Bästa pizzaspaden 2022 – Hantera pizza som ett proffs

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Kamado SUMO Akaciaträ

Dorre BBQ Trähandtag

Eva Solo Rostfritt Stål

Eppicotispai Pizzaspade

Klicka här för att se fler pizzaspadar.

Bästa pizzaspaden 2022

För att få en bra och krispig botten på pizzan så måste du ha ett verktyg som du kan överföra pizzan till och från ugnen eller grillen. Det bästa sättet att göra detta är med en pizzaspade – det långa handtaget gör det enkelt att når långt in i pizzaugnen så att man kan se till att pizzan blir klar så snabbt som möjligt. Pizzaspadens platta yta i änden av skaftet som gör så att man enkelt kommer under pizzan och pizzan riskeras då inte att förstöras.

Men det är dock ganska svårt att köpa den bästa pizzaspaden på nätet. Detta beror på att där finns så många olika viktiga saker som man ska tänka på. Något som gör köpet svårt är det faktumet att det finns en massa olika modeller som även finns i olika prisklasser. Det finns även affärer som tyvärr endast skriver om de positiva sakerna. De nämner alltså inte några nackdelar med fräsen för att då säljer det så klart bättre. Men detta innebär även att man inte får en klar bild av hur bra pizzaspaden faktiskt är. Man vill ju inte köpa en pizzaspade som man inte tycker om. Om man inte är så insatt kan därför köpet av en pizzaspade bäst i test bli ganska svårt.

Men det är därför som jag här på Hantverksproffset.se har gjort en köpguide för pizzaspadar. Jag listar även de bästa pizzaspadarna som man kan köpa just nu. Det kan bli svårt att köpa en pizzaspade eftersom där finns så mycket som man måste tänka på. Men genom att använda och läsa igenom min köpguide så kommer det att bli betydligt enklare. Jag har sammansatt den här guiden genom att testa och använda några olika bra pizzaspadar. Jag har också läst igenom andra tester och kundrecensioner. Med hjälp av den här informationen har jag sedan gjort en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så kan jag garantera att du enkelt kan köpa den bästa pizzaspaden.

Köpguide för bäst i test pizzaspade 2022

Det är alltså ganska svårt att köpa den bästa pizzaspaden på nätet. Det finns nämligen så mycket som man måste tänka på när man köper en pizzaspade. Men det hela kommer att bli mycket enklare genom att följa min köpguide. Det finns faktiskt några huvudsakliga faktorer som man måste tänka på. Det är så klart också viktigt att du väljer utifrån dina egna behov. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa pizzaspaden 2022:

 • Material
 • Handtagslängd
 • Storlek och form
 • Specialfunktioner
 • Pris

Material

En av de viktigaste aspekterna av en pizzaspade är dess material. Pizzaspadar finns i trä, kompositer i trä, aluminium och rostfritt stål. Nedan följer några av fördelarna och nackdelarna med var och en.

Trä

Trä är det vanligaste pizzaspadesmaterialet, delvis för att det är det mest klassiska av alternativen. Den är tillräckligt stark för att ge tillräckligt stöd till tunga livsmedel, även på paddlar med långa handtag. Det tål också användning i ugnar som lagar mat vid mycket höga temperaturer och ger lätt släpp av rå deg. På grund av den egenskapen väljer vissa operatörer att använda träpizzaspadar för att sätta föremål i ugnar, sedan tunnare metallpizzaspadar som lättare kan glida under kokta föremål för att hämta dem.

Träpizzaspadar kräver särskild vård. Till exempel bör de aldrig blötläggas i vatten eller rengöras i diskmaskinen och måste torkas ordentligt efter tvätt för att förhindra sprickor och snedvridning. Vissa användare gillar också att gnugga mineralolja i träet ibland för att hjälpa till att förlänga dess livslängd. Träpizzaspadar är vanligtvis det tyngsta alternativet, och större kan vara lite besvärligt för vissa kockar. På grund av utmaningarna med att desinficera träpizzaspadar har de förbjudits eller begränsats av koder i vissa områden. Kontrollera dina lokala hälsoavdelningsföreskrifter för användning av träredskap innan du köper ett.

Komposit

Kompositpizzaspadar är gjorda av en kombination av trämaterial och hartser. Eftersom hartserna förstärker spadens kroppar kan dessa vara tunnare än träpizzaspadar, vilket innebär att de lättare kan glida under färdiga pizzor och bröd. Sammansatta pizzaspadar är vanligtvis också tvättbara, vilket gör underhållet mycket enklare än trävarianten.

Kompositpizzaspadar kan också vara tunga och de kan inte ha handtag så länge som de som används på pizzor i trä och metall. Det här kanske inte är ett stort problem vid operationer med låg volym, men i kök med högre volym med däckugnar som rymmer flera pizzor kan ett kort handtag göra det svårt att flytta och ta bort pizzor längre bort på däcket. Eftersom de kan tvättas och desinficeras samtidigt som de upprätthåller ett attraktivt utseende, används de ibland för att servera pizza och andra livsmedel direkt till kunderna.

Metall

Metallpizzaspadar har blad av antingen aluminium eller rostfritt stål. Dessa spadar är hållbara och metallen är lätt att rengöra och underhålla. Eftersom metallen kan bibehålla sin styrka även i tunna lakan kan metallpizzaspadar göras mycket tunnare än trä- eller kompositspadar, så att de lättare kan glida under bröd och pizzor.

Tyvärr tenderar rå deg att klamra sig mer vid metall än trä, varför vissa operatörer håller både trä och metallpizzaspadar till hands. Om en metallpizzaspade används för att placera rå deg i ugnen måste mjöl eller majsmjöl antagligen användas som släppmedel. De flesta metallpizzaspadar har trähandtag, men vissa har ihåliga metallhandtag. Vissa modeller med metallhandtag har också gummi- eller plasthandtag nära knivarna för att förhindra brännskador.

Handtagslängd

När du bestämmer pizzaspadens idealiska handtagslängd är den viktigaste faktorn att tänka på djupet på din däckugn. Du vill att bladet på din pizzaspade ska kunna nå baksidan av ugnen medan användarens händer på handtaget fortfarande är några centimeter från ugnsöppningen. Detta kan hjälpa till att förhindra oavsiktliga brännskador och röror som orsakas när användarna måste nå för nära andra pizzor som lagar mat.

Ett annat alternativ du kan överväga är ett offsethandtag. Medan de flesta pizzaspadeshandtag är raka för att göra det möjligt för användare att uppnå skarpare vinklar när de lyfter spaden för att överföra pizzadeg till sina däckugnar, har vissa modeller kompenserade handtag. De minskar risken för brännskador genom att låta användare få sina händer närmare ugnarna utan risken för att fingrarna borstar de brännande heta däcken.

Storlek och form

Storleken och formen på din pizzaskovels blad bestämmer storleken på brödet och pizzan du kan lyfta på det. Pizzaspadar har antingen runda eller rektangulära blad, men de rektangulära spaden har vanligtvis rundade fronter. Rektangulära blad är i allmänhet föredragna för spadar som används för att placera breda pizzor i ugnar, eftersom de raka sidorna kan stödja hela pizzans diameter tills den är avskalad. Runda spadar gör det lättare att vända bröd och pizzor, vilket kan vara viktigt vid operationer som använder vedeldade ugnar som kan bränna mat om de inte flyttas runt i håligheten.

När det gäller storleken på bladet på din pizzaspade är det mest uppenbara att tänka på storleken på din största pizza. Deg är halt av natur, så skovelbladet måste vara tillräckligt stort för att rymma hela pizzan. Men om du också gör mindre pizzor kan det vara svårt att manövrera i en däckugn där flera pizzor lagar mat genom att använda en för stor spade. På grund av detta väljer vissa operatörer att ha spadar i olika storlekar.

Specialfunktioner

Pizzaspadar är relativt enkla utrustningar, men det finns fortfarande några specialfunktioner tillgängliga som kan göra dem enklare att använda eller lagra.

Slice-guide

Vissa träpizzaspadar har linjer på ytorna som kan hjälpa anställda att skära skivor. Detta kan hjälpa till att säkerställa konsistens och korrekt portionering.

Pizzabord

Medan pizzaspadar är gjorda för att flytta bröd och pizza från beredningsytor till ugnsdäck och tillbaka igen, är pizzabrädor mycket lika i design men har mycket kortare eller obefintliga handtag. Dessa brädor används vanligtvis för servering eller skärning av pizzor, bröd eller andra aptitretare.

Pizzaspadeshållare

Pizzaspadeshållare monteras på väggar och kan göra det enkelt att montera och förvara spadar. Dessa kan vara särskilt viktiga i kök som använder flera spadar, eftersom de med långa handtag kan ta mycket utrymme om de inte lagras ordentligt.

Pris

Över hela linjen är pizzaspadar relativt billiga. Du behöver inte oroa dig så mycket för att hitta en till ett rimligt pris som om du skulle göra en pizzaugn eller andra avancerade utrustning. Det betyder dock inte att du inte bör överväga pris. Oavsett vilken typ av paddel du letar efter, ska du inte behöva bryta banken för att få en kvalitet. Dyrare kan erbjuda bättre funktioner, men kom ihåg att ett högre pris inte alltid översätts till högre kvalitet.

Lista över de bästa pizzaspadarna 2022

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Typer av pizzaspadar – Hitta den bästa spaden för dina behov

Pizzaspadar finns i olika former, storlekar och material. De kan vara runda, fyrkantiga, har långa handtag, korta handtag och vara tunna eller tjocka. Vilken typ av spade du behöver beror på vad du ska använda den till och vilken typ av ugn du har. Olika spadar fungerar bättre för att överföra pizza till ugnen, vissa är bättre för att flytta och vrida pizza i ugnen och andra för att ta bort pizza från ugnen. Här är några av de saker du bör tänka på för att hitta rätt spade.

Bärande yta för pizzaspadar

Det finns två huvudtyper av bäryta för pizzaspadar: fast och perforerad. En solid bäryta är vad du hittar i de flesta pizzaspadar, en plan, hel yta utan hål, bucklor eller lundar.

En perforerad bäryta är däremot en yta fylld med många små hål. Fördelen med en perforerad spade är att hålen hjälper dig att bli av med överflödigt mjöl från degen. Du vill bli av med detta mjöl, eftersom mjölet kommer att brinna i en het ugn, skapa rök och ge pizzaskorpan obehagliga smaker. Perforerade spadar är oftast tillverkade av metall. Men de tillsatta hålen gör att pizzadegar klistrar mindre på spaden än en metallpizzaspade med en solid bäryta.

Pizzaspadenstjocklek

Hur tjock ska din pizzaspade vara? I allmänhet är en tunn pizzaspade bättre. Anledningen är att det är både lättare att flytta pizza från arbetsytan till spaden om den är tunn, och det är lättare att få den under pizzan när du tar den ur ugnen.

De flesta metallpizzaspadar (med en bärande yta av metall) är tunna eftersom materialet gör det tunnare. Du vill dock inte att spaden ska vara för tunt, för då kan bärytan bli tunn. Helst letar du efter något i intervallet 1-3 mm.

Träpizzaspadar, tenderar att vara tjockare eftersom du inte kan göra träet så tunt som metall. En träpizzaspade fungerar bra för att överföra pizza till ugnen, men det är mindre idealiskt att få ut den. Träpizzaspadar är vanligtvis för tjocka för att enkelt glida under pizzan (utan att använda några verktyg för att lyfta pizzan). En tunn, avfasad kant kan hjälpa till, men i allmänhet rekommenderar vi metallpizzaspadar för att få pizzan ur ugnen.

Handtag

Du kan hitta handtag i alla typer av längder och material. Oavsett om du behöver ett långt eller ett kort handtag beror på vilken typ av ugn du bakar din pizza i. För stora kommersiella ugnar kommer det långa handtaget att vara till nytta. Detsamma gäller traditionella vedeldade ugnar på grund av storlek och värme. Om du bakar pizza hemma är det lättare att använda en pizzaspade med kort handtag.

Förutom handtagets längd är komforten den viktigaste funktionen. Handtag är vanligtvis gjorda av antingen metall eller trä, men kan också finnas i plast, gummi eller andra material för bättre grepp. När du letar efter en spade, rekommenderar vi att du tar en lång spade om du bakar pizza i en pizzaugn för och en kort spade för hembakning. Handtaget måste också vara bekvämt att hålla i handen och ha ett bra grepp.

Material för pizzaspadar

Träpizzaspadar

En träpizzaspadar är ett traditionellt verktyg som har använts i hundratals, om inte tusentals år. Fördelen med en träpizzaspade är att pizzan inte håller fast vid den lika mycket som andra material. Anledningen är den tuffare, mer ojämna ytan som tillåter luftflöde under pizzan. Det är därför ett utmärkt verktyg för att överföra pizza från bänkskivan eller bakytan till ugnen.

En annan fördel med träpizzaspadar är priset. De är ganska billiga att förvärva. Nackdelen med träpizzaspadar är att de inte är så lätta att rengöra och kräver mer underhåll. Du måste också vara försiktig med värme och vatten för att undvika sprickor och skov i träet. Träpizzaspadar tenderar också att vara tjocka, vilket gör det svårare att komma under pizzan för att vrida eller få ut den ur ugnen.

Metallpizzaspadar

De flesta metallpizzaspadar finns i antingen rostfritt stål eller aluminium. De är mer hållbara och lättare att rengöra än träpizzaspadar och behöver i allmänhet mindre vård. Metallpizzaspadar är också tunnare än träpizzaspadar, vilket gör dem till det perfekta verktyget för att komma under degen. Metallpizzaspadar fungerar därför bra för att vända pizza i ugnen och dra ut pizza när den är klar. Den största nackdelen med metallpizzaspadar är att rå deg lättar fast vid spaden.

För att övervinna denna nackdel kan du få en perforerad metallpizzaspade. Deg fastnar mycket mindre på dessa spadar, på grund av alla små hål i bärytan. Dessa hål tillåter luftflöde under degen. Detta förhindrar att ett vakuum skapas mellan degen och spaden, vilket är den främsta anledningen till att degen fastnar på en metallyta. Ska du välja en trä- eller metallpizzaspadar?

Trä- och metallpizzaspadar har båda sina styrkor och svagheter. Och för att få det bästa från båda världarna rekommenderar vi att du har båda. Men om du bara vill ha en spade, är din bästa insats en perforerad metallpizzaspade eftersom det är det mest mångsidiga alternativet.

En träpizzaspade är det bästa valet när det gäller att överföra pizza till ugnen. Anledningen är att pizza klibbar mindre på en dammad träyta än en metallyta. Paddelens tjocklek är emellertid inte perfekt när du vill skjuta den under pizzan för att antingen vända den eller ta ut den från ugnen.

En metallpizzaspade är tunnare vilket gör det lättare att glida under pizzan. Det fungerar också för att överföra pizza från arbetsytan till ugnen, men du måste vara mer försiktig. Pizza håller mer på metall, du kan dock lösa detta genom att drizla semolina på paddeln, förutom att minimera tiden för din pizza på bärytan.

Det sista alternativet är att få en perforerad metallpizzaspade som ger dig det bästa från båda världar. Båda har en tunn bäryta och pizzadeg klistrar mindre. En perforerad pizzaspadar är därför det bästa alternativet om du bara vill äga en spade.

Hur man använder en pizzaspade

Huvudsyftet med en pizzaspade är att flytta pizzan. De olika stegen i pizzabakningsprocessen kräver olika typer av spadar.

Överför pizza till ugnen

Vi älskar att använda en träpizzaspade för detta. Som nämnts ovan, fastnar inte pizza så lätt på träpizzaspadar, därför är träpizzaspaden det perfekta spaden för detta. När du monterar pizza kan du antingen göra det på bänkskivan eller på spaden.

Vi gillar att både forma pizzan och lägga den på bänkskivan för att minimera tiden på paddeln. Anledningen är att det kommer att göra det mindre troligt att fastna. Om du är orolig för pizzans form när du drar den till spaden kan du alltid justera den innan den går in i ugnen.

Innan du flyttar pizzan till spaden, dammar du spaden lätt med gryn. Semolina-mjölet hjälper verkligen degen att glida lättare, liksom att lägga till lite textur. Vi rekommenderar att du skakar pizza på paddeln precis innan den går i ugnen, bara för att se till att den inte fastnar. Om degen har fastnat på arbetsytan, använd helt enkelt en degskrapa eller en spatel för att lossa den innan den går på spaden.

Om du väljer att använda en metallpizzaspadar för detta rekommenderar vi att du gör det på samma sätt som med träpizzaspaden men dammar degen lite mer innan du flyttar den till spaden. Du kan också behöva mer gryn för att vara säker på att den inte sitter fast.

Vänd pizza i ugnen

Oavsett om du använder en vedeldad ugn eller din köksugn fördelar ugnar vanligtvis inte värmen jämnt. Om du behöver flytta pizzan i ugnen för att säkerställa jämn bakning är en tunn metallpizzaspade det bästa alternativet. Det finns specialspadar gjorda för detta ändamål, men en vanlig metallpizzaspade ska fungera bra för hemmakocken.

Om du bakar pizza i en vedeldad ugn, bör du placera pizzan tillbaka på samma plats om du trimmar den, annars kan ugnens heta däck bränna pizzan. Men den heta ytan kan baka pizzans botten snabbare än toppen. Om skorpan är klar men osten inte har smält ännu, kan du använda spaden för att lyfta pizzan närmare kupolen i ugnen, där luften är varmare, i några sekunder för att avsluta den.

Ta bort pizza från ugnen

Liksom för att vända pizza i ugnen är det enkelt att ta bort pizza med en tunn metallpizzaspade. Du kan också använda en träpizzaspade för detta, men en metallpizzaspadar är ett bättre alternativ eftersom de är lättare att glida under pizzan. Och du behöver inte oroa dig för att hålla fast när pizza är bakad.

Perforerad kontra icke-perforerad pizzaspadar

Traditionellt användes icke-perforerade, fasta pizzaspadaror gjorda av trä för att överföra pizza. Pizzadeg häftar mindre på träpizzaspadar än spadar av metall eftersom den lite grövre ytan låter luft passera under degen. Detta resulterar också i mindre kondens (mer om kondens senare) när du tar den heta pizzan ur ugnen. Men träpizzaspadar har en enorm nackdel: de kan inte vara så tunna.

Helst vill du att pizzaspaden ska vara så tunt som möjligt för att göra det lättare att glida under pizzan. Detta kan vara en riktig utmaning med en tjock träpizzaspade. En metallpizzaspade är därför ett bättre val när du vill vända pizzan och få ut den ur ugnen.

Så frågan är, är det möjligt att få det bästa av båda världarna? En pizzaspade som är tunn och samtidigt robust, låter rå pizzadeg glida lätt och har inga problem med kondens. En perforerad pizzaspade är svaret!

Så är en perforerad pizzaspade bättre?

En perforerad spade är det bästa valet om du vill ha en pizzaspade. Den kombinerar icke klibbandeing från en träpizzaspade och den tunna bärytan på en fylld pizzaspade av metall. Perforerade pizzaspadar har också några andra fördelar jämfört med både trä- och perforerade metallpizzaspadar.

Varför använda en perforerad pizzaspade – fördelarna

De främsta fördelarna med en perforerad spade är att den blir av med överflödigt mjöl, låter pizzan glida av spaden lätt och är det lättaste alternativet. Utöver det orsakar det också mindre kondens och fastnat.

Bli av med överflödigt mjöl

Som nämnts ovan är det huvudsakliga syftet med en perforerad pizzaspade att bli av med överflödigt mjöl från pizzabasen. Men varför vill du bli av med mjölet?

När du bakar pizza på en het pizzasten eller stål vill du inte ha mjöl på bakytan eftersom det brinner. Fint vetemjöl som du oftast använde för att baka pizza i din bakmaskin, brinner vid ganska låga temperaturer. Det är detta mjöl som orsakar problem. Att damma din pizzaspade med gryn, som kan hantera högre värme bättre, är inte ett problem!

Bränt vetemjöl gör ugnen rökig. Första gången vi använde vårt pizzastål kunde vi inte ta bort mjölet från degen. Och resultatet blev en ugn helt fylld med mörk, grå rök. Nästa sak som hände var att rökdetektorn slocknade när vi försökte öppna den för att rädda vår pizza. En ganska obehaglig upplevelse! Förutom rök kommer det brända mjölet också att ge dåliga smaker till pizzan.

Bränt mjöl resulterar i mer rengöringsarbete när du är bakad. Det brända mjölet tenderar att hålla fast och kan vara en verklig smärta att bli av med. Särskilt på en oglaserad pizzasten. Och om du inte kan rengöra stenen ordentligt kan mjölet fortsätta att röka nästa gång du använder stenen.

Mindre kontaktyta – mindre klibb

En perforerad spade har en mindre yta som är i kontakt med pizzadegen. Det betyder att pizza är mindre benägna att hålla fast vid en perforerad pizzaspade. Anledningen är att ju större kontaktytan är, desto mer friktion blir det mellan spaden och pizzan. Och mer friktion innebär att det är mer benägna att hålla fast.

En mindre kontaktyta innebär också att du behöver mindre mjöl när du dammar spaden. Som vi nämnde i föregående avsnitt vill du ha så lite mjöl som möjligt i den heta ugnen. Så förutom att ta bort mer mjöl från själva degen behöver spaden mindre mjöl på grund av hålen.

En sak att vara medveten om är hålens storlek. Vi har provat en billig pizzaspade utan namn som hade alldeles för stora hål. Vad som hände var att degen sjönk i hålen och fick dem att hålla fast vid degen. Detta gjorde det omöjligt att glida av pizza. Det behöver inte sägas att den pizzakvällen var ett totalt misslyckande … Vi kan därför inte betona vikten av att investera i en ordentlig pizzaspade. Och det är viktigt att hålla koll på hålens storlek.

Du vill inte att hålen ska vara för stora, eftersom det gör att degen sjunker ner i hålet och fastnar. Stora hål kommer därför att vara kontraproduktiva, och du skulle ha varit bättre att bara använda en solid spade.

Lägre vikt

Perforerade pizzaspadar är också lättare än fasta pizzaspadar på grund av mindre metall på bärytan. Detta gör det lättare att använda spaden.

Mindre kondens – krispigare pizzaskorpa

När du tar en varm pizza ur ugnen kanske du har märkt att det ibland bildas vatten under pizzan. Denna fukt gör pizza mindre krispig eller till och med fuktig. Att använda en fast pizzaspade kan skapa kondens när den heta pizzan möter den kalla ytan (rumstemperatur). Detta är mestadels ett problem med metallpizzaspadar eftersom varm luft är instängd mellan pizzaskorpan och den släta bärytan.

Kondens uppstår när denna heta luft kyls ned till en viss punkt (dess daggpunkt) och vattendroppar skapas. När du använder en perforerad pizza kommer du å andra sidan att uppleva mindre kondens. Anledningen är att hålen släpper den heta luften genom spaden.

Hur man använder en perforerad pizzaspade

Att använda en perforerad spade skiljer sig inte från att använda en fast spade. Vi rekommenderar att du förbereder din pizza på disken. Innan du fyller på pizza, försök ta bort så mycket mjöl som möjligt från degen. Även om spaden hjälper dig att bli av med mer överflödigt mjöl, vill du ha så lite som möjligt.

När din pizza är klar drar du den bara till spaden och överför den till ugnen. Vi rekommenderar att du undviker att lämna degen på spaden för länge. Om du gör det är det mer troligt att det sjunker i hålen om det finns kvar. När pizzan är klar, skjut helt enkelt spaden under pizzan och lyft ut den till en serveringsplatta eller skärbräda. Vi rekommenderar inte att skära pizzan på pizzaspaden. Detta är både dåligt för din spade- och pizzaskärare.

Perforerade pizzaspadar

Ta bort överflödigt mjöl

Det primära syftet med en perforerad pizzaspade är att ta bort överflödigt mjöl från basen. Tyvärr tenderar överflödigt mjöl att brinna på bakytan, särskilt de vanliga fina vetemjölen. Bränt mjöl tenderar att skapa rök som fyller ugnen med mörk, grå rök. Bränt mjöl betyder också mer rengöring efter bakning. Det blir klibbigt och besvärligt att rengöra.

Mindre klibb

Denna typ av spadar har en mindre yta, vilket minskar risken för att din deg fastnar på ytan. Dessutom har dessa produkter en mindre kontaktyta som innebär mindre friktion mellan pizza och spadar. Och mindre friktion ger en nästan nonstick-upplevelse. Tänk på att du vill välja en produkt med mindre hål och inte stora hål. Större perforeringar är ofta kontraproduktiva, och det vore bättre att hålla fast med fast pizzaspaden istället.

Lägre vikt

Till skillnad från massiva spadar är perforerade versioner lättare eftersom den har mindre metall. Dess lägre vikt är ansvarig för dess enkla bär- och hanteringsupplevelse.

Mindre kondens

När du hämtar din heta pizza från ugnen bör du märka att vatten bildas under pizzan, vilket gör den lite fuktig. Denna fukt som leder till mindre krispig pizza orsakas ofta av att man använder en icke-perforerad spade, eftersom den fångar upp varm luft mellan den släta, solida ytan och pizzaskorpan. Det är här perforerad spadar blir en visentlighet för en krispig skorpa.

När det gäller detta viktiga verktyg finns det många alternativ – rektangulär eller rund, stor eller liten, trä eller aluminium. Pizzaspadar har olika egenskaper för att möta ett brett spektrum av behov. Här är några tips som hjälper dig att välja rätt skal för dina behov.

Material

Den typ av material som en spade tillverkas av avgör enhetens egenskaper och prestanda. Det vanliga materialet inkluderar trä, rostfritt stål, aluminium och träkompositer.

Trä

Det är inte svårt att hitta en träpizzaspade. Det är ett vanligt val eftersom det erbjuder välbehövligt stöd vid hantering av tyngre pizzor. Dessutom har detta traditionella material hög värmebeständighet, vilket gör det lämpligt även för de hetaste pizzugnarna. Dessutom erbjuder den imponerande prestanda för matsläpp.

Enheten kräver mer underhåll och skötsel jämfört med andra material. Till exempel bör träpizzaspadar aldrig blötläggas i vatten eller användas vått. Annars kan det här bakverktyget skeva eller spricka. Framför allt kan det vara utmanande att desinficera träpizzaspadar.

Träkomposit

Detta material är en kombination av hartser och trämaterial. Hartser ingår för att göra spadens kropp starkare. Således är en träkompositpizzaspade tunnare än trämodeller, men den är lika stark och ger tillräckligt med stöd för att hantera tunga pizzor. Kompositversioner är dock vanligtvis tyngre än traditionella trämodeller. Dessutom kommer de vanligtvis med korta handtag, vilket gör dem till ett nej-nej för djupa ugnar. Men på den ljusare sidan kan dessa modeller rengöras och tvättas.

Stål

Pizzaspadar tillverkade av stål är extremt hållbara. Stålbladen är vanligtvis starkare och mjukare än det traditionella träbladet. Till skillnad från den senare är stålversionerna enkla att rengöra. Tyvärr glider den råa degen inte lätt på ett stålblad som trämodeller. Dessutom har stålspadar ett brett sortiment av handtag, från plast till stål-, trä- och gummihandtag. Enligt vår mening erbjuder gummihandtag bättre hantering och ett bekvämt grepp.

Aluminium

Stålspadar är tyngre och deras tunga vikt gör det lite besvärligt att hantera. Så om du föredrar en lättare spade, bör du överväga en aluminiumspade. De är lätta och relativt lätta att använda. Det är ett anständigt val för människor som föredrar metallpizzaspadar men som hatar att hantera stålmodellernas vikt eller det krävande underhållet av traditionella trämodeller.

Pizzaspadar av aluminium är emellertid inte lika hållbara som stålspadar, men tillräckligt starka för att hålla i nästan en livstid. Dessutom är de flesta aluminiumpizzaspadaror perforerade blad, vilket betyder mindre röran att hantera efter bakning och skarpare pizzaskorpa att njuta av. Du vill också se till att aluminiumspadarna är anodiserade för att förhindra oxidation för extrem hållbarhet.

Form och storlek

Bladets form och storlek bestämmer storleken på den pizza du kan hantera. Vanligtvis kommer pizzaspadar med runda eller rektangulära blad. De rektangulära spaden är lämpliga för bred pizza eftersom de har runt framsidan. Runda pizzaspadar är perfekta för att vända och flytta dina mindre pizzor när de lagar mat.

Innan du ställer in en pizzaspade, överväga därför den form och storlek som bäst passar dina bakningsbehov. Kom ihåg att rektangulära pizzaspadar erbjuder en stor yta för att manövrera pizzor. Ändå vill du inte gå med en mycket större pizza eftersom det kan vara utmanande att manövrera små pizzor.

När det gäller formen och storleken på en pizzaspade är det bäst att ha båda typerna till hands. En rund pizzaspade gör att du enkelt kan vända pizzan när den lagar mat, och de rektangulära versionerna är avsedda för att ta ut eller lägga pizza i ugnen.

Handtagslängd

Detta är en annan viktig faktor att tänka på när du försöker fastställa rätt pizzaspade åt dig. Du bör överväga ugnens djup och välja ett motsvarande handtag. Om du äger en vedeldad pizzaugn kan det vara bäst att gå efter en pizza med långt grepp så att du kan hämta din pizza på säkert avstånd. På samma sätt, om du bakar med en kökspizzugn, kan det vara bättre med en kort pizzaspade

Det bästa materialet för pizzaspadar

En pizzaspade är ett obligatoriskt verktyg som är mycket populärt på marknaden för att tillaga pizza. Det är en oundviklig produkt att göra pizza och placera den i ugnen ordentligt. Det finns dock två typer av pizzaspadar på marknaden. Men metallpizzaspadar är det bästa i betydelsen Trä kontra metalpizzaspade

Även om metallpizzaspadar har vissa undergångar är det mer värt. Här kommer vi att diskutera både metall- och träpizzaspadar med deras fördelar och användningar mycket kort. Efter att ha gått igenom den här artikeln hoppas vi att du säkert kommer att veta om båda pizzaspadarna.

Trä kontra metalpizzaspade l: Jämförande studie

Pizzaspaden är en vanlig köksartikel. Ett kök i en resulterande eller snabbmatbutik är ofullständigt utan pizzaspaden. Av denna anledning ökar nödvändigheten av pizzaspaden dag för dag. Ibland efter att ha köpt en pizzaspade utan förkunskaper står konsumenterna inför många nackdelar ännu. Därför ger vi nu en jämförande studie mellan trä och metallpizzaspadar.

Material och hållbarhet

En pizzaspade av metall är gjord av högkvalitativ metall. Av denna anledning är den tunnare än andra typiska spadar på marknaden. Däremot är träpizzaspadar gjorda av trä av hög kvalitet. Därefter är metallpizzaspadens livslängd mer än träpizzaspaden. På grund av metallkroppen behöver du inte tänka på dess hållbarhet.

Design och konstruktion

En träpizzaspade är en charmig och härlig artikel med sitt övergripande utseende. För att vara trä visar den sin skönhet när du placerar den i något hörn av köket. Å andra sidan finns metallpizzaspadar också i olika utföranden, vilket charmar konsumenterna mycket. De har ett perfekt fastsatt handtag för att manövrera spaden mycket effektivt under operationen. Detta handtag hjälper också till att glida pizza mycket bra.

Vikt

I allmänhet består en metallpizzaspade av högkvalitativ metall som är exceptionellt lättare. För att vara lättare är den mycket bekväm att använda och använda. Tvärtom är träpizzaspadar mycket tjocka jämfört med metallpizzaspadar. För att vara tjock är vikten relativt tung. Därför är det inte lätt att hantera och det är inte heller lämpligt att använda i ugnen.

Storlekar

Metallpizzaspadar finns i olika längder och storlekar. Därför är det enkelt att välja den bästa eller den perfekta enligt ditt behov. Återigen finns träpizzaspadar också i olika storlekar, men det erbjuder jämförelsevis färre storlekar än metallpizzaspadarna.

Användning av ugnar

En pizzaspade är också viktig att använda i ugnen för matlagning och uppvärmning. Därmed är en metallpizzaspade perfekt för ugnsanvändning snarare än en träpizzaspade.

Gripande

Att gripa är en viktig sak för att driva alla köksartiklar. Eftersom vi använder olja och andra tillbehör i köket, bör vi oroa oss för håll- och greppfrågorna. Om du har ett utmärkt grepp för att använda något behöver du inte mycket tid. Därför är träpizzaspadar mycket lämpliga för grepp än metall.

Användbarhet

För träpizzaspadar finns det inget behov av någon extra pizzaskärm. Träpizzaspadarna är klibbiga och det är enkelt att placera pizzan på den; det är också mycket lämpligt att skära pizza från träpizzaspadarna. Därför är det lätt att säga att det minskar behovet av pizzaskärmar.

Men för metallpizzaspadar är det viktigt att använda pizzaskärmar. De är generellt hala. Det är inte lätt att ta tag i pizzaspadlarna. Därför måste vem som helst bry sig om aluminiumhandtagen när de bär pizzan. Men metallpizzaspadar hjälper också till att skära pizza mycket lätt.

Smak

I en träpizzaspade håller pizza sitt exakta test. Däremot kan metallpizzaspadar inte göra det som om träpizzaspadar. Därför är träpizzaspadar bättre för att bevara den autentiska smaken av en pizza.

Rengöring

En pizzaspade av metall är lätt att rengöra. Det hjälper till att sätta på och få pizza snabbt från ugnen. Återigen låter det fasta handtaget dig också att rengöra spaden. Tvärtom absorberar träpizzaspadar de extra oljorna från pizzan. Av denna anledning är det relativt svårt att rengöra det ordentligt.

Pris

För att köpa en produkt är det viktigt att ha en priskänsla. Pizzaspaden är värdefullt om det har hög kvalitet och kommer med minimal prissättning. En metallpizzaspade är väldigt billig än en träpizzaskivare. Å andra sidan är en pizzaspade av trä dyrare än metall.

Saker att tänka på när du handlar den bästa träpizzaspaden

Innan du slår på någon pizzaspade som korsar din väg bör du överväga några tips för att göra ett smart tillbehör för dina bakningsbehov. Det finns olika alternativ där ute, allt från bra till bra. Så om du vill köpa rätt träpizzaspade, här är viktiga faktorer att tänka på innan inställningarna en:

Yta

När det gäller pizzaspadar är trä ett av favoritmaterialen eftersom det tål höga temperaturer. Denna egenskap gör träpizzaspadar säkert för att placera och hämta din pizza från ugnen. Du vill också se till att ytan är slät och färdig för att undvika splittring, klyvning och sprickbildning i träet.

Handtagets längd

Syftet med pizzaspadar är att låta dig hämta din pizza från ugnen samtidigt som du förhindrar att dina fingrar / händer brinner. Så det är viktigt att välja en spade med ett långt handtag. Rätt handtagslängd bör dock göra det möjligt för dig att ta bort den fräsande pepperoni eller färska veggie-pizza säkert från ugnen. Handtaget är en måstefunktion för optimal kontroll och säkert grepp så att du kan flytta pizzan. Om handtaget är för kort blir det svårt att hålla och manövrera.

Bladstorlek

En annan sak att tänka på är bladets storlek. Den plana ytan eller paddeln för att passa din favorit kycklingpizza. Så du bör överväga om ytan blir tillräckligt stor för dina typiska pizzor. Pizzaspadar finns också i två formalternativ – rektangulär och cirkulär. Dessutom finns de i olika storlekar. Därför är det viktigt att nöja sig med pizza som ger tillräckligt med utrymme som fungerar för dig.

Typ av pizzaspade

Främst finns det två typer av pizzaspadar: träpizzaspadar och metallpizzaspadar. De flesta hemlagade pizzakockar föredrar dock att använda trämodellerna eftersom det gör det möjligt för bagare att bygga hela pizza på platsen.

Traditionella metoder handlar om att bygga hela pizza på en bänkskiva i marmor eller andra kalla ytor. Pizza överförs sedan till ugnen med en tunn metallpizzaspade som lätt glider under pizza. När du väljer mellan dessa två typer av pizzaspadar kan ditt kök påverka ditt beslut. Det vore bäst för dem med en kall marmor- eller granityta att välja en metallpizzaspade. Å andra sidan behöver köksinställningar med en trä- eller laminerad yta en träpizzaspade för en sömlös bakupplevelse.

Hur man använder en pizzaspade

Du använder en pizzaspade för att överföra din råa pizza från bänkskivan till ugnen och även för att hämta den.

Lägg ned pizzan

Det här är ganska svårt att göra rätt och tar lite övning. Det har en viss teknik för sig, men när du väl behärskar det kan du få det rätt varje gång.

 1. Sträck degen på arbetsplattan till önskad storlek. Damma spaden med mjöl och gryn blandas och lyft degen på toppen. Sträck tillbaka den till den storlek den var, eftersom den kommer att ha krympt något.
 2. Tillsätt din sås, ost och pålägg. Var försiktig så att du inte får sås på spaden eftersom fukten får degen att klibba fast. Ge det en liten skakning med jämna mellanrum för att se till att den inte har fastnat.
 3. Nu för den knepiga biten. Öppna ugnen, dra ut stativet med pizzastenen och använd en snabb fram och tillbaka handledsåtgärd för att släppa pizzan på stenen. Tänk på det som det magiska tricket med duken – dra snabbt och säkert tillbaka. Försök att inte vinkla spaden för mycket, annars kommer degen att fastna i den heta stenen och dina pålägg faller av.
 4. En gång på stenen kan du ge den några mindre sträckor för att få tillbaka den till den cirkulära formen här men titta på fingrarna. Om det har floppat över kanten (kan vara ganska vanligt!), Oroa dig inte. Stäng dörren och låt den koka några minuter. Använd sedan spaden för att plocka upp den och placera tillbaka den i mitten av stenen – skorpan kommer att se ut som resten av skorpan när den kokar så oroa dig inte.

Gör inte det här

Åtgärden ska vara snabb och smidig. Du vill inte skaka pizzan från slutet av spaden. Detta får bara pizzans kant att fastna i ugnen, och sedan drar du tillbaka den skakande och slutar dra pizza längs och förstöra dess form. Om du gör en trevlig snabb droppe behåller pizzan sin form och det finns färre saker som kan gå fel.

Uttagning av pizzan

Detta är mycket enklare. Pizzan har nu kokt och stärkt upp, och det finns inte mycket som kan gå fel förutom att släppa den på golvet. Använd metallpizzaspadar för att skjuta den ordentligt under pizzan och hålla spaden platt. Du kan nu dra ut den och placera den på din pizzatallrik.

Hur man håller pizzadegen från att hålla sig till spaden

Pizzadegen som håller fast vid pizzaspaden är ett stort problem. Du kan göra allt arbete med att prova, sträcka och fylla degen, bara för att den ska fastna och förstöra alla dina ansträngningar.

Det här använder du för att hindra pizza från att klibba

För den antiklibbande dammningen som vi lägger på vår spade, använder vi en 50/50 blandning av gryn och mjölet som används för att göra degen. Grynsten hjälper degen att glida på spaden och ger en härlig konsistens och smak. Det är lite grovt på egen hand så måste mjukas med mjöl. Om du inte har semolina är mjöl bra. Försök att inte dränka spaden eftersom mjölet bara brinner på pizzastenen.

Tips för att stoppa pizzadegen från att fastna på pizzaspaden:

 • Pizzadeg klistrar sig mycket mer till metall så överväg att få en träpizzaspade om du använder metall.
 • Damm spaden med en 50/50 blandning av mjöl och gryn. Grynsten är som små bollar som hjälper pizzan att glida.
 • Sträck degen på bänkskivan och flytta sedan till spaden för pålägget.
 • Överbelasta inte pizzan med pålägg – detta lägger till vikt
 • Rör dig snabbt på spaden – spendera minst tid som möjligt så att mjölet inte absorberar vatten från degen.
 • Se till att din deg har rumstemperatur för mindre kondens och fukt.
 • Om du använder en metallpizzaspade som är kall, värm den något under den heta kranen för att undvika kondens och fukt.

Hur man övar

Det kan vara en skrämmande uppgift att försöka glida bort pizzan när den är toppad – och du har bara fått ett skott! Så du bör träna i förväg – på det sättet får du en känsla för hur du gör det. Det är bättre att göra misstag här snarare än att förstöra din pizza.

Vik upp en handduk och lägg den på spaden. Du kan öva den rörelse som behövs för att få handduken / pizzan av spaden på en snabb gång. Sikta på något – din pizzasten eller serveringsbräda. Och sluta inte förrän du kan få det där varje gång. Det är en bra idé att öva den i samma höjd som den faktiska höjden – så öppna upp ugnen och ge den också där. Om vi känner oss lite rostig så ger vi den alltid ett snabbt steg innan den riktiga affären.

Du kan också använda din utsträckta pizzahud för att träna. När du väl har fått den till önskad storlek kan du ge den några försök med din spade på din arbetssida. Gå bara inte för länge eftersom degen torkar snabbt.

Vanliga frågor om pizzaspadar

Vad ska jag leta efter när jag köper en pizzaspade?

Form

Professionella spadar har i allmänhet ett avrundat huvud och med goda skäl: en professionell måste kunna arbeta med pizzor i alla hörn av en stor ugn, allt från en enda liten dörröppning. En fyrkantig spade gör det mycket svårare att manövrera pajer på sidorna av ugnen på grund av insättningsvinkeln. Så för dem är en spade som är symmetrisk oavsett vilken vinkel den sätts in (I.E. runda) en nödvändighet.

En hemmakock, å andra sidan, arbetar i en enda liten ugn eller en grill. Du behöver bara någonsin attackera din pizza. Av den anledningen gör en fyrkantig spade jobbet att infoga och hämta mycket lättare. Kvadratisk är den.

Material

Pizzaspadar finns i tre grundläggande material.

Träpizzaspadar

Träpizzaspadar är väldigt vackra. Trä är också det bästa materialet för att förhindra fastklibbning av rå pizzadeg – viktigt för att sätta in en rå pizza i ugnen utan att störa pålägget. Du kan också skära och servera din pizza direkt från spaden utan att skada kniven eller pizzahjulet. Det finns dock några stora nackdelar. Underhåll är en smärta. Spaden måste torkas försiktigt efter tvätt för att förhindra skevhet. Du måste gnugga den regelbundet med mineralolja så att den inte absorberar lukt eller fläckar.

Träpizzaspadar är inte brandsäkra. Även med stor försiktighet kommer det att utveckla brännmärken om de används på en grill eller i en vedugn. Slutligen är träpizzaspadar tjocka. Det finns ingen väg runt det. Tjocka spadar gör det extremt svårt att glida under en halvkokt paj för att rotera den, eller till och med en helt kokt paj för att hämta den. Du tvingas gå in i ugnen med en mindre spatel eller tång för att skjuta upp den på spaden.

Kompositpizzaspadar

Kompositspadar är lättare att ta hand om än trä och är något tunnare, men lider fortfarande av samma grundproblem: de är för tjocka. Dessutom har Vi ännu inte sett en kompositspade med ett handtag som är tillräckligt länge för att nå baksidan av en riktigt het ugn utan att sjunga hårstrån från baksidan av din hand.

Metallpizzaspadar

Metallpizzaspaden är gjorda av det material du väljer. Lätt att rengöra och långvariga metallblad är supertunna, vilket gör dem lätta att glida under en paj, oavsett om den är på en sten eller på grillen. Den enda nackdelen? Rå deg har en tendens att hålla fast vid den mer än en träpizzaspade. Detta kan lätt kompenseras genom att antingen se till att dammet spaden generöst med mjöl eller majsmjöl innan du tillsätter degen och arbetar snabbt, eller genom att bekläda spaden med en bit pergamentpapper. Pizzan kan byggas på pergamentet och gled på stenpergamentet och allt (detta fungerar självklart inte för grillad pizza).

Handtagslängd

Spadens handtag måste vara tillräckligt långt så att bladets huvud kan nå hela vägen till baksidan av ugnen och samtidigt låta dig hålla din hand 4-5 cm från dörren.

Vad är en pizzaspade?

Pizzaspadar är verktyg som används för att plocka upp pizzor från arbetsytan och sätta dem i ugnen. De kan ha olika storlekar och former för att passa olika typer av pizzor och med olika längder för att passa alla typer av arbetsområden: pizzaspadar som är för långa kan vara besvärliga, de som är för korta skulle inte göra det möjligt för pizzatillverkare att hantera ugn. Detsamma kan sägas om material: pizzaspadar kan vara gjorda av aluminium, trä och metall. Olika material översätts till olika föreställningar och funktioner.

Pizzaspadens funktioner

Rund eller rektangulär, liten eller stor, trä eller gjord av aluminium? Pizzaspadar har olika funktioner som kan tillgodose olika krav. Här är några tips för att välja den som bäst passar dina behov.

Formen: rund eller rektangulär?

Den rektangulära spaden är ett säkert, traditionellt val; den har en större yta i kontakt med pizzan och grepppunkten för att lyfta pizzan fräses bara fram.

Den runda spaden har en förlängd grepppunkt med en mjuk, regelbunden fräsning över en stor förlängning av kurvan, vilket gör det möjligt för pizzatillverkaren att ta upp pizza även från sidan och därmed inte bara framifrån. Eftersom det finns fasade hörn, ligger pizzorna närmare insidan av ugnen, vilket säkerställer rätt hantering och ökar effektiviteten i ugnen

Storleken

Storleken på ett pizzaspadeshuvud måste väljas utifrån storleken på den pizza du tänker producera. En vanlig pizza har en diameter på cirka 33 – 36 cm. Maxipizzor kan bli max 45-50 cm. När pizzor blir större kan vi prata om “Rome Style Pizza, Pizza per meter”. Denna typ av pizzor kräver användning av stora rektangulära pizzaspadar.

Handtagsstorleken ska istället väljas utifrån djupet på ugnen du använder. Handtaget ska vara tillräckligt långt för att undvika brännskador. Handtag kortare än 30 cm rekommenderas för tunnelugnar och små ugnar som ofta används i barer. Handtag som mäter 60 cm är lämpliga för professionella elektriska ugnar, medan handtag som mäter från 120 till 200 cm är lämpliga för stora hantverksugnar.

Material

Pizzaspadar kan vara gjorda av olika material. Här är fördelarna och nackdelarna med de vanligaste materialen:

Träpizzaspadar

Trä är ett traditionellt material: det håller mindre och det är svårt att hålla rent.

Stålpizzaspadar

Till skillnad från de som är gjorda av trä håller pizzaspadar i stål längre, är mjukare och starkare: de är motståndskraftiga mot stötar som kan uppstå vid manövrering mellan arbetsytan och ugnen. Å andra sidan är de tyngre än de som är gjorda av aluminium.

Pizzaspadar av aluminium

De är lätta och kan minska fiktionen mellan degen och spadhuvudet, så att plocka upp pizzor och skjuta in dem i ugnen kan bli flytande och naturliga rörelser. Strukturen hos sådana spadar gör dem starka och hållbara. Vikt minskas ytterligare tack vare huvudets perforerade yta. Men de tenderar att vara mer känsliga än de andra typerna av spadar.

Bästa pizzaspadarna – Varför är aluminium bättre än trä?

Pizzaproducenter som förbereder hundratals pizzor varje dag måste säkerställa sina kunder enhetliga höga kvalitetsstandarder, samtidigt som tiden optimeras och belastningen minskas. Därför måste verktyget de använder som en naturlig förlängning av armarna vara lätt, lätt att använda, långvarigt och hygieniskt.

Under de senaste åren har marknadserbjudandet med hänvisning till pizzaspadar revolutionerats genom introduktionen av pizzaspadar av aluminium som ersätter de mer traditionella träplattorna. En bra aluminiumspadar är bättre än en träpizzaspadar eftersom det säkerställer en snabbare takt under arbetet och därmed en högre produktivitet. Perforerade pizzaspadar gör att extra mjöl kan avlägsnas så att ugnarna förblir rena, ingen rök avges och ingen bitter skorpa bildas under pizzor.

Nuvarande pizzaspadar behöver inte bytas ut varannan månad; professionella peeling kan ta upp till två år, vilket är definitivt värt investeringen. Metallpizzaspadar kan rengöras bättre och snabbare, absorberar inte rester och hindrar bakterier från att spridas. Naturligtvis är inte alla metallpizzaspadar desamma. De bästa, med det mest lönsamma kvalitets- / prisförhållandet, måste skryta med vissa funktioner:

 • Huvuden och handtagen i aluminium är lätta och lätta att använda.
 • Det använda aluminiumet måste anodiseras för att förhindra oxidation och uppfylla de högsta hygieniska kraven.
 • Fasta ovala rörhandtag för att säkerställa bästa grepp och maximalt motstånd.
 • Huvud / handtag nitade leder för ökad hållbarhet.
 • Huvuden måste fräsas fram med reducerad tjocklek för att göra det lättare att lyfta pizzor.
 • De delar som drabbas av högre belastning måste förstärkas för att göra spaden starkare.
 • Perforerade huvuden (inte grundläggande men användbara) hjälper till att tömma mjölet, minska friktionen och minska vikten på verktyget.

Vilken utrustning behöver du för att göra pizza?

Pizzatillverkning är inte en lätt uppgift. En hel del ansträngningar går till att göra de bästa traditionella pizzorna, och du kan inte bara piska en på ett infall på en fredagskväll med dina köksredskap. Visst, du kan använda din hemugn för att skapa en, men om du försöker göra pizzor som ett företag behöver du specialiserad pizzautrustning. Det kommer att bli en seriös investering – i den här artikeln går vi igenom den ledande utrustningen som du behöver för att göra pizzor.

Den viktigaste utrustningen för pizzatillverkning

Det ganska uppenbara föremålet som du behöver för att göra professionell pizza är en dedikerad pizzaugn. Det finns många typer av ugnar tillgängliga för dig att välja mellan beroende på din pizzastil och det utrymme du har tillgängligt. Du måste ta reda på vilken typ av pizza du ska producera och vilken ugnskapacitet du behöver när du bestämmer dig för ugnen.

Men innan du lagar din pizza måste du förbereda den – den viktigaste delen! Att få din deg rätt är viktigt när du gör goda pizzor. Degblandning kan vara en tidskrävande och tröttsam aktivitet. Att göra små satser för hand kan vara mycket frustrerande för dig och dina kunder som väntar på att få sina pizzor. Investera i en degblandare med en kapacitet på cirka 25 kg om du vill vara beredd på att göra mycket pizza snabbt. Degblandare finns med kapacitet så lite som 6 kg eller så stora som 160 kg, beroende på dina behov.

För att toppa din pizza enkelt och i god tid är det viktigt med en bra förberedelsedisk. Du kommer att kunna förbereda pizzor professionellt, snabbt och med god hygien. Om du siktar på att bli framgångsrik inom pizzahandeln måste du investera i rätt utrustning på professionell nivå.

Pizzatillverkningstillbehör

På nästa nivå finns det tillbehör eller sekundära föremål som du behöver för att göra pizza. Dessa förbises vanligtvis initialt men är lika viktiga för pizzatillverkningsprocessen. De som faller inom denna kategori är föremål som degbrickor, pizzaskärmar, pizzahyllor och pizzaspadar.

Du behöver brickor för att lagra deg som du just har blandat tills det visar sig, och degbrickor för att den upprullade degen ska vila innan den är redo att sättas i ugnen. En bra uppsättning degbrickor är praktiskt för att spara utrymme eftersom de är stapelbara och användbara degboxvagnar är tillgängliga för enkel rörlighet för din stapel brickor. Om du arbetar i ett litet område blir dessa ovärderliga.

Om du använder pizzapannor för att laga din pizza är pizzahyllor där alla dina förberedda pizzor lagras tills de sätts i ugnen för att tillagas. De är också mycket användbara för förvaring av pannor, skärmar och diskar när de inte används.

Slutligen är pizzaspaden det sista föremålet som du behöver för att laga pizza. Du använder en lanseringsspadar för att sätta pizza i ugnen och en vändspade för att vända pizza genom hela bakningen och för att ta bort pizza från ugnen. Pizzaspadar med sitt plana huvud och långa handtag hjälper dig att ta ut pizzorna ur ugnen utan att bränna dig själv.

De saker du behöver för att spika din pizza-presentation

Och sedan finns det den utrustning du behöver för pizzaserveringen och presentationen. När du har tillagat din pizza, vad ska du använda för att servera den till människor som har kommit för att äta på din restaurang?

Det finns två alternativ för detta: Pizzaplattor eller de mer traditionella serveringsbrädorna för pizza. Pizza serveringsbrädor tenderar att höja den estetiska presentationen av din pizzeria och kan användas för att visa att du menar allvar med den produkt du gör. På baksidan kan du alltid använda pizzaplattor för att servera dina pizzor – pizzaplattor är lättare att rengöra och underhålla, men mindre estetiskt tilltalande.

Om du säljer pizza med skivan är det viktigt att alla dina skivor är lika, så att kunderna inte blir upprörda av en mindre del till samma pris. Du kan köpa pizzaskärbrädor med linjer inryckta i dem för att styra din pizzaskärare och producera lika skivor gång på gång. Du kan använda professionella pizzahjulsskärare, pizzavippare eller pizzasaxar för att säkerställa att du ger dina skivor en ren, skuren finish utan att förstöra pålägget eller osten.

Föremålen du behöver för att ta bort pizza och leverera

Om du serverar pizzor som en avhämtning eller hemleverans, behöver du rätt pizzalådor och pizzasäckar. Numera är nästan alla pizzalådor biologiskt nedbrytbara eller åtminstone återvinningsbara, vilket är bra för miljön och ett gott intryck att göra för dina kunder, av vilka ett växande antal kommer att vara miljömedvetet.

När du levererar pizzor till hemmet måste pizzorna anlända varma och skapa en känsla av att de är rakt ut ur ugnen. Kalla pizzor kommer att skada ditt pizzerias rykte, så investera i några högkvalitativa påsepåsar för dina chaufförer så att dina pizzor når dina kunder till bästa möjliga kvalitet.

I slutändan har vi ett brett utbud av saker som hjälper till med att göra pizza. Det finns många fler som kockförkläden och värmebeständiga handskar. Saker som värmebeständiga handskar är användbara föremål för att skydda dig när du arbetar med heta pizzugnar och med pizzaspadar och skärmar som tenderar att bli mycket heta.

Behöver jag en pizzaspade?

Vi får ofta den här frågan, och ja, du behöver en pizzaspade om du menar allvar med din pizzabakning. Det är helt enkelt det enklaste sättet att flytta pizza in och ut ur en het ugn. Om du bakar pizza på en bakplåt behöver du inte pizzaspadar. Men om du bakar pizza i en vedeldad ugn kan du inte göra utan en. Detsamma gäller bakning av pizza på pizzasten eller pizzastål.

När vi först började vår pizzaresa och precis fick vår första pizzasten, ägde vi inte en pizzaspade. vi försökte alla typer av metoder för att flytta pizza på och av den heta stenen, med varierande resultat. Ett exempel är pergamentpapper och nästan bränt ner vår slang (du kan läsa mer om varför det är en hemsk idé här). Vi försökte också flytta pizzan med hjälp av en upp och ner bakplåt, som faktiskt fungerade okej, men vi trasslade fortfarande mycket pizzor.

Vi var i Italien följande sommar och stötte på en söt liten metallpizzaspade. Så vi fick det som en souvenir. Lite visste vi att denna souvenir skulle vara vårt första steg för att bli den pizzantusiast vi är idag. Vi äger nu en massa olika spadar och kunde aldrig gå tillbaka till att baka pizza utan en!

Vad är skillnaden mellan en trä- och metallpizzaspade?

Huruvida en pizzaspade anses vara en trä- eller metallpizzaspadar beror på vad bärytan är gjord av. En träpizzaspade är vanligtvis tjock och robust. Tjockleken är den största nackdelen med en träpizzaspade eftersom det är svårt att skjuta bärytan under pizzan. De kräver också oljning för att skydda träet från att ske.

En annan nackdel med en träpizzaspade är att den är svårare att rengöra. Träet absorberar såsen och andra fläckar, och det rekommenderas i allmänhet inte att blöta spaden i vatten eller använda någon aggressiv diskmedel på träet. Pizza håller sig dock mindre vid en träpizzaspade på grund av den råare ytan som tillåter luftflöde under degen.

En metallpizzaspade har å andra sidan vanligtvis en tunnare och tunnare bäryta. Den största nackdelen med en metallpizzaspade är att rå pizzadeg lätt klibbar fast på spaden. Den största fördelen är att den tunna bärytan är lätt att glida under pizzan, vilket gör det enkelt att få ut det ur ugnen. En metallpizzaspade kräver mindre underhåll, och den är lättare att rengöra än dess motsvarighet i trä.

Vilket är bättre trä- eller metallpizzaspadar?

Att jämföra en trä- och metallpizzaspade är som att jämföra äpplen med apelsiner. Även om de båda är pizzaspadar, men de har olika syften. Kort sagt är en träpizzaspade i allmänhet det bästa alternativet för att överföra pizza i ugnen, medan en metallpizzaspade är det bättre alternativet för att vända och få ut pizzan från ugnen.

När är en träpizzaspade det bästa alternativet?

En träpizzaspade är det bästa valet att flytta pizza in i ugnen. Anledningen är att rå pizzadeg håller mindre fast vid en träpizzaspade. Anledningen är att den råare ytan tillåter mer luftflöde under degen. Utan detta luftflöde fungerar degen som en kolv och skapar ett vakuum mellan degen och spaden. Det är dock svårt att få arbetsytan under pizza i ugnen på grund av den tjocka bärytan. En avfasad kant hjälper, men det är inte det perfekta verktyget.

När är en metallpizzaspade det bästa alternativet?

En metallpizzaspade är det bästa valet när det gäller att vända och få ut pizzan från ugnen. Den tunna bärytan på en metallpizzaspade gör att spaden lätt glider under pizzan. Detta är fördelaktigt när du vill kontrollera om pizza är klar, genom att lyfta kanten, en

Helst vill du ha både en trä- och metallpizzaspade!

Om du vill ha det bästa spaden för i alla situationer behöver du både en träpizzaspade och pizzaspade av metall. Anledningen är att en träpizzaspade är bättre att överföra den råa pizzan till ugnen, medan en metallpizzaspade är bättre att vända och ge pizzan ut ur ugnen.

Behöver jag verkligen två pizzaspadar?

Det finns också ett tredje alternativ: en perforerad pizzaspade. Detta är en spade som båda har de icke klibbande fördelarna med en träpizzaspade och är tunn, är lättare att rengöra och kräver mindre underhåll, som en metallpizzaspade. En perforerad pizzaspade är strikt en metallpizzaspade, men till skillnad från vanlig metallpizzaspadar har bärytan många små hål. Dessa hål tjänar två syften: låt luftflödet förhindra fastnat och bli av med överflödigt mjöl från degen.

Hålen i bärytan tillåter luftflöde under pizzan, vilket förhindrar vakuum. Dessutom gör den mindre ytan (på grund av hålen) mindre friktion. Dessa två funktioner gör en perforerad spade mycket mer beständig än en vanlig metallpizzaspade. De små hålen blir också av med överflödigt mjöl på degen. Du vill ha så lite mjöl som möjligt på degen, eftersom mjölet kommer att brinna i den heta ugnen och skapa en obehaglig bränd smak på skorpan.

En nackdel med perforerade pizzaspade är att om pizzan lämnas på spaden för länge, eller om pizzan är för tung, kommer degen att sjunka ner i hålen. Risken är ännu högre om hålen är större, du bör därför få en bra spade om du bestämmer dig för att bli perforerad. Om det händer är det väldigt svårt att skjuta pizzan från spaden. Du måste därför arbeta snabbt och inte lämna pizzan länge på en perforerad pizzaspadning.

Vad är fördelen med att använda en icke klibbande pizzaspade?

Pizzaspadar är ett viktigt verktyg för att göra din bakupplevelse till en fantastisk. De är utformade så att du kan överföra degen från din disk till ugnen och säkert hämta den från den heta ugnen. Medan varje modell där ute kan göra det, är en icke klibbande pizzaspade utformad för att enkelt glida under din okokta pizza och gå av bladet med lätthet. Med den här versionen behöver du kanske inte strö mjöl på bladet för att få en anständig matsläppningsprestanda.

Saker att tänka på när du handlar för en icke klibbande pizzaspade

När du försöker hitta rätt pizzaspade måste du vara uppmärksam på följande faktorer som diskuteras i detta avsnitt.

Material

Pizzaspadar finns i olika material, och det vanligaste alternativet är träpizzaspadar. Det finns dock andra materialalternativ, som rostfritt stål och aluminium.

Trä

Detta är ett utmärkt materialalternativ, särskilt om du inte vill spendera en förmögenhet på en spade. Men inte alla träpizzaspadar lever upp till förväntningarna. Därför är det bäst att hålla fast med ett material som tål extrema temperaturer och tillräckligt med rätt stöd för din mat. För denna uppgift rekommenderar vi bambumaterial. Tyvärr är nackdelen med dessa trämodeller underhållet. Oavsett träslag måste du behandla dem med extra försiktighet och försiktighet.

Metall

För metallpizzaspadar finns det två alternativ: rostfritt stål och aluminium. Metallpizzaspadarnarna är byggda för att hålla nästan en livstid. De är problemfria att underhålla och är enkla att rengöra. Det är inte därför de flesta anser att de är ett bättre alternativ; metallalternativ är oftast tunnare än träpizzaspade. Deras tunna spade gör att de lätt kan glida under pizza. Tyvärr måste du ta itu med din deg som håller fast vid spaden.

Komposit

Ett annat vanligt material för pizzaspadar är kompositmaterialet, en kombination av trä och hartser. Det bästa med den här blandningen av material är att den förbättrar trästyrkan och eliminerar allt arbete med din spade.

Dessutom har kompositspadar en tunnare konstruktion, vilket innebär att du inte bör ha något problem att skjuta dessa modeller under din pizza. Tyvärr kommer kompositspadar med kortare handtag. Således gör de lämpliga för operatörer med låg volym eller personer som bakar på en grill eller en liten ugn.

Handtagslängd

När det gäller handtagslängden måste du ta hänsyn till ugnens djup. Den bästa pizzaspaden för dig är en med ett blad som når baksidan av din däckugn medan dina händer hålls i avstånd från den heta ugnen.

I allmänhet vill du ha ett långt handtag så att du kan hantera din pizza på säkert avstånd för att förhindra oavsiktliga brännskador. Det är också praktiskt för att enkelt nå den bortre änden av din ugn.

Bladets form och storlek

Detta är en annan viktig faktor att tänka på eftersom pizza kommer att sitta på spaden. Bladet finns i två formalternativ: – rektangulärt och runt. Tänk på att bladets form och storlek bestämmer storleken på pizza du kan hantera utan svett. I allmänhet är rundformade spadar bäst för att vända dina pizzor i ugnen, medan de rektangulära versionerna är perfekta för att laga breda pizzor eller föredrar en mycket större plattform.

Hur förbereder jag min pizzaspade för att förhindra att degen fastnar?

Det är bäst att köpa en icke klibbande pizzaspade eller en perforerad metallversion för att spara dig från stress. Men om du använder ett trä- eller metallpizzaspadar finns det en väg runt det. Du kan strö över lite majsmjöl eller mjöl på spaden innan du lägger degen på det för att minska klibbigheten.

Kan jag skära min pizza på icke klibbande spaden?

Träpizzaspadar har en knivvänlig yta som låter dig skära din pizza på dem. Men metallpizzaspade kan vara en dålig idé eftersom de tenderar att repa lätt och kan vara hårda mot din knivs kant.

Vad är det bästa sättet att använda en pizzaspade?

Placera pizzaspadenn i en vinkel på 45 eller 30 grader och skopa upp pizza snabbt. Om du skjuter pizzaspaden långsamt under pizzan har du problem med att skopa upp pajen. Luta spaden och flytta det snabbt under pizzan och lyft.

Behöver jag verkligen en pizzaspade?

Pizzaspadar är viktiga verktyg som alltid kommer till nytta. Vi måste dock erkänna att du inte vet vad du är förrän du har testat en. Dessa tillbehör gör baka pajer till en lek. De är utformade för att med lätthet eliminera kampen för att få in och ut din paj från din pizzaugn. Vidare låter en pizzaspade dig flytta pizzan inuti ugnen för att säkerställa att den lagras jämnt och kommer perfekt ut.

Hur man gör spaden icke klibbande?

Många människor tenderar att hantera sin pizza som håller fast vid pizzaspaden. Det finns ett par sätt att hantera denna situation. Vissa modeller har en icke klibbande beläggning för att säkerställa snabbmatsläpp, vilket innebär att du inte behöver hantera klibbigheten. Stänk lite majsmjöl innan du placerar din pizza på spaden för spade utan beläggning. På det här sättet behöver du inte hantera deg som håller fast vid din träpizzaspade.

Vilken är den bästa pizzaspadesstorleken att köpa?

Det finns ett brett utbud av pizzaspadesstorlekar, vilket gör det svårt att välja rätt. Det är bäst att överväga en spade som passar din pizza och ger tillräckligt med utrymme för att vända / rotera pizzan med lätthet. Tänk på att pizzan ska gå över kanterna för att förhindra bränning. Det är bättre att välja en större pizzaspade än en som kan vara för liten för pizzan.

Vad är det bästa sättet att underhålla sin träpizzaspade?

På samma sätt kräver träpizzaspadar tillräckligt underhåll för att säkerställa att det tjänar ditt syfte under en längre period. Det är viktigt att låta spaden torka helt innan den förvaras. Det skulle också vara bäst om du lägger den på en sval och torr plats i direkt solljus. Vissa hemmakockar föredrar att behandla detta viktiga verktyg med olja. Det vore dock bäst att gnugga träpizzaspaden med lite matolja för att förhindra uttorkning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top