishällspopcornmaskiner är den mest traditionella typen av poppar och är praktiska eftersom de är små och lätta att förvara och transportera. Den bästa typen av spishällstoppare fungerar på alla typer av spishällar, till exempel släta och induktionsområden.

De stora popcornmaskinerna som liknar dem på teatern är ofta utformade för att ha ett vintage -utseende, så de fungerar som unika inredningsdetaljer förutom att göra stora mängder popcorn. Många föredrar den här typen av popcornmaskiner på grund av popcornkvaliteten. Nackdelen är att de oftast är ganska dyra och tar mycket plats. Varmluftspopcornmaskiner har blivit populära de senaste åren eftersom de gör hälsosammare popcorn och kan användas i studenthem. De är också lätta att använda och rengöra.

Olje- eller luftpumpningsmetod

Förutom de tre huvudsakliga popcornmaskinsdesignerna använder popcornmakarna antingen varmluft eller olja för att spruta majsen. Olja är mer traditionell och ger popcornen en rikare smak som liknar eller är identisk med vad du skulle köpa på en biograf. Många popcornmaskiner tillåter en mängd olika oljor förutom olivolja, som kokosolja, så du kan ha ett hälsovänligt alternativ. Popcorn poppad med bara luft är mycket populära eftersom de är helt naturliga och i huvudsak kalorifria.

Du har kontroll över kryddor som salt, smör, socker och så vidare, beroende på din smak. Många säger fortfarande att popcorn med blåsor är blander även med kryddor, så om du verkligen vill ha den smaken i teaterstil är oljepopcornmaskiner vägen att gå.

Kapacitet

Popcornstorlekar varierar från så lite som 3 l per sats till 11 L. De stora popcornmaskinerna i teaterstil är de maskiner som gör så många som 11 L, så du kan fortsätta att göra omgångar för en stor folkmassa och aldrig känna att du kanske tar slut på popcorn. Många av dessa maskiner i teaterstil gör att du kan göra mindre omgångar i vattenkokaren om du vill, så du behöver inte vänta med att använda din popcornmaskin tills du har många människor över.

Spishällspopcornmaskiner och luftpopcornmaskiner gör vanligtvis en mindre mängd (i intervallet 38 – 42 dl/sats) och är bättre lämpade för mindre sammankomster eller familjer med 2-4 personer. Den mindre spishällen och luftpopcornmaskinerna är också mer praktiska om du har begränsat lagringsutrymme. Särskilt luftpopcornmaskiner är populära bland studenter, som inte alltid har tillgång till spishällar.

Popphastighet

Efter att ha vetat hur mycket popcorn en popcornmaskin kan göra, är din nästa oro troligen hur snabb popcornmaskinen gör det beloppet. De flesta poppar är väldigt snabba och kan göra sin fulla kapacitet på 3-4 minuter, med de större popcornmaskinerna som tar längre tid. Detta gör popcornmaskiner jämförbara eller ännu snabbare än att använda en mikrovågsugn, och popcornen är av högre kvalitet, precis som vad du skulle hitta på en mässa eller bio.

Vissa mindre luftpopcornmaskiner (avsedda för 4-6 personer) är extremt snabba eftersom du inte behöver värma någon olja först; dessa popcornmaskiner kan ta under 3 minuter.

Mätglaset

Många popcornmaskiner (särskilt varmluftspopcornmaskiner) kommer med en måttkopp som också fungerar som smörsmältare. Du kan mäta upp den exakta mängden oupphoppade kärnor som du behöver och sedan ställa koppen ovanpå paprikan (eller på den angivna platsen) för att smälta en smörstryk. Att smälta smöret och krydda din majs på det här sättet är mycket bekvämt och resulterar i rikare smaker, vilket är särskilt viktigt för luftpoppad majs, som ofta kritiseras som intetsägande.

Konstruktion

Konstruktionen av en popcornmaskin är mycket viktig eftersom de utsätts för extremt varma temperaturer, het olja och så vidare. De billigare popcornmaskinerna, som inkluderar många varmluftspopcornmaskiner, är ofta gjorda av plast med plastväxlar. Problemet med denna konstruktion är att plasten är benägen att skeva och till och med smälta om du använder maskinen mycket.

De bästa spishällspopcornmaskinerna kommer att vara gjorda av rostfritt stål eller aluminium. Rostfritt stål är den föredragna metallen eftersom den håller värmen mer konsekvent och är lättare att bara torka av. Många spishällspopcornmaskiner inkluderar vev av rostfritt stål med trähandtag för att flytta popcornen i vattenkokaren.

Vilka funktioner bör finnas på en kommersiell popcornmaskin?

På/av -knapp

Behovet av en på/av -knapp är nästan exklusiv för luftpopcornmaskiner eftersom de måste kopplas in. Utan en på/av -knapp kopplar du bara in popcornmaskinen för att börja värma den och måste koppla ur den för att stänga av den. Att ha knappalternativet sparar inte bara energi, men det är säkrare. Det är mycket svårare att komma ihåg att koppla ur hela maskinen efter att du har fått din popcorn, medan den tydligt märkta på/av-knappen påminner dig om att stänga av poppen.

Utfällbar popcorndörr

Att ha en utfällbar popcorndörr för de stora popcornmakarna i teaterstil är extremt bekvämt. Eftersom dessa maskiner gör så mycket popcorn behöver du tillgång till popcornen utan att spilla det överallt, eller behöva besvärligt nå inuti maskinen genom ett fönster. Med den utfällbara luckan drar du bara upp den som en låda och tar ut din popcorn. Många popcornmaskiner med den här funktionen ansträngde sig också för att försköna lådan och handtaget, så det ger poppen en retro och snygg appell.

Färre uppackade kärnor

Att ha “gamla pigor” (opackade kärnor) är ett problem som alla popcornmaskiner (luft, spishäll och teater) har. Det finns dock många popcornmaskiner som innehåller specialfunktioner som är utformade för att förhindra gamla pigor och poppa mer popcorn, så du behöver inte hantera en hög med kärnor längst ner i din skål. Popcornmaskiner som har kupoler, som luftpopcornmaskiner, med branta sidoväggar hjälper till att hålla kärnorna centrerade på matlagningsytan så att de alla värms upp och poppar jämnt och snabbt.

Inbyggda omrörningssystem på poppar i teaterstil är också extremt användbara, eftersom de håller kärnorna i oljan. Detta förhindrar att kärnor fastnar och brinner, och du behöver inte stå och vända majs manuellt. Du måste vanligtvis betala lite mer för en maskin med automatisk omrörning, men inte ett betydande belopp mer eftersom folk förväntar sig att maskiner i teaterstil har den här funktionen

Använder en mikrovågsugn

Denna popcornmaskin kombinerar hastigheten och bekvämligheten mikrovågs popcorn med majs av högre kvalitet från spishällspopcornmaskiner. Du lägger de opoppade kärnorna i en pappersbas med olja och täcker med lock. På 2-2 ½ minuter är popcornen klar. Nackdelen med den här typen av popcornmaskiner är att du måste använda en annan papperskopp varje gång, så det genererar mycket skräp. Det är dock ett bra alternativ till popcorn i säckar och är mycket billigare än de flesta spishällspopcornmaskiner. Dess design lämnar också praktiskt taget inga opoppade kärnor.

Hur rengör du en popcornmaskin?

Varje modell kan vara olika. Du bör läsa bruksanvisningen som medföljer din popcornmaskin innan du rengör den eftersom du gör det felaktigt kan skada den. Observera att vissa popcornmaskiner kan ha vissa diskmaskinssäkra komponenter och andra delar som måste tvättas för hand. Men det finns några allmänna riktlinjer du kan följa.

Spisskivor med popcorn kan ha ömtåliga redskap och måste alltid tvättas för hand. Om du ska använda en svamp eller diskborste, var försiktig och lägg inte för mycket tryck. Mikrovågsugn popcorn, som ofta är gjorda av glas eller silikon, är lättast att rengöra och kan diskas i diskmaskin. För elektroniska maskiner kan plastpipen diskas i diskmaskin men är inte alltid.

Vad kan du göra för popcorn?

Det första du ska veta är att det finns olika sorters popcorn för att poppa. Gula kärnor är större och används mest på biografer. Vita popcorn är dock mer öm. Det finns också röda och blå popcornkärnor att experimentera med.

Det finns många sätt att njuta av denna läckra godbit. Du kan helt enkelt smaksätta den med salt och peppar. Popcorn med smör eller olja och salt är ett annat enkelt val. Experimentera med olika oljor (tryffel, kokos, solros, etc.) för att upptäcka vad du gillar bäst.

Hur väljer du rätt popcornmaskin?

Rätt popcornmaskin beror verkligen på ditt kök. Mikrovågsugn popcorn och elektroniska är de enklaste att använda. För det mesta fungerar mikrovågs popcornmaskiner också som en skål, så du behöver inte smutsa eller förvara en extra maträtt.

Om du inte har mycket extra utrymme i ditt kök är elektriska popcornmaskiner bra eftersom de är kompakta och till och med kan lämnas utanför disken. Om du gillar att göra smaksatta popcorn, välj en spishällsmodell så att du enkelt kan smaksätta och lägga till smaker. Men de är i allmänhet det mesta arbetet när det gäller att städa.

Vilken popcornolja ska man använda?

Rökpunkten för oljan du väljer att popa din popcorn är kritisk. Rökpunkten är temperaturen när oljan bryts ner, och den ger inte längre något värde. När oljan bryts ner betyder det att de inte är effektiva i din popcornmaskin och kommer att brinna. Att bränna oljan kan förändra näringsvärdet på din popcorn. Det finns några oljor som inte påverkar popcornets naturliga smak, medan andra förbättrar smaken och gör den rikare.

Kokosolja

oceanolja är den vanligaste och populära oljan som finns i popcorn på bio. Raffinera kokosolja har en rökpunkt mellan 170 och 230 grader celsius. Den har en smak och lukt som är neutral. Denna olja innehåller mycket mättat fett, vilket kan hjälpa till att bränna fett samtidigt som det minskar risken för hjärtsjukdomar. Om för mycket raffinerad kokosolja används kan det påverka smaken av kryddor som läggs på popcornen.

Rapsolja

Rapsolja är en prisvärd olja. Den har en ren och mild lukt och smak. Den har en hög rökpunkt mellan 200 och 250 grader celsius. Det är högt i enkelomättat fett jämfört med dess mättade öde. Det kan ha GMO -ingredienser.

Solrosolja

Solrosolja har en mellanliggande rökpunkt på 230 grader Celsius. Den har en neutral lukt och smak. Den innehåller vitaminer inklusive A, D, K och E.

Avokado olja

Avokadoolja har en otroligt hög rökpunkt på 270 grader Celsius. Avokadoolja tenderar att vara en dyrare olja att använda. Raffinerad avokadoolja har en ren neutral lukt och smak. Avokadoolja som inte är raffinerad har en mild smörig och lätt nötaktig smak. Det innehåller mycket nyttigt fett och antioxidanter.

Vilka olika sorters popcorn maskiner finns?

Mikrovågugnspopcornmaskiner

Som namnet uppenbarligen antyder är en mikrovågs popcornmaskin en som du placerar i mikrovågsugnen. Denna typ av popcornmaskiner ger dig den stora lättheten och bekvämligheten att kunna njuta av färska och friska popcorn på några minuter.

En typisk mikrovågs popcornmaskin är gjord av temperatursäkert borosilikatglas som du kan fylla med kärnmjölk till toppen. Eftersom huvudglasbehållaren är mikrovågsugn kan du också mikrovågsugna din popcorn utan att använda olja. Det finns också andra sorter som är gjorda av mikrovågsugnplast.

Locket på denna popcornmaskiner är ofta tillverkat av kisel och tjänar två huvudsyften: det fungerar som ett kärnmått och används också för att smälta smör. Så om du gillar dina popcorn med lite saltat smör är det bara att lägga en liten klick smör på locket. När kärnkärnorna börjar poppa hjälper locket till att smälta smöret och du kan njuta av utsökt saltat smörpopcorn!

I genomsnitt tar varje mikrovågs popcornmaskin cirka två till fyra minuter att poppa nästan 28 dl popcorn. Det beror dock också på popcornmaskinens storlek och behållaren som följer med.

Varmluftspopcornmaskiner

Dessa popcornmaskiner använder uppvärmd luft för att göra popcorn. De består av ett inbyggt fläktsystem som finns i deras huvudfack. När luftuppvärmningsprocessen är påslagen kommer pipan att skjuta ut färsk popcorn inom några minuter som hjälper till att tillaga kärnorna ordentligt och noggrant.

Den mest utmärkande egenskapen eller kvaliteten hos en varmluftspopcornmaskin är att den producerar superfluffiga och luftiga popcorn som inte är fet alls. Det låter dig också välja hur mycket smör eller salt du vill ha på din popcorn. Även om många människor föredrar mikrovågsugnpopcornmaskiner eftersom de är så otroligt bekvämt och snabbt, luft-poppade popcorn är faktiskt ett mer prisvärt och hälsosammare alternativ.

En typisk varmluftspopcornmaskin levereras med den huvudsakliga poppmaskinen som har ett plastskydd fäst vid toppen. Vissa sorter har också en mätkopp som hjälper dig att mäta den exakta mängden kärnor. Många föredrar ofta att använda mätkoppen på toppen för att smälta smöret. Så medan kärnorna dyker upp i maskinen smälter smöret samtidigt som du sedan kan hälla över din nypoppade popcorn och sluka smaskigt popcorn på bara några minuter.

Spishållspopcornmaskin

Dessa popcornmaskiner har granskats för att vara de bästa av alla popcornmaskinsalternativ när det gäller bekvämlighet, hållbarhet, popcornkvalitet och kvantitet. Det fungerar riktigt bra för tider när du vill göra mycket popcorn utan att kompromissa med kvaliteten. Spispopcornmaskiner sägs ha förmågan att producera den typen av smak popcorn som du får på biografer. Den huvudsakliga popcornkrukan är vanligtvis tillverkad av rostfritt stål som garanterar stor hållbarhet och gör den lätt att använda på spisen.

Dessa är i princip specialiserade grytor som kan laga popcorn vid den önskade temperaturen. Allt du behöver göra är att vrida din brännare till låg värme och tillsätt sedan önskad mängd kärnor med några matskedar olja. Medan kärnorna poppar kan du också lägga till dina favoritkryddor tillsammans med smör för en mer smakrik portion popcorn. Det finns ett stort utbud av spishällspopmakare där ute, var och en med sina specifika egenskaper och egenskaper.

Kommersiella popcornmaskiner

Även kända som “Professionella popcornmaskiner”, det här är några av de dyraste poppmaskinerna som finns tillgängliga. Medan deras priser varierar från 1500 till 4000 kr, är de lika lovande när det gäller kvalitet, hållbarhet, bekvämlighet och effektivitet. Nackdelen med dessa popcornmaskiner är att de är skrymmande och stora, så de tar mycket plats. De är dock perfekta för stora evenemang och galor, eller för de tider då du behöver göra riktigt stora partier popcorn.

Att använda dessa kommersiella popcornmaskiner är ganska enkelt och allt du behöver är kärnor, salt och lite olja. De levereras vanligtvis med metallbrickor som är fästa på maskinens ovansida som måste stängas av när maskinen slås på. Med andra ord, när du häller i kärnorna med salt och olja måste du stänga metallöverdelen och slå på maskinen.

En av kärnorna har helt poppat, stäng helt enkelt av maskinen, dra i spaken som finns där på sidan av behållaren och ta ut nypoppad popcorn i en skål. När du köper en kommersiell popcornmaskin är det oerhört viktigt att kontrollera de viktigaste funktionerna eftersom det kan vara ganska dyrt och du inte vill att dina pengar ska gå till spillo.

Kan man göra popcorn på olika sätt?

Att göra popcorn med en popcornmaskin i biostil

Popcornmaskiner i teaterstil är på samma sätt utformad som en popcornmaskine i hemmet. Men elektriska modeller av dessa maskiner varierar när det gäller deras värmekällor. Vissa av dessa maskiner har spishällar eller ugnenheter som har konvektionsvärme och mikrovågsugn.

När du använder en popcornmaskin i teaterstil, här är de grundläggande sakerna du behöver:

 • Popcornmaskiner i biostil
 • Popcornkärnor
 • Olja
 • Mätinstrument
 • Påse eller skål
 • Krydda

Steg 1: Börja med att lyfta en av vattenkokarens metallflikar.

Detta låter dig öppna den så att du kan lägga till ingredienserna. Se till att de är i ett jämnt lager och täck dem. Fortsätt att ansluta popcornmaskinen och slå på den. När kärnorna tillagas tenderar popcornen att spilla över vattenkokarens sidor och samlas i botten av popcornmaskinens glaskärl.

Steg 2: När kärnorna börjar dyka upp långsammare stänger du av maskinen.

När tillagningen stannar, skrapa genom popcornen med en sked eller en stor sked så att de ohackade kärnorna och de små smulorna faller ner i en smullåda som ligger längst ner på maskinen.

Steg 3: Tillsätt lite smör.

Använd en mikrovågsugn, smält en matsked smör och ringla över toppen av popcornen med en sked och ge den en jämn beläggning.

Steg 4: Servera din nyhoppade popcorn.

Du kan lägga dina popcorn i din önskade behållare, till exempel i en skål eller en brun papperslunchpåse.

Njut av dina biograf popcorn!

Att göra popcorn med en omrörande popcornmaskin

Denna popcornmaskin levereras vanligtvis med ett keramiskt eller metalliskt “E” med ett kupolformat lock. Det kupolformade locket kan också fungera som en skål. När du använder denna typ av popcornmaskin, börja med att vända skålen upp och ner, fäst den på basenheten och lås den på plats. Detta hjälper till att förhindra spill under tillagningen.

Vill du göra popcorn med en omrörande popcornmaskin? Tja, här är ingredienserna som måste vara:

 • Omrörande popcornmaskin
 • popcornkärnor
 • Olja
 • Mätinstrument
 • Väntande skål
 • Kryddor eller salt

Steg 1: Lägg till dina popcornkärnor.

Tillsätt några popcornkärnor och olja i popcornmaskinen via den avtagbara delen i lockets centrum. Det är lämpligt att antingen använda solrosolja, vegetabilisk olja, kokosolja eller rapsolja.

Steg 2: Tillsätt smör.

Tillsätt smör i behållaren eller mjuka upp smöret i mikrovågsugnen innan du lägger det i behållaren. Detta ger popcornen en jämn fet beläggning.

Steg 3: Börja använda din Popcornmaskin.

Fortsätt att stänga locket och slå på maskinen. Du kommer att märka att armarna kommer att börja vända och omröra popcornkärnorna när de börjar laga mat. Tillagningstiden varierar beroende på antalet kärnor och deras färskhet. Poppen börjar snabbt och försvinner långsamt.

Steg 4: Stäng av den.

När poppningen slutar stäng av den, vänd på den så att popcornen faller ner i vänteskålen och låt den vila. Krydda din popcorn och njut!

Att göra popcorn med en varmluftspopcornmaskin

Älskar du att äta popcorn som är luftig och fluffig? Om du gör det, här är de saker du behöver för varmluftspopcorn:

 • Varmluftspopcornmaskin
 • Popcornkärnor
 • Popcornskål
 • Mätskedar
 • Kryddor (salt, smör, socker etc.)

Steg 1: Plug-in din varmluftspopcornmaskin.

När du har alla dina ingredienser, koppla in din varmluftspopcornmaskin. Lägg skålen under pipen för att samla popcornen. Du använder en mätsked för att mäta din önskade mängd majs. Även om du inte har en mätsked borde ungefär en1dl kärnor vara tillräckligt.

Steg 2: Häll i popcornkärnorna.

Ta av skyddet och häll några kärnor på varmluftspopcornmaskinens behållare. Lägg tillbaka plastskyddet ovanpå kärnorna och mät önskad mängd smör och salt.

Observera: Medan vissa poppar kommer med en mätbehållare på toppen som används för att tillsätta smör, gör andra det inte. Om din popcornmaskin saknar denna behållare kan du smälta ditt smör i mikrovågsugnen.

Steg 3: Slå på din maskin.

Slå på varmluftsbehållaren och rör inte den på insidan. Lyssna på poppljudet när kärnan dyker upp. När pops saktar ner och all majs har poppat, häll ut i skålen.

Steg 4: Stäng av maskinen.

När du är klar med att göra din popcorn, stäng av maskinen, krydda popcornen och gräva i!

Kan du poppa ris i en popcornmaskin?

Att rispa ris kan skapa ett gott sött eller smakligt mellanmål eller en dessert, men det är inte lika lätt som att poppa popcorn. Ris kräver fukt i kornen och en behållare med hög värme, till exempel en popcornmaskin. De ska dock inte vara kokta i en riskokare, även om de förstås är väldigt fuktrika.

Popcornmaskiner kan poppa ris och göra dem till ett roligt mellanmål eller garnering till desserter. Även om du är medveten om att råris som du köper från butiker inte har mycket fukt i det, och om du försöker popris som popcorn, kan du sluta med bränt ris. I den här delen av textn kommer vi att prata om vad det innebär att poppa ris, om det kan göras i en popcornmaskin och hur man poppar ris hemma.

Vad betyder poppris?

Vi har alla hört talas om att poppa kärnor och göra popcorn, men har du någonsin sett ris poppa? Poppat ris, även känt som puffat ris är ett mycket traditionellt sätt att äta ris i många delar av Asien.

Nu kanske du inte vet vad poppris betyder eftersom det inte är ett koncept som många känner till. Även om poppat ris och puffat ris är termer som används omväxlande, är det skillnad mellan dem. När rispåsar har riskornen skrov och kli fortfarande intakta. Du värmer kärnan tills den exploderar från sitt hårda yttre skal och skapar en oregelbunden form som liknar popcorn.

Vetenskapen bakom att poppa ris är på grund av den fukt som finns kvar i riskärnan, det värms upp och förvandlas till ånga, som sedan driver riset att dyka ut ur skalet när det blir för varmt. Olika typer av ris som korn, amarant, quinoa och nästan alla andra ris som du tänker på kan poppas med värme. Det enda är att vissa av dessa ris inte helt poppar som popcorn, utan vänder ut och ut och puffar lite, vilket gör dem mycket smaskiga att äta.

Poppat ris är mycket hälsosamt, det har en blandning av fiberrik, protein och komplexa kolhydrater. De ger dig en utbrott av energi med ett lågt kaloriinnehåll, det är perfekt för människor som är oroliga för sitt kaloriintag men vill ha en måltid som kommer att fylla.

Kan du poppa ris i en popcornmaskin?

Nu är frågan om du kan använda en popcornmaskin för att popa ris också eller är det inte möjligt? Tja, som nämnts tidigare, allt du verkligen behöver är en bra värmekälla för att popris, vilket är exakt vad en popcornmaskine är. Popcornmaskiner kan poppa ris och göra dem till ett roligt mellanmål eller garnering till desserter.

Men det kan också vara farligt, eftersom det kräver mer värme för riset att dyka upp, därför måste du vara mycket försiktig när du tar ut riset efter att det har poppats eftersom det kan vara riktigt varmt och bränna händerna.

Du skulle anta att precis som popcorn skulle riskorn spricka helt och blåsa ut som popcorn, men det är svårt att poppa ris jämfört med en majskärna i en popcornmaskin. Detta beror på att råris som du köper från butiker inte har mycket fukt i sig och därför om du försöker poppa ris som popcorn kan du sluta med bränt ris.

Hur man poppar ris i en popcornmaskin

Den första personen som upptäckte puffat ris var en botaniker vid namn Alexander Pierce Anderson som forskade på stärkelsekristaller. Han värmde stärkelsekorn, eller med andra ord ris i ett lufttätt glasrör tills riset började bryna. Han förutspådde att när han skulle bryta röret och ångan skulle släppas, skulle en reaktion inträffa. Därför bröt han röret och släppte ut ångan från vilken en explosion uppstod som producerade puffat ris.

När du lägger ris i en popcornmaskin behöver du bara två huvudartiklar; en popcornmaskin och ris (stärkelsekornen). Det är inte så komplext att poppa ris, bara häll riset i popcornmaskinen och vänta på att riskornen ska dyka upp.

En anledning till att det kanske inte dyker lika snabbt eller fullt ut som popcorn är för att det inte har mycket fukt så se bara till att riset du använder inte torkar helt. Denna metod är en av de enklare metoderna för att poppa eller puffa ut riset. Andra metoder som att steka dem eller laga dem tar längre tid och involverar andra ingredienser som att tillsätta vatten eller olja.

För att poppa ris i en popcornmaskin behöver du helt enkelt en bra mängd värme som kan skapa ånga. Inga specifika ingredienser krävs som olja, smör eller vatten. Temperaturen vid vilken rå ris poppas är cirka 240 ° C i ungefär 30 till 25 sekunder eller vid en temperatur av 275 ° C i 40 till 45 sekunder.

För att ge ditt poppade ris en smak kan du också lägga till olika kryddor som salt, chiliflakes, peppar, vitlökspulver och mycket mer när du lägger till riskornen till popcornmaskinen.

Om du vill njuta av ditt poppade ris som en efterrätt kan du lägga till smält choklad eller karamell på det poppade riset efter att de har poppats i stället för inuti popcornmaskinen, eftersom det bara skulle göra en röra. Om du är sugen på ett lätt mellanmål eller något krispigt att knapra på, ta ut din popcornmaskin, lägg i riset, luta dig tillbaka och titta på rispoppen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top