Bästa kaffemaskinen 2022 – Köp den bästa kaffemaskinen för dig

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Breville Prima Latte II Kaffemaskin

Nespresso Citiz D112 Kaffemaskin

Siemens EQ6 PLUS S500 Kaffemaskin

Nespresso Pixie Kaffemaskin EN124

Klicka här för att se fler kaffemaskiner.

Bästa kaffemaskinen 2022

När du känner dig trött eller är sugen på något gott att dricka sitter en kopp kaffe nästan alltid perfekt. Beroende på vad du föredrar att dricka kan det dock vara jobbigt att välja rätt kaffemaskin. Vi vet alla att en äcklig eller helt enkelt felaktig gjord kopp kaffe kan förstöra hela din dag. Se därför till att den kaffemaskinen du köper verkligen får dig att uppskatta kaffet du dricker.

Men det är dock ganska svårt att köpa den bästa kaffemaskinen på nätet. Detta beror på att där finns så många olika viktiga saker som man ska tänka på. Något som gör köpet svårt är det faktumet att det finns en massa olika modeller som även finns i olika prisklasser. Det finns även affärer som tyvärr endast skriver om de positiva sakerna. De nämner alltså inte några nackdelar för att då säljer det så klart bättre. Men detta innebär även att man inte får en klar bild av hur bra kaffemaskinen faktiskt är. Man vill ju inte köpa en kaffemaskin som man inte tycker om. Om man inte är så insatt kan därför köpet bli ganska svårt.

Men det är därför som vi här på Köksproffset.se har gjort en köpguide för kaffemaskiner. Vi har nämligen genomfört vår egen kaffemaskin guide. Vi listar även de bästa kaffemaskinerna som man kan köpa just nu 2022. Det kan bli svårt att köpa en kaffemaskin eftersom där finns så mycket som man måste tänka på. Men genom att använda och läsa igenom vår köpguide så kommer det att bli betydligt enklare. Vi har sammansatt den här guiden genom att använda och pröva några olika kaffemaskiner. Vi har också läst igenom andra guider och kundrecensioner. Med hjälp av den här informationen har vi sedan gjort en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom vår köpguide så kan vi garantera att du enkelt kan köpa den bästa kaffemaskiner.

Se även >>> Den bästa vattenkokaren 2022

Köpguide för bästa kaffemaskinen 2022

Det är alltså ganska svårt att köpa den bästa kaffemaskinen på nätet. Det finns så mycket som man måste tänka på när man köper en kaffemaskin. Men det hela kommer att bli mycket enklare genom att följa vår köpguide. Det finns faktiskt några huvudsakliga faktorer som man måste tänka på. Det är så klart också viktigt att du väljer utifrån dina egna behov. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa kaffemaskinen 2022:

 • Funktionalitet
 • Storlek
 • Karaffstorlek
 • Karafftyp
 • Programmerbarhet
 • Val av styrka och temperatur
 • Automatisk avstängning
 • Filterkorg och pappersfilter
 • Tillbehör
 • Bryggtyp
 • Funktioner för droppkaffemaskiner
 • Val av styrka och temperatur

Funktionalitet

Styrka och smak: Om du och din familj har olika kaffepreferenser, leta efter en maskin som låter dig ändra bryggstyrkan beroende på om du vill ha en svagare eller en starkare kopp. Det finns också kaffemaskin som gör mycket mer än bara att brygga din vanliga kopp kaffe. De piskar upp allt från te till varm choklad till en fin cappuccino.

Värme: Nästan alla kaffemaskiner har värmeplattor som karaffen sitter på. Men om du gillar att smutta på kaffe under några timmar kan det leda till en bränd och bitter smak att låta det sitta på värmeplattan. Istället vill du ha en kaffemaskin som också har temperaturkontrollinställningar som du kan justera hela dagen eller en isolerad rostfri karaff för att hålla kaffet varmare längre.

Ytterligare funktioner: Vissa kaffemaskiner har ett automatiskt programmeringsalternativ som låter dig ställa in kaffemaskinen kvällen innan att börja på morgonen medan andra har en automatisk avstängningsfunktion som stänger av maskinen efter en viss tid. Du kan också köpa en kaffemaskin som har ett inbyggt vattenfiltreringssystem som renar vattnet åt dig. Det är perfekt om du bor i ett område som inte har vatten av högsta kvalitet.

Storlek

Tänk också på ditt diskutrymme. Mät den plats där du ställer in din kaffemaskin (inklusive höjden om den går under skåpen) innan du handlar. Vi älskar den här kompakta kaffemaskinen för mindre utrymmen. Detta kan vara väldigt viktigt att tänka på om du har ett väldigt litet kök eller helt enkelt vill att din kaffemaskin ska ta mindre plats. Slutsatsen man kan dra av detta är att mäta sin plats och veta hur viktig storleken på sin kaffemaskin är har stor betydelse. Att använda en tumstock eller måttband till att mäta platsen till din kaffemaskin.

Karaffstorlek

De flesta gör 8–12 koppar per karaff, men många kommersiella maskiner hanterar flera krukor. Om du inte är en hård kaffedrickare, eller om det bara är ni två, kan en maskin med fyra koppar vara precis rätt storlek. Ha med detta i ditt övervägande när du väljer karaff och inhandlar koppar till ditt kaffe. Som sagt så behövs ofta inte så många koppar som ges i exempeln så länge du inte dricker väldigt stora mängder kaffe från din kaffemaskin.

Karafftyp

Glaskaraffer är vanliga, men en tålig termisk karaff håller ditt kaffe varmare kortare, även om du väljer att sätta karaffen på frukostbordet på morgonen. Detta är väldigt viktigt då du absolut inte vill att ditt kaffe ska kallna. Speciellt inte om du är på morgonhumör och är lättirriterad. Välj därför rätt typ av karaff och fundera på vilken du ska köpa med varsamhet och eftertanke på hur det kommer spela en roll i ditt dagliga kaffedrickande.

Programmerbarhet

Ställ in ditt kaffe för att brygga innan du lägger dig och vakna upp till den fräscha doften av att brygga kaffe nästa morgon. Detta är en funktion som kan vara väldigt trevligt då en doft av färskt kaffe när man vaknar kan göra hela dagen bättre. Du kan även ställa in vilken typ av kaffe din kaffemaskin ska göra till dig när du vaknar. På detta sätt kan du ha användning av denna funktion oavsett om du föredrar starkt, milt eller kaffe med mjölk.

Val av styrka och temperatur

Kontrollera både vattentemperaturen och den tid det tar att mätta marken och skapa en starkare eller subtilare smak. Den här delen är väldigt viktig då du vill att ditt kaffes temperatur, smak och styrka ska matcha vad du föredrar. Detta gör det möjligt att välja allt från kaffe med väldigt mild smak till väldigt starkt kaffe. Perfekt om man har en kompis som föredrar en annan styrka på sitt kaffe.

Automatisk avstängning

En nödvändig säkerhetsfunktion som finns på de flesta maskiner är automatisk avstängning. Detta är extremt viktigt av många olika anledningar. Till att börja med så slipper du risken att det skulle bli t.ex en kortslutning eller en brand av att din kaffemaskin står igång. Har du barn och familj är detta ofta extra viktigt då tryggheten står högt i fokus. Med denna trygghet kan du också känna att du utnyttjar din kaffemaskins potential till max.

Filterkorg och pappersfilter

Maskiner med inbyggda filterkorgar eliminerar kostnaden och slöseriet med pappersfilter men kräver mer tid att rengöra och kan tillåta att finmalt kaffe sipprar in i din färdiga kopp. Detta är viktigt att tänka på då man inte vill slösa på naturens resurser så som papper i onödan. Därför kan du känna dig stolt och nöjd när du undviker detta samtidigt som det ger din vardag och kaffedrickande högre komfort.

Tillbehör

Även om kaffemaskiner vanligtvis inte har mycket tillbehör, är det några saker du kanske vill överväga. En kaffeskopa hjälper dig att mäta rätt mängd kaffe till antalet koppar du brygger. Ett permanent filter i en maskin eliminerar behovet av pappersfilter som kan vara svårt att hålla i lager. Vissa maskiner kommer med detta men du kan köpa dem separat om du väljer. Och om du vill ha det färskaste kaffet är det alltid klokt att mala dina egna bönor hemma, så om din maskin inte har en kvarn kanske du vill investera i din egen kaffekvarn.

Bryggtyp

De mest populära typerna av kaffemaskiner är automatiska dropp-, malnings- och brygg- och kapselmodeller – men det finns även specialkaffemaskiner som franska pressar, häll-övers och Moka-krukor. (Här är vår guide till fördelar och nackdelar med var och en.)

Även om det verkar finnas oändliga nyanser i varje bryggalternativ, är den verkliga frågan du bör ställa dig själv: hur tålmodig är du? Det här kan verka som en personlig fråga, men tålamod betyder verkligen när det gäller ditt kaffespel. Automatiska modeller är bäst för de av oss som helt enkelt inte kan vänta med att få vår morgonfix. För kaffeintresserade som värdesätter smak över bekvämlighet kan en fransk press eller en Chemex häll-över-modell vara mer din hastighet.

För att få det bästa kaffet, prova att mala bönorna precis innan du brygger dem. Slip- och bryggmaskiner, som den här Cuisinart-modellen, ger den extra bekvämligheten att ha en inbyggd kvarn. Det betyder mindre skräp för dina bänkskivor. hurra!

Funktioner hos droppkaffemaskiner

Multifunktion. Perfekt för människor som gillar alla typer av varma drycker i olika storlekar, dessa maskiner kan ge ut en kopp varmvatten till ditt te eller en ny kopp kaffe direkt i din kaffekopp eller resmugg.

Val av styrka och temperatur

Välj din kaffestyrka medan du använder samma mängd kaffe. Dessa maskiner kan kontrollera både vattentemperaturen och tiden det tar att mätta marken, vilket skapar en starkare smak. Experter rekommenderar varmvattentemperaturer mellan 90 ° – 95 ° C.

Lista över de bästa kaffemaskinerna 2022

 • Bästa kaffemaskinen:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Olika typer av kaffemaskiner

Espresso / Cappuccino kaffemaskiner

Om du vill ta din kaffebryggning till nästa nivå, kommer dessa att vara ett mycket bra val för dig. Med pälsmaskinerna är en stor nackdel att du är begränsad till de typer av kaffepinnar som tillverkats av maskinen. Nu, även om de ger ett anständigt utbud av skida, är de fortfarande begränsade till de mest populära kaffedryckerna.  Med denna maskintyp kan du köpa förmalt kaffe och göra vilken typ av kaffe du vill. Med kapsel-stilmaskiner sitter du fast med det enda märket kaffe.

Ett annat alternativ med denna typ av maskin är att du också kan köpa färska hela kaffebönor, använda en kvarn och sedan lägga till dem i din maskin. Detta öppnar verkligen upp hela sortimentet av alla kaffedryckstyper som finns tillgängliga. Ännu viktigare, men det gör att du kan prova de många typerna av kaffebönor. Dessa kostar i genomsnitt cirka 750 kr – 1 500 kr och de mer avancerade kostar 4 000 kr – 5 000 kr.

Dessa är de mest populära hushållsmaskinerna att köpa på flera marknader. Slutsatsen med denna typ är att de gör den viktiga “espresso”. Det är grunden för vilken kopp kaffe som helst. Med den grunden har många av dessa maskiner också en mjölkångare som gör att du kan göra ett helt utbud av klassiska kaffedrycker.

Viktigaste fördelarna

 • Kan göra ett bredare utbud av kaffetyper som latte, cappuccino etc.
 • Använder malet kaffe som har många olika val
 • Kan användas för att använda förmalda bönor, för att köpa hela bönor och sedan slipa dem själv
 • Bra för att tillverka många märken och kaffe
 • Snabbt högkvalitativt och konsekvent kaffe
 • Billigare att köpa malt kaffe än att köpa skida

Nackdelar

 • De är dyrare än kapsel- / kapselmaskinerna
 • De behöver mer rengöring än kapsel-maskinerna
 • Du måste lära dig att använda dem

Dessa kan också beskrivas som din kaffemaskin. Det finns lite inlärningskurva när du först börjar använda dessa. Den goda nyheten är att det inte tar lång tid, och efter några användningsområden kommer du enkelt att bemästra dessa. Skönheten i dessa är att du verkligen kan göra vilken typ av kaffe du vill.

Kallbrygg-kaffemaskin

Kallbryggning är en annan kategori av kaffebryggning eftersom den använder kallt vatten, och ibland till och med isvatten, för att extrahera smak från jordbönorna. De flesta av dessa kräver en lång stektid, upp till 24 timmar, för att producera kallbryggt kaffe. När du använder mindre kaffe och mer vatten kan kalla kaffemaskin producera kaffe som är klart att dricka som det är, antingen kallt eller uppvärmt.

Eller du kan använda mer kaffe för att skapa ett koncentrat som kan tillsättas till varmt vatten eller hällas över is. Fördelen med kallbryggt kaffe är att det är mindre surt och smakar mindre bittert än konventionellt bryggt kaffe. Nackdelen med kallbryggning är den långa brotttiden. Du måste planera i god tid före ditt kaffe. Du kan dock brygga den i tillräckligt stora mängder för att kyla den för att användas under flera dagar till två veckor beroende på styrkan.

 

Färskpressning av bönor

Dessa är i motsatta änden av skalan till kapsel-maskinerna. Dessa är alla sjungande och alla dansande kaffemaskiner. De enda som skulle överväga att köpa dessa är den sanna kaffebuffaren eller finsmakaren. Det här är maskiner som fungerar genom att placera färska kaffebönor i maskinens ovansida (behållaren) och sedan får kaffe av högsta kvalitet ut längst ner.

Huvudskillnaden mellan denna typ och den ovan är att de kommer med en inbyggd kaffebönakvarn. Genom att ha det kan du hälla bönor i maskinen. Maskinen maler sedan dessa till en tjocklek som du väljer och sedan bryggs färskt kaffe. Dessa är dyra med en genomsnittlig kostnad på cirka 3 000 – 4 000 kr och uppåt på 10 000 kr i exklusiva modeller.

Viktigaste fördelarna

 • Gjord med kaffekännaren i åtanke
 • Packad med funktioner och program
 • Självrengöring och avkalkning
 • Obegränsat med kaffetyper och smaker
 • Rolls Royce från kaffemaskinvärlden

Nackdelar

 • Du måste lära dig att använda dessa eftersom de är funktionsförpackade
 • Det tar tid att hitta din perfekta brygga
 • Väldigt dyr

Om du är som vi och älskar ditt kaffe, så borde det vara ditt val. Dessa är för oss den ultimata kaffemaskinen. De är också perfekta om du har en stor krets av familj och vänner, och de dricker alla kaffe. Dessa är riktigt bra för att göra stora mängder kaffe. De är också bra på att göra kaffe av hög kvalitet.  Alla dessa maskiner kommer också med någon form av mjölkvärmare och skum som är viktigt för att tillverka både lattes och cappuccino.

Singelkopp kaffemaskiner

Enstaka kaffemaskiner har sent blivit mycket populära. Tanken bakom dessa är ganska enkel. Istället för att köpa en kaffe på väg till jobbet kan du äga en av dessa maskiner som snabbt gör en enda kopp kvalitetskaffe.

Du kan snabbt brygga det på morgonen och sedan lägga det i en bärbar hållare och dricka på väg till jobbet. Dessa typer av maskiner finns i en rad olika stilar, allt från en grundläggande Aeropress-stil och hela vägen till en genomtänkt espressomaskin. Dessa är mycket populära i USA och Kanada men inte så populära i Europa. I vissa länder tenderar människor att använda en av kapselstillverkarna och sedan bara hälla den i en resekaffe.

Filter kaffemaskiner

Vissa människor föredrar helt enkelt smaken av filtrerat kaffe. Dessa typer av maskiner kommer bara att göra filtrerat kaffe. Köp inte dessa om du letar efter kaffe i espressostil. Det här är den klassiska kaffemaskinen. Bryggningsmetoden är att droppa vatten genom malda bönor i en uppvärmd kanna under maskinen. Dessa är idealiska för dem som underhåller och vill göra en karaff kaffe för ett antal människor.

I stället för att behöva göra individuella koppar för varje person kan du göra en kanna filterkaffe och sedan helt enkelt servera. Den goda nyheten är att dessa är relativt billiga att köpa och kostar cirka 300 – 500 kr.

Viktigaste fördelarna

 • Bra för människor som gillar att underhålla och vill ha en enkel kaffelösning
 • Detta är en klassisk bryggningsmetod
 • Praktiskt och bekvämt

Nackdelar

 • Gör bara svart filterkaffe så ingen espresso, latte eller cappuccino
 • De behöver filter
 • De tar tid att rengöra

Dessa är för kaffeälskare som gillar den starkare typen av det vi beskriver som hotellkaffe. Filterkaffe är inte allas val, men personligen gillar vi det mycket. Vi gillar också det faktum att du kan göra en kruka med kaffe och sedan fylla på din kopp eller mugg när du vill. Det är också värt att notera att du kan köpa kaffebönor för bönor till koppfilter. Som namnet antyder är det här maskiner där du häller bönorna i en behållare, där de males och sedan görs kaffet. Dessa blir dyrare än en vanlig filtermaskin.

Vakuum kaffemaskiner

Dessa är nu en av de mest populära kaffebryggarna. De har faktiskt funnits ett tag, men nyligen verkar de ha tagit fart. Dessa är ett unikt sätt att göra kaffe. Det är vi måste säga också en mycket ovanlig metod, och en som är spännande att titta på.

Som du kan se på bilden till höger ser det lite ut som en äggklockform. Det finns i huvudsak en skål på botten och en på toppen. När vattnet värms upp dras det upp med hjälp av ett vakuum och det översvämmar kaffekornen. Dessa är inte för dyra att köpa, men de kräver lite övning för att få det rätt. Dessa har verkligen nyhetsfaktorn. De är ett utmärkt val om du gillar att underhålla eftersom det verkligen är fascinerande att titta på denna tillverkare i aktion. De gör också gott kaffe och faller under typ av bryggning.

Kaffepress

Detta är fortfarande en tillräckligt solid säljare på den flera marknader. Det brukade vara väldigt populärt men det har minskat i takt med att billigare kaffemaskiner blev tillgängliga på marknaden.

Denna tillverkare arbetar på samma princip som en filterkaffemaskin. Malningen som används är en medium slipning och sedan hälls varmt vatten över bönorna.  En kolv används sedan för att kasta grunderna i det varma vattnet och dras sedan upp igen och kaffet kan sedan hällas. Detta ger starkt kaffe med en distinkt filtrerad smak. Dessa kostar allt mellan 150 kr – 350 kr så överkomligt för de flesta köpare.

Viktigaste fördelarna

 • Dessa är överkomliga
 • De är väldigt enkla att använda
 • De finns i olika storlekar så bra för bara en person eller för en familj

Nackdelar

 • Mycket begränsad eftersom de bara gör en typ av kaffe
 • Tillverkaren är tillverkad av glas så att den lätt går sönder
 • De är lite röriga att rengöra efteråt

Filtreringsmaskin

Ett annat klassiskt sätt att göra kaffe. Många köpare älskar fortfarande den här metoden att göra kaffe. Det gör en riktigt stark brygga och perkolatorn hjälper den att hålla sig varm.

Denna typ av tillverkare ansluts till elnätet och en medelhård slipning används. Vatten hälls in och värms sedan upp och ger ett underbart surrande ljud. Aromen som dessa skapar första på morgonen är helt enkelt underbar. Du kan nu köpa trådlösa versioner av dessa. Dessa kostar cirka 250 kr – 600 kr beroende på märke och modell för den faktiska filtreringsmaskin. Dessa finns också i olika storlekar.

Viktigaste fördelarna

 • Gör gott starkt kaffe
 • Tuff och hållbar
 • Mycket lätt att använda men behöver lite experimentera med för att hitta din egen föredragna styrka

Nackdelar

 • Gör bara den här typen av kaffe
 • Ursprungligen dyrt att köpa

Icke-elektriska maskiner

Medan elektriska kaffemaskiner erbjuder bekvämlighet, tenderar de också att ta upp permanent bänkskiva. Icke-elektriska bryggerier, inklusive fransk press, häll-över och espressokrukor med spishäll, har ett mycket mindre fotavtryck vid användning och kan förvaras i ett skåp när de inte behövs. Häll-över och franska pressmaskiner kräver varmt vatten, så du måste koka det i en separat kastrull på en smeg spis eller ha en elektrisk vattenkokare som står vid med varmt vatten, medan spishällens espressokrukor kokar och brygger direkt i potten. Även om alla dessa är enkla att använda, kräver de också din uppmärksamhet för att göra kaffet ordentligt, så att du inte vaknar upp till redan bryggt kaffe. Men många kaffeälskare föredrar smaken av fransk presskaffe framför elektriska droppar.

Elektriska droppkaffemaskiner

Droppkaffemaskiner är enkla att använda och låter dig välja dina egna bönor, oavsett om du föredrar att mala dina egna eller köpa förmalt. Du kan brygga vanligt, smaksatt eller koffeinfritt kaffe eller blanda din egen favoritblandning, och du kan lägga till fler eller färre skäl för att justera bryggans styrka. Medan många droppkaffemaskiner är enkla enheter med bara en av / på-brytare som värmer vattnet och skickar det genom marken, finns det en hel rad mer komplexa maskiner som har en lång lista med funktioner, alternativ och justeringar som låter dig brygg ditt kaffe precis som du vill.

Kapselmaskiner

Kapsel-maskiner är ett alltmer populärt alternativ för människor som vill njuta av sina favoritkaffe hemma; människor gillar att de erbjuder konsekventa resultat utan krångel, de är vanligtvis små och de har ett tillgängligt startpris på cirka 1 000 kr.

Dessa maskiner tar specialdesignade kapslar som maskinen genomborrar och pumpar högtrycksvatten från tanken för att skapa en individuell dryck som kan vara allt från en enkel espresso till en kaffekanna för java. Kapslen kastas sedan redo att tas bort – rengöring kunde verkligen inte vara enklare.

Välj bland välkända varumärken som Nespresso, Lavazza och Tassimo, där ett svindlande utbud av kapslar som finns innebär att du kan njuta av en kafésmärkt hasselnötslatte, en mocka eller PSL utan något hårt arbete och inget behov av att röra dig med mjölk själv ( även om vissa maskiner har en ångstav). Vi rekommenderar också att du tittar på maskiner som är kompatibla med olika kapslar och som kan visa sig vara mycket värdefulla.

Tidigare har kapsel-maskiner kommit in av en dålig rap av miljöskäl, men idag blir kapslar alltmer miljövänliga, återvinningsbara eller komposterbara – plus fler och mer oberoende specialkaffemärken skapar sina egna som ofta är huvud och axlar över massmarknadskuddar.

Tillgänglighet för dryck

Vissa kapselbaserade tillverkare av enkla serveringsmaskiner tillverkar också sina egna kaffepuder. Se till att du enkelt kan köpa rätt för den maskin du köper eller kontrollera om andra kapslar är kompatibla. Den vanligaste kaffekapselen är K-Cup, tillverkad för Keurig och andra maskiner. Andra märken på marknaden är Easy Serving Espresso (ESE) eller Nespresso kapsels, exklusivt för Nespressomaskiner. K-Cups finns i stora förpackningar för att få mest belägg för dina pengar.

Maskiner med en servering

Maskiner med en kopp som använder kapslar eller koppar är bland de enklaste att använda eftersom du inte behöver krångla med stökigt kaffesump. För att använda dem sätter du bara i koppen (eller kapseln) och brygger. Vissa maskiner kan läsa informationen på koppen och ställa in en anpassad temperatur, medan andra låter dig välja din egen temperatur och koppstorlek. De mest grundläggande maskinerna använder samma temperatur för varje brygga, samtidigt som du möjligen kan justera koppstorleken. Medan kopp- och kapselmaskiner är enkla att använda skapar de mer förpackningsavfall per kopp kaffe. De flesta koppar- och kapselmaskiner kräver användning av egna förnödenheter, men du kan också köpa en speciell kopp för att köpa separata tillverkare som låter dig använda din egen blandning av grunder.

Alternativ för kaffebryggning

Strax innan du tittar på maskinerna är det värt att bara förklara de olika kaffebryggningsmetoderna som används. De faller i två huvudkategorier som är:

 1. Filtrera / häll över
 2. Espressometod

Dessa är allmänna kategorier av bryggning. Med filtermetoden är slutresultatet att du får ett filterkaffe. Detta kallas också häll-över-metoden. Du häller i huvudsak varmt vatten över medelstora grova kaffekorn och låter sedan kaffet droppa ner i en karaff eller någon typ av behållare.

Espressometoden är helt annorlunda. Det är här kaffemaskinen värmer upp vattnet och tvingar sedan vattnet genom mycket fina kaffesumpar. Det gör den klassiska espresso som då är basen för de många kaffedryckerna som latte, Americano och cappuccino. Det här är två olika metoder och kaffet för varje smak smakar helt annorlunda.

Vakuummetoden

Det finns också vakuummetoden för bryggning som vi kommer att förklara senare i denna köpguide. Det ser mer ut som ett kemilaboratorium och det är jättekul att använda. Anledningen till att vi förklarar dessa bryggmetoder är så att du har lite grundläggande kunskap om dem. Om du till exempel vill kunna göra en cappuccino eller latte, måste du köpa en maskin som kan göra espresso. Filtermaskiner eller någon typ av hällbryggningsmetod gör aldrig en espresso.

Kaffemaskiner med kapsel

Dessa kaffemaskiner är för dem som vill ha en kopp kaffe det problemfria sättet. Du lägger helt enkelt in en kapsel eller kapsel i maskinen, trycker på en knapp och får en kopp kaffe. När du är klar kastar du den använda kapselden i soptunnan så är du klar. Dessa är enormt populära. Kända varumärken inkluderar Bosch Tassimo, Nespresso, Lavazza och Dualit.

De är överkomliga med ett genomsnittligt pris på cirka 500 kr – 1 000 kr men du kan betala upp till 2 000 kr för mer avancerade typer. (De inkluderar funktioner som att programmera din maskin med hjälp av en mobilapplikation.) Dessa är ett mycket populärt val särskilt för mindre familjer, eller där det bara finns ett par kaffedryckare i hemmet.

Du kan välja den kaffetyp som du föredrar, till exempel Americano, Latte, Cappuccino etcetera. De har alla blandats, rostats och malts och sedan förseglats i en skida för fräschhet. Bälgen kan vara dyra och de har en användning efter datum.

Viktigaste fördelarna

 • Riktigt bra valuta för pengarna
 • Liten och kompakt – använd inte mycket bänkskiva
 • Snabb och enkel att använda
 • Perfekt för 1-2 personer
 • Perfekt för den avslappnade kaffedrickaren som gillar att prova olika typer av kaffedrycker
 • Kan göra espresso och cappuccino
 • Lågt underhåll
 • Bäst för nybörjare av kaffe

Nackdelar

 • Begränsat till de tillgängliga typerna av skida
 • Du kan bara använda märkets egen typ av skida i de enskilda maskinerna
 • Kapsels kan vara dyra att köpa, men du kan vanligtvis hitta dem som erbjuds

Det finns verkligen två populära val av kaffemaskin i kapselstil på marknaden. Dessa är Bosch Tassimo och Nescafe Dolce. Även med dessa två specifika märken finns det ett antal olika modeller.  Dessa är en riktigt bra idé för ett litet kontor eller för ett hemkontor. Vi har också sett dessa användas mycket av ensamstående, där de bara vill göra en enda kopp kaffe. Dessa fortsätter att växa i popularitet och är ett bra val för husbilar, andra fritidshus, små kontor, hemmakontor och faktiskt för hela hemmet.

Bryggkaffe

För dem som vill ha ett prisvärt alternativ som ger en ren, mjuk kopp kan en filterkaffebrygger vara din bästa utgångspunkt. Detta är den mest grundläggande typen av kaffemaskin och är ett prisvärt alternativ för amerikanska drinkare. Dessutom kan de hämtas på huvudgatan eller på nätet enkelt för långt under 500 kr och den stora volymen producerat kaffe passar ett hushåll vid frukost.

Filterkaffemaskiner (ibland kända som “droppfilter”) häller varmt vatten genom malet kaffe som sedan droppar genom ett filter i en väntkruka. Vissa kan kräva att du häller vattnet manuellt, medan andra har ett mekaniskt hällsystem från en inbyggd vattentank. De flesta moderna maskiner har ett integrerat filter som kaffet droppar igenom när de bryggs, men vissa modeller använder fortfarande pappersfilter som kan vara rörigt och ganska obekvämt. De har vanligtvis också en värmeplatta eller annan värmeanordning som håller krukan varm i 45 minuter eller mer, vilket gör dem till ett bra billigt alternativ till en fransk press.

Men med så många på marknaden kan det vara svårt att begränsa det. Med flera lägen att välja mellan och en kapacitet på 1,7 liter droppar det kaffe snabbt och effektivt i den speciella termiska kannan utan att spilla en droppe.

Espressokaffe

Allt kaffe börjar med espresso: ett ungefär 30 ml “skott” av starkt, extraherat kaffe som sedan kan drickas som det är, göras till en Americano, cappuccino eller ett antal andra favoritdrycker. Som sådan hittar du automatiska espressomaskiner i allmänhet en häftklammer i kaféer.

De flesta espressomaskiner kräver att du fyller på portafiltret med malet kaffe, tappar det (packa gräset ordentligt i korgen med ett pressverktyg), säkra portafiltret och sedan gör maskinen resten av arbetet, även om vissa låter dig ändra extraktionen tid och / eller vattentemperatur.

De är dock seriösa bitar av kit och verkligen inte billig. Du behöver en hel del bänkskivan för att tillgodose dem och en sund budget. De börjar på cirka 2 000 kr för bänkskivmodeller och kan kosta tiotusentals kronor för integrerade inkopplade versioner.

Espressomaskinen är perfekt för den blivande hemmabarista men om du är orolig för de högre kostnaderna, räkna helt enkelt ut hur mycket du skulle spendera per vecka på kaffe på ett kafé, multiplicera det ut per år och sedan över en 3-årsperiod och du har verkligen rättfärdigat en snygg maskin för din köksbänk.

Färskpressning

Vi tror att bönor till koppmaskiner inte kan slås på friskhet eller smak. Komplett med integrerade kvarnar levererar de bekvämligheten och läckerheten hos nymalda bönor varje gång med ett knapptryck. De kan se skrämmande ut, men varje maskin vi har provat har varit extremt enkel att navigera och använda, så att du kan skapa dina kaféfavoriter på några sekunder utan att slipa, mäta eller skumma (om de är helt automatiska).

Men de blir inte billiga – priserna brukar ligga runt 5 000 kr och ökar dramatiskt för toppmodeller med inbyggda mjölktankar, Bluetooth och minnesfunktioner med hög spec. De är vanligtvis stora och du behöver tillräckligt med bänkskiva för att komma åt vattentanken, bönbehållaren och mer. Rengöring kan också vara irriterande om du väljer en maskin med inblandade rör och det är mer sannolikt att du behöver göra en fullständig manuell rengöring regelbundet med integrerade mjölkkaffemaskiner istället för att ha möjlighet att köra en automatisk rengöringscykel.

Vanliga frågor om kaffemaskiner

Vilken kaffemaskin ska jag köpa?

Informationen ovan bör åtminstone peka dig i rätt riktning. Strax nedan har vi gett mer allmän information, som också gör att du kan fatta ett bättre köpbeslut.

Kapselmaskin

De största säljarna är utan tvekan kapsel-stilmaskinerna. De är prisvärda, superlätta att använda och gör gott kaffe. De tar inte mycket utrymme och det finns lite eller inget underhåll med dem. De enda problemen är i själva verket de begränsade alternativen för skida, att glömma att köpa skida och det löpande priset på skida.

De är enligt min mening ett bra val för den avslappnade kaffedryckaren, som gillar en brygga men inte vill ha för mycket krångel med att arbeta med de mer avancerade maskinerna. De finns i en mängd olika stilar så det borde finnas något som passar in i vad du gillar och stilen i ditt kök.

Espresso / Cappuccino-maskiner

Espresso / cappuccino-maskinerna är de näst mest populära. Dessa gör att du kan köpa och använda malet kaffe och det finns en mängd olika att prova. Om du sedan köper en kaffekvarn kan du också köpa kaffebönor och göra ditt eget malda kaffe. Beroende på funktionerna hos den enskilda maskinen kan du bokstavligen göra ett helt sortiment av högkvalitativt kaffe. Den bit du inte gillar är att behöva rengöra dessa regelbundet.

Maskiner med färskpressning av bönor

Om du är en kaffefreak som vi kommer du att köpa bönan till koppen. Om du ÄLSKAR ditt kaffe och vill att det ska smaka så friskt som möjligt, skaffa en av dessa. Du häller färska bönor i toppen och dricker gott smakande kaffe ur botten. De är inte billiga men de håller i flera år och är fantastiska eftersom de fungerar som en kaffekvarn och också som din huvudsakliga kaffemaskin.

Nästan alla av dem tillåter dig att göra hela utbudet av kaffedrycker, och de flesta av dem kan också användas som varmvattenberedare. Det är perfekt om du också vill göra te. Utöver det kan de alla värma mjölk och kommer faktiskt att ha ett ångmunstycke för att göra skum.

Filtermaskiner

Och slutligen finns det filterkaffemaskinen. Detta är helt klart bara för dem som gillar smaken på filterkaffe. Du kan bara göra denna typ av filtrerat kaffe med en filtermaskin eller genom att använda något som en frank kaffepress.

Vakuum kaffemaskiner

För närvarande är dessa inte väldigt populära, och många kaffeälskare skulle klassificera dessa som mer en nyhet än en riktig maskin. De är verkligen roliga att använda, och de gör ett riktigt gott kaffe. De fortsätter dock att växa i popularitet och är verkligen värda att överväga om du gillar att underhålla eftersom de gör en bra pratstycke.

Vad ska man leta efter i en kaffemaskin?

Det finns mycket att tänka på när du köper en kaffemaskin, men de flesta beslut måste ta itu med preferenser, kostnad och bekvämlighet.

Bekvämlighet

Vill du ha en nästan hands-off kaffebryggning på morgonen, vill du att kaffet väntar på dig när du vaknar eller är ritualen att brygga kaffe något du ser fram emot? En programmerbar elektrisk kaffemaskin kan ha ditt kaffe klart för dig när du vaknar. Mindre automatiserade elektriska maskiner kan kräva lite mer uppmärksamhet, men ändå kan du arbeta med ett par knappar. Manuella hällkaffemaskin – som franska pressbryggerier och espressokrukor med spishäll – kräver alla din fulla uppmärksamhet för den perfekta koppen. Medan kapselmaskiner fungerar bra för hushåll som alla föredrar en annan typ av kaffe och inte i stora mängder.

Typ av kaffe

Även om kaffemaskiner och espressomaskiner tenderar att vara separata maskiner, finns också hybridmaskiner som brygger båda typerna av kaffe. Att ha två maskiner på disken tar mycket plats, men det är det bästa alternativet om du älskar både kaffe och espresso och vill göra var och en perfekt. Hybridmaskiner tar mindre plats och kostar sannolikt mindre än inköp av två separata maskiner, men de är kanske inte det bästa valet om du letar efter högsta kvalitet på både kaffe och espresso. Kapsel-maskiner har ofta espresso typ dryck alternativ men de är inte den mest autentiska så om du gillar traditionell espresso eller cappuccino är det bäst att hoppa över dessa.

Bryggstorlek

Från en enda kopp till en karaff i familjen, det finns kaffemaskiner som kan brygga precis den mängd du behöver. Vissa maskiner erbjuder ett ganska brett utbud av bryggstorlekar, medan andra är begränsade till ett mycket smalare utbud av alternativ. Bryggerier med en kopp är perfekta för människor som bor ensamma eller där varje person föredrar en annan smak eller kaffestil. De är också bra för hushåll där alla vaknar vid en annan tidpunkt.

Bryggerier som gör större kvantiteter är perfekta för människor som älskar mycket kaffe och för familjefrukost, brunch med grannarna eller middagar där kaffe serveras. Stora bryggerier är ofta märkta 10 till 12 koppar men varnas bara för att en “kopp” kaffe i en maskin bara är 20 till 30 cl,  För stora fester kan du även hitta bryggerier i kommersiell storlek som kan brygga tillräckligt med kaffe för små evenemang.

Tidpunkt

Om ditt hushåll dricker kaffe hela dagen kanske du vill välja en kaffemaskiner som har en termisk karaff som håller kafferöret varmt oavsett tid på dagen. För dem som bara dricker java på morgonen bör en glasbrygger med en värmeplatta räcka, men vissa gillar inte den brända smaken som värmarna kan orsaka om de lämnas kvar för länge. För familjer som kör ut genom dörren på morgonen kan en kapsel-maskin ge dig en snabb kopp utan att behöva oroa dig om du lämnar maskinen på.

Storlek

Även om storleken på en maskin inte påverkar din kopp joe, kan maskinen orsaka en massa huvudvärk om den inte passar i det utrymme som den är avsedd för. Var noga med att mäta noggrant och ta hänsyn till om du behöver öppna maskinens ovansida för att tillsätta vatten och mark. Tänk på dina muggstorlekar för maskiner med enkel servering. Många större muggar passar inte under bryggeriet.

Anpassade bryggalternativ

De mest grundläggande maskinerna har praktiskt taget inga alternativ förutom att lägga till mer eller färre kaffesump eller vatten, medan mer komplicerade maskiner låter dig välja vattentemperatur, brygghållfasthet och en mängd olika bryggstorlekar. Kopp- och kapselmaskiner erbjuder alternativ för att tillverka varm choklad, te och mer. I allmänhet är enkla maskiner billigare och troligen lättare att använda eftersom du inte av misstag kan välja fel alternativ.

Extra funktioner

Vissa maskiner går utöver bryggalternativ och inkluderar alternativ för programmerad bryggning vid en viss tidpunkt, håll varm eller avstängning eller en termisk karaff för att hålla kaffet varmt. Vissa inkluderar hörbara varningar när kaffet är klart och de flesta elektriska modeller har lampor som betyder när bryggeriet är på eller när kaffet är klart. Högre maskiner kan innehålla funktioner som mjölkskumning, bönmalning och meddelanden när maskinen behöver rengöras. Espressomaskiner och hybridkaffe / espressomaskiner brukar erbjuda flest alternativ, och de har också de högsta prislapparna.

Vad är espressomaskiner?

Dedikerade espressomaskiner sträcker sig från billiga modeller till super-high-end för att passa alla espressodrinkares behov. De finns också i en mängd olika stilar, från spishällsmodeller till kapselmaskiner, till de som använder markbönor. Oavsett om du vill ha en kopp espresso tillfälligt som godis eller det är din favoritversion av kaffe, finns det förmodligen en maskin som passar ditt kök och din livsstil. Medan de bästa espressomaskinerna är dedikerade till att bara göra espresso, finns det också hybridmaskiner som kan brygga både vanligt kaffe och espresso. Även om dessa vanligtvis inte är de bästa espressomaskinerna, behöver du inte två separata maskiner för dina kaffebehov.

Vad finns det för ledande tillverkare?

Keurig: En av pionjärerna för kaffesystem med en kopp, Keurig-kaffemaskiner använder de egna K-kopparna för att göra en mängd olika drycker inklusive kaffe, te och varm choklad. K-Cups finns allmänt tillgängliga i livsmedelsbutiker, med ännu mer tillgängliga online. Medan Keurig-modellerna från företaget vanligtvis är utformade för att endast använda K-Cups, finns det några kaffemaskiner som också kan använda adaptrar för ditt eget favoritmalda kaffe.

Bunn: Bunn-namnet kanske låter bekant även om du aldrig har ägt en av deras kaffemaskin eftersom det är ett mycket vanligt varumärke på restauranger. Det finns en stor chans att du har sett en kommersiell Bunn-kaffemaskin i din favoritmatställe, och du vet hur bra det kan vara. Bunn tillverkar också kaffemaskiner för hem, med samma kvalitet och några av samma funktioner som deras kommersiella motsvarigheter. Om du dricker mycket kaffe gör de till och med bryggerier som håller vattnet varmt hela tiden, så din nästa kruka med kaffe kommer att vara klar nästan omedelbart.

Mr. Coffee: Mest känt för sina enkla elektriska kaffemaskiner har Mr. Coffee använts i hemmakök i generationer. Nu har de förgrenat sig i andra typer av kaffemaskiner, men huvuddelen av deras modeller är fortfarande elektriska droppmodeller. Från super-enkla modeller med en av / på-omkopplare till de med alternativ som låter dig schemalägga ditt kaffe i förväg, Mr. Coffee har allt och är i allmänhet en solid artist till ett överkomligt pris.

Cuisinart: Mest känt för sina livsmedelsprocessorer har företaget Cuisinart utökat sin produktlinje till de flesta typer av kökselektronik, inklusive några kaffemaskiner som har fått bra recensioner och höga betyg från användare. Dessa är kvalitetsbyggda maskiner, mestadels i mellanprisklassen. Om du letar efter en solid byggd kaffemaskin som inte kommer att bryta banken kommer detta märke inte att göra dig besviken.

Ninja: Känd för sina unika blandare, har Ninja tagit sitt innovativa tillvägagångssätt i ordet kaffe, med bryggerier som är lika mögelbrytande som blandarna. Deras bryggerier tenderar att erbjuda större intervaller för bryggstorlekar, samt flera alternativ för olika kaffestilar. Om du gillar anpassat kaffe är detta ett varumärke som är värt att titta närmare på.

Breville: I den dyra delen för kaffemaskiner erbjuder Breville solidbyggda kvalitetsprodukter som ser elegant ut och fungerar bra. De tillverkar också flera modeller av espressomaskiner från prisvärda till dyrare modeller. På kaffemaskinerna hittar du funktioner som exakta temperaturregleringar och ett häll-över-alternativ, medan espressomaskinerna har alla klockor och visselpipor du förväntar dig.

Chemex: Chemex kaffemaskiner introducerades först 1941 och är enkel, elegant och funktionell. När det introducerades gjordes mest kaffe hemma i en perkolator, medan Chemex var en hälldesign. Även om det inte tog kaffevärlden med storm då är det fortfarande en favorit bland kaffedryckare som föredrar häll-över, och designen förblir attraktiv och tidlös.

Bodum: Detta varumärke är möjligen mest känt för sitt breda utbud av franska presskaffemaskin. De gör också attraktiva häll över kaffemaskiner samt en spishällsugare och en elektrisk droppmaskin. Om du letar efter en fransk presskaffemaskiner kommer Bodum sannolikt att ha i storlek och material du letar efter.

Vad finns det för typer av kaffemaskiner?

Det finns flera allmänna typer av espressomaskiner på marknaden:

Kapsel- och kapselmaskiner

Kapslar (ofta kallade ”kapsels”) utgör huvuddelen av espressomaskiner vi köper i Australien. För att använda dem sätter du in kaffekapslar som är i storlek och form på en UHT-mjölkhållare med en servering. De är hermetiskt förseglade i aluminium eller plast, vilket ger dem den extra fördelen att de håller sig fräscha i cirka nio månader.

Easy Serving Espresso (ESE) -skivor är skivor med kaffe som komprimeras mellan två lager filterpapper (får inte förväxlas med kaffekapslarna). Dessa är inte hermetiskt tillslutna som kapslarna. Vissa maskiner kan tillgodose både skida och malt kaffe genom att tillhandahålla en separat filterkorg och eventuellt ett annat duschhuvud för varje.

Nespresso är den mest sålda kapselmaskintypen. Nespresso kapslar finns i olika stilar beroende på om du använder en “original” typ av maskin, eller dess nyare Vertuo, som rymmer en rad koppstorlekar (och är endast kompatibla med “officiella” Nespresso kapslar). Priserna på kapslar kan variera.

Vissa har en inbyggd mjölkskummare, medan andra kräver att du köper en separat. Vissa behöver inte att du använder en alls och istället säljer separata mjölkkapslar. I våra guider är kvaliteten på dessa mjölkkapslar i allmänhet dålig. Dessa maskiner fungerar genom att en kapsel eller kapsel kaffe sätts in i maskinen, den genomborrar sedan kapseln så att varmt vatten rinner igenom och skottet hälls. De kostar också någonstans mellan 400 och 6 000 kronor.

Fördelar
 • Mycket enkel och bekväm att använda.
 • Många smaker av kaffe tillgängliga.
 • De kräver mycket lite städning.
Nackdelar
 • Entusiaster kan hitta att kaffe från dessa maskiner saknar djup eller smakintensitet.
 • Aluminiumbaserade kapslar kan återvinnas via olika system, men hamnar vanligtvis på deponi, vilket är mycket slöseri med aluminium och annat material som gör dem.
 • De kostar mer att använda på lång sikt än nymalt kaffe, men är fortfarande billigare än att gå på kafé.
Automatiska espressomaskiner

Dessa är en liten men betydande del av marknaden. Stora varumärken inkluderar DeLonghi, Gaggia, Jura, Melitta och Miele. Medan de flesta föredrar att antingen arbeta med en manuell modell eller åtnjuta bekvämligheten (och kostnadsbesparingarna) med en kapselmaskin, har de automatiserade maskinerna definitivt sina fläktar och kan vara mycket praktiska i ett litet kontorkök eller ett hektiskt hushåll.

Kostnad:  5 000 kr – 50 000 kr.

Hur automatiska kaffemaskiner fungerar:

Din kopp går under pipen, du trycker på knappen för att mala kaffebönorna för att göra espresso och gör sedan önskad dryck beroende på önskad styrka och volym. Vissa skummar också mjölk automatiskt för en cappuccino eller latte.

Fördelar
 • Lättare att använda än de halvautomatiska och manuella maskinerna.
 • Använd nymalda bönor snarare än en kapsel och du kan styra malningen efter dina behov.
 • Du kan vanligtvis spara flera ‘program’ eller användarprofiler med dina favoritstilar av kaffe.
 • Vissa har ‘självrensande’ lägen, vilket minimerar besväret med att tvätta och avkalka maskinen.
Nackdelar
 • Kan vara dyrare än andra typer av maskiner, och deras högre pris är inte en garanti för att de ska göra gott kaffe.
 • Kan vara ganska tung, från 8 till 12 kilo.
 • Maskinens djup kan överstiga 40 cm, så du måste kunna spara bänkutrymmet.
Manuella espressomaskiner

Dessa låter dig experimentera och få mer praktisk på ditt kaffe. De kräver lite mer kunskap och övning av kaffeteknik som malning, dosering och tampning.

Stora varumärken inkluderar Breville, DeLonghi, Gaggia, Lelit, Profitec, Rancilio, Sunbeam och Smeg. Vanligtvis behöver du en separat bönakvarn innan du använder dem, vilket är en extra kostnad, men de har i allmänhet en mjölkskummande förmåga. Bänkutrymmet de tar upp varierar beroende på maskinens komplexitet och design men tenderar att vara från 20-40 cm bred. Vikt kan variera från cirka 3 kg till 19 kg.

Kostnad: 2 000 kr – 20 000 kr +

Hur de fungerar:

Du lägger manuellt i önskad mängd malt kaffe i grupphuvudet och ställer sedan in maskinen på att hälla. Du måste minska flödet av kaffe själv (till skillnad från en halvautomatisk maskin).

Fördelar
 • Smaksdjupet från att använda färskt kaffe.
 • Tillfredsställelsen med att göra din egen kopp kaffe som du vill.
 • De kan se ut som konstverk och spicea upp ett tråkigt kök; även budgeten som erbjuds av varumärken som Kmart har en retro överklagande.
Nackdelar
 • Svårt för nybörjare utan att göra kaffe.
 • Malet kaffe måste tillagas före användning.
 • Pågående underhåll.
Halvautomatiska kaffemaskiner

En halvautomatisk maskin fungerar oftast som en manuell maskin, men kommer automatiskt att stänga av flödet av kaffe när en förinställd mängd har hällts i din kopp (en manuell maskin kräver att du själv sänker flödet av kaffe).

Fördelar
 • Mångsidig; ger dig det bästa från två världar när det gäller att ha kontroll över din kopp utan att oroa dig för när du ska stoppa kaffeflödet.
 • Mindre kostsamt än en helautomatisk maskin.
Nackdelar
 • Liksom en manuell maskin finns det fortfarande en inlärnings- och experimentprocess.
 • Pågående underhåll.

Vilka viktiga funktioner finns det?

 • Tydliga och enkla kontroller
  • Digitala skärmar är i allmänhet lättare att förstå än indikatorlampor, särskilt när du programmerar maskinen.
 • Justerbar kvarn
  • Låter dig justera slipningen så att den passar bönan och maskinen. (Automatiska maskiner har inbyggda kvarnar.)
 • Variabel kaffestyrka
  • Medlet kan du justera kaffets intensitet efter din smak.
 • Plats
  • En stor espressomaskin är bra om du har gott om bänkutrymme i ditt kök, men du kanske vill ha en som tar mindre plats.
 • Skumförstärkare
  • Vissa maskiner har en skumförstärkare på mjölkskummande trollspö. Detta ska göra det lättare att skumma, men det producerar ofta stora bubblor snarare än det fina skum som är lämpligt för lattes och cappuccino. Om förstärkaren är avtagbar kan det vara lättare att producera fint, sammetslen skum.
 • Bricka för koppvärmning
  • Hjälper till att hålla dina koppar vid en varm, konstant temperatur vilket förhindrar att kaffet svalnar för snabbt.
 • Dubbelstråle
  • Många modeller kan göra två espresso på en gång, men de maler ofta bara en dos bönor för detta, vanligtvis ungefär lika mycket som de skulle göra för en enda kopp, vilket leder till svagare kaffe. Om du ofta gör två koppar, leta efter modeller som gör dem i snabb följd snarare än på samma gång; dessa modeller maler en ny dos för varje kopp, vilket är det bästa sättet för en god, stark kopp kaffe.
 • Uppvärmningstid
  • Uppvärmningstiderna kan variera beroende på maskin. en manuell maskin kan ta 1-2 minuter medan en kapsel kan vara cirka 20-30 sekunder.
 • Dubbel panna vs värmeväxlare?
  • På en manuell / halvautomatisk kaffemaskin betyder en dubbelpanna att du kan skumma mjölk och göra kaffe samtidigt (från varje panna), men dessa maskiner kostar extra. Kaffemaskiner som använder ett värmeväxlarsystem har bara en panna som håller vattnet vid rätt temperatur för ångmjölk (som är för hög för att brygga kaffe), men det finns ett metallrör inuti (värmeväxlaren) som sötvatten rinner genom som värms upp till den temperatur som krävs för att brygga kaffe.
  • De tar mindre plats än ett dubbelt pannsystem men du kan inte brygga och ånga samtidigt. Andra användbara funktioner inkluderar en påminnelse om att vattentanken är tom, en höjdjusterbar pip för större koppar och justerbar kaffevolym.

Vilken typ av espressomaskin bör jag köpa?

Det första du ska bestämma när du köper en espressomaskin för hemmet eller kontoret är om du ska köpa en superautomatik, en kapselmaskin eller en halvautomatik. En superautomatisk malning av kaffe, extrahering av espresso och till och med skumning av mjölken med en knapptryckning. Populära märken inkluderar Saeco, Jura, Melitta, Miele och De Longhi. En semi-automatisk är den typ som används av baristas i kaféer. När du använder en halvautomatisk, måste barista mala kaffet med en separat kaffekvarn, förbereda sedan portafiltret med det nymalda kaffet, extrahera espresson med den halvautomatiska espressomaskinen och slutligen strukturera mjölken med espressomaskinen. Superautomatiken är relativt lätt att använda men här är poängen:

Om den halvautomatiska kombinationen av espressomaskin och kaffekvarn används av någon som har genomfört en grundläggande kaffeträning kommer det resulterande kaffet att vara överlägset den dryck som tillagas av den superautomatiska kaffemaskinen. Anledningen till att kaffe smakar bättre från en halvautomatisk maskin är att bryggtrycket är högre än det som används på en superauto. Det högre bryggtrycket resulterar i en rikare, fylligare utvinning av kaffesmak.

Hur bör jag tänka?

Om de superautomatiska kaffemaskinerna gjorde kaffe lika bra som halvautomatiska maskiner, skulle kaféer inte behöva hyra baristor och skulle inte behöva de blanka italienska semi-automatiska espressomaskinerna! Så välj superautomatiskt för enkelhets skull. Välj Halvautomatisk om kvaliteten på kaffet är det viktigaste kravet.

Kapsel-maskiner är enkla att använda och ger ett konsekvent resultat. En skida är fylld med förmalt kaffe. En kapselmaskin används sedan för att tvinga varmvatten genom kapseln för att extrahera espresson. Emellertid har kaffet de producerar dämpade smaker och aromer eftersom kaffet har blivit gammalt. Av den anledningen rekommenderar vi en superautomatisk helbönmaskin över en kapselmaskin om du är ute efter en problemlös kaffelösning. Men om du är ute efter cafékvalitetskaffe hemma behöver du en kompakt version av samma maskin som ditt café använder.

Hur viktigt är en kaffekvarn?

Om vi var tvungna att välja mellan att ha en kaffekvarn eller ha en espressomaskin men inte båda, skulle vi välja kaffekvarnen! Med en kaffekvarn kunde vi fortfarande njuta av nybryggt kaffe (kolv, häll, spis, aeropress etc). Men med en espressomaskin och ingen kvarn skulle vi tvingas använda förmalt kaffe som oundvikligen är gammalt. Det skulle saknas crema och smaken skulle vara platt och tråkig. Låter bekant? Du kanske har haft den här typen av kaffe på kaféer som förmalsar sitt kaffe och sedan lämnar det i sina kaffekvarnsdosatorer för att bli inaktuella.

Enkelpanna, värmeväxlare eller dubbelpanna?

En espressomaskin har två huvudfunktioner: 1. Att skapa Espresso och 2. Ångmjölk. Värmeväxlare och tvillingpannmaskiner kan extrahera espresso och ångmjölk samtidigt. En enda pannmaskin kan göra det ena eller det andra och måste sedan bytas till den andra funktionen – som vanligtvis tar ungefär en minut. I allmänhet är en enda pannmaskin billigare än en DB- eller HX-maskin.

Räcker det med en pannmaskin?

Om maskinen bara behöver tillverka en eller två kaffe åt gången eller bara svart kaffe någonsin kommer en enda pannmaskin att vara mer än tillräcklig. Men för att tillverka flera mjölkkaffe tar en enda pannmaskin längre tid att slutföra uppgiften än en HX eller DB. Så om tiden är avgörande och / eller att göra 4+ mjölkkaffe på en gång händer ofta, då kan en DB eller HX vara den bättre investeringen.

Hur väljer jag mellan HX och DB?

Värmeväxlare och maskiner med dubbla pannor kan båda tillverka espresso och ångmjölk samtidigt. Valet av värmeväxlare jämfört med dubbla pannor brukar bero på personliga preferenser. Vissa föredrar värmeväxlarmaskiner eftersom vattnet som används för bryggning inte kommer i direkt kontakt med pannelementet och inte sitter i pannan under en längre tid. Andra föredrar konfigurationen med två pannor eftersom bryggvattnets temperatur kan regleras och de i allmänhet värms upp snabbare.

Volymetrisk eller manuell?

En volymetrisk maskin levererar en förprogrammerad vattenvolym genom kaffesumpen. Med en knapptryckning startar maskinen bryggning och stoppar sedan automatiskt när tillräckligt med espresso har bryggts. För att brygga en espresso på en manuell maskin måste barista starta bryggningsprocessen och stoppa den när tillräckligt med espresso har bryggts. I praktiken är detta en ganska enkel process och maskiner utan volym är billigare och mer tillförlitliga.

Vibration eller roterande pump?

För att göra riktig espresso måste en maskin ge varmt vatten under högt tryck. Detta tryck levereras nästan alltid av en pump. Pumpen kan vara en vibrationspump eller en roterande pump. Vibrationspumpar används i de flesta hushållsmaskiner. De är kompakta och relativt billiga vilket återspeglas i maskinens storlek och pris. De levererar vatten med ett relativt lågt flöde vilket är förlåtande för mindre än perfekt teknik och / eller kaffe friskhet. Av dessa skäl är en vibrationspump en bra “passform” för en hushålls espressomaskin – så länge planen inte är att spruta maskinen i huvudvatten. En roterande pump är ett bättre val för att dränera en maskin i huvudvatten.

Vad är spakmaskiner?

En gång i tiden hade espressomaskiner inga elektriska pumpar. Nyligen har det skett en återuppkomst av “pumpfria” maskiner som använder en spak för att komprimera en fjäder som sedan tvingar vattnet genom kaffet. Dessa spakmaskiner ger en nivå av kontroll och nedsänkning i processen som är längre än den som uppnås med en mer konventionell pumpmaskin.

Hur mycket kaffe kan jag brygga?

Tänk på hur mycket kaffe du dricker varje dag. Är du en person av en kopp dagligen, eller snurrar du ner tre koppar innan du hoppar in i din bil för att gå till jobbet? Om du bara vill ha en kopp kommer en serveringsmaskin att göra jobbet. Men om du gillar att dricka flera koppar eller om du har ett par kaffedrycker i ditt hus, vill du ha något lite större. De flesta kaffemaskiner brygger 12 koppar kaffe men det finns också större maskiner som kan ta upp till 16 koppar kaffe på en gång.

För det bästa av två världar kommer vissa maskiner att göra en full kruka med kaffe samtidigt som de har en serveringsfunktion på sidan. Det här alternativet kan vara bra om du har flera personer i hushållet med olika kaffebehov.

Medan större krukor kan brygga mindre serveringsstorlekar kan koppen med en servering smaka mindre stark. Om du planerar att brygga en enda kopp 99% av tiden bör du gå med en mindre kaffemaskiner.

Bör jag köpa kaffemaskin med flera koppar?

Fortfarande en enkel och pålitlig metod för att göra kaffe i kvantitet, den pålitliga droppkaffemaskinen finns på bänkskivorna i de flesta amerikanska hushåll. De flesta modeller serverar minst 8–12 koppar per karaff, så de är perfekta för middagsfester, hushåll med mer än en kaffedrycker eller för människor som behöver mer än en kopp för att bli helt vaken på morgonen. Medan du inte får ett skräddarsytt kaffeband med en droppkaffemaskin, finns det gott om valfria funktioner som gör din morgon enklare och smakligare.

Bör jag välja kaffemaskin med enkel servering?

Det är den senaste trenden: att brygga en kopp kaffe i taget. Om du gillar variation i ditt liv och vill ha ditt kaffe snabbt med mycket lite rengöring kan det här vara den perfekta maskinen för dig. I själva verket köper många människor en maskin med en servering för att komplettera sin droppmaskin och använda den när de har kort tid. Eftersom enskilda serveringsmaskiner kan brygga kaffe med både dropp- eller espressometod, se till att du köper en maskin som producerar det kaffe du gillar att dricka. Dessutom använder många enkla serveringsmaskiner färdigförpackade “kapsels”, som säljs i ett fantastiskt utbud av kaffesorter och smaker.

Dessa gör det enkelt att ändra morgonrutinen med en kopp te, varm choklad eller till och med varm cider. Vissa dryckesskålar fungerar bara med vissa maskiner. I många fall kan maskinen läsa kapsels streckkod och justera inställningar för den perfekta koppen. Men du vill se till att du enkelt kan hitta kompatibla skivor efter att du köpt en maskin.

Hur gör jag en espresso och vad finns det för funktioner till espresson?

Att skapa espressodrycker kan ta lite mer tid och ansträngning att bara göra en espresso-shot eller en kopp, och du kan sluta spendera lite mer pengar på en espressomaskin än en droppkaffemaskin, men det rika och smakrika brygget kan anpassas helt efter din smak.

Espressotillverkare arbetar genom att tvinga en liten mängd vatten genom tätt packat, finmalt kaffe för att skapa ett skott av espresso som du kan använda som bas för många andra kaffedrycker: kaffe latte, cappuccino, mocca, Americano, macchiato och mer. Espressomaskiner har vanligtvis också en ångande trollstav för att göra ångad mjölk för lattes och skum för cappuccino.

Vad kan få min droppkaffemaskin att sluta fungera?

Nätsladden eller strömbrytaren kan gå dåligt. I något av dessa fall är det bäst att få en proffs att ersätta den eller köpa en ny kaffemaskin – om du byter ut den på fel sätt kan det leda till brand. Envägsventilen kan bli igensatt eller öppen. Du kan vanligtvis fiska skräp som orsakar detta problem med en tandpetare.

Rören kan täppas till med kalcium. Detta gäller särskilt aluminiumröret. Det normala sättet att lösa detta problem är att köra vinäger genom maskinen en gång och sedan köra två satser vatten för att rensa ut vinägerna. Det finns två problem som är nästan omöjliga att åtgärda: fel på en av de värmekänsliga omkopplarna och fel på värmebatteriet. Eftersom det är mycket utmanande att skaffa reservdelar måste du förmodligen köpa en ny kaffemaskin om något av dessa problem inaktiverar din maskin.

Om du antar att ingen katastrof har drabbat din kaffemaskin, vilka är några av de avancerade funktioner som den kan erbjuda? Till att börja med har många en programmerbar timer, vilket innebär att du kan göra allt klart natten innan och när din väckarklocka börjar pipa börjar kaffekannan att gurgla. När du rullar ut ur sängen och trasslar till köket är ditt kaffe klart och väntar. I vissa maskiner betyder en inbyggd kvarn att en kopp kaffe också blir fin och fräsch, malet precis innan bryggningen började. En annan intressant funktion är möjligheten att pausa mitt i en bryggningscykel. På det här sättet, om du är den första ur sängen som gör kaffe för ett helt hushåll, kan du ta din första kopp innan hela potten är beredd.

Många digitala kaffemaskin tillåter dig också att justera bryggans styrka – om du vill ha en starkare kopp kaffe förlängs bryggtiden för att ta emot. Vissa har även självrengöringscykler och filtreringssystem. Med friskhetsräknare kan du få veta hur länge en kruka med kaffe har satt ute och automatiska avstängningsfunktioner kan lindra rädslan för att du glömde att stänga av kaffemaskinen när du åkte till jobbet.

Hur görs kaffe?

Du kan se att en kaffemaskin är ungefär så enkel som en apparat kan få. Så här fungerar det: När du häller i kallt vatten rinner det från behållaren genom hålet och in i det orange röret. Därefter rinner vattnet genom envägsventilen, in i aluminiumröret i värmeelementet och sedan delvis upp genom det vita röret. Allt detta händer naturligt på grund av gravitationen.

När du slår på strömbrytaren börjar det resistiva värmeelementet värma aluminiumröret och så småningom kokar vattnet i röret. När vattnet kokar stiger bubblorna upp i det vita röret. Vad som händer härnäst är exakt vad som händer i ett typiskt akvariefilter: Röret är tillräckligt litet och bubblorna är tillräckligt stora för att en kolonn med vatten kan rida uppåt på bubblorna.

Vattnet rinner upp i det vita röret och sprids för att droppa jämnt på det väntande kaffet. Det heta vattnet flödar genom de malda kaffebönorna och plockar upp sin oljekänsla på väg ner i kaffekannan. Denna kaffeolja, som släpps under rostningsprocessen, kallas koffeol.

Låter ganska enkelt, eller hur? Denna kokvattenpump är förresten samma mekanism som driver en kaffemaskin av filtreringstyp. Som du kan se finns det ingen mekanisk pump av någon typ och egentligen inga rörliga delar (förutom den rörliga delen av envägsventilen). Detta gör kaffemaskiner extremt pålitliga. I vissa droppkaffemaskiner finns det också olika avancerade funktioner som ger dig mer kontroll över ditt kaffe. På nästa sida lär vi oss om dem, liksom vad som händer när katastrof inträffar och kaffemaskiner går ur drift.

Det resistiva värmeelementet är helt enkelt en lindad tråd, som mycket liknar glödlampans glödlampa eller elementet i en elektrisk brödrost som blir varm när du kör ström genom den. I ett resistivt element som detta är spolen inbäddad i en gips för att göra den mer robust. Värmeelementet har två jobb:

Hur värms kaffet?

När du sätter vattnet i kaffemaskinen först värmer elementet upp det. När kaffet är klart håller värmeelementet kaffet varmt. Det resistiva värmeelementet trycker direkt mot värmeplattans undersida och vitt, värmeledande fett ser till att värmen överförs effektivt. Detta fett är förresten extremt rörigt (väldigt svårt att ta bort fingrarna!). Du hittar detta fett i alla typer av enheter, inklusive stereoförstärkare, strömförsörjning – i stort sett allt som måste sprida värme.

Kaffemaskinens strömbrytare slår på och stänger av värmeelementet. För att förhindra att värmeelementet överhettas finns det även komponenter som sensorer och säkringar. Hos kaffemaskinens upptäcker sensorer om spolen blir för varm och bryter strömmen. Sedan, när det svalnar, slår de på strömmen igen. Genom att cykla på och av så här håller de spolen på en jämn temperatur. Säkringar bryter helt enkelt strömmen om de känner för hög temperatur. De är där av säkerhetsskäl i händelse av att huvudsensorn inte fungerar.

De olika sensorerna och säkringarna hos denna kaffemaskin ligger sannolikt i den vita manteln som överbryggar värmeelementet. De olika sensorerna och säkringarna hos denna kaffemaskin ligger sannolikt i den vita manteln som överbryggar värmeelementet.

En annan viktig del av kaffemaskinen är envägsventilen. Denna ventil är vanligtvis antingen i hålet i skopan eller i aluminiumvärmeröret. Om det inte fanns någon envägsventil skulle det koka vattnet lika sannolikt att rinna tillbaka in i skopan som att stiga upp i det vita röret. Envägsventilen släpper kallt vatten in i aluminiumröret, men tvingar bubblorna med kokande vatten att strömma upp i det vita röret. Om du blåser på röret som leder till detta värde bör ventilen vara öppen. Om du andas in genom röret ska enkelriktningsventilen blockera luft.

Vem uppfann kaffemaskinen?

Under många år var en kaffedryck en enkel process som innebar jordning av rostade kaffebönor och i en kruka med varmt vatten för att möjliggöra infusionsprocessen. Krukorna var speciellt utformade på ett sådant sätt att de kunde fånga de malda kaffebönorna innan kaffet hälldes. Infusionsprocessen blev snart populär, särskilt i Frankrike. Snart fick tanken att inte koka kaffe acceptans. Droppbryggning (att göra kaffe med filter) blev populärt. Flera tekniker användes för att göra kaffefyllmedel inklusive användning av tygstrumpor. Det var dock först 1908 som Melitta Bentz uppfann den första droppkaffemaskinen med hjälp av ett kaffefilter som hon hade tillverkat av blottingpapper.

Amalia Melitta Bentz var en tysk entreprenör som föddes 1873. Frustrerad av överbryggningen av kaffe när hon använde filtreringstyper, experimenterade Bentz med olika sätt att göra kaffe men var och en av de använda föremålen misslyckades. Till slut bestämde hon sig för att använda ett blottingpapper från sin sons anteckningsbok och till sin förvåning var papperet lättare att använda och producerade ett rent kaffe. Hon startade snart sitt droppkaffeföretag och blev den första personen som skapade ett kaffefilter.

Den automatiska droppkaffemaskinen

Den automatiska droppkaffemaskinen uppfanns och populariserades av Mr. Coffee på 1970-talet. Maskinen fungerar på samma sätt som Bentzs kaffefilter genom att droppa hett vatten genom ett finjordat på ett filterpapper. I en automatisk droppkaffemaskin fylls behållaren först med kallt vatten följt av värme från ett värmeelement. Kokningen får ångan att stiga upp i ett rör och kondensera. Det kondenserade vattnet fylls med kaffe och filtreras i en karaff som placeras på en varm metallplatta för att hålla kaffet varmt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top