Bästa pastamaskinen 2022 – Test av olika pastamaskiner

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Gefu Pastamaskin

Marcato Pastamaskin

Westmark Pastamaskin

Anders Petter Pastamaskin

Klicka här för att se fler pastamaskiner.

Bästa pastamaskinen 2022

Har du någonsin varit på en restaurang och undrat hur de fick till den perfekta pastan? Eller har du någonsin undrat hur kockarna i Italien får till sin pasta så bra så ofta? För att göra samma sak som dem så måste du köpa den bästa pastamaskinen. Med hjälp av en bäst i test pastamaskin så kan du enkelt göra pasta av hög kvalité och imponera på dina vänner. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en pastamaskin bäst i test.

Men det är faktiskt ganska svårt att köpa en bäst i test pasta maskin på nätet. Det beror på att där finns så mycket som man måste tänka på. Det finns till exempel affärer som inte skriver om de negativa sakerna. De nämner alltså bara de positiva sakerna för att då säljer det så klart bättre. Men detta gör även att man inte får en klar bild av hur bra en pastamaskin faktiskt är. Pastamaskiner finns även i en massa olika modeller som i sin tur finns i olika prisklasser. Om man inte är så insatt är det därför ganska svårt att köpa den bästa pastamaskinen.

Men det är just av den anledningen som jag här på Köksproffset.se har gjort en köpguide för pasta maskiner. Jag har nämligen gjort mitt eget pastamaskin test. Jag rekommenderar även de bästa pastamaskinerna som man kan köpa just nu. När man ska köpa en pastamaskin så finns det ganska många saker som man ska tänka på. Det är därför som köpet ibland kan bli hyfsat svårt. Men genom att använda min komplexa köpguide som en grund så kommer köpet att bli mycket enklare. Jag har gjort den här guiden genom att testa och använda några olika pastamaskiner. Jag har även läst igenom andra kundrecensioner och tester. Den här informationen har jag sedan satt ihop till en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så garanterar jag att du enkelt kan köpa den bästa pastamaskinen på marknaden.

Köpguide för bäst i test pastamaskin 2022

Det kan alltså vara riktigt svårt att köpa den pastamaskinen på nätet. Men om du följer vår köpguide så kommer hela processen att bli mycket enklare. Här nedan skriver vi om några viktiga saker som du måste tänka på. Det är dock viktigt att du väljer en pastamaskin utifrån dina egna behov.  Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa pastamaskinen 2022:

 • Hur ofta du kommer använda din pastamaskin
 • Pris
 • Storlek
 • Vilken sorts pasta du vill göra
 • Rengöring
 • Hastighet
 • Enkel användning
 • Hållbarhet
 • Typer
 • Användarvänlighet
 • Material
 • Märken
 • Tillbehör
 • Tillgänglighet
 • Funktioner

Hur ofta du kommer använda din pastamaskin

Räknar du med att använda maskinen en eller två gånger per månad? Eller gör du hemlagad pasta flera gånger i veckan? Om du tillfällig pastamaskin kan en manuell maskin enkelt uppfylla dina behov. Om färsk pasta är en viktig del av din kost kanske du vill gå till en automatisk maskin så att du kan göra pasta lättare. Manuella maskiner kan också fungera bra för att tillverka stora satser pasta; det tar bara lite längre tid. Den praktiska upplevelsen av att använda en manuell maskin är också tilltalande.

Pris

Pastamaskiner kan variera mycket i pris. Manuella maskiner brukar vara billigare medans automatiska maskiner är lite dyrare. Som med de flesta inköp påverkar varumärket priset. Märken av högre kvalitet kan vara dyrare, men de brukar också vara längre. Priset på pasta maskiner påverkas också av antalet olika pasta du kan göra, hur lätt det är att använda och hur lätt (eller svårt) det är att rengöra.

Storlek

Om du inte har mycket utrymme vill du leta efter en maskin med en mindre profil. Större maskiner kan dock göra större pasta, så det är en balans. De flesta automatiska maskiner är ungefär lika stora som en kaffebryggare. Vi har under vårt pastamaskin test hittat att manuella maskiner brukar vara ca 50 cm breda.

Även om pastamaskinens enda syfte är att förbereda hemlagad pasta är det viktigt att du köper en lagom stor pastamaskin, som är praktisk och inte är tung. Se till att du köper en modell som sitter stadigt på bänkskivan och vars bas ger tillräckligt med stöd så att det blir lättare för dig att göra din hemlagade pasta.

Vilken sorts pasta du vill göra

Om det finns en viss typ av pasta du gillar särskilt, bör du leta efter en maskin som enkelt kan göra den typen av pasta. För specialpasta som ravioli kan du behöva köpa ett tillbehör förutom pastamaskinen. Automatiska pastamaskiner har ofta ett bredare utbud av sorters pasta men de tillbehör som finns för manuella maskiner kan också göra dem flexibla.

Rengöring

Pastamaskiner kan vara en utmaning att rengöra. Pastadegen kan arbeta sig djupt in i sprickorna i maskinen. Om du enkelt kan ta isär maskinen kan det göra det mycket lättare att rengöra. Ännu bättre om du kan kasta delar i i din siemens diskmaskin, vilket är en vanligare funktion hos automatiska maskiner.

Hastighet

Om du inte är den mest tålmodiga personen kanske du vill överväga hastighet när du handlar för pastamaskin. Manuella pastamaskiner tenderar att vara lite långsammare, medan automatiska maskiner med sina elektroniska komponenter går snabbare. Hastigheten på automatiska maskiner varierar, så kolla recensioner om den här funktionen är en prioritet för dig. Många manuella pastamaskiner har också ett alternativ för att köpa en motor, vilket kan ge dig det bästa av två världar när det gäller att tillverka pasta.

Enkel användning

Varje pastamaskin kommer att förbättra din pastaproduktion. De bästa modellerna av elektrisk pastamaskin gör mer av jobbet åt dig, inklusive blandning och knådning av pastadegen. Manuella maskiner pressar ut pastan åt dig när du vrider veven, och de ska vara lätta att justera för olika pastatjocklekar. De ska innehålla ett skruvstäd för att hålla den skyddad mot ditt bord eller köksbänken. Handtaget ska vara relativt lätt att vrida. Om du går med en manuell maskin kan du använda en matberedare eller stativblandare för att göra degen för att göra processen enklare.

Hållbarhet

Manuella maskiner är mer hållbara än automatiska maskiner. De har inga elektriska komponenter som slits ut. Manuella maskiner kan ha en extremt lång livslängd om de rengörs och underhålls ordentligt. Leta efter modeller med delar av metall och rostfritt stål för att få den längsta livslängden när det gäller manuella maskiner. Många märken erbjuder också en garanti, vilket är en viktig faktor att tänka på när du handlar för de bästa pastamaskintillverkarna

Vi har under vårt pastamaskin test hittat att hållbarheten skiljer sig stort beroende på vilket material maskinen består av.

Läs också >>> Ismaskin test

Typer

När du söker efter rätt pastamaskin hittar du två huvudalternativ att välja på

 • Manuell pastamaskin
 • Automatiska pastamaskiner

Manuella pasta maskiner

Manuella pastamaskiner är mycket enklare än att göra hemlagad pasta för hand, men de kräver fortfarande mycket tid och arbete. De använder en klassisk design som innebär att du rullar pastan genom maskinen med ett manuellt handtag och sedan använder maskinens skärverktyg för att klippa den i slutet. Dessa maskiner är bäst för längre pastastilar som fettuccine och spagetti. De kostar vanligtvis mindre än automatiska tidigare tillverkare och de kan vanligtvis räknas med att fungera pålitligt länge, eftersom designen och delarna är ganska grundläggande.

Sammanfattningsvis:

 • Prisvärd
 • Pålitlig
 • Bra för långa pastastilar
 • Kräver fortfarande lite arbete, men lättare än att göra pasta för hand

Automatisk pastamaskin

Automatiska pastamaskin gör mer av jobbet åt dig, vilket gör jobbet snabbare och enklare. Som en extra bonus tillåter elektriska pastamaskin dig också att göra ett bredare utbud av pastastilar. Alternativ som makaroner och ziti är inom räckhåll med dessa maskiner. Dessa kostar mer än manuella pastamaskiner och att lägga till elektriska komponenter till en apparat innebär en högre risk att behöva hantera problem och reparationer. Men med dessa gör du helt enkelt degen, matar in den i maskinen och du får din pasta. Och rengöringsprocessen är ofta enklare, eftersom många modeller gör det möjligt att ta isär maskinen och slänga delar i diskmaskinen. Om du planerar att göra pasta tillräckligt ofta för att en snabbare process är värt att betala mer, är en elektrisk pastamaskin värt att överväga.

Sammanfattningsvis:

 • Kostar mer
 • Snabbare
 • Lättare
 • Fler pastatyper möjliga
 • Pastamaskin

I båda kategorierna kan högre kostnader ofta tillskrivas varumärkets rykte. Pastamaskiner tillverkade av varumärken som är kända för att tillverka högkvalitativa produkter som håller länge och fungerar bra, tar vanligtvis mer än de som är mindre etablerade eller som gör att produkterna är mindre benägna att hålla. Ibland beror högre priser också på antalet pastatyper du kan göra med maskinen eller funktioner som gör det lättare att använda, rengöra eller förvara. När du funderar på vilket pris du är bekväm med, överväga om det är mer sannolikt att du faktiskt använder din pastamaskin för att göra det enkelt och snabbt att göra pasta. Om det kommer att sitta i ett skåp hela tiden du äger det, får du inte pengarna. Och överväga om några kronor nu är värt att kunna använda din pasta maskin längre utan problem.

Användarvänlighet

En av de viktiga faktorerna som du måste tänka på är användarvänligheten. Den främsta anledningen till att köpa en nudel- och pastamaskin är att göra det enkelt att göra nudlar och pasta. När du köper en pastamaskin, se till att du kontrollerar de olika lägen som är tillgängliga. Välj alltid en pastamaskin som har ett autoläge eftersom det gör det enkelt för dig att förbereda nudeln eller pastan med lätthet.

Material

En annan viktig faktor att tänka på är nudel och pastamaskiners kroppsmaterial. Du hittar metall- och plast pastamaskiner. Pastamaskiner av metall, men robusta, behöver mycket underhåll. Metallpastamaskin kan också rosta lätt vilket gör produkten värdelös. En pastamaskin av ABS-plast är ett bättre alternativ eftersom du inte behöver oroa dig för rost eller rengöra maskinen.

Märken

En annan sak att göra i din sökning efter rätt pastamaskin är varumärkets rykte. Det finns några stora märken i pastamaskinsvärlden. För att hjälpa dig att få en uppfattning om vilka som är det bästa valet tittade vi på recensioner från faktiska kunder. Här är en sammanfattning av vad de har att säga om sin upplevelse.

Cucina Pro

CucinaPro tillverkar ett par modeller av pastamaskin som generellt sett granskas av kunderna. Granskare berömmer värdet för priset, säger att maskinen gör utmärkt pasta och att den är lätt att använda. Det finns en handfull klagomål från kunder om vissa delar av maskinen som inte fungerar bra för dem, som att handtaget inte stannar på plats eller pastamaskinn som glider runt på disken när du använder den. Även de klagande tenderar att erkänna att maskinens värde fortfarande är värt det för priset.

KitchenAid (Pasta Attachment)

KitchenAid säljer inte en pasta maskin, men säljer en Pasta Roller and Cutter redskapssats för sin populära stativblandare. Så om du redan har en KitchenAid-mixer kan det vara ett praktiskt val för dig att köpa tillbehör istället för en ny maskin. Kunder som har gjort så positivt berättar om hur bra det fungerar för dem. Nästan alla granskare betygsätter bilagorna med 5 stjärnor och kommenterar hur välgjorda och högkvalitativa de är. enligt kommenterar också att de är lätta att använda, lätta att rengöra och att pastan är utsökt. Inte överraskande är KitchenAid ett starkt val i denna kategori.

Lello

Lello marknadsför sin pastamaskin som ett av de snabbaste alternativen där ute, men deras recensioner är lite blandade. De flesta kunder är nöjda med sin Lello-pastamaskin och säger att den är lätt att rengöra (delarna är diskmaskinavänliga) och att det är bra pasta. Kunderna som inte var nöjda hade klagomål som varierade från det höga ljudet det gjorde, hur tungt maskinen skulle använda och bara i allmänhet fann att den inte fungerade bra. Jag tycker det var värt att ta tid att läsa recensionerna så att jag förstod vad du kan få och se till att du läser instruktionerna om du följer med Lello.

Marcato Atlas

Marcato Atlas är ett välkänt italienskt varumärke för pastamaskiner. Kunderna är rutinmässigt nöjda med sina produkter. De berömmer hur väl pastan kommer ut och använder ofta ord som “perfekt” och “kärlek” i sina recensioner. Konsensus från kunder är att de helt klart är ett bra val att gå med.

Philips

Phillips säljer en avancerad automatisk pastamaskin som ger dig cirka 300 kronor tillbaka men verkar göra kunderna ganska nöjda. Kunder nämner vanligtvis hur mycket lättare det är att göra pasta med sin Phillips-maskin än de förväntade sig, eller än vad det var med tidigare pastamaskin de hade. De är nöjda med hur pastan kommer ut och många nämner vänner som är imponerade eller köper ytterligare Phillips pastamaskin som gåvor till nära och kära. Detta är ett annat varumärke som recensioner tydligt visar att du kan lita på.

Ronco

Roncos prisvärda pasta- och korvtillverkare får blandade recensioner. Glada kunder säger att det fungerar bra och är lätt att använda. De med klagomål tog mest upp svårigheten att rengöra den och klagade på att pastan som den producerar var sub-par. Medan kostnaden är rätt föreslår recensionerna att du kanske inte är helt nöjd med den här

Tillbehör

Flera tillbehör följer med pasta maskin, och dessa tillbehör bestämmer vanligtvis maskinens prestanda. De flesta av dessa pastamaskiner har några utbytbara skivor som hjälper till att skrynkla nudelsorter. Andra används för att göra kex, bagels och korv.

Tillgänglighet

Den främsta anledningen till att köpa en pastamaskin är att det hjälper sådana människor som är vana att göra pasta för hand. En pastamaskin förenklar ditt arbete och sparar mycket tid.

Som vi nämnde tidigare är den viktigaste faktorn som bestämmer tillgängligheten för en pastamaskin om den är elektrisk eller manuell. Men bortsett från det har båda kategorierna av pastamaskin sådana modeller som har unik design och specialfunktioner. Sådana konstruktioner och funktioner påverkar också tillgängligheten hos en pastamaskin.

För en manuell pastamaskin beror tillgängligheten på faktorer som robusthet, hållbarhet eller om handtaget förblir på plats eller inte.

När det gäller elektriska pastamaskin är de verkligen mycket lättare att använda än manuella pastamaskin. Med elektriska pastamaskin är allt du behöver göra att lägga till vissa ingredienser och vänta medan din pasta förbereds för dig. Det bästa sättet att veta om en pasta maskin skulle vara enklare att använda eller inte är att gå igenom recensionerna och se andras åsikter om pastamaskinen. Om en pastamaskin inte är så lätt att använda eller om människor stöter på vissa hinder när de använder den, kommer de sannolikt att berätta för dig i recensionerna.

Funktioner

Alla elektriska pastamaskiner har olika funktioner och tjänster. Vissa av modellerna är endast begränsade till skärning och rullning, medan andra kan utföra både knådning och blandning samt skärning. De flesta av de elektriska pastatillverkarna kan utföra varje steg som krävs för pastatillverkning.

Fem saker att undvika vid ditt köp av bäst i test pastamaskin

De bästa pastamaskinerna sträcker sig högt upp i olika prisklasser och du bör vara försiktig med att välja en. Pasta är inte den ohälsosamma skräpmat som vissa människor tycker om att göra, men det bästa resultatet behöver lite förberedelse. Du kan bara vara säker på ingredienserna om du själv har lagt dem i din pasta och det kräver att en pastamaskin är klar. Följ dessa enkla steg för att undvika att köpa en med funktioner du inte behöver, eller utan alternativ som du skulle ha använt dig av.

Köp inte en elektrisk pastamaskin om du är osäker på om du ska använda den. Restauranger som respekterar sig själva gör sin pasta från grunden och det krävs en seriös anordning för att göra och skära pasta för femtio. I ditt vanliga hushåll kommer du troligen att ha det bättre med en manuell version som tar mer ansträngningar att använda men kommer att kompensera för det i kostnad och enkelhet. Köp inte något annat än rostfritt stål. Pastamaskin älskar att rosta eftersom de sällan används och den här typen av metall förhindrar exakt det. Du behöver inte oroa dig för det; spola helt enkelt under kranvatten efter användning. Verkligen bekvämt, eller hur?

Köp inte funktioner som du inte använder. Det finns pasta maskiner med femton olika skärhuvuden och fem hastigheter på motorn. Om du är en amatör och gör pasta för att göra det roligt behöver du inte något av det. Två grundläggande huvuden är perfekta tills du har behärskat alla aspekter av spagettin och känner dig redo att gå vidare. När det ögonblicket kommer kommer du fortfarande att kunna köpa nya uppgraderingar. Glöm inte att kontrollera om din stativblandare kan omvandlas till en pastamaskin genom att lägga till rullhuvuden. De flesta anständiga enheter accepterar dessa uppgraderingar och sparar pengar på lång sikt. Forskning och utbilda dig själv i saken, det gör aldrig ont att spara några kronor.

Glöm inte att läsa alla recensioner förrän du är bekväm med att gå till den bästa pastamaskinen eller en annan. Det går inte att köpa en enhet som du inte kommer att använda till fullo eller en som faller sönder på två dagar. Läs artiklar och forumtrådar och fråga vänner som har en pastamaskin.

Det finns många pastaälskare som gillar att ha kontroll över sin egen mat och en pastamaskin ger dem total kontroll över vad de äter. Inga konserveringsmedel, inga extra ingredienser bara ren pasta eftersom den är avsedd att ätas.

När det gäller att laga dina favoritpastarätter gör du antagligen antingen din egen pasta, eller så har det varit en dröm för dig att kunna göra pasta till middagarna du skapar för din familj. Det är inte så svårt som många tror att det beror på att med en pastamaskin är allt du behöver göra att helt enkelt blanda ihop degingredienserna och anpassa degen till rätt konsistens för den typ av nudlar du vill ha. för att producera, och kör sedan degen genom pastamaskinen, för att ha dina nudlar redo att laga mat på andra sidan.

Att göra hemlagade nudlar är ett otroligt sätt att lägga till en unik smak till den maträtt du skapar, men även om smaken kan vara där behöver du fortfarande rätt storlek och konsistens av nudlarna för att maträtten ska bli perfekt. Till exempel vill du inte ha nudlar i makaronstil i en mängd spagetti. Det kan göras och har gjorts, men när det kommer till det, behöver en skål spagetti spagettinudlar! Att skapa dessa tunna pastatyper kan dock vara en svår uppgift, så jag rekommenderar definitivt att du använder en bästa pastamaskin.

Att ha olika typer av matriser att använda gör det enkelt att hantera olika typer av pasta. Om du byter ut typ av matris eller rutnät som du använder kan du enkelt gå från att göra en typ av nudel till en annan för att skapa olika typer av läckra pastarätter. Det finns mindre handhållna enheter som du bara rullar över degen för att bilda nudlar, och sedan finns det en pastamaskin som gör jobbet mycket lättare. Det finns till och med elektriska pastamaskiner som blandar alla ingredienser åt dig för att bilda pastadegen. Med de flesta pastamaskiner är allt du behöver göra att lägga degen i valsen och börja vrida handtaget för att få ut nudlar på andra sidan.

Förmodligen en av de bästa pastamaskinerna där är Imperia pastamaskin; Jag tror att jag har sett dessa på fler restauranger än någon annan typ av pasta maskin. Om så många kockar använder den här typen, tror jag att det är en smart idé att handla samma, eller hur? Investera i en pastamaskin för ditt kök så behöver du aldrig äta den förpackade typen igen; du vill inte efter att ha upplevt smaken av färsk, hemlagad pasta. Under vårt pastamaskin test märkte vi direkt att detta var sakerna som man behövde undvika.

Hur man gör hemmagjord pasta i en pastamaskin

Att göra hemlagad pasta är väl värt extra ansträngning. Den har en konsistens och smak som är mycket bättre än torkad, köpt pasta från snabbköpet, och handlingen att göra degen och rulla ut den på en pastamaskin är kul för hela familjen. När du väl behärskar att använda en pastamaskin, kommer du inte att överväga att köpa torkad igen.

Här är en steg-för-steg-guide för att göra hemlagad pasta med en pastaväxa för hand-vev. Du kan såsa den med vad du vill, men basilikapesto eller tomatsås med italiensk korv hjälper till att få fram de färska nudlarnas struktur och smak.

 1. Kombinera ingredienserna

Placera ägg och mjöl i skålen

Det första steget för att göra hemlagad pasta är att kombinera alla ingredienser och det finns bara tre. Du kommer behöva:

 • Mjöl, bäst är italienskt mjöl
 • 3 stora ägg (rumstemperatur)
 • Nypa salt

Häll mjölet i en hög på en arbetsyta och gör en brunn i mitten. Knäcka äggen försiktigt i brunnen och se till att brunnens sidor är tillräckligt höga så att äggen inte slår över. Lägg till en generös nypa salt i äggen.

 1. Blanda degen

Vispa äggen försiktigt i en cirkelrörelse med en gaffel, och gradvis införliva mjöl från brunnens sidor. Inte allt mjöl absorberas i äggen. Du bör sluta när du har en klibbig degmassa.

 1. Knåda degen

Skrapa ihop hela degen till en boll och börja knåda den och sprida lite extra mjöl över arbetsytan om degen börjar klibba. Knåda degen genom att trycka ordentligt i den med handens häl, fälla degen mot dig, ge den en kvarts varv och upprepa press- och vikningsrörelsen. Fortsätt knåda i tre till fyra minuter tills degen är slät och elastisk. Vik in degen i plast och låt vila 20 minuter på bänkskivan.

Lägg under tiden en emaljerad gjutjärnsgryta med vatten på spisen för att koka, eftersom du vill laga pastan snart efter att du har gjort den – annars torkar den ut.

 1. Vik degen och låt den vila

Vik in degen i plast och låt vila 20 minuter på bänkskivan.

 1. Dela degen

Ställ in din pastamaskin, fäst den på ett bord, en bänkskiva eller en robust skärbräda. Vrid ratten till den bredaste inställningen (vanligtvis ställer du in nummer 1 på ratten). Dela pastadegen i fyra bitar.

 1. Platta degen

Arbeta med den första delen (behåll kvarvarande bitar täckta med plastfolie), platta den till en rektangelform.

 1. Börja rulla degen

Börja med en av de kortare sidorna av rektangeln, mata den genom rullarna.

 1. Vik degen igen

När degen har kommit ut ur den andra änden, vik ena sidan av biten i mitten, vik sedan den andra sidan över den för att bilda tre lager, som om du viker ett affärsbrev, tryck lätt på toppen av bit deg för att försegla den.

 1. Mata in degen i maskinen

Börja med en av de smalare, öppna sidorna av den vikta degen, mata pastan genom maskinen, igen vid den bredaste inställningen. Upprepa viknings- och rullningstekniken med den bredaste inställningen totalt fem gånger.

 1. Forma arket med pasta

När du har vikat och rullat degbiten fem gånger, börja sedan rulla den tunnare genom att vrida ratten till nästa smalaste inställning (troligen nummer 2). Rulla pastan genom maskinen. Vid det här laget är det bäst att arbeta med en hjälpare, så att en person kan vända veven och den andra personen kan styra degen in i maskinen med ena handen och fånga den med den andra handen, var försiktig så att du inte sträcker eller riva arket. Utan att fälla degen mellan inställningarna, fortsätt att minska inställningarna tills degen rullas så tunt som du vill (du behöver inte gå till maskinens tunnaste inställning). Om pastaarket blir för långt kan du skära det på mitten med en kniv eller en degskrapa – annars får du oöverskådligt långa nudlar.

Hur man rengör en pasta maskin

Det finns två grundläggande typer av pastamaskin: avancerade elektriska pastamaskin och metallpastamaskin som du använder med en handvev. Båda typerna av maskiner får ALDRIG tvättas i diskbänken. Att rengöra en manuell pastamaskin är inte så enkelt som att diska – du vill inte sänka ner det här verktyget i vatten eller använda mycket vatten i allmänhet. De flesta pastamaskiner är gjorda av metall och har små arbetsdelar som du inte enkelt kan tvätta eller skölja. Dessa maskiner rostar om du får vatten i dem, eftersom det är nästan omöjligt att ta bort allt vattnet efteråt. Det är bättre att använda skrotdeg eller lera för att rengöra rullarna och ta isär maskinen för att rengöra de inre arbetsdelarna.

Kan du sätta en pastamaskin i diskmaskinen?

På samma sätt som vad vi sa ovan är det ett säkert recept för katastrof att sätta en pastamaskin i diskmaskinen.

Läs noga instruktionerna på din pastamaskin. Du kanske kan ta bort vissa delar från en maskin och om de är rostfria kan de diskas i diskmaskin. Detta är ENDAST fallet att det är säkert att placera någon del av din manuella pastamaskin i diskmaskinen.

Steg för att rengöra din pastamaskin

När det gäller rengöring av pastamaskin är det viktigt att alltid följa tillverkarens anvisningar för rengöring av sina respektive maskiner, eftersom metoderna kommer att variera beroende på olika material och hur det har byggts.

Saker som behövs.

 1. lera eller vit skrotlera
 2. träspett
 3. skruvmejsel med ett huvud som passar dina skruvar, troligen ett Philips-huvud
 4. pappershanddukar
 5. Instruktionsbok

Ta bort alla löstagbara delar från pastamaskinen. Om dessa kan läggas i diskmaskinen, gör det. Om inte, ge dem en skonsam handtvätt med daglig tvål. Torka noggrant med en trasa.

Tar din skrotdej eller lera och rulla genom rullen. Du kommer att vilja göra detta flera gånger så att degen plockar upp de gamla resterna av pasta som fastnat i pastamaskinn. Upprepa rulla 4-5 gånger vid den bredaste inställningen, byt sedan till tunnare inställningar och upprepa 4-5 gånger tills du har nått den tunnaste inställningen.

Använd en borste eller trästav för att rengöra rullarna och skärarna. Detta kan användas för att ta bort och deg och rester som fortfarande finns kvar mellan rullarna. Detta kommer att vara slutet på vägen för rengöring av pasta maskin som inte skiljer sig från varandra. Använd din torra borste för små delar som du inte lätt kan nå.

För pastamaskin som kan demonteras för att rengöras helt, fortsätt nedan.

Vägbeskrivning till Demontera och rengör Pasta Maker

Följ tillverkarens anvisningar för att demontera med en skruvmejsel.

Använd en träspett för svåråtkomliga platser. För små rörliga delar som är svåra att nå internt, ta tag i din träspett och skrapa försiktigt bort skräp som du kan se på insidan av skärarna.

Använd en torr pappershandduk för att ta bort skräp från större ytor / lättåtkomliga områden.

Montera tillbaka enligt tillverkarens instruktioner.

Extra tips och tricks

Förvara din pastamaskin i ett rent, torrt område för att undvika rost. Överväg att behålla originalförpackningen för optimal förvaring. Det håller pastamaskinen torr och gör det enkelt att dra in och ut ur skåpet för att använda. Använd alltid din pastamaskin på en plan yta för att förhindra att delar förvrängs och undvika att tappa verktyget. Använd en ren, torr trasa för att rengöra tillverkarens utsida efter varje användning.

Om du inte har använt din pastamaskin på ett tag kan du rulla skrotdeg för första gången för att flytta damm från maskinen. Kasta och fortsätt! Sista ordet

Dessa få enkla steg kan hålla din pastamaskin relativt dammfri och skräpfri, för att hålla din mat säker att konsumera och smaka på sitt bästa. Kom ihåg att undvika att använda vatten på metall / rörliga delar så kommer du att ha din pastamaskin i många år framöver

Vanliga frågor om Pastamaskiner

Finns det kavlar som fungerar på samma sätt som en bäst i test pastamaskin?

Pastarullar hjälper till att rulla och skära pastadegen i önskad form. Pastarullar manövreras och behöver mycket arbete. Apparaten har ett handtag som används för att rulla pastan genom maskinen. Skärverktyget skär pastan i önskad form. Maskinerna kan endast användas för att tillverka fettuccine och spagetti.

Vad ska jag göra om jag vill göra olika sorters pasta i min pastamaskin?

Innan du köper en pasta maskin, överväga de olika typerna av pasta du planerar att göra. Pastamaskinen hjälper dig att göra olika former av pasta beroende på vad du föredrar. Men för att göra ditt val av pasta måste du också kontrollera vilka typer som finns med produkten. Innan du fattar det slutgiltiga beslutet, kontrollera om pastamaskin har rätt sorts pasta för dig.

Kan man använda former för att få annorlunda form på pastan?

Förutom de olika sorterna måste du också kontrollera de formar som finns med produkten. Kontrollera de olika formarna som finns med din pastamaskin för att veta vilka typer av pasta du kan göra. Några av pastamaskinerna som vi testade , kommer med 7 olika formstansar. Du kan inte bara laga nudlar och pasta utan även momos och gujiyas och mycket mer.

Påverkar vilken pastamaskin jag väljer hur lång tid det tar att förbereda pastan?

Att göra pasta i en pastamaskin är inte bara svårt utan också långsamt oavsett vilket märke du väljer. En av de viktigaste sakerna för en pastamaskin är den hastighet med vilken pastan tillverkas. När du köper en pastamaskin, kontrollera hastigheten inom vilken pastamaskinen förbereder pastan. Vissa märken gör det inom bara tio minuter.

Vad kan en bäst i test pasta maskin hjälpa mig med?

Med många typer av mat kan du spara pengar när du gör hemma kontra att köpa den i mataffären. Det är i allmänhet inte fallet med hemlagad pasta eftersom typen av pasta du gör (som innehåller ägg i degen) är annorlunda och innehåller ingredienser som kostar mer. Förutom de högre kostnaderna måste du också vara medveten om mängden arbete som går att göra hemlagad pasta. Det är vanligtvis lite av ett projekt som du måste vara beredd att avsätta tid för. För de människor som älskar tanken på hemlagad pasta bör inget av det dock fungera som avskräckande. Om du fortfarande är intresserad är fördelarna med en hemlagad pastamaskin tydlig. Du har mer makt över ingredienserna som ingår i din pasta (vilket kan vara till hjälp för allergiker). Det är allt du verkligen behöver, eller hur? Och även om det är tekniskt möjligt att göra pasta hemma utan pastamaskin, är det ännu mer tidskrävande och svårare att få formen och konsistensen precis rätt.

Varför är det så svårt att använda vissa pastamaskiner?

Hela poängen med att köpa en pastamaskin är att det gör att pasta görs inom räckhåll för de flesta som inte är redo för arbetet med att göra allt för hand. Alla pasta maskiner du köper förenklar omedelbart processen att göra pasta, så du börjar på en plats där du vinner på denna punkt. Som tidigare avsnitt klargör är den största faktorn för att avgöra hur lätt en pastamaskin ska använda, om den är manuell eller elektrisk. Men utöver det har olika modeller inom varje kategori funktioner och mönster som påverkar hur mycket arbete det innebär att använda dem. Modellerna som får högsta poäng för enkel användning är alla elektriska modeller som är utformade för att blanda och knåda pastadegen åt dig. Med dessa är allt du behöver göra att lägga till ingredienser i maskinen och vänta tills din pasta är klar. För manuella maskiner, funktioner som säkerställer att pastamaskinen håller sig på plats effektivt medan du arbetar, en ratt som är lätt att justera till olika tjocklekar och ett handtag som håller sig på plats kommer att öka hur lätt maskinen ska användas.

Det bästa sättet att få en uppfattning om huruvida en pastamaskin kan vara svår att använda innan du köper är att kontrollera recensionerna och se vad andra kunder har att säga om deras upplevelse. Om det finns något med designen som placerar hinder i vägen för att få den pastan att göra, kommer dina medkonsumenter med stor sannolikhet att meddela dig i sina recensioner.

Hur länge håller en bäst i test pastamaskin?

En välgjord pastamaskin kan ta många år, men du bör vara beredd att betala mer för en maskin av den typen av kvalitet. Ett av de bästa sätten att se till att du går med en maskin som har verklig uthållighet är att söka efter märken som har arbetat i utrymmet ett tag och har byggt upp ett gott rykte för att göra högkvalitativa apparater.

Det här är en kategori där manuella pastamaskin enkelt utesluter elektriska. Att inte kasta en elmotor i mixen betyder att så länge de är gjorda av högkvalitativa material och är väl underhållna, kan du enkelt förvänta dig att manuella pastamaskin får en mycket lång livslängd. För allt som de kostar mer kommer elektriska pastamaskin att slits ut snabbare.

Ett annat viktigt övervägande är om de erbjuder en garanti. En års garanti är ganska standard för pastamaskin, även om vissa märken kommer att gå upp till tio år. Du bör särskilt leta efter en garanti för alla elektriska pastamaskiner, eftersom det är större chans att du får problem med dem.

Vilka fördelar har manuella pastamaskiner?

 • Lättare än att göra pasta för hand
 • Mer överkomligt än elektriska
 • Kan rulla platta ark för lasagne lättare
 • Bäst för långa lakan
 • Behöver två händer för att styra pastafri så måste klämma fast dem i disken
 • Du måste vrida handtaget
 • Du måste fortfarande göra mycket förberedelser som att knåda och platta pasta i förväg
 • Svårt att rengöra – kan inte använda vatten så torkad deg måste borstas ut

Vilka fördelar har automatiska pastamaskiner?

 • Kan ofta blanda och platta pasta – du behöver bara lägga till ingredienser
 • Fler pastatyper finns som små makaroner
 • Kan vanligtvis tas isär för enklare rengöring
 • Oftast bäst för små pastaformer i motsats till platta lasagneplattor
 • Snabbare än manuella alternativ
 • Högre pris
 • Elektrisk så mer sannolikt att gå fel i tid
 • Ofta svårare att lagra
 • Användare kan ofta inte kontrollera tjockleken

Många pastamaskiner kommer att tillverka lasagnelakan som standard, men inte alla kommer att göra det (speciellt om de är elektriska), så kontrollera i förväg. Om du har det grundläggande lasagnearket är det ofta lättare att göra pastaformar för hand under de värsta omständigheterna, och det gör det också lättare att producera fyllda skal, tortellini eller ravioli. Under vårt pastamaskin test var detta de fördelar som vi hittade.

Varför ska jag göra hemmagjord pasta?

Det finns många skäl. För det första är smaken mycket trevligare – färsk pasta i motsats till torkade grejer i snabbköpet är en mycket bättre konsistens och kokar snabbare. Du kan också kontrollera vad som går in i det, till exempel kryddor och färgämnen, om du föredrar att lägga det till pastan snarare än såsen eller fyllningen. Det kan också hjälpa till att öppna pasta för dig om du lider av allergier, som gluten eller mejeriprodukter, eftersom du har mer frihet att göra alternativ. Dessa kostar vanligtvis mycket i butikerna. Om vi ​​talar om kostnad kan det dock vara dyrare att göra egna. När du har köpt ägg, mjöl, olja och andra bitar kan det komma mer än att köpa en stor påse färdig pasta. Sedan finns det ansträngningen du måste gå till för att göra det.

Vilket mjöl ska jag använda till min pasta maskin?

Italienska 00 mjöl ses som det bästa valet. Det är mycket raffinerat och den vitaste delen av spannmålen. Andra bra val är durumgryn, och många använder vetemjöl för det är ofta det som finns i deras skåp hemma. Du måste experimentera med smaker, ingredienser och mängder för att få dina valda resultat.

 

Hur kan jag göra färgad pasta i en bäst i test pastamaskin?

Om du använder en maskin, lägg bara till färgen i degen innan du knådar den och den går igenom pastamaskinen. Några bra alternativ är rödbetasaft till lila pasta, spenatjuice för grönt, bläckfiskbläck för svart (bra med skaldjur) eller en gyllene orange / röd från tomatjuice!

Ska man tänka på varaktigheten när man köper en pastamaskin?

För att bedöma hållbarheten och prestandan hos en elektrisk pastamaskin måste du titta på dess uppbyggnad och konstruktion, helst de material som används för tillverkning. Elektriska pastamaskin tillverkade med rostfritt stålmaterial är de mest föredragna jämfört med de som tillverkas med plast och andra material. Se till att du köper en modell som är tillverkad med högkvalitativa metaller eller högkvalitativa plastdelar.

Har jag plats till en pastamaskin?

Du bör först överväga ditt kök. Den elektriska maskinen placeras vanligtvis på bordsskivan, så du bör överväga det tillgängliga utrymmet på bänkskivan. Enhetens vikt måste kontrolleras för att säkerställa att bänkskivan rymmer den.

Hur ställer jag in en pastamaskin till att göra fettuccine?

Degen för tjockare pasta som fettuccine kräver tjocka inställningar som två eller tre. Som du vet blir inställningarna på pastamaskinen tjockare när du går ner till de mindre siffrorna. Du kan rulla degen till cirka 3 mm tjock eller lika tjock som ett bomullslakan.

Hur rengör man en rostig pastamaskin?

Du kan ta bort rost på din pastamaskin genom att stänka bakpulver på pastamaskinens rostiga ytor. Bakpulver bör förbli i dessa områden i cirka trettio minuter. Du kan sedan blöta en borste med vatten och sedan skrubba de rostiga ytorna tills rosten är helt borttagen.

Hur lagrar man färsk pasta?

För alla som har haft en hemlagad pasta, skulle inte gå till livsmedelspasta. Med de högteknologiska pastatillverkarna, vad kan få dig att inte tillaga färsk pasta till din familj i ditt kök? Att lagra färsk pasta beror på hur du vill använda den. Du kan lägga din pasta i frysen, kyla den eller torka den.

Vad kan man tänka på innan man köper en bäst i test pastamaskin?

Att äga en pastamaskin har en eller två nackdelar. För det första är pasta maskin lite dyra. Det är mycket billigare att köpa pasta från snabbköpet snarare än att köpa en pastamaskin. För det andra är det ett tidskrävande projekt att knåda deg och göra pasta med det, vilket kräver en viss mängd skicklighet. Processen med pastatillverkning kan dock utan tvekan behärskas utan stora svårigheter.

Trots ovan nämnda nackdelar gör pastamaskin verkligen livet värt att leva. Den raffinerade pastaen som kommer ut efter att ha bearbetats genom en pastamaskin får din mun att vattna. Den tum-perfekta pasta som skapats från pastamaskinn är en syn för ömma ögon. Fördelarna med hemlagad pasta kommer att uppmuntra dig att göra din pasta hemma. Här är några av fördelarna med hemlagad pasta:

 1. Hemlagad pasta är exceptionellt utsökt eftersom den nyknådda degen ger en jordlig smak.
 2. Du kan välja mellan en mängd olika ingredienser i vad du ska inkludera och vad inte enligt dina önskemål.

Även om det är möjligt att göra pasta hemma utan en pastamaskin, är det en skrämmande uppgift. Och du skulle aldrig få en jämn form eller struktur. Så om du ofta äter pasta och gillar hemlagad pasta är det bättre att köpa en pasta maskin.

Några tips innan du köper en pastamaskin

 • Ett av de viktigaste elementen att tänka på när man letar efter en elektrisk pastamaskin är hur lätt det är att använda. Om din apparat är komplicerad är det osannolikt att du blir glada att göra din egen pasta. Men om det är enkelt att använda kommer du att vara mer benägen att prova nya pastarecept. Överväg om du vill att maskinen ska blanda pastadegen åt dig eller om du vill göra det steg för hand. Många pastamaskiner kan fästas på standardblandare så att du kan använda din apparat för att blanda degen och sedan använda pastarullen och skäraren för att få den form du vill ha.
 • Om du är ett riktigt pastafans, vet du att pastans form är kritiskt viktig. Det påverkar både maträttens struktur och smak. Vissa pastaformer är bättre för köttiga och starka såser, medan andra fungerar bättre med mer känsliga. Var noga med att kontrollera vilken typ av former din elektriska pastamaskin kan skapa. Vissa modeller rullar ut traditionell lasagne, fettuccine, ravioli och ängelhår, så de är perfekta för dem som gillar lång pasta eller den populära grytningsrätten. Marcato Design Atlas 150 italiensk pastamaskin kan skapa vackra och enhetliga delar av spaghetti och fettuccini, förutom lasagne. Andra modeller är å andra sidan utformade för att göra tagliatelle och fettuccine.
 • En av de främsta anledningarna till att hemmakockar väljer att skaffa en elektrisk pastamaskin, till skillnad från en manuell, är för att de vill spara tid. Manuella pastamaskin kräver mer tid för att rulla ut degen, medan de eldrivna kan göra uppgiften mycket snabbare, förutom att skära ut de enskilda nudlarna. Var noga med att kontrollera de tidsbesparande anspråken för att se till att du får en pastamaskin som ger dig tillbaka några timmar på dagen. Till exempel har vissa pastamaskiner två hastighetsinställningar för att avsevärt minska din förberedelsetid.
 • Pastamaskin har flera krokar där deg och mjöl kan gömma sig, så det är ingen lätt uppgift att rengöra dem. Dessutom, om du inte får dem helt rena efter användning kan du riskera bakterietillväxt i din maskin. När du letar efter en elektrisk pastamaskin, se till att du hittar en som är lätt att ta isär och rengöra. Om vissa delar kan gå i diskmaskinen är det en enorm bonus som sparar tid och huvudvärk. Det finns modeller som enkelt kan torkas av med en trasa. Andra modeller levereras med en rengöringsborste som hjälper dig att ta bort resterande deg eller mjöl inifrån maskinen.

Vilka pastamaskinsstyper finns?

 • Manuell pastamaskin

Om du är van att göra pasta för hand är de manuella pastamaskinerna bäst lämpade för dig. Även om en viss mängd arbete och tid fortfarande krävs för att bearbeta degen genom den manuella pastavalsen, är det utan tvekan mindre än att gå igenom den tråkiga uppgiften att göra pasta.

Manuella pastamaskiner har en klassisk men ändå specifik design. Den förberedda degen rullas genom pastamaskinen med hjälp av handtaget som fungerar för hand. När önskad tjocklek och bredd har uppnåtts och processen för pastatillverkning är avslutad kommer maskinens skärverktyg till nytta och de skär pastan från slutet. Dessa pmaskiner är att föredra för längre pastastilar som spagetti och fettuccine. De är jämförelsevis billigare och kan visa sig vara ganska långvariga eftersom deras delar och konstruktioner är relativt rudimentära.

 • Elektrisk pasta maskin

Automatiska pastamaskin är jämförelsevis enklare att använda och kräver liten eller ingen skicklighet. De är mycket effektiva och minskar matlagningstiden avsevärt. Som namnet antyder drivs den elektriska pastamaskinn av el. Det kommer med bonusen för ett brett utbud av olika stilar av pasta. Det är utan tvekan möjligt att skapa pasta som ziti eller makaroner med hjälp av den elektriska pastamaskinen.

Dessa pastamaskiner är jämförelsevis dyrare än de manuella pastatillverkarna, och tillägget av elfaktorn väcker verkligen några frågor när det gäller dess hållbarhet. Men att äga en av dessa elektriska pastamaskin gör livet mycket bekvämare. Du måste helt enkelt mata in degen i maskinen och titta på hur den gör sin magi på blandningen. Det är jämförelsevis lättare att tvätta dess delar eftersom de lätt kan demonteras och tuggas i en diskmaskin.

När det gäller båda dessa pastamaskiner, om du planerar att förbereda pasta oftare och gillar att äta olika pastatyper då och då, och om färsk pasta är en nödvändig del av din kost, rekommenderar vi att du köper en elektrisk pasta maskin. Den elektriska pastamaskinen tenderar att fungera mycket smidigare och mer effektivt. Manuella maskiner kan också tillverka en stor mängd pasta. Ändå tar processen att göra pasta manuellt lite längre.

Vilka faktorer är viktigast när man ska köpa en pastamaskin?

Förutom att avgöra om du vill ha en elektrisk eller en manuell pastamaskin, finns det vissa faktorer som du bör tänka på när du köper en pastamaskin.

 • Pris på pastamaskin

Priset på pastamaskin varierar från design till design. Vi har tidigare bestämt att elektriska pastamaskin är mycket dyra än de manuella pastatillverkarna.

Högre priser tillskrivs ofta varumärkets rykte. Pastaproducenter tillverkade av varumärken som är välkända för att göra hållbara och högkvalitativa produkter kostar mer än de märken vars produkter inte är så hållbara och jämförelsevis mindre långvariga.

Ibland indikerar högre kostnader också de funktioner som följer med pastamaskinn. Det specificerar också de olika typerna av pasta du kan forma från pastamaskinn eller dess enkla användning.

Således, vad beträffar priset, om du tenderar att göra pasta oftare så är det bättre du överväger att köpa en mycket hållbar pastamaskin eftersom du utan tvekan skulle få dina pengar.

När det gäller elektriska pastamaskinerna är de verkligen mycket lättare att använda än manuella pastamaskin. Med elektriska pastamaskin är allt du behöver göra att lägga till vissa ingredienser och vänta medan din pasta förbereds för dig.

Det bästa sättet att veta om en pasta maskin skulle vara enklare att använda eller inte är att gå igenom recensionerna och se andras åsikter om pastaproducenten. Om en pastaproducent inte är så lätt att använda eller om människor stöter på vissa hinder när de använder den, kommer de sannolikt att berätta för dig i recensionerna.

 • Designen

Även om pastamaskinens enda syfte är att förbereda hemlagad pasta är det viktigt att du köper pastamaskinen, vilket är praktiskt och inte är tungt. Se till att du köper en modell som sitter stadigt på bänkskivan och vars bas ger tillräckligt med stöd så att det blir lättare för dig att göra din hemlagad pasta.

 • Den bästa pastamaskinens hastighet

Att förbereda pasta med en manuell pastamaskin kan vara lite hektiskt. För det mesta tillverkar alla manuella pastamaskiner pasta i samma takt.

De elektriska pastatillverkarna är specialiserade på att göra pasta extremt snabbt. Om hastighet är en prioritet för dig, bör du gå till en elektrisk pastamaskin. Det finns ett brett utbud av pasta maskin, och var och en har olika hastighet. Gå igenom recensionerna och kontrollera vilken elektrisk pastamaskin som är effektiv och snabb. En snabb pastamaskin ser till att cheferna gör pasta oftare; därför är hastighet en viktig faktor att tänka på om du ska använda din pastamaskin dagligen.

 • Storlek

Om du inte har tillräckligt med utrymme i ditt kök kanske du vill leta efter en pastamaskin som är mindre i storlek. En sak som är värt att notera här är dock att mer betydande pastamaskin tenderar att göra större pasta. Manuella pastamaskin varierar från storlek till storlek. Däremot har de elektriska pastatillverkarna ungefär samma storlek som en kaffebryggare.

Det mest hållbara och vanliga materialet som används vid skapandet av en pastamaskin är rostfritt stål. Det förhindrar inte bara korrosion utan ger också skydd mot vardagligt slitage.

 • Hållbarhet

En väl tillverkad pasta maskin tenderar att hålla många år; därför måste du betala för en pmaskin vars kvalitet överträffar andra pastamaskin. Du kan söka efter de märken som skryter med sin klass, är väletablerade och har ett gott rykte när det gäller apparater av hög kvalitet.

När det gäller hållbarhetsfaktorn tas hänsyn till de manuella pastatillverkarna från sina elektriska motsvarigheter. De brukar leva längre och är mycket hållbara. I en elektrisk pastamaskin kräver elmotorn mer frekvent underhåll. Det är därför mindre hållbart än manuella pastamaskin.

En annan sak att tänka på när du köper en pastamaskin är om varumärket erbjuder en garanti eller inte. De flesta av varumärkena ger ett års garanti, medan vissa märken går upp till tio år. Det hjälper om du söker en garanti när du köper en elektrisk pastamaskin eftersom du troligen kommer att stöta på några problem med dem.

 • Sorters pasta som kan göras i din maskin

Alla gillar en viss typ av pasta. Du måste köpa en pastamaskin som kan göra din favoritpasta. Många manuella pastatillverkningsmaskiner har några elementära blad som gör att du kan göra några huvudtyper av pasta, även om de erbjuder specifika tillägg som köps separat. När det gäller elektriska pastamaskin erbjuder de ett brett utbud av pastalternativ än de manuella. Om du väljer en manuell pastamaskin, se till att den gör din favorit typ av pasta. När du köper pastarullar, undersök noggrant om rullarna erbjuder den önskade tjockleken som du vill få. En annan viktig sak kan tas med i beräkningen. Om du är ägare till en stativblandare som KitchenAid, istället för att investera i en helt annan apparat, kan du helt enkelt köpa en pastavalsning och låta mixern göra jobbet.

 • Enkel rengöring

En annan utmanande situation som pastamaskinägarna har att göra med är att de måste rengöra pastamaskinen efter användning. Degen tenderar att oroa sig k långt in i de mörkaste delarna och sprickorna hos pastamaskinen. Om pastamaskinen inte rengörs omedelbart är blandningen benägen att hålla fast vid pastamaskinen och att skrubba bort det blir en skrämmande uppgift. Att rengöra manuella pastamaskin vars delar är oskiljbara är relativt svårare än att rengöra sådana pastamaskiner som kan tas isär. Majoriteten av elektriska pastamaskin kommer med delar som lätt kan demonteras. Sådana komponenter kan också bära lyxen att tvättas i diskmaskin. Således är rengöringstiden för den elektriska pastamaskinen utan tvekan mindre än den för en manuell pasta maskin.

Läs också >>> Espressomaskin test

Vad finns det för oortodoxa pastamaskiner?

Det finns två typer av elektriska pastamaskiner: pastarullar och pastasträngpressar. Pastarullar liknar de klassiska maskinerna där du rullar pastadegen genom rullarna, men istället för att använda en handvev finns det ett motoriserat redskap som gör allt för dig. En pastasextruder är en helt annan typ av maskin; det skjuter ut pastaformerna istället för att rulla pastadegen.

Vad du behöver veta: extrudrar erbjuder snabbhet och användarvänlighet. De erbjuder god smak av pasta, men inte traditionell italiensk. Pastarullar och fräsar ger dig mycket frihet och medan det krävs mer övning för att lära dig färdigheten, kommer du att kunna göra pasta på samma sätt som de gör i Bologna – du kommer att göra den verkliga affären.

Elektriska pastasträngsprutare erbjuder de flesta former av pasta som penne, makaroner, lasagne och spagetti. De är det snabbaste alternativet och de flesta har en inbyggd mixer.

Rulla pastadegen till önskad tjocklek. Dessa klassiska maskiner är perfekta för traditionell hemlagad pasta. Tillbehör för längre pasta – spagetti, ängelhår, fettuccine, lasagne.

Den första stora skillnaden mellan en elektrisk pastamaskin och en extruder är hur båda maskinerna fungerar: med en pastamaskin måste du tillaga pastadegen själv och med en pastasextruder behöver du bara kasta ingredienserna till degen in i maskinen så blandar degen åt dig. Den här automatiska processen kan spara mycket tid om du planerar att använda din pastamaskin ofta.

Den andra skillnaden mellan båda dessa elektriska pastamaskin är att pastarullar och extrudrar kan göra olika slags pastaformer. Båda maskinerna kan göra former som fettuccine, spagetti och lasagnelakan, men med en pastaextruder kan du också enkelt skapa former som fusilli och penne. Dessa former uppnås också med en pastamaskin, men det tar lite mer ansträngning än när du använder en pastasträngspruta. I jämförelsen nedan har vi granskat fyra elektriska pastamaskiner, både extrudrar och rullar. Om du vill läsa mer om dessa pastamaskiner kan du läsa varje maskins individuella recension på sin egen sida. Det finns en hel del olika märken där ute och jag har jämfört de flesta elektriska maskiner som finns tillgängliga. Om du följer de modeller som jag rekommenderar gör du ett bra val. Jämfört med billigare elektriska pastamaskiner har alla mina rekommendationer en fantastisk byggkvalitet och är mångsidiga på sitt eget sätt. Att välja en billig pastamaskin kommer sannolikt att leda till lite ilska – billigare maskiner använder billigare delar och tenderar att gå sönder mycket snabbare. Fler plastdelar och mindre kvalitetskontroll är inte en bra pastamaskin, särskilt inte när de är elektriska. Om du inte är säker ännu om du vill ha en manuell eller elektrisk pastamaskin, kolla in min guide för att välja den bästa pastamaskinen. Jag kommer att förklara skillnaderna, vad som passar dina behov.

Finns det någon skillnad mellan en automatisk och en elektrisk pastamaskin?

Det finns faktiskt en skillnad mellan elektriska och automatiska pastamaskin. En elektrisk pastamaskin är en maskin som drivs av elektricitet, men det betyder inte att själva maskinen är helautomatisk. En helautomatisk pastamaskin gör degen och skär degen åt dig, medan en elektrisk pasta maskin rullar och skär degen åt dig. En automatisk pastamaskin som Philips Pasta Maker tar mycket arbete ur dina händer, eftersom du bara behöver trycka på några knappar och skära pastan för att välja längden på pastan du gör.

Kan man göra ravioli med en elektrisk pastamaskin?

ja! Det är inte så svårt att göra ravioli, speciellt med en elektrisk maskin – du behöver bara rulla ut platta pasta. Du kan göra detta med alla maskiner i den här recensionen: KitchenAid, Marcato och Philips levereras alla med ett tillbehör för lasagnelakan. Du kan använda lakan för att göra ravioli för hand genom att använda frimärken, rullande skärare eller ravioli-brickor. Alternativt kan du använda en ravioli-tillverkare.

Är prisskillnaden mellan elektriska och manuella pastamaskiner värt det?

Det här är en av de vanligaste frågorna som jag får i min inkorg. Många av mina läsare vill veta om det är värt att köpa en automatisk pastamaskin över en manuell pastamaskin. Tyvärr är svaret inte ett rakt ja eller nej; svaret beror på personen som frågar. Min tumregel är att om du vill göra pasta flera gånger i veckan eller göra en stor sats en gång i veckan, är det bäst att köpa en automatisk pastamaskin.

Ska man använda speciellt mjöl till elektriska pastamaskiner?

Det finns inte en annan typ av mjöl som du bör använda när du gör färsk pasta med en elektrisk pastamaskin. Den enda skillnaden kan vara förhållandet mellan mjöl, ägg och vatten när du gör pasta. De flesta pastamaskin har en manual som förklarar detta förhållande och kan till och med visa upp några recept som du kan använda med din nya maskin.

Hur mycket kostar en pastamaskin?

Priserna på olika maskiner varierar från mycket billiga till lite dyrare. Du kan redan köpa en manuell pastamaskin för en väldigt liten summa. Dessa pastamaskiner är dock av mycket låg kvalitet och jag rekommenderar dem inte eftersom de inte har en lång produktlivslängd. Om du betalar lite mer kan du redan skaffa dig en pastamaskin för stora märken som räcker mycket längre.

Hur lång är garantin på en pastamaskin?

Standardgarantitiden är vanligtvis ett år. Marcato erbjuder dock en standardgaranti på två år och har en utökad garanti på ytterligare åtta år. Totalt tio år är exceptionellt och jag har inte hittat ett annat varumärke som erbjuder samma garantiavtal. Som jag har nämnt tidigare kommer din pastamaskin med god omsorg att hålla tillräckligt länge för att du inte ska oroa dig för garantins livslängd.

Är det lätt att använda en pastamaskin?

Det här är den fråga som jag oftast får, och svaret jag har klart är ganska direkt: ja, det är lätt att använda en pastamaskin och att göra hemlagad pasta. Den viktigaste delen är att veta hur man gör den perfekta pastadegen så att du inte får problem med för torr eller för klibbig deg. Det finns många resurser på nätet för att göra pastadeg, och jag har gjort en kort lista med recept som jag tror förklarar processen perfekt. Du hittar listan här.

Behöver jag något annat till min pastamaskin?

Du behöver egentligen inget för att göra utsökt hemlagad pasta. Det finns dock en hel del tillbehör som kan hjälpa dig när du gör pasta själv. Jag har sammanställt en lista över pasta maskin, och dessa små prylar kan hjälpa dig att experimentera och göra din pasta enklare.

Finns det några tekniker som man kan använda när man använder en pastamaskin?

Det finns en hel del knep som du kan använda för att göra din pastas strävan ännu roligare. Med en enkel pastaklippare eller ravioli-stämpel kan du skapa många olika former. Du kan också experimentera med olika typer av färgad pasta. Med några enkla ändringar av pastadegen kan du göra svart, lila, grönt och mycket mer av olika typer av färgad pasta. Några exempel använder bläckfiskbläck för svart pasta, tomatpuré för röd och spenat för grön.

Finns det några för och nackdelar med manuella pastamaskiner?

Kockar som vill ha den sanna italienska upplevelsen av att skapa färsk pasta brukar föredra manuella pastamaskin. En manuell maskin ger dig mer kontroll över den färdiga produkten och möjliggör fler pastasorter. Du behöver inte använda de bifogade skärarna; du kan klippa för hand eller använda specialpastastämplar. Det kan vara mycket givande och, vågar jag säga det, till och med kul att göra din egen pasta med en manuell maskin. Även om du behöver göra din deg separat kan det vara bra om du har en speciell diet, som glutenfri. Du kan också lägga till ingredienser, som örter, spenat, rödbetor eller bläckfisk, för både färg och smak. Att använda en manuell maskin kan dock vara hårt arbete, med allt det att vika och rulla degen. Att använda ena handen för att mata pastan, vända handtaget med den andra och fortfarande fånga pastan tar övning. Det kan vara svårt att hitta en bänkskiva som passar maskinens klämma i vissa hushållskök. Dock så finns det elektriska pastamaskiner också, men de brukar bli dyrare och har mer komplicerade komponenter. Som jämförelse är de bästa manuella pastatillverkarna billigare och håller i allmänhet mycket längre.

Vad exakt är en pastamaskin?

Många pastamaskiner ändrar bara formen på pastan. Om du inte investerar i en dyr automatiserad elmodell, måste du fortfarande tillverka degen till pastan själv. En pastamaskin kommer helt enkelt att göra den degen till olika pastaformer. Den klassiska designen av en pastamaskiner har inte förändrats dramatiskt genom åren och finns fortfarande i många italienska kök. Normalt används en vevaxel för hand för att vrida rullar, som i sin tur rullar pastan till önskad tjocklek. En regleringsknapp på sidan av maskinen gör att du kan välja tjocklek, vilken varierar för varje pastatyp. Du kan bara använda pastaarket hela när det har rullats, som i lasagneplattor, eller så kan du klippa det till former. De flesta kvalitetspastamaskiner kommer med inbyggda skärare eller tillbehör för att klippa långa former som linguini, fettuccini eller taglioni. Du kan ofta köpa tillbehör för att tillverka andra typer av pasta som spagetti, capellini och till och med fylld ravioli.

Är det billigare att köpa pasta än att göra den själv?

Det finns många variabler att tänka på om du försöker väga upp kostnaden för att köpa kontra att göra pasta. Sammantaget är skillnaden försumbar. Ingredienser för pasta är billiga, så att göra din egen färska pasta blir billigare än att köpa färsk pasta från en deli. Att köpa din egen märkesboxad pasta är någonsin så lite billigare än den hemlagade versionen, men den smakar inte alls lika bra.

Är det nyttigare att göra din egen pasta?

När det gäller hälsojämförelser är den bästa pastan hemlagad. Du kan kontrollera exakt vilka ingredienser du använder och undvika konserveringsmedel som kan användas i pasta i box. Om du har kostbegränsningar ger en maskin dig flexibiliteten att prova dina recept som inte kommer att ha några negativa effekter på din hälsa.

 Vad mer kan du använda en pasta maskin till?

En manuell pastamaskin kan ha några andra oväntade användningsområden. Till exempel rullande marsipan, fondant eller pepparkakor när du bakar. Den tidigare tillverkaren utför funktionen av en kavel. Det kan också fungera för andra typer av deg som måste rullas, till exempel tortillor eller kex.

Vad gör en pastamaskin?

Medan det är möjligt att använda en kavel, förenklar en pastamaskin processen. Det finns två typer – manuell eller elektronisk. De mångsidiga manuella enheterna är vanligtvis tillverkade av en slitstark metall och levereras komplett med en vev så att du kan rulla igenom degen för optimal tjocklek och konsistens. Under tiden gör elektriska jobbet åt dig. Oavsett vilken du väljer, de brukar ha en mängd olika inställningar och du kan investera i tillbehör som en Ravioli Round Cutter eller Ravioli Pasta Making Tray för perfekta former varje gång. Lakan kommer ut jämnt och du kan till och med få maskinerna att klippa upp den till önskad storlek oavsett om du vill ha en pappardelle, tagliatelle eller en vermicelli. Det är mycket lättare än du tror. Degen består enkelt av ägg, mjöl och salt, men du kan växla upp saker för att sätta en hälsosammare twist på den starka skålen eller för att passa dina kostbehov med röda linser, ärtor, spenat eller quinoa. Tänk utanför lådan och leka för att skapa olika färger, former, fyllningar och när det gäller sås – Bolognese, napolitansk, Carbonara – finns det så många möjligheter. Kombinationerna är verkligen oändliga och du kan ständigt mixa och matcha när du börjar behärska den.

Vilka fördelar och nackdelar finns det med automatiska pastamaskiner?

Du behöver inte ha sett en automatisk pastamaskin i aktion för att veta att det är mycket lättare att använda än en manuell maskin. De flesta av de bästa moderna automatiska pastatillverkarna blandar och knådar även degen åt dig innan du klipper och strängpressar din pasta redo för potten. (Några enheter producerar helt enkelt rullad pasta precis som du skulle få från en manuell maskin, men extrudrar levererar din pasta i önskad form.) Det är inte ovanligt att en automatisk maskin skapar perfekt, utsökt pasta på bara 15 minuter. Allt du behöver göra är att fånga det när det kommer ut.

Två extra bonusar: många av dessa pastamaskiner kan skapa runda former som penne och makaroner samt de platta som produceras av manuella maskiner, och vissa kommer också att knåda deg till andra livsmedel som pizza, kex och kakor. Och en speciell bonus om du beställer nu (bara skojar): automatiska maskiner är mycket lättare att rengöra än manuella, med komponenterna ofta diskmaskinssäkra. Du kommer att betala mer för en av dessa pastamaskiner, men allt fler hängivna pastakockar är övertygade om att priset är värt det.

Vad ska jag tänka på innan jag köper en elektrisk pastamaskin?

Ditt första beslut när du väljer en automatisk pastamaskin är om du vill ha en enkel rullande maskin, eller som de flesta, vill du ha en fullfunktion som blandar och knådar degen innan du strängpressar din önskade stil redo för matlagning. Kvalitet och hållbarhet har betydelse, liksom antalet och stilen på tillbehör eller “formskivor” som skapar pastaens olika former. Slutligen överväga maskinens hastighet och storlek och om delarna kan läggas i diskmaskinen för enkel rengöring.

Vad ska jag tänka på innan jag köper en manuell pasta maskin?

Manuella pastamaskin bör vara lätta att fästa på en disk eller arbetsyta och bör vara stabila när de har klämts fast. vinglande eller lätt lossna handtag gör jobbet ganska svårt, och vredet som reglerar pastans tjocklek bör vara lätt att justera. En manuell maskin håller normalt i flera år, men erfarenheten visar att italienska tillverkare brukar göra de mest hållbara modellerna. Och som redan nämnts kommer de tillbehör som finns tillgängliga för olika pastastilar att avgöra hur mångsidig din maskin kommer att vara. Kontrollera för att se hur lätt det är att rengöra också.

Slutsats

Om du älskar mat är den perfekta pastarätterna en av de bästa sakerna livet kan ge. Att kunna skapa perfekt pasta i ditt eget hem är svårt att underskatta. Om du älskar hemlagad pasta och är redo att tillverka dessa läckra nudlar till en mer regelbunden del av ditt liv, är rätt pastamaskin väl värt kostnaden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top