Bästa kaffebryggaren 2022 – Test av olika kaffebryggare

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Wilfa Classic Tall Kaffebryggare

Russell Hobbs Compact

Wilfa Performance WSPL-3B

Nedis Kaffebryggare med resemugg

Klicka här för att se fler kaffebryggare.

Bästa kaffebryggaren 2022

Ah, kaffe. Det är den föredragna morgondrycken för så många människor och många av oss kan inte riktigt komma igång på dagen utan den. Visst, kaféer är allestädes närvarande, men det finns något med att ha den första koppen hemma, kanske fortfarande i pyjamas, och utan att behöva stå i kö eller prata konsekvent med andra människor. Ännu bättre, när du brygger din egen kan du använda exakt de bönor du gillar, tillsätta smakämnen eller lämna det vanligt och tillsätt exakt rätt mängder mjölk, grädde eller sötningsmedel. Kaffet kan drickas ur din favoritmugg istället för en engångsmugg med ett irriterande lock. Dessutom sparar du en hel del pengar på att göra kaffe hemma.

Men det är dock ganska svårt att köpa den bästa kaffebryggaren på nätet. Detta beror på att där finns så många olika viktiga saker som man ska tänka på. Något som gör köpet svårt är det faktumet att det finns en massa olika modeller som även finns i olika prisklasser. Det finns även affärer som tyvärr endast skriver om de positiva sakerna. De nämner alltså inte några nackdelar med fräsen för att då säljer det så klart bättre. Men detta innebär även att man inte får en klar bild av hur bra en kaffebryggare faktiskt är. Man vill ju inte köpa en kaffebryggare som man inte tycker om. Om man inte är så insatt kan därför köpet av en kaffebryggare bäst i test bli ganska svårt.

Men det är därför som vi här på Köksproffset.se har gjort en köpguide för kaffebryggare. Vi listar även de bästa kaffekokarna som man kan köpa just nu. Det kan bli svårt att köpa en kaffebryggare eftersom där finns så mycket som man måste tänka på. Men genom att använda och läsa igenom min köpguide så kommer det att bli betydligt enklare. Vi har sammansatt den här guiden genom att testa och använda några olika bra kaffebryggare. Vi har också läst igenom andra tester och kundrecensioner. Med hjälp av den här informationen har vi sedan gjort en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så kan vi garantera att du enkelt kan köpa den bästa kaffebryggaren.

Köpguide för bäst i test kaffebryggare 2022

Som jag skrev innan så kan det faktiskt vara ganska svårt att veta vilken kaffebryggare som är bäst. Det finns många olika modeller som även finns i olika prisklasser. Men om du följer min köpguide så kommer hela processen att bli mycket enklare. När du ska köpa en kaffebryggare bäst i test så finns det några viktiga saker som du måste tänka på. Det är dock också viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga behov. Här är vad du ska tänka på när du ska köpa den bästa kaffebryggaren 2022:

 • Bekvämlighet
 • Plats
 • Karaff
 • Kapacitet
 • Bryggstolek
 • Typ av kaffe
 • Tidpunkt
 • Anpassade bryggalternativ
 • Funktionalitet
 • Garantier
 • Tillbehör
 • Kostnad
 • Hur gillar du ditt kaffe?
 • Kvantitet
 • Tid

Bekvämlighet

Vill du ha en nästan hands-off kaffebryggning på morgonen, vill du att kaffet väntar på dig när du vaknar eller är ritualen att brygga kaffe något du ser fram emot? En programmerbar elektrisk kaffebryggare kan ha ditt kaffe klart för dig när du vaknar. Mindre automatiserade elektriska maskiner kan kräva lite mer uppmärksamhet, men ändå kan du arbeta med ett par knappar. Manuella hällkaffebryggare – som franska pressbryggerier och espressokrukor med spishäll – kräver alla din fulla uppmärksamhet för den perfekta koppen. Medan kapselmaskiner fungerar bra för hushåll som alla föredrar en annan typ av kaffe och inte i stora mängder.

Om du är som de flesta och gör det mesta av ditt kaffe på morgonen, kanske du vill undvika kaffebryggare som är komplicerade att använda. Att sätta in en kapsel och trycka på en knapp kan vara det bästa du vill hantera några minuter efter att du vaknat. Du känner dina vanor bättre än någon annan. Kommer du att behöva lägga lite mer tid på att göra ditt morgonkaffe avskräckande för att faktiskt använda maskinen du köper? Tänk på när du vanligtvis vaknar och hur länge du ger dig själv för att göra dig redo och ta med det i det beslut du fattar.

Ett annat övervägande att tänka på är att köpa en kaffebryggare som automatiskt brygger en kruka med kaffe vid en viss tidpunkt som du bestämmer. Det finns dussintals modeller där ute som är programmerbara för att brygga en kruka och få den att vänta på dig när du rullar ut ur sängen. Naturligtvis kan samma modeller ta en större bit ur din budget, men tyvärr är det något att tänka på.

Plats

Varje kök har en gräns för hur många apparater du kan placera på diskbänken. Vissa kaffebryggare tar mycket mer plats än andra, så du måste väga vad du vill mot hur mycket det är värt att ge upp bänkskivan. Under köpprocessen, titta på dimensionerna hos de kaffebryggare du funderar på. När du väl vet detta får du en bättre uppfattning om vart det ska gå och hur mycket utrymme det tar.

Tänk på att om din kaffebryggare måste förvaras i ett skåp eller ett annat rum efter varje användning kan det hända att du använder den mindre och mindre med tiden. Se till att du har tillräckligt med utrymme för den modell du vill innan du köper den. Om du inte är säker på om du har tillräckligt med utrymme, gör dig åtminstone bekant med returprocessen för var du än köpte enheten. Detta hjälper dig att undvika problem som du aldrig hade förväntat dig att ha.

Storlek

Även om storleken på en maskin inte påverkar din kopp kaffe, kan maskinen orsaka en massa huvudvärk om den inte passar i det utrymme som den är avsedd för. Var noga med att mäta noggrant och ta hänsyn till om du behöver öppna maskinens ovansida för att tillsätta vatten och mark. Tänk på dina muggstorlekar för maskiner med enkel servering. Många större muggar passar inte under bryggeriet.

Karaff

Droppkaffebryggare finns i flera standardstorlekar, brukar göra 4, 8 eller 12 koppar kaffe. Mindre tar mindre plats och är vanligtvis billigare men kan vara mindre praktiska om du behöver göra mycket kaffe på en gång. Vissa droppkaffebryggare finns i en serveringsstorlek för människor som bara vill göra en kopp. Vår personliga rekommendation är att använda termisk karaff eftersom den håller dig varm länge utan att ändra kaffets kvalitet och smak. Omvänt håller glaskaraffen ditt kaffe varmt så länge det sitter på den varma tallriken men det påverkar kaffets smak negativt – gammalt och bränt.

Kapacitet

Detta är en viktig faktor eftersom det spelar en stor roll i dina krav och bekvämlighet. För att räkna ut den bästa kaffemaskinen med rätt kapacitet, fråga dig själv, hur många koppar du vill brygga åt gången? Vill du ha en droppkaffebryggare för personligt bruk, för familjen eller kontoret (för hur många personer)? Om du behöver personligt bruk, välj en med normal bryggkapacitet på 1 till 2 koppar åt gången. Tvärtom, välj en maskin med en stor vattenbehållare som brygger en hel sats (flera koppar) åt gången om du är en familj av java-drinkare eller behöver det för kontorspersonal.

Drickfrekvens

Kaffemaskinens kapacitet beror också på hur ofta du dricker kaffe, dvs. 4 koppar om dagen eller 10 koppar. Om du dricker mer koppar och inte kan brygga om och om igen än kan du titta över kaffebryggare med termisk karaff, som håller ditt bryggda kaffe varmt och friskt i 5–6 timmar.

Bryggstorlek

Från en enda kopp till en karaff i familjen, det finns kaffebryggare som kan brygga precis den mängd du behöver. Vissa maskiner erbjuder ett ganska brett utbud av bryggstorlekar, medan andra är begränsade till ett mycket smalare utbud av alternativ. Bryggerier med en kopp är perfekta för människor som bor ensamma eller där varje person föredrar en annan smak eller kaffestil.

De är också bra för hushåll där alla vaknar vid en annan tidpunkt. Bryggerier som gör större kvantiteter är perfekta för människor som älskar mycket kaffe och för familjefrukost, brunch med grannarna eller middagar där kaffe serveras. Stora bryggerier är ofta märkta 10 till 12 koppar men varnas bara för att en “kopp” kaffe i en maskin bara är 1,5 till 1,7 dl inte 8 eller 16! För stora fester kan du även hitta bryggerier i kommersiell storlek som kan brygga tillräckligt med kaffe för små evenemang.

Om du brygger olika koppstorlekar, muggar, krukor, termos, se till att kaffebryggaren har justerbart droppbricka, munstycke och groddar. Detta sparar din räknare från röror på grund av spill av kaffe och ganska användbart för en familj med olika kaffebehov.

Kaffetyp

Även om kaffebryggare och espressomaskiner tenderar att vara separata maskiner, finns också hybridmaskiner som brygger båda typerna av kaffe. Att ha två maskiner på disken tar mycket plats, men det är det bästa alternativet om du älskar både kaffe och espresso och vill göra var och en perfekt. Hybridmaskiner tar mindre plats och kostar sannolikt mindre än inköp av två separata maskiner, men de är kanske inte det bästa valet om du letar efter högsta kvalitet på både kaffe och espresso. Kapsel-maskiner har ofta espresso typ dryck alternativ men de är inte den mest autentiska så om du gillar traditionell espresso eller cappuccino är det bäst att hoppa över dessa.

Tidpunkt

Om ditt hushåll dricker kaffe hela dagen kanske du vill välja en kaffebryggare som har en termisk karaff som håller kafferöret varmt oavsett tid på dagen. För dem som bara dricker java på morgonen bör en glasbryggare med en värmeplatta räcka, men vissa gillar inte den brända smaken som värmarna kan orsaka om de lämnas kvar för länge. För familjer som kör ut genom dörren på morgonen kan en kapsel-maskin ge dig en snabb kopp utan att behöva oroa dig om du lämnar maskinen på.

Anpassade bryggalternativ

De mest grundläggande maskinerna har praktiskt taget inga alternativ förutom att lägga till mer eller färre kaffesump eller vatten, medan mer komplicerade maskiner låter dig välja vattentemperatur, brygghållfasthet och en mängd olika bryggstorlekar. Kopp- och kapselmaskiner erbjuder alternativ för att tillverka varm choklad, te och mer. I allmänhet är enkla maskiner billigare och troligen lättare att använda eftersom du inte av misstag kan välja fel alternativ.

Funktioner

Styrka och smak

Om du och din familj har olika kaffepreferenser, leta efter en maskin som låter dig ändra bryggstyrkan beroende på om du vill ha en svagare eller en starkare kopp. Det finns också kaffebryggare som gör mycket mer än bara att brygga din vanliga kopp kaffe. De piskar upp allt från te till varm choklad till en fin cappuccino.

Värme

Nästan alla kaffebryggare har värmeplattor som karaffen sitter på. Men om du gillar att smutta på kaffe under några timmar kan det leda till en bränd och bitter smak att låta det sitta på värmeplattan. Istället vill du ha en kaffebryggare som också har temperaturkontrollinställningar som du kan justera hela dagen eller en isolerad rostfri karaff för att hålla kaffet varmare längre.

Inbyggd kvarn

Föredrar du att dina kaffesumpar är färska? Beroende på vem du frågar producerar nymalda bönor en bättre kopp kaffe. Att ha en kvarn säkerställer att du alltid använder de färskaste malda bönorna. Naturligtvis kan du alltid köpa en kaffekvarn separat, men att ha en som är inbyggd i din kaffebryggare ger bekvämlighet och hjälper dig att spara diskutrymme.

Programmerbara inställningar

Vill du bara ställa in ditt kaffe för att brygga och lämna det? Som vi tidigare nämnde låter vissa kaffebryggare dig bestämma inställningarna i förväg baserat på vad du gillar och automatisera den för framtida användning. Från den mängd kaffe som bryggts till den tid då den bryggs kan programmerbara inställningar komma till nytta för en mängd olika situationer.

Automatisk avstängning:

Vi har alla upplevt den tidiga morgonhastigheten och glömmer något viktigt när vi springer ut ur huset. Med funktionen för automatisk avstängning kan du se till att din kaffekanna stängs av och inte sitter där igång hela dagen. Detta gör att du kan fokusera på det som verkligen är viktigt för din dag, medan du har en kopp kaffe i handen.

Flera värmare

För kontor eller kommersiella miljöer där det ofta är praktiskt att göra flera krukor åt gången, är det värt att överväga en kaffebryggare som har flera värmare.

Vattenfilter

Vissa avancerade kaffebryggare kommer med ett vattenfilter för att säkerställa att smaken kommer ut precis rätt. Detta är en av de mer populära funktionerna som människor överväger när det gäller att köpa en kaffebryggare.

Ångare / skummare

Om du gillar ångad mjölk i ditt kaffe gör den här funktionen det enkelt att göra den typ av drycker du kan få i kaféet. För det mesta kommer dessa att finnas i de flesta espressomaskiner idag, även i de lägre ändarna av prisspektret. Men om du bara planerar att dricka svart kaffe kanske du inte behöver det.

Garantier

Garantier varierar beroende på märke och modell, och vissa har en enkel 30-dagarsgaranti, medan andra har ett års garanti för reservdelar och arbete. Två eller tre års begränsade garantier som endast täcker tillverkarens fel är också ganska vanliga.

Tillbehör

Även om kaffebryggare vanligtvis inte har mycket tillbehör, är det några saker du kanske vill överväga. En kaffeskopa hjälper dig att mäta rätt mängd kaffe efter antalet koppar du brygger. Ett permanent filter i en maskin eliminerar behovet av pappersfilter som kan vara svårt att hålla i lager. Vissa maskiner kommer med detta men du kan köpa dem separat om du väljer. Och om du vill ha det färskaste kaffet är det alltid klokt att mala dina egna bönor hemma, så om din maskin inte har en kvarn kanske du vill investera i din egen kaffekvarn.

Oavsett vilken kaffebryggare du väljer, kanske du vill komplettera den med fler prylar – eller helt enkelt byta ut en trasig karaff. Flera specialtillbehör finns för espressomaskiner: skumkanna för ångande och skummande mjölk, sabotage, termometrar och allt du behöver för att göra den perfekta koppen.

Kostnad

Naturligtvis, om det kaffe du gillar mest kräver att spendera flera hundra dollar på en espressomaskin och du inte har den typen av pengar, kan du behöva göra några kompromisser. Eller leta bara efter en enhet som ligger inom din budget, men som saknar några av de funktioner som de dyrare modellerna har.

Oavsett vad du bestämmer, var noga med att ta hänsyn till både de första och långsiktiga kostnaderna för vilken typ av kaffebryggare du väljer att köpa. Det kan vara värt att spendera lite mer idag om det sparar pengar under de närmaste månaderna eller åren – eller om det betyder att du faktiskt använder kaffebryggaren du köper. Kärnan här är att inte slå sig ner på något som du inte vill ha, annars kan du komma tillbaka på kaféet varje dag.

Hur gillar du ditt kaffe?

Detta är verkligen en av de viktigaste övervägandena du har framför dig. Vad beställer du vanligtvis när du går till kaféet? Om du uteslutande håller fast med cappuccino eller lattes och försöker spara pengar genom att köpa en kaffebryggare, kommer du till och med att använda den? Och om du gör det, kommer du att njuta av det kaffe du gör? Du bör bara köpa en kaffebryggare som producerar den typ av kaffe du faktiskt gillar, eller vad är poängen?

Kvantitet

Hur många människor i ditt hushåll dricker kaffe och hur mycket dricker de i genomsnitt? Om du köper en kaffebryggare med en servering kommer du att behöva gå igenom processen att göra en kopp fem gånger innan du går ut genom dörren på morgonen, den bekvämlighet som modellen gjordes för går ganska mycket ut genom fönstret för dig. Men om du är den enda i ditt hus som dricker kaffe och du bara vill ha en kopp som hjälper dig att väcka dig, kanske en kaffebryggare med en servering är det rätta valet för dig. I vissa situationer är det mycket mer bekvämt att kunna göra en kruka med kaffe som producerar 4–10 koppar än att ta hand om bara att göra en kopp eller en skott av espresso en i taget. Så tänk på vem som dricker kaffe i ditt hushåll och hur mycket de troligen kommer att dricka.

Tid

Om du älskar kaffe och kan investera bra tid i bryggning har du massor av bra alternativ. Även om din budget är låg är du inte bunden till bara snabba kaffebryggare som Kapsel-kaffebryggare. Du kan även köpa automatiserade droppkaffemaskiner eller espressomaskiner med separat kvarn så att du kan mala färska kaffebönor och få en perfekt kopp kaffe. Eftersom dessa kaffebryggare kan ta lite tid att brygga men de levererar alltid bra kaffe.

Läs också >>> Bästa pastamaskinen 2022

Lista över de bästa kaffekokarna 2022

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

7 typer av kaffebryggare

Den typ av kaffebryggare du köper kan göra en stor skillnad i din totala upplevelse. Det finns många alternativ tillgängliga, och det finns ingen tydlig enighet om vilken typ som är bäst, det handlar bara om smak och vad som fungerar bäst för din situation och budget. Låt oss titta närmare på de olika typerna av kaffebryggare.

1. Droppkaffebryggare / kaffebryggare

Kaffebryggaren, ibland kallad en automatisk droppkaffebryggare, är lätt den vanligaste typen av kaffebryggare du hittar i hem över hela världen. Den här typen av kaffebryggare kan finnas i ett antal former och storlekar, men när du hör någon prata om att göra en kruka med kaffe (t.ex. flera koppar samtidigt) använder de vanligtvis en kaffebryggare.

Dessa välbekanta maskiner är väldigt enkla att använda. Du fyller på ett kaffefilter med ditt val av malet kaffe, placerar det på den tilldelade platsen, tillsätter vatten och startar kaffebryggaren. För vissa droppkaffebryggare är processen ännu enklare än så. Du kan göra kaffet så starkt som du föredrar och återvända till potten för påfyllning tills det är klart (eller inte längre tillräckligt friskt för att uppfylla dina smakstandarder). Dessa droppkaffebryggare är inte bara vanliga i hem, de är också den typ som du ser oftast i kontorsrum och många typer av restauranger.

Denna typ av kaffebryggare är inte bara överkomligt att köpa, den är också överkomlig att använda. Filter är billiga att köpa och håller länge. Och malt kaffe kommer båda ganska billigt (såvida du inte väljer att sprida på mer avancerade märken av det senare). Du kan också köpa påsar med hela bönakaffe och använda en kaffekvarn för att mala det själv.

Hur det fungerar

Mängden bryggt kaffe bestäms av hur många koppar vatten som hälls i behållaren. Vatten värms upp och tvingas genom ett filter fyllt med rätt mängd malda kaffebönor. Varmt kaffe matas ut i en karaff som vilar på en värmeplatta. Finns i storlekar från 4 till 20 koppar kaffe. Automatiska droppkaffebryggare måste anslutas till ett uttag och sitta permanent på bänkskivan, särskilt om den får daglig användning.

Perfekt för när du behöver flera koppar kaffe samtidigt. Familjer, kontor och de som är värd för sammankomster kommer ofta att tycka att den här typen av kaffebryggare är bekväm. Dagligen ska karaffen sköljas och kaffesumpen tas bort från filtret. Var tredje månad bör du rengöra din kaffebryggare noggrant för att avlägsna mineralavlagringar och ansamlingar.

Hur man väljer den bästa droppkaffebryggaren

En droppkaffebryggare är en standardapparat i de flesta hem och företag. Det är perfekt för alla som snabbt vill brygga flera koppar kaffe åt gången. Denna typ av kaffebryggare innehåller ett reservoarutrymme för att tillsätta vatten, en filterkorg för kaffesump och en karaff för att hålla det bryggda kaffet. Flera valfria funktioner i dagens droppkaffemaskiner kan också göra ditt kaffe bryggupplevelse roligare och bekvämare.

Programmerbar timer

Droppkaffemaskiner med programmerbara timers är bra om du dricker kaffe på ett vanligt schema varje dag. Fyll karaffen med vatten och filtret med kaffesump kvällen innan, ställ in timern i ungefär fem minuter innan du vill dricka ditt kaffe och du får en varm kanna med kaffe som väntar på dig i rätt tid. Kaffekannor utan denna funktion kan fortfarande ställas in i förväg för att spara lite tid, men du måste fysiskt trycka på en knapp för att starta bryggningsprocessen.

Termisk karaff eller kokplatta

De flesta droppkaffemaskiner använder en kokplatta för att hålla kaffet varmt i upp till några timmar, och nästan alla stängs av automatiskt efter denna period av säkerhetsskäl. Vissa använder också en termisk karaff för att hålla kaffe varmt. En nackdel med termiska karaffer är att de vanligtvis är metall, så du kan inte se hur mycket kaffe som finns kvar i potten. Men de håller ditt kaffe varmt och friskt mycket längre än en glaskaraff.

Inbyggt vattenfilter

Även om det inte är ett krav, det bästa kopp kaffe görs med filtrerat vatten. Vissa maskiner har ett inbyggt filter så att du kan hälla kranvatten direkt i behållaren för att filtreras när du använder det. Om du inte har ett inbyggt vattenfilter kanske du vill använda en kanna eller kran med ett filter.

Pris

I stort sett finns en droppkaffebryggare tillgänglig även till 250 kr men naturligtvis ökar priset när vi föredrar att fokusera på fler funktioner och funktioner. Du måste inte bara betala för kaffebryggare utan du kommer också att behöva betala för kaffebönor, skida, annan rengöringsutrustning etc, beroende på vilken kaffebryggare du väljer.

Få ut det mesta av din droppkaffebryggare

Okej, så du har kollat på vår hemsida, tittat på kaffebryggarna vi har att erbjuda upp och ner för funktioner, stil, pris etcetera och du har valt din kaffekamrat efter mycket uppmärksam service från Köksproffset.se underbart hjälpsamma, snälla och helt enkelt kvick personal. Din kaffebryggare har precis kommit fram; du packar ivrigt och bestämmer att det är dags att skjuta upp det. Här är det bästa sättet att komma igång!

Första användningen

Vid första användning av din droppkaffebryggare vill du rinna vatten genom den och rensa kaffebryggaren från damm från förpackningsmaterial. Detta säkerställer att partiklar som kan ha kommit in i din kaffebryggare spolas ut innan din första kopp bryggs. Även om detta är den enda grundning som är nödvändig för de flesta droppkaffebryggare, har vissa som de som tillverkats av Bunn ett hällsystem som kräver lite förberedelse.

Häll över kaffebryggare och håll en hel tank med varmt vatten hela tiden, så när du först använder en häll över kaffebryggaren måste du fylla den och låta den värmas upp. Det tar bara cirka 15 minuter och när det är klart tar efterföljande bryggor bara 3 minuter.

Kaffebryggare med termiska, glas- och dubbelkrukor

Droppkaffebryggare är utrustade med antingen ett termiskt, glas- eller duellpottsystem. Termiska karaffer är perfekta för människor som gillar att brygga en stor kruka med kaffe och vill hålla den varm och smakfull under en längre tid. Eftersom termiska kaffekaraffer är isolerade håller de kaffet varmt i timmar utan att sitta på en värmeplatta. Detta förhindrar att kaffet övermatas eller bränns och gör att potten kan vara bärbar.

Kaffekokare av glaskaraff å andra sidan är inte isolerade och behöver sitta på en kokplatta för att vara varm. Du kommer att vilja begränsa den tid kaffe som du konsumerar sitter på en värmeplatta eftersom dess smak och friskhet kommer att bryta ner och du kommer att sitta kvar med bränt, bittert smakande kaffe. Oavsett vilken karaff du använder; för att uppnå optimal smak bör kaffe konsumeras så snart som möjligt efter bryggning. Ofta är glaskaraffmaskiner utrustade med en tids- eller temperaturmekanism som gör att du kan ställa in din värmeplatta så att den stängs av vid en viss tidpunkt och låter dig styra hur varmt du låter plattan bli. Dessutom ger glaskaraffar dig möjlighet att se mängden kaffe du brygger.

För de av er som ofta underhåller, vill ha möjlighet att brygga två olika smaker kaffe samtidigt, eller en kruka koffeinfri och en kruka med vanligt, finns det dubbla kruksystemet. Kaffekokare med dubbla krukor har dubbla bryggstationer och därför dubbla krukor, vilket gör dem perfekta för underhållning eller för stora platser för kaffekonsumtion som kontoret.

Kaffe och vatten: Nycklar till en framgångsrik bryggning med droppkaffebryggare

De tre nycklarna för att göra bra droppkaffe inkluderar först att välja den kaffebryggare som bäst passar din livsstil, för det andra kvaliteten på det kaffe du brygger och för det tredje vilken typ av vatten du använder för att brygga. Eftersom vi redan har diskuterat den första delen av den utmärkta kaffekvationen och undersökt vad vi ska göra vid första användningen av din valda kaffebryggare är det dags att utforska steg två och tre i bryggningsekvationen.

Kaffe

Medan former av förmalt kaffe som köpts i snabbköpet erbjuder en konsekvent och anständig bryggning, slår ingenting smaken av färskt kaffe gjord av nymalda hela kaffebönor. Hela kaffebönor tenderar att vara dyrare än förmalt och du kan behöva investera i en kvarn eller en droppkaffebryggare med en intern kvarn. Att mala dina bönor innan du brygger varje kopp kaffe är dock det bästa sättet att extrahera maximal smak från kaffebönan. Ju längre en böna sitter, förmalt, desto fler smaker förlorar den.

Om du inte redan äger en kaffekvarn eller inte känner för att köpa en annan köksredskap, är inbyggda kaffekvarnar ett bra alternativ! Liksom alla kaffekvarnar måste inre kvarnar rengöras och underhållas, eftersom de är placerade inuti kaffebryggaren behöver du inte oroa dig för att hitta kaffekvarnar överallt i ditt kök!

Oavsett om du köper en separat kvarn, en intern kaffekvarn eller köper förmalt kaffe rekommenderar vi att du köper en liten mängd bönor åt gången och maler dem när du använder dem eller får dem malna på ditt lokala kafé eller snabbköp för användning. Malningen ska alltid vara medium till grov med en struktur av oraffinerat socker. Som med espresso är kvaliteten och smaken på ditt droppkaffe i stor utsträckning beroende av rätt malning. För grov malning och vattnet i kaffebryggaren kommer att rinna genom kaffesumpen för snabbt och producera vattnigt kaffe. För fin slipning och du riskerar att slipar sipprar in i potten och skapar lerigt bittert kaffe. Att använda det färskaste malda kaffet med medelhård malning är två viktiga faktorer för skapat gott kaffe.

Vatten

Vatten är den sista ingrediensen som krävs för att skapa rika och doftande bryggor. Vilken typ av vatten du använder påverkar både smaken på ditt kaffe och din kaffebryggares livslängd. Hårt vatten med höga mineralkoncentrationer som väl och kranvatten bör undvikas. De innehåller höga halter av kalcium och magnesium som byggs upp i din kaffebryggare övertid som stagnerar maskinens vattenflöde. Det bästa sättet att förhindra detta potentiella problem är att använda ett kolvattenfilter som håller tillräckligt med mineraler som behövs för smak men förhindrar uppbyggnad. Var noga med att leta efter en kaffebryggare som har den här funktionen tillagd i deras filtreringssystem.

Kaffekontroll, vattenkontroll, vad nu?

Nu när vår ekvation av kaffebryggare + kvalitetskaffe + filtrerat vatten = smaskigt kaffe har lösts måste du veta rätt ration av kaffe till vatten för en stark men inte överväldigande brygga. Den allmänna tumregeln är alltid 10 gram kaffe för varje 1,7 dl vatten. Du är dock alltid fri att leka med den ransonen för att hitta det brygga som passar dig!

Rengöring och underhåll

Grattis! Vi har nu kommit i full cirkel i vår strävan efter konsekvent, utsökt och dagligt hembryggt kaffe. Efter att ha tagit reda på vilken kaffebryggare som är rätt för dig, lärt dig hur de två huvudingångarna (kaffe och vatten) påverkar bryggningen och vilket förhållande mellan dessa ingredienser som är nödvändiga för en smaklig bryggning, är du redo att lära dig att rengöra och underhålla! Jag vet att rengöring och underhåll verkligen inte förtjänar och utropstecken. Verkligen, även om kaffebryggare är lika lätta att rengöra som de är att brygga med.

Om du använder papperskaffefilter i din kaffebryggare är allt du behöver göra att dumpa ut dem kvarnar och allt. Permanenta filter behöver rengöras dagligen, men det handlar vanligtvis bara om att tappa överflödig malning och skölja filtret med vatten. Eftersom kvarnar kan sätta sig i filterhållaren måste detta också rengöras så ofta. Som du förmodligen kan gissa, måste karaffen rengöras efter varje användning, eftersom kaffe kommer att hålla fast vid det eller fläcka det. Varmt och tvålvatten är allt som behövs för att åtgärda detta! Slutligen, ungefär var tredje månad, måste du avkalka din kaffebryggare. Hela processen är väldigt enkel och innebär att man kör ett avkalkningsmedel genom maskinen som du skulle göra en kruka med kaffe. När den har körts igenom vill du köra rent vatten genom kaffebryggaren 2 eller 3 gånger mer för att ta bort eventuella rester. Nu är din kaffebryggare renare än dagen du köpte den!

Några extra funktioner du kan tänka på

Du kanske märker en mängd vanliga funktioner i en stor majoritet av kaffebryggare men det finns fortfarande några funktioner som skiljer olika modeller från varandra och värt att hålla ett öga på när du handlar för den bästa kaffebryggaren:

Programmerbara inställningar

Om du är en typ som älskar att komma in i köket så snart din färska och läckra kopp kaffe är tillgänglig, är programmeringsfunktionen värt att överväga eftersom den gör att du kan ta hand om nyberedd kopp kaffe precis vid den tidpunkten du vill har det. Heck, några av dem maler till och med bönor åt dig. Som en bonus kan du också ställa in önskad kaffestyrka, koppar kaffe och perfekt temperatur för att ge de perfekta resultaten.

Inbyggd kvarn

Om du föredrar färska bönor framför förmalt kaffe för att brygga din smakfulla kopp kaffe så är en inbyggd måste-funktion att tänka på. Naturligtvis kan du köpa en separat kaffekvarn, men att ha den med inbyggd kvarn ger mer bekvämlighet, sparar ditt diskutrymme och viktigast av allt sparar du ytterligare 2000 till 3000 kr

Styrkeinställningar

Om du är en familj med olika kaffestyrkepreferenser kan det vara värt att överväga funktionen för styrkeinställningar. Med den här funktionen kan du växla mellan styrkeinställningar (vanlig eller fet) så att du inte behöver kompromissa för din smak genom att begränsa dig till begränsad styrka.

Temperaturkontroll

Förutom koncentration, styrka finns det också en faktor som spelar en enorm regel för att göra eller bryta din kaffesmak. Det är alltid bra att föredra en droppkaffebryggare med justerbara temperaturinställningar för att se till att du alltid brygger ditt kaffe vid en perfekt temperatur (90 grader Celsius). Allt under perfekt temperatur extraherar kaffe som extraheras som kommer att smaka som vatten med kaffe ledtråd. Och om det bryggs vid extremt hög temperatur kan det bränna kaffet och smaka bittert på grund av för extraktion.

Automatisk avstängning

En automatisk avstängning är också värdefull att värdera eftersom det inte bara sparar din kaffebryggare från oönskade skador utan också sparar onödig konsumtion. Det håller dig lugn om du på något sätt glömde att slå på omkopplaren innan du gick ut till arbetet.

Fördelar

 • Extremt lätt att använda.
 • Prisvärd att köpa och använda dagligen.
 • Mycket bekvämt, eftersom det gör en hel kruka med kaffe på en gång.
 • Massor av alternativ för olika modeller, former, storlekar och märken.
 • Erbjuder enkel flexibilitet när det gäller att brygga det smakrikaste kaffet för dina smaklökar.

Att komma ihåg:

 • Gör bara grundläggande kaffe. Inget snyggt och kommer sannolikt inte att vara tillfredsställande för dem som föredrar espressodrycker.
 • Gör mycket på en gång. Även om det är en fördel, kan det finnas tillfällen där du slutar slösa mycket kaffe.

2. En-servering kaffebryggare / en kopp kaffebryggare

En av de nyaste typerna av kaffebryggare på marknaden, kaffebryggare med en servering kallas ibland också för kaffebryggare, eftersom det är vad du använder för att göra kaffet – enkla serveringsbälgar eller K-koppar. Du kan köpa skida i alla slags olika smaker som är skräddarsydda för att möta dina personliga preferenser och sedan helt enkelt släppa dem i maskinen, tillsätt vatten och brygga.

Automatiska droppkaffebryggare var redan bekväma och enkla att använda, men modeller med en servering är ännu mer. Du behöver inte oroa dig för stökigt kaffesump eller filter, så du hoppar över några vanliga steg för att göra kaffe i en mer traditionell bryggeri. Det finns också mindre rengöring eftersom balken ger dig kaffe, men kornen finns kvar.

Medan de övergripande kostnaderna kommer att variera baserat på funktioner och varumärken, brukar kaffebryggare för en servering vara överkomliga att köpa, men kan vara dyrare att använda över tiden. Bälgen som du använder med denna typ av maskin brukar vara dyrare än att bara köpa en påse kaffebönor eller malet kaffe.

Låt inte detta hindra dig, eftersom vissa modeller med en servering har extra tillägg som gör att du kan hoppa över de enskilda skivorna och ladda dina egna kaffesumpar. Även om detta hjälper till att kompensera för de långsiktiga kostnaderna, kan det potentiellt skapa mer av en röra som du måste städa upp dagligen.

Det är den senaste trenden: att brygga en kopp kaffe i taget. Om du gillar variation i ditt liv och vill ha ditt kaffe snabbt med mycket lite rengöring kan det här vara den perfekta maskinen för dig. I själva verket köper många människor en maskin med en servering för att komplettera sin droppmaskin och använda den när de har kort tid. Eftersom enskilda serveringsmaskiner kan brygga kaffe med dropp- eller espressometod, se till att du köper en maskin som producerar det kaffe du gillar att dricka.

Dessutom använder många enkla serveringsmaskiner färdigförpackade “kapsels”, som säljs i ett fantastiskt utbud av kaffesorter och smaker. Dessa skida gör det enkelt att ändra morgonrutinen med en kopp te, varm choklad eller till och med varm cider. Vissa dryckeskapslar fungerar bara med vissa maskiner. I många fall kan maskinen läsa kapsels streckkod och justera inställningar för den perfekta koppen. Men du vill se till att du enkelt kan hitta kompatibla skivor efter att du köpt en maskin.

Enkel serverings kaffebryggare funktioner:

 • Behållarens storlek
 • Du brygger en kopp i taget, men du kanske vill göra flera i snabb följd.
 • Om du ofta gör drycker för en publik, överväga att investera i en maskin med en större behållare.

Kopphöjd

En mindre maskin kan ta mindre plats på bänkskivan, men se till att din är tillräckligt stor för att rymma din resemugg om du bara vill ta ditt kaffe och gå.

Variabel koppstorlek

På vissa maskiner med enkel servering kan du välja storlek på din dryck.

Val av styrka och temperatur

Välj din kaffestyrka medan du använder samma mängd kaffe. Dessa maskiner kan kontrollera både vattentemperaturen och tiden det tar att mätta marken, vilket skapar en starkare smak. National Coffee Association rekommenderar varmvattentemperaturer mellan 90 ° – 96 ° C.

Tillgänglighet för dryckeskapslar

Vissa kapselbaserade tillverkare av enkla serveringsmaskiner tillverkar också sina egna kaffepuder. Se till att du enkelt kan köpa rätt för den maskin du köper eller kontrollera om andra kapslar är kompatibla. Den vanligaste kaffekapselen är K-Cup, tillverkad för Keurig och andra maskiner. Andra märken på marknaden är Easy Serving Espresso (ESE) eller Nespresso kapsels, exklusivt för Nespressomaskiner. K-Cups finns i stora förpackningar för att få mest belägg för dina pengar.

Skapa din egen kapsel

Vissa företag säljer jordvänliga och ekonomiska återanvändningsbara filter eller påfyllningsbara kuddar som du kan använda med ditt eget malda kaffe. Vissa bryggerimodeller kanske dock inte är kompatibla med dessa produkter.

Lagring

Kaffeburkar kräver lite krångel. Överväg lagringsalternativ som håller dem organiserade och nära till hands.

Så här fungerar det

Om det är ett bryggsystem i kapsel-stil kommer kaffet i en föruppmätt behållare med rätt mängd grunder för en portion. För in kåpan i öppningen, tillsätt vatten i behållaren och tryck på brygga. Vattnet tvingas genom skenan och kaffet fördelas direkt i din kopp eller mugg. Vissa enkla serveringsmaskiner fungerar på samma sätt som den automatiska droppstilen. Denna snabba och enkla bryggningsmetod är perfekt för personliga portioner av en kopp kaffe.

Kaffebryggare med en servering måste anslutas till ett uttag, så de bor vanligtvis på bänkskivan, särskilt om de används varje dag. De lufttäta bälgena finns i en mängd olika kaffestyrkor och smaker, inklusive varm choklad och te. Dagligen är det mycket lite rengöring och ingen mätning krävs med denna typ av kaffebryggare. Liksom en automatisk droppkaffebryggare bör denna stil rengöras noggrant regelbundet.

Hur man väljer den bästa kapsel kaffebryggaren

Kaffemaskiner med en servering i kapsel-stil gjordes populära av Keurig och nu har märken som Nespresso, Bunn och andra gått med i denna trend. Med kaffebryggare i kapsel-stil kan du bara göra en kopp kaffe åt gången. De är supersnabba och praktiska för kontor och hem där alla gillar en annan typ av kaffe (skida kan också köpas för te eller varm choklad). De är också ganska dyra och du måste köpa kaffe i fördelade skida (från märken som Keurig K-Cups, Starbucks Verissimo, Nescafé Dolce Gusto, Nespresso OriginalLine eller VertuoLine och andra). Beroende på varumärke körs skida cirka fyra gånger kostnaden för malet kaffe per kopp. Det är inte känt att kaffebryggare gör läckra koppar kaffe; de gör genomsnittliga koppar i bråttom. Här är några funktioner och tillbehör att leta efter när du köper en kaffebryggare:

Brygghastighet

Eftersom den viktigaste faktorn för en kapsel-stil kaffebryggare är snabbhet och bekvämlighet, de bästa varumärkena är de som kan dra en kopp kaffe i ett ögonblick.

Typ av kapsel

De flesta kaffebryggare i kapsel-stil passar bara ett visst märke av kapselkaffe, men vissa rymmer flera märken. Om du är kräsen över vilken typ av kaffe du dricker måste du vara säker på att välja en maskin som passar ditt varumärke. Om du inte är säker på vilket märke av skida du gillar, fråga dina vänner om du kan prova deras olika maskiner. I allt högre grad kan nyare modeller ofta rymma flera märken och stilar av skivor, vilket ger dig fler alternativ.

Miljöpåverkan

Det är ingen hemlighet att de flesta K-koppar och kaffeböcker inte är återvinningsbara och producerar mycket avfall. Om du är orolig för den här aspekten av att använda en kaffebryggare i kapsel-stil, överväg varumärken som tillverkar återvinningsbara kapslar (till exempel Nespresso-kapslar, Starbucks Verissimo-kapslar eller Keurigs vanliga och koffeinfria Green Mountain Breakfast Blend). Du kan också överväga att köpa återanvändbara skida som kan fyllas med malet kaffe, sköljas och återanvändas.

Fördelar

 • Extremt lätt att använda och rengöra.
 • Denna typ av kaffebryggare är vanligtvis mycket prisvärd.
 • Kaffebukar finns i många smaker.
 • Mindre slöseri med kaffe om du bara vill dricka en kopp i taget.
 • Perfekt för kontor, eftersom kollegor kan brygga kaffe exakt efter deras smak.
 • Kommer också att brygga te om du köper rätt skida.

Att komma ihåg:

 • Att köpa enskilda skida kommer att bli dyrt med tiden.
 • Inte bra för miljön, eftersom konstant användning och bortskaffande av K-koppar kommer att producera mycket plastavfall över tiden.

3. Fransk Press

En av de mest traditionella metoderna för att göra kaffe, den franska pressen är avgjort lågteknologisk, men ändå enkel att använda. Du häller helt enkelt i mängden kaffesump du vill ha, tillsätter kokande vatten och trycker ned locket på enheten för att tvinga marken till botten.

En fransk press är en av de billigaste typerna av kaffebryggare som du kan laga ditt eget kaffe hemma. Inte bara kan hoppa över att köpa filter, men det använder absolut ingen elektricitet. Och beroende på storlek och märke du köper kan själva enheten kosta så lite som 100kr.

Kaffe som produceras av den franska pressen är inte alltid lika smakfullt som för några av de andra alternativen, speciellt om du inte låter det brygga under precis rätt tid. Och det är mer troligt att du får några lösa grunder flytande i din kopp.

Så även om det för sparsamhet är ett självklart val, för dem som är särskilt intresserade av kvaliteten på deras morgonkopp Kaffe, kanske det inte är det bästa alternativet.

Få rik kaffesmak utan kostnad för en espressomaskin. Helt manuell, men väldigt lätt att använda, bränner en fransk press (eller kaffepress) grovmalda kaffebönor i varmt vatten i flera minuter varefter en kolv isolerar grunderna från det färdiga kaffet. Finns i olika storlekar, kan en fransk press göra 1–4 koppar åt gången, men inte nästan lika mycket som de flesta droppmaskiner eller perkolatorer.

En fransk press är mycket bärbar, vilket gör den perfekt för resor – även backpacking eller vandringsturer. Även om de vanligtvis är gjorda av glas kan du hitta robusta, till och med isolerade modeller. Du riskerar att flyta grunder i ditt kaffe, men många finsmakare tror att detta “tjocka” och intensiva kaffe med sina oljor och sediment som annars kan fastna i ett filter är det mest smakrika brygget.

Koka vatten till din franska pressmaskin, eller för en kopp te, med en tekanna, tillgänglig både i spishäll och el. Snabbt och ekonomiskt, vissa vattenkokare värmer upp vatten till en viss temperatur för att skapa den perfekta koppen.

 Hur det fungerar

Varmt vatten hälls i en karaff som innehåller färskt grovmalt kaffe. När vattnet är i karaffen trycks ner en kolv i karaffen. Kolven filtrerar och tvingar marken till karaffens botten. Grunderna hålls längst ner på karaffen. Detta skiljer grunderna från det nybryggda kaffet.

Franska pressar finns i 1 till 10 koppstorlekar.

Franska pressar behöver inte förvaras på bänkskivan och kan enkelt förvaras i skåp.

Franska pressar producerar starkt, fylligt kaffe på grund av den direkta kontakten mellan vattnet och marken. I små storlekar är franska pressar perfekta för individer. I större storlekar är franska pressar perfekta för sammankomster och individer eftersom de kan föras till bordet för enkel servering.

Karaffen och kolven ska sköljas dagligen och rengöras ofta.

Fördelar

 • Denna typ av kaffebryggare är det mest prisvärda alternativet.
 • Mycket låga kostnader när enheten är köpt.
 • Extremt enkel att använda.
 • Inga filter eller el krävs.

Att komma ihåg

 • Du kan sluta med fler grunder som flyter runt i ditt kaffe.
 • Du måste få tidpunkten precis för att smaken ska vara hur du vill ha den.

Läs också >>> Köttkvarn bäst i test

4. Espressomaskin

Espressotillverkare är “sportbilar” i kaffebryggarvärlden. Om du är en seriös kaffeälskare är förmodligen espresso din favorit typ. Även om det kommer att variera mycket baserat på varumärke och funktioner, faller espressotillverkare nästan alltid i den högre delen av prisklassen, men för dem som verkligen värdesätter sin dagliga kopp kaffe är skillnaden absolut värt det.

Espressotillverkare producerar vanligtvis mindre kvantiteter (tänk ett skott kontra en kopp) som är starkare och mer smakrika. Men någon anständig espressomaskin där ute gör att du kan göra en mängd olika drycker, som cappuccino, macchiattos och lattes. De vanligaste modellerna gör att du kan göra bara ett skott av espresso åt gången, men det blir vanligare att göra två skott av espresso på en gång.

För att göra ditt köpbeslut ännu mer komplicerat finns det ett brett utbud av funktioner, märken och typer av espressomaskiner att välja mellan. Om du tycker att en espressomaskin är den bästa kaffebryggaren för ditt hem, rekommenderar vi att du läser vår köpguide innan du köper.

Typer av espressomaskiner

Kapsel-baserad

På samma sätt som bryggerier med en servering kommer en espressomaskin som använder skida att se till att hela skivan är innesluten i en tryckbehållare.

Ånga

Dessa (vanligtvis lägre priser) maskiner kallas espressobryggare, men använder inte det helt trycksatta systemet för äkta espressomaskiner, och producerar ofta en kopp kaffe mer som en droppkaffebryggare än en espressomaskin.

Super automatisk

Tryck bara på en knapp så slipar maskinen, doserar, klämmer fast och brygger din espresso och matar sedan ut kaffepucken och ger dig en het espresso.

Halvautomatisk och automatisk

Du kan behöva mala och tampa ditt eget kaffe i dessa maskiner. Pumpens tryck, vatten och ångtemperatur är automatiska men du kommer antingen att programmera eller manuellt reglera mängden vatten och temperatur för varje skott av espresso.

Manuell (spak)

Manuella maskiner är definitivt inte för nybörjare espressomaskiner, men tillgängliga för dem som vill utöva professionella baristas. Du bestämmer hur länge kaffet är förinfunderat (den tid det varma vattnet sitter över det tampade kaffet), hur mycket vatten du vill använda och när du vill använda det.

Espresso Maskin-funktioner

Konstruktion

Som i de flesta apparater betyder metallkonstruktion vanligtvis hållbarhet, men du kanske vill spendera mindre på en plastmodell av lägre ände. Modeller med gummifötter på enhetens botten kan minska buller och vibrationer.

Användbarhet

Tänk på indikatorlampor och deras placering. Kommer du att kunna se dem i ditt köks belysning? Notera maskinens mått och placeringen av vattenbehållaren. Om du inte har tillräckligt med utrymme under dina köksskåp kan du behöva flytta maskinen varje gång du använder eller behöver tillsätta vatten. Är stil- och designelement viktiga för dig? Din espressomaskin kan vara en kontaktpunkt på bänkskivan.

Inbyggd skummare

Många espressomaskiner har skummande trollstavar, som producerar en ström av varm luft som värmer upp och luftar mjölk, vilket skapar en söt, skummande toppning för din morgoncappuccino. Skummare kan också köpas separat, med eller utan värmefunktion.

Inbyggd kvarn

Vissa maskiner är utrustade med kaffekvarnar, så allt du behöver göra är att lägga till hela bönor och gå. Om du vill spara diskutrymme kan det vara något för dig.

Hur man väljer den bästa hem-espressomaskinen

Hem-espressomaskiner är för den allvarliga kaffeälskaren. Dessa maskiner klarar det

möjligt att njuta av äkta espresso- och kaféhusdrycker som lattes, cappuccino och macchiatos varje dag. De är mycket dyrare än de flesta andra typer av kaffebryggare, men om du besöker kaféer regelbundet kan du spara pengar på lång sikt genom att äga din egen espressomaskin. Den bästa hem-espressomaskinen har praktiska funktioner som passar dina behov:

Automatiserad eller praktisk

Att göra en äkta espressodryck hemma kan vara tidskrävande. Vissa hem-espressomaskiner tar arbetet ur processen, automatiserar steg som att mala bönor, mäta och tampa kvarnen innan du drar ett skott och skumma mjölken automatiskt. Automatiserade espressomaskiner tenderar att vara snabbare och dyrare än mer praktiska modeller, men de ger mindre anpassning för din dryck.

Mjölkskumning

De flesta espressomaskiner har en pip avsedd att skumma mjölk. Om du gillar mjölkbaserade drycker som lattes och cappuccino är denna funktion ett måste. Automatiskt skumning kan spara lite tid men skapar ofta inte ett så fint skum (vilket ofta resulterar i bubblor istället för en jämn, vispad grädde). Leta efter en skummande pip som är lätt att ta bort och rengöra, eftersom bakterier snabbt sprider sig om du inte rengör skummaren ordentligt efter varje användning.

Lätt att anpassa ett skott

Om du är speciell med din espresso vill du ha kontroll över funktioner som malningens grovhet, längden på bilden och vattentemperaturen. Vissa digitala maskiner kan anpassas med ett klick på en knapp, medan andra använder vred och rattar för att möjliggöra mer exakta inställningar. Att skapa espressodrycker kan ta lite mer tid och ansträngning att bara göra en espresso-shot eller en kopp, och du kan sluta spendera lite mer pengar på en espressomaskin än en droppkaffebryggare, men det rika och smakrika brygget kan anpassas helt efter din smak.

Användning

Espressotillverkare arbetar genom att tvinga en liten mängd vatten genom tätt packat, finmalt kaffe för att skapa ett skott av espresso som du kan använda som bas för många andra kaffedrycker: caffe latte, cappuccino, mokka, Americano, macchiato och mer. Espressomaskiner har vanligtvis också en ångande kolv för att göra ångad mjölk till lattes och skum för cappuccino.

Fördelar:

 • Enligt de flesta entusiaster skapar espressomaskiner den högsta kvaliteten på kaffe.
 • Ger dig möjlighet att göra de typer av drycker du ofta ser på kaféer, som cappuccino, lattes, mochas och macchiatos.
 • En attraktiv köksredskap att ha på bänkskivorna.
 • Extremt lätt att använda.

Att komma ihåg:

 • Vanligtvis är detta den dyraste kaffebryggaren på marknaden.
 • Gör små kvantiteter åt gången, bara ett skott kontra en hel kopp eller kruka.

5. Perkolator

Föregångaren till droppkaffebryggaren har perkolatorer funnits sedan början av 1900-talet. Finns i elektriska eller spishällsmodeller, de gör ofta varmare kaffe som, om de lämnas utan uppsikt, kan koka och smaka bittert.

Moderna elektriska perkolatorer eliminerar dock risken för att koka kaffe och byter till en uppvärmningsfunktion när kaffet bryggs. Den tillförlitliga perkolatorn kanske inte har gjort en trendig comeback – men det är enkelt att använda, relativt billigt, kan göra stora mängder kaffe på en gång och kan bara göra din perfekta kaffekanna.

Hur det fungerar

En metallkorg med perforerad botten fylls med malda kaffebönor som filter. Korgen placeras i perkolatorn ovanför vattenlinjen. När vattnet värms upp tvingas det upp ett rör, över marken och tillbaka till botten av potten.

Finns i olika storlekar (från 6 till 50 koppar alternativ), en perkolator kan servera så många eller så få koppar kaffe som du väljer.

Perkolatorer finns i spis och elektriska modeller. Detta gör att du kan förvara perkolatorn i ett skåp eller på spisen om du inte har mycket utrymme för bänkskivan.

Perkolatorer är idealiska för dem som gillar att dricka starkt och mörkt kaffe.

Perkolatorer och korgen ska sköljas dagligen och rengöras ofta.

6. Kaffebryggare för kallbrygd

Kallt bryggkaffe är raseri och med goda skäl

Att göra ett uppfriskande glas iskaffe är så enkelt och iskaffe är mjukare och mindre surt än bryggt. Iskaffe håller också längre innan det blir gammalt och du kan förvara det i en lufttät behållare i kylen i två veckor. Du kan enkelt brygga iskaffe genom att blötlägga malet kaffe i filtrerat vatten över natten i valfri icke-reaktiv behållare (en glasburk eller plastkanna fungerar bra). Men då måste du ta itu med att filtrera grunderna innan du kan dricka iskaffe. Fler och fler företag erbjuder enheter för att göra processen enklare.

Platsbesparande

Eftersom den kalla kaffebryggaren måste förvaras i kylen medan den bryggs, välj en som passar bra i ditt utrymme. Vissa mönster passar in i kylskåpsdörren, medan andra är långa och smala för att ta mindre horisontellt utrymme.

Återanvändbart, fint filter

De flesta kaffebryggare med kallbrygga är utrustade med filter som kan återanvändas. Kontrollera också att filtret är ett fint nät för att förhindra att små bitar kaffesump sipprar in i din dryck när det brygger.

Lätt att rengöra

Du måste ta bort marken och rengöra karaffen varje gång du gör kallbryggning, så leta efter en enhet som är lätt att ta isär.

7. Handmalet kaffe

Nästan alla kaffeexperter håller med: Kaffe smakar bättre när du maler bönorna strax innan du brygger kaffet. Varmvatten extrakterar smaken mer eller mindre snabbt beroende på bönans partikelstorlek, så hur fint du maler dina bönor påverkar smaken av det bryggda kaffet. Ju kortare bryggningscykeln är, desto finare ska kaffet malas. En snabb espressocykel kräver finare grunder, medan en fransk presscykel med längre längd kräver grovare grunder. Vissa kaffebryggare och espressobryggare har inbyggda kvarnar, men de finns också tillgängliga separat.

Typer av kvarnar

Bladmalare

Med dessa slipmaskiner på grundnivå kan du styra grovheten i de malade bönorna helt enkelt efter hur lång tid du kör maskinen. De är vanligtvis billigare, men du kan ha problem med att få konsekventa resultat.

Burrkvarnar

Ett steg upp från en knivkvarn, den här maskinen använder precisionsskivor eller kottar för att krossa kaffebönor i en enhetlig storlek. Du kan vanligtvis välja en inställning på kvarnen för att kontrollera partikelstorleken.

3 fördelar med att äga en kaffebryggare

Att äga en kaffebryggare kan ge utdelning, både i hur mycket pengar det sparar dig och i hur mycket det tillför ditt liv:

Besparingarna varierar beroende på hur du gillar ditt kaffe, men om du dricker minst en kopp kaffe varje dag sparar du antagligen 20 till 30 kr per dag och gör ditt eget. Under ett år är det cirka 1 000 dollar. Du sparar både bensin och tid genom att hoppa över den resan till kaféet. Du kan göra ungefär vilken typ av kaffe du gillar bäst hemma (och ha några alternativ som du inte hittar på ditt vanliga kafé). Att kaffelukten du gillar så mycket kommer att fylla ditt kök varje morgon.

Vanliga frågor om Kaffekokare

Vilket är det snabbaste sättet att göra kaffe på?

Efter kvarvarande befolkning behöver alla kaffe oavsett om det är på morgonen, eftermiddagen eller på natten. Och vi förstår att du på allvar inte har tid att brygga ditt eget kaffe manuellt. SÅ, du behöver inte oroa dig mer eftersom du nu har ett öppet sätt att välja enportions kaffekokare som inte behöver underhållas.

Denna typ av kaffebryggare använder mindre än en minut för att brygga ett perfekt kaffe med antingen kapsel / K-koppar kaffe och har automatiskt avkalkningsalternativ som rengör kaffemaskinen inifrån. Kaffebryggare med en servering serverar en mängd enligt din önskade dryck.

Vilken kaffebryggare ska jag ha till min stora familj?

Om du bor i en kärnfamilj så har en portions tillräckligt med potential för att glädja er alla, men om du bor i en gemensam familj behöver du en kaffemaskin som kan servera mer än en kopp. Dropp kaffebryggare med kapacitet på 4- 2 koppar är tillgänglig för sådana situationer, du kan välja en perfekt kaffebryggare enligt din kvantitet och stil.

Är priset på kaffebryggaren viktigt?

Kom ihåg att inte bara kontrollera kaffebryggarens köppris, utan också kontrollera priset per kaffebryggning. Ibland har billiga kaffebryggare mer kostnader än de dyra kaffebryggarna. De billigaste automatiska kaffebryggarna som en serverings kaffebryggare använder kapsel som kan få din dagliga kopp på 7 kr där som kaffebryggare som använder malt kaffe bara kostar 1,5 kr per kopp och antar att om du dricker 8-10 koppar på en dag vilket kan göra cirka 10000 kr skillnad på ett år, så om du inte kan spendera mer bättre att titta på varje sida för att få en perfekt kaffebryggare för dig själv.

Hur rengör man en kaffebryggare?

Steg 1: Blanda vinäger och vatten

För att rengöra kaffebryggaren, börja med att fylla behållaren med en blandning av halvvit destillerad vinäger och hälften vatten. Du kan öka förhållandet vinäger till vatten om din kaffebryggare har ett särskilt otäckt fall av uppbyggnad. Vinägerna desinficerar inte bara kaffebryggaren och karaffen, utan kommer också att lösa upp alla pålagda mineralavlagringar.

Steg 2: Brygg och blötlägg

Placera ett filter i korgen och sätt på bryggeriet. Ungefär halvvägs genom bryggningen, stäng av kaffebryggaren och låt den kvarvarande vinägerlösningen blötläggas i karaffen och behållaren i cirka 30 till 60 minuter, beroende på hur mycket uppbyggnad du behöver för att rensa bort.

Steg 3: Avsluta cykeln och rengör

Sätt på kaffebryggaren igen och låt den slutföra bryggningscykeln. Kasta pappersfiltret, om det finns ett, och häll ut vinägerlösningen.

Nu kan du spola ättika doften och smaka från kaffebryggaren. Fyll behållaren med färskt vatten, lägg ett filter i korgen, sätt på kaffebryggaren och låt den slutföra bryggningscykeln. Ta bort filtret, häll ut vattnet och upprepa det med rent vatten under en andra cykel. Torka av kaffebryggaren och kaffekannan med en ren trasa.

Avkalkning är en funktion som finns i nästan alla kaffebryggare. Det hjälper till att avkalka formarna som skapas av vatten i kaffemaskinens innerväggar, så om du är för upptagen eller för lat för att städa upp din maskin tror vi att du behöver den här funktionen.

Vilka funktioner är viktiga på en dropp kaffebryggare?

Att njuta av ditt dagliga kaffe garanteras om du köper en kaffebryggare vars funktioner passar din livsstil. Som vi redan diskuterade är kaffebryggare med dubbla krukor bra för människor med folkmassa eller termiska karaffer är utmärkta om du planerar att återvända till en bryggd kruka efter och under lång tid. Vad händer om du är den enda personen i ditt hushåll som dricker kaffe? Då vill du köpa en kaffebryggare som är utformad för att brygga små krukor eller en som låter dig styra vattenflödets hastighet över kaffesumpen.

Om du köper en kaffebryggare som är utformad för att fylla upp till 12 koppar, kommer vattnet i kaffebryggaren att rinna med en hastighet som är tillräckligt snabb för att mätta kaffekvarnen i 12 koppar trots att du bara ville ha 4 koppar och din kaffebryggare rymmer bara tillräckligt med kaffe för 4 koppar. Om din maskin inte tillåter dig att justera flödet är extraktionstiden begränsad och smaken skadas när du gör mindre krukor.

En annan funktion att tänka på när du köper en droppkaffebryggare inkluderar programmerbarhet. I vissa kaffemaskiner kan du till exempel välja att programmera och förinställa den tid du vill att bryggningen ska börja. För trött klockan 6 till att ens tänka på att brygga en kopp kaffe, ja, din kaffebryggare är aldrig för trött! Det kommer att göra det smutsiga arbetet åt dig.

Två funktioner som finns i kaffebryggare som maximerar smaken du njuter av i din kopp kaffe inkluderar en inbyggd kaffekvarn och något som kallas ett duschhuvudhål. Det är ingen tvekan om att förmalt kaffe är bekvämt, men färskmalt kaffe är gudomligt. Vissa kaffebryggare har en inbyggd kvarn som mal den mängd som behövs för att brygga för optimal smakförbättring.

Duschhuvudhål är en annan bra funktion för dem som vill uppnå optimal smakutvinning från sitt kaffe. Som det låter, producerar duschhuvudhålen en konstant vattenspray över kaffekvarnen i kaffebryggarens filter vilket försäkrar jämnare mättnad än ett enda hål vars ström av varmt vatten som vanligtvis koncentreras i mitten av kaffet. Jämn extraktion, orsakad av ett duschhuvudhål, resulterar i en smakligare kopp droppbryggt kaffe.

Listan över funktioner på moderna droppkaffebryggare fortsätter och Köksproffset.se har dem alla! Oavsett om du letar efter en maskin med en intern kvarn, en som gör att du kan smyga en kopp innan kaffebryggaren är klar att brygga, eller en kaffebryggare med en termisk karaff, vi har dem alla och vi är alltid redo och tillgängliga för att hjälpa du bestämmer vilken som passar din livsstil!

Hur stor ska en kaffebrygare vara?

Detta kan vara ett litet problem, men det kan vara besvärligt om du väljer en enorm kaffebryggare medan du inte har tillräckligt med utrymme i ditt kök för att spåra det ordentligt eller inte lämnar utrymme för andra köksmaskiner. Det bästa är att titta på det utrymme du har tillgängligt i ditt kök eller kontor och sedan jämföra det med kaffebryggarens dimensioner för att se om det kan passa eller inte. Det rekommenderas dock att välja en maskin i kompakt storlek eftersom den är lättare att justera även i små utrymmen.

Hur gör jag färskt kaffe utan att behöva mala?

Det sägs att “en perfekt kopp kaffe måste ha nymalda kaffebönor” och vi vill alla ha perfekt kaffe varje gång vilket innebär att man maler kaffebönor varje gång innan du brygger din kopp kaffe och det är inte möjligt för oss alla.

Så vad du behöver göra nu är att välja en kaffebryggare som ger funktion av bönor till koppar, vilket innebär att kaffebönor placeras i bönbehållaren på kaffebryggaren som maler bönan och sedan behöver du bara trycka på en knapp för att uppfylla ditt begär att dricka ett nybryggt kaffe. Generellt finns bönor till kopp-funktion i helautomatisk espresso- och droppmaskin. Obs: En sådan kaffemaskin är lite dyr att köpa men kommer alltid att brygga färskt kaffe till låg kostnad och nästan inget manuellt arbete, så det är som en engångsinvestering.

Läs också >>> Våffeljärn bäst i test

Fungerar kaffe som medicin?

Kaffe är en koffeindryck som hjälper kroppens ämnesomsättning att öka sitt inflytande i kroppen vilket gör oss aktiva och kraftfulla. Mörkt kaffe betyder sediment och några extrakt som förblir i bryggt kaffe, vilket gör det rik på koffein och en sådan typ kan bryggas med fransk press och perkolatorer, för när kaffet bryggs i sådana kaffebryggare förblir den jordade bönan i hett vatten i några minuter vilket skapar mer kontakt med vatten vilket resulterar i en hög koffeinbrygga.

Är filtrerat vatten viktigt?

Receptet på bryggt kaffe innehåller bara två ingredienser: kaffebönor och vatten. Eftersom endast oljor och smaker extraheras från bönorna är ditt kaffe 98% vatten. Så medan du kanske spenderar massor av pengar på snygga bönor, kommer de inte att övervinna obehagliga smaker som har sitt ursprung i ditt kranvatten. Ett bra vattenfilter kan göra ditt kaffe smakligare och förhindra att din bryggare täpps till. Vissa maskiner har inbyggda filter för enkelhetens skull, men om din maskin saknar den här funktionen kan du överväga att köpa en filterkanna för att förbättra kaffets totala smak. Enligt National Coffee Association ska du inte använda destillerat vatten för att göra kaffe.

Vilken temperatur ska kaffe ha?

Den perfekta optimala temperaturen för kaffe stannar mellan 90 ° och 96 ° C och många kaffemaskiner brygger antingen vid låg temperatur eller ibland vid hög; vilket resulterar i bitterhet eller förlust av smak. Så kom alltid ihåg exakt och kraftfull 1400W värmare bibehåller den perfekta temperaturen på kaffe.

Vilken kaffebryggare är lättast att underhålla?

Om du är för upptagen för att rengöra din maskin och röran hände varje gång du brygger kaffe, kan du välja en servering / kaffebryggare, vilket skapar ingen röra du behöver bara sätta på kupan och behöver inte heller städa upp, du behöver bara ta bort den gamla kapseln när du vill brygga igen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top