Bästa kolsyremaskinen 2022 – Kolsyra din egna dryck

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Sodastream Genesis Gigapack

Sodastream Spirit One Touch 

Carbonator 3 Polerad Stål 

Sodastream Spirit Kolsyremaskin

Klicka här för att se fler kolsyremaskiner.

Bästa kolsyremaskinen 2022

Läsk och kolsyrade drycker får man generellt ett väldigt dåligt intryck av i media och av experter, det är inte särskilt konstigt eftersom de flesta är fyllda med socker eller andra onyttigheter. För att inte tala om en hel mängd konstgjorda färger och smakämnen. Om du i stället väljer att göra din egen läsk eller kolsyrade dryck hemma finns ett antal fördelar. Bland annat så sparar du väldigt mycket pengar samt kan styra över smaksättningen på din dryck helt själv. Man får heller inte glömma den viktiga miljöaspekten då du slipper konsumera massor av plastflaskor.

Men mot all förmodan så är det inte så enkelt att köpa en bra kolsyremaskin på nätet. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser kan det bli svårt att veta vilken kolsyremaskin som faktiskt är bäst. För att göra saken ännu svårare så tenderar online affärer förstås att undvika att nämna de negativa aspekterna med sina produkter vilket kan leda till att när du väl får hem kolsyremaskinen så är den kanske inte alls som du förväntat dig.

Något av tråkigaste som finns när man handlar på nätet är när man lägger pengar på någonting för att sedan inse att produkten är långt under ens förväntningar. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa den bästa kolsyremaskinen. Det är just därför som vi här på Köksproffset.se har skapat en tabell med de bästa kolsyremaskinerna som finns att tillgå. För att garantera att vi endast presenterar högkvalitativa produkter som lever upp till våra läsares förväntningar har vi gjort grundlig forskning om alla kolsyremaskiner som du hittar i tabellen.

Genom att noggrant läsa igenom otaliga mängder kundrecensioner hos fler än 20 olika online affärer, svenska som utländska, har vi kunnat ta fram den bästa kolsyremaskinen inom varje ovanstående kategori. Att läsa oberoende kundrecensioner ger oftast den klaraste och mest övergripande bilden över hur bra en produkt faktiskt är, det är trots allt köpare som själva vet bäst om hur bra produkter faktiskt är i verkligheten

Köpguide för bästa kolsyremaskinen 2022

Som vi nämnde ovan så är det trots allt inte så enkelt att köpa den bästa kolsyremaskinen på nätet. När du letar efter den bästa kolsyremaskinen finns det en del viktiga faktorer som är värda att se över. Förutom dessa viktiga faktorer bör du förstås även utgå från dina egna personliga preferenser och behov. Ifall du är ute efter den bästa kolsyremaskinen enligt vår forskning bör du kolla i tabellen ovan, men om du fortfarande är bestämd att hitta en kolsyremaskin efter just dina behov så har vi skapat en köpguide just för dig. Här är vilka funktioner och faktorer som du bör se över innan du väljer den bästa kolsyremaskinen för dig:

 • Anledningar till att köpa en kolsyremaskin
 • Typ av kolsyremaskin
 • Effektivitet
 • Mångsidighet
 • Kolsyrningsstil
 • Flaskmaterial
 • Storlek
 • Energikälla
 • Kapacitet

Anledningar till att köpa en kolsyremaskin

Bekvämlighet

Att göra läskedrycker i ditt hem bekvämlighet när som helst på dagen är ett utmärkt försäljningsargument för denna produkt. Oavsett om det bara kan göra sodavatten eller andra drycker, är det fortfarande det perfekta tillskottet till alla kök för läskälskare.

Stora besparingar

Du kan spara stort när du har din kolsyremaskin hemma eftersom du inte behöver gå till livsmedelsbutiken för att köpa din favoritdrink. Allt du behöver är att ha en ny CO2-patron när din allt är slut.

Miljövänlig

Du sparar också på användningen av plastflaskor genom att återanvända kapslarna. Eftersom du sannolikt använder kran än vatten på flaska kan du dramatiskt minska antalet plastflaskor för engångsbruk och aluminiumburkar som hamnar i havet. En flaska CO2-cylinder (60L) kan potentiellt minska upp till 3000 engångsflaskor eller burkar av plast. Det är mycket mindre koldioxidavtryck där.

Hälsosammare val

I stället för att dricka sockerhaltiga drycker kan du kontrollera mängden och typen av socker eller sötningsmedel som ska användas i dina drycker. Forskning visar också att barn som dricker kolsyrade drycker är mer hydratiserade än de som inte gör det. Så länge du övervakar mängden socker i de hemlagade kolsyrade dryckerna, borde du ha det bra.

Flera kolsyresnivåer

Ju starkare läsk, desto mer god dryck. Men inte alla föredrar mycket kolsyrning i drycken. I vissa modeller av kolsyremaskiner finns det flera kolsyrenivåer. Sådana modeller ger bättre kontroll över kolsyran. Du kan välja hur stark du vill att din läsk ska vara. En läskproducent kan reglera mängden brus i drycken enligt individuell preferens.

Typ av kolsyremaskin

Det finns olika typer av kolsyremaskiner tillgängliga på marknaden. Du måste kontrollera de framträdande funktionerna i varje enhet för att köpa den som uppfyller alla dina krav. Sodaproducenter från SodaStream är de mest föredragna och rekommenderade modellerna. De är effektiva och kan ge bästa kolsyrade drycker.

Alla älskar att äga en apparat som är lätt att rengöra och med lågt underhåll. De flesta modeller av kolsyremaskiner kräver minimal rengöring och underhåll. Underhåll inkluderar även byte av bläckpatroner. Vissa läskmarkörer använder större och långvariga bläckpatroner, vilket minimerar besväret med att byta bläckpatroner ofta.

Vissa märken av kolsyremaskiner erbjuder dig mer än bara kolsyrat vatten. De kan förse dig med många olika smaker för att göra dina drycker smakligare, spännande och roligare. Kolla efter märken som kan erbjuda flera läsksmaker.

Effektivitet

Vissa modeller av kolsyremaskiner är effektivare än andra. Koldioxideffektiviteten kan variera från modell till modell. Vissa tillverkare anses t.ex. vara mycket effektiva. Du måste kontrollera effektiviteten hos varje modell innan nollställa ett visst varumärke. Detta är väldigt viktigt så att du blir nöjd med effektiviteten i din kolsyremaskin. Man vill ju inte ha en kolsyremaskin som man ej är nöjd med eller som ej når ens krav.

Mångsidighet

Många kolsyremaskiner, inklusive de populära SodaStream-modellerna, är utformade för att endast kolsyras med vatten. Smak i form av färsk frukt, örter eller smakdroppar kan tillsättas vattnet efter kolsyringsprocessen. Andra kolsyremaskiner kan användas för att kolsyra vilken vätska du vill, inklusive juice, te, cocktails och vin.

Du kan också använda dessa maskiner för att lägga tillbaka bubblor till drycker som har blivit platta. Om du bara vill ha kolsyrat vatten behöver du förmodligen inte en modell som kan kolsyra ditt iste. Om du underhåller eller gillar att prova nya recept kan den extra mångsidigheten vara värt det

Kolsyrningsstil

De flesta kolsyremaskiner på marknaden använder en koldioxidcylinder (CO2) för att kolsyra ditt vatten och dina drycker. Innan du köper, kontrollera om din modell innehåller en CO2-cylinder för att komma i gång. Inte alla gör det, så du kan behöva köpa en separat.

Alternativt kan du hitta sodaproducenter buntade i startpaket som innehåller ett par CO2-cylindrar och / eller ytterligare flaskor. Om du planerar att kolsyra mycket vätskor eller ha ett stort hushåll där alla njuter av brus, kan ett medföljande startpaket vara vettigt.

Storlek

Bänkskivaenheter kan vanligtvis rymma större CO-tankar – så du behöver inte byta ut dem så ofta – medan mindre modeller, som ett klassiskt sodavatten, har perfekt storlek för att lagras på en liten barvagn eller stoppa in i en picknickkorg eller tar till en fest.

Flaskmaterial

De flesta läskvattenflaskor eller karaffer är tillverkade av plast. Vi rekommenderar att du kontrollerar om plasten är BPA-fri för att se till att den är fri från potentiella toxiner som kan förorena dina drycker. Om du vill undvika plast, leta efter en kolsyremaskin som levereras med en glasflaska. Var bara medveten om att modeller med glasflaskor tenderar att kosta mer än sina motsvarigheter i plast. De flesta tillverkare erbjuder ytterligare flaskor, varken plast eller glas, så du kan se till att du alltid har en ren flaska redo att gå.

Återanvändbara plastkaraffer ingår vanligtvis i kolsyremaskiner. Dessa karaffer kan sättas in direkt i enhetens kropp. Du vill att karaffen ska vara BPA-fri så att du inte tar några skadliga kemikalier. Dessa plastflaskor är dock inte för livstid. Dessa måste bytas ut normalt efter två år.

Det finns också kolsyremaskiner som kommer med glaskarafer. Till skillnad från plastflaskor finns det inget utgångsdatum för användningen av glaskarafer. Det är också ett bra val om du är miljömedveten eftersom glas inte går sönder som plast. Därför finns det totalt mindre avfall från dessa glaskarafer.

Energikälla

Du hittar tre typer av kolsyremaskiner baserat på hur de drivs – el, gasdriven och batteridriven. Om du försöker spara dina elkostnader väljer du en koldioxid- eller batteridriven kolsyremaskin. De två sistnämnda alternativen är lämpliga för personer som behöver en bärbar sodaproducent. Om du inte vill göra rundor till affären för att fylla på din cylinder med gas kan du välja en batteridriven kolsyremaskin.

Du hittar både elektriska och manuella sodabryggare. Manuella modeller är mer bärbara och kan användas var som helst utan att oroa sig för att ha tillgång till ett eluttag. De elektriska modellerna i den här listan har inställningar för olika brusnivåer och kolsyrningssprocessen är handsfree, medan manuella modeller kräver att du trycker på en knapp för att uppnå önskad mängd kolsyrning.

Kapacitet

Den vanligaste kapaciteten för flaskor som används för sodamaskiner är 1 liter. Beroende på hur ofta du har kolsyrade drycker på en dag kan du dock nöja dig med en mindre kapacitet från 600 ml till 750 ml. När vi pratar om CO2-cylinderkapaciteten är den vanliga 60 liter och kolsyrar 60 liter vatten. Det finns dock några kolsyremaskiner som kräver patroner för att kolsyra dryckerna. Medan större cylindrar rekommenderas om du använder din sodamaskin regelbundet, är det bättre att välja en som använder 8-gram patroner om du inte bubblar dina drycker varje dag.

Lista över de bästa kolsyremaskinerna 2022

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Fördelar med kolsyremaskiner

Soda-tillverkare är en av de mer imponerande apparaterna du någonsin kommer att stöta på. När allt kommer omkring låter det dig förvandla kranvatten till kolsyrad läsk och kolsyrat vatten på några sekunder. Med en kolsyremaskin kan du njuta av kolsyrat vatten som passar bra med nästan vilken mat som baklava och långkokt fläsk.

Sodatillverkare kan tyckas vara mycket sofistikerade enheter till en början, men de är ganska lätta att använda. Dessutom kräver de bara några saker som koldioxid eller gasbehållare, återanvändbara plast- eller glasflaskor för att hålla den kolsyrade drycken och förpackade smakämnen.

En läsktillverkare kan ge många fördelar för den typiska hemmafrun. En är att den kan producera läsk som är mycket hälsosammare än de som säljs kommersiellt. Visste du att en vanlig läskburk har mer än 40 gram socker och 150 kalorier? Men genom att göra din egen läsk hemma kan du njuta av uppfriskande drycker utan att nödvändigtvis äventyra din hälsa.

En annan fördel med att ha en kolsyremaskin hemma är att du kan hjälpa miljön. Vet du att 2006 rapporterade experter att mer än 2 miljoner ton plastflaskor slösades bort? Genom att göra din egen läsk kan du bidra till ansträngningar för att minska användningen av plastflaskor.

Naturligtvis finns det bekvämligheten som du kommer att njuta av när du får producera din egen läsk. Du kan skapa en när du vill. Och du behöver inte bära skrymmande förpackningar med läsk från livsmedelsbutiken till ditt hem.

Enkel att använda

Soda-tillverkare infunderar ditt vatten eller annan vätska med koldioxid för att skapa kolsyrning. Koldioxid tvingas in i vattnet vid högt tryck. De är väldigt enkla att använda eftersom du bara behöver skruva på flaskan, trycka på en knapp och låta maskinen göra jobbet. Många kolsyremaskiner har också olika kolsyrenivåer så att du kan anpassa din dryck. Soda-tillverkare behöver vanligtvis inte batterier eller el eftersom de använder en trycksatt kapsel.

Prisvärd

Priset på din läsktillverkare kan variera med hundra eller mer, men de är alla i stort sett desamma när det gäller att infundera bubblor i ditt vatten. Du kommer dock att få en mer flexibel budget om du vill ha en kolsyremaskin som kan användas med en mängd olika vätskor, eftersom de flesta bara kan användas för att göra kolsyrat vatten. Om du bara vill ha helt naturligt kolsyrat vatten hemma är kolsyremaskiner med lägre effekt mycket effektiva.

Välj kolsyrningsstil

Inte alla kolsyremaskiner arbetar på samma sätt. Många använder CO2-kapslar för att kolsyra vattnet, även om det är en liten risk förknippad med denna metod eftersom kapslarna är under tryck och kan vara farliga om de inte hanteras och används på lämpligt sätt. En något mindre vanlig metod för kolsyrat vatten är en elektrisk modell som har en intern motor för kolsyrning snarare än att använda CO2-kapslar. De är mindre praktiska eftersom du behöver ett uttag men är lika effektiva.

Välj ditt karaffmaterial

Soda-tillverkare kommer ofta med sina egna flaskor som är utformade för sodavatten. De är oftast plast, även om de ibland kommer med en glaskaraff också. Plastflaskorna håller ofta i två år innan de behöver bytas ut. Glaskaraffen bryts aldrig ned eller blir osäker så att du kan använda en flaska för alltid och producera mindre avfall.

Avgör om du vill ha inkluderande kit

Inte alla kolsyremaskiner kommer med alla tillbehör du behöver när du gör kolsyrat vatten hemma. Du bör kontrollera att ditt kit innehåller en karaff, antingen plast eller glas, samt en CO2-kapsel om den typen av sodaproducent som vissa måste köpas separat. Eftersom kapslar och flaskor inte är enhetliga och kanske inte är kompatibla med din läskproducent kan det vara svårt att hitta tillbehör som matchar ditt varumärke och modell, så det är mycket bra att ha dessa saker med sodaproducenten vid köp.

Bestäm vilken kapacitet du vill ha

Förgasarens och flaskans kapacitet är mycket viktig. CO2-kapslar har vanligtvis en kapacitet på 30 till 60 liter om de är i full storlek, men det beror också på hur mycket kolsyrning du lägger i varje drink varje gång. Ju större kapsel desto bättre behöver du naturligtvis inte byta ut den så ofta. Flaskans kapacitet avser hur mycket vatten din kolsyremaskin klarar av samtidigt. De flesta karbonatorer kräver att du kolsyrar en hel flaska samtidigt, så du kan lägga till separata smaker separat om du gör flera koppar för olika människor.

Storleken på karbonatorn du väljer spelar ingen roll för hur effektiv den är, men det är en viktig faktor att tänka på om du planerar att ta med dig den när du ska på camping eller annan aktivitet. Du vill att den ska vara mindre och mer bärbar om du vill resa med den. Du bör också överväga var du ska lagra sodavatten så att de tenderar att vara långa och kanske inte står upprätt i dina skåp.

Olika kolsyranivåer

Vissa kolsyrare har bara en nivå av kolsyrning, vilket är vad du förmodligen är van vid med köpta läsk och kolsyrat vatten, men många avancerade kolsyremaskiner kan skapa anpassade kolsyrenivåer i dina drycker. Om du vill ha mer kontroll över dina drycker eller inte gillar de vanliga nivåerna av kolsyrning i läsk och seltersvatten, är det bättre att välja en manuell kolsyremaskin med en tryckknapp över en elektrisk kolsyremaskin med en inställning.

Hjälpmedel med koffeinberoende

Det är naturligt fritt från koffeininnehåll. Även om detta kanske inte låter för uppmuntrande för människor som behöver sin dagliga dos av en pick-up, kan det hjälpa dig att begränsa dina koffeinvanor. Även om denna faktor ännu inte har bevisats vetenskapligt kan du minska ditt koffeinintag genom att reglera vad du lägger till ditt intag.

Låter dig skapa personliga drycker

Oavsett om du främst fokuserar på näringsinnehållet eller den övergripande smaken, erbjuder kolsyrat vätska många anpassningsalternativ. Detta är en stor fördel, särskilt för atletiska människor, som alltid letar efter otvivlande metoder för att förbli hydratiserade utan att behöva vara beroende av söta sportdrycker.

När du får en kolsyremaskin med några kolsyranivåer kan du välja nivån enligt dina önskemål. Du kan dock också leta efter en maskin som arbetar manuellt för att kontrollera mängden brus i din dryck. Manuellt drivna kolsyremaskiner kräver att du trycker på knappen för att bränna ditt vatten, så att du kan ge flera tryck för mer förgasning.

Hjälper till att minska tandförfallet

Eftersom det inte finns något socker och andra skadliga ingredienser i kolsyrat vatten minskar risken för tandförfall kraftigt. Dessutom anses det att kolsyrat vatten är mindre skadligt för tandemaljen, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för människor som är benägna att få tand- och kavitetsproblem.

Bekvämlighet

En av de största fördelarna med att använda en kolsyratillverkare är att du har möjlighet att producera din personliga leverans av kolsyrat vatten när du vill. Kort sagt, flaskor och burkar kommer inte att kunna leva upp till det resultat du får genom att äga en glittrande vätskeproducent i ditt hem. Dessutom är en kolsyremaskin hemma lätt att använda, rengöra och lagra.

Om du använder en sodamaskin dagligen bör du köpa en maskin som är lätt att använda. När du kortlistar kolsyremaskiner, kontrollera om driften fungerar, om flaskan kan vridas och hur lätt det är att montera cylindern. Detta kommer att spara mycket tid varje dag.

Ytterligare fördelar

Sodamaskiner avger kolsyrat vatten genom att blanda koldioxid med filtrerat stillastående vatten. Kranen en filtreras först. För det mesta kommer filtreringssystem att först driva vattnet genom två kolfilter. Denna process säkerställer att den färska och rena glittrande vätskan du får är fri från skadliga föroreningar som tungmetaller, bekämpningsmedel, kemikalier och eventuella föroreningar.

När vätskan har desinficerats passerar den filtrerade vätskan genom ett filter för total bestrålning. Processen kommer att minska antalet virus och bakterier i ditt kolsyrade vatten.

Naturligtvis tenderar kolsyrat vatten att smaka bättre när det kyls. Därför kyls vattnet till den perfekta temperaturen i en kylkammare i rostfritt stål hos den kolsyrat sodaproducenten. På så sätt förblir varje glas utsökt och svalt.

Slutligen läggs “gnistan” till. Bubblorna kombineras med hjälp av kolsyrningssystemet, vilket tillför koldioxid till det filtrerade vattnet. Vätskan trycksätts sedan via sensorkontroller. Från och med då kommer du att kunna dispensera kolsyrat vätska som kommer att kylas och ha en “bubblande” intensitet.

Marknaden för kolsyrad dricka

Dagens läskmarknad är mer expansiv än någonsin. Medan det en gång dominerades av jättar i branschen som Coke och Pepsi och alla märken som varje företag äger, gör mindre producenter ett namn för sig själva.

Dessutom, medan Coke- och Pepsi-produkter fortsätter att söta sina läsk med majssirap med hög fruktos (HFCS) och deras dietdrycker med saker som aspartam Tenderar de mindre varumärkena att använda riktigt socker. Den stora fördelen med detta är att sodavatten med äkta sockerarter inte är så söta eller sirapiga. Detta gör dem mer uppfriskande och utan tvekan hälsosammare.

Utöver det tenderar de formade läskarna att smaksättas med naturliga ingredienser. I kombination med den lägre sockerhalten lyser smakerna verkligen. En av de största skillnaderna kan ses i cola. Om du inte har smakat en riktig cola, prova den. Det är en värld av skillnad från koks och Pepsi du kan vara van vid.

Typer av kolsyrad dricka

Även om det finns många olika smaker av läsk, finns det vissa stilar som vi har lärt känna och lita på. Detta gäller särskilt blandade drycker, där vi i allmänhet kategoriserar läsk i sju kategorier: läskvatten, klubbvatten, tonicvatten, ingefäraöl, ingefäraöl, citron-kalksoda, cola och rotöl.

Dessa är de mest populära läsk som används i baren. I allmänhet kan någon av de klara läskarna – läskvatten, klubbsoda, ingefäraöl – användas som ersättare för varandra. I vissa fall kan även tonic ersätta om du vill att din dryck ska vara lite torrare. Du kan också lägga till ett stänk av läsk för att liva upp alla fruktiga högbollar som en kappkodare, havsbris och Pearl Harbor.

När du väljer läsk för blandade drycker är det viktigt att komma ihåg att din dryck bara kommer att vara lika bra som din läsk. När allt kommer omkring, i de flesta recept utgör sodan ofta det mesta av drycken. Det är därför det är bäst att välja läsk som du inte har något emot att dricka rakt.

Kolsyrat vatten

Sodavatten är grunden för de flesta andra läsk och är läsk i sin renaste form. Det är helt enkelt kolsyrat vatten. Det har många namn, inklusive kolsyrat vatten, mineralvatten och seltzer. Några av dessa har inslag av smak, oftast av lätta fruktsmaker, men traditionellt läskvatten är smaklöst och osötat.

Flaskvatten är tillgängligt, men den färskaste läsken kommer från ett gammaldags sodavatten eller någon av de moderna kolsyremaskinerna. Vanligtvis har hemgjort sodavatten mer kolsyrat än den flaskiga sorten, så de skapar en mycket ren och brusande läsk som håller bubblorna längre.

För att få någon annan typ av läsk blandas vanligt sodavatten vanligtvis med en smaksatt sirap. Du kan också göra det hemma. Använd bara vilken smaksatt enkel sirap som helst och fyll den med sodavatten så får du en gammaldags läsk fontändrink.

Club soda

Club soda och sodavatten är nästan identiska. Ibland är club soda bara ett annat namn för sodavatten. De två byts ut i drycker hela tiden. Club soda innehåller ofta tillsatser som salt och lätta smakämnen. Vissa club soda innehåller också ett lätt sötningsmedel.

Club soda används oftast i blandade drycker. Det ger ett lätt brus och den neutrala smaken blandas mycket bra med andra ingredienser du vill blanda med. Flaskklubbsdrycker är ett måste för alla välsorterade barer.

Drycker som John Collins, Tom Collins och vodka Collins har recept som använder antingen sodavatten och club soda. Beslutet mellan vilket man ska använda är vanligtvis en fråga om personlig smak. Andra populära drycker som inkluderar club soda är Smith & Kearns, Singapore sele och vin spritzer.

Tonicvatten

Tonic är läskvatten med bitter smak som går tillbaka till 1858. Dess primära smak kommer från kinin, en bitter förening som finns i barken i det sydamerikanska cinchona-trädet. Det användes ursprungligen för medicinska ändamål. Gin and tonic är förmodligen den mest kända drycken som använder tonic vatten. Det började med brittiska utlänningar i Indien som använde kombinationen av gin-botanik och tonic-kinin för att förhindra malaria.

Schweppes producerades först på 1870-talet och är ett av de mer populära toniska vattnen. Canada Dry är ett annat märke som är lättillgängligt. Idag finns många hantverksvatten tillgängliga och kan paras ihop med premiumgins eller andra sprit för att skapa några av de bästa blandade dryckerna.

Q Tonic och Fever-Tree är två av de nyare varumärkena som är värda att smaka på. Fever-Tree erbjuder även några olika tonics och båda har fulla rader med läsk som faller inom var och en av dessa andra kategorier.

Toniskt vatten har en torr och bitter smakprofil. Normalt sötas det bara lätt, ibland med HFCS. Även om det är bra för blandade drycker, är det också roligt på egen hand. Pressa in lite limejuice i ett glas tonic och du har en utmärkt drink till middag. Det fräschar upp gommen och kommer inte att överväldiga eller försämra smaken på din mat.

Ginger Ale

Ingefäraöl är ett annat lätt smaksatt läskvatten. Den innehåller ingefära, socker och varje märkes “hemliga” ingredienser.

Det finns två typer av ingefäraöl: gyllene och torra. Gyllene ingefäröl som Blenheim, Vernors och Red Rock är mörkare, sötare och starkare än de torra sorterna och var populära före förbudet. Torra ingefäraöl är mer populära idag, främst för att de har en lättare smak och är mer mångsidiga vid blandning.

Canada Dry och Schweppes är två vanliga märken av torr ingefäraöl. Det är också en populär smak för många av hantverks sodaföretagen. Du kan till och med göra ginger ale hemma med en ingefära sirap. “Hårda” ingefäraöl är också populära och många har en alkoholhalt som liknar öl eller hård cider.

Ingefäraöl är en mångsidig läsk och ett annat viktigt för en välsorterad bar. Det används ganska ofta för långa, uppfriskande drycker på grund av dess söta kryddighet parar bra med så många sprit och smaker. Bra exempel är klassiker som whisky highball, gin buck och det mer oskyldiga Shirley Temple.

Ingefära öl

Ingefäraöl är den mer robusta versionen av ingefäraöl. Det har ofta mindre kolsyrning än andra läsk och är vanligtvis gjord med en kombination av ingefära, citron och socker. Där ingefäraöl är söt, är ingefäraöl kryddig och vissa märken är kryddigare än andra. Trots sitt namn innehåller de flesta ingefäraöl inte alkohol, även om det finns “hårda” ingefäraöl.

En ny strålkastare har placerats på ingefäraöl i baren tack vare en intressant boom för två mycket populära drycker. Det är den viktigaste ingrediensen för både mörkt och stormigt och Moskvas mul. Om du har serverat antingen med ingefäraöl är det inte det riktiga receptet. Båda dessa drycker är bäst med det kryddiga snäppet av en bra ingefäraöl.

Jamaica är känt för att producera ingefäraöl men det finns många fantastiska ingefäraöl som produceras över hela världen. Några av de bästa finns på marknader för specialiteter eller naturliga livsmedel. Fever-Tree, Fentimans och Q Drinks är tre premiummärken värda att kolla in och var och en designades med cocktails i åtanke. Du kan också göra din egen ingefäraöl.

Citrus soda

Citrus läsk är en bred kategori. Den innehåller populära citron-lime läsk, grapefrukt läsk och apelsin eller lime läsk. De varierar mycket i smakprofil och sötma från ett märke till ett annat.

Du kommer att stöta på mer än några blandade drycker som använder citron-lime soda. Detta inkluderar populära drycker som Lynchburg limonad och Seven & Seven. Det är en mycket mångsidig läsk som ger en lätt citrussmak med en antydan till sötma, så den passar bra med nästan vad som helst.

Sprite, 7-Up och Sierra Mist är de vanligaste kommersiella varumärkena. Många av hantverks sodaföretag producerar också en bra citrus soda.

Medan Mountain Dew är en mycket populär läsk och tekniskt sett en citrussoda, används den inte ofta i blanddrycker. Det beror förmodligen på att denna kalkbaserade läsk kan vara överväldigande och den är väldigt söt. Det är verkligen bara användbart när det blandas med ingredienser som är lika smakrika, till exempel kryddad rom och apelsinjuice som finns i receptet för rom och dagg.

Grapefrukt läsk är inte lika vanligt, men det är viktigt i några populära drycker, inklusive Paloma. För detta är Squirt ett bra alternativ, även om många föredrar Jarritos. Q Drinks gör också en fantastisk grapefrukt.

Cola

Den cola du känner från koks, Pepsi och RC skiljer sig helt från traditionell cola. Ursprungligen en medicinsk tonic, är den primära ingrediensen i riktig cola kolanötter. Det är definitivt inte så sött som varumärkena som gjorde cola känd. Det tenderar att ha en bitter profil.

Cola är en läsk som borde finnas i varje bar. Men du kanske vill gå bort från de stora varumärkena. Den tunga sirapen och de artificiella smakämnena kan täcka resten av drycken och verkligen överväldiga den. Dessutom kommer det extra sötningsmedlet att få dig att dricka mer. Det betyder att du enkelt kan ha en rom och cola för många och vara full innan du vet ordet av det.

Sök i stället efter cola från de mindre märkena. Du kommer att bli förvånad över hur mycket mer balanserad dina blandade drycker är och att din whisky och cola faktiskt är uppfriskande. Efter år av konstgjorda cola kan smakprofilen ta lite att vänja sig, men det är värt det Cola används i alla slags blandade drycker och är ofta ihop med whisky eller rom. Du hittar det också i recept som Colorado bulldog och Long Island is tee.

Root Beer

Rotöl tillverkas av roten till sassafras-trädet eller sarsaparillavin. Andra kryddor som kanel och örter, som vintergröna, kan också läggas till receptet. Den är mörk, söt och har en unik smak. Liksom öl får det ett bra skummande huvud när det hälls, så du måste vara försiktig när du häller den. Många av dagens rotöl använder konstgjorda smakämnen i sirap, medan hantverksproducenter ofta gör det med naturliga ingredienser och traditionella metoder. Rotöl och dess motsvarighet, sarsaparilla, kommer att vara en annan smakupplevelse från ett märke till ett annat.

Rotölens mest kända dryck är sodavattenfavoriten, den ikoniska rotölflottören. Det är också en utmärkt mixer för cocktails och tenderar att fungera bra med whisky, som i tuppcocktailen. Rotöl är också ganska välsmakande vid uppvärmning och kan användas i varma drycker som den glöggade kryddkörsbärstansen.

Rengöring av kolsyremaskiner

Låt dig inte tänka att dina läskflaskor inte behöver rengöras eftersom du bara har lagt vatten i dem. Med tiden kan plasten bli dimmig, så det är viktigt att du rengör din Soda Maker korrekt. Tyvärr är diskmaskinen inte riktigt ett alternativ, och på grund av den lilla entrén längst upp på flaskorna kan de vara utmanande att få en rengöringsborste inuti.

Så hur rengör du dem? Tja, först och främst, hänvisa alltid till din tillverkarhandbok som innehåller de specifika instruktioner du behöver följa för din modell. Var noga med att kontrollera datumet för dina flaskor också. De flesta är särskilt utformade för att hålla i tre år och bör vara tydligt märkta med deras användning efter datum så kontrollera och byt ut dina flaskor vid behov.

Om du precis har kolsyrat vatten och använder din maskin ganska mycket dagligen rekommenderas det att du rengör dina flaskor varje dag eller så. För att göra detta, fyll behållaren från kranen till cirka 25% kapacitet, tryck locket på den och skaka den kraftigt. Skölj och upprepa denna process och använd bara varmt kranvatten. Om du föredrar att tvätta disken i diskmaskinen och hellre slänga din sodamaskin i den, bör du kontrollera om sodamaskinen är diskmaskinsskyddad. Du kan behöva tvätta flaskorna och kolsyremaskinen med varmt vatten och en mild tvål om inte.

Rengöring av smaker och färgämnen

Om du har använt smaker som har färgämnen, kommer du att märka att en sandig sandliknande rest börjar byggas upp från sockerpartiklarna etc. Du kan ha tur och hitta en lämplig långhanterad borste i din lokala närbutik. Om så är fallet, använd bara en liten mängd flytande diskmedel och ge dina flaskor en god rengöring. Annars sprutar du en god mängd flytande tvål i dina cylindrar, fyll som tidigare till cirka 25% med varmt vatten och skaka kraftigt för att lossa resterna. Upprepa igen så många gånger som behövs för att säkerställa en grundlig rengöring.

Din sodamaskin i sig bör inte ta mycket rengöring eller underhåll, eftersom det verkligen bara är den borttagbara delen med resten av mekaniken dold. Om du har, lämnade den dock ut i en dammig miljö eller förvarades där det sannolikt blir lite smutsigt, fortsätt bara och torka av enheten med fuktiga kläder innan du använder den igen.

Kolsyremaskiner och miljön

Det är inte det enda argumentet för att skapa din egen pop. Det är miljöansvarigt och minskar antalet burkar och flaskor du måste återvinna (och förhindrar exponering för potentiellt giftiga kemikalier i läskflaskor av plast). Det sparar din familj pengar, eftersom det är mycket billigare att köpa ingredienser än att lägga ut 100 kr eller 250 kr för en läsk varje gång du går till affären.

Det låter dig styra mängden kolsyrat i din läsk, låter dig skapa en nästan oändlig mängd olika smaker och ger familjen en rolig aktivitet att njuta av tillsammans. Naturligtvis kan de som fortfarande föredrar god gammaldags koks eller Pepsi göra motsvarande hemma samtidigt som de sparar pengar under processen. De flesta kolsyremaskiner är inte så dyra och de behöver bara några få förnödenheter: koldioxid- eller gasbehållare för bubbel, speciella återanvändbara flaskor för att hålla soda och förpackade eller hemlagade smakämnen.

Maskinerna är lätta att använda och du kan till och med tippa med dem så att de springer av för billiga CO2-tankar som de som används för paintball. Som du kommer att se i våra bästa läskrecensioner är de flesta enheter små och snygga så att de kan passa nästan var som helst och användas när du blir törstig.

Det finns några produktkategorier som domineras av en eller två tillverkare, och detta är en. SodaStream är långt ifrån ledande inom branschen, så du ser en av deras kolsyremaskiner i våra listor plus en annan som de har samarbetat om.

Spara pengar med en kolsyremaskin

Som nämnts i inledningen spenderar folk mycket pengar på kolsyrade drycker genom att köpa kolsyrade drycker. Där vi bor har vi sett kolsyrat vatten i butik så lågt som 10 kr / L och på ungefär 12 kr / L. Jämförbart kostar påfyllningar med en SodaStream-läskproducent 2 kr / L, vilket innebär att om en familj på 4 konsumerar 2 liter kolsyrat vatten som min, skulle du spara 1 800 kr efter ett års användning.

Även med kostnaden för att köpa en SodaStream-maskin skulle du fortfarande spara över 900 kr efter det första året och efter 5 år skulle du spara 8 000 kr. Detta förutsätter naturligtvis att du köper kolsyrat vatten på butikens märke till det billigaste priset hela tiden. Mer realistiskt skulle du inte alltid kunna få det priset. Å andra sidan, om du köper med samma konsumtionsnivå, skulle du spara 6 000 kr efter det första året (inklusive sodaproducentens pris) och 35 000 kr efter 5 år. Det är praktiskt taget en semester bara för att byta till ett mer bekvämt och miljövänligt alternativ till ditt glittrande vatten på flaska.

Tyvärr är besparingarna inte så drastiska om du är van vid att köpa läsk som cola eller sprite. 2L-flaskor kan köpas för 10 kr till försäljning vilket ger oss en kostnad per liter på 5 kr. Tyvärr kommer SodaStream-smakblandningarna till ungefär 5 kr / L. I kombination med kostnaden för att göra kolsyrat vatten blir det 7 kr / L så att du inte sparar pengar på det sättet.

Varför du bör äga en kolsyremaskin

Att ha en kolsyremaskin hemma ökar bekvämligheten. Du behöver inte rusa ut varje gång för att få en läsk. Det är också miljövänligt. Detta beror på att du kan återanvända kapslarna. Du kommer att bli förvånad över att veta att en 60-liters koldioxidflaska kan hjälpa till att minska produktionen av nästan 3000 plastburkar och spara dem från att kastas i haven. En stor anledning att köpa den! Slutligen vet du vad som händer i din dryck. Så du kan anpassa din dryck och begränsa konsumtionen av socker i den.

Att välja att använda en kolsyremaskin för kolsyrade drycker hemma har ett antal fördelar:

 • Soda-tillverkare är mycket bättre för miljön jämfört med att köpa läsk i plastflaskor från butiken.
 • Kolsyrat vatten kan lindra magont, lindra förstoppning, bättre återfukta kroppen och förbättra matsmältningen
 • Njut av kolsyrade drycker utan tillsatta kalorier och socker
 • Viktminskning blir lättare eftersom kolsyrat vatten med din sodamaskin gör att du känner dig fylligare
 • Kolsyrat vatten minskar dåliga kolesterolnivåer, blodsockernivåer och inflammatoriska markörer för hjärtsjukdomar
 • Otrolig mängd olika smaker hemma med sirap eller smakpaket som kan blandas i kolsyrat vatten för hälsosammare läsk.
 • Justera kolsyranivåerna i dina klassiska kolsyrade drycker
 • Minska kemikalierna du dricker jämfört med klassiska läsk

Varför är hemgjord läsk bättre för en?

Med kontrollen över att kunna göra dina egna läskedrycker vet du exakt vad som går med i din dryck. Du kan få den läckra smaken och bruset av en läsk utan allt extra socker och kalorier som följer med det när du köper det i en burk eller flaska. Din hälsa är alltid ett stort plus.

Vanliga frågor om kolsyremaskiner

Hur väljer jag en kolsyremaskin?

Du kan välja mellan en handhållen läsk eller en kolsyremaskin. Om du har ett litet diskutrymme kan det vara rätt val att köpa en handhållen kolsyremaskin. Men om det finns fem av er som dricker läsk minst två gånger om dagen, är en bänkskivanställning ett bättre alternativ eftersom det kan göra mer läsk på kortare tid. Eftersom CO2 är ett förbrukningsvaror måste du fylla på det om du använder en handhållen kolsyremaskin. Hitta en kolsyremaskin som har närmaste tillgängliga säljare och ger dig mest värde.

Handhållna kolsyremaskiner gör sodavatten mycket längre än bänkskivor för sodavatten eftersom de har mer makt över det. Bänkskivtillverkare kan också göra mer sodavatten på en gång jämfört med handhållna kolsyremaskiner. Olika märken tar lite olika tid för att göra en enda sats också.

Det finns kolsyremaskiner på marknaden nu som kan kolsyra andra drycker än vatten. Om du gillar att kolsyra nästan vad som helst, leta efter den här typen. De är lite dyrare än den vanliga sodaproducenten men är värda det.

Om du har ett litet diskutrymme, hitta något som är snyggt men funktionellt. Designen innebär också enkel rengöring. Att ta isär en kolsyremaskin för att rengöra kan vara svårt, men en väldesignad kolsyremaskin kan enkelt tvättas.

Är kolsyremaskiner värda att köpa?

Kostnad per liter, det är inte så stor skillnad mellan hemgjort sodavatten jämfört med kommersiellt flaskvatten. Beroende på märke kan det antingen vara något dyrare att göra sodavatten. Emellertid hjälper kolsyremaskiner till att minska antalet plastflaskor som hamnar till sjöss, vilket hjälper till att rädda miljön. Men om du köper dricksvatten i flaskan, kan samma flaskor ha samma öde som syraflaskan, vilket minskar koldioxidavtrycket. I slutändan kvarstår svaret på frågan till konsumenten.

Gör kolsyrat vatten dig fet?

Det finns inga bevis för att kolsyror och att vara gasiga är relaterade. Men konstgjorda sötningsmedel som finns i läskvatten eller kalorifattig läsk kan göra dig gasig. Antag att du gillar att dricka direkt från flaskan eller genom ett sugrör. I så fall kanske du slingrar gaser tillsammans med din dryck, vilket resulterar i en uppblåst känsla och så småningom får dig att känna dig gasig.

Det här är inte en enkel fråga att svara på. Å ena sidan visar man att kolsyratillskott i vatten förbättrar hydratisering hos dem som dricker det jämfört med vanligt vatten. Det finns dock ett par andra hälsoproblem relaterade till kolsyrade drycker inklusive kolsyrat vatten. Den tillsatta sötman är mer tillfredsställande och tenderar att leda till mindre återhydrering efter träning, vilket kan vara skadligt för dina njurar.

Kolsyrade drycker är också kopplade till andra livsstilsfrågor, inklusive högt blodtryck och diabetes, bland andra njurproblem. Om du lägger till sötningsmedel i ditt kolsyrade vatten är dessa sjukdomar mer troliga, men vanligt kolsyrat vatten är mycket mindre farligt.

Är det billigare att göra ditt eget kolsyrade vatten?

Tillverkare av karbonatorer hävdar att det är billigare att göra ditt kolsyrat vatten än att dricka butiksköpta, särskilt om du använder ditt kranvatten.

Är kolsyrat vatten dåligt för mina njurar?

Hela poängen med att tillsätta kolsyrning till vatten är att göra det mer lockande. Studier visar att barn som dricker kolsyrat vatten är bättre hydratiserade än de som dricker vanligt vatten. Den extra sötman plus kolsyran gör dig också mer mättad. Av denna anledning visade forskning också att människor som dricker kolsyrat vatten är mindre benägna att återhydrera efter träning. Detta kan potentiellt skada dina njurar och behöva spola ut gifterna från kroppen utan hjälp av ordentlig hydrering.

Å andra sidan visar forskning starka bevis som kopplar kolsyrade drycker med njurproblem och andra livsstilssjukdomar som diabetes och högt blodtryck. Medan coladrycker är den skyldigare parten, är kolsyrat vatten med konstgjorda sötningsmedel inte helt klart

Forskningen är delad i denna fråga, även om vissa hävdar att artificiella sötningsmedel kan förvärra diabetes och i slutändan skada njurarna. Men utan några försvårande problem bör vissa konstgjorda sötningsmedel vara tillräckligt säkra.

Kan barn dricka kolsyrat vatten?

Ja, barnen kan dricka kolsyrat vatten. Några studier visar att barn som dricker kolsyrat vatten är mer benägna att hålla sig hydratiserade än de som inte gör det. Nackdelen är dock att kolsyrat vatten kan ersätta andra hälsosamma drycker som mjölk och naturlig fruktjuice

Kolsyringen kan också orsaka uppblåsthet, vilket resulterar i trög och obekväm rörelse hos barnen. Så när det gäller barn, särskilt yngre barn, där vanor är mest sannolika att bildas, bör det vara en fråga som bör tas på ett klokt sätt att låta dem dricka kolsyrat vatten. Mönster som ingår i ungdomar kan leda till livsförändrande beslut i framtiden.

Varför bör jag köpa en kolsyremaskin?

Om du är en läskfreak och är trött på att springa till butiken för att få flaskor och burkar kolsyrade drycker varje dag, är det en idealisk sak att ta hem en kolsyremaskin. Några skäl till varför en kolsyremaskin är ett bra val är:

Bekvämlighet

Soda maker kan förvandla vanligt kranvatten till god läsk mycket lätt. Du kan ha läsk klar direkt när du vill utan att behöva gå till butiken. Sodatillverkare behöver inte el för att driva dem. De innehåller inte batterier, så det finns inget krångel med att byta batterier. De har lågt underhåll och behöver knappast rengöras.

Påverkan på miljön

Att köpa läsk från butiken producerar mycket avfall i form av PET-flaskor och burkar. En läsktillverkare kan drastiskt minska plastavfallet och bidra positivt till miljön.

Kostnadsfördel

Att köpa läsk dagligen kan vara dyrt. Du kan spara den långsiktiga kostnaden genom att investera i en läsktillverkare. Även om du slutar betala i förskott för att köpa maskinen, kommer den långsiktiga avkastningen på investeringen att mer än kompensera för kostnaden för Du kan få 12 liter läsk från en enda flaska läskblandning, vilket i sin tur uppgår till 33 burkar kolsyrat vatten. Därför kan du spara mycket på att köpa läskburkar och flaskor.

Kreativitet

En läskproducent kan tillgodose din kreativa sida genom att låta dig experimentera med sirap, juice och cocktails av olika smaker. Du kan behandla din familj med en ny smak varje dag och göra dina lata eftermiddagar roligare och mer spännande.

Hälsofördelar

Högkvalitativa sodamixar innehåller i allmänhet majssirap med hög fruktos och innehåller inte aspartam, vilket innebär att hemgjord soda har mindre kolhydrat och mindre kalorier. Det är hälsosammare än butiksköpt läsk.  Det här är inte en enkel fråga att svara på. Å ena sidan har tillsats av karbonat i vatten visat sig förbättra hydrering hos människor som dricker det jämfört med vanligt vatten. Det finns dock ett antal andra hälsoproblem i samband med kolsyrade drycker inklusive kolsyrat vatten.

Den extra sötma gör dig mer nöjd och tenderar att leda till mindre återhydrering efter träning, vilket kan vara skadligt för dina njurar. Kolsyrade drycker har också kopplats till andra livsstilsproblem, inklusive högt blodtryck och diabetes, bland andra njurproblem. Om du lägger till sötningsmedel i kolsyrat vatten är det mer sannolikt att dessa sjukdomar förekommer, men vanligt kolsyrat vatten är mycket mindre farligt.

För dem som spårar sin vikt är hydrering nyckeln. Kolsyrat vatten ger riktig hydrering, och det är ett mycket bättre alternativ än att dricka vanlig läsk eller till och med en diet soda, som inte ger den nödvändiga mängden vatten.

Räknas kolsyrat vatten som vatten?

Kolsyrat vatten hjälper dig att få lika mycket vatten som vanligt vatten. Därför bidrar det till ditt dagliga vattenintag. I själva verket kan dess lyster till och med förbättra den hydratiserande effekten för vissa människor. Du bör dock välja kolsyrade drycker utan tillsatt socker eller andra sötningsmedel.

Utrymme besparing

Soda-tillverkare har de mest eleganta och snygga designen som kan passa perfekt i vilket kök som helst. De tar mycket lite diskutrymme. Dessutom kan du spara mycket utrymme genom att inte behöva förvara de använda läskburkarna och flaskorna butiksköpta. läsk eller gå igenom den extra uppgiften att avyttra läskburkar eller flaskor då och då.

Hur ser tillgängligheten av patroner ut?

När du investerar i en maskin skulle du självklart vilja använda den under längre tid. Därför kan du behöva kontrollera om det är lätt att få påfyllningspatroner när du köper en sodaproducent. Vissa kolsyremaskiner använder standardpatroner som är fritt tillgängliga medan andra brukar använda specialpatroner som kanske inte är vanligt tillgängliga. Det är bättre att kontrollera kompatibiliteten hos allmänt tillgängliga patroner så att du kan använda din kolsyremaskin oftare och för att få ut det mesta.

Hur länge håller en CO2-cylinder?

Den exakta tid som en cylinder kommer att räcka beror på hur ofta du använder den. De flesta kolsyremaskinerna på denna lista arbetar med en 60-liters CO2-cylinder, som har tillräckligt med gas för att kolsyra 60 liter. Om du kolsyrar en liter vatten varje dag, ska din cylinder ta cirka 60 dagar eller två månader.

Hur vet du när din cylinder är slut på kolsyra?

Du vet att det är dags att byta ut din CO2-cylinder när du märker att gasen som går in i ditt vatten verkar vara mindre kraftfull än vanligt eller sprutar. Om kolsyringsknappen (-erna) på din kolsyremaskin inte fungerar, verkar mindre kraftig eller gör ett ovanligt ljud, beror det förmodligen på att cylindern börjar ta slut.

Vad gör du med tomma CO2-cylindrar?

Cylindrar ska inte kastas och accepteras inte av återvinningsprogram för bostäder. De flesta läskföretag erbjuder ett cylinderutbytesprogram. Cylindrar kan returneras till vissa återförsäljare som säljer sodaproducenter för återvinning eller skickas tillbaka direkt till företaget.

SodaStream erbjuder rabatterade påfyllningscylindrar som en del av deras e-postutbytesprogram. Drinkmate erbjuder kontantrabatter för cylindrar som returneras till dem som kan användas för att köpa fler cylindrar. Detaljerna för dessa utbytesprogram finns på företagens webbplatser.

Vad är kolsyrad dricka?

Soda är en kolsyrad dryck som kan sötas och smaksättas med valfritt antal ingredienser. Dessa drycker inkluderar det relativt smakfria läskvattnet, klubbens läsk och tonicvattnet. I kategorin ingår även söta ingefäraöl och citrusdrycker, kryddiga ingefäraöl och cola.

Någon av dessa läsk kan avnjutas på egen hand eller de kan användas för att göra blandade drycker som innehåller eller inte innehåller alkohol. Soda är en viktig mixer att lagra i vilken bar som helst. Det är en viktig ingrediens för populära blandade drycker som rom och koks, gin och tonic, Shirley Temple, liksom otaliga andra.

Att förstå skillnaden mellan varje läskstil är värdefull. Detta gäller särskilt när du experimenterar med nya drycker eller letar efter en bra ersättare. Precis som olika spritmärken varierar från varandra, erbjuder varje läskmärke också en unik upplevelse. Till exempel kanske du tycker att en ginger ale är sötare eller en tonic är mer uppfriskande än de andra.

Är kolsyrningsstil viktigt?

Detta är kanske den mest avgörande faktorn att fundera över när du väljer den bästa läsktillverkaren. De flesta sodaproducenter använder idag koldioxidbehållare för att kolsyra vattnet. Detta är i huvudsak samma typ av gas som används i kommersiellt tillgänglig läsk. Det har dock säkerhetsrisk eftersom det kan orsaka skada om det inte används korrekt.

Sedan finns det elektriska kolsyremaskiner med laddare för att kolsyra drycken. I stället för CO2-kapslar använder dessa kolsyremaskiner interna motorer som innehåller en liten mängd koldioxid. Den främsta nackdelen med denna stil är att det finns en risk för att få felaktiga nivåer av kolsyror.

Vilka vätskor är godkända för användning?

Även om majoriteten av kolsyremaskinerna endast är avsedda för vatten, kan vissa också användas för vin, te, juice, alkoholhaltiga drycker och andra vätskor. Det är viktigt att du ser till att din läskberedare kan hantera andra vätsketyper innan du kolsyrar dem eftersom du kan skada eller bryta ner maskinen om den används i vätskor som inte stöder. Du kan till och med sätta dig i fara om du använder enheten felaktigt, så se till att du använder den med dess avsedda vätskor.

Hur fungerar en kolsyremaskin?

Den grundläggande skillnaden mellan normalt vatten och läsk är bara att när du gör läsk lägger du till eller snarare trycker på koldioxid i den. Detta lägger till en gnista i vattnet som ofta kallas “läsk” av oss. När du lägger till några smaker i det vanligt gnistrande vattnet kallas det ”läsk”.

Soda-tillverkare gör uppgiften att skjuta eller injicera koldioxidgas i det vanliga vattnet eller någon annan dryck och göra den kolsyrad. Tillsats av denna gas ger vatten en surrande gnistrande effekt.

Hur ekonomiskt är det att köpa en sodamaskin?

Tja, vi är inte ekonomer eller kostnadskonsulter för att vägleda dig på den jämviktspunkt som du ska nå för att motivera inköpskostnaden, men i allmänhet om du har för vana att ha fester varje helg, eller föredrar att drick bara kolsyrat vatten varje dag så vi tror att det är rätt att köpa en kolsyremaskinre. Ändå kanske några av er vill utvärdera kostnaden innan de köper den.

Vad är en Sodastream?

SodaStream är en fantastisk sammandragning som hjälper dig att göra hydratisering och dricksvatten mycket roligare. Speciellt om du har små barn i familjen – läsk är alltid en stor hit när du letar efter en dryck. Med SodaStream kan dina barn få det roliga och läsken, och du kan få sinnesro i att veta att du ger dina barn ett hälsosamt alternativ. SodaStream är ett prisvärt och hälsosamt sätt att tillaga läskedrycker i ditt eget hem.

Vilka funktioner bör jag tänka på innan jag köper en kolsyremaskin?

Innan du köper, även om du kanske redan vet, finns det några funktioner du borde överväga. Om du tittar på funktionerna i dina toppvalsprodukter kan du avgöra vilken som är bäst för dig. Från typ till kompatibilitet, från kolsyrenivåer till garanti, dessa funktioner kan göra hela skillnaden och ge dig bästa valuta för pengarna.

Bör jag välja elektrisk eller manuell kolsyremaskin?

När du väljer mellan elektrisk och manuell bör du prioritera bekvämlighet. Speciellt om du underhåller några gäster eller har många medlemmar i din familj som gillar läskedrycker, vill du kanske investera lite mer för det enklare, elektriska valet. Om det bara är du eller om du inte ska använda så ofta kan du komma undan med att få den manuella versionen av SodaStream.

Hur är kompatibiliteten med flaskor och kolsyremaskinen?

Speciellt eftersom du kommer att återvinna och ändra dessa strider varannan månad eller så, kommer det att vara det mest användbara beslutet att ta om du får en SodaStream som har överlägsen kompatibilitet med andra flaskor från olika företag. De flesta produkterna i denna guide är mycket kompatibla i dina lokala butiker.

Behöver jag byta flaskor och hur ofta?

Detta beror på två olika saker – flaskans storlek och fabrikat och hur ofta du gör kolsyrat drycker. När vi bara pratar om genomsnittet 30–130 liter kolsyrat vatten, låt oss ta en titt på genomsnittsnumren. Om du har fyra kolsyrade vattenfanatiker i ditt hem måste du byta ut en 30 liter karbonator var 3-4 veckor. Om du har den vanliga 60L-kolsyrflaskan kan du komma undan med att byta ut den var 6-8 veckor. Det här numret kan variera beroende på hur ofta det används.

Kan jag lägga juice i en kolsyremaskin?

Normalt, nej. Om du inte har en specialutgåva som vi inte känner till, är den enda typen av kolsyrad vätska som ska komma ut ur din kolsyremaskin just det – vatten. Även om du kan springa för en kolsyremaskin, som har droppsmak av lime och apelsin för att lägga till din dryck, tar du en enorm risk om du lägger något annat än vatten i den. Du kan skada kolsyremaskinen och helt enkelt göra en enorm röra! Även om de flesta av dessa produkter har en garanti, som kolsyremaskin med sin 2-åriga garanti, upphävs denna pengarna-tillbaka-garanti om du kolsyrar någon annan vätska än vatten. Du kan lägga till dropparna eller smaken men först efter att du har lagt vattnet genom den kolsyrade processen!

Kan jag åter-kolsyra en drink som har tappat kolsyran?

Denna fråga har också en hänvisning till den tidigare. Om du redan har lagt till smak i din brusande dryck (eftersom du har tillsatt smaken efter den brusande processen), kan du inte och bör inte lägga tillbaka den i kolsyrningsflaskan. Men om det bara är vanligt, drickande och kolsyrat vatten, kan du definitivt sätta in det igen för att åter kolsyra – så länge vattnet når vattenfyllningslinjen på kolsyrande flaskan.

Kan jag använda ett annat företags cylinder?

Vissa kolsyremaskiner kan fyllas med 80 000 olika återförsäljare. Allt beror dock på vilken typ av kolsyremaskin du äger. Om du behöver hjälp med detta på privat nivå bör du komma i kontakt med deras gnistrande supportteam. Men om du ska använda ett annat företags cylinder, bör du veta att garantin som hela produkten kommer med inte längre är giltig. Särskilt eftersom det är möjligt att ett annat företags cylinder kan skada kolsyrat vattenproducenten.

Är flaskorna återvinningsbara?

I de flesta fall – ja! Allt du behöver göra när det är tomt är att byta ut koldioxidcylindrarna och sedan ta bort den tomma och hålla den kvar för byte eller återvinning. Du kan antingen boka ett utbyte med SodaStream-varumärket eller så kan du byta ut din tomma cylinder i butiken. Den stora nyheten är att eftersom de är så miljövänliga och är ett varumärke som är stolta över det, är de flesta av kolsyremaskinerna förbrukningsvarupaket helt återvinningsbara. Allt du behöver göra är att vänta tills de är helt förbrukade – vilket kan ta ett tag eftersom kolsyrande flaskor kan återanvändas upp till tre år innan de behöver bytas ut. Det finns några modeller som kan användas under en livstid om de inte är spruckna eller skadade eftersom de är gjorda av glas. För att hjälpa dig att enkelt återvinna måste du placera plasten i återvinningskoden för PET, som är 1.

Vad är en kolsyremaskin?

Den som växte upp på 80-talet kommer utan tvekan att komma ihåg “bli yr med den kolsyrade” fångstfrasen och en Soda Maker handlar verkligen om det, gör dina drycker kolsyrade. Grovt sett finns det två kategorier kolsyremaskiner. Du kan köpa ett sodavatten eller en sodavatten. Soda-sifoner är ännu mer gamla skolor och trollar fram bilder av 70-talets cocktailpartier, allt långt strömmande hår, och klänningar och serverar vodka, lime och läsk! Det här är små enheter som sitter på toppen av en flaska och låter dig kolsyra vattnet som finns i flaskan. Relativt billiga alternativ och lätt att lagra

Det andra alternativet är en dedikerad sodamaskin som kan producera regelbundna och pålitliga mängder mat för alla typer av drycker. De har i allmänhet en kolsyrare fylld med CO2 för att ge de alla viktiga bubblorna. Snabb och enkel att använda men naturligtvis mer omfattande och mindre bärbar än en sifon. Om du regelbundet dricker kolsyrade drycker kommer en Soda Make troligen att vara din bästa investering.

I båda fallen injiceras CO2 i din dryck så att den förvandlas från vanligt vatten till kolsyrat vatten. Genom att lägga till olika smaker kan du skapa alla typer av underbara drycker inklusive ginger ale, lemonad, äpple eller persikadrycker samt att efterlikna smaken av klassiska kolsyrade drycker som en cola.

Hur använder jag en Soda Maker?

Hur du får ut det bästa av din Soda Maker beror på varumärke och modell du har köpt. Om du har en sifon behöver den en liten CO2-patron som ska sättas in i sifonen som sedan fästs på toppen av flaskan med vätska som du tänker kolsyra. Om du har en soda-apparat, kommer den att ha en kolsyrare, och du kommer vanligtvis att kunna justera den kolsyrningsnivå du också behöver.

Varumärket du köper kan ha sitt eget unika påfyllningssystem, men det finns gott om generiska sådana så kolla först dessa detaljer. Vissa märken, som befinner sig i den övre delen av marknaden för sodavatten, har egna patroner.

Återigen, beroende på modell och varumärke, har du köpt den antingen med ett snäpplås eller vridmekanism. Twist-on är mindre effektiv och lite knepigare att använda medan ett snäpplås trycker flaskan snabbt och enkelt på plats redo att kolsyra.

Vad är skillnaden mellan toniskt vatten och klubbsoda?

Även känt som kolsyrat vatten, sodavatten är där koldioxidgas under tryck löses upp. Ett bra exempel är en drink, som är smaksatt sodavatten. Tonic, som sodavatten, är också en kolsyrad läsk. Emellertid tillsätts en bitter alkaloid, kinin, för att förbättra smaken. På grund av denna tillsats har tonic vatten en mycket distinkt smak.

Den primära skillnaden mellan de två dryckerna är enkel; tonic vatten är ganska bittert och är känt för sin distinkta smak. Å andra sidan använder sodavatten trycksatt koldioxidgas. Dessutom innehåller tonic vatten också kalorier; medan tonic vatten kan vara hälsosammare än sodavatten, börjar sockret så småningom lägga på om du tenderar att blanda det med andra drycker som gin.

Å andra sidan ökar läsk bara hungerhormonet som kallas ghrelin. Om nivåerna av ghrelin ökar kommer du att känna dig hungrigare och konsumera mer mat, vilket leder till viktökning.

Blir bubbelvatten dåligt?

För det mesta anses drycker med lite bubbel vara ett uppfriskande alternativ till vardagligt dricksvatten, särskilt de som är av den bästa cocktailskakaren. Du kan dock bli orolig när du upptäcker att utgångsdatumet sedan länge har passerat.

Även om det finns några försiktighetsåtgärder som du måste följa, är det säkert att säga att de flesta kolsyrade drycker är bra att dricka efter utgångsdatumet. Till exempel ser du “bäst efter datum” stämplat på förpackningen av flaskor istället för ett fast utgångsdatum. Detta innebär att produkten kan konsumeras efter datumet; dock kan smakkvaliteten sjunka

Om du vill försäkra dig om att en kolsyrad dryck är säker att konsumera kan du hälla hela innehållet i ett glas. Då måste du titta närmare på det bubblande bruset och färgen på drycken. Om du märker någon ovanlig lukt, färg eller aktivitet är det säkrare att få en ny kolsyrad dryck.

Hur väljer jag den bästa sodamakaren?

Storlek

Storleken på sodamaskinen för hemmet kommer att avgöra lagring. De flesta av dessa apparater har snygg design som passar in i vilket kök som helst. Dessutom kommer du också att spara utrymme eftersom du inte behöver köpa separata burkar och flaskor kolsyrat vatten.

Vikt

Om du planerar att flytta kolsyratillverkaren runt måste du välja en som är lätt. Lätta flytande tillverkare är perfekta för människor som rör sig mycket som resenärer etc. Om apparaten kommer att vara bunden i ditt hem kan du välja en med något tyngre vikt och kapacitet.

Kapacitet

Kapaciteten för den bästa alkaliska vattenkannan beror på antalet personer som kommer att dricka kolsyrat vatten. Ju fler personer, desto större bör kapaciteten vara.

Kolsyrningsnivå

Inte alla produkter tillåter dig att justera kolsyranivån som passar dina önskemål. Det här är en funktion som du tycker är ganska användbar. De flesta av dessa enheter som innehåller den här funktionen har olika knappar som låter dig ställa in nivåerna.

Varaktighet

De flesta produkterna är antingen gjorda av metall eller plast. Följaktligen kan vissa apparater försvinna snabbare än andra. Även om en soda-tillverkare av metall är mycket mer långvarig och hållbar, tenderar de också att vara tunga. Å andra sidan är plastmaskiner lätta och är bäst för bärbar användning. Dessutom bildar de inte heller rost; men plastapparater är mer benägna att gå sönder.

Pris

När du köper något från marknaden, som den bästa bärbara istillverkaren, måste du se till att du får så mycket värde som möjligt av det. Du kommer att se många olika typer av produkter på marknaden idag. Förutom att välja en som är utrustad med alla nödvändiga funktioner, måste du också välja en som passar din budget. Försök att inte köpa en billig kolsyremaskin.

Hur kan jag rengöra en kolsyremaskin?

De flesta läsksystem består av två huvudkomponenter – flaskorna och maskinen. De flesta flaskor är diskmaskinssäkra. Detta avsnitt beskriver hur man rengör flaskor som inte är.

Först måste du skölja all läsk och rester ur flaskan med varmt vatten. Tillsätt lite diskmedel inuti, sedan varmt vatten och stäng tätningen. Skaka det kraftigt. När du ser bildandet av bubblor inuti flaskan, låt den sitta en stund. Efter detta, kasta lösningen och tillsätt färskt varmt vatten. Fortsätt göra detta tills flaskan är fri från tvål och / eller andra rester.

Nästa del handlar om rengöring av gnistrande vattenmaskiner. Tvärtom är dessa enheter mycket lättare att rengöra än flaskorna eftersom de inte blir smutsiga mycket. Du måste börja med att torka bort damm och rester med hjälp av en fuktig trasa. Även om det kanske inte är nödvändigt i de flesta fall kan du också använda en mild tvål. Rengör alla kanter och hörn på apparaten med trasan. Till sist, låt den torka naturligt eller använd en mild torktumlare.

Är kommersiell läsk är dålig för mig?

Det finns egentligen inget förnuftigt argument som kan göras till förmån för läsk (eller pop eller tonic beroende på var du växte upp) som vi får i snabbköpet, närbutiken eller varuautomaten. Mest kommersiell läsk är verkligen laddad med socker eller majssirap med hög fruktos, aspartam eller andra ohälsosamma sötningsmedel.

Det mesta är laddat med kolhydrater och kalorier, dåligt för kroppen och dåligt för tänderna (glöm inte att borsta med en elektrisk tandborste i toppen). Här är bara en statistik att tänka på: Experter säger att dricka en burk läsk per dag kan motsvara en viktökning på flera kilo per år.

Många drar till de samvetslösande dietmärkena utan kalorier och socker. Men de har fortfarande inget näringsvärde, och många av deras konstgjorda sötningsmedel har kopplats till potentiella cancerrisker. ”Naturliga” läskvarumärken sötas för det mesta bara med fruktjuice eller rörsocker istället för konstgjorda produkter. De kan vara något hälsosammare att dricka – men de är verkligen inte bra för dig.

Slipp kommersiell läsk och gör din egen

Det finns dock ett annat alternativ: drycker som produceras av kolsyremaskiner i hemmet. När du gör din egen läsk har du full kontroll över ingredienserna, så du kan använda recept som eliminerar alla de “dåliga” sötningsmedel och kemikalier som finns i de flesta kommersiella läsk.

Hemlagad läsk är det bästa sättet att minimera kalorier och kolhydrater samtidigt som du skapar en utsökt dryck speciellt utformad för dina egna smaklökar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top