BĂ€sta ismaskinen 2021 – Test av olika ismaskiner

BĂ€st i test

PopulÀrast

Premiumval

Billigast

Wilfa Frostbitt Ismaskin

Ismaskin 2,8 liter Digital 0,8kg

Ismaskin ICE12S Rostfri

Ismaskin 10kg/24 tim Rostfri

Klicka hÀr för att se fler ismaskiner.

BĂ€sta ismaskinen 2021

Tycker du att det Àr jobbigt att göra egna isbitar? Vill du inte gÄ till affÀren för att köpa isbitar? DÄ mÄste du köpa den bÀsta ismaskinen. Med hjÀlp av en bÀst i test ismaskin sÄ kan du enkelt göra isbitar. Du behöver bara koppla in vatten till maskinen och sedan trycka pÄ knappen. Efter det sÄ gör ismaskinen isbitar till dig 24/7.

Men det Àr dock ganska svÄrt att köpa den bÀsta ismaskinen pÄ nÀtet. Detta beror pÄ att det finns en massa saker som gör köpet svÄrt. Det finns till exempel tyvÀrr affÀrer som endast skriver om fördelarna. AffÀrerna nÀmner alltsÄ inte nÄgra nackdelar eftersom dÄ sÀljer det sÄ klart bÀttre. För att det ska bli Ànnu svÄrare sÄ finns ismaskiner i flera olika modeller som i sin tur Àven finns i olika prisklasser. Om man inte Àr sÄ insatt kan dÀrför köpet bli ganska svÄrt.

Men det Àr just dÀrför som jag har sammansatt en köpguide för ismaskiner. Jag vet sjÀlv att det kan vara riktigt svÄrt att vÀlja bÀst i test ismaskin. Men pÄ grund av den hÀr anledningen sÄ har jag gjort ett ismaskin test. Jag har gjort en köpguide för att du ska kunna hitta den bÀsta ismaskinen. Jag har satt ihop den hÀr guiden genom att testa nÄgra olika typer ismaskiner. Jag har Àven lÀst igenom kundrecensioner och andra tester pÄ nÀtet. Den hÀr informationen har jag sedan sammansatt till en komplex köpguide. Efter att du har lÀst igenom min guide sÄ garanterar jag att du enkelt kan köpa en bÀst i test ismaskin.

Köpguide för bÀst i test ismaskin 2021

Som jag skrev innan sÄ Àr det alltsÄ ganska svÄrt att köpa den bÀsta ismaskinen pÄ nÀtet. Det Àr för att dÀr finns sÄ mÄnga olika faktorer som gör det svÄrt. Köpet kan dock bli mycket enklare genom att följa min strukturerade köpguide. I min guide skriver jag nÀmligen om de viktigaste sakerna man ska tÀnka pÄ nÀr man köper en bÀst i test ismaskin.

Ovan rekommenderar jag Àven de bÀsta ismaskinerna som man kan köpa just nu. Kom dock ihÄg att nÀr du köper en ismaskin sÄ Àr det viktigt att du vÀljer utifrÄn dina egna personliga preferenser. HÀr Àr vad du ska tÀnka pÄ nÀr du köper den bÀsta ismaskinen 2021:

 • Förvaringskapacitet
 • Typ
 • Isform
 • ProduktionsnivĂ„
 • Stil
 • Vikt
 • Utseende
 • Spara energi
 • DrĂ€neringsalternativ
 • LjudnivĂ„
 • Storlek och kapacitet
 • Hastighet
 • Pris
 • Design
 • Enkel anvĂ€ndning
 • HĂ„llbarhet
 • Garanti
 • Intelligent vattenanvĂ€ndning

Förvaringskapacitet

Om din ismaskin snabbt kan producera mycket is, men den inte rymmer mycket, mÄste du fortsÀtta ta bort isen och förvara den nÄgon annanstans. Det Àr bra om du planerar framÄt och du kan kontrollera maskinen regelbundet, men en maskin med större lagringskapacitet kanske kan hÄlla tillrÀckligt med is sÄ att du aldrig behöver lossa den för att göra mer utrymme.

Typ

Det finns tvÄ huvudtyper av ismaskiner: bÀnkskiva och inbyggda.

BĂ€nkskiva

BÀnkskivmaskiner Àr populÀra val för lÀtt anvÀndning. De Àr ocksÄ praktiska verktyg för dem i kompakta vardagsrum, eftersom de Àr bÀrbara och lÀtta att anvÀnda. De Àr mindre Àn sina motsvarigheter, men det betyder naturligtvis ocksÄ att de hÄller mindre is.

Eftersom dessa maskiner Àr utformade för att vara lÀtta att frysa fryser de vattnet direkt utan att vara anslutna till en vattenledning eller avlopp. Deras vattentankar mÄste fyllas manuellt för att hÄlla isproduktionen igÄng.

De flesta bÀrbara ismaskin har inget kylförvaringsfack. De gör is men kan inte lagra den. NÀr oanvÀnd is smÀlter Ätervinner maskinerna automatiskt vattnet för att skapa en ny isbit. Det betyder att du mÄste anvÀnda din is direkt eller att den smÀlter om den lÀmnas i korgen. Om du vill ha en maskin som kan hÄlla isen frusen tills du Àr redo att servera den, mÄste du förmodligen köpa en underdiskenhet som innehÄller en integrerad frys.

Ismaskin under disk

Precis som ismaskin pĂ„ bĂ€nkskivor Ă€r ismaskin under disk (inbyggd ismaskin) automatiska, vilket innebĂ€r att de kontinuerligt producerar is tills behĂ„llaren Ă€r full. Även om de kostar mer Ă€n bĂ€nkskivmodeller, erbjuder de större produktionskapacitet. De har ocksĂ„ större förvaringsfack som kan innehĂ„lla allt frĂ„n 15 till 200 kg is Ă„t gĂ„ngen.

Medan de flesta bÀnkskivtillverkarna inte kan hÄlla isen frusen under en lÀngre tid kan dessa större enheter sÀkerstÀlla att du alltid har en stadig leverans av is. Med detta sagt, pÄ grund av sin större storlek krÀver de mycket mer tid att slutföra en sats is. De Àr ocksÄ svÄrare att flytta runt.

Alla inbyggda ismaskiner krÀver en dedikerad vattenlinje som förser dem med tillrÀckligt med vatten för sin produktion. Av den anledningen kan en professionell rörmokare vara nödvÀndig.

Isform

 • TĂ€rningsis: Denna is Ă€r perfekt för lĂ€skedrycker och blanddrycker. Med mindre yta smĂ€lter den lĂ„ngsamt sĂ„ att den inte kommer att förĂ€ndra smaken pĂ„ dina drycker lika drastiskt.
 • HalvmĂ„neis: Detta Ă€r den bĂ€sta isen för lĂ€sk, blandad dryck och blandad dryck. Det Ă€r i allmĂ€nhet hĂ€lften sĂ„ stort som tĂ€rningsisen. Det betyder att det kommer att smĂ€lta och kyla din dryck snabbare Ă€n tĂ€rningsis, vilket gör det mindre önskvĂ€rt att smutta pĂ„ drycker som cocktails och whisky.
 • Klimpis: Denna lilla mjuka is Ă€r det perfekta valet för lĂ€sk, fontĂ€ndrycker och blandade cocktails. Om du Ă€lskar att tugga is kan klimpis tillfredsstĂ€lla ditt begĂ€r, eftersom det Ă€r lĂ€tt att bryta ner nĂ€r det tuggas. PĂ„ grund av dess mjuka konsistens smĂ€lter den snabbt och vattnar ner dina drycker. Om du vill ha is som hĂ„ller, Ă€r denna tuggbara typ förmodligen inte rĂ€tt för dig. MĂ„nga klimp-ismaskiner anvĂ€nder dock mindre energi Ă€n andra typer, sĂ„ det sparar pengar pĂ„ energirĂ€kningar.
 • Kulformad is: Denna is Ă€r idealisk för lĂ€skedrycker, margaritas, iste och blandade drycker. Trots sitt namn har den form som en liten kula. Eftersom den Ă€r ihĂ„lig i mitten smĂ€lter den snabbare in i din dryck Ă€n tĂ€rningsis eller halvmĂ„neis. Medan de flesta andra isbitar Ă€r transparenta, kulformade is ska vara grumlig eller vit hela tiden.
 • Gourmetis: Denna is Ă€r kristallklar och elegant och förklarar varför den vanligtvis serveras i exklusiva sprit och exklusiva drycker. Det Ă€r den lĂ„ngsammaste smĂ€ltningen pĂ„ den hĂ€r listan och kyler dina drycker ganska bra.

ProduktionsnivÄ

Att förstÄ ditt behov nÀr du investerar i en Ismaskin Àr mycket viktigt. Om du vill ha mindre kvantitet kan du gÄ till kompakt Ismaskin men om du vill ha större kvantitet, gÄ till en Ismaskin som levereras med ett inbyggt förvaringsfack. Hur som helst kommer ditt krav pÄ is att vara en avgörande faktor för ismaskin med högre produktionshastighet.

Stil

Idag Àr kroppen av de flesta ismaskinerna rostfritt stÄl. Det enda som Àr annorlunda Àr deras storlek och kapacitet. Ismaskins Àr av tre typer boxed, skÄp och staplade. Ismaskin i box Àr utformad för att hÄlla den pÄ din bÀnkskiva, skÄpet Ismaskin Àr utformad för att placeras under skÄpet medan de staplade Ismaskins Àr avsedda för kommersiell anvÀndning.

Vikt

Om du planerar att anvĂ€nda din bĂ€rbara ismaskin pĂ„ tĂ€ta resor som camping, vĂ€gresor etcetera kommer vikten av den att vara mycket viktig. En 10 kg ismaskin Ă€r mycket lĂ€ttare att flytta och bĂ€ra Ă€n en 20 kg ismaskin, som fortfarande anses vara “bĂ€rbar”.

Utseende

Detta kan och borde vara ett viktigt övervÀgande för mÄnga mÀnniskor som bryr sig om att matcha sitt köks utseende och design med sina apparater. Vill du ha en retro, rolig ismaskin eller en snyggare och modernare design?

Spara energi

Ismaskin krÀver mycket energi sÄ att du förlorar mycket pengar för att betala för el att underhÄlla och anvÀnda. SÄ du bör leta efter produkter som har certifierat Energy Star.

DrÀneringsalternativ

Beroende pÄ ditt kök eller utrymme att sÀtta ismaskiner har drÀnering eller inte att vÀlja en lÀmplig. Idag Àr tvÄ populÀra drÀneringsalternativ drÀneringspumpar och gravitationstömningar. Se till att noggrant kontrollera avloppet i köket innan du köper.

LjudnivÄ

Återigen, ge det faktum att din isbitmakare kommer att vara pĂ„slagen dygnet runt, det Ă€r viktigt att vĂ€lja en som inte ger för mycket ljud. Du vill definitivt inte bli vĂ€ckt mitt pĂ„ natten av din ismaskin!

De flesta ismaskin pÄ marknaden Àr utformade för att vara vÀldigt tysta, men det Àr fortfarande vÀrt att sÀkerstÀlla innan du bestÀller!

Storlek och kapacitet

Den första faktorn du kommer att övervÀga Àr storleken. Du mÄste bedöma hur mycket utrymme ismaskinen tar upp och hur mycket is de kan göra eller lagra. Kontrollera produktens mÄtt och kapacitet sÄ att det blir lÀtt för dig att avgöra om du köper rÀtt storlek och kapacitet. Om du placerar ismaskinen pÄ en bÀnkskiva i din bÄt, ditt hemkök eller husbil, kolla hur mycket utrymme som finns tillgÀngligt för att se till att du inte hamnar med en ismaskin som inte passar alls. Men om du vill ha nÄgot som du kan bÀra frÄn plats till plats, vÀlj sedan den som Àr lÀtt, sÄ det blir lÀtt att bÀra.

Om du inte Àr orolig för storleken och vikten, skulle ditt frÀmsta övervÀgande vara kapaciteten. Du letar efter nÄgot som kan hÄlla sÄ mycket is som möjligt. Ett alternativ skulle vara en tillverkare av underbÀnk. Att bosÀtta sig med en ismaskin som Àr för liten löser inte problemet, och en som Àr för stor slösar helt enkelt bort ditt utrymme och din energi. Innan du köper mÄste du begrÀnsa dina val.

Hastighet

Förutom att rÀkna ut mÀngden is som maskinen kan producera, mÄste du ocksÄ övervÀga hur snabbt den kan göra isen. Produktionskapaciteten uttrycks vanligtvis i kilo is per dag. Om dina vÀnner eller familj regelbundet hÄller fester och du vill försÀkra dig om att du aldrig fÄr slut pÄ isbitar för dina gÀster, vÀlj den med högre produktionskapacitet.

Denna typ av ismaskin anses vara bĂ€rbar eftersom den ger dig de isbitar du behöver snabbt. Det krĂ€ver ingen installation. du mĂ„ste tillsĂ€tta vatten upp till den accepterade nivĂ„n. Även om det inte Ă€r en stor sak att göra Ă€r det hĂ€r en sak du mĂ„ste vara sĂ€ker pĂ„ att du inte fĂ„r slut pĂ„ isbitar.

BÀrbara tillverkare av ismaskin gör det klart hur lÀnge du kan förvÀnta dig att vÀnta tills isbitarna eller den soniska isen Àr redo. MÄnga bÀrbara soniska ismaskiner producerar is mellan 10 och 20 minuter efter att du har tillsatt vatten och slÄr pÄ maskinen. Denna funktion varierar beroende pÄ modell, sÄ det Àr viktigt att du kontrollerar denna faktor.

Pris

De flesta av de bÀrbara istillverkarna Àr överkomliga. Priset varierar frÄn $ 100 upp till $ 250 för modeller med högre kapacitet. Kontroll av recensioner om en viss produkt ger dig en uppfattning om det Àr vÀrt att köpa eller inte. Vissa ismaskin hÄller inte lÀngre Àven om de kostar mycket. Andra billiga bÀrbara ismaskin hÄller lÀnge. Flera billigare ismaskiner verkar ha problem efter flera anvÀndningsomrÄden, sÀrskilt nÀr de anvÀnds tungt.

Du mÄste fokusera pÄ hÄllbarhet och inte bara pÄ pris. Om du tÀnker anvÀnda den regelbundet, övervÀga att spendera mer för att se till att du fÄr en ismaskin som Àr designad för att hÄlla. Men om du bara anvÀnder den för speciella tillfÀllen eller om du har gÀster, kommer en billigare bÀrbar ismaskin att passa dina behov.

Design

Om din praktiska ismaskin kommer att placeras permanent pÄ en bÀnkskiva, vÀlj den som ska komplettera det inre av ditt hus. NÀr du kontrollerar de tillgÀngliga alternativen kommer du lÀtt att mÀrka att bÀnkskivmaskinerna finns i olika nyanser och ytor.

De vanliga fÀrgerna som finns pÄ marknaden Àr vitt, rostfritt stÄl och svart. Men det finns vissa tillverkare som lÀgger till ett fÀrgstÀnk till sina produkter. Om du vill matcha din röda interiör kan du kontrollera online om den röda bÀrbara ismaskinn Àr tillgÀnglig. Om inte, kan du söka efter nÄgot som kan komplettera din interiör. Utseendet Àr rent subjektivt, sÄ allt du behöver göra Àr att blÀddra bland vilka modeller du gillar mest och vilken som passar din nuvarande inredning.

Enkel anvÀndning

BÀrbara ismaskin Àr oftast enkla att anvÀnda. De har vanligtvis kontroller, enkla instruktioner och ingen installation krÀvs. Vissa kan ha enkla att anvÀnda kontroller medan andra inte Àr, och andra kan innehÄlla funktioner som indikerar att maskinen Àr full av is. Du behöver inte oroa dig för hur du anvÀnder en bÀrbar ismaskin.

En intelligent funktion som du mÄste tÀnka pÄ nÀr du vÀljer Àr den som rengör och fryser vattnet igen nÀr isen i utrustningen smÀlter. Det finns inget behov av att fylla upp maskinen ofta eller tömma isen. Du bör rengöra ismaskinen efter anvÀndning.

HĂ„llbarhet

Du mÄste anstrÀnga dig lite nÀr du fryser vatten. DÀrför kommer alla maskiner som inte Àr tillverkade av högkvalitativt material sannolikt att stöta pÄ vissa problem inom den korta perioden. TyvÀrr Àr bÀrbara maskiner inte den typ av utrustning som du kan lita pÄ, och du kan anvÀnda i ett decennium eller mer. De flesta av dem hÄller inte lÀnge. Men om du kan spendera lite mer kan du kan hitta en som kommer att pÄgÄ i flera Är.

Garanti

Vissa ismaskin inkluderar garantier, vilket ger dig en uppfattning om hur lÀnge maskinen kan hÄlla. Andra lÄter dig köpa en garanti, som Àr vÀrt kostnaden baserat pÄ antalet granskare av olika modeller som hade problem. För att ge dig en uppfattning om hur lÀnge din bÀrbara ismaskin hÄller, bör du lÀsa recensionerna. De flesta anvÀndare klagar om deras maskin inte lÀnge som de förvÀntade sig, och vissa berömmer maskinen som fungerar smidigt i mÄnga Är.

Intelligent vattenanvÀndning

Det hÀr Àr en funktion som de flesta anvÀndare Àlskar. Om du inte konsumerar all is i din maskin innan den smÀlter, kommer utrustningen att anvÀnda den igen och lÄser isen igen. Eftersom den vanliga bÀnkskivmaskinen inte hÄller isen frusen, slösar du med vatten om den inte har den hÀr funktionen. Det blir en rörig process som du mÄste behandla med. Denna funktion hjÀlper dig att spara vatten, ser till att du inte behöver tillsÀtta vatten ofta och sparar dig frÄn att ha problem med att fylla pÄ maskinen. VÀlj bÀttre den bÀsta ismaskinen som hÄller isen frusen för detta.

Fördelar med en ismaskin

En bÀrbar ismaskin gör att du kan njuta av ren is utan att offra för mycket kök, sÀrskilt om du bor i en husbil eller husbil som inte har plats för ett kylskÄp i full storlek.

Å andra sidan kommer bar- eller kafĂ©Ă€gare som regelbundet behöver en stor mĂ€ngd is att hitta en pĂ„litlig inbyggd ismaskin som Ă€r vĂ€rt investeringen. Dessa enheter tillverkas frĂ€mst för kommersiella Ă€ndamĂ„l och kan producera upp till 140 kg is per dag. De gör is snabbt och kontinuerligt och hĂ„ller en konstant tillförsel av ren, fĂ€rsk is till hands.

Om du ofta Àr vÀrd för fester dÀr mycket is behövs, kan detta köksredskap sÀkerstÀlla att det alltid finns tillrÀckligt med is pÄ begÀran. Det hjÀlper till att spara tid och anstrÀngning sÄ att du inte behöver springa till nÀrbutiken medan festen fortfarande Àr pÄ.

VÄrd och underhÄll

Det Àr en bra idé att rengöra din ismaskin dÄ och dÄ.

Det smartaste du kan göra Àr att tömma eventuellt resterande vatten ur maskinen nÀr du Àr fÀrdig med den för att förhindra att mögel vÀxer in i det fuktiga, mörka, varma och stillastÄende interiören. De flesta modeller har en avtappningsplugg pÄ botten eller sidan av kroppen.

Varje ismaskinhandbok som vi har lÀst rekommenderar att du torkar ner maskinens inre (förutom förÄngarstÀngerna) med en mjuk trasa, varmt vatten och utspÀtt diskmedel. Detta kommer att bli av med fast skrÀp, mögel och kanske lite mineralskalning.

NÄgra modeller har dedikerade sjÀlvrengöringscykler som du kan anvÀnda med en utspÀdd rengöringslösning (som vinÀger, citron eller en fÀrdiggjord, nickelsÀker ismaskinrengörare) för att avkalka maskinen (förÄngarens stavar eller galler verkar som om de skulle ha nytta av detta). Du kan till och med anvÀnda blekmedel för att desinficera interiören. Andra modeller rekommenderar att man kör en regelbunden cykel med en utspÀdd vinÀgerlösning istÀllet för vatten för avkalkning, men de nÀmner inte om andra lösningar Àr okej. MÄnga andra modeller erbjuder, trots att de Àr funktionellt identiska produkter, ingen vÀgledning alls om automatiska rengöringscykler eller rengöringslösningar. Inga mÀrken svarade pÄ vÄr begÀran om förtydligande i denna punkt.

Efter nĂ„gon form av rengöring Ă€r det klokt att köra nĂ„gra vattenbaserade iscykler, skölja bort eventuella rester – och kasta isen förstĂ„s.

LÀs ocksÄ >>> Test av riskokare

Typer av ismaskiner

Ismaskin pÄ bÀnkskivan

Detta Àr egentligen den enda formen av en bÀrbar ismaskin. Denna modell sitter ovanpÄ en disk och Àr ansluten till ett jordat, 120-voltsuttag. Denna typ av ismaskinenhet vÀger vanligtvis mellan 10 och 20 kg sÄ att du kan flytta den frÄn rymd till rymd och till och med frÄn ett hem till ett annat, eller till en husbil, hotellrum etcetera. Det Àr vanligtvis kompakt i storlek sÄ att det tar inte upp hela köket och kan enkelt förvaras nÀr det inte anvÀnds.

Inbyggd ismaskin

Inbyggda ismaskiner Àr vanligtvis kompakta och Àr inbyggda i ditt skÄp. De Àr dock inte bÀrbara. De krÀver en sÀrskild vattenledning och ett större ventilationssystem och har samma storlek som ett barkylskÄp. De kan lagra en större iskapacitet och hÄlla den fryst kontinuerligt, till skillnad frÄn bÀnkskivmodellerna.

BÀsta mÀrken för ismaskiner

General Electric

General Electric Àr det Àldsta elföretaget i Nordamerika. Grundades av elfadern Thomas Edison och har varit vÀrldsledande inom elektrisk innovation i över 150 Är. Dess sortiment av hushÄllsapparater Àr en av de största sÀljlinjerna i vÀrlden. Det Àr kÀnt för avancerade produkter som kylar och dess serie smarta tvÀttmaskiner.

Frigidaire

Frigidaire grundades 1916 i Fort Wayne, Ind., Och har nu sitt huvudkontor i Dublin, Ohio. Det Àr ett annat lÄngvarigt och pÄlitligt företag som tillverkar en vÀldesignad serie köks- och hushÄllsapparater.

Igloo

Igloo började 1947 som en metallbearbetningsbutik som tillverkade metallvattenkylare för arbetare. Huvudkontoret ligger i Katy, Texas, och det Àr nu ett av de mest betrodda namnen inom kylare i Nordamerika.

HomeLabs

HomeLabs Ă€r en nyare aktör inom smĂ„ apparater. Det Ă€r specialiserat pĂ„ att erbjuda prisvĂ€rda och pĂ„litliga apparater som stöds av stark kundservice. Även om det Ă€r mest kĂ€nt för sin serie bĂ€rbara bĂ€nkskivtillverkare producerar den ocksĂ„ en bĂ€rbar induktionshĂ€ll och en serie kompakta rumsavfuktare.

NewAir

NewAir började i grundaren Luke Peters garage i Kalifornien för över 15 Är sedan. MÄlet Àr att vara det mest betrodda namnet inom kompakta apparater i Amerika. Dess serie med kompakta vin- och ölkylskÄp Àr populÀr, liksom dess linje med energieffektiva vÀrmare.

PrissÀttning för ismaskiner

 • Under 1 200 kronor: Det hĂ€r prisintervallet Ă€r det grundlĂ€ggande startomrĂ„det för de flesta bĂ€rbara ismaskiner. Det ger dig en kompakt enhet som snabbt producerar is, men tillverkas i allmĂ€nhet av mindre kĂ€nda tillverkare som försöker komma in i branschen.
 • 1 200 till 1 500 kronor: Det hĂ€r prisintervallet inkluderar nĂ„gra större, mer hĂ„llbart konstruerade bĂ€rbara ismaskin frĂ„n tillverkare vars namn du kĂ€nner igen och andra inte. Ismaskin i detta sortiment börjar variera mer i storlek och kapacitet, vilket ger dig fler alternativ.
 • 1 500 och uppĂ„t: Detta Ă€r den övre nivĂ„n hos bĂ€rbara ismaskin. TillhandahĂ„lls av betrodda namn inom hushĂ„llsindustrin, detta prisintervall inkluderar nĂ„gra av de mest tekniskt avancerade och effektiva ismaskiner tillgĂ€ngliga.

Tips

 • Var noga med att hĂ„lla ett öga pĂ„ din ismaskin sĂ„ att glömd is inte bara sitter i korgen och smĂ€lter och slösas bort. Detta kommer att hĂ„lla din ismaskin fungera med sin optimala kapacitet och göra sĂ„ mycket is som möjligt hela dagen.
 • HĂ„ll ditt vatten rent och friskt för att producera bĂ€sta möjliga isbitar. Ingen vill ha grumlig eller udda smak av is. Om du har hĂ„rda vattenavlagringar, övervĂ€g att anvĂ€nda flaskvatten sĂ„ att du kan rengöra enheten mindre ofta.
 • VĂ€lj platsen för din bĂ€rbara ismaskin noggrant. StĂ€ll den pĂ„ en plats nĂ€ra ett utlopp, men borta frĂ„n ett vĂ„tt eller vattent omrĂ„de, som bredvid diskbĂ€nken. Vatten runt elsladden Ă€r dĂ„ligt av uppenbara skĂ€l. VĂ€lj ocksĂ„ en plats dĂ€r det Ă€r mindre troligt att saker tappas pĂ„ det eller spillts i det, sĂ„ inte direkt under det mest anvĂ€nda skĂ„pet i ditt kök.
 • Förvara redan gjort is ofta. Detta ger dig nĂ„gra reserver för de tider nĂ€r företaget kommer och du har fler besök. Medan bĂ€rbara ismaskin Ă€r ett bra alternativ till att köpa is, Ă€r de fortfarande begrĂ€nsade i sin produktionskapacitet, sĂ„ att planera framĂ„t genom att lagra extra i din frys garanterar att du tar slut mindre ofta.
 • Testa enheten sĂ„ snart du fĂ„r den för att sĂ€kerstĂ€lla att den Ă€r fri frĂ„n tillverkarens defekter och att den producerar is som du vill. Med mĂ„nga modeller finns det en begrĂ€nsad returtid frĂ„n det att du tar emot enheten, sĂ„ var uppmĂ€rksam pĂ„ det.
 • Var noga med att lĂ€sa anvĂ€ndarrecensioner online innan du köper sĂ„ att du kan fatta ett vĂ€lgrundat beslut och inte förbereda dig för nĂ„gra obehagliga överraskningar nĂ€r ismaskinen anlĂ€nder och du försöker anvĂ€nda den för första gĂ„ngen.

LÀs ocksÄ >>> Test av glassmaskiner

Vanliga frÄgor

Bör jag bry mig om hastighet med en bÀsta ismaskin?

Hur snabbt behöver du din is? Oavsett om du föredrar att göra mycket is i förvÀg eller vill ha en konstant tillförsel kommer det att avgöra hur viktig hastighet Àr. Vissa maskiner kan leverera den första isen snabbt sÄ att du kan starta festen, men om du inte har tillrÀckligt med lagringsutrymme för is Àr det klokt att fÄ en ismaskin som kan hÄlla jÀmna steg med efterfrÄgan per timme.

Ska man tÀnka pÄ storlek nÀr man köper en bÀst i test ismaskin?

Icke-tillverkare under disk Àr lika lÄnga som minikylskÄp och har ofta stora, stora iskorgar. BÀnkskivans ismaskiner Àr ungefÀr hÀlften av höjden pÄ under-bÀnk-ofta ungefÀr lika kompakta som brödrostugnar. Se till att du kÀnner till mÄtten pÄ utrymmet du tÀnker passa och bestÀm om du ska flytta maskinen eller inte.

En vanlig bĂ€rbar ismaskin kan producera 9–12 isbitar per sats pĂ„ cirka sju minuter. Det rĂ€cker för 2–3 smĂ„ drycker och ungefĂ€r dubbelt sĂ„ snabbt som maskiner utan disk. Det betyder att mindre enheter kan fungera snabbare Ă€n stora tunga. De producerar ocksĂ„ mindre isstorlekar och kan hĂ„lla isen kallare eftersom det finns mindre utrymme för luft att cirkulera.

Vad finns det för fördelar med en ismaskin?

 • LĂ€tt att anvĂ€nda: Ismaskin kan förvaras i ditt kök som alla andra apparater. NĂ€r du behöver is mĂ„ste du bara ansluta apparaten och den kommer att göra isbitar Ă„t dig pĂ„ nĂ„gra minuter, vissa till och med pĂ„ mindre Ă€n 6 minuter.
 • Ren process: Ismaskin fokuserar enbart pĂ„ att göra isbitar och hela processen Ă€r hygienisk och effektiv. Majoriteten av ismakarna har ren luftteknik som inte tillĂ„ter luftbubblor eller andra föroreningar att fĂ„ngas i isbitar. Detta gör isbitarna klara och lĂ€mpliga att konsumera.
 • LĂ€ttvikt: Ismaskins Ă€r kompakta och lĂ€tta, sĂ„ att du enkelt kan bĂ€ra dem frĂ„n en plats till en annan. Nu kan du omedelbart göra is var du vill.
 • BekvĂ€m: Om du har en ismaskin hemma behöver du aldrig vĂ€nta pĂ„ att frysen ska göra isbitar. Det Ă€r en av de mest bekvĂ€ma apparaterna för dem som Ă€lskar att dricka kalla drycker eller har ofta trĂ€ffar.

Varför ska jag investera i en ismaskin nÀr jag kan köpa is i butiken?

En fördel med en ismaskin Ă€r tillgĂ€ngligheten – du kan producera isbitar pĂ„ begĂ€ran utan att behöva lagra eller bryta upp stora pĂ„sar med fĂ€rdiga isbitar. Ett annat plus Ă€r det praktiska, eftersom en ismaskin ofta Ă€r mindre slösaktig Ă€n en överdimensionerad ispĂ„se.

Kan jag förvara överflödiga isbitar i en ismaskin över natten?

I de flesta fall, nej. MÄnga isbearbetare eller bÀnkskivor har isolerade förvaringsfack, men inga faktiska frysenheter. Isen ska förbli kall i flera timmar, men den smÀlter sÄ smÄningom om du inte överför den till en frys.

Vad Àr en ismaskin?

Som namnet antyder Àr en ismaskin en apparat som producerar is. Det kallas ocksÄ en isgenerator eller ismaskin, och den finns i en frys eller som en fristÄende apparat. Ismaskin för hemmet Àr ocksÄ kÀnda som bÀrbara ismaskin eftersom de kan passa pÄ en bÀnkskiva.

Hur fungerar en bÀrbar ismaskin?

Genom att tillsÀtta vatten till maskinen startar isbildningsprocessen omedelbart. Majoriteten av bÀnkskivtillverkarna kan inte hÄlla frysningstemperaturer, och det betyder att de gör is men inte kan lagra den. Om oanvÀnd is smÀlter kommer maskinen att Ätervinna den för att skapa en ny isbit.

Hur lÄng tid tar det att fÄ is?

SÄ snart du sÀtter pÄ maskinen och tillsÀtter vatten börjar isen bildas: i genomsnitt tar det 10 minuter att fÄ den första satsen is och lite mindre nÀr cirkeln har börjat.

Vad Àr den bÀsta ismaskinen att köpa?

Oavsett dina behov hjÀlper den hÀr listan över de bÀsta istillverkarna frÄn 2021 dig att hitta det mest lÀmpliga alternativet.

Hur rengör jag en ismaskin?

Om du inte har bestÀmt dig för att köpa en sjÀlvrensande ismaskin, se till att du rengör ditt verktyg regelbundet. Koppla bara ismaskinen, töm den och skölj den försiktigt med en mjuk handduk. Rengör sedan med lite Àttika med bomullspinnar för att fÄ svÄra att nÄ hörn eller flÀckar. Skölj den igen med vatten, torka den och lÄt den sitta.

Vad Àr det du ska veta innan du köper en ismaskin?

Innan du köper en bÀnkskivmaskin Àr det nÄgra saker du mÄste ta hÀnsyn till.

 • En ismaskin för bĂ€nkskivor hĂ„ller inte din is fryst: BĂ€rbara ismaskin Ă€r avsedda att anvĂ€ndas för att fĂ„ omedelbar is och inte för att hĂ„lla den. Det finns nĂ„gra modeller som kan hĂ„lla isen i nĂ„gra timmar, men om du har detta behov bör du titta pĂ„ att fĂ„ en maskin utan disk.
 • Du mĂ„ste kontrollera ditt utrymme innan du köper: MĂ€t ditt utrymme och bestĂ€m vilken typ av ismaskin du kan köpa. Om du planerar att anvĂ€nda din bĂ€nkskivmaskin pĂ„ sprĂ„ng, se till att du har plats pĂ„ din husbil eller husbil, annars kommer du inte att kunna ta med dig apparaten.
 • Du mĂ„ste kontrollera produktionskapaciteten: Även om du inte behöver producera is under dagen kontinuerligt Ă€r det bra att förstĂ„ hur mycket is du sannolikt kommer att ha pĂ„ 24 timmar och hur mycket is som kan produceras av din maskin. Dyrare och större modeller ger mer is pĂ„ en dag, men i allmĂ€nhet, om du kan fĂ„ en ismaskin som producerar mer Ă€n 10 kg is om dagen, Ă€r du redo.

Hur stor Àr en bÀnkskivmaskin?

I genomsnitt liknar en bÀrbar ismaskin en brödmaskin nÀr det gÀller storlekar. Du kan ocksÄ hitta större och mindre verktyg, sÄ valet beror pÄ utrymmet du mÄste fylla och hur mycket is du behöver.

Vilken typ av is producerar bÀrbara ismaskin?

Majoriteten av bÀrbara ismaskin producerar cylindrisk is av olika storlekar. Vissa producerar ogenomskinlig is, andra kristallklar is. Med de mest avancerade eller dyra modellerna kan du vÀlja storlek och form pÄ din is.

Kan jag anvÀnda min bÀrbara ismaskin utomhus?

Jo det kan du. Se till att det finns en strömkÀlla nÀra dig och tillrÀckligt med utrymme för att din maskin ska fungera. I ett mycket varmt klimat kan den bÀrbara ismaskinn ta mer tid att producera is och kan ocksÄ producera mindre is.

Behöver jag ett filter till min ismaskin?

Nej, bÀrbara ismaskin behöver inte ett filter för att fungera. Men ett filter kan vara anvÀndbart om du vill producera ren och god is, undvika dÄlig lukt och dÄlig smak. Det kan vara en Ànnu bÀttre idé att köpa ett vattenfilter för att undvika problemet och anvÀnda det ocksÄ för dricksvatten.

Vad Àr den bÀsta som ismaskinen man kan köpa?

Den bÀsta bÀrbara ismaskinen Àr en som lÀtt passar in i ditt utsedda utrymme och som lÀtt kommer att producera rÀtt mÀngd is för att möta dina specifika behov. Det kommer ocksÄ att stödjas av en solid garanti för att skydda din investering.

Kan jag lÀmna min bÀrbara ismaskin hela tiden?

MÄnga ismaskiner har automatisk avstÀngning nÀr behÄllaren Àr torr eller iskorgen Àr full, sÄ Àven om du kan lÀmna den hela tiden rekommenderas det inte. NÀr oanvÀnd is smÀlter och Ätervinns tillbaka i behÄllaren kommer den att fortsÀtta att anvÀnda vattnet för att göra is om och om igen, vilket tillför onödig stress till motor- och flÀktkomponenterna, förkortar enhetens livslÀngd och slösar bort energi som du Àr betalar för.

Vad Àr den bÀsta ismaskinen för hemanvÀndning?

En bÀrbar bÀnkskivmodell av ismaskin Àr bÀst för hemmabruk. De finns i en mÀngd olika storlekar, kapaciteter, fÀrger, som Àr lÀmpliga för alla hem, stora eller smÄ.

Vilket vatten anvÀnder du i en bÀrbar ismaskin?

Medan du kan anvÀnda vanligt kranvatten Àr det bÀst att anvÀnda filtrerat dricksvatten eller till och med flaskvatten med högre renhetshalt. Detta kommer inte bara att ge en iskub av bÀttre kvalitet, utan kommer att leda mindre hÄrda vattenavlagringar genom systemet, vilket krÀver fÀrre djupa systemrengöringar.

Vad Àr bra med en ismaskin?

 • Med tiden kan en bĂ€rbar ismaskin spara hundratals dollar pĂ„ att stĂ€ndigt behöva köpa ispĂ„sar frĂ„n butiken. Även om det kommer att bli mer av en initialinvestering, beroende pĂ„ hur ofta du köper is, kan en bĂ€rbar ismaskin enkelt betala för sig sjĂ€lv pĂ„ mindre Ă€n ett Ă„r.
 • Med en bĂ€rbar ismaskin behöver du inte oroa dig för att stora ispĂ„sar tar vĂ€rdefullt utrymme i din frys. Detta Ă€r ett utmĂ€rkt alternativ om du inte har en stor frys eller en fristĂ„ende frysenhet.
 • BĂ€rbarhet. Med mĂ„nga enheter som vĂ€ger mindre Ă€n 10 kg Ă€r bĂ€rbara ismaskin exakt det: bĂ€rbara. Du kan ta dem med dig i din husbil eller till ett semesterboende eller hotell. Du kan lĂ„na ut det till vĂ€nner och familj för fester eller stora sammankomster. Det Ă€r en mycket bekvĂ€m apparat.
 • MĂ„nga bĂ€rbara ismaskiner producerar is pĂ„ sĂ„ lite som sex till Ă„tta minuter, vilket gör dem till en mycket effektiv och snabbverkande apparat att ha. En annan fördel Ă€r att du kan lagra oanvĂ€nd is i frysen och enheten fortsĂ€tter att producera is tills den Ă€r full eller stĂ€ngd, sĂ„ att du kan fĂ„ en nĂ€stan oĂ€ndlig mĂ€ngd is nĂ€r du behöver det.
 • LĂ„gt underhĂ„ll. BĂ€rbara ismaskin har inbyggda avlopp som Ă„tervinner smĂ€lt is och oanvĂ€nt vatten. Detta slutna och sjĂ€lvförsörjande system krĂ€ver endast tillfĂ€llig rengöring för att bibehĂ„lla sin produktionskapacitet, vilket gör det till en av de hushĂ„llsapparater som Ă€r mindre underhĂ„llna.
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlig. BĂ€rbara ismaskin Ă€r vĂ€ldigt enkla att anvĂ€nda, med bara nĂ„gra intuitiva knappar som fĂ„r den att fungera. Med automatiska sensorer som varnar dig för lĂ„gt vatten i behĂ„llaren, tillsĂ€tter du bara vatten och vĂ€ntar pĂ„ att isen ska komma ut.

Vill man ha en kompakt storlek?

Detta Àr en nyckelfunktion för alla som inte vill tilldela massor av vÀrdefullt diskutrymme till en annan bÀnkskivanordning. Vissa bÀrbara ismaskin Àr definitivt mindre Àn andra, sÄ mÀt utrymmet du planerar att anvÀnda i förvÀg och fÄ inte nÄgot som blir för stort för att passa dÀr. Med det sagt vill du inte heller köpa en enhet vars korg Àr för liten för att rymma den mÀngd is du behöver, sÄ var noga med att mÀta den mot ismaskinens totala storlek.

Ska jag tÀnka pÄ produktionskapacitet?

Vanligtvis mÀtt i kg per dag, det hÀr Àr hur mycket is som din modell kan göra under en 24-timmarsperiod. Om dina krav inte Àr sÄ höga kan du troligen komma undan med en mindre, billigare modell, men om du köper en ismaskin för att komplettera ett större behov för din familj, eller om du vill vara vÀrd för frekventa sociala möten du behöver en ismaskin som kan hÄlla jÀmna steg med det. Vad gagnar en ismaskin om du ÀndÄ mÄste ha en reservpÄse med is i frysen?

Borde jag fundera pÄ kostnad av en bÀst i test ismaskin?

Detta Àr en nyckelfaktor för mÄnga mÀnniskor. MÄnga mÀnniskor övervÀger att köpa en bÀrbar ismaskin för att spara pengar pÄ att köpa flera pÄsar med is. Det betyder inte att du vill att ismaskinens förskottskostnad ska vara oöverkomlig. Att besluta i förvÀg om din budget Àr 1 200 eller 2 500 kronor kommer att hjÀlpa till att begrÀnsa din sökning och göra ditt beslut mycket enklare nÀr det gÀller att vÀlja den ismaskin som Àr perfekt för dig.

MÄste min ismaskin ha en bra hÄllbarhet?

En bra ismaskin kommer att ha fÄ underhÄllskrav för fortsatt och pÄlitlig anvÀndning. Att hÄlla det fullt av vatten och rengöra systemet ibland borde vara allt du behöver göra för att underhÄlla arbetsdelarna pÄ din bÀrbara ismaskin. En bra ismaskin kommer ocksÄ att stödjas av en solid tillverkargaranti som enkelt och snabbt kommer att ta hand om eventuella fel eller funktionsfel.

Ska min ismaskin vara enkel att anvÀnda?

Medan de flesta bÀrbara ismaskin Àr ganska enkla nÀr det gÀller att anvÀnda dem, Àr vissa definitivt enklare och mer intuitiva Àn andra. Vill du ha en som du bara mÄste fylla pÄ med vatten och slÄ pÄ, eller vill du ha en som du kan fjÀrrstyra och vÀlja vilken storlek pÄ isbitar du vill ha?

Behöver du installera en vattenledning för ismaskin?

Alla tillverkare av undercounter-is krÀver en vattenlinje. SÄ du mÄste installera en specialiserad vattenledning för att driva av rörmokare.

Har underhÄllskraven vid anvÀndning?

Naturligtvis krÀvs underhÄll för att hÄlla liv i alla maskiner och se till att maskinen fungerar effektivt. I allmÀnhet kan den normala maskinen anvÀnda i genomsnitt fyra till fem Är, men om du vet hur du ska underhÄlla och rengöra korrekt kan du enkelt fÄ din industriella ismaskin att hÄlla tio Är eller mer.

Beror pÄ enheten för att upprÀtthÄlla processen annorlunda.

Normalt följer underhÄllsriktlinjerna med produkthandboken. Nedan kommer jag att lista den allmÀnna processen.

 • Koppla bort och ta bort is
 • Rengöring av alla delar av dem speciellt formulerade för ismaskin
 • Sedan monterar du produkten och pluggar in och startar om

Ska jag anvÀnda första isens sats?

Den första ispartiet kan innehÄlla pulver eller kemikalier, det Àr inte bra, sÄ du bör inte anvÀnda det första ispartiet för att sÀkerstÀlla din hÀlsa.

Vad Àr den bÀsta ismaskinen?

VÄrt val för den bÀsta isbitmakaren Àr IKICH-ismaskinmaskinen. Det Àr inte bara utmÀrkt att producera is (det Àr det du verkligen letar efter i en ismaskin!) Utan det Àr effektivt att göra det.

Hur mycket kostar det att göra en isbit?

Den genomsnittliga kostnaden för att tillverka cirka 1 kilo is Ă€r cirka 2 kronor. Den genomsnittliga iskuben vĂ€ger cirka 28 gram. DĂ€rför Ă€r svaret pĂ„ frĂ„gan ”Hur mycket kostar det att göra en isbit?” Ă€r cirka 0,06 kronor.

NÀr uppfanns den första hemsmakaren?

Det första kylskÄpet med en inbyggd ismaskin inom dörren sÄldes först 1965 av varumÀrket Frigidaire. Innan detta byggdes ismakarna faktiskt inuti frysfacket och du var tvungen att nÄ in och ta en kub varje gÄng du ville ha en.

Stannar ismaskinen nÀr den Àr full?

Majoriteten av istillverkarna Àr utformade för att stoppa nÀr de Àr fulla. De kommer att göra detta pÄ nÄgot av tvÄ sÀtt. Det första sÀttet Àr att de anvÀnder en optisk sensor som detekterar nÀr isen kommer förbi en viss höjd. Det andra sÀttet Àr att anvÀnda en mekanisk arm för att upptÀcka isens höjd.

Ska du stÀnga av din ismaskin?

Om du inte har nÄgra planer pÄ att anvÀnda din ismaskin inom en snar framtid kanske du vill stÀnga av den sÄ att den inte förbrukar energi. Men med tanke pÄ det faktum att de flesta bÀnkskivtillverkarna Àr mycket energieffektiva, finns det liten skada i att hÄlla den pÄ för det mesta.

Hur fÄr jag min ismaskin att göra is snabbare?

Olika ismaskin kommer att göra is i olika hastigheter beroende pÄ deras kraft. Det snabbaste vi hittade var en ismaskin som kommer att producera 9 kulformade isbitar pÄ bara 6 minuter.

Varför behöver jag en ismaskin?

Det bÀsta sÀttet att föryngra och hÄlla din kropp hydratiserad under sommarsÀsongen Àr att dricka iskallt vatten och andra drycker. För att göra detta möjligt mÄste du ha isbitar redo hela tiden.

Att köpa massor av isbitar kan inte hÄlla dina drycker kalla, sÀrskilt om du Àr utomhus under solens hetta. Solens gnidningsvÀrme under sommaren kan bara smÀlta isbitarna lÀtt.

DÀrför mÄste du köra igen till nÀrmaste butik för att köpa fler isbitar. Det Àr inte det bÀsta sÀttet att hÄlla dina drycker kalla.

För att hÄlla dina drycker kalla hela dagen mÄste du ha en bÀrbar ismaskin.

Hur fungerar en ismaskin?

BÀrbara ismaskin arbetar pÄ samma linjer som en frys. Vatten bör hÀllas i den innan enheten slÄs pÄ. Detta vatten pumpas in i den roterande isbrickan. Enheten bestÄr av en kompressor och en flÀkt.

Dessa tvÄ agerar tillsammans för att frysa vattnet i is nÀr enheten slÄs pÄ. Den har ett varmt köldmedium inuti vilket gör att isen slÀpps ut i soptunnan.

Varför spelar en ismaskin roll?

BÀrbara ismaskin Àr bra för hemmabruk. De Àr mycket hjÀlpsamma för att vara vÀrd för smÄ fester hemma eller för att göra is för en familj. De hjÀlper dig att komma ut ur scenariot för slut pÄ is. Du behöver inte lÀngre skynda dig till butiken för att köpa en ispÄse, du kan fÄ den direkt hemma.

Dessa bÀrbara ismaskin som hÄller isfrysta kan ocksÄ bÀras var som helst och överallt. Ismaskin Àr ganska anvÀndbara nÀr du Äker pÄ camping, skrÀp, bÄtliv och husbilsturer. Dessa ismaskin hittar ocksÄ utbredd anvÀndning i pensionssamhÀllen och kontorsrum.

Om du och dina familjemedlemmar behöver mycket is hela dagen och du oftare mÄste besöka en nÀrbutik för att köpa samma, Àr du rÀtt kandidat för att köpa en bÀrbar ismaskin.

Vad borde jag tÀnka pÄ nÀr jag köper en ismaskin?

Om du tÀnker köpa en bÀrbar ismaskin bör du övervÀga följande faktorer som kan hjÀlpa dig att vÀlja den perfekta ismaskinen:

Storlek

BÀrbara ismaskin kommer alltid att vara smÄ. Men bÀrbara ismaskin av olika mÀrken finns i flera former och storlekar.

Om du planerar att köpa bÀrbara ismaskin som kommer att spendera mycket tid pÄ att sitta pÄ en bÀnkskiva i ditt hem eller kök, mÄste du kontrollera det tillgÀngliga utrymmet pÄ bÀnkskivan.

Men om du köper en ismaskin för att kunna transportera den frÄn en plats till en annan, mÄste du kontrollera enhetens vikt eftersom det Àr svÄrt att bÀra en skrymmande enhet vart du Àn gÄr.

Om enhetens storlek och vikt inte spelar nÄgon roll för dig, Àr det enda du bör tÀnka pÄ kapaciteten pÄ enheten.

Du bör övervÀga att köpa en ismaskin som varken Àr för liten eller för stor. Du bör göra ett val beroende pÄ isen du behöver.

En ismaskins produktionskapacitet nÀmns vanligtvis pÄ dess förpackning. Denna produktionskapacitet tillhandahÄlls i termer av kilo is

Hastighet

Du mÄste hitta en ismaskin som gör is snabbt.

Ibland mÄste festgÀster vÀnta lÀnge för att fÄ pÄfyllning. Du kan undvika det genom att vÀlja en ismaskin som producerar is tillrÀckligt snabbt.

Tillverkare kommer vanligtvis att ge information om specifikationerna angÄende den tid som en enhet krÀver för att producera is. Du mÄste gÄ igenom det i förvÀg nÀr du köper en ismaskin.

Kostnad

Kostnaden för en ismaskin beror pÄ dess kapacitet. De varierar var som helst mellan $ 100 och $ 250 i pris.

NÀr det gÀller ismaskin, om du betalar ett högre pris, förblir maskinen hÄllbar under en lÀngre tid.

Det Àr kÀnt att billiga ismaskiner har problem under det första Äret av köpet.

HĂ„llbarhet

Ismaskin Àr inte den typ av enheter som hÄller i ett decennium eller en livstid nÀr du köper det.

Men ÀndÄ bör du inte gÄ till en maskin som kommer att ha problem under det första Äret av köpet sjÀlv.

Vissa tillverkare ger garantier pÄ ismaskiner. Det Àr klokt att vÀlja en av de typer som kommer med en garanti.

VattenanvÀndning

En del av istillverkarna har en funktion som gör att den kan ÄteranvÀnda vatten som smÀlts bort frÄn is som inte anvÀnds.

Du bör vÀlja en maskin av denna typ för att spara vatten. Det Àr ocksÄ viktigt att gÄ till en sjÀlvrensande ismaskin eftersom det sparar tid och energi efter en fest.

Hur rengör och underhÄller man en bÀrbar ismaskin?

En bÀrbar ismaskin Àr lÀtt att rengöra och krÀver mycket mindre underhÄll. NÄgra av tipsen för att rengöra en bÀrbar ismaskin Àr:

 1. Koppla ur och töm enheten – För att rengöra en ismaskin mĂ„ste du tömma den helt och dra ut den frĂ„n vĂ€ggen. Detta sĂ€kerstĂ€ller din sĂ€kerhet.
 2. Borttagning av isbricka – Ta bort isbrickan frĂ„n enheten och hĂ„ll den Ă„t sidan. Efter en tid kan du rengöra den.
 3. Torka av det – AnvĂ€nd en mjuk trasa och torka av enhetens insida. Om ismaskinen Ă€r mycket smutsig, anvĂ€nd tvĂ„ teskedar Ă€ttika pĂ„ den mjuka trasan och anvĂ€nd samma för att torka av enhetens insida. Detta kommer att rensa upp smutsen och kommer ocksĂ„ att ta bort överskott av kalcium som uppstĂ„r till följd av rinnande hĂ„rt vatten i enheten. Torka nu bort den borttagna isbrickan pĂ„ samma sĂ€tt. Du kan ocksĂ„ anvĂ€nda en liten mĂ€ngd vinĂ€ger om den Ă€r sĂ€rskilt smutsig. Placera nu isbrickan i ismaskinen och anslut enheten.
 4. Rengöringscykel – SlĂ„ pĂ„ den bĂ€rbara ismaskinen och kör den under en cykel eller mer med en liten mĂ€ngd vinĂ€ger. Du kan ocksĂ„ anvĂ€nda limejuice och vatten för Ă€ndamĂ„let. Detta sĂ€kerstĂ€ller att enheten Ă€r ren.

LÀs ocksÄ >>> BÀst i test vitlökspress

Slutsats

Ismaskin eliminerar besvÀret med att köpa pÄsar med is och förvarar Àven isfack i frysen. Oavsett om du hÄller en fest eller underhÄller en liten samling kommer Ismaskin aldrig att göra dig besviken. Det Àr anvÀndarvÀnligt, bÀrbart och mindre tidskrÀvande. För att veta mer om produkten, ta en titt pÄ vÄrt avsnitt ovan dÀr vi har listat nÄgra av de mest rekommenderade ismaskinerna för dig.

Dela med dina vÀnner
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Scroll to Top