Bästa ismaskinen 2023 – Test av olika ismaskiner

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Wilfa Frostbitt Ismaskin

Ismaskin Digital

Ismaskin ICE12S Rostfri

Ismaskin Rostfri

Klicka här för att se fler ismaskiner.

Bästa ismaskinen 2023

Tycker du att det är jobbigt att göra egna isbitar? Vill du inte gå till affären för att köpa isbitar? Då måste du köpa den bästa ismaskinen. Med hjälp av en bäst i test ismaskin så kan du enkelt göra isbitar. Du behöver bara koppla in vatten till maskinen och sedan trycka på knappen. Efter det så gör ismaskinen isbitar till dig dygnet runt. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en ismaskin bäst i test.

Men det är dock ganska svårt att köpa den bästa ismaskinen på nätet. Detta beror på att det finns en massa saker som gör köpet svårt. Det finns till exempel tyvärr affärer som endast skriver om fördelarna. Affärerna nämner alltså inte några nackdelar eftersom då säljer det så klart bättre. För att det ska bli ännu svårare så finns ismaskiner i flera olika modeller som i sin tur även finns i olika prisklasser. Om man inte är så insatt kan därför köpet bli ganska svårt.

Men det är just därför som jag har sammansatt en köpguide för ismaskiner. Jag vet själv att det kan vara riktigt svårt att välja bäst i test ismaskin. Men på grund av den här anledningen så har jag gjort ett ismaskin test. Jag har gjort en köpguide för att du ska kunna hitta den bästa ismaskinen. Jag har satt ihop den här guiden genom att testa några olika typer ismaskiner. Jag har även läst igenom kundrecensioner och andra tester på nätet. Den här informationen har jag sedan sammansatt till en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min guide så garanterar jag att du enkelt kan köpa en bäst i test ismaskin.

Köpguide för bäst i test ismaskin 2023

Som jag skrev innan så är det alltså ganska svårt att köpa den bästa ismaskinen på nätet. Det är för att där finns så många olika faktorer som gör det svårt. Köpet kan dock bli mycket enklare genom att följa min strukturerade köpguide. I min guide skriver jag nämligen om de viktigaste sakerna man ska tänka på när man köper en bäst i test ismaskin.

Ovan rekommenderar jag även de bästa ismaskinerna som man kan köpa just nu. Kom dock ihåg att när du köper en ismaskin så är det viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga preferenser. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa ismaskinen 2023:

 • Förvaringskapacitet
 • Typ
 • Isform
 • Produktionsnivå
 • Stil
 • Vikt
 • Utseende
 • Spara energi
 • Dräneringsalternativ
 • Ljudnivå
 • Storlek och kapacitet
 • Hastighet
 • Pris
 • Design
 • Enkel användning
 • Hållbarhet
 • Garanti
 • Intelligent vattenanvändning

Förvaringskapacitet

Om din ismaskin snabbt kan producera mycket is, men den inte rymmer mycket, måste du fortsätta ta bort isen och förvara den någon annanstans. Det är bra om du planerar framåt och du kan kontrollera maskinen regelbundet, men en maskin med större lagringskapacitet kanske kan hålla tillräckligt med is så att du aldrig behöver lossa den för att göra mer utrymme.

Typ

Det finns två huvudtyper av ismaskiner: bänkskiva och inbyggda.

Bänkskiva

Bänkskivmaskiner är populära val för lätt användning. De är också praktiska verktyg för dem i kompakta vardagsrum, eftersom de är bärbara och lätta att använda. De är mindre än sina motsvarigheter, men det betyder naturligtvis också att de håller mindre is.

Eftersom dessa maskiner är utformade för att vara lätta att frysa fryser de vattnet direkt utan att vara anslutna till en vattenledning eller avlopp. Deras vattentankar måste fyllas manuellt för att hålla isproduktionen igång.

De flesta bärbara ismaskin har inget kylförvaringsfack. De gör is men kan inte lagra den. När oanvänd is smälter återvinner maskinerna automatiskt vattnet för att skapa en ny isbit. Det betyder att du måste använda din is direkt eller att den smälter om den lämnas i korgen. Om du vill ha en maskin som kan hålla isen frusen tills du är redo att servera den, måste du förmodligen köpa en underdiskenhet som innehåller en integrerad frys.

Ismaskin under disk

Precis som ismaskin på bänkskivor är ismaskin under disk (inbyggd ismaskin) automatiska, vilket innebär att de kontinuerligt producerar is tills behållaren är full. Även om de kostar mer än bänkskivmodeller, erbjuder de större produktionskapacitet. De har också större förvaringsfack som kan innehålla allt från 15 till 200 kg is åt gången.

Medan de flesta bänkskivtillverkarna inte kan hålla isen frusen under en längre tid kan dessa större enheter säkerställa att du alltid har en stadig leverans av is. Med detta sagt, på grund av sin större storlek kräver de mycket mer tid att slutföra en sats is. De är också svårare att flytta runt.

Alla inbyggda ismaskiner kräver en dedikerad vattenlinje som förser dem med tillräckligt med vatten för sin produktion. Av den anledningen kan en professionell rörmokare vara nödvändig.

Isform

 • Tärningsis: Denna is är perfekt för läskedrycker och blanddrycker. Med mindre yta smälter den långsamt så att den inte kommer att förändra smaken på dina drycker lika drastiskt.
 • Halvmåneis: Detta är den bästa isen för läsk, blandad dryck och blandad dryck. Det är i allmänhet hälften så stort som tärningsisen. Det betyder att det kommer att smälta och kyla din dryck snabbare än tärningsis, vilket gör det mindre önskvärt att smutta på drycker som cocktails och whisky.
 • Klimpis: Denna lilla mjuka is är det perfekta valet för läsk, fontändrycker och blandade cocktails. Om du älskar att tugga is kan klimpis tillfredsställa ditt begär, eftersom det är lätt att bryta ner när det tuggas. På grund av dess mjuka konsistens smälter den snabbt och vattnar ner dina drycker. Om du vill ha is som håller, är denna tuggbara typ förmodligen inte rätt för dig. Många klimp-ismaskiner använder dock mindre energi än andra typer, så det sparar pengar på energiräkningar.
 • Kulformad is: Denna is är idealisk för läskedrycker, margaritas, iste och blandade drycker. Trots sitt namn har den form som en liten kula. Eftersom den är ihålig i mitten smälter den snabbare in i din dryck än tärningsis eller halvmåneis. Medan de flesta andra isbitar är transparenta, kulformade is ska vara grumlig eller vit hela tiden.
 • Gourmetis: Denna is är kristallklar och elegant och förklarar varför den vanligtvis serveras i exklusiva sprit och exklusiva drycker. Det är den långsammaste smältningen på den här listan och kyler dina drycker ganska bra.

Produktionsnivå

Att förstå ditt behov när du investerar i en Ismaskin är mycket viktigt. Om du vill ha mindre kvantitet kan du gå till kompakt Ismaskin men om du vill ha större kvantitet, gå till en Ismaskin som levereras med ett inbyggt förvaringsfack. Hur som helst kommer ditt krav på is att vara en avgörande faktor för ismaskin med högre produktionshastighet.

Stil

Idag är kroppen av de flesta ismaskinerna rostfritt stål. Det enda som är annorlunda är deras storlek och kapacitet. Ismaskins är av tre typer boxed, skåp och staplade. Ismaskin i box är utformad för att hålla den på din bänkskiva, skåpet Ismaskin är utformad för att placeras under skåpet medan de staplade Ismaskins är avsedda för kommersiell användning.

Vikt

Om du planerar att använda din bärbara ismaskin på täta resor som camping, vägresor etcetera kommer vikten av den att vara mycket viktig. En 10 kg ismaskin är mycket lättare att flytta och bära än en 20 kg ismaskin, som fortfarande anses vara “bärbar”.

Utseende

Detta kan och borde vara ett viktigt övervägande för många människor som bryr sig om att matcha sitt köks utseende och design med sina apparater. Vill du ha en retro, rolig ismaskin eller en snyggare och modernare design?

Spara energi

Ismaskin kräver mycket energi så att du förlorar mycket pengar för att betala för el att underhålla och använda. Så du bör leta efter produkter som har certifierat Energy Star.

Dräneringsalternativ

Beroende på ditt kök eller utrymme att sätta ismaskiner har dränering eller inte att välja en lämplig. Idag är två populära dräneringsalternativ dräneringspumpar och gravitationstömningar. Se till att noggrant kontrollera avloppet i köket innan du köper.

Ljudnivå

Återigen, ge det faktum att din isbitmakare kommer att vara påslagen dygnet runt, det är viktigt att välja en som inte ger för mycket ljud. Du vill definitivt inte bli väckt mitt på natten av din ismaskin!

De flesta ismaskin på marknaden är utformade för att vara väldigt tysta, men det är fortfarande värt att säkerställa innan du beställer!

Storlek och kapacitet

Den första faktorn du kommer att överväga är storleken. Du måste bedöma hur mycket utrymme ismaskinen tar upp och hur mycket is de kan göra eller lagra. Kontrollera produktens mått och kapacitet så att det blir lätt för dig att avgöra om du köper rätt storlek och kapacitet. Om du placerar ismaskinen på en bänkskiva i din båt, ditt hemkök eller husbil, kolla hur mycket utrymme som finns tillgängligt för att se till att du inte hamnar med en ismaskin som inte passar alls. Men om du vill ha något som du kan bära från plats till plats, välj sedan den som är lätt, så det blir lätt att bära.

Om du inte är orolig för storleken och vikten, skulle ditt främsta övervägande vara kapaciteten. Du letar efter något som kan hålla så mycket is som möjligt. Ett alternativ skulle vara en tillverkare av underbänk. Att bosätta sig med en ismaskin som är för liten löser inte problemet, och en som är för stor slösar helt enkelt bort ditt utrymme och din energi. Innan du köper måste du begränsa dina val.

Hastighet

Förutom att räkna ut mängden is som maskinen kan producera, måste du också överväga hur snabbt den kan göra isen. Produktionskapaciteten uttrycks vanligtvis i kilo is per dag. Om dina vänner eller familj regelbundet håller fester och du vill försäkra dig om att du aldrig får slut på isbitar för dina gäster, välj den med högre produktionskapacitet.

Denna typ av ismaskin anses vara bärbar eftersom den ger dig de isbitar du behöver snabbt. Det kräver ingen installation. du måste tillsätta vatten upp till den accepterade nivån. Även om det inte är en stor sak att göra är det här en sak du måste vara säker på att du inte får slut på isbitar.

Bärbara tillverkare av ismaskin gör det klart hur länge du kan förvänta dig att vänta tills isbitarna eller den soniska isen är redo. Många bärbara soniska ismaskiner producerar is mellan 10 och 20 minuter efter att du har tillsatt vatten och slår på maskinen. Denna funktion varierar beroende på modell, så det är viktigt att du kontrollerar denna faktor.

Pris

De flesta av de bärbara istillverkarna är överkomliga. Priset varierar från $ 100 upp till $ 250 för modeller med högre kapacitet. Kontroll av recensioner om en viss produkt ger dig en uppfattning om det är värt att köpa eller inte. Vissa ismaskin håller inte längre även om de kostar mycket. Andra billiga bärbara ismaskin håller länge. Flera billigare ismaskiner verkar ha problem efter flera användningsområden, särskilt när de används tungt.

Du måste fokusera på hållbarhet och inte bara på pris. Om du tänker använda den regelbundet, överväga att spendera mer för att se till att du får en ismaskin som är designad för att hålla. Men om du bara använder den för speciella tillfällen eller om du har gäster, kommer en billigare bärbar ismaskin att passa dina behov.

Design

Om din praktiska ismaskin kommer att placeras permanent på en bänkskiva, välj den som ska komplettera det inre av ditt hus. När du kontrollerar de tillgängliga alternativen kommer du lätt att märka att bänkskivmaskinerna finns i olika nyanser och ytor.

De vanliga färgerna som finns på marknaden är vitt, rostfritt stål och svart. Men det finns vissa tillverkare som lägger till ett färgstänk till sina produkter. Om du vill matcha din röda interiör kan du kontrollera online om den röda bärbara ismaskinn är tillgänglig. Om inte, kan du söka efter något som kan komplettera din interiör. Utseendet är rent subjektivt, så allt du behöver göra är att bläddra bland vilka modeller du gillar mest och vilken som passar din nuvarande inredning.

Enkel användning

Bärbara ismaskin är oftast enkla att använda. De har vanligtvis kontroller, enkla instruktioner och ingen installation krävs. Vissa kan ha enkla att använda kontroller medan andra inte är, och andra kan innehålla funktioner som indikerar att maskinen är full av is. Du behöver inte oroa dig för hur du använder en bärbar ismaskin.

En intelligent funktion som du måste tänka på när du väljer är den som rengör och fryser vattnet igen när isen i utrustningen smälter. Det finns inget behov av att fylla upp maskinen ofta eller tömma isen. Du bör rengöra ismaskinen efter användning.

Hållbarhet

Du måste anstränga dig lite när du fryser vatten. Därför kommer alla maskiner som inte är tillverkade av högkvalitativt material sannolikt att stöta på vissa problem inom den korta perioden. Tyvärr är bärbara maskiner inte den typ av utrustning som du kan lita på, och du kan använda i ett decennium eller mer. De flesta av dem håller inte länge. Men om du kan spendera lite mer kan du kan hitta en som kommer att pågå i flera år.

Garanti

Vissa ismaskin inkluderar garantier, vilket ger dig en uppfattning om hur länge maskinen kan hålla. Andra låter dig köpa en garanti, som är värt kostnaden baserat på antalet granskare av olika modeller som hade problem. För att ge dig en uppfattning om hur länge din bärbara ismaskin håller, bör du läsa recensionerna. De flesta användare klagar om deras maskin inte länge som de förväntade sig, och vissa berömmer maskinen som fungerar smidigt i många år.

Intelligent vattenanvändning

Det här är en funktion som de flesta användare älskar. Om du inte konsumerar all is i din maskin innan den smälter, kommer utrustningen att använda den igen och låser isen igen. Eftersom den vanliga bänkskivmaskinen inte håller isen frusen, slösar du med vatten om den inte har den här funktionen. Det blir en rörig process som du måste behandla med. Denna funktion hjälper dig att spara vatten, ser till att du inte behöver tillsätta vatten ofta och sparar dig från att ha problem med att fylla på maskinen. Välj bättre den bästa ismaskinen som håller isen frusen för detta.

Fördelar med en ismaskin

En bärbar ismaskin gör att du kan njuta av ren is utan att offra för mycket kök, särskilt om du bor i en husbil eller husbil som inte har plats för ett kylskåp i full storlek.

Å andra sidan kommer bar- eller kaféägare som regelbundet behöver en stor mängd is att hitta en pålitlig inbyggd ismaskin som är värt investeringen. Dessa enheter tillverkas främst för kommersiella ändamål och kan producera upp till 140 kg is per dag. De gör is snabbt och kontinuerligt och håller en konstant tillförsel av ren, färsk is till hands.

Om du ofta är värd för fester där mycket is behövs, kan detta köksredskap säkerställa att det alltid finns tillräckligt med is på begäran. Det hjälper till att spara tid och ansträngning så att du inte behöver springa till närbutiken medan festen fortfarande är på.

Vård och underhåll

Det är en bra idé att rengöra din ismaskin då och då.

Det smartaste du kan göra är att tömma eventuellt resterande vatten ur maskinen när du är färdig med den för att förhindra att mögel växer in i det fuktiga, mörka, varma och stillastående interiören. De flesta modeller har en avtappningsplugg på botten eller sidan av kroppen.

Varje ismaskinhandbok som vi har läst rekommenderar att du torkar ner maskinens inre (förutom förångarstängerna) med en mjuk trasa, varmt vatten och utspätt diskmedel. Detta kommer att bli av med fast skräp, mögel och kanske lite mineralskalning.

Några modeller har dedikerade självrengöringscykler som du kan använda med en utspädd rengöringslösning (som vinäger, citron eller en färdiggjord, nickelsäker ismaskinrengörare) för att avkalka maskinen (förångarens stavar eller galler verkar som om de skulle ha nytta av detta). Du kan till och med använda blekmedel för att desinficera interiören. Andra modeller rekommenderar att man kör en regelbunden cykel med en utspädd vinägerlösning istället för vatten för avkalkning, men de nämner inte om andra lösningar är okej. Många andra modeller erbjuder, trots att de är funktionellt identiska produkter, ingen vägledning alls om automatiska rengöringscykler eller rengöringslösningar. Inga märken svarade på vår begäran om förtydligande i denna punkt.

Efter någon form av rengöring är det klokt att köra några vattenbaserade iscykler, skölja bort eventuella rester – och kasta isen förstås.

Läs också >>> Test av riskokare

Typer av ismaskiner

Ismaskin på bänkskivan

Detta är egentligen den enda formen av en bärbar ismaskin. Denna modell sitter ovanpå en disk och är ansluten till ett jordat, 120-voltsuttag. Denna typ av ismaskinenhet väger vanligtvis mellan 10 och 20 kg så att du kan flytta den från rymd till rymd och till och med från ett hem till ett annat, eller till en husbil, hotellrum etcetera. Det är vanligtvis kompakt i storlek så att det tar inte upp hela köket och kan enkelt förvaras när det inte används.

Inbyggd ismaskin

Inbyggda ismaskiner är vanligtvis kompakta och är inbyggda i ditt skåp. De är dock inte bärbara. De kräver en särskild vattenledning och ett större ventilationssystem och har samma storlek som ett barkylskåp. De kan lagra en större iskapacitet och hålla den fryst kontinuerligt, till skillnad från bänkskivmodellerna.

Bästa märken för ismaskiner

General Electric

General Electric är det äldsta elföretaget i Nordamerika. Grundades av elfadern Thomas Edison och har varit världsledande inom elektrisk innovation i över 150 år. Dess sortiment av hushållsapparater är en av de största säljlinjerna i världen. Det är känt för avancerade produkter som kylar och dess serie smarta tvättmaskiner.

Frigidaire

Frigidaire grundades 1916 i Fort Wayne, Ind., Och har nu sitt huvudkontor i Dublin, Ohio. Det är ett annat långvarigt och pålitligt företag som tillverkar en väldesignad serie köks- och hushållsapparater.

Igloo

Igloo började 1947 som en metallbearbetningsbutik som tillverkade metallvattenkylare för arbetare. Huvudkontoret ligger i Katy, Texas, och det är nu ett av de mest betrodda namnen inom kylare i Nordamerika.

HomeLabs

HomeLabs är en nyare aktör inom små apparater. Det är specialiserat på att erbjuda prisvärda och pålitliga apparater som stöds av stark kundservice. Även om det är mest känt för sin serie bärbara bänkskivtillverkare producerar den också en bärbar induktionshäll och en serie kompakta rumsavfuktare.

NewAir

NewAir började i grundaren Luke Peters garage i Kalifornien för över 15 år sedan. Målet är att vara det mest betrodda namnet inom kompakta apparater i Amerika. Dess serie med kompakta vin- och ölkylskåp är populär, liksom dess linje med energieffektiva värmare.

Prissättning för ismaskiner

 • Under 1 200 kronor: Det här prisintervallet är det grundläggande startområdet för de flesta bärbara ismaskiner. Det ger dig en kompakt enhet som snabbt producerar is, men tillverkas i allmänhet av mindre kända tillverkare som försöker komma in i branschen.
 • 1 200 till 1 500 kronor: Det här prisintervallet inkluderar några större, mer hållbart konstruerade bärbara ismaskin från tillverkare vars namn du känner igen och andra inte. Ismaskin i detta sortiment börjar variera mer i storlek och kapacitet, vilket ger dig fler alternativ.
 • 1 500 och uppåt: Detta är den övre nivån hos bärbara ismaskin. Tillhandahålls av betrodda namn inom hushållsindustrin, detta prisintervall inkluderar några av de mest tekniskt avancerade och effektiva ismaskiner tillgängliga.

Tips

 • Var noga med att hålla ett öga på din ismaskin så att glömd is inte bara sitter i korgen och smälter och slösas bort. Detta kommer att hålla din ismaskin fungera med sin optimala kapacitet och göra så mycket is som möjligt hela dagen.
 • Håll ditt vatten rent och friskt för att producera bästa möjliga isbitar. Ingen vill ha grumlig eller udda smak av is. Om du har hårda vattenavlagringar, överväg att använda flaskvatten så att du kan rengöra enheten mindre ofta.
 • Välj platsen för din bärbara ismaskin noggrant. Ställ den på en plats nära ett utlopp, men borta från ett vått eller vattent område, som bredvid diskbänken. Vatten runt elsladden är dåligt av uppenbara skäl. Välj också en plats där det är mindre troligt att saker tappas på det eller spillts i det, så inte direkt under det mest använda skåpet i ditt kök.
 • Förvara redan gjort is ofta. Detta ger dig några reserver för de tider när företaget kommer och du har fler besök. Medan bärbara ismaskin är ett bra alternativ till att köpa is, är de fortfarande begränsade i sin produktionskapacitet, så att planera framåt genom att lagra extra i din frys garanterar att du tar slut mindre ofta.
 • Testa enheten så snart du får den för att säkerställa att den är fri från tillverkarens defekter och att den producerar is som du vill. Med många modeller finns det en begränsad returtid från det att du tar emot enheten, så var uppmärksam på det.
 • Var noga med att läsa användarrecensioner online innan du köper så att du kan fatta ett välgrundat beslut och inte förbereda dig för några obehagliga överraskningar när ismaskinen anländer och du försöker använda den för första gången.

Läs också >>> Test av glassmaskiner

Vanliga frågor

Bör jag bry mig om hastighet med en bästa ismaskin?

Hur snabbt behöver du din is? Oavsett om du föredrar att göra mycket is i förväg eller vill ha en konstant tillförsel kommer det att avgöra hur viktig hastighet är. Vissa maskiner kan leverera den första isen snabbt så att du kan starta festen, men om du inte har tillräckligt med lagringsutrymme för is är det klokt att få en ismaskin som kan hålla jämna steg med efterfrågan per timme.

Ska man tänka på storlek när man köper en bäst i test ismaskin?

Icke-tillverkare under disk är lika långa som minikylskåp och har ofta stora, stora iskorgar. Bänkskivans ismaskiner är ungefär hälften av höjden på under-bänk-ofta ungefär lika kompakta som brödrostugnar. Se till att du känner till måtten på utrymmet du tänker passa och bestäm om du ska flytta maskinen eller inte.

En vanlig bärbar ismaskin kan producera 9–12 isbitar per sats på cirka sju minuter. Det räcker för 2–3 små drycker och ungefär dubbelt så snabbt som maskiner utan disk. Det betyder att mindre enheter kan fungera snabbare än stora tunga. De producerar också mindre isstorlekar och kan hålla isen kallare eftersom det finns mindre utrymme för luft att cirkulera.

Vad finns det för fördelar med en ismaskin?

 • Lätt att använda: Ismaskin kan förvaras i ditt kök som alla andra apparater. När du behöver is måste du bara ansluta apparaten och den kommer att göra isbitar åt dig på några minuter, vissa till och med på mindre än 6 minuter.
 • Ren process: Ismaskin fokuserar enbart på att göra isbitar och hela processen är hygienisk och effektiv. Majoriteten av ismakarna har ren luftteknik som inte tillåter luftbubblor eller andra föroreningar att fångas i isbitar. Detta gör isbitarna klara och lämpliga att konsumera.
 • Lättvikt: Ismaskins är kompakta och lätta, så att du enkelt kan bära dem från en plats till en annan. Nu kan du omedelbart göra is var du vill.
 • Bekväm: Om du har en ismaskin hemma behöver du aldrig vänta på att frysen ska göra isbitar. Det är en av de mest bekväma apparaterna för dem som älskar att dricka kalla drycker eller har ofta träffar.

Varför ska jag investera i en ismaskin när jag kan köpa is i butiken?

En fördel med en ismaskin är tillgängligheten – du kan producera isbitar på begäran utan att behöva lagra eller bryta upp stora påsar med färdiga isbitar. Ett annat plus är det praktiska, eftersom en ismaskin ofta är mindre slösaktig än en överdimensionerad ispåse.

Kan jag förvara överflödiga isbitar i en ismaskin över natten?

I de flesta fall, nej. Många isbearbetare eller bänkskivor har isolerade förvaringsfack, men inga faktiska frysenheter. Isen ska förbli kall i flera timmar, men den smälter så småningom om du inte överför den till en frys.

Vad är en ismaskin?

Som namnet antyder är en ismaskin en apparat som producerar is. Det kallas också en isgenerator eller ismaskin, och den finns i en frys eller som en fristående apparat. Ismaskin för hemmet är också kända som bärbara ismaskin eftersom de kan passa på en bänkskiva.

Hur fungerar en bärbar ismaskin?

Genom att tillsätta vatten till maskinen startar isbildningsprocessen omedelbart. Majoriteten av bänkskivtillverkarna kan inte hålla frysningstemperaturer, och det betyder att de gör is men inte kan lagra den. Om oanvänd is smälter kommer maskinen att återvinna den för att skapa en ny isbit.

Hur lång tid tar det att få is?

Så snart du sätter på maskinen och tillsätter vatten börjar isen bildas: i genomsnitt tar det 10 minuter att få den första satsen is och lite mindre när cirkeln har börjat.

Vad är den bästa ismaskinen att köpa?

Oavsett dina behov hjälper den här listan över de bästa istillverkarna från 2021 dig att hitta det mest lämpliga alternativet.

Hur rengör jag en ismaskin?

Om du inte har bestämt dig för att köpa en självrensande ismaskin, se till att du rengör ditt verktyg regelbundet. Koppla bara ismaskinen, töm den och skölj den försiktigt med en mjuk handduk. Rengör sedan med lite ättika med bomullspinnar för att få svåra att nå hörn eller fläckar. Skölj den igen med vatten, torka den och låt den sitta.

Vad är det du ska veta innan du köper en ismaskin?

Innan du köper en bänkskivmaskin är det några saker du måste ta hänsyn till.

 • En ismaskin för bänkskivor håller inte din is fryst: Bärbara ismaskin är avsedda att användas för att få omedelbar is och inte för att hålla den. Det finns några modeller som kan hålla isen i några timmar, men om du har detta behov bör du titta på att få en maskin utan disk.
 • Du måste kontrollera ditt utrymme innan du köper: Mät ditt utrymme och bestäm vilken typ av ismaskin du kan köpa. Om du planerar att använda din bänkskivmaskin på språng, se till att du har plats på din husbil eller husbil, annars kommer du inte att kunna ta med dig apparaten.
 • Du måste kontrollera produktionskapaciteten: Även om du inte behöver producera is under dagen kontinuerligt är det bra att förstå hur mycket is du sannolikt kommer att ha på 24 timmar och hur mycket is som kan produceras av din maskin. Dyrare och större modeller ger mer is på en dag, men i allmänhet, om du kan få en ismaskin som producerar mer än 10 kg is om dagen, är du redo.

Hur stor är en bänkskivmaskin?

I genomsnitt liknar en bärbar ismaskin en brödmaskin när det gäller storlekar. Du kan också hitta större och mindre verktyg, så valet beror på utrymmet du måste fylla och hur mycket is du behöver.

Vilken typ av is producerar bärbara ismaskin?

Majoriteten av bärbara ismaskin producerar cylindrisk is av olika storlekar. Vissa producerar ogenomskinlig is, andra kristallklar is. Med de mest avancerade eller dyra modellerna kan du välja storlek och form på din is.

Kan jag använda min bärbara ismaskin utomhus?

Jo det kan du. Se till att det finns en strömkälla nära dig och tillräckligt med utrymme för att din maskin ska fungera. I ett mycket varmt klimat kan den bärbara ismaskinn ta mer tid att producera is och kan också producera mindre is.

Behöver jag ett filter till min ismaskin?

Nej, bärbara ismaskin behöver inte ett filter för att fungera. Men ett filter kan vara användbart om du vill producera ren och god is, undvika dålig lukt och dålig smak. Det kan vara en ännu bättre idé att köpa ett vattenfilter för att undvika problemet och använda det också för dricksvatten.

Vad är den bästa som ismaskinen man kan köpa?

Den bästa bärbara ismaskinen är en som lätt passar in i ditt utsedda utrymme och som lätt kommer att producera rätt mängd is för att möta dina specifika behov. Det kommer också att stödjas av en solid garanti för att skydda din investering.

Kan jag lämna min bärbara ismaskin hela tiden?

Många ismaskiner har automatisk avstängning när behållaren är torr eller iskorgen är full, så även om du kan lämna den hela tiden rekommenderas det inte. När oanvänd is smälter och återvinns tillbaka i behållaren kommer den att fortsätta att använda vattnet för att göra is om och om igen, vilket tillför onödig stress till motor- och fläktkomponenterna, förkortar enhetens livslängd och slösar bort energi som du är betalar för.

Vad är den bästa ismaskinen för hemanvändning?

En bärbar bänkskivmodell av ismaskin är bäst för hemmabruk. De finns i en mängd olika storlekar, kapaciteter, färger, som är lämpliga för alla hem, stora eller små.

Vilket vatten använder du i en bärbar ismaskin?

Medan du kan använda vanligt kranvatten är det bäst att använda filtrerat dricksvatten eller till och med flaskvatten med högre renhetshalt. Detta kommer inte bara att ge en iskub av bättre kvalitet, utan kommer att leda mindre hårda vattenavlagringar genom systemet, vilket kräver färre djupa systemrengöringar.

Vad är bra med en ismaskin?

 • Med tiden kan en bärbar ismaskin spara hundratals dollar på att ständigt behöva köpa ispåsar från butiken. Även om det kommer att bli mer av en initialinvestering, beroende på hur ofta du köper is, kan en bärbar ismaskin enkelt betala för sig själv på mindre än ett år.
 • Med en bärbar ismaskin behöver du inte oroa dig för att stora ispåsar tar värdefullt utrymme i din frys. Detta är ett utmärkt alternativ om du inte har en stor frys eller en fristående frysenhet.
 • Bärbarhet. Med många enheter som väger mindre än 10 kg är bärbara ismaskin exakt det: bärbara. Du kan ta dem med dig i din husbil eller till ett semesterboende eller hotell. Du kan låna ut det till vänner och familj för fester eller stora sammankomster. Det är en mycket bekväm apparat.
 • Många bärbara ismaskiner producerar is på så lite som sex till åtta minuter, vilket gör dem till en mycket effektiv och snabbverkande apparat att ha. En annan fördel är att du kan lagra oanvänd is i frysen och enheten fortsätter att producera is tills den är full eller stängd, så att du kan få en nästan oändlig mängd is när du behöver det.
 • Lågt underhåll. Bärbara ismaskin har inbyggda avlopp som återvinner smält is och oanvänt vatten. Detta slutna och självförsörjande system kräver endast tillfällig rengöring för att bibehålla sin produktionskapacitet, vilket gör det till en av de hushållsapparater som är mindre underhållna.
 • Användarvänlig. Bärbara ismaskin är väldigt enkla att använda, med bara några intuitiva knappar som får den att fungera. Med automatiska sensorer som varnar dig för lågt vatten i behållaren, tillsätter du bara vatten och väntar på att isen ska komma ut.

Vill man ha en kompakt storlek?

Detta är en nyckelfunktion för alla som inte vill tilldela massor av värdefullt diskutrymme till en annan bänkskivanordning. Vissa bärbara ismaskin är definitivt mindre än andra, så mät utrymmet du planerar att använda i förväg och få inte något som blir för stort för att passa där. Med det sagt vill du inte heller köpa en enhet vars korg är för liten för att rymma den mängd is du behöver, så var noga med att mäta den mot ismaskinens totala storlek.

Ska jag tänka på produktionskapacitet?

Vanligtvis mätt i kg per dag, det här är hur mycket is som din modell kan göra under en 24-timmarsperiod. Om dina krav inte är så höga kan du troligen komma undan med en mindre, billigare modell, men om du köper en ismaskin för att komplettera ett större behov för din familj, eller om du vill vara värd för frekventa sociala möten du behöver en ismaskin som kan hålla jämna steg med det. Vad gagnar en ismaskin om du ändå måste ha en reservpåse med is i frysen?

Borde jag fundera på kostnad av en bäst i test ismaskin?

Detta är en nyckelfaktor för många människor. Många människor överväger att köpa en bärbar ismaskin för att spara pengar på att köpa flera påsar med is. Det betyder inte att du vill att ismaskinens förskottskostnad ska vara oöverkomlig. Att besluta i förväg om din budget är 1 200 eller 2 500 kronor kommer att hjälpa till att begränsa din sökning och göra ditt beslut mycket enklare när det gäller att välja den ismaskin som är perfekt för dig.

Måste min ismaskin ha en bra hållbarhet?

En bra ismaskin kommer att ha få underhållskrav för fortsatt och pålitlig användning. Att hålla det fullt av vatten och rengöra systemet ibland borde vara allt du behöver göra för att underhålla arbetsdelarna på din bärbara ismaskin. En bra ismaskin kommer också att stödjas av en solid tillverkargaranti som enkelt och snabbt kommer att ta hand om eventuella fel eller funktionsfel.

Ska min ismaskin vara enkel att använda?

Medan de flesta bärbara ismaskin är ganska enkla när det gäller att använda dem, är vissa definitivt enklare och mer intuitiva än andra. Vill du ha en som du bara måste fylla på med vatten och slå på, eller vill du ha en som du kan fjärrstyra och välja vilken storlek på isbitar du vill ha?

Behöver du installera en vattenledning för ismaskin?

Alla tillverkare av undercounter-is kräver en vattenlinje. Så du måste installera en specialiserad vattenledning för att driva av rörmokare.

Har underhållskraven vid användning?

Naturligtvis krävs underhåll för att hålla liv i alla maskiner och se till att maskinen fungerar effektivt. I allmänhet kan den normala maskinen använda i genomsnitt fyra till fem år, men om du vet hur du ska underhålla och rengöra korrekt kan du enkelt få din industriella ismaskin att hålla tio år eller mer.

Beror på enheten för att upprätthålla processen annorlunda.

Normalt följer underhållsriktlinjerna med produkthandboken. Nedan kommer jag att lista den allmänna processen.

 • Koppla bort och ta bort is
 • Rengöring av alla delar av dem speciellt formulerade för ismaskin
 • Sedan monterar du produkten och pluggar in och startar om

Ska jag använda första isens sats?

Den första ispartiet kan innehålla pulver eller kemikalier, det är inte bra, så du bör inte använda det första ispartiet för att säkerställa din hälsa.

Vad är den bästa ismaskinen?

Vårt val för den bästa isbitmakaren är IKICH-ismaskinmaskinen. Det är inte bara utmärkt att producera is (det är det du verkligen letar efter i en ismaskin!) Utan det är effektivt att göra det.

Hur mycket kostar det att göra en isbit?

Den genomsnittliga kostnaden för att tillverka cirka 1 kilo is är cirka 2 kronor. Den genomsnittliga iskuben väger cirka 28 gram. Därför är svaret på frågan ”Hur mycket kostar det att göra en isbit?” är cirka 0,06 kronor.

När uppfanns den första hemsmakaren?

Det första kylskåpet med en inbyggd ismaskin inom dörren såldes först 1965 av varumärket Frigidaire. Innan detta byggdes ismakarna faktiskt inuti frysfacket och du var tvungen att nå in och ta en kub varje gång du ville ha en.

Stannar ismaskinen när den är full?

Majoriteten av istillverkarna är utformade för att stoppa när de är fulla. De kommer att göra detta på något av två sätt. Det första sättet är att de använder en optisk sensor som detekterar när isen kommer förbi en viss höjd. Det andra sättet är att använda en mekanisk arm för att upptäcka isens höjd.

Ska du stänga av din ismaskin?

Om du inte har några planer på att använda din ismaskin inom en snar framtid kanske du vill stänga av den så att den inte förbrukar energi. Men med tanke på det faktum att de flesta bänkskivtillverkarna är mycket energieffektiva, finns det liten skada i att hålla den på för det mesta.

Hur får jag min ismaskin att göra is snabbare?

Olika ismaskin kommer att göra is i olika hastigheter beroende på deras kraft. Det snabbaste vi hittade var en ismaskin som kommer att producera 9 kulformade isbitar på bara 6 minuter.

Varför behöver jag en ismaskin?

Det bästa sättet att föryngra och hålla din kropp hydratiserad under sommarsäsongen är att dricka iskallt vatten och andra drycker. För att göra detta möjligt måste du ha isbitar redo hela tiden.

Att köpa massor av isbitar kan inte hålla dina drycker kalla, särskilt om du är utomhus under solens hetta. Solens gnidningsvärme under sommaren kan bara smälta isbitarna lätt.

Därför måste du köra igen till närmaste butik för att köpa fler isbitar. Det är inte det bästa sättet att hålla dina drycker kalla.

För att hålla dina drycker kalla hela dagen måste du ha en bärbar ismaskin.

Hur fungerar en ismaskin?

Bärbara ismaskin arbetar på samma linjer som en frys. Vatten bör hällas i den innan enheten slås på. Detta vatten pumpas in i den roterande isbrickan. Enheten består av en kompressor och en fläkt.

Dessa två agerar tillsammans för att frysa vattnet i is när enheten slås på. Den har ett varmt köldmedium inuti vilket gör att isen släpps ut i soptunnan.

Varför spelar en ismaskin roll?

Bärbara ismaskin är bra för hemmabruk. De är mycket hjälpsamma för att vara värd för små fester hemma eller för att göra is för en familj. De hjälper dig att komma ut ur scenariot för slut på is. Du behöver inte längre skynda dig till butiken för att köpa en ispåse, du kan få den direkt hemma.

Dessa bärbara ismaskin som håller isfrysta kan också bäras var som helst och överallt. Ismaskin är ganska användbara när du åker på camping, skräp, båtliv och husbilsturer. Dessa ismaskin hittar också utbredd användning i pensionssamhällen och kontorsrum.

Om du och dina familjemedlemmar behöver mycket is hela dagen och du oftare måste besöka en närbutik för att köpa samma, är du rätt kandidat för att köpa en bärbar ismaskin.

Vad borde jag tänka på när jag köper en ismaskin?

Om du tänker köpa en bärbar ismaskin bör du överväga följande faktorer som kan hjälpa dig att välja den perfekta ismaskinen:

Storlek

Bärbara ismaskin kommer alltid att vara små. Men bärbara ismaskin av olika märken finns i flera former och storlekar.

Om du planerar att köpa bärbara ismaskin som kommer att spendera mycket tid på att sitta på en bänkskiva i ditt hem eller kök, måste du kontrollera det tillgängliga utrymmet på bänkskivan.

Men om du köper en ismaskin för att kunna transportera den från en plats till en annan, måste du kontrollera enhetens vikt eftersom det är svårt att bära en skrymmande enhet vart du än går.

Om enhetens storlek och vikt inte spelar någon roll för dig, är det enda du bör tänka på kapaciteten på enheten.

Du bör överväga att köpa en ismaskin som varken är för liten eller för stor. Du bör göra ett val beroende på isen du behöver.

En ismaskins produktionskapacitet nämns vanligtvis på dess förpackning. Denna produktionskapacitet tillhandahålls i termer av kilo is

Hastighet

Du måste hitta en ismaskin som gör is snabbt.

Ibland måste festgäster vänta länge för att få påfyllning. Du kan undvika det genom att välja en ismaskin som producerar is tillräckligt snabbt.

Tillverkare kommer vanligtvis att ge information om specifikationerna angående den tid som en enhet kräver för att producera is. Du måste gå igenom det i förväg när du köper en ismaskin.

Kostnad

Kostnaden för en ismaskin beror på dess kapacitet. De varierar var som helst mellan $ 100 och $ 250 i pris.

När det gäller ismaskin, om du betalar ett högre pris, förblir maskinen hållbar under en längre tid.

Det är känt att billiga ismaskiner har problem under det första året av köpet.

Hållbarhet

Ismaskin är inte den typ av enheter som håller i ett decennium eller en livstid när du köper det.

Men ändå bör du inte gå till en maskin som kommer att ha problem under det första året av köpet själv.

Vissa tillverkare ger garantier på ismaskiner. Det är klokt att välja en av de typer som kommer med en garanti.

Vattenanvändning

En del av istillverkarna har en funktion som gör att den kan återanvända vatten som smälts bort från is som inte används.

Du bör välja en maskin av denna typ för att spara vatten. Det är också viktigt att gå till en självrensande ismaskin eftersom det sparar tid och energi efter en fest.

Hur rengör och underhåller man en bärbar ismaskin?

En bärbar ismaskin är lätt att rengöra och kräver mycket mindre underhåll. Några av tipsen för att rengöra en bärbar ismaskin är:

 1. Koppla ur och töm enheten – För att rengöra en ismaskin måste du tömma den helt och dra ut den från väggen. Detta säkerställer din säkerhet.
 2. Borttagning av isbricka – Ta bort isbrickan från enheten och håll den åt sidan. Efter en tid kan du rengöra den.
 3. Torka av det – Använd en mjuk trasa och torka av enhetens insida. Om ismaskinen är mycket smutsig, använd två teskedar ättika på den mjuka trasan och använd samma för att torka av enhetens insida. Detta kommer att rensa upp smutsen och kommer också att ta bort överskott av kalcium som uppstår till följd av rinnande hårt vatten i enheten. Torka nu bort den borttagna isbrickan på samma sätt. Du kan också använda en liten mängd vinäger om den är särskilt smutsig. Placera nu isbrickan i ismaskinen och anslut enheten.
 4. Rengöringscykel – Slå på den bärbara ismaskinen och kör den under en cykel eller mer med en liten mängd vinäger. Du kan också använda limejuice och vatten för ändamålet. Detta säkerställer att enheten är ren.

Läs också >>> Bäst i test vitlökspress

Slutsats

Ismaskin eliminerar besväret med att köpa påsar med is och förvarar även isfack i frysen. Oavsett om du håller en fest eller underhåller en liten samling kommer Ismaskin aldrig att göra dig besviken. Det är användarvänligt, bärbart och mindre tidskrävande. För att veta mer om produkten, ta en titt på vårt avsnitt ovan där vi har listat några av de mest rekommenderade ismaskinerna för dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *