Bästa minikylen 2022 – Test av olika minikylsskåp

Bästa minikylen

Emorio Minikyl

Bästa minikylen 2022

Har du någonsin suttit vid din dator och varit sugen på någonting kallt att dricka, bara för att märka att allting som finns tillgängligt är för varmt? Har du någon gång varit så trött att du inte orkar gå hela vägen till kylskåpet? Kanske vill du hålla någonting kallt ute vid grillen? För att lösa dessa problemen så måste du köpa den bästa minikylen. Med hjälp av en bäst i test minikyl så kan du hålla dig på de platser du vill vara på, utan att behöva springa hela vägen till köket varje gång du vill ha något kallt. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en minikyl bäst i test.

Men det är faktiskt ganska svårt att köpa den bästa minikylen på nätet. Det beror på att där finns så mycket som man måste tänka på. Det finns till exempel affärer som inte skriver om de negativa sakerna. De nämner alltså bara de positiva sakerna för att då säljer det så klart bättre. Men detta gör även att man inte får en klar bild av hur bra en minikyl faktiskt är. Minikyl finns även i en massa olika modeller som i sin tur finns i olika prisklasser. Om man inte är så insatt är det därför ganska svårt att köpa den bästa minikylen.

Men det är just av den anledningen som jag här på Köksproffset.se har gjort en köpguide för minikylskåp. Jag har nämligen gjort mitt eget minikyl test. Jag rekommenderar även de bästa minikylen som man kan köpa just nu. När man ska köpa en bra minikyl så finns det ganska många saker som man ska tänka på. Det är därför som köpet ibland kan bli hyfsat svårt. Men genom att använda min komplexa köpguide som en grund så kommer köpet att bli mycket enklare. Jag har gjort den här guiden genom att testa och använda min egen minikyl. Jag har även läst igenom andra kundrecensioner och tester. Den här informationen har jag sedan satt ihop till en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så garanterar jag att du enkelt kan köpa den bästa minikylen på marknaden.

Köpguide för bäst i test minikyl 2022

Det kan alltså vara riktigt svårt att köpa den minikylen på nätet. Men om du följer vår köpguide så kommer hela processen att bli mycket enklare. Här nedan skriver vi om några viktiga saker som du måste tänka på. Det är dock viktigt att du väljer en minikyl utifrån dina egna behov.  Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa minikylen 2022:

 • Typer
 • Storlek och kapacitet
 • Funktioner
 • Frys
 • Kylsystem
 • Energiförbrukning
 • Design inuti
 • Hyllor
 • Vändbara dörrar
 • Justerbara dörrar
 • Tillstånd
 • Färg
 • Prestanda
 • Separata termometrar för kyl o frys
 • Separat kyl o frys
 • Förvaring
 • Lås
 • Termoelektrisk minikyl
 • Isolering
 • Märken

Typer

Under bänken Minikylskåp

Även om de flesta minikylskåp är fristående på golv, bord eller bänkskiva, installeras vanligtvis modeller i ett färdigt kök. De toppar vanligtvis runt 82 till 87 cm i höjd för att passa under en bänkskiva. De överensstämmer ofta med de amerikanska standarderna för tillgänglighet (ADA) för tillgänglig design, eftersom kylskåpet är på en nivå där personer med rörelsehinder enkelt kan använda dem. Bredden varierar från en smal 15 cm upp till cirka 87 cm, beroende på tillgängligt utrymme. Denna typ av minikylskåp har ett komplett utbud av temperaturkontrollfunktioner och är jämförbar i kvalitet med vanliga kylskåp. De är inte budgetapparater (de kostar ofta mer än ett vanligt kylskåp), anses inte vara bärbara och kan kräva professionell installation för att smälta in i skåpet.

Olika minikylskåp är byggda för olika ändamål i åtanke. Några av dem är avsedda att lagra mat. Några av dem är avsedda att ge kylning under en kort varaktighet.

Vissa kylskåp är avsedda att lagra känsliga drycker, medan andra är avsedda att frysa saker som ligger i dem. Att veta vad du vill göra med ditt kylskåp hjälper dig att köpa ett. Ett kylskåp som är lämpligt för ett ändamål men som används för ett annat kan vara katastrofalt.

Kubkylskåp

Dessa diminutiva lådor innehåller vanligtvis bara ett kylfack, men vissa undantag inkluderar en liten frys. De är bärbara och utformade för att rymma tillräckligt med drycker och mat för en eller två personer. Kubkylskåp finns i olika stilar, vissa designade med ett retroutseende som liknar ett vintagekylskåp. Om du vill ha ett minikylskåp för ett arbetsbås eller sovrum, överväga portabiliteten och bekvämligheten som erbjuds av en av dessa enheter. Ett kubkylskåp har vanligtvis en enda kyltemperatur och antingen en av / på-brytare eller ingen brytare alls, och börjar svalna så snart det är inkopplat.

Mellanstora minikylskåp

Med mer utrymme än ett kubkylskåp men inte tillräckligt med utrymme för att kvalificera sig som en standardmodell är mellanstora minikylskåp ofta valet för pausrum och sovsalar. Vissa har små frysfack och de flesta har justerbara temperaturvred. Även om de kan vara tillräckligt korta för att passa under en disk, är de inte utformade för permanent installation som ett kylskåp utan disk, och det är lättast att komma åt innehållet i hyllorna om de sitter på ett bord eller en disk.

Kompressorkylskåp

När du går efter ett kompressorbaserat kylskåp kommer det att använda vätska som förångas och flyttas genom rör och spolar. Detta händer när fläkten blåser luft genom spolarna från kylskåpet. Du kommer att få ett lågt surrande ljud från denna typ av kylskåp. Ljudet skapas av kompressormotorn som pumpar den förångade vätskan. Du kan också höra ett litet ljud från fläkten.

Absorptionskylskåp

Absorptionskylskåp brukar använda en värmekälla för att hålla maten kall. Jämfört med de två typerna som diskuterats tidigare kommer denna typ att fungera tyst. Anledningen är att det inte är någon motor inblandad i dess drift. Denna typ används ofta på hotell och den kommer också att stanna längre. På grund av dess tysta drift stör den inte din sömn i en liten vilande.

Till skillnad från vanliga minikylskåp, dryckeskylar är bara avsedda att hålla dina drycker kylda. De har vanligtvis en klar glaspanel framför och har ett större antal rack och hyllor som kan användas för att lagra fler drycker.

De kan enkelt förse dig med en kyld öl, men de saknar helt en frysdel och temperaturen är inte perfekt för att lagra mat. Välj det här kylskåpet bara om du vill använda det för att kyla dina drycker eller för att lagra mat under en kort tid. Det är viktigt att gå till ett kylskåp som använder solida paneler istället för trådnät för att göra det lättare att rengöra spill.

Vinkylar

Vinkylar är som andra minikylar genom att de har flera hyllor och är avsedda att hålla vinflaskor. De har dock separata sektioner för rött och vitt vin och temperaturerna är vanligtvis olika för båda sektionerna för att bevara den känsliga smaken av vinet.

De har vanligtvis också en tonad frontpanel som förhindrar solljus från att skada vinet i flaskorna. Bra vinkylar har också automatiska temperaturkontroller som reagerar på temperaturen i de omgivande områdena för att bevara vinets smak.

Semesterkyl

Resekylar är som picknickkorgar med kylförmåga. De förbrukar i allmänhet mycket ström men ger tillräckligt med lagringsutrymme för att bära maten med dig på resan. De är inte lämpliga för långvarig användning, men de kan lätt bära mycket mat inuti dem.

De är också särskilt bullriga. De är dock extremt bärbara och billiga, vilket gör dem idealiska för användning på korta resor eller långa enheter. Innan du går vidare och bestämmer dig för att köpa ett kylskåp, ta en titt på några sista saker att tänka på när du köper ett minikylskåp.

Storlek och kapacitet

Minikylskåp finns i två grundläggande konfigurationer: kub och hög.

Som det mindre designalternativet toppar kubformade minikylskåp på 125 till 150 cm i höjd för att passa bra under ett skrivbord eller en disk. De flesta enheter väger mellan 18 och 25 kg – tillräckligt lätta för bärbarhet, men de levereras inte med hjul. Dessa modeller har vanligtvis cirka 2 kubikfot inre utrymme, tillräckligt för att rymma ungefär ett fodral läsk, plus några snacks eller kvarvarande behållare. Tyvärr tenderar minikylskåp att fungera mindre effektivt än större enheter eftersom deras kylmekanismer inte är lika kraftfulla. Temperaturinställningar kan otillförlitligt fluktuera och frysförbränning är inte ovanligt eftersom minikylskåp saknar avancerade temperaturkontroller.

Höga minikylskåp anses vara ett bättre värde – och därför mer populärt – tack vare deras extra inre utrymme och bättre hyllalternativ. Dessa apparater har allt från 3 till 6 kubikfot inre utrymme, och de kommer ofta med ett separat frysfack (även om frysen vanligtvis inte är lika tillförlitlig som i ett vanligt kylskåp). Med en genomsnittlig höjd mellan 80 och 90 cm passar de flesta höga enheter inte under ett vanligt skrivbord, men de kan innehålla två fodrar läsk eller mat för några dagar. Med tanke på deras större storlek är höga kylskåp tyngre än kubkylar och väger i genomsnitt 20 till 30 kg.

Funktioner

I allmänhet har de flesta minikylskåp en liknande design, även om kubformade apparater har färre hyllor och dörrkärl än höga modeller. Vissa modeller har justerbara eller avtagbara hyllor och dörrfack, vilket kan vara till nytta när du förvarar föremål inuti. Några mini-kylskåp inkluderar dörrkorgar som innehåller läskburkar, medan dörrarna på vissa enheter har kärl som är tillräckligt stora för att rymma 1-gallons mjölkkanna. Dessutom kommer vissa minikylskåp med låsande dörrar, vilket kan vara fördelaktigt i en trafikmässig miljö med flera användningsområden som ett kontor eller sovsal. Tänk på att de flesta minikylar inte innehåller en isdispenser eller en skarpare låda för produkter. Precis som andra apparater finns minikylskåp i en mängd olika färger och ytor, inklusive svart, vitt, rostfritt stål, och modern look.

Vi såg under vårt minikyl test att det fanns väldigt många funktioner att leta efter innan man köper en bäst i test minikyl.

Frys

Om du behöver en fullt fungerande frys är det bäst att hålla fast vid ett vanligt kylskåp eller köpa ett fristående alternativ. En-dörr minikylskåp kan ha en liten frysbox i huvudfacket, men de flesta kan inte hålla exakta frysningstemperaturer (speciellt när de drivs av termoelektriska system; se nedan) eftersom de saknar termostater. Plus, de flesta frysar i en-dörr kyles är för små för att vara till mycket praktisk användning. Tvådörrars minikylskåp, som har en separat frys, håller vanligtvis frysta livsmedel kallare och är därför säkrare att äta. Dessa två-dörrsmodeller har vanligtvis en termostat monterad i interiören, så att de bibehåller bättre temperaturkontroll än en-dörrsmodeller.

Kylsystem

Minikylskåp är vanligtvis beroende av två grundläggande kylsystem: kompressordrivna eller termoelektriska. Kylskåp med kompressordrivna kylsystem (samma system som används av vanliga kylskåp) bibehåller exakta temperaturer bättre än termoelektriska enheter.

Energiförbrukning

I allmänhet förbrukar minikylskåp mindre energi än deras motsvarigheter i full storlek. En bra miljömärkt enhet förbrukar så lite el som möjligt. De flesta minikylskåp drivs med standard 120-voltluftkonditionering. Vissa, som är konstruerade för användning i bilar, skåpbilar eller husbilar, levereras vanligtvis med en D / C-adapter, så att enheten kan ta slut på fordonets batteriström

Design inuti

Nästan alla minikylar har plats för en 2-litersflaska, och några få en 1-liters kannor. Dörrar har ofta specialiserade rullkorgar där burkar placeras horisontellt, varandra ovanpå varandra. Dessa är inte så bra om du har olika typer av drycker eller burkar i lite olika storlekar, eftersom de tar ut en i taget. En annan snygg dörrdesign har en uppsättning utfällbara burkhållare. Två burkar sitter vertikalt sida vid sida och svänger framåt för enkel åtkomst. Båda modellerna brukar hålla samma mängd burkar – vanligtvis 6 till 8.

Hyllor

Mer prisvärda kylskåp har bara trådhyllor med några ställplatser för att justera utrymmet för högre föremål. Glashyllor kostar mer t är lättare att rengöra och stapla föremål, men du måste vara försiktig med dem. Trådhyllor är bättre för förvaring av flaskor horisontellt. Om du vill ha mer förvaringsutrymme för burkar än vad dörren kan ge, är det perfekt att ha minst två justerbara hyllor.

Vändbara dörrar

Detta är en vanlig funktion som låter dig byta sida som dörrgångjärnet är på, men kontrollera alltid innan du köper. Om ditt utrymme är begränsat kan en vändbar dörr göra stor skillnad. Detta är det bättre valet om du inte har chansen att undersöka ditt utrymme innan du köper, eller om du behöver flytta ditt kylskåp till en annan plats.

Justerbara ben

Justerbara ben gör att du kan höja eller sänka kylens hörn för att balansera det på ojämna golv. Det är en trevlig funktion, men det är inte garanterat att du hittar det här på de flesta modeller där ute.

Är det tillåtet

Två av de vanligaste platserna för minikylskåp är sovsalar och kontor. Tyvärr har många högskolor och kontor vissa policyer för minikylskåp.

Vissa sovsalar tillåter elever att ha mini kyl, men sovsalar som tidigare har haft angreppsproblem kan ha strängare regler angående dessa. Studenter kan behöva använda ett gemensamt kök i stället för att ha sitt eget kylskåp eller mikrovågsugn i sin sovsal. Vissa universitet har också storlekskrav som måste följas, eller så kräver de att minikylskåp är energieffektiva eller så får de inte vistas i sovsal för att spara på elräkningen. Därför är det viktigt att fråga om regler och förordningar innan du får din nya högskolestudent ett eget minikylskåp. Kontor har ofta samma syn som sovsalar. De kanske inte tillåter minikylskåp på grund av högre elräkningar eller tidigare angreppsproblem. Större byggnader kan ha vissa storlekskrav, eller föredrar att anställda håller minikylskåp ute på plats eftersom de tror att det kommer att se oprofessionellt ut. Varje byggnad kommer att ha en annan policy. En högskola eller kontor kan tillåta dem medan ett annat inte gör det. Fråga innan du beställer ett minikylskåp så att du inte slösar bort pengar.

Läs också >>> Pastamaskin test

Färg

Färg är en viktig sak att tänka på med alla apparater, inklusive minikylskåp. Det finns standardfärgerna i svart, vitt och rostfritt stål som de flesta apparater finns tillgängliga. Kunderna kan också bläddra igenom produkter som ger en färg i rummet, som den här lila. Om lila är lite för feminin finns det också färger för killarna, som ett vackert himmelsblått minikyl. RCA har en serie minikylskåp tillgängliga på Amazon i ljusa, lysande färger. Andra märken är specialiserade på specifika teman, till exempel minikylskåp från Coca Cola. Tänk på den nuvarande inredningen i rummet för att hitta en mini kyl för att göra utseendet komplett.

Prestanda

Att ha en frys full av matvaror är meningslös om maten inte förblir fryst. Därför är det viktigt att överväga hur bra frysen fungerar. Kompakta kylskåp som har en dörr är kända för att ha frysar som inte håller frysta livsmedel ordentligt eftersom temperaturen är för låg eller kall luft går förlorad när kylskåpsdörren öppnas. Att ha en termometer i kylen och en separat i frysfacket är ett utmärkt sätt att se hur bra frysen fungerar.

Separata termometrar för kyl o frys

Shoppare som är intresserade av att använda frysfacket i deras minikylskåp uppmanas att handla apparater som har separata temperaturkontroller för kylen och frysfacken. Att ha två temperaturkontroller garanterar att livsmedel i frysen förblir frysta medan maten i kylen har en bekväm, säker temperatur.

Separat kyl o frys

Konsumenter som menar allvar med att deras frys fungerar väl bör välja mini kyl som har två dörrar. Dessa produkter kommer ofta med separata temperaturkontroller, större frysar och de eliminerar besväret med kall luft som går förlorad från frysen varje gång en person får ut något ur kylen

Förvaring

Minikylskåp kan köpas i olika storlekar. Större produkter har potential att ersätta den vanliga kylen. Mindre produkter med mått som inte överstiger 30 cm kan bli en skrivbordsdekoration och samtidigt hålla burkarna kalla. På grund av det tillgängliga sortimentet är det viktigt att kunder överväger vad de ska använda det kompakta kylskåpet innan de bläddrar igenom produkterna.

Individer som behöver gott om förvaring för drycker kan njuta av ett termoelektriskt bärbart minikylskåp. Ytterligare frysutrymme är inte nödvändigt och hyllorna i dessa produkter är ofta avtagbara så att kunderna kan maximera det utrymme de har.

Konsumenter som letar efter ytterligare matlagringsutrymme rekommenderas att välja en större modell med ett separat frysområde för att garantera att de säkert kan lagra semesterrätter, extra kött eller extra drycker för speldagen. Det här är det perfekta alternativet för familjer som alltid måste ordna kylen för att få plats med mer mat.

Vissa kan ha en viss plats i kylen som är utformad för att rymma en 2 liters flaska pop eller en inbyggd burkdispenser, och andra kan förse några hyllor med en skarpare låda. De olika facken bestämmer vad som får plats i minikylskåpet, så det är viktigt att tänka på vad det ska användas till innan man köper ett för att garantera att allt passar ordentligt och att det har de coola inbyggda lagringsfunktionerna som kommer till hands.

Lås

Ett minikylskåp med lås är en nödvändighet för alla som vill hålla alla andra borta från sina saker i kylen. Föräldrar som försöker hålla barnen ur kylskåpet, människor som inte vill att sovsalar ska komma in i energidryckstashen eller någon som har ett kompakt kylskåp på en allmän plats kommer att uppskatta att kunna låsa kylen. Dessa produkter levereras med ett lås som redan är installerat i dörren och en nyckel som kan användas för att vrida det dödbultformade låset. Den enda nackdelen med att äga en av dessa produkter är att de flesta av dessa små kylskåp har en nyckel, så att kunderna måste beställa en reserv.

Termoelektrisk minikyl

Termoelektriska kylskåp kommer med en lista över fördelar och en annan lista med nackdelar som kunderna behöver veta för att kunna avgöra om dessa produkter passar dem.

De främsta fördelarna med att köpa en mini kyl med denna teknik är att de alla är energieffektiva, kunder tycker ofta om att de inte producerar för mycket buller och fler av dessa alternativ är bärbara.

På nackdelen skapar termoelektriska minikylskåp temperaturkontroll genom Peltier-effekten. Det betyder att när den elektriska strömmen flyter mellan två olika saker skapar den en svalare och en varmare sida. Det här låter coolt och det är perfekt eller att hålla en 12-pack popkall, men det är inte den bästa idén för kunder som vill ha to förvara kött och andra livsmedel som måste hålla en jämn temperatur i dem.

Temperaturen kan variera mellan varmt och kallt, vilket innebär att kött kanske inte stannar vid en säker temperatur. De kan bli för varma, vilket får bakterier att växa. Då kan de bli kalla igen, så när en person öppnar kylskåpet, känner de att köttet fortfarande är kallt och tycker att det är okej att äta, vilket resulterar i matfödda sjukdomar

Isolering

Isolering är den viktigaste delen av ett minikylskåp. Större kylskåp är redan välisolerade och behöver inte oroa sig mycket för det. Mini-kylskåp måste dock vara lättare och måste därför offra på en del av isoleringen för att göra dem mer bärbara och mindre i storlek.

Ett välisolerat kylskåp isolerar insidan från utsidan, vilket gör att värmen stannar utanför kylen och håller inredningen svalare. Om ett kylskåp inte är ordentligt isolerat kommer värmen från utsidan att fortsätta att krypa in igen, vilket gör att kylskåpet hela tiden fortsätter att arbeta för att sprida den värmen. Detta förbrukar inte bara mycket mer energi än nödvändigt utan skadar också motorns livslängd i kylen.

Förutom yttre isolering måste flera sektioner av samma kylskåp också isoleras från varandra. Om ett kylskåp har två temperaturavsnitt måste de ha god isolering. Annars fortsätter värmen att blöda in i den svalare sidan och orsaka svårigheter att hålla temperaturen. Även när det gäller ett kylskåp med en frysdel måste det vara väl isolerat från kylsektionen. Annars kan saker i kylen frysa där de inte är avsedda och orsaka problem med förbrukningsvarornas livslängd i kylen.

Märken

Den största förbises faktorn när du köper en elektronisk apparat är garantin och kundsupporten från tillverkaren. Ditt minikylskåp kan ha tusentals funktioner till extremt konkurrenskraftiga priser och allt du någonsin kan be om, men inget av det är bra om tillverkaren inte kan sätta sina pengar där munnen är och hjälpa dig med sin produkt om något går fel med det. Ibland är det inte ens tillverkarens fel. Kanske tillhandahåller de bara inte tjänster för ditt hem. Som ett resultat rekommenderas det att du väljer de varumärken som inte bara är kända utan också ger en bra garanti på deras produkter. Dessutom är bra kundservice alltid till hjälp när du behöver hjälp med din apparat. Mini kyl kan tillverkas av de bästa märkena där ute, men i slutändan är människor de som kontrollerar produktionen och mänskliga fel är alltid en faktor.

Varje maskin kan gå sönder och ha något att gå fel med. I ett sådant fall är det bättre att ha den nödvändiga garantin och kundsupporten än att behöva den och inte ha den.

På den anteckningen är här en lista över få kända varumärken som tillverkar minikylskåp:

Danby

Danby är ett ansett varumärke när det gäller minikylskåp. De producerar ett brett utbud av kylskåp och ger en solid 2 års garanti på de flesta av sina minikylskåp. De har snabb kundservice som vanligtvis inte kräver att du drar kylen till servicecentret. De är villiga att komma över till ditt hem för att reparera dina defekter åt dig.

Cooluli

Cooluli är ett varumärke som fokuserar främst på mer kompakta minikylskåp. Du kommer att upptäcka att deras produkter mestadels är kubkylar. De ger två års garanti på sina produkter, och deras kundsupport är till stor hjälp. Du måste dock ta ditt kylskåp till dem om du inte kan reparera det på dig

Magic Chef

Magic Chef, ungefär som Black + Decker gör större kylskåp. Till och med deras kundservice och support är exceptionella. De ger dock bara ett års garanti på sina produkter där deras defekta maskiner måste transporteras in i deras servicecenter på egen hand. Trots att de ger fem års garanti på sina kompressorer.

Midea

Midea är ett malaysiskt varumärke som tillverkar minikylskåp. De ger 2 års garanti på alla kylskåp. De har också en mycket hjälpsam kundtjänst. Men om du inte köper den från en licensierad säljare och lyckas förse dem med ditt garantikort inom 14 dagar efter köpet, kommer din garanti att ogiltigförklaras. Samtidigt erbjuder de fem års garanti på sina kompressorer. Arbetsavgifter och serviceavgifter måste betalas på egen hand. Dessutom erbjuder de endast byte av en del en gång under garantiperioden. Tack och lov är varumärket känt för att ha ett mycket lågt misslyckande på marknaden.

Detta var dessa märken som vi testade i vårt minikyl test.

Vad ska jag tänka på innan jag investerar i en bäst i test minikyl?

Saker att tänka på när du köper en minikyl.

 1. Kylskåpets storlek: Du vill inte slösa bort onödigt utrymme.
 2. Kylskåpstypen: Varje typ är lämplig för något eller annat ändamål. Medan den här guiden fokuserar på typer av kompakta kylskåp.
 3. Utrymme tillgängligt. Det är alltid bäst att gå till ett kylskåp som har mer utrymme för förvaring inuti.
 4. Syftet med kylen. Detta hjälper dig att avgöra vad du kan bevara i den.
 5. Buller, desto mindre desto bättre.
 6. Varumärkesvärde, garanti och kundsupport

Nu när det är ur vägen, låt oss ta en titt på alla aspekter av att välja ett minikylskåp.

1. Storlek

Större är inte alltid bättre, och absolut inte när det gäller mini kylskåp. I det här fallet är mindre mycket bättre. När allt kommer omkring letar du efter minikylskåp. Du bör bara leta efter ett större kylskåp om du tror att det inte har tillräckligt med lagringsutrymme för dina ändamål.

Att gå till ett större kylskåp tar inte bara mer plats, men det gör det också mindre bärbart förutom att lägga mer vikt på det. Omvänt kommer det också att använda mycket mer energi och ta slut på batteriet tidigare än mindre varianter. Det är alltid lämpligt att välja ett utrymme för ditt bäst i test minikylskåp innan du köper ett. Följande är de vanligaste tillgängliga storlekar:

Cube Mini-kylskåp

Cube Mini-kylskåp är det minsta av partiet. De är praktiskt taget kubformade kylskåp som gör att du kan lagra tillräckligt med mat och dryck för en picknick eller för användning på ett kontor eller rum där du ibland kan välja en kyld dryck eller ett litet mellanmål.

Dessa typer av kylskåp har vanligtvis inga frysar och kan därför inte frysa vatten i is eller hålla temperaturen under noll. De har inte heller mycket utrymme, vilket gör dem idealiska för att bara kyla snacks och drycker istället för att faktiskt bevara dem längre.

Du kommer att sluta med en kyld drink med en av dessa, men det kommer inte att vara gott för något mer än det. Dessa är endast avsedda för lagring av snacks och andra mindre måltider och maträtter. Dessa är i huvudsak avsedda endast för kylning utan fokus på konservering.

Fördelar

 • Extremt liten i storlek.
 • Extremt bärbar.
 • Lättvikt.
 • Inga problem med avfrostning.

Nackdelar

 • Dåligt isolerad.
 • Inte mycket utrymme tillgängligt.
 • Förbrukar mer kraft på grund av dålig isolering.
 • Inte bäst lämpad för frysning eller förvaring av is.
 • Inte ekonomiskt genomförbart på lång sikt.
Mediumstora Minikylskåp

Mid Size Mini-kylskåp är precis vad de låter som. De är medelstora kylskåp som varken är lika små som kubkylar eller lika stora som kylskåp under disk.

Deras storlek är optimal, så att du kan lagra stora mängder mat i dem. De har också fler hyllor än kubskåp och har vanligtvis en separat frysdel och kan till och med komma med en termostat för att kontrollera temperaturen med.

De är också bättre isolerade än Cube Frigges men kräver god intern isolering för att se till att is inte börjar samlas utanför frysområdet. Allt detta kommer till priset av en större storlek, tyngre vikt, mindre bärbarhet och större kostnad.

Fördelar

 • Optimal storlek och utrymme.
 • Separat kylområde.
 • Bra isolering.
 • Ekonomiskt genomförbart även på lång sikt.

Nackdelar

 • Det kan vara svårt att bära med sig.
 • Tyngre vikt.
 • Jämförelsevis dyrare.
 • Kan inte placeras någonstans.
Under disken Mini-kylskåp

Under disken är minikylskåp den största tillgängliga minikylskåp. De har mycket lagringsutrymme tillgängligt och är väl isolerade. De har också termostatreglage, vanligtvis för båda sektionerna i kylen, kylen samt frysdelen.

De är dock extremt stora och dyra och är avsedda att förvaras på ett ställe. De kan inte bäras med lätthet. Några av dessa har till och med funktioner som lampor, låsmekanismer och mer. Ibland är emellertid dessa kylskåp helt enkelt för stora för något syfte och föredras av människor som i första hand inte skulle ha mycket nytta av ett kylskåp i full storlek.

Fördelar

 • Det finns gott om utrymme.
 • Väl isolerad.
 • Ekonomiskt effektivt.
 • Kan användas som reservkylskåp.
 • Separat kylområde.

Nackdelar

 • För stor för att passa var som helst. Det behöver en fast plats med mycket utrymme för att rymma den.
 • Den dyraste typen av minikyl.
 • Extremt varmt
 • Dåligt att flytta runt.
 • Inte avsedd att vara bärbar. Avsedd som en ersättning för ett större kylskåp i ett begränsat utrymme.

Nu när storlekarna är ur vägen är det dags att ta en titt på teknikerna som används i kylskåp. Detta kommer definitivt att påverka hur ditt kylskåp fungerar.

2. Typer

Tekniken som används i din mini kyl är främst det som möjliggör kylning till allt som finns i det. Hur bra ditt kylskåp kan kyla din mat och dryck beror helt på vilken teknik som används. Dessutom dikterar det också hur mycket energi ditt bäst i test minikylskåp använder. Mer energieffektiva kylskåp använder mindre batteri medan de kyls mer. Följande tekniker finns ofta i minikylskåp:

2.1. Termoelektrisk

Termoelektriska kylskåp använder en pump för att suga ut värmen inuti kylen och fördela den utåt. Även om detta hjälper kylen att kyla området inuti det värmer det också vad som helst utanför det. Dessa typer av kylskåp gör inte mycket buller eftersom de bara har en pump och en fläkt för att tömma värmen. Dessa typer av kylskåp kan också hålla allt som finns inuti varmt, eftersom deras pump kan konfigureras för att fungera tvärtom och överföra värme från utsidan till insidan av kylen.

Problemet med dessa kylskåp är att de använder mycket energi. Dessutom ökar ljudnivån när kylskåpets storlek minskar. Med tanke på hur denna teknik är ganska billig, finns den vanligtvis i mindre kylskåp, vilket vanligtvis gör dem bullrigare. De är inte heller användbara för långvarig användning.

2.2. Kompressor

Kompressorkylskåp använder samma teknik som kylskåp i full storlek. De är fyllda med en kompressorvätska inuti dem som förångas och pumpas runt inuti med hjälp av flera rör och ventiler som går genom kylskåpets inre.

Gasen i dessa ventiler suger upp all värme som finns inuti, vilket gör innehållet inuti kallare över tiden. Dessa kylskåp är mest tysta. Medan dessa kylskåp spenderar mindre energi och ger mindre ljud, gör den här tekniken kylarna tyngre.

Vidare är en annan nackdel med denna teknik det faktum att temperaturen fluktuerar med förändringen av den yttre temperaturen och termostaten måste bytas ofta för att tillgodose ovannämnda faktor. De riskerar alltid att frysa mat eller helt enkelt lämna den för varm.

2.3. Absorption

Absorptionskylar använder flytande ammoniak som evaporerar hela tiden och tar bort all värme från kylskåpets insida. Denna typ av kylskåp kräver ingen motor, vilket gör den till den tystaste kylen som finns. Det lider inte heller av många temperaturfluktuationer.

Problemen med detta kylskåp är dock att denna teknik är ganska dyr att använda och underhålla över tiden. Dessutom gör detta också att kylskåpet inte kan bäras eftersom kylen måste hållas upprätt och jämnt hela tiden för att säkerställa att ammoniak kan absorbera värme och att kylen fungerar.

Dessa var de vanligaste typerna av kylskåp. Innan du köper ett kylskåp, ta dig tid att tänka på vad du vill använda det till och vad du vill förvara i det. Du kan läsa vår guide till olika typer av kylskåp om du är intresserad av att lära dig mer om en annan typ av kylskåp.

Läs också >>> Chokladfontän test

3. Syfte med det

Olika minikylskåp är byggda för olika ändamål i åtanke. Några av dem är avsedda att lagra mat. Några av dem är avsedda att ge kylning under en kort varaktighet.

Vissa kylskåp är avsedda att lagra känsliga drycker, medan andra är avsedda att frysa saker som ligger i dem. Att veta vad du vill göra med ditt kylskåp hjälper dig att köpa ett. Ett kylskåp som är lämpligt för ett ändamål men som används för ett annat kan vara katastrofalt. Det var något som vi såg i vårt minikyl test.

3.1. Frysar

Om du bara vill bevara mat och råvaror som går till ett kylskåp med en frysavdelning skulle det vara ett bättre val att se hur de tar bort rymden som annars rymmer mer mat. Om du vill lagra is eller frysta livsmedel måste du dock upptäcka att det här alternativet är helt nödvändigt för ett kylskåp.

Även om de kan ta bort det totala utrymmet i kylskåpet, ger de dig en separat sektion som ger större kylning för dem som behöver det. När du köper ett kylskåp av det här slaget är det viktigt att gå till det välisolerade kylskåpet så att frysen inte slutar frysa resten av kylskåpets innehåll. Dessutom skulle ett kylskåp som inte behöver stängas av för avfrostning rekommenderas eftersom temperaturförändringen medan isen lämnas att smälta kan leda till att resten av kylområdet blir en grogrund för bakterier och andra mikrober som kan skämma bort din mat åt dig.

Ett dubbeldörr minikylskåp rekommenderas starkt. Vi har gjort en lista över mini kylar med frysfunktion. Kolla in den för att hitta den bästa för dina behov.

3.2. Dryckskylar

Till skillnad från vanliga minikylskåp, dryckeskylar är bara avsedda att hålla dina drycker kylda. De har vanligtvis en klar glaspanel framför och har ett större antal rack och hyllor som kan användas för att lagra fler drycker.

De kan enkelt förse dig med en kyld öl, men de saknar helt en frysdel och temperaturen är inte perfekt för att lagra mat. Välj det här kylskåpet bara om du vill använda det för att kyla dina drycker eller för att lagra mat under en kort tid. Det är viktigt att gå till ett kylskåp som använder solida paneler istället för trådnät för att göra det lättare att rengöra spill.

3.3. Vinkylar

Vinkylar är som dryckeskylar genom att de har flera hyllor och är avsedda att hålla vinflaskor. De har dock separata sektioner för rött och vitt vin och temperaturerna är vanligtvis olika för båda sektionerna för att bevara den känsliga smaken av vinet.

De har vanligtvis också en tonad frontpanel som förhindrar solljus från att skada vinet i flaskorna. Goda vinkylar har också automatiska temperaturkontroller som reagerar på temperaturen i de omgivande områdena för att bevara vinets smak.

3.4. Resa kylskåp

Resekylar är som picknickkorgar med kylförmåga. De förbrukar i allmänhet mycket ström men ger tillräckligt med lagringsutrymme för att bära maten med dig på resan. De är inte lämpliga för långvarig användning, men de kan lätt bära mycket mat inuti dem.

De är också särskilt bullriga. De är dock extremt bärbara och billiga, vilket gör dem idealiska för användning på korta resor eller långa enheter. Innan du går vidare och bestämmer dig för att köpa ett kylskåp, ta en titt på några sista saker att tänka på när du köper ett minikylskåp.

4. Isolering

Isolering är den viktigaste delen av ett minikylskåp. Större kylskåp är redan välisolerade och behöver inte oroa sig mycket för det. Mini-kylskåp måste dock vara lättare och måste därför offra på en del av isoleringen för att göra dem mer bärbara och mindre i storlek.

Ett välisolerat kylskåp isolerar insidan från utsidan, vilket gör att värmen stannar utanför kylen och håller inredningen svalare. Om ett kylskåp inte är ordentligt isolerat kommer värmen från utsidan att fortsätta att krypa in igen, vilket gör att kylskåpet hela tiden fortsätter att arbeta för att sprida den värmen. Detta förbrukar inte bara mycket mer energi än nödvändigt utan skadar också motorns livslängd i kylen.

Förutom yttre isolering måste flera sektioner av samma kylskåp också isoleras från varandra. Om ett kylskåp har två temperaturavsnitt måste de ha god isolering. Annars fortsätter värmen att blöda in i den svalare sidan och orsaka svårigheter att hålla temperaturen. Även när det gäller ett kylskåp med en frysdel måste det vara väl isolerat från kylsektionen. Annars kan saker i kylen frysa där de inte är avsedda och orsaka problem med förbrukningsvarornas livslängd i kylen.

Hur sätter man ihop en minikyl?

Utrymme: Precis som deras större kusiner kan ett minikyl inte vara för nära väggen. Det rekommenderade avståndet är minst 7.5 cm bort eftersom det måste ha luftcirkulation så att kylbatterierna fungerar ordentligt. Du kan inte heller sätta dörrgångjärnssidan för nära väggen, eftersom det kan behöva 2.5 cm för att få plats när du öppnar den.

Yta: Golvet måste vara plant eller kylskåpet måste vara plant, eftersom oljan i kompressorn som kyler ner kylskåpet inte kommer att göra sitt jobb ordentligt om apparaten inte är i nivå. Dessutom kan ett ojämnt kylskåp ha dålig tätning runt dörren, vilket gör det ännu mindre effektivt och potentiellt kan leda till fuktproblem och frost. Detta kan hjälpas med antingen justerbara underlag på kylen eller genom att använda ett minikylskåp, särskilt för kylskåp som sitter på mattan. Som ett plus erbjuder många monter ytterligare hyllor och hyllor.

Rack: Om du har justerbara ställ för inuti kylen, överväga vad du använder det för och justera därefter. Mjölkkanna? Tänk på höjden.

Minikylskåpstemperatur

Oavsett om du pratar gamla vita snurrrattar, en ratt eller digitala skärmar, kommer riktlinjerna för minikylskåpstillverkaren att berätta vilken “idealisk” inställning för kylen. Om du inte har bruksanvisningen bör en snabb bit online-sökning efter varumärke, modellnamn och modellnummer ge dig en nedladdningsbar kopia av riktlinjerna om du anser att du behöver det.

Men ett säkert sätt att gå med valfritt kylskåp är att välja mellanregistret för temperaturalternativ. Till exempel, med inställningarna för Whirlpool mini-kylskåp 1-7, är nivå 1 kallast och 7 minst kall, och 3 till 4 skulle vara i mitten, enligt Spoon University. Om du lagrar saker som sallad, som kan förstöra när du fryser, gör det på den försiktiga sidan och välj de lägre till medeltemperaturerna för att börja. Om du har en omedelbar digital kötttermometer kan du använda den för att mäta kylen och för livsmedelssäkerhet bör den vara under 40 grader Fahrenheit.

Var dock tålmodig, för det kan ta 24 timmar för kylskåpet att nå full effektivitet – eller till och med längre om du inte har ställt det i nivå eller om det tippades medan du flyttade det. Håll alltid ett kylskåp upprätt, även när du flyttar det.

Mini kylskåpstips

Frysar har ofta ingen separat kontroll i minikylskåp, och de är inte lika effektiva som vanliga frysar, så använd dem inte för långvarig matförvaring.

Medan dryckesbehållare är populära är de inte alltid den mest effektiva användningen av utrymme. Att hålla sexpaket intakt kan vara ett bättre drag.

Om du inte planerar att använda den utskjutande skarparen för grönsaker, som avsett, som kommer med några minikylmodeller, varför inte skjuta ut den för extra lagring för de föremål du tänker lagra?

Leta upp droppbrickan i kylen och torka av den. Det är här kondens samlas. Var inte panik om kondens naturligtvis samlas, för det här kan vara en biprodukt av förändrad luftfuktighet eller andra klimatfaktorer som kommer och går med årstider och väderförskjutningar.

10 faktorer att tänka på när du köper ett mini kylskåp

Låt oss överväga att du kommer in i ditt sovsal för första gången. Du packar upp alla de saker du har tagit in. Vid denna tidpunkt upptäcker du att något saknas i ditt rum. Ja, det är ett litet kylskåp. Ändå vill du inte ha en apparat som bara är en skitlåda. Du vill inte att det bara ska kyla några läsk, särskilt när du planerar att dela det med en rumskompis. Nu kommer frågan om vad man ska tänka på när man handlar efter den här apparaten. Låt oss gräva i de 10 bästa övervägandena bland de många faktorer som du måste tänka på när du handlar rätt apparat:

1. Utrymme

Du letar efter ett kylskåp till ditt sovsal. Så du bör komma ihåg att du bara har ett litet utrymme i ditt rum. Tack vare minikylskåp! Jämfört med de stora och stora kylskåp sida vid sida är minikylskåp huvudsakligen utformade för att hjälpa människor som du. De finns tillgängliga från en intern volym på en kubik till fyra kubikfot. Du kommer att stöta på den här apparaten i fyrkantiga och höga former. Naturligtvis är detta en liten apparat. Du måste dock mäta det tillgängliga utrymmet i din sovsal.

Också, när du mäter utrymmet i din sovsal, kom ihåg att ge minst 7.5 cm tomt utrymme. Detta utrymme ska ligga mellan den omgivande väggen och kylskåpet. Denna mätning säkerställer att ditt kylskåp förblir rätt ventilerat. När du väl har mättat kan du välja kylskåp med rätt mått.

2. Kylskåpstyper

Eftersom du tänker köpa en mini kyl bör du hålla dig medveten om vilka typer som finns. Denna kunskap hjälper dig att göra rätt val enligt dina krav:

Termoelektrisk kyl

Denna typ av minikylskåp är vanligtvis avsedd för kortvarig användning. Det fungerar med en pump för att överföra värme från en sida till en annan. Det betyder att du till och med kan få värmefunktionen med denna typ av kylskåp. Jämfört med kompressorbaserade kylskåp fungerar denna typ ganska. Anledningen är att det inte finns någon vätska som används för att hålla saker svala inuti. Du hör bara ljudet från fläkten från detta kylskåp. Detta ljud kan i allmänhet växa i mindre kylskåp. Anledningen är att dessa enheter arbetar hårdare för att klara det mindre utrymmet inom. Det blir dock inte högre.

Kompressorkylskåp

När du går efter ett kompressorbaserat kylskåp kommer det att använda vätska som förångas och flyttas genom rör och spolar. Detta händer när fläkten blåser luft genom spolarna från kylskåpet. Du kommer att få ett lågt surrande ljud från denna typ av kylskåp. Ljudet skapas av kompressormotorn som pumpar den förångade vätskan. Du kan också höra ett litet ljud från fläkten.

Absorptionskylskåp

Absorptionskylskåp brukar använda en värmekälla för att hålla maten kall. Jämfört med de två typerna som diskuterats tidigare kommer denna typ att fungera tyst. Anledningen är att det inte är någon motor inblandad i dess drift. Denna typ används ofta på hotell och den kommer också att stanna längre. På grund av dess tysta drift stör den inte din sömn i en liten vilande.

3. Tänk på kylskåpsdörrarna

Dörrar är viktiga aspekter som ska beaktas när du köper ett minikylskåp. Kylskåpet ska ha dörrar som ger bättre isolering. Det gör att din apparat förbrukar mindre ström. När det inte finns någon ordentlig isolering kommer lite värme långsamt in i kylen. Detta händer särskilt när omgivningstemperaturen är relativt hög.

4. Rengöringsinställningar

Hyllor i kylskåp finns i allmänhet i ett par typer. De är släta hyllor och trådbundna hyllor. Den förstnämnda är lätt att rengöra, medan den senare är svår. Materialet utanför spelar också roll när man överväger ett lämpligt kylskåp. Om du inte kan motstå fläckar är det bättre att undvika rostfritt stål. Snarare bör du gå till en enhet med en fläckfri finish eller vit exteriör.

5. Tänk på stilen för kylskåp

Som nämnts tidigare finns olika stilar av minikylskåp tillgängliga på marknaden. Här är de olika stilarna att tänka på:

Kuben

Detta är den vanligaste stilen som är populär för sin design och storlek. Det gör det också möjligt att passa in mycket mat också. Denna stil med minikylskåp har i allmänhet ett interiörutrymme på mellan 28 och 59 liter och kan väga cirka 15 kg. Denna stil kommer att vara till stor hjälp i spelrum, sovsalar och små kontor eftersom du kan placera dem på valfria diskar. Förutom att de är små är de också överkomliga. Undergången med denna stil är att den inte är väl isolerad eftersom den här stilen i allmänhet är utformad för att vara lätt och bärbar. Så detta är ett mindre ekonomiskt alternativ på lång sikt.

Mellanstora minikylar:

Denna stil blir lite större jämfört med kubstilen. Interiörstorlekarna varierar mellan 80 och 96 liter och har en genomsnittlig höjd på 66 cent

imeters. Dessa dimensioner gör dem till det perfekta valet för hotellrum, kontor och sovrum som liknar kuben. Skillnaden mellan de två bortsett från storleken är att mellanstora varianter blir mer energieffektiva jämfört med kuben. Anledningen är dess stora storlek. De är dock inte dyrare jämfört med kuben. De är lätta att manövrera och kompakta också. I den här stilen kommer du att stöta på varianter med vändbara dörrar, lås och frysfack.

Under disken

Under-the-counter minikylskåp kommer med en interiörstorlek som sträcker sig från 99 och 127 liter. De har en genomsnittlig bänkskivstorlek på 90 cm. Eftersom de är tillräckligt stora hjälper de till stor del med energieffektivitet. De är dock dyra varianter. Om behov uppstår kan de också användas som extra- eller reservkylskåp på grund av den stora storleken. Du hittar dem vanligtvis i garage och kontorkök. Mot-höga minikylskåp har i allmänhet attraktiva funktioner. Några av dem inkluderar låsmekanismer, belysning, dryckesautomater och frysavsnitt som kan användas för att frysa nötkött och fläsk.

6. Behöver du minikylskåp med dryck och vin?

Om du har planer på att köpa minikylskåpet bara för att lagra drycker, kan du gå till ett dryckeskyl eller ett vinkyl. Dessa kylskåp är konstruerade för att nå den temperatur som är lämplig för förvaring av drycker mot kött och livsmedel. I allmänhet kommer denna typ av kylskåp att ha en glasdörr och ha rack som gör att du kan lagra olika mängder dryckflaskor. Denna modell är perfekt för förvaring av både vitt och rött vin. Om du har en läskmaskin kan det fungera perfekt med den här typen av minikylskåp.

För att maximera smaken hålls båda vid olika temperaturer. Några av dessa varianter kommer också med glasdörrar som är tonade. Syftet med tonade dörrar är att förhindra att UV-strålar kommer in i kylen och förstör vinet. Det är bättre att se till att glaset är dubbelglasat. Det kommer att se till att du kan uppnå bästa isolering som en del av ditt hems baruppsättning.

7. Uppfyller ett resekylskåp dina krav?

Om du är en frekvent resenär kan resekylskåpet vara din bästa följeslagare. Dessa kylskåp kan också värma upp sig själva som termoelektriska kylskåp. Även om de kan lagra både drycker och mat, är de främst utformade för resändamål. Dessa är billigare och får kraften från cigarettändaren i ditt fordon. Men det du bör komma ihåg när du använder den här enheten är att du ska koppla ur den när du kommer hem. Annars tömmer bilens batteri. Denna stil är perfekt för långa bilresor, semester och picknick och camping.

8. Fryskapacitet

Vissa tror att de bara har kylskåpet när de väljer ett minikylskåp. Men du bör tänka på om du behöver kylen ensam eller den med frysanläggningen.

För att identifiera detta måste du först identifiera vad du ofta lägger i kylen? Kommer du att placera drycker, glass eller lunch eller allt? Kommer maten att dammsugas av en vakuumförslutare innan den förvaras? Eftersom du behöver ett kylskåp för din vilande kommer du att bli frestad att välja en modell med låg kapacitet. Men kom ihåg att för litet ibland kan visa sig vara opraktiskt.

9. Energiförbrukning

Om du letar efter ett minikylskåp som är energieffektivt, bör du komma ihåg en sak. Ett standardkylskåp har en kondensor och en fläkt. Dessa delar hjälper till att avlägsna överskott av värme.

Men när det gäller minikylskåp har de i allmänhet endast utsidan för att sprida värme. Så du bör fråga om strömförbrukningen innan du handlar efter en.

10. Källa för kraft och användningsplats

Det som är bra med minikylskåp är att de kan passa var som helst. Vissa människor köper dem med separat frys för sin semi-truck eller RV och allmän användning utomhus. Även om du planerar att använda en vanlig strömkälla som ger den erforderliga spänningen, är det bättre att kontrollera om strömkällan kan ge den erforderliga strömmen i AMP för minikylskåpet.

Vanliga frågor om minikylskåp

Hur får du bort frost från en minikyl?

Minikylskåp som innehåller frysfack tenderar att utveckla frost med tiden, vilket kan påverka matens smak. Vissa modeller levereras med en avfrostningsknapp, men om din inte gör det, avfrosta den genom att ta bort innehållet, dra ur enheten och placera en tjock handduk på kylskåpets botten. Lämna sedan dörren (arna) öppen i minst åtta timmar. När frosten har smält helt, torka av kylskåpets insida och sätt tillbaka den för att svalna.

Vad är en minikyl?

Minikylskåp definieras som en typ av kylskåp som har en kapacitet på 5,5 kubikfot. Det är ett kylskåp som har tillräckligt med utrymme för att rymma föremål. Ett minikylskåp är känt för sitt syfte, och det är att förvara drycker och livsmedel som kanske inte passar ditt stora kylskåp. Många av funktionerna i ett stort kylskåp finns också i minikylskåpet.

Hur mycket kostar det att driva ett minikylskåp?

Den exakta kostnaden beror på kylskåpets kvalitet, hur effektiv den är och den löpande elpriset i ditt område, men förväntar dig i allmänhet att betala mellan 300 och 500 kr per år för att driva kylskåpet.

Vad ska jag göra om mitt minikylskåp inte blir kallt?

Kontrollera först att enheten är inkopplad och att strömbrytaren inte har vänt. Kontrollera sedan temperaturjusteringsratten för att säkerställa att den har rätt temp. Frostuppbyggnad kan göra att en enhet går dåligt, så avfrosta den vid behov. Om de här stegen inte hjälper kan du läsa i din bruksanvisning eller kontakta tillverkaren.

Hur rengör du ett minikylskåp?

Torka av kylskåpets insida med en trasa fuktad med vanligt varmt vatten. Undvik att spraya rengöringsmedel i kylen, vilket kan ge en kemisk lukt som påverkar matens smak.

Håller minikylskåp maten tillräckligt kall?

Beroende på om minikylskåpet är med frys eller frysfritt, är de optimala kylskåp för att hålla maten kall. Kylarna med en kompressor håller maten kallare än ett termoelektriskt kylskåp.

Hur länge håller minikylskåp?

Även om detta beror på en persons användning och hantering, kan ett minikylskåp av god kvalitet hålla allt mellan 4 och 12 år.

Använder minikylskåp mycket elektricitet?

Många mindre minikylskåp förbrukar högst 239,42 kilowattimmar per år och definitivt energieffektiva än minikylskåp med vanlig storlek

Hur ska man tänka runt frysutrymme?

Kunder anser ofta att det finns utrymme för kylskåp i en kompakt apparat, men frysutrymme är en nödvändighet som man bör tänka på. Kompakta kylskåp får endast innehålla ett litet frysfack som inte kan användas, eller de kan ha en frys i full bredd som kan användas för att lagra matvaror. Det är klokt att bestämma vilka produkter som ska gå in i frysfacket för att säkerställa att det finns gott om utrymme.

Ska jag ta mått på de saker som kan få plats i min minikyl?

Måtten på det kompakta kylskåpet är av stor betydelse. Produkter som kommer att förvaras på en viss plats, till exempel i ett tidigare köpt skåp eller under ett skrivbord, måste ha en viss storlek. För att hitta minikylskåp i perfekt storlek måste kunderna mäta det område som det kompakta kylskåpet ska gå och sedan hitta en produkt som har något mindre dimensioner för att garantera att den passar ordentligt.

Ska jag verkligen tänka på utseendet om jag ändå ska täcka över min minikyl?

Ett av sätten som kunderna garanterar att deras minikyl inte är ömt i ögonen är att köpa produkter som är utformade för att installeras inuti skåpen. Dessa minikylar är lättare och säljs bekvämt i samma storlekar som de flesta standardskåp. Färgen spelar ingen roll eftersom produkten kommer att döljas. Fristående minikylskåp är också ett bra alternativ. Dessa minikylskåp kan sitta på golvet och behöver inte ett skåp eller något annat tillbehör. Eftersom de är byggda för att stå på egen hand är fristående kompakta kylskåp ofta mer hållbara och robustare än andra produkter.

Finns det andra funktioner jag ska ha i åtanke?

Vissa mini kylskåp, som kubstil, är grundläggande. De har den inbyggda hyllan, den grundläggande dörrförvaringen och ett litet frysfack. Andra kompakta kylskåp kan ha mer detaljerade funktioner, till exempel en Bluetooth-högtalare, en uppvärmningsfunktion eller coola lagringsfunktioner, som en skarpare låda. Bläddra bland bloggar för att lära dig om olika tillgängliga funktioner och för att bestämma vilken som är rätt för dig.

Är mini kylskåp energieffektiva?

Alla bör försöka vara mer energieffektiva för att bevara planeten för framtida generationer och för att få en lägre elräkning. Ett sätt som kunder kan göra detta är genom att fatta smarta beslut om nya miniapparater. Kompakta kylskåp kan förbruka mycket energi om de inte är utformade för att vara energieffektiva. Konsumenter som behöver något annat än ett termoelektriskt minikyl rekommenderas att söka efter produkter som är Energy Star-certifierade. Denna certifiering innebär att produkten har testats och använder definitivt mindre energi än produkter som inte har denna märkning. Läs produktbeskrivningarna noggrant för att avgöra hur energieffektiv en modell är innan du köper den. Termoelektriska kompakta kylskåp är fortfarande kända för att de använder minst energi, men dessa produkter har sin egen lista över fördelar och nackdelar. På grund av nackdelarna kan dessa modeller inte tillgodose allas behov. Det är viktigt att undersöka termoelektriska apparater innan du köper en.

Kan man lita på recensioner runt minikylar?

Att läsa produktrecensioner innan du köper ett minikylskåp är en bra idé. Kunder som har en bra upplevelse kanske inte lämnar en recension, men kunder som har en dålig upplevelse vill låta andra konsumenter få veta de problem de hade så att de inte går igenom samma sak. Läs produktrecensionerna, från femstjärniga recensioner till enstjärniga recensioner. Detta kan hjälpa kunderna att upptäcka om kylskåpet är värt pengarna, om de kan förvänta sig potentiella problem med kylskåpet senare och om minikylskåpet kan hålla maten kall eller inte. Det är dock viktigt att titta noggrant på produktrecensioner. Om en produkt bara har en recension kan den inte betraktas som en korrekt beskrivning av vad kundens upplevelse med kylen kommer att bli. Att en person kan ha haft en hemsk upplevelse, men de kan vara en av en miljon. Om en produkt bara har en recension, ta den med ett saltkorn. Om en produkt har tusen recensioner är det mer sannolikt att kunderna kommer att upptäcka mer om produkten innan de köper den. Amazon har en fantastisk funktion som gör det möjligt för potentiella köpare att se om recensionen lämnades av en person som köpte produkten. Om en person köpte den innan de lämnade en recension, kommer det att stå en verifierad köpare med sitt namn. Detta eliminerar möjligheten till falska femstjärniga recensioner och hjälper konsumenter att lära sig om produkter från opartiska kunder.

Produktrecensioner kommer inte alltid att säga alla problem som ett kylskåp har, men de är ett utmärkt sätt att ta reda på troliga problem som sparar tid och pengar.

Går det att få en bäst i test minikyl fraktad hem?

Fraktkostnader är en annan viktig sak att tänka på innan du köper ett minikylskåp. Vissa webbplatser, som Amazon, har ett lägsta inköpsbelopp och erbjuder gratis frakt. Om produkten kostar lite mer, vilket de flesta mini kylskåp gör, kan en kund mer än troligt få produkten levererad gratis. Inte alla webbplatser och shoppingplattformar erbjuder samma alternativ, dock. Vissa butiker debiterar frakt baserat på produktens vikt, vilket kan bli dyrt när man beställer något tungt som ett litet kylskåp. Andra butiker har ett fast fraktpris. Slå upp fraktpriserna för webbplatsen eller butiken innan du beställer något från dem för att spara tid och besvär. Det finns inget värre än att komma till utcheckningssidan för att upptäcka att frakt kommer att kosta mer än produkten gör. Minikylskåp är ett utmärkt alternativ för hemmabruk, högskolebundna tonåringar och för kontor. De kan rädda en person från att lämna sin mansgrotta för att gå till köket, de kan göra ett hemmakontor till det perfekta stället att koppla av och arbeta på, och det finns så många alternativ att alla kan hitta något som passar deras behov. Kunder uppmuntras att komma ihåg dessa tips när de väljer ett minikylskåp och att bläddra igenom massor av produkter för att upptäcka det perfekta minikylskåpet som uppfyller deras behov.

Vilka aspekter ska jag ha i åtanke när jag tittar på olika sorters minikylar?

När du köper det bästa minikylskåpet finns det många aspekter som du måste tänka på när du köper ett. Det är mer lämpligt om du vet vilken typ av mini kylskåp du ska ha, baserat på det rum där du ville att det skulle placeras och dess förmåga som kylare för dina drycker och livsmedel som du brukar lagra. Här är några av de tips som du måste tänka på när du köper minikyl:

Större mini kylskåp är bättre än mindre minikylskåp, eftersom minikylskåp förbrukar mer energi som kan orsaka ökad elräkning jämfört med större kylskåp. Litet kylskåp förbrukar mer energi för att hålla sig kallt och förbli svalt. Ett större minikylskåp kan också vara hållbart och är känt för bättre prestanda som ger stabila temperaturer för de livsmedel och drycker som du har butiker.

Två dörrmodeller som kan tillgodose frysta livsmedels behov – ett kylskåp med en enda dörr ger ett större utrymme för förvaring, men facket för frysen delar temperaturen, vilket leder till att du ändrar temperaturnivån och får hela kylen att frysa.

Justerbara hyllor – en minikylskåpsmodell som har justerbara hyllor och hjälper dig att dra största möjliga fördel när det gäller rymden. Att ha en modell som har permanenta hyllor kanske inte passar dina behov.

Bullernivå – bullernivån i minikylskåpet kan vara ett problem för dig beroende på var du vill placera det. Kylskåp som tenderar att placeras i ett sovrum eller till och med i gästrummen måste vara tysta för att du och gästen inte ska störas under sömntiden.

Kompressordrivna eller absorptionsdrivna enheter – dessa är de viktigaste elementen som du behöver leta efter när du väljer minikylskåp. Det finns många mini kylskåp som erbjuds på marknaden som inte har sådana specifikationer och funktioner, och som också är mer energieffektiva.

Extra funktioner bör inte övervägas – det finns många massor av minikylskåp som finns på marknaden som erbjuder extra funktioner som automatisk avfrostning, detta bör inte beaktas för att det inte är så hållbart och det är mest enhet och modell som har gått sönder.

Garanti för artikeln – ser till att du har all garanti som krävs när du köper ett sådant minikylskåp. Se till att du har alla detaljer när det gäller returpolicy och reparationspolicy.

Hur använder man vändbara dörrar?

Om du tar en närmare titt på dörren vid produktens ankomst kommer du att märka förborrade hål på vardera sidan av kylen. Oavsett vad du föredrar kan du installera gångjärnet på vänster eller höger sida för din bekvämlighet. Var noga med att läsa för ytterligare instruktioner om denna process i handboken i förväg.

Behövs ventilation i en bäst i test minikyl?

Om inte detta är särskilt utformat som ett kylskåp utan recept. Ett avstånd på cirka 2.5 till 5 cm från baksidan rekommenderas att släppa ut värmen smidigt. Korrekt ventilation är viktigt eftersom det är med alla andra köksmaskiner för att förlänga dess livslängd och maximera dess effektivitet.

Vilken är den rätta temperaturen i ett mini kylskåp?

Helst vill du ställa in ditt minikylskåp på 1–4 ° Celsius, eftersom detta skulle förhindra att din mat förstörs. Lyckligtvis kommer många av dessa kylskåp med justerbara termostater som inte är placerade i Celsius eller Fahrenheit, snarare från 1–10 (1 är den varmaste och 10 är den kallaste) – som inte kommer att försämra kvaliteten på din mat.

Slutsats

Nu har du läst igenom allting som du någonsin skulle behöva veta om minikylskåp. Hoppas att vårt minikylskåp test var perfekt för dig och att du nu är redo att ta steget att köpa någonting som du alltid velat ha. Jag kan lova dig att investeringen kommer att vara värd vartenda öre!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top