Bästa köttkvarnen 2022 – Test av olika köttkvarnar

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Bosch Köttkvarn

Tefal Köttkvarn

Westmark Köttkvarn

Rubicson Köttkvarn

Klicka här för att se fler köttkvarnar.

Bästa köttkvarnen 2022

Vill du äta saftigare köttfärs som också är bättre för miljön? För att göra det så måste du köpa den bästa köttkvarnen. Med hjälp av en bäst i test köttkvarn så kan du mala nästan alla köttsorter för att få godare och miljövänligare färs. De flesta köttkvarnar är även väldigt prisvärda. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en köttkvarn bäst i test.

Men det är faktiskt ganska svårt att köpa en bäst i test köttkvarn på nätet. Det beror på att där finns så mycket som man måste tänka på. Det finns till exempel affärer som inte skriver om de negativa sakerna. De nämner alltså bara de positiva sakerna för att då säljer det så klart bättre. Men detta gör även att man inte får en klar bild av hur bra en köttkvarn faktiskt är. Köttkvarnar finns även i en massa olika modeller som i sin tur finns i olika prisklasser. Om man inte är så insatt är det därför ganska svårt att köpa den bästa köttkvarnen.

Men det är just av den anledningen som jag här på Köksproffset.se har gjort en köpguide för de bästa köttkvarnarna. Jag har nämligen gjort mitt eget köttkvarn test. Jag rekommenderar även de bästa köttkvarnarna som man kan köpa just nu. När man ska köpa en köttkvarn så finns det ganska många saker som man ska tänka på. Det är därför som köpet ibland kan bli hyfsat svårt.

Men genom att använda min komplexa köpguide som en grund så kommer köpet att bli mycket enklare. Jag har gjort den här guiden genom att testa och använda några olika köttkvarnar. Jag har även läst igenom andra kundrecensioner och tester. Den här informationen har jag sedan satt ihop till en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så garanterar jag att du enkelt kan köpa den bästa köttkvarnen på marknaden.

Köpguide för bäst i test köttkvarn 2022

Det kan alltså vara riktigt svårt att köpa den köttkvarnen på nätet. Men om du följer vår köpguide så kommer hela processen att bli mycket enklare. Här nedan skriver jag om några viktiga saker som du måste tänka på. Det är dock viktigt att du väljer en köttkvarn utifrån dina egna behov. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa köttkvarnen 2022:

 • Manuell eller elektrisk
 • Hållbarhet
 • Bladkvalité
 • Enkel användning
 • Rengöring
 • Tillbehör
 • Plats
 • Storlek
 • Kvalité på skärplattan
 • Underhåll
 • Kraft
 • Märken
 • Material
 • Effektivitet

Manuell eller elektrisk

Det första stället att börja på din resa för att hitta den bästa köttkvarnen för hemmet är strömförsörjningen, eftersom detta kommer att påverka många andra faktorer samt eliminera vissa funktioner och modeller från din lista över potentiella kandidater helt. Köttkvarnar för hemmet kommer antingen att vara manuella (dvs du måste använda händerna för att vända en vev) eller elektriska (där allt du behöver göra är att vända på en brytare för att få dem att gå), med var och en med sina egna plus och minus.

Kortfattat så kommer valet mellan de två att bestämma om du vill spara pengar och utrymme eller spara tid och ansträngning. Manuella kvarnar är billigare och mindre, men kräver att du utför allt arbete. På samma sätt är elektriska kvarnar större och dyrare, men gör slipning av kött till en enkel och enkel process. När du väl har valt mellan de två kan du börja titta på de specifika detaljerna och specifikationerna för varje modell.

Hållbarhet

Som med alla andra köksredskap, vill du alltid se till att du väljer att en modell kommer att hålla dig så länge som möjligt och kunna klara den mängd användning du planerar att använda. När det gäller manuella köttkvarnar kommer du vanligtvis att se gjutna plastkroppar, eftersom de är billigare att producera men ändå hållbara och kan hålla kroppen ihop. Elektriska modeller kan också innehålla plastkroppar, men det kommer att finnas några med metallramar som vanligtvis kommer att bli starkare. För den ultimata styrkan, leta efter en kvarn med en gjuten aluminiumkropp, eftersom detta är en metall av kommersiell kvalitet som är konstruerad för att klara mycket tung användning.

Bladkvalité

Den näst viktigaste aspekten av varje köttkvarn är dess blad, eftersom det är den komponent som är ansvarig för att faktiskt skära upp köttet och låta dig skapa ditt kött och grönsaker. Du bör alltid leta efter en modell som har sina blad i rostfritt stål, eftersom dessa kommer att vara mycket tillförlitliga och starka, samt kan bibehålla en solid skärpa över tiden. Rostfritt stål är också rostbeständigt, vilket är mycket viktigt när det gäller renhet och sanitet, eftersom rost kan vara svårt att rengöra eller eventuellt förorena din mat.

Enkel användning

Den här handlar mer om din egen personliga komfortnivå snarare än den specifika prestandan hos kvarnen, men det är något som de flesta tenderar att glömma bort eller förbise. Det är mycket viktigt att du väljer en köttkvarn som är lätt att använda och använda, särskilt om du planerar att använda den med någon form av märkbar frekvens. Användarvänlighet blir ännu viktigare när du börjar titta på manuella köttkvarnar, eftersom de kräver exponentiellt mer ansträngningar för att fungera jämfört med elektriska modeller. Tänk på hur utgången är placerad i förhållande till handtaget (eller strömbrytaren på elektriska modeller) samt storleken och placeringen av matarröret, eftersom dessa kommer att påverka hur lätt eller svårt det är att faktiskt använda kvarnen. Om det är svårt att använda eller placera i ditt kök är det mindre troligt att du använder och kommer att sluta slösa bort tid och pengar.

Rengöring

Ingen gillar att städa efter några timmar i köket, men rätt sanitet och renlighet är allvarligt viktigt när du arbetar med mat och köttkvarnar är en av de apparater som kräver mest vård och uppmärksamhet vid städning. Eftersom du ska arbeta med rått kött kan det att du lämnar kvar kvarnen på kvarnen leda till ansamling av mögel eller bakterier som kan överföras till maten under nästa användning, vilket gör dig väldigt sjuk. Rostfritt stål är återigen ett utmärkt val eftersom det är väldigt enkelt att rengöra, särskilt om knivarna och plattorna är löstagbara. Vissa modeller kan också vara diskmaskinssäkra, vilket kan göra rengöringen ännu enklare då du kan lägga kvarnen i din bosch diskmaskin.

Tillbehör

Alla älskar att få några extra godsaker vid köp, och köksredskap har ofta några av de mest fascinerande och användbara tillbehören som finns. När du tittar på en köttkvarn är de första tillbehören du vill ha ytterligare slipplattor, eftersom dessa gör att du kan justera grovheten i köttet du maler. Vissa modeller har endast två plattor (för grova eller fina korn), så alltmer än det går verkligen den extra milen.

Det är också mycket vanligt att köttkvarnar levereras med korvtillbehör, vilket gör att du kan slipa köttet och mata det i ett hölje efter eget val. Vissa modeller kan ge dig tillbehör med olika diametrar för korv med olika storlek, så kontrollera antalet och storleken på dessa verktyg när du kan. Andra tillbehör kan inkludera ett kubbe-tillbehör eller en pastatillverkare, samt en skruv eller ytterligare blad.

Varje kvarn ska ha minst två olika plattor som dikterar storleken på köttfärs som du producerar. Andra tillbehör kan innehålla fyllningsrör av olika storlek för korvtillverkning, juicepressar, silar och valfria fotomkopplare. Ett bra exempel på en modell med ett stort urval av redskap är STX Turboforce II som levereras med fotpedalstyrning, sex slipplattor, tre skärblad, kubbe- och korvfyllningsrör. Dessa kan alla öka den totala användningen och njutningen som du får från köttkvarnen. om du planerar att använda den för något specifikt, se till att den kommer med rätt bilaga.

Majoriteten av kvarnarna ska också ha en köttkolv, detta är viktigt, särskilt om du planerar att använda kvarnen för korvtillverkning. För att undvika att luft kommer in i korven bör köttet packas tätt och matas kontinuerligt genom kvarnen. Detta är bara realistiskt möjligt med en köttkolv; om det är korvar du vill ha, se till att kvarnen kommer med en.

Plats

Det är alltid viktigt att tänka på hur mycket ledigt utrymme du har i ditt kök för att se till att du faktiskt kan montera en ny köttkvarn där bekvämt. För vissa kan det här handla om tillgängligt diskutrymme, eftersom du enkelt kan lagra en kvarn utomhus om du planerar att använda den ofta. Om du vill hålla den utom synhåll när den inte används måste du se till att du har plats i dina skåp eller skafferi för det. Manuella slipmaskiner kommer att bli betydligt mindre än elektriska modeller, så de är ett utmärkt val om det finns lite plats i ditt kök.

Storlek

Hålen på slipmaskinens plattor har olika storlek, och vissa är större medan andra är mindre. Tallrikar med små hål som mäter mellan 0.3, 0,5 och 0,6 cm i diameter är idealiska för att göra väl malt kött som kan användas för att förbereda hamburgare, franker och bologna. Slipplattor med stora hål i storlek 1.25 cm gör det möjligt för stora kött att komma igenom när man maler köttet. Även känd som en grov eller medium tallrik, är stora slipplattor perfekta för att tillverka korv. De flesta tillverkare har en extra platta i sina kvarnar. Du kan dock bekvämt köpa fler tallrikar separat.

Ta även hänsyn till vikten

Vikt gör ingen stor skillnad om du gör mycket slipning. Se bara till att du ställer ut en plats på din bänkskiva där din nya kvarn kommer att sitta. Om du bryr dig mycket om snyggt, har du inget att oroa dig för eftersom de flesta tillverkare tar hänsyn till estetik när de tillverkar sina kvarnar. Du måste säkert lyfta kvarnen så ofta som möjligt när behovet av att hålla den utom synhåll uppstår. Se till att du bestämmer vikten på kvarnen du tänker köpa innan du köper online, vissa kommersiella modeller kan vara ivrig. Modeller med högre vikter har ofta justerbara handtag eftersom de skulle göra det lätt att flytta kvarnen.

Vi hittade under vårt köttkvarn test att vikten är en viktig faktor när man ska köpa en bäst i test köttkvarn.

Kvalité på skärplattan

Ibland kallas skärplattor, slipplattor är gjorda av rostfritt stål eller kol, mestadels runda med massor av hål punkterade i dem. Under slipningen trycks kött genom hålen, och när knivarna snurrar, skär hålen köttet i en otrolig hastighet.

Slipplattor har vanligtvis olika storlekar – se bara till att den storlek du väljer matchar basen på din kvarn där den ska monteras. Ibland är det trevligt att köpa en extra slipplatta. Genom att göra detta får du mer variation att välja mellan när du förbereder köttbaserade snacks. Korrekt underhåll av köttkvarnar kräver ofta byte av slipplattan. Byt som regel ut skärkniven när du installerar en reservdel till plattan.

Kolknivar och stålplattor är oftast billigare än de som är tillverkade av rostfritt stål. De är dock mindre hållbara än rostfritt stål och tappar snabbt sin skärpa. En annan fördel med plåtar och knivar av rostfritt stål jämfört med kolstål är att rost knappast påverkar dem. En extra försiktighetsnivå behövs för att förhindra att kolstålplattor rostar. Du måste hålla dem på torra platser eller få dem doppade i lätt beläggningsolja. Gå om möjligt till slipmaskiner i rostfritt stål eftersom de kräver inget underhåll och utgör inget fysiskt hot. De flesta moderna modeller för underhåll av köttkvarnar behöver inte underhåll och kräver mycket lite smörjning. Diskmaskinen kommer inte att användas om köttkvarnen är gjord av samma typ av gjutjärn som en emaljerad gjutjärnsgryta. Du måste tvätta dem manuellt med händerna för att hålla borta rostande.

Underhåll

Kvarnar av gjutjärn måste förvaras i fuktfria områden för att undvika rost. Se till att du använder en ren, torr trasa för att torka efter tvätt. Ännu bättre, du kan belägga din kvarn med matlagning eller mineralolja för att skydda mot rost. När det gäller lagring rekommenderas att du bryter ner kvarnen och separerar varje komponent innan du förvarar den i en påse med dragkedja. Att omge de lagrade komponenterna med torra korn som ris absorberar alla former av fukt och håller din utrustning torr hela tiden. Använd inte ris kokt i riskokare då.

Kraft

Kraft är en av de viktigaste egenskaperna i köttkvarnar. Kraften hos moderna modeller varierar mycket, och många frågar: vad är riktlinjen för att välja rätt köttkvarn?

Svaret är enkelt: mängden kött du vill bearbeta är din riktlinje. Att köpa en kraftfull köttkvarn för att bara mala 0,5 kg kött på helgdagar är som att köpa en helikopter och använda den för att komma ut ur staden då och då. Det är snabbt men dyrt. Köttkvarnar kan vara av tre slag: hög-, medel- och lågeffekt. Du kan föreställa dig mängden kvarnar där ute! Kraft påverkar produktiviteten, det vill säga hur mycket kött apparaten kan bearbeta per minut.

Högeffektiva köttkvarnar har en effekt på 1200–1400 Wt. Sådana apparater är vanligtvis dyra eftersom de tillhör den första klassen av apparater: de kan bearbeta mer än 2 kg kött per minut. De är utformade för att bearbeta mycket stora mängder kött. Sådana apparater kan mala hårt kött, och de är också funktionella.

Medeldrivna köttkvarnar – 800 till 1200 Wt, eller “den gyllene mitten”. De är perfekta för människor som inte förbereder för mycket malet kött: de förbereder inte flera kg kött om dagen eller tillräckligt för att hålla igenom världskrisen. Genomsnittlig produktivitet – 1,5 kg per minut, vilket är ganska bra. Dessa köttkvarnar kan hantera kött med senor och brosk, även om det tar mer tid att mala det, jämfört med köttkvarnen på 1500 Wt.

Köttkvarnar med låg effekt – 400 till 800 Wt. Storleken är ganska liten; den bearbetar upp till 1 kg kött per minut. Priset är inte för högt, men när det gäller att mala hårt kött går det inte för bra, jämfört med kraftigare kvarnar. Även om det inte betyder att ju högre antal desto bättre. Till exempel kan en köttkvarn på 400 Wt mala lite under 1 kg kött per minut.

Köttkvarnens effekt påverkar strömförbrukningen, och den måste beaktas. Du kommer inte att kunna spara pengar om du köper en kraftfull köttkvarn, så jag rekommenderar att du beräknar alla dina framtida utgifter innan du fattar ett beslut.

Axelblockering av köttkvarnen (maximal effekt)

Maximal effekt definierar om köttkvarnen kommer att kunna slipa hårda delar av köttet såsom senor, ben, fryst eller hårt kött. Under sådana förhållanden fungerar köttkvarnen mest i en minut, annars överhettas motorn. Under vanliga förhållanden använder enheten sin nominella effekt som vi nämnde tidigare. Men inte en modell av köttkvarn kan fungera i 10–15 minuter åt gången.

Märken

För att få den bästa smaken och konsistensen från ditt spel eller kött bör du investera i en köttkvarn av hög kvalitet. På Pleasant Hill Grain har vi det bästa på marknaden med modeller från LEM, PRO-CUT, Thunderbird, Waring, Maverick och Weston. Läs mer om tillverkarna nedan, eller ring oss för att ställa våra kunniga personal produktspecifika frågor.

LEM

LEM köttkvarnar erbjuder fem storlekar, så det passar alla jobb och budgetar. Dessa modeller sträcker sig från ¼ till 1,5 hästkrafter och använder motorer med högt vridmoment och en speciell matningsskruvkonstruktion för att fånga kött aggressivt, vilket eliminerar behovet av kraftfull trampning. LEM-slipmaskiner har rostfria huvudstycken, matarskruvar, slipplattor, blad, köttbrickor och skåp.

PRO-CUT

PRO-CUT producerar en serie slipmaskiner som är konstruerade och byggda för kommersiellt bruk och möjliggör längre slipningsperioder – även hela dagen. Vanligt förekommande i delikatesser, köttmarknader, slakteributiker och livsmedelsbutiker, kan dessa maskiner producera kvalitetsmalt kött och ge tillförlitlighet i både kvalitet och användbarhet. PRO-CUT kommersiella köttkvarnar har kvarnar och höljen i rostfritt stål. Alla matarskruvar och huvudstycken är långlivade, finkorniga gjutjärn med lång livslängd för att säkerställa att utrustningen ger ditt företag år och år av problemfri service.

TUNDERBIRD

Thunderbird är ett annat högt respekterat namn inom kommersiella köttkvarnar. Thunderbird 500E (5 HP), Thunderbird 400E (1,5 HP) och Thunderbird 300E (1 HP) kommersiella köttkvarnar har massiva matningsskruvar och huvudstycken i rostfritt stål, ringar och köttbrickor.

Thunderbird köttkvarnar är UL- och NSF-certifierade, och alla fungerar på enfasström som gör att även den största Thunderbird-köttkvarnen kan användas var som helst, även utan en kommersiell trefasströmförsörjning.

MAVERICK

Maverick tillverkar en kompakt kvarn för bordsskivor, den elektriska köttkvarnen 5501, som verkligen har ett slag för sin storlek. Det är en av våra kunders bästa val för köttkvarn i hemmet, eftersom det går tyst, rengör lätt och lagrar kompakt. 5501 levereras med tre storlekar av köttkvarnplattor samt ett korvfyllningsrör.

Pleasant Hill Grain

Pleasant Hill Grain ger en överlägsen online shoppingupplevelse för hem- och köksprodukter, inklusive vårt urval av köttkvarnar av hög kvalitet, både fristående och tillbehör. Vi erbjuder gratis frakt på beställningar över $ 59 och erbjuder telefonsupport från vår vänliga, erfarna kundtjänstpersonal. Vi har sålt och stöttat kvalitets kvarnar i många år, och vi skulle uppskatta ditt företag!

Material

Köttkvarnar kan tillverkas av tre typer av material:

 • Plast
 • Metall
 • Metall + plast. Det är den mest utbredda kombinationen. Ramen är gjord av plast, medan frontpanelen och munnen är gjorda av metall.

Gammaldags manuella köttkvarnar var gjorda av metall som också används i elektriska köttkvarnar. Detta material är mer tillförlitligt, även om de tillverkar plast av god kvalitet idag. Om du litar på tillverkaren kan du med säkerhet köpa en köttkvarn av plast.

I köttkvarnar är skruvtransportörens material ganska viktigt. Det är huvuddelen av apparaten eftersom den kommer i direkt kontakt med produkten. Skruvtransportör skjuter köttet mot skärplattan. Det är mycket bättre om skruvtransportören är gjord av metall. Ibland kommer köttkvarnar med en extra skruvtransportör av plast. Det fungerar bra för att mala frukt och grönsaker.

Det är nödvändigt att nämna skärplattor när vi talar om skruvtransportörer, eftersom de arbetar direkt med kött. Skärplattorna är gjorda av rostfritt stål som behöver slipas endast en gång två gånger om året. Men om du maler kött med senor och ben dagligen, kommer dessa skärplattor att slits ut tidigare.

Om en skärplatta inte kan användas längre rekommenderar vi att du byter ut den mot en liknande skärplatta, tillverkad av samma tillverkare, för att säkerställa att den kan fungera på din kvarn. Det är ännu bättre om din köttkvarn har självskärande tallrikar.

Effektivitet

Denna parameter definierar mängden kött som kan bearbetas per minut. Det beror främst på kraft. Produktiviteten hos olika köttkvarnar med liknande effektkapacitet kan dock variera – det beror på kvarnens modell. Med liknande produktivitet kräver lågdrivna köttkvarnar högre kvalitet produkten (till exempel mindre köttbitar, färre senor, ben och så vidare).

”Omvänd” -funktion

”Omvänd” -funktionen är utformad för att flytta skruvtransportören bakåt. Det är ganska användbart, speciellt när du behöver ta ut en sena som fastnat under slipningen. Om det inte finns någon sådan möjlighet måste du sluta använda enheten och ta bort objektet för hand. Tyvärr har inte alla köttkvarnar en sådan funktion.

Överbelastningsskydd

Denna funktion ger säkerhet: köttkvarnens motor stängs av om överhettning eller överbelastning inträffar, vilket kan hända om en köttkvarn inte kan slipa ett ben i köttet.

Gummiben av köttkvarnar

Gummiben är utformade för att underlätta användningen av köttkvarnar: de minskar vibrationer och hindrar kvarnen från att röra sig runt ytan under drift.

Alla dessa faktorer påverkar effektiviteten hos en köttkvarn.

Hur man använder en köttkvarn

Om du undrar hur du ska använda din köttkvarn, först och främst, om köttet fastnar i huvudet och täpper upp din maskin, har det förmodligen att göra med köttets temperatur. Speciellt om köttet är fett, är detta steg avgörande och kommer också att göra det mer hygieniskt.

Se till att du lägger köttet du vill slipa i kylen innan du försöker mata det genom maskinen – en halvtimme borde räcka – eftersom kvarnen fungerar bättre med kallt kött – se till att du inte fryser det.

Utrustningen måste också vara kall för att fungera optimalt. Malplattan kan användas för att sätta köttet i kylen för att undvika problem med processen när det gäller malning.

Det är också viktigt att gå långsamt, ju snabbare du försöker mala köttet – speciellt om det skärs i stora bitar – desto större risk är det att kvarnen överhettas och upphör att fungera.

Hitta rätt köttbit att mala

En ofta förbises del av processen när det gäller malning av kött är att välja rätt styckning till att börja med. Du bör planera och bestämma vilken skärning som passar bäst för den typ av maträtt du försöker göra.

Säg att du vill göra en utsökt saftig hamburgare, du vill ha mindre fett om du föredrar det sällsynt och något mer (40%) om du gillar det medium till bra gjort.

Några av de bästa styckena för den bästa burgaren du kan göra hemma inkluderar – men är inte begränsade till – chuckbiffen (den vanligaste för hamburgare), rund (en prisvärd, mager skärning) och benfritt kort revben (för den feta, extra välsmakande hamburgaren).

Fukt är nyckeln när det gäller en smakfull hamburgare, och ett bra sätt att behålla det är med fettinnehållet i köttet. Det är därför chuck är det ofta föredragna snittet, som kan kopplas ihop med en av de andra snitten som räkor för en utmärkt slutprodukt.

Ett sätt att garantera att köttet du använder är upp till grund när det gäller livsmedelssäkerhet och smak, är att köpa det direkt från slaktarna. Ibland är det inte det bästa alternativet att köpa förpackat kött från snabbköpet om du vill undvika tillsatser och kemikalier.

Förbered köttet innan tiden

För att säkerställa att allt går smidigt och det är lätt att mata köttet genom kvarnen, se till att du skär det i tunna remsor innan du försöker använda maskinen. 3-5 cm är en bra längd att sikta på för att göra saker mycket lättare för dig själv.

Effektivisera processen genom att förbereda köttet i förväg, hugga det fint innan du placerar det i kylen med kvarndelarna. Tänk på att om du gör hamburgare, vill du behålla fettet, bara kasta seniga delar och gristle.

Du kan också dra nytta av att tillsätta olivolja eller fett i köttet innan du försöker mala det, eftersom torrt kött saktar ner processen och kan orsaka att kvarnen inte fungerar. Undvik att köpa torrt kött i allmänhet, och detta behöver inte vara ett problem för dig senare.

Läs också >>> Pastamaskin test

Mal köttet flera gånger

Ett vanligt misstag när det gäller att mala kött är att mata det genom maskinen bara en gång och sluta med en tjock konsistens som gör tillagningsprocessen långsammare och slutprodukten mindre hanterbar.

Mal köttet minst två gånger – speciellt om du ska göra hamburgare – och du kan garantera att konsistensen blir lättare att arbeta med och möjliggöra fler alternativ när det gäller matlagning.

Glöm inte att placera en stor skål under kvarnen för att fånga köttet när du matar igenom det, som du till och med kan kyla i förväg om du föredrar att köttet kyls medan det vilar.

Lek runt med kött och kryddor

Du kanske tror att det är bättre att krydda köttet efter malning så att det kombineras bra, men så är inte fallet. För att få den bästa smaken är det bäst att gnugga kryddorna i köttet och blanda väl innan du ens matar det genom kvarnen.

Genom att applicera kryddor innan du maler köttet kan du vara säker på att det fördelas jämnt för en bättre smakprov slutprodukt.

Det är också värt att överväga de olika kombinationer av kött som du kan lägga genom kvarnen för vissa rätter. Till exempel kan en kombination av nötkött och lamm vara bra för att göra en spagetti Bolognese maträtt.

Sammanfattning

Så de viktigaste avhämtningarna här om du vill använda en köttkvarn som en kock är:

 • Se till att köttet och utrustningen är kalla före användning
 • Skär köttet i små bitar och krydda väl förmalt
 • Mal köttet flera gånger för bästa resultat
 • Hitta det bästa köttstycket för den måltid du gör

Vanliga frågor om köttkvarnar

Om jag redan har en stavmixer behöver jag en köttkvarn?

Om du redan har en stativblandare kan du köpa ett tillbehör som förvandlar det till köttkvarn. Ett sådant tillbehör är perfekt för människor som inte planerar att mala stora mängder kött på en gång. Om du tror att du kommer att bli en avslappnad användare kan det vara bättre att köpa en tillbehör än att köpa en hel slipenhet. det ger dig all kvarns funktionalitet till bara en bråkdel av priset. Det fungerar inte för stora mängder, men det är perfekt för en person eller en liten familj. Det är också bra att testa hur ofta du använder köttkvarn.

Vad kan jag göra i en köttkvarn?

Både elektriska och manuellt drivna kvarnar är perfekta för bearbetning av olika livsmedel. Även om de allmänt kallas köttkvarnar är dessa maskiner perfekta för bearbetning av grönsaker, ost och nötter.

 • Fruktsorbet: Förbered en läcker fruktsorbet genom att blanda bananer med mango och jordgubbar och sedan mala med en köttkvarn. Förvara sedan i frysen för att svalna.
 • Nötsmör: Att förbereda detta är ganska enkelt. Blanda bara mandlar med jordnötter, lägg blandningen i en köttkvarn och mala sedan.
 • Barnmat: Köttkvarnar kan användas för att tillaga ärtor för barnmat, grönsaker, frukt och kokt kött.
 • Strimlad ost: Köttkvarnar är perfekta för att förbereda parmesan smulor och alla andra former av hård ostsmulor.
 • Köttpaté: Tillsätt helt enkelt kokt kött i din kvarn och mala sedan tills köttplattan har producerats.
 • Brödsmulor: Rostat eller torrt bröd är perfekt för detta

Listan är oändlig. Låt bara din fantasi vägleda dig.

Är det möjligt att göra korv med köttkvarn?

ja! Både elektriska och manuella köttkvarnar kan ha tillräckligt med utrymme för att tillåta det

korvfyllningsrör, som används för att fylla korvar. De flesta tillverkare innehåller minst två stopprör i sina kvarnar, men du kan alltid köpa dem separat till låga priser. Se bara till att fyllningsröret du köper matchar din kvarn väl. Det är ganska jobbigt och utmanande att producera korv med handdrivna kvarnar. Mata först köttet innan du maler. Nästa är att handtaget vevs stadigt av någon på ena sidan, medan en annan manipulerar kvarnens korvhölje. Men med elektriska kvarnar blir korvfyllningen lätt. Detta beror på att slipningen hanteras av kvarnens motorer, vilket i sin tur gör det möjligt för korvhöljet att fyllas jämnt. Att installera en korvpåse på kvarnen gör det mycket lättare att fylla. Detta är särskilt användbart om din kvarn fylls med korv i stora mängder.

Manuell eller elektrisk köttkvarn?

Detta är förmodligen den viktigaste faktorn av dem alla. Det kan verka konstigt för vissa även att ta upp detta om en elektronisk version kommer att göra samma funktion, varför skulle någon välja en manual? Svaret är naturligtvis enkelhet och pris. Många föredrar något som de är säkra på att använda och kan utföra jobbet snabbt och effektivt.

Naturligtvis kostar enkelheten att använda en manuell köttkvarn; ofta med en kan kräva en hel del ansträngning, särskilt om du planerar att mala en stor mängd kött. En elektrisk version kan göra det enkelt och passar bättre alla som vill mala mycket kött på en gång.

Den garanterade kraften som kommer med en elektrisk köttkvarn kan snabbt hantera större eller hårdare köttbitar i jämförelse med en manual. Om ditt kött fortfarande innehåller ben kommer en elektrisk kvarn att driva igenom detta, medan manuellt skulle kräva ytterligare ansträngningar för att fortsätta malningen med samma konsistens.

Alla elektriska modeller kommer att ha ett växelsystem inuti, vilket naturligtvis ibland kan gå fel. Om du följer tillverkarens rekommendationer bör allt fungera smidigt under lång tid framöver, men att köra kvarnen över kapacitet kan orsaka irreparabel skada som inte skulle förknippas med en manuell köttkvarn.

Använder du det inne eller ute?

Om du föredrar att använda köttkvarnen vid köksbordet, eller till och med utanför, kan det vara ett problem att ansluta till en strömkälla och att gå till en manual kan passa ditt behov ds bättre. Detta gör också ledningar ur vägen om du kanske vill få barnen inblandade.

Kommersiellt eller hushållsbruk?

Detta beror helt på den mängd kött som du tänker mala. Det råder ingen tvekan om att en kommersiell modell som Weston nr. 22 kommer att erbjuda mer kraft än mindre inhemska modeller; om du bara planerar att använda det för att mala en liten mängd kött på en sällsynt basis får du inte dina pengar.

Du kan lika gärna välja något i ett lägre prisfält som bättre passar dina behov. Bullernivåer kan också vara ett övervägande för vissa. Alla elektriska modeller kommer att producera en viss mängd buller, vilket uppenbarligen inte skulle hända med en manual, men med den extra kraften som kommer med en kommersiell modell kommer ett högre ljud. Om du letar efter något tungt, men i inhemsk skala, kan något som STX 1800 MG Magnum bäst passa dina behov.

Prisskillnader

Rådet skulle vara att inte låta priset diktera vilken modell du köper, få den som passar bäst för dina behov. Vissa är mer robusta än andra; en modell av rostfritt stål kommer nästan alltid att överleva en plast, så om din kvarn kommer att få regelbunden användning kanske du väljer en av dessa.

Storlek på olika köttkvarnar

Lagring bör också beaktas. Om du funderar på att köpa köttkvarn, var ska du förvara den när den inte används? Det är troligt att du har en hel rad andra apparater i ditt kök, så var passar den här in? Om du vill ha det på displaymodeller som KitchenAid, ser det bra ut och erbjuder multifunktionalitet men har ett pris. Som en allmän regel är en manuell kvarn mindre än en elektronisk och kan enkelt förvaras utom synhåll när den inte används.

Är en bäst i test köttkvarn lätt underhållen?

Det finns några modeller av kvarnar med utsidan av rostfritt stål medan plattorna och knivarna är gjorda av kolstål. Om din är en av dem måste du vidta lämpliga åtgärder för att upprätthålla den.

Vilken storlek ska du välja när du väljer en köttkvarn?

En stor bäst i test köttkvarn kan bekvämt hantera stora volymer kött och i snabbare takt. Hastigheten mäts i pund / timme. Om du föredrar manuellt köttkvarn, kom ihåg att kvarnar i större storlekar kräver större ansträngningar när du vrider veven. För att göra det enkelt har de flesta stora köttkvarnar ett långt vevhandtag som minskar ditt jobb när du maler kött med dem.

Men om du föredrar elektriska slipmaskiner är det nödvändigt att notera kraften hos deras motorer eftersom stora slipmaskiner har motorer med högre effekt. Detta beror på att de spenderar mer energi när de maler den stora mängden kött som matas in i den.

Så som regel; ju större kvarnen (manuell eller elektrisk) desto högre kostnad. Stora slipmaskiner ger mer hastighet. De kräver dock större kraft.

Kan man använda andra redskap för samma syfte som en köttkvarn?

I stället för att köpa en fristående kvarn väljer vissa kockar att lägga till bilagor till köksredskap som de redan har så att de kan användas för att mala kött. Dessa fästkvarnar används oftast med stativblandare. De ger mer mångsidighet med din köksblandare, eftersom de kan mala och finhacka praktiskt taget vilken mat som helst, inklusive kött, grönsaker, fisk och potatis. Dessa slipmaskiner är enkla att använda och kan ge resultat av hög kvalitet.

 • Skruv – skruven är den främsta drivkraften för köttkvarnen. Det skjuter kött från matarrännan mot knivarna.
 • Blad / kniv – bladet (eller kniven) kan ha antingen två eller fyra skäreggar. Bladet arbetar med plattan (se nedan) och roterar mot den för att skära köttet. Den sveper över hålen i plattans yta för att bilda skarpa 90 graders vinklar för att slipa köttet exakt.
 • Tallrik – även känd som skivan eller skivan, plattan har hål som köttet passerar genom. Ju mindre hål desto finmalt blir köttet. De flesta köttkvarnar kommer med flera tallrikar så att du kan välja köttets grovhet och konsistens.
 • Ring – detta håller kniven och plattan på plats när den används.
 • Bricka – brickan rymmer kött som är redo att skickas ner matarrännan. Ett stort robust fack ger bästa bekvämlighet och effektivitet.
 • Pusher – pusheren används för att mata kuber av kött ner i foderrännan.

Vilka faktorer är viktiga att tänka på innan man använder en köttkvarn?

Att välja rätt köttkvarn test är bara första steget i bearbetningen. Från att bibehålla en nästan frusen temperatur till att hålla kniven och tallriken skarpa, din metod och teknik kan göra skillnaden mellan grötigt kött och den perfekta konsistensen.

Köttets temperatur

Det är oerhört viktigt att ha (och behålla) köttet du bearbetar strax över frys temperaturen ända tills det malts. Fett och bindväv i kött skär lätt när det är nästan fryst, men när de värms upp kan dessa delar motstå skärning och göra slipningen svår för både maskin och förare.

Under vårt köttkvarn test insåg vi att köttets temperatur påverkar kvalitén på det malda köttet.

Vassa knivar

Nästa viktiga faktor för framgångsrik köttmalning är att ha en kniv- och tallrikssats som är vass och korrekt parad. Tråkiga eller dåligt matchade (mer om det nedan) knivar och tallrikar får en kvarn att arbeta mycket hårdare, kan orsaka sylt och producera kött som är grumligt.

När kvalitetsknivar och -plattor är nya är deras skäreggar extremt skarpa och de ligger i ett helt platt plan. När en kniv och platta används tillsammans kommer de att bära i ett mönster som inte längre är helt platt. De kan fortfarande fungera bra så länge de hålls ihop som en uppsättning, men om en icke-platt kniv byts till en ny, helt platt platta, kommer det att finnas luckor mellan knivens skärkanter och kanterna på plattans hål. Trots att kanterna kan vara skarpa är effekten av denna typ av felaktighet i stort sett densamma som om kanterna var slitna och tråkiga.

Av denna anledning rekommenderar vi att du använder en separat kniv för varje platta och att försiktigt hålla det paret av blad och platta ihop (även ojämnheter som nästan är omärkliga för blotta ögat kan ha stor inverkan på prestanda och effekt).

Plattorna är vändbara; ena sidan ska användas uteslutande med en kniv, sedan när plattan vänds, ska kniven kastas och ersättas med en ny kniv för den nya sidan av plattan. Det vassa hörnet på något hårt verktyg (till exempel en skruvmejsel) kan användas för att göra repor över den övergivna sidan av plattan, så att du kan skilja sidorna i framtiden.

Backfunktion

Vissa märken och modeller av elektriska slipmaskiner har en reverseringsfunktion – men med rätt val av en högkvalitativ, rätt stor kvarn och bra teknik bör du behöva den omvända funktionen sällan, om någonsin. Det är osannolikt att en bäst i test köttkvarn fastnar om den passar rätt för jobbet, har skarpa, matchande tallrikar och knivar och ditt kött hålls precis ovanför fryspunkten ända tills det malts.

Tillbehör för att göra korv

De flesta fristående modeller har förmågan att tillverka korv med hjälp av påfyllningsrörsfästen. Tillagning av korv inkluderar den normala processen med att mala kött men lägger till fett, salt och smakämnen i framänden och sedan styr det grundade köttet till gjutgods. Medan du borde salta hamburgarna efter att ha bildat pannorna, bör du salta din korv innan du maler, eftersom saltet löser upp några av proteinerna och skapar en mer fjädrande, korvliknande konsistens.

Om du letar efter korv med extra fin konsistens, rekommenderar vi att du maler köttet två gånger – först genom en storhålad tallrik och sedan genom en mindre. För att hålla köttet säkert och enkelt att bearbeta, kyla mellan den första och andra malningen. Detta kommer att förhindra smearing och leda till korv av hög kvalitet med precis rätt konsistens.

Tänk på att använda bra märken

För användning som att tillaga korv, hamburgare, soppkött och mer, kommer en bäst i test köttkvarn att göra precis tricket. Men om du planerar att använda en köttkvarn för mer intensiv beredning, inklusive bearbetning av vilt som hjortkött och älg, låt inte den “kommersiella” etiketten på våra kommersiella köttkvarnar styra dig bort. Många av våra kunder är jägare som bearbetar allt kött på egen hand. Att investera i en kommersiell köttkvarn ger dem storleken och processorkraften för att ekonomiskt producera enastående produkter med den praktiska kontrollen de vill ha.

När uppfanns köttkvarnen?

Köttkvarnen uppfanns först av en tysk innovatör, känd som Karl Drais, på 1800-talet.

Andra uppfinningar av honom inkluderade också en tidig version av skrivmaskinen och en av de tidigaste formerna av mekanisk cykel. Precis som de två senare har den ödmjuka köttkvarnen kommit långt sedan, med många olika typer av kvarn nu tillgängliga. Låt oss ta en snabb titt på de olika typerna.

Vad är manuella köttkvarnar för något?

Manuella köttkvarnar är de mest grundläggande av kvarnar och kända för sin enkelhet. Många av gjutjärnsmodellerna liknar de som tillverkats av Karl Drais, med den grundläggande designen som har förändrats väldigt lite under de senaste 200 åren.

Fäst på en bänkskiva med antingen klämmor eller bultar, metallcylindrar bifogar en skruv och skärblad som manövreras av ett vevhandtag. Modern design kan använda plasthöljen med gummifötter eller koppar för att säkra dem.

En manuell köttkvarn kräver mycket armbågsfett och kanske inte är lämplig för äldre eller rörelsehindrade. De är utformade för att slipa mindre kvantiteter och kräver inga eluttag – perfekt för användning vid jakt eller camping.

Vad är en elektrisk köttkvarn?

När du blir trött på allt det fysiskt krävande och tröttsamma manuella vevandet verkar en elektrisk köttkvarn som en uppenbar uppgradering. Om du vill mala stora mängder kött snabbare och oftare är en elektrisk modell verkligen det enda valet.

De flesta fristående elektriska köttkvarnar har samma profil och liknande fungerande delar. En metallbricka är placerad på toppen av ett metallrör, en behållare där kött lagras innan det matas in i kvarnen. En stor ”skruv” är kvarnens huvudsakliga arbetshäst som skjuter kött mot knivarna och slipskivorna.

En elektrisk kvarn hanterar större mängder kött och tuggar genom tuffare skär, vilket manuella kvarnar kanske inte klarar. De är lättare att använda och mycket snabbare i produktionen, även när du fyller korv.

Elektriska modeller tenderar att vara dyrare, men är mer lämpade för dem med artrit eller liknande fysiska begränsningar.

Vilka tillbehör för köksmaskiner kan användas som en köttkvarn?

Om du inte gillar tanken på att en annan apparat tar värdefullt diskutrymme finns det alltid tillbehör för befintliga köksmaskiner.

Normalt ansluten till fristående köksblandare, som de som gjorts av KitchenAid eller Cuisinart, kan du ibland få tillbehör för livsmedelsförädlare också.

Erbjuder all bekvämlighet med elektriska köttkvarnar, deras styrka beror på motorn på den anslutna enheten. De kan ge din mixer mångsidighet så att du kan blanda kryddor i köttet innan du maler. Bristen på backväxel på motorerna i många hushållsblandare innebär dock att de är benägna att kött fastnar i röret.

Varför mala kött själv?

Med nötkött som utgör cirka 60 procent av all försäljning av nötkött i världen, representerar det vanligaste sålda stycket.

Det finns många anledningar till att du inte bara ska äta nötkött, utan annat kött också. Låt oss ta en titt på varför du kanske vill slipa dina egna.

 • Kvalitet
 • hygien
 • ingrediensval
Vet du verkligen vad du får när du köper köttfärs?

Om du inte besöker en butik där din slaktare kommer att slipa ditt val av skär, köper du förmodligen den förpackad. Det är väldigt mycket lycka till vilken kvalitet på kött du får, med en nyligen genomförd studie där 20 procent av det testade malet köttet var felaktigt märkt.

Att mala din egen ger dig fullständig kontroll över vad som går in, vare sig det är nötkött, fläsk eller vilt. Det finns ingen risk för oväntat hästkött som fyllmedel. Och du kan välja bland ett bredare utbud av ingredienser, till och med nya dödar från dina jaktturer.

Hygienstandarden kan också vara mycket högre med mindre risk för att kött kommer i kontakt med bakterier än på en fabrik som innehåller andra produkter. Dessutom, om du är glutenintolerant, känslig för nötter eller andra allergener, har du större kontroll över miljön där din köttfärs produceras.

Kostnadsbesparing

Större bakgårdsredskap kan bli ganska dyra när du tänker på mängden nötkött du behöver. Att köpa en stor bit nötkött och mala det själv kommer att sänka kostnaderna avsevärt. Du betalar inte längre någon för att mala eller alla dolda kostnader som förpackning, transport och markering av malet kött.

En artikel från Quartz från 2015 hänvisade till hamburgaren som ”den nya biffen”, eftersom priserna steg plötsligt och betydligt. Om du ska betala biffpriser, varför inte köpa din egen biff, eller mindre nedskärningar, till mycket lägre priser?

Det handlar inte bara om priset utan också om vilket kött du använder. Varje avskärning av primärbiff som du annars har kasserat, eller rester av stek, kan vara marken för mer pengar.

Fullständig kontroll över smak

Du kan anta det kött som du köper på din lokala butik maldes på platsen, men den kommer förmodligen att ha bearbetats många mil bort på en separat fabrik och kan vara flera dagar gammal innan den ens anländer till butiken.

Kanske har den frusits ​​för transport eller har konserveringsmedel tillsatts för att den ska se ljusröd ut längre?

Så snart malet kött träffar luften kommer oxidation att äga rum och orsakar ofta en brunaktig missfärgning. Detta påverkar inte bara livsmedelssäkerheten utan också smaken. Färskt kött kommer nästan alltid att smaka bättre, och färskhet är viktigt för vissa malda produkter, som fjäderfä eller fisk.

När du maler ditt eget kött kan du låta det vara insvept tills det behövs för att undvika överexponering för luften. Du kan också lägga till kryddor när du maler, för dina egna distinkta smaker, snarare än att förlita sig på “mysterium” -krydda från butiken eller producenten.

Varför inte blanda det ännu mer genom att lägga till extra proteiner som hjortkött eller fläsk i din malning, för olika smakkombinationer?

Hur ska man göra när man väljer den bästa elektriska köttkvarnen

Förhoppningsvis har vi nu övertygat dig om fördelarna med att mala ditt eget kött och fördelarna med en elektrisk kvarn.

Men innan du skyndar dig att köpa den senaste modellen som erbjuds, låt oss ta en titt på de viktigaste faktorerna när du väljer den bästa elektriska köttkvarnen.

Hur mycket kött tänker du mala?

Den kanske viktigaste frågan är hur mycket kött och hur ofta tänker du mala? Har du valt en elektrisk kvarn för att du vill hantera större kapacitet, eller beror det på ett mobilitetsproblem?

Mindre kvarnar, vanligtvis lite billigare kommer att slipa mindre samtidigt. Om du bara maler kött för din familj och enstaka sammankomster räcker de flesta av de mindre inhemska bänkskivorna och blir billigare.

Men om du sörjer för större antal, eller om du är en vanlig jägare, behöver du ett mer kommersiellt alternativ. Dessa blir i allmänhet dyrare, mycket tyngre och har motorer som kan slipa hårdare skär. För större satser, leta efter ett sliphuvud i större storlek.

Är motoreffekt och prestanda en viktig faktor när man ska köpa en köttkvarn?

Vi nämnde kort kvarnens storlek ovan, men vad betyder alla dessa siffror som föregås av en # -symbol? Detta nummer avser storleken på kvarnen och bestäms genom att mäta de använda slipplattorna.

Mindre bäst i test köttvarnar har ett mindre matarrör med begränsad köttkapacitet. De kommer också att ha mindre kraft än de större.

Motoreffekten mäts vanligtvis i hästkrafter eller watt. Tuffare köttstycken kan sätta stress på motorn, och en högre toppeffekt eller wattförbrukning innebär en tyngre kvarn. En större motor möjliggör också bearbetning mer vid högre hastigheter.

Om du letar efter en kvarn för att göra rå husdjursfoder behöver du något extra tungt som också kan slipas genom benen.

Vilka material ska man ha på sin köttkvarn?

Skärblad och slipskivor av rostfritt stål blir dyrare än kolstål men är mer robusta. I genomsnitt kommer de att vara skarpare i nästan tre gånger längre och är mindre benägna att rosta eller korrodera.

Malet kött och andra ingredienser, som grönsaker eller frukter, kan innehålla en stor mängd vatten. Du kan behöva belägga knivarna med en tunn oljebeläggning för att förhindra rost. En helmetallkonstruktion av höljet bör vara gjord av ett material som är både hållbart och lätt att hålla rent.

Mindre dyra elektriska köttkvarnar använder ofta kugghjul av plast, som lätt kan avlägsnas med tiden.

Så försök att välja en kvarn med metallkugghjul och kontrollera om motorn levereras permanent smord. Att köra en motor under längre perioder kan skapa värme och friktion, vilket kan skada kugghjulen om de inte smörjs.

Är en bäst i test köttkvarn stabil?

Många av de större elektriska slipmaskinerna är tillräckligt tunga för att öka sin egen stabilitet när de är i drift. Men mindre inhemska modeller med plast- eller aluminiumkonstruktion kan vara mycket lättare och behöver säkras.

Levereras kvarnen med halkfria gummifötter eller någon annan förankringsmetod? Det sista du vill ha är kvarnen som “går” över din bänkskiva när du maler ditt kött.

Några av de dyrare, nästan kommersiella köttkvarnarna väger 50 pund eller mer. Om du ofta kommer att mala stora mängder har de förmodligen en dedikerad plats på din disk. Denna typ kan vara stabil, men kan vara jobbigt att lyfta om du vill förvara den.

Hur ska jag göra om jag vill ha enkel rengöring när jag ska köpa en köttkvarn?

Som med alla apparater för livsmedelsproduktion är förmågan att hålla den ren av yttersta vikt. Kan delarna enkelt demonteras för rengöring? Behöver du något annat speciellt underhåll?

Delar av rostfritt stål är vanligtvis bra att sätta igenom en diskmaskin för en grundlig sanering, men kontrollera först specifikationerna. när du rengör motorns utsida är det viktigt att inget vatten kommer in – el och vatten är aldrig en bra blandning. Se alltid till att alla delar är torra och placera i ett skydd för att skydda din investering.

Ibland kommer en motor att levereras med ett permanent smörjsystem, men andra kan behöva oljas då och då. Kontrollera vilken typ av smörjning den behöver och om du kan utföra den hemma eller om du behöver en specialiserad tekniker.

Vilka funktioner ska en bäst i test köttkvarn ha?

Vilka extra funktioner har maskinen? Många kommer nu att erbjuda ett urval av hastigheter, inklusive backväxel. När skruven är igensatt med kött kan backväxeln hjälpa till att rensa den utan att behöva stoppa maskinen och ta isär den.

Är bladet helt täckt av säkerhetsskäl, och har kvarnen en snabbstopp- och återställningsknapp?

De bästa elektriska köttkvarnarna har vanligtvis någon form av strömbrytare och / eller en elektrisk överbelastningsfunktion. Och behållaren ska ha ett skydd för att förhindra att händerna kommer för nära knivarna.

Slipplattor av olika storlek ger dig mer kontroll över sliptjockleken. Korvfästen, nudelformare eller kubbefästningar kan vara användbara för den mer äventyrliga hemmakocken. Vissa kan komma med en fotpedal eller erbjuda den som ett extra tillbehör för att underlätta användarvänligheten.

Hur ska jag tänka runt pris när jag köper en bäst i test köttkvarn?

Priset på elektriska köttkvarnar kan variera vilt, från 500 kr till mer tunga modeller som kostar tusentals kronor. Tänk på hur ofta du ska använda maskinen och hur stor du vill att den ska vara. Försök att ställa in en budget och hålla fast vid den.

Låt inte alltid ett högre pris sänka dig från köpet om du har några fler dollar att spara.

En bäst i test köttkvarn av god kvalitet kan spara stora mängder pengar över tiden. Att inte behöva byta ut det varje år eller reparera det, som med vissa avancerade modeller, kommer att spara ännu mer pengar och tid på lång sikt.

Ska man ha garanti när man köper en köttkvarn?

Det är viktigt med alla köksredskap som använder elektriska och rörliga delar att överväga den erbjudna garantin. Det ska finnas tillräckligt skydd mot mekaniska fel – det är bara en dyr prydnad om motorn går sönder.

De flesta basmodeller har ett års garanti, som ska täcka viktiga komponenter, som motor, skärplattor, tratt och skruv.

Kraftiga slipmaskiner innehåller vanligtvis en tre eller fem års garanti för den kraftfullare motorn. Kontrollera om tillverkaren erbjuder några alternativ för att förlänga din garanti.

Slutsats

När det kommer till det bör valet av bästa köttkvarn verkligen handla om att hitta ett verktyg som gör ditt liv enklare. Oavsett om det är för att du vill ha en enkel, liten enhet som hjälper dig att göra några hamburgarkakor och en tillfällig gryta med pasta, eller en kraftfull apparat som ger dig en fördel för din bulkmatberedning, är helt upp till dig. Hur som helst bör valet vara enklare om du följer stegen och riktlinjerna som anges ovan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top