Bästa mjölkskummaren 2022 – Skumma mjölk effektivt

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Rubicson Mjölkskummare

Sjöstrand Rostfri Mjölkskummare

Smeg Mjölkskummare

Westmark Brasilia Mjölkskummare

Klicka här för att se fler mjölkskummare.

De bästa mjölkskummarna lägger till den professionella touchen på ditt kaffe och sparar tid samt pengar. Inget kaffe blir aldrig helt komplett utan det härliga skummet på toppen. Med en mjölkskummare kan du enkelt göra detta i ditt eget kök och slipper köpa dyra café-drycker. Oavsett om du är en person som föredrar vanligt kaffe, cappucinos, varm choklad eller andra drycker är en mjölkskummare en pryl du kommer ha stor användning av.

Det är förvånansvärt nog ganska svårt att veta vilken mjölkskummare som faktiskt är bäst. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser blir det ofta krångligt att välja rätt, och för att göra det hela ännu svårare så undanhåller onlineaffärer ofta de negativa aspekterna med deras produkter. För att öka sin försäljning lyfter butikerna endast fram de positiva och innovativa aspekterna, medan de verkliga problemen skuggas över. Detta innebär förstås att du endast får en halvklar bild av hur bra den mjölkskummaren du kollar på faktiskt är.

När du då väl får hem din mjölkskummare är den kanske inte alls som du tänkt dig, och alla vet hur tråkigt det är att bli missnöjd med en produkt som man spenderat pengar på och ser fram emot att använda. Om man inte är så insatt blir det därför ganska svårt att köpa den bästa mjölkskummaren. Det är just av den anledningen som vi här på Köksproffset.se har gjort en köpguide för den bästa mjölkskummaren. Vi har nämligen utfört djupgående forskning för att hitta den bästa mjölkskummaren på den svenska marknaden, och eftersom vi själva redan har mycket personlig erfarenhet när det kommer till mjölkskummare så har vi lyckats sammanställa en tabell med de bästa mjölkskummarna inom varje kategori.

För att säkerställa att produkterna vi tagit fram till tabellen är av hög kvalitet har vi dessutom läst otaliga mängder kundrecensioner från ett tjugotal olika sajter som säljer mjölkskummare, svenska som engelska. Med hjälp av all denna information så har vi satt ihop denna köpguide och tabell. Om du snabbt vill ha den bästa mjölkskummaren kan du välja i tabellen ovan, men om du vill ha en mjölkskummare som är mer baserad efter dina egna behov och önskemål kan du läsa vidare nedan!

Köpguide för bästa mjölkskummaren 2022

Som sagt så kan det faktiskt vara ganska svårt att veta vilken mjölkskummare som är den bästa. Det finns så otroligt många olika modeller av mjölkskummare som dessutom hittas inom ett flertal olika prisklasser. Det är därför vi har skapat min köpguide som gör hela processen mycket enklare. När du ska köpa en den bästa mjölkskummaren så finns det några viktiga aspekter som du bör fundera över. Det är förstås även viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga behov. Här är vad du ska tänka på när du ska köpa den bästa mjölkskummaren 2022:

 • Typ av mjölkskummare
 • Mjölkskummarens stil
 • Robust konstruktion
 • Kvalitet över pris
 • Kapacitet
 • Temperaturinställningar
 • Vikt och storlek
 • Motor
 • Säkerhetsfunktioner

Typ av mjölkskummare

Det finns flera typer av mjölkskummare. Vissa är elektriska och kräver strömförsörjning, medan andra går på batterier. Vissa modeller är manuella och körs på inget annat än mänsklig kraft. Tänk på hur mycket skum du förväntar dig att göra – om det är mycket kan en automatisk modell fungera bättre. Vissa mjölkskummare kan värma mjölk för ännu fler alternativ. Andra kan anpassa vilken typ av skum du vill ha, liksom temperaturen. Fler funktioner innebär i allmänhet en högre prislapp, så tänk på din budget – och hur du gillar ditt kaffe – när du handlar.

Ångmjölkskummare

Om du någonsin har besökt ett av de många kaféerna som dyker upp med en fenomenal hastighet, har du med stor sannolikhet sett en ångstav i aktion. Ångkokaren består av ett metallrör, som vanligtvis är anslutet till en kaffebryggare.

Vanligtvis anses dessa vara de mest knepiga att använda och kräver lite finess för att få rätt. De är idealiska om du vill skapa det mest autentiska skummet som är möjligt. Men eftersom de använder het ånga kommer de med en liten risk att du kan bränna händerna något när du lär dig att använda det – du har blivit varnad! De kommer också utan bekvämlighet med några av de andra typerna av skummare som gör att du kan slå på dem, gå i väg och sedan återvända för att hitta utsökt skummad och uppvärmd mjölk.

Batteridriven mjölkskummare

Föreställ dig en batteridriven skummare och du kommer troligen att föreställa dig en handhållen visp som har ett batteripaket och en motor i ett ganska stort handtag. Sedan håller du helt enkelt vispen i en behållare med mjölk och slår på den.

För det mesta skulle du ha rätt, men det finns en annan typ av batteridriven skummare som den som produceras av bodum. Dessa skummare består av en glaskanna/burk ovanpå vilken du placerar skrymmande lock som innehåller skummaskinens mekanism och batterier. Fördelen som dessa har över handhållna skummare är att du bara kan låta dem arbeta i motsats till att behöva hålla skummaren i mjölken.

Vanligtvis är dessa typer av skummare de minst dyra i gänget men har sina nackdelar. Det första är att du kommer att behöva värma mjölken och för det andra använder de batterier som ibland kan kämpa om du försöker skumma mycket mjölk – men de får fortfarande jobbet gjort.

På det stora hela är dessa perfekta om du letar efter en bra startskummare för att komma i gång med att göra hemgjorda cappuccinoer, lattes och andra skummande kaffe; eller om en skummare är något du inte är säker på att du kommer att använda för ofta.

Elektrisk mjölkskummare

Dessa är enligt vår mening de bästa i gänget. Bekvämligheten de erbjuder är oöverträffad och de är vanligtvis mycket billigare än att köpa en kaffemaskin, så att du kan få det bästa av två världar: bra, autentiskt kaffe men utan prislappen. Vanligtvis ser de ut som en hög kastrull eller vattenkokare som du häller mjölk i innan du sätter ett lock på toppen. De arbetar med en vispsmekanism som finns inuti enheten. När de är påslagna skummar och värmer mjölken samtidigt, och stänger sedan av sig automatiskt när de är klara.

Fördelarna är uppenbara här. Dessa är fantastiska om du till exempel njuter av en kaffe före eller till och med efter jobbet och inte vill ha besväret med att värma upp och skumma mjölken själv. Gör dem perfekta för människor med livliga livsstilar. De flesta är vanligtvis mycket lätta att rengöra också eftersom insidan ofta är non-stick och vispfästet lätt kan tas bort.

En av de bästa som finns tillgängliga idag, enligt vår mening är mjölkskummare. Det är en av de dyraste i gänget, men det är en vind att använda och rengöra och levereras med ett genialt värmesystem som innebär att det aldrig kommer att bränna ut mjölken. Men om du letar efter bekvämligheten med en mjölkångare men vill ha något mer överkomligt rekommenderar vi att du tittar på kvalitet.

Spismjölkskummare

Som namnet antyder använder denna typ av skummare värme från din spis för att värma mjölken. Ofta liknande utseende som en elektrisk skummare dessa är mycket hårda och kräver att du manuellt använder en pumpmekanism för att producera skummet.

Låt dig dock inte avskräcks av detta! Du kan producera ett riktigt tätt skum på några sekunder och du har full kontroll över hur tätt skummet du skapar. En annan trevlig funktion är att du också kan diktera temperaturen på mjölken den producerar.

Den enda haken här är att du måste titta på mjölken eftersom den kan vara lätt att bränna om du inte är uppmärksam. Sammantaget är dessa inte de snabbaste att använda (men tar fortfarande bara några minuter) och är ofta de mest hållbara med gänget, behöver inga batterier eller ström för att fungera och har inga elektriska delar som eventuellt kan gå sönder. Bra om du letar efter en solid enhet som ska hålla år.

Mjölkskummarens stil

Om du planerar att förvara din skummare i ett skåp eller en låda kanske dess stil inte spelar så stor roll för dig. Men om du planerar att visa ditt kafferedskap på en disk eller på ett annat märkbart ställe, överväga dess utseende också. Vissa skummare är snygga och sofistikerade medan andra har mer av en gammal skola eller funktionell känsla.

Dessa små kannor, som ser lite ut som en kompakt vattenkokare, både värmer och skummar din mjölk, med hjälp av en liten induktionsring i kannans botten och en inbyggd visp. De är de mest praktiska och lättanvända – när du har tryckt på knappen kan du bara gå därifrån och låta maskinen göra sitt jobb. Många har en rad olika temperaturinställningar, liksom möjligheten att välja volym av skum, beroende på om du vill ha en platt vit eller cappuccino.

Med vissa kan du värma mjölk utan att vispa den (bra för varm choklad) eller göra kallt skum (bra för milkshakes). Nackdelarna är att vissa bara låter dig förbereda mjölken till en temperatur eller konsistens och vissa fungerar bara bra med en liten mängd mjölk.

Spishällskannor består av en metallkanna och skumpump. Du fyller den delvis med mjölk, lägger den på hällen, värmer upp den, täcker locket och pumpar handtaget för att producera skummet. Uppsidan är enkel att använda – det finns inget behov av batterier eller elektricitet och de är lätta att rengöra, med de flesta delar som kan diskas i en liten diskmaskin. Nackdelen är att producera skum kräver mer anpassning än med andra typer.

Robust konstruktion

Apparater som blandare, mixer och mjölkskummare tenderar att gå sönder vid leder, där staven är ansluten till enheten. Detta beror på att hela trycket är fokuserat på staven medan den snurrar med hög hastighet. Om staven inte är tillräckligt robust kan den också bryta mot basen. Det är därför du bör leta efter en mjölkskummare gjord med starka anslutningsdelar. Vissa avancerade modeller använder solida stödelement för att säkerställa att staven tål något tryck.

Om du ska använda din mjölkskummare ofta är det värt att investera i en produkt av rostfritt stål. Det är inte bara mer robust än plast, det är också resistent mot rost och korrosion.

En motor som är innesluten i ett metallhus kommer att hålla längre, liksom staven och vispen. Vi måste förbehålla oss att vissa mjölkskummare är gjorda av förstklassiga plastmaterial och inte kan vara mindre hållbara. I så fall bör du välja en tung apparat med tjocka paneler och ett bekvämt grepp. Observera att vikten i allmänhet talar mycket om apparatens kvalitet – ju tyngre, desto mer pålitlig.

Byggmaterial

Vissa material är mer hållbara medan andra är lättare. I vår översikt har du sett exempel på både rostfritt stål och glas. Rostfritt stål tenderar att vara det mest hållbara, medan glas kan vara betydligt lättare och lättare att flytta runt. Att välja ett byggmaterial handlar om att bestämma dina egna krav. Till exempel, om tyngre framkanter kan vara svåra för dig att hantera på grund av rörlighetsproblem, kan det vara bättre att välja glas. På baksidan, om du letar efter hållbarhet, är rostfritt stål alltid en bra väg att gå.

Kvalitet över pris

Viktigast av allt, fokusera på kvalitet i stället för kostnad. Eftersom en produkt har en lägre kostnad betyder det inte att det kommer att vara ett klokt beslut att gå billigt. Om det är mindre kostsamt och lågt i kvalitet, kan du sluta förlora mer pengar genom att byta ut det än om du hade valt en högre kaliber och mer kostsam artikel i början.

Kapacitet

Medan du föredrar att inte överbelasta din mjölkskummare, behöver du ha en minimal kapacitet för att värma upp en bra mängd mjölk på en gång. Det är bättre att överväga mängden mjölk som maskinen kan skumma på en gång, och inte gå för mycket. Om du har en stor folkmassa att servera, gå alltid till skummaren som har en högre kapacitet. Kapaciteten kan spela en väldigt stor roll i ditt skummande av mjölk så se därför till att välja det som passar dig.

Om du har en stor familj, dricker stora muggar kaffe eller gillar att underhålla dina gäster med hjärt-dekorerade drycker ofta, behöver du en betydande mjölkskummare. Men i den motsatta änden av spektrumet, om du bor ensam och har en för stor behållare, kan du sluta kasta mjölk.

Mjölkskummare kan sträcka sig från 120 ml hela 750 ml, och de kräver alla en minsta mängd vätska för att fungera korrekt. På några av de större kan detta minimum vara för mycket för en enda kopp kaffe. Tänk på att den maximala kapaciteten bara är för uppvärmning av mjölken; när det är för skumning är den gränsen lägre på grund av volymen av det resulterande skummet.

Temperaturinställningar

De flesta mjölkskummare kan göra dina vanliga varma drycker, till exempel lattes, varm choklad och cappuccino. Några mjölkskummare kan till och med göra varm mjölk eller kall mjölk. Om du vill njuta av dina egna frostade espresson, kontrollera om maskinen har olika temperaturinställningar innan du köper. Detta är väldigt viktigt så att du kan få olika temperaturer när du skummar din mjölk och använder den i olika typer av drinkar och drycker.

Vissa bänkmjölkskummare är mycket enkla att använda; de värmer upp och skummar din mjölk med en knapptryckning. Andra låter dig göra det ena eller det andra, vilket är bekvämt om du gillar att skumma kall mjölk eller värma upp mjölk utan skum. Mer avancerade modeller har temperaturinställningar, så du kan välja hur varmt du vill göra mjölken. Detta är särskilt användbart om du använder olika typer av mejeriprodukter. Medan vanlig mjölk gör bäst när den värms till medelhög värme, bör andra mjölkalternativ, såsom soja och mandel, inte värmas till mer än medelhöga temperaturer eller det kan förändra deras smak.

Vikt och storlek

Du kan behöva tänka på mjölkskummarens tyngd, eftersom denna vikt kommer att fungera som en nackdel vid förvaring, särskilt om du måste förvara maskinen på ett högt rack. Mjölkskummarens tyngd kommer också att avgöra hur bekväm maskinen är.

Om du vill se till att din mjölkskummare kommer att hålla i gång ett bra tag, välj den som är tillverkad av metall, är hållbar och frätande. Aluminium- eller livsmedelskvalitetsskummare är de mest idealiska alternativen. Du kanske också vill ha en maskin som stängs av automatiskt när den får för hög temperatur. Om du är någon som vill ta bort all stress eller kommer att göra massor av olika saker medan du gör din dryck, kan du behöva välja en som har alla ovanstående funktioner.

Motor

Elektriska mjölkskummare är utrustade med en motor, vars prestanda mäts i varv per minut. Ju snabbare huvudet snurrar, desto mer luft kommer in i mjölken och desto bättre blandningseffektivitet. Om du vill göra de bästa latte- eller blandningstillskotten behöver du en enhet som har minst 15 000 RPM. En sådan apparat piskar upp mjölk snabbt och enkelt men ger inte ett tjockt skum. För att skapa ett fylligare, tjockare skum, bör du använda en enhet på 19 000 varv per minut.

Säkerhetsfunktioner

Elektriska mjölkskummare är mindre köksapparater. Därför är deras elektriska belastning för låg för att vara orsak till larm på något sätt. Ändå är det fortfarande viktigt att iaktta nödvändiga försiktighetsåtgärder för elektriska apparater. Till exempel ska du inte överbelasta strömförlängningen eftersom du kan utlösa en elektrisk brand.

För det andra, var försiktig så att du inte överfyller mjölkskummarens kanna. Om du gör det kan det krämiga skummet släppa ut genom pipen eller locket och orsaka en röra. För de flesta mjölkskummare som vi har granskat ovan och flera andra på marknaden rekommenderas det ofta att du städar upp det så snart du har använt det. Detta hjälper till att hålla den i tiptopskick och förbättrar därmed dess hållbarhet.

Lista över de bästa mjölkskummarna 2022

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Saker att tänka på med mjölkskummare

När det gäller prislappen kommer handhållna och manuella mjölkskummare att påverka din budget minst. Du kan få en handhållen modell för mindre än två snygga Starbucks -drinkar (stor storlek, inte ens venti!). Förbehållet med handhållna och manuella mjölkskummare är att du måste värma mjölken i mikrovågsugnen eller över spisen eftersom de har ett jobb och bara ett jobb: skum. De värms inte upp.

Om du vill ”spendera mycket” och vi använder den termen lite lätt kan du få en automatisk modell som tar hand om din mjölk från början till slut – de värmer upp, skummar upp den och … ja, de gör det inte t häll den, men de har värmebeständiga handtag så att de är lätta att hälla i ditt kaffe. Många av dem är också ganska prisvärda, men igen beror det på dina önskemål och behov.

Nästan varje skummare kan göra sitt jobb antingen varmt eller kallt, men vissa är unikt gjorda för det ena alternativet, så analysera dina kaffevanor, sommar, vinter och allt däremellan medan du fattar detta beslut.

Typ av mjölk

Att använda komjölk med vilken skummare som helst på listan kommer att vara som att baka en färdiggjord äppelpaj – en total cakewalk. Tänk dock på att soja, mandel och andra mjölksorter har olika fettinnehåll och konsistens och tyvärr ofta kräver mer arbete.

Det är inte så att du inte kan använda dessa maskiner, det kan du helt. Många av dem är till och med gjorda för att också arbeta med sojamjölk och dess andra unika bröder, men inte alltid. Det är bara något att tänka på när du väljer. Utan vidare, låt oss starta den här mjölkskummande festen och titta på denna nedräkning av tio lätt-fästbara alternativ, från investeringsnivå praktiskt taget noll till att vi är i detta för att vinna.

Den typ av mjölk du använder är en annan viktig faktor som du måste tänka på eftersom olika sorter och typer beter sig olika i mjölkskummaren. Mjölk kan komma från olika källor som ko, buffel, etc. Sedan finns det olika typer av mjölk som mandelmjölk och andra. Varje sort skiljer sig från den andra med avseende på tjocklek och andra faktorer. när det gäller komjölk, de flesta mjölkskummare beter sig och kan använda det, medan för andra mjölktyper kan några märken av mjölkskummare drabbas.

I en värld av ekologiskt och många människor som inte längre bara vill ha komjölk i kaffet är det viktigt att köpa en mjölkskummare som har förmågan att skumma din favoritmjölk. Du kanske gillar soja, kokos, mandel, hampa eller någon av de andra som tillverkas nu.

Det är viktigt att notera att vissa märken om mjölkar skum bättre. Den första mjölken som alla dessa tillverkare garanterar att skumma är komjölk. Olika mjölkprocent ger olika effekter. Om du gillar en annan mjölk än komjölk, var noga med att köpa en mjölkskummare som klarar din typ av mjölk.

Typ av mjölkskummare

Det finns många typer av mjölkskummare. De två huvudsakliga typerna är de handhållna och den som är kannstil. Den förra är ganska billig och om du inte har något emot att hålla behållaren i handen medan ditt kaffe eller varm choklad vispas, så är det den här typen du bör välja. I den senare måste du betala extra pengar men det är ganska bekvämt eftersom det kommer med allt och du behöver inte hålla dem i dina händer.

Detta är det mest prisvärda men arbetskrävande alternativet. Enheten består av en glasburk och en kolv ansluten till en maskskärm. Till skillnad från elektriska mjölkskummare kräver manuell man att du ska göra hela jobbet för hand. Som ett resultat tar det längre tid att skumma mjölken, vanligtvis 5 till 10 minuter.

Manuella skummare är bra för att göra små portioner kaffe och föredras ofta av dem som vill ha mer kontroll över processen. Produkter tillverkade med borsilikatglas har den extra fördelen att de kan sättas i en mikrovågsugn för att värma upp mjölken.

Typ av material som används

En annan viktig faktor när du köper en mjölkskummare är att kontrollera materialet som görs av samma. Rostfritt stål anses vara ett av de mest eftertraktade materialen som används i tillverkningen av verktyget. Det är dock riktigt dyrt. Men när du vet att du bara vill betala en viss summa pengar kan du köpa en mjölkskummare som är gjord av ett billigare material som glas.

Mjölkskummarens storlek

Det är mycket viktigt att tänka på mjölkskummarens storlek. Om det är för stort kommer det att vara obekvämt för dig att använda samma. Om det är för litet ska syftet med det inte lösas. Storleken beror också på antalet personer i familjen som du planerar att göra te eller kaffe och använda mjölkskummaren till.

Cappuccino kontra Latte

Bara för att snabbt ge lite bakgrund för kaffeälskare som kan tjata och diskutera om det är möjligt att göra din favorit koffeinhaltiga dryck hemma, cappuccino och lattes använder samma tre komponenter, men i olika mängder.

En latte innehåller antingen 1 eller 2 skott espresso, ångad mjölk och ett tunt lager skummad mjölk. En cappuccino är å andra sidan lika delar kaffe, mjölk och skum. Det är 6 cl. skott av espresso, 6 cl. ångad mjölk och cirka 6 cl. av skummad mjölk som fyller på den. Det finns massor av alternativ för skummande mjölk och ärligt talat kommer många av dem till din budget, tålamod och intresse för att perfekta hipsterkonsten med lattekonst.

Textur och övergripande resultat

Det finns två typer av skum så att säga. Den första är mikroskum, som görs med en ångande trollstav. Det är resultatet av nästan mikroskopiska luftbubblor, vilket betyder ett mycket tätt skum, och det ser ut som om mjölken har tjocknat.

Skum eller skum å andra sidan uppnås genom skumning. Det är mycket mer omfattande, och det ser ut och känns mer som skum, som du kan förvänta dig; emellertid kan högkvalitativa skummare uppnå en mycket tjock och krämig konsistens som liknar mikroskum.

Tyvärr, när det gäller det slutliga resultatet – mängden skum och dess tjocklek – finns det inget enkelt sätt att i förväg veta exakt hur en skummare kommer att prestera. Det bästa sättet att mäta hur en mjölkskummare staplar upp är att söka efter jämförelser online, särskilt om de visar resultaten på video. På det sättet får du faktiskt se hur skummet ser ut och om det är vad du vill.

Typer av mjölkskummare

Skummare på Cappuccino-tillverkare: Många cappuccino-maskiner inkluderar mjölkskummare med ånga. Om du planerar att använda din cappuccino-maskin för att göra alla dina kaffebaserade drycker som innehåller mjölk, kan detta vara det enklaste alternativet för dig. Dessa mjölkskummare skapar en ström av varm luft som rör upp mjölken. Detta är det som är ansvarigt för det väsande ljudet som du sannolikt har hört i kaféer och från cappuccino -tillverkare någon annanstans.

Manuell mjölkskummare

Den manuella mjölkskummaren kräver arbetskraft för att skapa den läckra skummande mjölken. Manuella mjölkskummare är mycket billigare än elektriska mjölkskummare men de kräver extra tid och ansträngning, eftersom det är en handhållen apparat. För många är några minuter extra värda om kaffet bryggs till perfektion.

Dessa mjölkskummare består av finmaskiga skärmar fästa på kolvar. Vanligtvis kommer dessa i koppar av rostfritt stål. Även om dessa vanligtvis kräver mer manuell ansträngning från ägarens sida när de faktiskt skummar mjölken, är de relativt enkla att räkna ut och använda.

Det är ganska enkelt att göra en liten mängd skum, så dessa mjölkskummare är tillräckliga för dem som bara vill använda dem för att göra en eller två koppar av önskad dryck i taget. Dessa är prisvärda, relativt mer än de flesta andra typer av mjölkskummare.

Automatiska elektriska mjölkskummare

Dessa skummare är vanligtvis små och fristående. De ser också vanligtvis ut som koppar eller små matberedare. De kan vara ett bättre alternativ för de människor som vill göra flera kaffedrycker samtidigt, eftersom de vanligtvis producerar mycket mer skummjölk än handpumpen. Du bör dock komma ihåg att det också oftast är dyrare än de som kräver mer manuell ansträngning också. Dessa fungerar snabbt och några av dem värmer mjölken under omrörning också.

I jämförelse fungerar elektriska mjölkskummare som en charm, de piskar lätt mjölk med hög hastighet. Du häller helt enkelt mjölken i kannan och slår på strömbrytaren – du får en högkvalitativ mjölkskumning med liten eller ingen ansträngning och tid. Dessutom är de flesta elektriska mjölkskummare byggda av rostfritt stål, därför klarar de bättre tidens test.

Handhållna elektriska mjölkskummare

Det finns också propeller- och vispmodeller av dessa skummare; dessa utför den önskade uppgiften på samma sätt som andra typer av skummare. De är handhållna elektroniska enheter som involverar en liten propeller eller visp som är placerad på slutet av mjölkskummaren. När enheten är påslagen börjar propellern eller vispen att snurra snabbt för att skumma mjölken.

Dessa enheter är lite dyrare än de handhållna versionerna, men de är, precis som de elektriska mjölkskummarna, mer effektiva när det gäller att göra större satser av din önskade dryck och kan skapa önskat skum snabbare. Du bör dock komma ihåg att dessa enheter enkelt kan spåna på eller repa insidan av porslinskoppar samtidigt som de skummar mjölken.

Handhållna elektriska mjölkskummare kräver mycket mindre tid att skumma mjölk jämfört med en manuell mjölkskummare. De är på samma sätt som manuella mjölkskummare och de kan skumma både kall och varm mjölk.

Dessa stavliknande enheter är i princip små motoriserade vispar som luftar mjölk genom att arbeta med mycket höga hastigheter. Uppgångarna är att de är billiga, lätta att lägga i en låda och du kan använda dem var som helst när de är batteridrivna. De kan användas på kall mjölk eller varm och du slutar helt enkelt vispa när du når den önskade konsistensen, vilket ger mer kontroll än andra typer.

Nackdelen är att om du vill att din mjölk ska vara varm måste du värma den manuellt först, medan det finns en förmåga att använda staven. Dessutom, om du använder dem regelbundet, kan kostnaden för batterier stiga. Det finns ett alternativ till trollspöet – en glasburk med en visp inbyggd i locket – men vi har funnit att dessa är benägna att gå sönder och saknar kraft att producera ett anständigt skum.

Automatisk kontra manuell mjölkskummare

Det diskuteras mycket om fördelarna med automatiska skummare framför manuella skummare och vice versa. Men vilket är egentligen det bästa för kaffeälskaren? De bästa mjölkskummarna kräver lite forskning, så vi kommer att jämföra alla fördelar och nackdelar med varje mjölkskummare.

När det gäller hastighet kommer de bästa mjölkskummarna alltid att vara manuella. När allt kommer omkring kommer en manuell handhållen mjölkskummare att få den bästa strukturen på så lite som femton sekunder. Å andra sidan kan en elektrisk mjölkskummare eller batteridriven mjölkskummare ta upp till nittio sekunder.

Så betyder det att den manuella handhållna mjölkskummaren alltid är bäst? Inte nödvändigtvis, eftersom den elektriska mjölkskummaren såväl som den batteridrivna skummaren har fördelar. En av fördelarna med den elektriska mjölkskummaren jämfört med den manuella skummaren är tillägget av temperaturkontroll.

Uppenbarligen betyder detta att du kan bestämma hur mycket du vill värma mjölken med din elektriska skummare för bästa möjliga resultat. En elektrisk skummare eller batteridriven skummare tenderar också att vara ganska bekväm, eftersom du inte behöver göra något själv. Med en manuell skummare måste du vara där under hela processen.

Hur man väljer den bästa mjölkskummaren

Om du försöker bestämma vilken mjölkskummare du vill köpa har du många alternativ. Du kan välja mellan alla de olika typerna som har beskrivits. Det är först och främst viktigt att välja den produkt som skulle fungera bäst för dina syften, snarare än att bara basera ditt beslut på betyg och recensioner som du ser online eller i kataloger. Det finns dock några andra tips som också kan hjälpa dig i ditt köpbeslut.

Först och främst fokusera på kvalitet snarare än pris. Bara för att en produkt är billig betyder det inte att det blir en bra investering. Om den är billig och låg i kvalitet kan du sluta förlora mer pengar på att behöva byta ut den än om du hade valt en högre kvalitet och en dyrare produkt till att börja med. Tänk också på rengöringsmetoden för den produkt som du är intresserad av.

Du vill att den ska vara lätt att rengöra, så att den inte medför någon större risk för kontaminering med mikroorganismer när du förvarar den. Du kan välja att ha en skummare med endast en temperaturinställning eller alla temperaturinställningar (kallt, varmt och varmt).

Detta beror på vilken typ av drycker du tänker göra med det här verktyget. Tänk också på hur många som kommer att använda det här verktyget varje dag. Om det finns flera personer som använder den kanske du vill välja en skummare med större kapacitet, till exempel.

Om du vill se till att din mjölkskummare håller länge, välj den som är den mest frätande och hållbara. Normalt är aluminium- eller rostfria skummare de bästa alternativen i detta avseende. Om du åker mycket från stan och vill ha en skummare som du kan ta med dig kan du ta hänsyn till detta och välja en som är liten och bärbar.

Du kanske också vill välja en skummare som levereras med den automatiska funktionen, vilket gör att verktyget kan stängas av automatiskt när det når måltemperaturen. Om du är någon som ofta är frånvarande eller tänker göra många andra saker medan du förbereder din dryck, kanske du vill välja en som har den här funktionen.

Använd din mjölkskummare på korrekt sätt

Hur du kommer att använda din mjölkskummare, när du köper den, beror på vilken typ av skummare den är. Använda handpumpens mjölkskummare: Börja med att värma upp lite mjölk så att den är varm snarare än kokande. Om det är för varmt kommer detta att förstöra ditt skum. Fyll din karaff mellan 1/3 och 1/2. Börja pumpa så snabbt du kan, och du bör ha skummjölk inom cirka 30 till 60 sekunder. Häll mjölken i ditt kaffe och njut av din drink.

Använda automatiska mjölkskummare: Detta är förmodligen det enklaste att använda. Fyll karaffen i skummaren med mjölk, mellan 1/3 och 1/2 nivåerna. Slå på maskinen; majoriteten av dessa mjölkskummare erbjuder möjligheten att låta dig skumma mjölken utan att värma upp den först. Om du föredrar att göra detta kan du.

När den väl slås på kommer den att skumma mjölken på egen hand, så du kan bara vänta i cirka 90 sekunder medan den gör sitt jobb. När maskinen är klar kan du bara öppna karaff och sedan hälla skummjölken i koppen kaffe som du planerar att dricka. Nu är du klar och du kan njuta av din drink.

Använda de handhållna elektriska mjölkskummarna: Dessa kräver mer ansträngning än de automatiska elektriska mjölkskummarna men betydligt mindre ansträngning än handpumpens sortiment. Börja med att värma din mjölk till en varm temperatur (igen, inte kokande). Fyll behållaren mellan 1/3 och 1/2. Slå på skummaren och doppa propellern eller vispa i mjölken. Pumpa upp och ner vätskan, rör om då och då medan maskinen gör sitt arbete.

Medan du rör om, ta upp vispen till ytan några gånger, för du vill få in lite luft i blandningen. Inom cirka 15 till 30 sekunder bör du ha lite skum. Om du använder en kopp kan du hälla i lite kaffe; om du använder en skummande kanna, häll skummet i en kopp kaffe. Rör om det som du vill och njut sedan av din drink. Det finns tre olika typer av mjölkskummare.

Om du är en ivrig kaffekonsument och älskar att ha mjölkigt skumskum på ditt kaffe eller varm choklad är den elektriska mjölkskummaren ett nödvändigt tillskott i ditt kök. Om du är mer av en avslappnad kaffekonsument eller arbetar med en stramare budget kan en manuell handhållen eller skämtpress vara ett utmärkt alternativ för dig.

Hur man använder olika sorters mjölkskummare

Automatiska mjölkskummare

 • Placera kannan på en plan, torr yta och montera. Du kan behöva ta av kannan och sätta in lämplig skumskiva för den uppgift du vill utföra. vissa automatiska mjölkskummare har skivor specialiserade på lattes, cappuccino eller andra drycker. Sätt i skumskivan enligt tillverkarens instruktioner. Andra automatiska mjölkskummare kräver ingen montering.
 • Med locket av, häll i den mängd vätska du vill skumma. Många automatiska mjölkskummare har markeringar som visar hur mycket vätska du ska tillsätta för att producera ett visst antal portioner skum. Fyll inte kannan över markeringarna – du kan skada enheten eller göra en röra.
 • Lägg vid behov kannan på basen. Detta steg är endast nödvändigt om mjölkskummarens kanna och bas är två separata delar; om din automatiska mjölkskummare bara är en enhet, hoppa över det här steget.
 • Anslut mjölkskummaren.
 • Tillämpa önskade inställningar och/eller slå på enheten. Din automatiska mjölkskummare bör ha knappar på den som slår på och av och/eller styr hastigheten, dess skuminställningar, dess temperatur och mer. Tryck på knapparna för önskat resultat.
 • Dags att servera! De flesta automatiska mjölkskummare stängs av automatiskt när skummningen är klar. Om du använde enhetens uppvärmningskomponent, vänta 2–3 minuter tills enheten har svalnat innan du rör den. För att servera tar du bara bort kannan från basen (om tillämpligt), tar bort locket och häller.

Handhållen mjölkskummare

 • Fyll ett kärl med den mängd vätska du vill skumma. Fyll inte kärlet mer än en tredjedel fullt, annars kommer din mjölkskummare att kämpa för att skumma vätskan effektivt.
 • Sätt i visphuvudet precis under vätskans yta. Håll skummaren vertikalt i din dominerande hand.
 • Slå på enheten och flytta den försiktigt upp och ner i vätskan. Var försiktig så att den inte vidrör botten eller sidorna av kärlet.
 • När vätskan är skummad efter eget tycke, stäng av enheten och ta bort den. Försök att inte ta bort enheten från vätskan innan du stänger av den. det kommer att släppa ut en vätskespray och orsaka en hel röra. Nu kan du servera ditt skum!

Manuell mjölkskummare

 • Placera kannan på en plan yta och ta bort kolvapparaten.
 • Häll i den mängden vätska du vill skumma. Din manuella mjölkskummare kan ha markeringar eller mått på den för att indikera hur mycket vätska du ska tillsätta. Annars ska du inte fylla kannan mer än en tredjedel.
 • Sätt tillbaka mjölkskummaren med kolvapparaten. Se till att locket sitter ordentligt så att inga flytande partiklar släpper ut medan du skummar.
 • Pumpa kolven kraftigt upp och ner i cirka 30 sekunder. Håll kolvhandtaget säkert i din dominerande hand och för det snabbt upp och ner. Ju snabbare du rör dig, desto snabbare kommer din vätska att skumma. Du kan kontrollera ditt skum under hela denna process för att säkerställa att det är rätt konsistens; För tjockare skum, pumpa helt enkelt kolven längre.
 • Ta bort kolvapparaten och servera. Ta försiktigt bort locket och kolven för att undvika att skumbitarna släpps uppåt.

Faktorer att över överväga när du köper en mjölkskummare

Kostnad

Hur mycket pengar du måste spendera är det första du vill tänka på när du köper en mjölkskummare. Tack och lov med denna apparat finns det en mjölkskummare för varje budget. Du kan till och med köpa den handhållna batteridrivna en samtidigt som du sparar för en finare mjölkskummare som gör ett styvare skum.

Det är viktigt att notera att om det inte är ett enkelt kaffe där du lägger till din egen grädde är kostnaden för en kaffe i ett kafé ganska dyr med skummig mjölk. Att göra ditt eget fina kaffe hemma kommer att spara dig tusentals kronor. Att köpa vilken mjölkskummare du vill betalar sig själv på nolltid.

Det finns många varianter och märken av mjölkskummaren som finns på marknaden idag. Var och en av dem erbjuder några ytterligare funktioner och tillbehör. Men allt är inte fördelaktigt för dig eller behövs av din familj. Innan du blir frestad att köpa något som du inte behöver, se till att dina krav uppfyller din budget. Det kommer att vara till nytta för dig och du kan också få ut maximalt värde av det.

Design

Ett trevligt snyggt kök är alltid viktigt. De flesta av dessa mjölkskummare har modern design med mest lysande krommaterial. Nespresso ger lite pizazz till bordet med sin retroröda skummare. Det är viktigt att gilla utseendet på en apparat som du förmodligen kommer att använda varje morgon.

Dessa skummare är perfekta för alla typer av köksdesigner. Den moderna designen passar verkligen bra med modern stil förstås. Nästan alla skummor är ganska små. De är jämförbara med storleken på en kaffeburk. Knapparna för att trycka på och mekanismerna för att utföra jobbet är utmärkta på var och en av dessa mjölkskummare.

Rengöring

Dina alternativ för städning varierar. Det finns skummaren du kan lägga i diskmaskinen. Den du måste skölja ur. De handhållna batterierna kan bara sköljas av, och den manuella skummaren passar perfekt i diskmaskinen. De flesta elektriska kan du inte lägga i diskmaskinen, du måste rengöra dem efter varje användning. Kom ihåg att mjölk kan torka hårt och inte städa lätt när det är torrt.

Du måste definitivt skölja och sedan torka med en pappershandduk, varje gång med elektriska skummare. Detta är för maskinens säkerhet och livslängd. Om du inte gillar att torka bort saker och städa hela tiden är en skumdisk som är diskmaskin säker för dig, eller den handhållna batteridrivna skummaren som bara kan sköljas av.

Använd varmt vatten: För att rengöra mjölkskummaren är det viktigt att du använder varmt vatten för att rengöra det. Eventuella kvarvarande föroreningar som kan ha ansamlats i botten av mjölkskummaren försvinner om de lämnas någon gång i varmt vatten. När orenheten har avlägsnats bör du använda mild tvål och rengöra densamma med händerna.

Undvik användning av diskmaskin: I största möjliga utsträckning bör du också försöka undvika användning av diskmaskin. En diskmaskin kan vara skadlig för materialet och användningen av mjölkskummaren. Använd händerna för att tvätta din mjölkskummare så mycket som möjligt. Avslutningsvis hoppas vi att guiden ovan har kunnat hjälpa dig med att ge en bra guide och förklara rengöring, vård och beslut om köp av din mjölkskummare!

Temperatur

Vissa gillar det varmt och vissa vill ha en kall piskeskum ovanpå deras varma kaffe, det är självklart din preferens. Du vill köpa en skummaskin som passar dina temperaturbehov. Vissa skummare blir inte heta nog för vissa människor. Du kan behöva göra din egen varma mjölk vilket innebär att du kan spendera mindre på en skummare, eftersom temperaturkontrollskummarna inte kommer att göra jobbet åt dig.

De flesta mjölkskummare som finns på marknaden idag har en automatisk temperaturkontrollmekanism. Dessa kan hjälpa dig att värma och kyla ner mjölken. I de handhållna är dock den här funktionen något som inte är inbyggt, och du måste justera temperaturen manuellt. Välj därför den du behöver utifrån dina krav.

Skummningen

Ett stelt skum och ett tjockt skum med mindre bubblor verkar vara fläktfavoriten. Ett riktigt bra styvt och krämigt skum blir också gjort av de elektriska skummarna. Det näst bästa skummet kommer från en ångskummare på en espressomaskin. Det näst bästa skummet kommer från de manuella pumpade skummarna, och de batteridrivna skummarna kommer att göra det minst styva skummet. Om du är väldigt kräsen när det gäller ett hårt skum är en elektrisk skummare den perfekta maskinen för dig.

Vanliga frågor om mjölkskummare

Vilka drycker kan jag göra med en mjölkskummare?

Det finns ingen brist på drycker som kan göras genom att kombinera mjölk och espresso eller mjölk- och kaffekoncentrat, av vilka många känner igen från kafémenyerna. Vi kommer kort att beröra några av de mest populära här. Först har vi cappuccino. Den rika italienska specialiteten är gjord med tre lika delar, som går från botten av koppen till toppen, är espresso, ångad mjölk och skummjölk.

Nästa är latte, som liknar en cappuccino men i stället gjord av en del espresso, två delar ångad mjölk och ett tunt lager mjölkskum på toppen. En macchiato enkel men utsökt, består av ett espressoskott och ett tunt lager mjölkskum. Och drinkarna slutar inte där. Andra alternativ inkluderar mochas, latte macchiatos, cortados, café au lait och mer.

Vad är skillnaden mellan skummad och ångad mjölk?

Skummad mjölk injiceras med mer luft än ångad mjölk, vilket ger den större bubblor, större volym och en lättare munkänsla. Ångad mjölk å andra sidan är mer delikat luftad, så den har mindre luftbubblor och en krämigare konsistens. En annan liten skillnad är att ångad mjölk alltid värms upp, medan skummad mjölk kanske eller inte kan värmas upp.

Två av de mest populära apparaterna för att göra ångad mjölk är mjölkskummare i elektrisk kanna och ångstavar som de som finns på espressomaskiner. De kan också användas för att skapa skummad mjölk, tillsammans med handhållna skumstänger och manuella skummande kannor.

Vilken typ av mjölk kan jag använda med min skummare?

Om inte annat är specifikt bör du kunna använda någon form av mjölk i din skummare, oavsett om det är mejeri eller icke-mejeri. Som sagt, det finns små skillnader i konsistens och smak mellan mjölktyper och vissa är bättre lämpade för skumning än andra. Helmjölk och 2 procent skummar i allmänhet det enklaste, men du kan säkert använda mjölk och fettfri mjölk också.

Helmjölk kommer naturligtvis på den tyngre sidan när den skummas, medan mjölk med mindre fett kommer att ligga på den lättare och tunnare änden. När det gäller alternativ som inte är mejeriprodukter kan sojamjölk, mandelmjölk och havremjölk göra läckra lattes och cappuccino. Kokosmjölk och cashewmjölk är mindre föredragna, men du kan ändå ge dem ett skott om de är din favorit!

Vad är mjölkskumning?

Stor fråga! Om du någonsin bara har dumpat mjölk i ditt kaffe och tror att det på ett magiskt sätt skulle förvandla det till en latte eller cappuccino, har du upptäckt (på det hårda sättet) att det inte fungerar så, eller hur? Det gör bara inte … gör någonting.

När du skummar mjölk introducerar du luft till den, och det är verkligen allt det är. Denna luftning introducerar superlilla, superfina bubblor i mjölken och ger den den krämiga kvaliteten som är så uppskattad i lattes och cappuccino. Faktum är att lattekonst är en indikator på riktigt välångad och skummad mjölk. Du kan helt enkelt inte göra lattekonst utan helt skummad mjölk.

Hur väljer jag den bästa mjölkskummaren?

Det finns ett så stort urval av mjölkskummare på marknaden. Hur i hela världen kan du begränsa valen? Vi har listat de viktigaste funktionerna så att du kan se till att du plockar upp den perfekta mjölkskummaren som passar dina behov.

 • Kan diskas i diskmaskin

Du vill inte slösa bort tid på att rengöra din mjölkskummare när många av dem kan kastas i diskmaskinen. Om du har en diskmaskin och tid och bekvämlighet är viktigt för dig, kontrollera om apparaten är diskmaskinssäker för enkel rengöring.

 • Kapacitet

Medan du inte vill överbelasta din mjölkskummare vill du att den ska ha kapacitet att värma upp en rimlig mängd mjölk på en gång. Tänk alltid på hur mycket mjölk maskinen kan skumma på en gång och gå inte för litet.

 • Uppvärmningsalternativ

De flesta mjölkskummare kan göra dina vanliga varma drycker, som lattes, varma choklad och cappuccino. Flera mjölkskummare kan till och med göra varm mjölk eller kall mjölk. Om du vill göra dina egna iskaffe / frapper, kontrollera om apparaten stöder flera temperaturer innan du köper.

 • Skummande skiva

Många maskiner har flera skumdiskar som kan användas för att tillverka olika drycker. Dessa möjliggör olika skumkonsistenser för olika drycker, tjockare för cappuccino till exempel. Se till att maskinen inte är specifik för endast en drink om du vill ha flera alternativ.

 • Storlek

Mjölkskummarens alternativ på marknaden idag varierar ganska stort i storlek. Det är definitivt en viktig övervägande beroende på din köksbänk eller tillgängligt förvaringsutrymme.

 • Vikt

Du kanske vill överväga mjölkskummarens vikt av lagringsskäl, särskilt om du behöver förvara maskinen på en hög hylla. Mjölkskummarens vikt kommer också att avgöra hur bärbar maskinen är.

Vad är en mjölkskummare?

Du kanske frågar: Vad är egentligen en mjölkskummare? Hur blev det ett av de bästa verktygen som de flesta använde för att göra gott kaffe (och kanske andra drycker)?

Enheten fungerar så här: den luftar mjölken i kaffet genom att snabbt skaka den och tillför så mycket luft som möjligt, vilket gör att mjölken bildar skumbubblor på toppen som i sin tur skapar en lätt eller tjock konsistens (allt beror på typen av skummare används). Denna process ökar följaktligen volymen på kaffet blandat med mjölk eller grädde och experter trodde att detta förändrar kaffets smak till en mer himmelsk doft.

Den resulterande skummande blandningen möjliggör förändringar i dess smak och arom genom att skära igenom kaffets täta, skarpa smak av främst starkt kaffe som vanligtvis förknippas med cappuccino och andra drycker som liknar detta. Mjölkskummaren kan förresten också användas för alla mjölkbaserade drycker där du vill skumma mjölk.

Mjölkskummare kan verkligen förbättra smaken; arom och smak av nästan alla typer av kaffe på grund av dess förmåga att förstärka den starka eftersmak som de som älskar kaffe dricker efter. Verktyget kommer mestadels till en praktisk, liten och lättanvänd gadget. På grund av sin lilla storlek kan mjölkskummare enkelt förvaras var som helst i köket. Vissa är elektriskt och några är manuella.

Värmer mjölkskummaren mjölk också?

Som nämnts kort i föregående avsnitt kommer vissa skummare för mjölk att ha en temperaturinställning för varm eller kall mjölk. Så, om du vill värma upp mjölken och få texturen rätt kan det vara värt att titta på dessa elektriska mjölkskummare. På baksidan är de mindre snabba och mycket svårare att kontrollera jämfört med de manuella mjölkskummarna.

Hur snabbt skummar mjölkskummare?

Om du letar efter hastighet är den bästa mjölkskummaren manuell. Som tidigare nämnts tenderar de bästa och snabbaste manuella mjölkskummarna att göra sitt jobb på femton sekunder. Även om vi skulle säga att 20 sekunder är ungefär det genomsnitt du hittar på de flesta maskiner.

I vissa fall kan de typer av mjölk du arbetar med kräva en annan skumtid. Så medan mjölkmjölk bara kan ta dig 20 sekunder med en manuell skummare för mjölk, kan samma skummare behöva 30 sekunder för mandelmjölk. Men i slutet av dagen är det fortfarande snabbare än några av de bästa mjölkskummarna som fungerar automatiskt.

Bör jag välja en handhållen mjölkskummare?

I allmänhet kan du välja mellan det handhållna alternativet och kannan. Vi tycker att kannan är mer bekväm och exakt överlag, åtminstone enligt de modeller som för närvarande finns tillgängliga. De flesta kannorna kan också diskas i diskmaskin, vilket gör det mycket enklare att städa. Naturligtvis föredrar vissa det handhållna alternativet och det finns några fördelar. Om du köper handenhet, gör alltid din forskning eftersom inte alla är lika.

Vilken typ av mjölk hanterar mjölkskummare?

Nu är detta ett faktum som ofta förbises av kaffeälskare. Om du arbetar med annat än vanlig mjölk – till exempel mandelmjölk, kokosmjölk eller sojamjölk – se till att din skummare är kompatibel. De typer av mjölk som kan användas med din mjölkskummare bör alltid beskrivas i produktbeskrivningen. Om inte, kolla tillverkarens webbplats direkt för mer detaljerad information.

Stannar mjölkskummaren vid rätt tidpunkt?

Ingenting kan förstöra ett skum än att fortsätta bra över den tid du behöver. Om du gör det kan det orsaka problem med konsistens och konsistens, men det kan också göra ditt skum för tungt och förstöra din noggrant bryggda kopp kaffe. Skummningstiderna kan variera beroende på mjölktyp, men också beroende på skummaren du använder. Detta har illustrerats med många exempel i vår översikt. Om du är osäker, leta bara efter skummtiden på tillverkarens webbplats, men glöm inte att ta hänsyn till mjölktypen.

Ökar volymen när luft införs i mjölken?

Kom alltid ihåg att volymen på din mjölk kommer att öka när du skummar den. När allt kommer omkring fungerar en skummare genom att tillsätta mer luft i blandningen, vilket i princip får den att expandera avsevärt. Du kommer att märka när du börjar skumma att du kommer att göra detta misstag ofta, men du behöver inte oroa dig, du kommer snart att behärska dina belopp.

Är mjölkskummare enkla att rengöra?

Tänk på rengöringsfunktionerna för objektet som du har ögonen på. Du behöver allt annat än svårt att rengöra, så det blir inte grottigt och ohygieniskt när du förvarar det. I den här typen av skummare är det bättre att välja den med automatiska rengöringsfunktioner eller som kan diskas i diskmaskin.

Vilka funktioner behöver jag?

Mjölkskummare har en rad alternativ och inställningar för att enkelt göra dina favoritdrycker. Dessa inkluderar ofta kallt skum, varm mjölk och varmt skum, medan vissa modeller låter dig lägga till choklad eller kaffegranuler i mjölken medan du skummar.

Har den olika tidtagare? Eller autostopp? Vissa elektriska mjölkskummare har justerbara temperaturkontroller som är praktiska, medan andra bara har en inställning som kanske inte är tillräckligt varm. Du bör också överväga användarvänlighet, är den diskmaskinssäker eller har den avtagbara delar för enkelt underhåll.

Varför behöver jag en mjölkskummare?

Om du någonsin har undrat varför ditt takeaway -kaffe smakar så mycket bättre med den silkeslena skumtoppen, är hemligheten helt enkelt i skummet! Skummande mjölk skapar en ljusare konsistens som håller kaffesmaken så nära den ursprungliga smaken som möjligt. Detta hjälper också mjölken att värma upp för att se till att ditt utsökta kaffe håller temperaturen. Oavsett om du vill ha kall eller varm skummad mjölk, gör den bästa mjölkskummaren det enkelt att kopiera specialdrycker. Dessutom kan du imponera på dina gäster med kaffe i barista-stil!

De flesta kommer att berätta att en ugn eller en mikrovågsugn kan hjälpa dig att skapa ett mjölkskum, vilket är sant. Emellertid kan strukturen, mjukheten och konsistensen hos ett mjölkskum som skapas med en mjölkskummare inte jämföras med ugnen eller en mikrovågsugn. Bortsett från det finns det andra fördelar som du får genom att använda en mjölkskummare.

Den första är möjligheten att göra flera drinkar. Även om de främst används för att producera skum för cappuccino och latte, kommer de flesta med ytterligare funktioner som gör att du kan justera inställningarna för kallt skum, varmt skum och varm mjölk. Därför kan du göra drycker som varm choklad, isdrycker och lattes utöver cappuccino.

En annan fördel med att använda en mjölkskummare är att den är säker, bekväm och enkel att använda. Förutom de allmänna säkerhetsföreskrifterna som du måste följa vid hantering av elektriska apparater, finns det ingen större säkerhetsvarning för att oroa dig för mjölkskummaren. När det gäller designen är mjölkskummare ganska användarvänliga och intuitiva. De fungerar också snabbare och kräver lite underhåll för att inte glömma att de flesta är särskilt mycket bärbara.

Hur mycket pengar bör jag lägga på en mjölkskummare?

Jämfört med de bästa kaffemaskinerna är mjölkskummare relativt prisvärda för varje budget. Automatiska mjölkskummare börjar från så lite som 200 kr till hela 1 500 kr för bra apparater. Detta beror dock på specifikationerna och hur ofta du kommer att använda den. Om du är en sann kaffefantast är det dock värt att investera i en kvalitetsmodell som kommer att hålla länge.

Vad är handhållna mjölkskummare?

Perfekt för att skapa stora bubblor, motoriserade vispar är kompakta, lätta, lätta att hålla och erbjuder utmärkt manövrerbarhet. En handhållen visp går på batterier och är byggd med en motor. Den har ett redskap för att rotera i höga hastigheter. Medan det är prisvärt, skummar detta alternativ mjölk snabbt och är perfekt för att göra stora partier kaffe. En motoriserad visp är lätt att använda men bör hanteras försiktigt för att undvika chippning. Först lägger du vispens spets i mjölken och trycker sedan på knappen. När enheten har slagits på måste du flytta medan du skummar.

Handhållna mjölkskummare är de enklaste av de två typerna. En handdator är i grunden en motoriserad visp som snurrar i hög hastighet strax under ytan och piskar upp mjölken till ett tjockt krämigt skum. En av de största fördelarna med en handhållen skummare är att de flesta är batteridrivna och på grund av sin enkla design är de mycket billigare.

En av de största nackdelarna är att du måste värma upp din mjölk separat i antingen en mikrovågsugn eller på spisen innan du skummar. Vi antar att det är om du inte gillar kalla cappuccinoer. Dessa är ärligt talat en helt separat kategori än din typiska mjölkskummare. Handhållen mjölkskummare kräver minimalt med arbete. Dessa batteridrivna enheter har ett handtag och ett visphuvud, som snabbt roterar för att lätt piska mjölk eller grädde.

Dessa enheter är små, enkla att använda och lätta att förvara, vilket gör dem till några av de bästa mjölkskummarna för frekvent, avslappnad användning. De kan kämpa för att piska stora mängder vätska, så de är optimala för enstaka eller dubbla portioner skum till cappuccino. Ett lämpligt kärl är ett måste för att producera det perfekta mjölkskummet med en handhållen skummare.

Varför bör jag köpa handhållna mjölkskummare?

Handhållen mjölkskummare Batteridrivna mjölkskummare kan se små ut, men du kommer att bli mycket förvånad över hur bra de fungerar. Batteridrivna mjölkskummare fungerar faktiskt ganska bra. De är mycket enkla att rengöra, förvara och använda. Allt du gör är att lägga mjölkskummaren i en varm kopp mjölk och slå på skummaren. Den spiralformade metallskummaren i slutet av handtaget och skaftet skapar ett fint skum som är acceptabelt för ett utsökt morgonkaffe.

Det kanske inte blir lika hårt skum som andra typer av mjölkskummare, men skummet är acceptabelt. Det fina är att de flesta är lätta att rengöra. Rengör spiralhuvudet direkt med en sköljning i lite tvål och vatten och låt sedan torka och det är det. Du kan torka av den med en svamp om du vill och sedan skölja. Dessa skummare är små och tar väldigt lite lagringsutrymme. Dessa mjölkskummare är de billigaste av alla mjölkskummare och fungerar ganska bra.

En batteridriven skummare är utmärkt för dem som inte är alltför kräsen när det gäller styvheten i mjölkskummet. Det är alltid bra att ha ett batteridrivet ett till hands var du än är. Du kan enkelt köpa en batteridriven skummare och en elektrisk skummare och aldrig vara utan skummad mjölk.

Vad är en elektrisk mjölkskummare?

Det finns bokstavligen inget bättre än att vakna till en utsökt skummande cappuccino eller slät latte. Det är ett av livets enkla nöjen och det ger dig den kick som behövs för att börja dagen rätt. Men tidigare, om du ville ha detta enkla nöje, måste du köpa en superdyr fristående espressomaskin-kostar uppåt 10 000 kr. Uppenbarligen kommer ingen att gaffla ut den typen av pengar bara så att de kan ta ett skummande kaffe hemma – och tack och lov behöver du inte. Gå in i den elektriska mjölkskummaren.

Det finns två olika typer av mjölkskummare – handhållen och kanna. Båda har sina fördelar och nackdelar, och vilken du väljer beror på dina behov. Låt oss jämföra dem så att du kan bestämma vilken som är bäst för dig. Den elektriska mjölkskummaren är den mest populära mjölkskummaren just nu. Elektriska mjölkskummare är ett annat enkelt svar på mjölkskummning.

De eliminerar att behöva ha en extra kopp för mjölken. Du kopplar bara in maskinen i väggen och häller kall mjölk i skummaren som ser ut som en liten tekanna. Du trycker på knappen på skummet. Maskinen gör allt arbete och sedan skrapar du ut den utsökta skummade mjölken och lägger den till ditt favoritkaffe. Hela processen tar en till två minuter beroende på maskin. Du kommer att ha en skummad mjölk på kort tid med en elektrisk skummare.

De elektriska skummarna är de dyraste av alla skummare, men de sparar tid och du får de bästa resultaten. Den elektriska skummaren är lämplig för nästan alla. Det är förmodligen den mest mångsidiga skummaren och sparar lite tid jämfört med de andra skummarna.

Vad är kannmjölkskummare?

Dessa tar bort en av de största smärtpunkterna – att behöva värma din mjölk separat. Kannstilen kombinerar värme- och skummningsfunktionen till en enda produkt. Det betyder att du inte krånglar med mikrovågsugnen eller spisen och städar upp den vanliga röran. Men som du kan förvänta dig är priset högre än de handhållna skummarna.

En mjölkskummare i kann-stil fungerar genom att använda induktionsspolar för att värma mjölken samtidigt som mjölken vispas via en motor. Eftersom de inte är batteridrivna kan de vanligtvis piska mjölken till ett rikare, mer krämigt skum. Även om de är lite dyrare är vi ett stort fan av kannstil. De gör livet mycket enklare och vi tycker att skummet är mycket tjockare och runtomkring bättre.

Vad är mjölkskum?

En gång i tiden fanns det bara två typer av kaffe – vanligt eller koffeinfritt. Det fanns ingen espresso, inga cappuccinoer och absolut inga baristakaféer som Starbucks. Kaffe var helt enkelt kaffe. Tack och lov är det inte så längre och för att göra gott kaffe hemma måste du skumma din mjölk.

Det finns två olika typer av skummad mjölk: mikroskum och makroskum. Mikroskum är mjölk som har skummats med en ångstav och vanligtvis används för att göra espressobaserat kaffe-du kanske har sett detta skum eftersom det främst används för lattekonst. Makroskum är motsatsen till mikroskum, eftersom det har synligt stora bubblor. Det används vanligtvis när du gör drycker i cappuccino-stil.

Vad är automatiska mjölkskummare?

En automatisk mjölkskummare gör allt arbete åt dig och fungerar nästan som en mini-mixer. I stället för mixerblad har dessa elektriska, motordrivna enheter skivor eller paddlar som roterar med höga hastigheter för att piska upp innehållet.

Många automatiska mjölkskummare har flera hastighetsinställningar och vissa kan till och med värma upp eller kyla ner innehållet, så att de kan producera kall vispad grädde, varmt vispad kaffe och mer. Välj en automatisk mjölkskummare om du prioriterar effektivitet och föredrar en mer handsfree skumupplevelse.

Vad är manuella mjölkskummare?

Manuella mjölkskummare är inte elektriska eller batteridrivna; i stället drivs de helt av dig. Dessa mjölkskummare kräver mest arbete av de tre typerna av mjölkskummare, men även då är vispningsarbetet minimalt. Manuella mjölkskummare inkluderar en glas- eller plastkanna och en kolvapparat som innehåller ett tätt lock.

Hela enheten liknar en fransk press i utseende och funktion – kolven rör sig upp och ner inuti kannan när du drar och trycker på kolvhandtaget. Dessa skummare kan hantera mer vätska än handhållna mjölkskummare och kommer att ha ditt färska skum eller grädde klart på under en minut. Nästan varje del av en manuell mjölkskummare kan gå i diskmaskinen för enkel rengöring.

Vad bör jag tänka på när jag ska köpa en mjölkskummare?

Att köpa en elektrisk skummare kan vara en skrämmande övning om du inte vet vad du ska leta efter. Tack och lov är vi här för att ge dig inköpstips så att du inte gör misstaget att köpa ett missnöjt märke eller en modell. Det första du måste tänka på är hur mycket skum du kommer att göra och hur ofta du gör det. Detta bestäms av antalet medlemmar i ditt hushåll. Men du kanske är ett litet hem men ett som använder skummad mjölk ganska ofta. Vårt råd till dig – skaffa en stor mjölkskummare om du kommer att använda den ganska ofta.

Den andra faktorn vi rekommenderar dig att överväga är om den är handhållen eller elektrisk. Handhållna skummare kräver definitivt AA-batterier och kräver regelbundet batteribyte. Det batteridrivna alternativet kan vara dyrt och irriterande för vissa användare. Enkel rengöring är en annan viktig faktor för dig att göra. De flesta handhållna mjölkskummare kan diskas i diskmaskin.

När det gäller de automatiska elektriska, de flesta är inte diskmaskinssäkra om inte kannan är avtagbar från basen. Tänk också på hur många funktioner du behöver från en mjölkskummare. Du bör dock veta att ju fler funktioner desto högre pris. Om du bara är intresserad av den grundläggande funktionen hos en mjölkskummare rekommenderas det att skaffa en vanlig mjölkskummare eftersom det kommer att spara mycket pengar.

Vad är handpump mjölkskummare?

Handpump mjölkskummare Manuella mjölkskummare är utmärkta för var som helst. Det fina är att de inte kräver att du kopplar in dem. Du häller helt enkelt mjölken i kannan och pumpar sedan allt från femton till tjugo gånger. Pumpningen gör att skummekanismen inuti maskinen skummar upp mjölken.

De manuella mjölkskummarna fungerar utmärkt. Du måste värma mjölken någon annanstans med de manuella skummarna. Du kommer antingen att värma mjölken på spisen eller i mikrovågsugnen. Denna mjölkskummare kräver extra ansträngning från dig för att skapa skummet. Du kommer att utföra pumpåtgärden.

Manuell skumning är utmärkt för ensamstående. Det skulle också vara bra för campare eller personer med husbilar. Överallt där el är dyrbar eller var som helst där det inte finns någon elektricitet skulle en manuell skummare fungera bra. Du kan lägga i mandelmjölk eller sojamjölk och ta ett speciellt kaffe var du än är med en manuell skummare.

Vad är ångmjölkskummare?

Ångskummare De flesta espressomaskiner har en ångskummare på sidan av espressomaskinen. Det är vanligtvis en tunn bar i rostfritt stål som kommer ut som en arm. Du vrider en ratt som släpper ut brinnande het ånga. Du kan styra ångan med vredet. När du går till ett café kommer skummet av ditt kaffe oavsett om en cappuccino, latte eller bara ett hårt skum ovanpå kommer från en ångskummare.

Principen bakom ångskummaren är i princip att kaffemaskinen redan är varm när du gör espresson eller kaffet. Maskinen använder en del av det uppvärmda vattnet du lägger till i vattentanken, blandar det med luft och skapar ånga för att skumma mjölken.

Du kommer att hålla en kopp mätt kall mjölk i rostfritt stål under skummaren, och ångan gör jobbet för att skapa ett vackert skum. Man håller inte armen hela vägen i mjölken. Du lägger armen ungefär 1/3 av vägen in i mjölken. Mjölken kommer att bubbla upp och ditt skum skapas. Det är gott. Ångskummare är perfekta för personer som gillar espresso.

De är också bra för personer som har en kaffemaskin som har både en kaffebryggare och en espressomaskin på den. På så sätt blir alla glada om det finns två olika smaker i ett hushåll. De flesta espressomaskiner kommer att ha en ångmjölkskummare på den.

Hur använder man en mjölkskummare?

Mjölkskummare är en anordning som används för att lufta mjölk. Det används främst för att skapa skum för att förbättra konsistensen och smaken av kaffe och te.

Mjölkskummare är huvudsakligen av två typer. Den ena är den manuella och den andra är den elektriska. När mjölken är klar kan användaren skapa och börja skapa latte art. Moderna människor använder främst olika typer av elektroniska enheter för att utföra tuffa mönster på mjölken eller kaffet. Detta ger ett mycket attraktivt utseende av kaffet samtidigt.

 • Häll först espressoskottet. Det ska göras på ett riktigt sätt.
 • I nästa steg börjar du hälla mjölken med locket lutat till cirka 20 grader mot skummugnen.
 • Kombinera nu långsamt med espresson tills och om inte locket är ungefär halvfullt.
 • När användaren börjar hälla den andra halvan är det bättre att flytta koppen i upprätt läge.
 • Snart ser användaren lite mikroskum på kaffet. Det är rätt tid när man kan börja göra olika typer av mönster.
 • Användaren kan också använda handleden och flytta kannan från sida till sida för att rita.
 • Med den sista hällningen kan användaren sedan dra mjölkströmmen tillbaka genom mitten av designen. Det blir bättre om man börjar med att rita ett blad. Om det är gjort kan användaren börja med några komplicerade. Även man kan börja följa guiden för nybörjare för att utföra arbetet på ett mer effektivt sätt. Det finns många människor som främst lägger vikt vid sådana typer av riktlinjer. De antas vara mycket bättre och effektivare samtidigt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top