Bästa kaffekvarnen 2022 – Mal ditt eget kaffe

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Wilfa WSCG-2 Kaffekvarn

The Dose Control Pro Kaffekvarn

Smeg 50's Style Kaffekvarn Creme

IL Solito Kaffekvarn CG

Klicka här för att se fler kaffekvarnar.

Bästa kaffekvarnen 2022

Gillar du hemmagjort kaffe men känner att någonting saknas? Nymalda kaffebönor smakar alltid bättre och för att lyckas med det så behöver du den bästa kaffekvarnen.

Men det är dock inte så enkelt att köpa den bästa kaffekvarnen på nätet. Det kan bli ganska svårt att veta vad som är bäst när man inte alltid kan lita på affärerna. Ofta brukar online affärer endast skriva om de positiva sakerna. Man får alltså inte reda på de negativa sakerna och detta innebär att man inte får en så tydlig bild av hur bra kaffekvarnen faktiskt är. Dessutom så blir det svårt att köpa rätt kaffekvarn när där finns så många olika modeller i olika prisklasser. Man vill ju inte köpa en kaffekvarn som man inte tycker om. Om man inte är så insatt kan det därför bli svårt att köpa den bästa kaffekvarnen.

Men det är därför som vi här på Köksproffset.se har gjort en köpguide för de bästa kaffekvarnarna. Vi har nämligen gjort vår egen komplexa köpguide. Med hjälp av vår köpguide så kommer det bli mycket enklare att köpa den bästa kaffekvarnen. Vi gjorde den här guiden genom att använda och läsa på om olika kaffekvarnar. Vi läste också igenom kundrecensioner för att hitta den absolut bästa kaffekvarnen. Med hjälp av all information så gjorde vi den här köpguiden. Efter att du har läst igenom köpguiden så kommer du enkelt att kunna köpa den bästa kaffekvarnen.

Det kan alltså vara ganska svårt att veta vilken kaffekvarn som är bäst. Det finns så mycket som man måste tänka på. Men genom att följa min köpguide så kommer hela processen att bli mycket enklare. När du köper den bästa kaffekvarnen så finns det nämligen några viktiga faktorer som du måste tänka på. Det är även viktigt att du väljer rätt kaffekvarn utifrån dina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa kaffekvarnen 2022:

Köpguide för bästa kaffekvarnen 2022

Det kan alltså vara ganska svårt att veta vilken kaffekvarn som är bäst. Det finns så mycket som man måste tänka på. Men genom att följa min köpguide så kommer hela processen att bli mycket enklare. När du köper den bästa kaffekvarnen så finns det nämligen några viktiga faktorer som du måste tänka på. Det är även viktigt att du väljer rätt kaffekvarn utifrån dina egna personliga preferenser.

Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa kaffekvarnen 2022:

 • Enkel användning
 • Storlek
 • Ljud
 • Typer
 • Bladstorlek
 • Manuell eller elektrisk
 • Användningsområde
 • Funktioner
 • Espressovänlig kaffekvarn
 • Pris
 • Kommersiellt användande

Enkel användning

Det ska aldrig vara komplicerat, obekvämt eller svårt att använda kaffekvarnen. Det borde vara enkelt att fylla på dina kaffebönor och få den perfekta grunden du letar efter.

När vi använde varje kaffekvarn bedömde vi byggkvaliteten och berömde stabila mönster, tydlig märkning och förekomsten av lås och halkskydd. Vi övervägde också storlek och vikt och hur lätt eller svårt det skulle vara att lagra varje kaffekvarn.

Vi bedömde också varje kvarn på hur enkelt det var att ladda upp bönbehållaren med kaffebönor, använd kontrollerna för att ställa kvarnen till att springa, tömma grunderna och rengöra kvarnen efter användning.

Storlek

kaffekvarnar kan vara ganska kompakta, storleken på en liten mixer, medan burrkvarnar kan vara ännu större än din faktiska kaffemaskin. Tänk på hur mycket utrymme på bänkskivan du vill ägna dig åt kaffe.

Ljud

Att mala kaffebönor är ofta en hög process, men vissa kvarnar kan vara alltför bullriga och irriterande under användning. Vi gav varje kaffekvarn ett betyg beroende på hur högt och irriterande det var. Och en fick högre betyg för att vara tystare.

Typer

Konisk grindkvarn: Den här har två koniska grindar som är placerade enligt den levererade slipstorleken. Dessa grader vetter mot varandra. Bönorna krossas mellan graderna i partiklar av samma storlek. En av dessa konformade grader roterar medan den andra förblir på plats

Flatgrindkvarn: Med en platt grindkvarn är knivarna parallella och plana snarare än konformade. Detta innebär att du får en fin jämn slipning med mer yta utsatt för extraktion

Det krossade kaffet lagras i en behållare och faller sedan ner i en kammare efter att det passerat genom graderna. Justering av avståndet mellan graderna dikterar slipstorleken.

Med grindkvarnar får du en extremt jämn slipning. De krossar inte bönor eller avge för mycket värme så att slutdrycken inte äventyras.

På baksidan måste du spendera lite mer för att få den bästa kvarnen. Dessa alternativ tenderar också att vara större, så se till att du har tillräckligt med diskutrymme för att rymma en innan du startar och köper en på ett infall.

Bladstorlek

Malstorleken beror på din typ av kaffe och bryggstil. Som en allmän regel, använd en grov slipning för bryggningar i nedsänkning (som French Press), medium slipning för vanligt kaffe och en fin slipning för espresso. Naturligtvis finns det andra faktorer att tänka på innan du maler, men det mesta går från dessa regler.

Om du letar efter en mycket billigare startpunkt för att mala dina egna bönor, rabatterar du inte tanken på en knivslip helt.

Dessa alternativ är extremt billiga så det finns en låg inträdesbarriär.

Mycket enkel konstruktion, det finns en kammare med ett blad i botten. Klicka på locket, tryck på knappen och det här bladet roterar för att slipa dina bönor.

Det är besvärligt att få en exakt och konsekvent slipning med en knivslip så kom ihåg detta innan du förbinder dig till en. Det sätt på vilket bönorna krossas betyder att det kommer att vara kvarnar i olika storlekar. Eftersom knivarna startar en hel del värme kommer du att förlora lite smak och arom under proceduren.

Observera också att om du är en espressofjärde, är bladalternativen inte vägen framåt. Det är mycket troligt att det levererade malet täpps till medan du brygger din espresso, så undvik dem om du vill ha ditt kaffe kort och starkt precis som italienarna.

Även om de är begränsade när det gäller prestanda och resultat, ge en chans om du vill ha grövre slipningar och använder en budget. Vi föreslår att du tittar på vårt handplockade urval av bladalternativ för att undvika att säljas en dummy.

Manuell eller elektrisk

När du funderar över om du ska få en elektrisk eller manuell kvarn finns det tre huvudpunkter att tänka på:

 • Vad är din budget?
 • Är du beredd att använda dina muskler
 • Vilken typ av kaffe brygger du?

En manuell kvarn är förståeligt billigare. Om du vill arbeta med grova slipar behöver du inte mycket arbete. Om du däremot gillar finmalda bönor, måste du rulla upp ärmarna och vara beredd på en seriös ansträngning. För alla som reser ofta eller behöver en liten, kompakt och bekväm lösning för att uppnå en grov slipning, är manuella alternativ perfekta.

Elektriska kvarnar är fortfarande ganska användarvänliga men de är oftast större, kräver uppenbarligen ett eluttag och de är mycket dyrare. Verkligen effektiva elektriska kaffealternativ är inte billiga. För espressoälskare med extra pengar som letar efter en fin slipning utan krångel, är elektriska alternativ överlägset överlägsen.

Användningsområde

Nu har vi delat upp utbudet av alternativ du kan välja mellan i allmänhet, det är värt att ta en stund att tänka på din avsedda användning …

 

Det finns en världsskillnad i kraven för någon som vill göra enstaka kruka med färskt kaffe, en sann entusiast som vill ha stora volymer kaffe regelbundet och någon med en kommersiell lokal så att vi delar upp dessa olika behov i två breda kategorier:

 • Hemanvändning
 • Personlig kvarn för hemmet och familjen

En manuell kvarn är ett förnuftigt alternativ om du är en avslappnad husägare som arbetar med en strängare budget.

Om du vill öka uppväxten rekommenderar vi att du väljer ett höghastighets direktdrivalternativ som ger dig mycket smäll för pengarna och en ganska anständig, jämn slipning.

För en vanlig hemanvändare är ett doserfritt alternativ i allmänhet mer än lämpligt för ändamålet.

För att hålla sakerna klara och enkla, om du är hemanvändare men är särskilt kräsen eller pengar inte är något objekt, ta en titt på dessa utmärkta alternativ för kommersiella kvarnar och överväga att anta en av dessa i stället.

Funktioner

Det finns nu många kvarnar som har fler blinkande lampor och LCD-skärmar som du kan skaka på. Du behöver i huvudsak kaffebönorna malda till en viss nivå men det är upp till dig om du behöver några av de extra tilläggen som vissa maskiner erbjuder, dessa inkluderar;

 • Förprogrammerade slipmaskiner
 • Vägt slipning
 • Tidsbestämd slipning
 • Lätt att ändra slipning
 • Steg för justering av storlek på malningen

Espressovänlig kaffekvarn

På samma sätt finns det kvarnar som har ett portafilter (espressomaskinhandtagliknande del som håller malet kaffe) passande så att du kan lämna det på plats tills kvarnen har stannat. Det här är lite av ett problem för filtermetoder eftersom du inte har ett portafilter för att fånga grunderna.

Pris

Du kan förvänta dig en bra kaffekvarn för runt 700 kr. Men som med allting så varier kvalitén beroende på priset. Du får vad du betalar för och det är därför det är bra att veta allting som din kaffekvarn kan göra innan du bestämmer dig för att köpa den.

Kommersiellt användande

Alternativ med låg hastighet är valet för de flesta kaféer och restauranger. Du kan välja mellan växellådsreducerande och direktdrivna modeller.

Med nästan ingen värme eller besvärande statisk generering får du en överlägsen slipning. Dessa låghastighetsmaskiner är också anmärkningsvärt tysta med tanke på deras enastående funktionalitet.

Med ett alternativ i doseringsstil kan du förbereda dina bönor i satser så det här är en användbar funktion i en industriell bakgrund. Du får mycket mindre avfall och rengöring förenklas.

Hur du tar hand om den bästa kaffekvarnen

 1. Få ut kornet

Att bryta kaffe i små partiklar skapar, gissa vad, massor av små partiklar. Dessa täcker insidan av behållaren (där bönorna förvaras före slipning) och kanterna på din kvarns blad, samt hittar väg in i alla typer av andra vinklar och vinklar som du inte tänkte skicka dem.

Barrister över säger hela tiden att kaffe gynnas av att alla allvarliga kvarnar rengörs med luft. Ta bort behållaren och börja med en bra dammsugning med alla dammsugare med en förlängning, eller tvinga alternativt luft in i utrymmena med en burk tryckluft. Kontrollera också rännan som du maler bort. Om den är igensatt eller belagd med kaffe kan du rassla den lös med ett finger eller tandborste och sedan använda luft för att lossa allt som finns kvar.

 1. Håll det orätt

Eftersom slipytornas plastytor kan hålla kvar oljor och kaffesmuts, ta bort bönbehållaren (när det naturligtvis inte finns några bönor i den) och torka av insidan av väggarna noggrant. Om din kvarn har en avtagbar malkammare, som de flesta modellerna för hemmet har, skölj och torka också ner den, särskilt de tuffa hörn som älskar att locka till sig miniatyrhögar.  Andra rekommenderar att du torkar ner insidan av behållaren. Med en ren, torr trasa och tar bort oljor som kommer att byggas upp och bli klibbiga och härskade.

 1. Rengör dem

Det finns många sätt att närma sig gräsklippning och du kommer att hitta mycket oenighet där ute. Vissa kommer att föreslå rengöring av grader med ris, kvarnrengörande pellets eller till och med snabb havre, men experter tenderar att vara överens om att det över tid helt enkelt orsakar mer damm och problem än att ta bort graderna till att börja med. Att köra ris genom några mindre hushållsmaskiner kan vara bra. Då måste du öppna det och komma in för att rengöra det ändå … kan lika gärna börja med öppningen.

Du kan ta bort resterna från många kvarnar ganska enkelt genom att vrida den krage yttre ringen och lyfta de yttre graderna utåt. När du håller upp burruppsättningen ser du lätt det ackumulerade kaffet fastnat på insidan av innerringen. Skrubba bort med en tandborste och, medan du har tagit ut den, skrubba också insidan fritt. (Det är möjligt att ta bort det inre burrsetet, men mycket mer komplicerat, så du kanske föredrar att bara arbeta med dessa grader på plats.)

Kvarnrengöringspellets är en bekväm lösning, men kan skapa mer damm på lång sikt (eller skapa ett kontinuerligt beroende av kvarnrengöringspellets). Men de är idealiska för nödsituationer när du av misstag har malt några franska vaniljmynta-mockabönor genom din kvarn och kanske inte har tid för en fullständig rengöringsregim.

Slutligen kan begreppet “krydda” grader, rekommenderas för kvarnar av kommersiell kvalitet eller nya burr-set, enkelt uppnås i färre hemmamodeller genom att först köra igenom lite extra kaffe av det nya kaffe du byter till.

 1. Tänk långsiktigt

Även med lätt, regelbunden hushållsanvändning måste grader förändras efter en viss användning. Det är omöjligt att ge en specifik uppskattning som gäller för varje enskild hemanvändare, men om din kvarn har utbytbara grader. Byt ut dem vart tredje till femte år. (Dessa bör prissättas ganska överkomligt och tillgängliga genom att kontakta tillverkaren.) Efter att ha spenderat en hel del på en kvalitets kvarn till att börja med vill du göra allt du kan för att göra detta till ett långvarigt förhållande, eller hur?

När du väl har erövrat dessa små uppgifter bör det vara enkelt att regelbundet underhålla kvarnen uppmärksamhet varje vecka på de stora problemställena. Ta bort behållaren och kammaren varje vecka och tvätta med tvål och varmt vatten, och ge bladen lite skrubbning med en tandborste och pappershandduk.

Prima! Ditt kaffe smakar redan bättre.

Vilken typ av kaffekvarn du ska köpa

Manuell eller elektrisk – Ofta är det så att du får mer pengar när du slipar för hand. Många manuella slipmaskiner har bättre prestanda, delar och konstruktion än en elektrisk prisslipare med samma pris. Detta betyder naturligtvis att du avstår från bekvämligheten med att mala elektriskt, vilket inkluderar att lämna åt sidan andra bekvämlighetsfunktioner som att kunna hålla ett lager bönor i din behållare. Det finns många avvägningar att tänka på, men om ditt mål är att få den bästa slipkvaliteten för din dollar, kolla först på handkvarnarna i ditt budgetintervall.

Espresso eller filterkaffe: Vad vill du brygga? – När det gäller kaffebryggningsmetoder är espresso välkänt som att det är jobbigt och kräsen när det gäller malningskvalitet. Espressos bryggtryck förstärker många bra saker, inklusive eventuella fel i din förberedelse som en svag slipningskvalitet. I så fall är det lämpligt att spendera lite mer på en kvarn med funktioner som gör ditt liv enklare när du brygger espresso-saker som steglös malningsjustering, bättre grader och inte så uppenbara faktorer som bättre malningsenhet. Självklart, om du inte gör espresso kan du slappna av med att oroa dig för den här typen av saker, och kvarnvärlden är dina ostron. Nästan alla kvarnar som vi har rekommenderat här kommer att fungera bra för bryggt kaffe, och undantagen är generellt välmärkta som utformade speciellt för espresso.

Tänk på uppgraderingsvägen -planerar du att köpa en espressomaskin på vägen? Funderar du på att köpa en bättre kvarn när du har pengarna? Med tanke på vad din uppgraderingsväg kan vara är en viktig del av att köpa en kvarn och kan spara dig från att köpa fler produkter än du behöver. När allt kommer omkring, om du sparar lite mer och köper en espressokapabel kvarn nu, har du bara köpt en gång – i stället för att köpa två gånger om du köper en billigare modell nu och måste byta ut den senare. Detta kan vara ett bra sätt att spara pengar på lång sikt, och i allmänhet kommer dyrare modeller också att ha bättre byggkvalitet och längre livslängd. Om du tror att du behöver eller vill ha en funktion på vägen, överväg att investera i den nu.

7 tips för den bästa kaffekvarnen

Vi ger dig en praktisk uppdelning nu av de sju olika nivåerna av kaffemalen storlek från extra grovt fram till superfina.

Med den här praktiska guiden kan du se till att du får rätt storlek på slipning för ditt föredragna kaffe på det enkla sättet …

 1. Extra grov malning.

Denna slipning är ungefär den största du får med en vanlig grindkvarn. För att titta på kommer dessa kvarnar att likna pepparkorn. Om du vill njuta av kallbryggt kaffe eller en vanlig kopp svart kaffe, rulla med en extra grov malning.

 1. Grov malning

Med en konsistens som inte skiljer sig från havssalt finns det inget bättre än grov malning om du gillar att göra ditt kaffe i en fransk press. Liksom extra grovt kaffe, lämpar sig en grov malning sig också väl för kallbryggt kaffe. Det är ett utmärkt sätt att smaka på olika kaffe och fungerar också bra i en perkolator.

 1. Medium-grov malning

Den här konsistensen påminner om medelhög grov slipning, liknar byggarsand men smakar verkligen inte!

Andra kaffebryggare utnyttjar en infusionsmetod. Om du använder ett av dessa dekorativa bryggerier dagligen är medelstora malning ett smart val. Smarta droppbryggare och kafésolobryggare är också fantastiska med detta halvvägs hus mellan grova och medelstora kvarnar. Experimentera lite och vidga dina horisonter med medelstora.

 1. Medium malning

Om du är nybörjad med att mala kaffebönor är medelstora malning en vettig utgångspunkt.

Du kan använda ett brett utbud av kaffebryggare för att dra nytta av medelhård malning. Oavsett om du använder en konisk hällbryggare eller en droppbryggare med en plan botten, en sifonbryggare eller en turboladdad Aeropress, är medium kaffe det perfekta alternativet.

 1. Medium-fin malning

Inte riktigt lika fin som den malning du behöver för att njuta av den bästa espresson, en medelstor fin gör underverk med droppbryggare.

 1. Fin malning

Finmalt är i stort sett allt förmalt kaffe, finmalning är på något avstånd den mest populära storleken.

Det är finare än salt och hjälper dig att uppnå den perfekta espresson varje gång. Oavsett om du använder en spishällsmaskin eller föredrar en traditionell gammal Mokabryggare, kan du verkligen inte gå fel med ett finmalt kaffe.

 1. Superfin malning

Annars känd som turkiskt är superfina svårt att få. Om du vill slipa din egen behöver du en dedikerad kvarn eller så kommer du kort.

För älskare av turkiskt kaffe, även känt som Ibrik, acceptera inget substitut för en superfin malning.

Att köpa den bästa kaffekvarnen kan verka komplicerad på grund av det stora antalet variabler som finns på plats. Det handlar inte om att bedöma alternativen på marknaden i en ordning efter önskemål, eftersom alla har olika smak och krav.

Vanliga frågor om kaffekvarnar

Är det viktigt att ha en kaffekvarn?

När du väl har fått en bra kopp kaffe är det svårt att gå tillbaka. Många faktorer bidrar till smak, inklusive hur den tillverkas och temperaturen den serveras vid, men bönornas färskhet är bland de viktigaste. Det mesta kaffet säljs i en UV-blockerande, vakuumförseglad behållare, men när du öppnar det börjar smaken blekna, speciellt om det redan är malt.

Hela kaffebönor behåller sin smak mycket längre än malet. För jämförelse, tänk på hur nyhackad vitlök luktar mot den omärkliga doften av en hel kryddnejlika. Ju längre du låter den sitta när den har klippts upp, desto mer försvinner doften. Samma sak händer med kaffebönor – när de väl mals och utsätts för mer luft börjar de tappa smak. Att mala dina egna bönor före varje sats ger den färskaste smaken. Det låter dig också kontrollera slipstorleken, en viktig försäljningsplats för dem som föredrar att använda en fransk press eller göra kallbrygga.

Vad gör en kaffekvarn

Om du vill mala ditt eget kaffe hemma är en kaffekvarn ett måste. Livsmedelsprocessorer, minihackare och mixers är inte tillförlitliga. Medan slipmaskiner liknar livsmedelsprocessorer och minihackare har de faktiskt trubbiga kanter som inte slår upp bönorna mer än vad de behöver. Deras behållare är också mindre, vilket gör att en mindre mängd kan bearbetas bättre och jämnare. Viktigast, när kaffebönor males släpper de oljor som ofta fläckar och dröjer kvar i behållaren. Oavsett hur många gånger du rengör din matberedare, minihackare eller mixer, är det troligt att det fortfarande kommer att lukta som kaffe.

Vilken kaffekvarn är då bäst?

Det finns två huvudsakliga sätt att mala kaffe; Du kan använda en knivkvarn eller en slipkvarn.

En bladkvarn fungerar som en matberedare med trubbiga kanter. Bladet snurrar för att hugga kaffebönorna. De vi testade var höga när bönorna fortfarande var hela, men fungerade tystare när bönorna bröt. Sammantaget är bladkvarnar är mindre och mer kompakta än burrkvarnar, men kräver en inlärningskurva för att producera jämnt malt kaffe av rätt storlek.

En burkvarn fungerar som en pepparkvarn genom att kaffebönor passerar genom två metall- eller plastföremål för att malas i bitar. Malstorleken kan regleras exakt, beroende på hur många inställningar kvarnen har, och resultaten är mycket jämna, vilket bidrar till en fylligare, mer balanserad smak. De är större, högre och ofta dyrare än knivslipmaskiner.

Manuella kvarnar. Manuella kvarnar är mindre och billiga alternativ, men att välja den perfekta inställningen är inte alltid lätt och slipning tar mycket mer tid än vi skulle vilja. De fungerar också som en pepparkvarn genom att mala bönor mellan två grader. Manuella kvarnar lagrar en liten mängd bönor och måste vridas på handtaget många gånger till marken. På plussidan är manuella slipmaskiner praktiskt taget tysta jämfört med blad- och grindkvarnar.

När du maler kaffe är det viktigt att uppnå det jämnaste kaffet för att extrahera mest smak under bryggningen. Som med matlagning kräver olika storlekar olika tillagningstider. Grovmalt kaffe kräver en längre stektid än finare och tvärtom. Ojämnt malt kaffe kan resultera i en svagare kopp än vad du förväntar dig.

Kan man mala kaffe i en mixer i stället?

Nej det kan du absolut inte!

Din mixer / matberedare är tekniskt sett en kraftfull knivkvarn. Det kommer att pulverisera dina bönor i stället för att mala dem. Om du går igenom ansträngningen att köpa färska rostade kaffebönor med ett ursprung (följaktligen dyra) är det bättre att köpa dem förmalda för den bryggstil du använder. Även om du använder kaffebönor i butiken är det mycket bättre att köpa kaffesump än att förstöra dem genom att mala i din mixer / matberedare.

Är burrkvarnar bättre?

Ja, grindkvarnar är verkligen bättre än knivkvarnar. Burr-kaffekvarnar maler dina kaffebönor systemiskt och resultatet blir konsekvent en mycket jämnare storlek på resultatet. Knivkvarnar kommer inte att slipa konsekvent, och den resulterande extraktionen blir ojämn på grund av olika slipstorlekar i din brygga. Detta har en enorm inverkan på smak.

Är kaffekvarnar viktiga?

En kopp kaffe är en av livets enkla glädjeämnen. Men oavsett om du är en fan av komplexa pour overs, djärvt iskaffe eller krämiga cappuccino, börjar de bästa bryggerierna med färska, smakrika bönor. Det är där en kaffekvarn kommer in.

Även om det är bekvämt att köpa förmalt kaffe, så blitzar dina favoritroster genom en kvarn precis innan bryggning garanterar de djärvaste, ljusaste kopparna. Hela bönor behåller inte bara smaken längre, men genom att mala ditt eget kaffe kan du skräddarsy rost efter din favoritbryggningsmetod, från en enkel fransk press till högteknologiska espressomaskiner.

Liksom andra kaffeprylar kan en kvalitetskvarn vara en investering. Men i stället för att slösa bort hundratals dollar på ett alternativ som inte uppfyller sina krav eller passar dina behov, har vi gjort undersökningen åt dig och kammat igenom tusentals recensioner från riktiga kunder som har köpt och provat dessa kvarnar för sig själva. Vad vi hittade var åtta topprankade maskiner som fungerar så bra att användarna inte kan sluta gosa över dem.

Olika typer

Från små verktyg för små kök till avancerade sprutor som passar professionella kaféer, vi har hittat kaffekvarnar för varje prispunkt och upplevelse. Fortsätt läsa för att lära dig mer om vad som gör en utmärkt kvarn och handla de högpresterande maskinerna som kunderna älskar mest.

Att välja en kaffekvarn bryts ner till om du vill ha en kniv, burr eller manuell kvarn. Bladkvarnar är lite som matprocessorer, skivar bönor i små bitar. Ju längre du håller kvarnen igång, desto finare är dina grunder. Populärt bland nybörjare uppnår knivslipmaskiner inte lika jämn konsistens som burrblad, men de är mindre och billiga.

Burr kvarnar erbjuder större konsistens och kontroll. De skär inte, utan krossar snarare kaffebönor till grunder, antingen genom platta skivor eller koniska grader som häckar inuti varandra. Denna process resulterar i fylligare, mer balanserade smaker när du brygger. Och beroende på hur många inställningar en grindkvarn har, kan du producera grunder som är tillräckligt fina för espressomaskiner eller grova nog för kalla bryggerier och franska pressar. Medan burrkvarnar är dyrare, är de flesta experter överens om att de är det bästa valet.

Slutligen är manuella (eller hand) slipmaskiner det minsta alternativet och tenderar att vara mycket billigare än sina elektriska motsvarigheter. Användare slipar bönor genom två grader genom att dra ett handtag, vilket visserligen tar tid och ansträngning. Manuella slipmaskiner ger dock jämna underlag och de kan även erbjuda olika inställningar för olika storlekar. De är också mycket tystare än både slip- och grindkvarnar.

Hur bestämmer man storleken på kaffekvarnen?

här är några enkla principer för hur du väljer den mest lämpliga kaffekvarnstorleken för dig.

Ett av de vanligaste felen du kan göra att brygga ditt allra bästa kaffe är att förbise vikten av att se till att du får rätt storlek på grunderna för din föredragna bryggningsmetod. Det är uppenbarligen meningslöst att försöka njuta av espresso gjord av grov malning, och naturligtvis resulterar en fin malning i dåligt kallbryggt kaffe. Men det finns andra överväganden du bör komma ihåg, så kolla in vår guide nedan.

Principer för hur man väljer storlek på din kaffekvarn.

Det finns tre viktiga saker att tänka på när du tänker på storleken på ditt kaffe:

 • Kontakttid
 • Tryck
 • Temperatur

För olika metoder för bryggning med kort kontakttid behöver du en fin kaffekvarn. Om kontakttiden är för hög riskerar du extraherat och bittert kaffe. När kontakttiden är för kort blir bryggan svag och smidig.

Med de flesta bryggningsmetoder som arbetar mellan 90,6 och 96,1 grader Celsius kan temperaturen spela en roll tillsammans med trycket, men den absolut viktigaste balansen att slå in innebär kontakttiden.

Vad är droppbryggare för någonting?

Droppkaffe brygger genom genomträngning snarare än infusion. Detta innebär att den hastighet med vilken vattnet går genom kaffet påverkas av hur porös malningen är. Detta påverkar i sin tur kontakttiden och extraktionsnivån. Mindre mal i droppkaffe dräneras långsammare och ger mer smak. Större malar fungerar på motsatt sätt. Du måste slå ett lyckligt medium så prova en medium slipning eller medium-fin slipning för dessa kaffebryggare.

Vad är en franska kaffekvarn?

Den klassiska franska pressen representerar en av de mest flexibla och användarvänliga metoderna för kaffebryggning. Den franska pressen är en infusionsmetod så att smaken kommer från att kaffet blötläggs i vattnet innan det filtreras. Använd en grov slipning för överlägsna resultat.

Hur mycket ska man mala kallbryggt kaffe?

frestande när temperaturen ute börjar stiga. Du har stor flexibilitet när det gäller slipstorlek än med andra metoder. Extra grova och grova kvarnar fungerar båda mycket bra med kallbryggning. Du kan till och med komma undan med en medelhård slipning så experimentera och avgör vilka du tycker bäst passar din smak. Kallbryggning är en mycket förlåtande leveransmetod så tänk på vad som är optimalt för dig snarare än att fixera på en förutbestämd storlek på det som du maler.

Vilka är de vanligaste problemen som du kan stöta på när du ska köpa den bästa kaffekvarnen?

Vilken storlek du ska ha till ditt droppkaffe

Droppkaffe brygger genom genomträngning snarare än infusion. Detta innebär att den hastighet med vilken vattnet går genom kaffet påverkas av hur porös malningen är. Detta påverkar i sin tur kontakttiden och extraktionsnivån. Mindre mal i droppkaffe dräneras långsammare och ger mer smak. Större malar fungerar på motsatt sätt. Du måste slå ett lyckligt medium så prova en medium slipning eller medium-fin slipning för droppkokare.

Vilken skillnad är det på franska kaffekvarnar

Den klassiska franska pressen representerar en av de mest flexibla och användarvänliga metoderna för kaffebryggning. Den franska pressen är en infusionsmetod så att smaken kommer från att kaffet blötläggs i vattnet innan det filtreras. Använd en grov slipning för överlägsna resultat.

Hur stor kaffekvarn ska du ha till espresso?

För den perfekta espresson fungerar finslipning mest effektivt. Det behöver inte vara så fint som malningen du behöver för turkiskt kaffe, men håll fast med fint och … ja, du kommer också att bli bra! Som med espresso, om du använder en spis som den traditionella Moka-potten, rulla med en fin malning för den perfekta gyllene koppen kaffe varje gång.

Ska man ha en burrkvarn eller en bladkvarn

Det finns egentligen ingen tävling här när det gäller rå prestanda och resultat är grindkvarnar på något avstånd det överlägsna alternativet. De enda verkliga fördelarna med ett bladalternativ är prisvärdhet och deras kompakta karaktär. I alla avseenden är de sämre. Du får en svagare brygga med mycket mindre konsistens. Med en grindkvarn så länge du investerar i en anständig modell har du mycket mer frihet att välja din slipstorlek med repeterbara inställningar som hjälper konsistensen. Burr-alternativ genererar mindre värme vilket leder till ett bättre smakprovande kaffe, så gå med ett burr-alternativ om du lägger en premie på kvaliteten på kaffet i din kopp.

Hur snabbt ska man mala kaffet med den bästa kaffekvarnen

Med en manuell kvarn, hur snabbt som helst kan du fysiskt slipa bönorna, det genererar inte så mycket värme att du kommer att skada bönorna. Konsistens är viktigare än hastighet. Med burralternativ är hastighet inte ett problem. Kalibrera den till önskad inställning och låt maskinen utföra arbetet utan några bekymmer om sliphastigheten. Där hastighet är viktigast är med bladalternativ. Dessa blir heta ändå så undvik att slipa för snabbt och minimera skadorna på dina bönor.

Blir det mer koffein om man använder en kaffekvarn

Den här frågan kan först besvaras direkt och behöver sedan förtydligas … Oavsett bryggningsmetod, ju mer malning du använder, desto högre är koffeinhalten i den färdiga drycken. Detta är enkel matte och sunt förnuft. Med detta sagt har typen av bönor och rostnivåer en större effekt på koffeinnivåerna. Robusta bönor har dubbelt koffeininnehållet än Arabica, därför används de så ofta för espresso. Lättare rost har kontraintuitivt en högre nivå av koffein än mörkare rost. Vattentemperaturen, brygg tiden och naturligtvis volymen på din färdiga dryck påverkar också koffeinhalten så det finns många faktorer att tänka på, mängden skäl är bara en av dem.

Kan man justera storleken på kaffekvarnar

Denna utgåva avser kommersiella alternativ. Dessa är utrustade med en ratt som möjliggör justering av det malda kaffets storlek. Kontrollera vilken modell du har och bestäm vilken riktning som leder till en finare slipning och vilken till en grövre slipning. Flytta ratten extremt långsamt och försiktigt i steg om några millimeter. När du har gjort justeringen slår du på kvarnen i 10 sekunder och slänger det du har slipat. Efter detta, kör ett testskott, prova och gör ytterligare justeringar vid behov.

Går det att rengöra kaffekvarnar

För att rengöra en manuell enhet, ta isär den och lämna bara grader och skal intakta. Dra ut innerborren, brickorna, fjädern och stången. Skrubba handtaget och locket med tvålvatten. För små delar, använd en bomullspinne doppad i tvålvattnet. Undvik diskning, torka av allt och sätt ihop igen.

För att rengöra en elektrisk kvarn, lägg i en dl ris i enheten (ej kokt i exemeplvis en riskokare då förstås) och kör den i en minut eller så. Torka ut det med en fuktig pappershandduk för att ta bort rismjölet och du är redo att gå. Det enkla hacket kan spara dig en hel del att fisa så prova!

Vilka andra sorters kaffekvarnar finns det

Ett exempel är en konisk kaffekvarn. Denna typ har två koniska grader av varierande storlek som vetter mot varandra. Avståndet mellan dem påverkar slipstorleken. Medan en burrkvarn förblir stilla roterar den andra. Bönorna går mellan graderna som slipar bönorna till fina eller grova partiklar beroende på vad du föredrar. Ett koniskt burralternativ är Rolls-Royce av kvarnar och valet av kaffekännare.

Är kaffekvarnar en uppgradering?

kan inte berätta för dig hur många gånger jag har hört ett kaffe-proffs säga att den enskilt största uppgraderingen en person kan göra hemma är att köpa en grindkvarn av god kvalitet. Mindre ofta har jag sett andra förslag, som att köpa en bättre kaffebryggare, lära mig bryggans insatser och utveckla en bättre känsla för egna kaffebönor. Kvarnens rekommendation är så vanligt att den invaderade min hjärna och så småningom förankrade sig djupt i den del som var ansvarig för konsumenternas beteende.

Jag hade inte råd med de typer av dyra kvarnar som alltid rekommenderas, jag gjorde vad någon planerings tvångshandlare skulle göra – jag spenderade år på att spara de oönskade Starbucks-presentkort som jag fick som julstrumpa varje december. Det tog ungefär sex år innan kvarnen var inom räckhåll, inklusive två mycket sorgliga år när jag trodde att jag hade tappat fyra av korten följt av en ljus och blank dag när jag hittade korten. Det kulminerade i fem euforiska minuter som besökte Starbucks online-kaffebutik för att beställa det kaffet som jag hade sparat för.

Jag har varit väldigt nöjd med kvarnen. Det har gjort det möjligt för mig att tippa med min kaffebryggning, vilket jag tycker om att göra, och jag är säker på att jag gör bättre kaffe som ett resultat. Men frågan har alltid dröjt kvar: Skulle varje hembryggd kaffedryck verkligen dra nytta av en dyr kvarn? Är det rådet verkligen så universellt som så många baristor har gjort att det verkar?

Så jag bestämde mig för två mål för den här översynen. Den första är den uppenbara: Hitta den bästa kaffekvarnen för de typer av bryggningsmetoder som de flesta gör hemma, som de du häller över, automatiskt dropp, fransk press och andra kvarnar. Men jag ville också undersöka om den “bästa” kvarnen är en mer relativ term än proffs ofta erkänner. Proffs känner till deras ämne bättre än någon annan, men – och jag säger detta som någon som kan göra sig skyldig till det på matlagningssidan – är ofta för djupt i detaljerna för att komma ihåg att inte alla märker dem eller ens bryr sig om.

Jag berättar nu att min forskning tyder på att inte alla kaffedrinkare ska kasta på den “bästa” kvarnen, och att en stor del av att få rätt kvarn kommer att bero på att veta vilken typ av kaffedrickare du är. Det betyder också att jag rekommenderar ett ovanligt stort antal produkter, varav flera överlappar varandra i termer av vad de gör och hur bra de gör det men skiljer sig åt i viss utsträckning i pris och kvalitet.

Vad är poängen med en kaffekvarn?

Här är också en guide till huruvida och när en kvarn verkligen betyder något. Observera dock att en sak som denna recension inte är en grundlig utforskning av kvarnar för espresso – jag förklarar varför nedan.

Att förstå vikten av en bra kaffekvarn, du måste ha en grundläggande förståelse för vad som händer när kaffe tillverkas. Generellt sett, när vi brygger kaffe, är vårt mål att extrahera en tillräcklig mängd önskvärda lösliga molekyler från bönorna medan de oönskade lämnas kvar.

Om vi ​​inte extraherar tillräckligt med vad vi vill ha från en böna, kommer det resulterande kaffet vara att det kan smaka som om det inte är färdigt. Icke färdigkokt kaffe är inte nödvändigtvis svagt kaffe; snarare är det kaffe där en otillräcklig mängd av de önskvärda lösliga molekylerna har dragits ut ur bönorna och lösts i vattnet. Om du brygger ett högt förhållande av kaffebönor i vatten men undantar dem, kan du sluta med kaffe som är både starkt och inte färdigt, ett till synes motstridigt koncept. Icke färdigt kaffe tenderar att smaka mer surt – och inte på ett bra sätt.

Å andra sidan extraherat kaffe har å andra sidan dragit för mycket från bönorna, inklusive obehagliga saker som vi inte vill ha i koppen. Dessa kaffe smakar ofta hårda och bittra. Och precis som den till synes antitetiska möjligheten till ett starkt underkokt kaffe kan du ta ett svagt överutdraget kaffe, säg genom att brygga en liten mängd kaffe i förhållande till vattnet för länge.

Det är självklart att du också kan ha svaga underextraherade kaffe, starka överutdragna och allt däremellan.

En kvarn spelar en avgörande roll för kaffeutvinning eftersom den bestämmer det malda kaffets storlek. Storleken kan påverka extraktionen på två sätt. Den första är kanske den mest uppenbara: Finmalt kaffe har mycket mer yta än grovmalt kaffe, och den ökade ytan gör det som finns i bönorna mer omedelbart tillgängligt för varmvattnet, vilket påskyndar extraktionshastigheten.

Det andra som malstorleken bestämmer är flödeshastigheten för vissa metoder till din kaffebryggning. såsom hällning, vilket i sin tur påverkar extraktionsnivåerna. Ju mindre kaffepartiklar, desto långsammare kan vatten sippra ner genom dem; ju större kaffe desto snabbare. Om du föreställer dig två rör, varav en är packad med sand och en som är packad med kulor, och du hällde vatten genom var och en, skulle vattnet passera mycket snabbare genom kulorna än sanden, med tanke på allt tomt utrymme runt dem. Med kaffe har vattnet som går långsammare genom de finare grunderna mer tid att extrahera kaffemolekyler, medan vattnet som springer genom ett grovmalt kaffe får mindre tid.

Exakt hur grovt eller fint att mala kaffe beror på en komplex uppsättning faktorer, inklusive satsstorlek, bryggningsmetod och själva kaffebönorna. Det är ett rörligt mål och tar därför lite övning för att börja förstå hur man använder storlek för att förbättra ditt kaffe.

Som du förmodligen börjar se, med tanke på hur malstorleken kan bestämma area och flödeshastighet, och därmed extraktion, är det önskvärt med en kvarn som erbjuder ett brett utbud av malstorlekar och ger ett jämnt resultat vid varje slipinställning. Tanken är att om en kvarn producerar kaffesumpar som har för stor variation i storlek för en viss malningsinställning, blir resultaten allt svårare att kontrollera. En inställning som till exempel är avsedd att producera en medium slipning, men i stället ger den att medium slipning fylld med fint pulver och strödda med för stora bitar kan under- eller bli överkokt, eller båda. Det är åtminstone teorin.

Vilken är skillnaden på dyra och billiga kaffekvarnar

Visst kan man se skillnaden på kvalitén mellan olika kaffekvarnar en inkonsekvent slipning från en knivkvarn som visar en blandning av mycket stora, medelstora och fina kaffepartiklar; om du skulle fortsätta att mala provet för att minska de stora ytorna mer, skulle du samtidigt skapa ännu mer fint pulver, vilket gör en jämn slipning nästan omöjlig att uppnå.

Exakt hur enhetliga kaffesumpar måste vara är öppna för debatt, och det är något som proffs inom kaffe branschen fortsätter att utforska. Om vi ​​kan säga en sak med säkerhet är det att vi vill ha en kvarn som hjälper oss att producera en kopp kaffe som vi anser vara trevlig och utsökt. Utmaningen att hitta enighet om vad det betyder.

Vad är skillnad mellan de olika typerna av kaffekvarnar

Det finns tre huvudtyper av kaffekvarn som du kan välja mellan:

 • Elektriskt blad
 • Elektriska burrkvarnar

Vilken som är bäst för dig beror på vilken typ av kaffe du gillar att göra, hur mycket du gör och om du vill ha flexibiliteten att kunna uppnå olika grunder anpassade till olika kaffetyper.

Manuella kvarnar

Slipmaskiner (ar ett snurrblad inuti som skär i bönorna så de blir mindre bitar, liknar en mixer.)

Fördelar med kaffekvarnar av blad
 • Relativt enkelt och billigt
 • Bra för att producera de råare lagom malda bönerna som behövs för hällning, filter eller för cafékaffe.
 • Nackdelar med kaffekvarnar av blad
 • Bladet värmer upp kaffe när det hackar bönan vilket kan ändra kaffets smak
 • Ger inte en jämn finmalning, inte idealisk för espresso
Elektriska kaffekvarnar

Burr kaffekvarnar har en liten växelliknande mekanism inuti som krossar kaffebönor för att producera malet kaffe. Eftersom de krossar, snarare än hugger, bönorna, utövar de inte samma typ av kraft och värme som en knivslip kan.

Fördelar med elektriska kaffekvarnar

Kan producera en mer konsekvent, fin malning för att göra espresso och även de råare grunderna som behövs för filterkaffe och caféer, vilket gör dem till ett mer mångsidigt alternativ om du dricker olika typer av kaffe

 • Kan mala större mängder på en gång
 • Har ofta flera malningsnivåer för olika kaffetyper
 • Nackdelar med elektriska kaffekvarnar
 • Det brukar vara dyrare än ett grundläggande blad eller handkvarn
Handhållna kaffekvarnar

Handkvarnar är vad du skulle tro – du maler kaffe med din egen armmuskel. De flesta handkvarnar har ett burr i dem, vilket är ett billigt sätt att få en god kvalitetskvarn till din espressomaskin.

Om du bara slipar små kvantiteter åt gången kan de vara ett bra alternativ, eftersom du har total kontroll över hur mycket du vill ha mark. De flesta elektriska kaffekvarnar kan slipa minst två koppar kaffe åt gången.

Fördelar med handkvarnar
 • Grundmodeller är mycket billiga
 • Burr-modeller kan slipa fina espressomark för mindre
 • Inte lika bullriga som elektriska slipmaskiner
 • Ta mindre plats
 • Nackdelar med kaffekvarnar för hand
 • Kan vanligtvis bara mala små portioner kaffe åt gången
 • Tar lite fysisk ansträngning
Platta kontra koniska burrkvarnar

Koniska grindar slipar bönor i två lite olika partikelstorlekar. Detta fungerar bra i espressomaskiner.

Platta grader bör slipa bönorna till en jämn finmalning. Även om detta kanske låter bättre i teorin, är det finmalet som produceras av ett platt burr svårare att få bra, konsekventa resultat med när du gör kaffe och är för dig som kanske vill bli kreativ med din kaffetillverkning.

Dessutom är kaffekvarnar med platt burr vanligtvis mycket dyrare än deras motsvarande koniska burr. För de flesta kommer en kaffekvarn med ett koniskt burr att vara mer än tillräcklig för att mala bönor till din kaffemaskin.

Läs också >>> Bästa grönsakssvarven

Stål vs keramiska grader

Ett annat val du kan stöta på när du handlar efter en kaffekvarn är om du ska välja keramik eller stålburr i din kaffekvarn.

Stål finns vanligtvis i allmänt tillgängliga kaffekvarnar som säljs i stora återförsäljare.

Keramiska grader är mindre vanliga men kan hittas på vissa slipmaskiner

Som med alla saker kaffe, det finns massor av hård debatt kring vilket som är det bästa alternativet, men vart och ett av dessa material kommer att hantera malning av kaffebönorna lika bra, den största skillnaden är i slipborrens hållbarhet.

Ett keramiskt burr kommer sannolikt att vara längre än en stålkvarn, förutsatt att den inte stöter på några oseriösa material som en liten sten som kan få den att flisa.

Steg mot steglösa kvarnar

En stegad kaffekvarn har förinställda malningsalternativ för dig att välja mellan, från fin till grövre malning. De flesta elektroniska kaffekvarnar som du hittar i butiker som går att trampa. De flesta elektriska grindkvarnar med hög gata kommer att vara stegmaskiner med förinställda slipnivåer. Om du verkligen gillar att leka med ditt kaffe kan du överväga en steglös kvarn. För att få tag på en steglös kvarn måste du ge dig ut från butiksområdet och du kommer också att spendera lite mer pengar.

En steglös kvarn har inga förinställda slipnivåer. I stället kan du tippa med det för att producera den exakta slipningen du vill ha. Medan en steglös kvarn kan erbjuda dig ännu fler alternativ för anpassning, kräver det en erfaren hand för att få bra resultat.

Är kaffekvarnar nödvändiga?

Det finns många sorter av förmalt kaffe i snabbköpet, så du kanske undrar om en kaffekvarn verkligen är nödvändig?

Kaffe är lätt förorenat – malet kaffe kan ta upp dofter från exponering för andra saker i ditt kök. Att mala kaffe på begäran, snarare än att ha en hel påse grunder för att komma igenom, hjälper till att förhindra att detta händer.

Inte allt snabbkaffe är lämpligt – om du letar efter espressokaffe som passar din kaffemaskin kommer dina alternativ att vara begränsade i snabbköpet. Malet kaffe som finns i stormarknader i Storbritannien tenderar att vara en grövre malning för generiskt bruk – vanligtvis i caféer. Att använda en kaffekvarn hemma ger dig större variation när du kan experimentera med ett stort antal bönor.

Kaffe oxiderar snabbt – när det träffar luften börjar det förlora sin smak. Med en kvarn får du Nymalt kaffe varje gång du brygger hjälper till att förhindra oxidation. Se till att du förvarar malet kaffe i en lufttät behållare, på en sval och torr plats för att hålla det som bäst.

Kan man göra espresso med en kaffekvarn?

Kaffekvarnar kommer ofta med en rad inställningar som sträcker sig från fin till grov och vilken du väljer kommer att avgöra hur stor dina malda kaffebönor kommer att vara.

Olika malningsinställningar anses vara bäst för olika typer av kaffe. Nedan följer några malstorleksexperter rekommenderar för olika kaffetillverkningsmetoder:

 • Turkiskt malt kaffe – absolut pulver som löses ganska bra i vattnet, därav dess tjocklek på tungan.
 • Espresso – finmalt. För både italienska spis och elektriska espressomaskiner är finheten väsentlig för att hjälpa till att bygga upp trycket genom att få vattnet att trycka hårt och få en kick av klassisk espresso.
 • Pappersfilter – finmalt för både filtermaskinen och “häll på”. Vattnet hålls tillbaka och blandas och bryggning, flyter långsamt genom filterpapperet som håller kornen.
 • Cafeteria eller fransk press – medium slipning. Metallgasfiltret kan inte hålla kvar finmalt kaffe, så du kan få lerigt / bitigt kaffe i koppen om det är för fint.

Vilken kaffekvarn ska du använda?

Potentiellt är den viktigaste kaffeapparaten du köper en kaffekvarn. Även om du har en dyr espressomaskin så är den inte mycket utan en bra kaffekvarn.

Det finns naturligtvis ett överflöd av kaffekvarnar på marknaden idag, i pris, kvalitet och funktionalitet.

Om du håller fast vid oss ​​några minuter kan vi förklara för dig några viktiga saker att se upp för när du köper en kaffekvarn och saker att undvika.

Först lite grundläggande vetenskap

Vi maler kaffe för att bryta ner den rostade kaffebönan till en viss storlek så att vi kan brygga kaffefragmenten (annars kallad kaffesump) med vatten för att göra en kaffe.

Det finns emellertid många olika bryggningsmetoder för kaffebryggning som kräver olika malstorlekar för att göra den bästa smaken av kopp kaffe. Till exempel fungerar espressokaffe bäst med finmalt kaffe medan en cafeteria eller fransk press smakar bättre med kaffemalet grövre.

När vatten är i kontakt med kaffet extraherar det i huvudsak lösliga smaker från kaffesumpen vilket resulterar i bryggt kaffe.

Storleken på kaffepartikeln har en inverkan på vilka föreningar som extraheras, stora grova partiklar tar längre tid att producera balansen mellan smaker på grund av den mindre arean så är ofta associerad med kaffe underutdraget. Medan mindre partiklar kollektivt har en större area som tar kortare tid att extrahera den optimala smakprofilen så kan de ofta smaka för extraherad och bitter.

Varierar tiden det tar för kaffet att bli färdigt beroende på vilken kaffekvarn du har?

Det är självklart möjligt att köpa ditt förmalda kaffe och glömma bort allt detta nonsens med en kaffebönekvarn men förhoppningsvis är du medveten om fördelarna med nymalt kaffe om du läser detta. Bara för att påminna dig varför du behöver en kvarn; När kaffet är malt börjar det försämras i kvalitet och tappar sin smakprofil. För finare grunder som espresso kan det hända nästan omedelbart medan grövre filtergrunder tar lite längre tid (vi pratar dock fortfarande på några minuter).

Detta beror på att när kaffesumpens yta kommer i kontakt med luft för första gången börjar föreningarna oxidera och effektivt skapar olika föreningar som förändrar kaffets känsliga komplexitet och balans.

Skiljer säg olika kvarnar åt?

Bladkvarnar är i huvudsak en kaffeblandare, kaffebönor placeras i en behållare (lite som en mixer) och viskas upp under en viss tid tills kaffet liknar den grovhetsnivå som krävs för det du ska brygga.

Den enda fördelen är att det här är ganska billiga kvarnar men när det gäller kvalitet är de ganska dåliga.

Bladmalarnas karaktär innebär att det inte finns något sätt att bryta upp kaffebönorna i partiklar med jämn storlek och de resulterande kaffekvarnarna har olika storlekar. Inkonsekvent malt kaffe, när det bryggs på någon metod, kommer att resultera i stora partiklar under extrahering och små partiklar över extrahering. Detta kommer nästan säkert att leda till ett under-par-kaffe.

Burrkvarnar arbetar med kaffe som passerar genom två mekaniska grader (antingen koniska eller platta, se nedan) som i huvudsak krossar kaffet i tillräckligt små bitar för att passera genom och in i en kammare där grunderna antingen samlas i en låda eller fångas i ett portafilter.

En burrkvarn är standard för kaffekvarnar, den konsekventa storleken på kaffesumpen tillsammans med den lätthet som du kan justera grovheten gör det till det enda valet för alla som vill uppleva de härliga smaker som specialkaffe erbjuder.

Vilken sorts kaffekvarn ska man ha i ett café?

Kaffekvarnar som ska vara i café behöver motorer så att du ska hinna mala tillräckligt mycket.

Motor: Vi listar inte motorvarvtalet, trots att det är en viktig faktor när du köper en kvarn som det ofta missbrukas vid marknadsföring. Man skulle kunna tro att en högre varvtal är bra (många kommersiella kvarnar snurrar runt 1450 varv / min). Ju högre varvtal i kaffekvarnar hemma är dock inte alltid bra. Höga hastigheter ger statiskt stativ i kaffekvarnen och pulveriserar kaffebönan vilket leder till inkonsekvent malning. Det ökar också popcorneffekten av kaffet som studsar runt tratten. Det finns verkligen ett optimalt varvtal för hushållsmaskiner när buller, uteffekt och konsistens beaktas, det brukar vara mellan 250 och 450 varv / min.

Malningshastighet: Detta kan vara lite förvirrande eftersom en espressomalning tar längre tid än en fransk press också storleken på kaffebönorna gör skillnad. En stor sorts böna som en pacamara tar längre tid än att säga vissa koffeinfria som har mindre bönor. Så vi listar inte detta i våra specifikationer.

Finns det kaffebryggare med inbyggda kaffekvarnar?

Vad du ska leta efter i en kaffebryggare med kvarn

Burr vs Blad

Kaffekvarnar använder antingen grader eller blad. Grader är det mycket överlägsna alternativet, eftersom de erbjuder en jämnare och jämnare slipning; de producerar inte heller så mycket värme, så kaffets smak ändras inte vid malning. Burrslipmaskiner är dock betydligt dyrare. Beslutet kan komma till din budget. Lyckligtvis gör både grader och blad varje kopp kaffe lite fräschare.

Funktioner

Kaffebryggare med kaffekvarnar kan också utrustas med en mängd andra funktioner. Vissa har alla typer av klockor och visselpipor, från automatiska avstängningar till smakstyrka och till och med temperaturkontroll. Andra maskiner är enklare men gör fortfarande gott kaffe. Om du letar efter bekvämlighet, var beredd att betala priset för avancerade modeller.

Kapacitet

Medan kaffebryggare med större kapacitet generellt låter mer tilltalande, kanske en 14-koppars karaff inte alltid är bäst för dina kaffebehov, särskilt om du bara dricker en eller två koppar om dagen. Tänk på antalet kaffedrickare i ditt hem, liksom ditt eget kaffeintag. Om du främst köper en droppmaskin för personligt bruk, håll utkik efter föremål med en inställning på 1/2 dl.

Vad är skillnaden mellan en bladkvarn och en grindkvarn?

Kaffekvarnar faller i en av två kategorier: blad eller burr. Bladkvarnar förlitar sig på ett snurrande metallblad för att hugga upp kaffebönor, nästan som en mixer. De är mindre konsekventa än gräsfräsar och är därefter mycket billigare. Blad kan också skapa mycket värme när de används, vilket kan förändra smaken på dina kaffebönor. Burr grinders, å andra sidan, är kända som det mer pålitliga och högre kvalitetsalternativet. I sin tur är de betydligt dyrare. Det finns två typer av kvarnskvarnar, hjul och koniska, som båda i huvudsak krossar kaffebönor till önskad malstorlek. Koniska grader anses vara överlägsna eftersom de är lite mjukare, långsammare och tystare än hjulgrader. Det finns bra alternativ för både blad- och grivslipmaskiner, men försök att gå med det senare om din budget tillåter det.

Vilken malningsstorlek ska jag använda för min kaffebryggare?

Varje kaffebryggare har sin egen ideala malningsstorlek, allt från fin till grov. Maskiner som fungerar bäst med finmalt kaffe inkluderar: turkiska kaffebryggare, espressomaskiner och mokapottar. När vi flyttar till en medelstor mala, har vi droppkokare, häll över och AeroPress. Chemex-ägare kommer att vilja använda en medel-grov slipning. Slutligen inkluderar populära enheter som använder grovt kaffe franska pressar, perkolatorer och kallbryggare. Slipstorleken är dock inte alltid så enkel. Vissa bryggerier producerar bättre kaffe med något finare eller grövre skål än vad som anges. Det är värt att experimentera på egen hand för att hitta den perfekta slipningen.

Hur rengör jag en kaffekvarn?

Processen för rengöring av en kvarn som är inbyggd i en kaffebryggare är annorlunda än att rengöra en separat kvarn. Ibland kan du inte komma åt en kvarn som är inbyggd i en maskin. I sådana fall bör du läsa produktens bruksanvisning i förväg. Åtminstone bör du kunna borsta bort lösa skinkor och kaffe av från toppen av kvarnen.

Om du har tillgång till eller helt tar bort kvarnen blir rengöringsprocessen mer grundlig. Bladkvarnar kan torkas av med en fuktig handduk, medan granskvarnar ska rengöras med en torr trasa. Se till att ta bort så många lösa grunder som möjligt för att säkerställa bättre prestanda och smak med din nästa brygd.

För dem som äger en separat kaffekvarn beror rengöringsprocessen återigen på kniv kontra grader. Ett populärt sätt att rengöra en bladkvarn är att fylla enheten med en halv dl ris och mala tills riset blir ett fint pulver. Töm sedan riset och torka inuti kvarnen med en våt trasa. Detta är ett praktiskt trick eftersom ris suger upp rester av kaffeoljor och rester från tidigare bryggerier. Burrkvarnar ska demonteras och skrubbas med en tandborste eller flaskborste. Undvik att rengöra grader med vatten om inte annat anges.

Hur justerar man sin kaffekvarn?

Varje kvarn är annorlunda och har olika justeringsmetoder. När du väl har bestämt vilken riktning som ger dig ett finare eller mer grovt resultat är du på rätt spår. Vi siktar bara på att justera kvarnen i små steg åt gången, 3 mm verkar fungera bäst. Vanligtvis påverkar 3 mm -justeringar längden med 3 till 5 sekunder.

Kommer ihåg när vi ändrar inställningarna rensar vi ut maskinen för att förhindra kvarhållande av gammalt kaffe. Efter justering kör du skottet, använd invägning (dosering) och utbyte, registrera tiden för extraktion och titrera till optimal extraktionstid. Steg-för-steg enligt följande

Bestäm vilken justering (finare eller mer grov) du behöver och flytta kragen. Se till att du har tillräckligt med bönor i behållaren och att den stängda bilden är öppen så att bönorna går igenom till bladen.

Slå på kvarnen i 10 sekunder och kasta slipningen (den kommer fortfarande att vara på den gamla inställningen).

Kör ett testskott och håll dosen och tamptekniken konsekvent.

Bedöm skottkvalitet och extraktionshastighet (även om det inte är perfekt, har du förbättrat det?).

I Upprepa vid behov tills korrekt extraktion uppnås.

Är det viktigt att justera sin burrkaffekvarn?

En burrkaffekvarn har exakt vad den säger att den gör. En uppsättning roterande grader, dessa grader mal dina färska kaffebönor jämnt och i ett enhetligt ämne. Kaffe älskare väljer ofta burrkvarnar helst över bladkvarnar eftersom de resulterande grunderna är jämnare och konsekventa, därför bättre smakande kaffe.

Manuella kaffekvarnar är ett av de mest underskattade verktygen som används vid kaffebryggning. Både manuella och elektriska kaffekvarnar har sina fördelar och nackdelar och vad de föredrar att använda. Vissa högkvalitativa manuella kaffekvarnar kan ge mer konsekventa och enhetliga resultat än någon.

Hur uppfanns kaffekvarnen?

Under åren före 2000 hittades doseringskvarnar på de flesta kaféer och hem för dem som var seriösa om kaffe. Begränsningen för denna klass av kvarnar är om doseringskammaren får fyllas, kommer kaffet i doser sannolikt att bli gammalt inom några minuter. Startade kaféer började mala genom sin doserar genom att slå på kvarnen bara när det krävdes kaffe, klicka som en galning tills de hade en lämplig dos och sedan stänga av kvarnen. Hemanvändare kopierade kaféerna.

Vilka faktorer är viktiga att tänka på innan man köper en kaffekvarn?

Möjligheten att justera storleken på det du maler

Kvarnar med förinställda dosmätningar gör att du enkelt kan mala en viss mängd kaffe varje gång baserat på storleken eller antalet skott av espresso du brygger. Vissa kvarnar har integrerade vågar, som är det mest exakta sättet att mäta hur mycket kaffe du har malt. Andra arbetar med en timer, så du kan ställa in dem att mala tillräckligt länge för att göra en specifik mängd malet kaffe. Modeller av högre kvalitet för espressotillverkning har förinställda dosmängder baserat på hur många koppar kaffe eller espresso de kommer att göra. Vissa modeller låter dig till och med programmera dina egna dosinställningar.

Storlek och kapacitet

Om du räknar med din kaffekvarn varje dag för den där morgonstötningen vill du ha en modell som passar bekvämt på disken eller i ett skåp. Vissa skrymmande modeller kan hamna gömda i en garderob! Det är också viktigt att bedöma hur mycket kaffe du vill att det ska kunna mala på en gång så att du inte behöver mala flera omgångar samtidigt. Vissa modeller har till och med behållare för att hålla dina kaffebönor redo.

jämnhet

Olika typer av espresso-/kaffemaskiner kräver olika grovhet. Till exempel använder en fransk press eller pour-over mycket grovmalda bönor, standarddroppkaffe använder en medelstor grovkvarn, medan espresso eller turkiskt kaffe vanligtvis behöver en mycket fin malning. För många små partiklar i malningen resulterar i en bitter och sur bryggning medan för många stora bitar i blandningen kan bromsa bryggningen och leda till svag smak. Du behöver en kaffekvarn som konsekvent ger en jämn slipning av den grovhetsnivå som passar dina olika bryggningsbehov.

Tydliga och justerbara slipinställningar

Många kaffekvarnar gör att du kan justera malningen grov. Du vill ha en modell med tydligt markerade inställningar som du kan använda för att enkelt upprepa för framtida bryggning. Stegen mellan varje inkrementell malningsstorlek ska också vara jämna så att du enkelt och exakt kan göra justeringar som låser sig steg för steg för mer eller mindre grovmalt kaffe.

Pris

Många kvalitetskvarnar kostar upp till 1000 kr vilket är en anledning till att många experter har fastnat för prisvärda men mindre smakproducerande bladkvarnar. Men en bra kvarn bör motivera priset: Det ska hjälpa dig att göra mycket mer utsökt kaffe, hålla i många år med korrekt underhåll och vara enkel att använda och rengöra. Oavsett om det är fler koppar kaffe hemma i stället för att köpas hemifrån, färre billiga kvarnar som behöver bytas ut genom åren eller helt enkelt kaffekokning av högre kvalitet; avkastningen på investeringen bör övervägas. Men om du bara gör bryggt kaffe så ofta är det kanske inte värt kostnaden.

Rengöring

Det är viktigt att enkelt kunna rengöra inuti din kaffekvarn, särskilt om du föredrar mörkare rostade eller smaksatta kaffe som lämnar fler rester och kan påverka smaken av andra typer av bönor. Många modeller har en borste för att hjälpa till med rengöringen och många grader har lätt tagit bort rester för snabbare rengöring. Du vill också ha en modell som inte skapar malet kaffedamm som rinner ut på disken medan du använder den. Det är alltid en bra idé att skumma andra recensioner för att se vad andra användare har upplevt.

För dem som tar sin hem-barista-espressotillverkning på allvar eller som bara vill öka smaken av sin dagliga kopp kaffe. Att mala ditt eget kaffe är en klar förbättring jämfört med att använda färdigmalda bönor! En mängd olika kaffekvarnar finns tillgängliga till ett brett spektrum av prispunkter som passar dina specifika behov. Var noga med att överväga din valda kaffebryggningsmetod, hur mycket kaffe du brukar göra åt gången, var du vill lagra din kvarn och de funktioner som är viktigast för dig för att vägleda ditt beslut. När du börjar mala ditt eget kaffe kommer du säkert att skörda frukterna av din investering med mycket mer njutning av kaffe du gör hemma för mycket mindre per latte än ditt lokala kafé!

Slutsats

Vi litar på att du har hittat den här omfattande guiden för kaffekvarnar har gett dig massor av användbar information för att öka din kunskap om detta breda men spännande ämne.

Vi hoppas också våra recensioner har förenklat din sökning efter det överlägsna alternativet för dina krav oavsett din budget eller dina preferenser. Vi uppskattar att alla har olika behov så vi har försökt att samla ett brett utbud av de bästa alternativen så att det finns något för alla smaker och fickor.

Det finns inget rätt eller fel svar på vad som är det bästa alternativet. Allt vi har gjort här presenteras med fullständiga fakta och ärliga recensioner så att du kan gå in i förvarning och maximera din chans att spendera klokt och sluta med överlägset kaffe varje dag i veckan utan att behöva gå till Starbucks.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top