Bästa elvispen 2022 – Välj den bästa elvispen

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Bosch Home Professional

Hamilton Beach Professional

Smeg 50s Style Elvisp Vit

Nedis Elvisp 200 W

Klicka här för att se fler elvispar.

Bästa elvispen 2022

Att investera i en pålitlig elvisp är självklart enligt alla entusiastiska bagare. Dessa användbara köksapparater erbjuder en mer kompakt och prisvärd apparat för att blanda, visp eller bryta upp ingredienser än en stativvisp. Men elvispen kräver mer arbetskraft att använda, eftersom du uppenbarligen inte bara kan gå ifrån och lämna elvispen åt sidan. Alla elvispar har avtagbara vispar som kan användas till att baka kakor, blanda smet och vispa vispgrädde och vissa elvispar har degkrokar som kana användas vid brödtillverkning.

Det är förvånansvärt nog ganska svårt att veta vilken elvisp som faktiskt är bäst. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser blir det ofta krångligt att väljarätt, och för att göra det hela ännu svårare så undanhåller onlineaffärer de negativa aspekterna med deras produkter. För att öka sin försäljning lyfter butikerna endast fram de positiva och innovativa aspekterna, medan de verkliga problemen skuggas över. Detta innebär förstås att du endast får en halvklar bild av hur bra den elvispen du kollar på faktiskt är. När du då väl får hem din elvisp är den kanske inte alls som du tänkt dig, och alla vet hur tråkigt det är att bli missnöjd med en produkt som man spenderat pengar på och ser fram emot att använda. Om man inte är så insatt blir det därför ganska svårt att köpa den bästa elvispen.

Men det är just av den anledningen som jag här på Kökssproffset.se har gjort en köpguide för elvispar. Jag har nämligen gjort vårt eget elvisptest. Jag har gjort den här guiden genom att använda mig av min egen kunskap. Jag har testat några olika typer av elvispar. Men när jag gjorde den här köpguiden så använde jag mig även av andras kunskap eftersom jag läste igenom kundrecensioner och andra tester. Med hjälp av all information så har jag satt ihop en avancerad men samtidigt enkelläst köpguide för elvisp. Efter att du har läst igenom min köpguide så garanterar jag att du enkelt kan köpa den bästa elvisp.

Köpguide för bäst i test elvisp 2022

Det är alltså ganska svårt att köpa den bästa elvispen på nätet. Det finns nämligen så mycket som man måste tänka på när man köper en elvisp. Men det hela kommer att bli mycket enklare genom att följa min köpguide. Det finns faktiskt några huvudsakliga faktorer som man måste tänka på. Det är så klart också viktigt att du väljer utifrån dina egna behov. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa elvispen 2022:

 • Bas
 • Kraft
 • Bekvämlighet
 • Konstruktion
 • Designegenskaper
 • Garantier
 • Prestanda
 • Vikt
 • Tillbehör
 • Pris
 • Hastighet
 • Extra anmärkningar

Bas

Det är fantastiskt att överväga basen på elvispen innan du köper. Du vill inte sluta med en modell som ständigt tippar på din disk när den inte används. Om elvispen har en liten bas kommer den att falla om. Leta efter en modell som inte har avrundning eller kurvor i basen. Basen ska vara stabil så att den kan vila bra på en plan yta.

Kraft

Om du köper en elektrisk elvisp är det fantastiskt att kolla in watt så att du kan få en kraftfull modell som fungerar bra. Generellt bör en bra elvisp ha cirka 350 watt men du kan gå högre eller lägre beroende på vad du föredrar.

Bekvämlighet

Elektriska elvisp är sofistikerade jämfört med manuella modeller, så du måste gå djupare för att hitta det mest praktiska alternativet. Det finns flera funktioner som du bör kontrollera som avgör hur bekväm en elvisp är. Några av dem inkluderar bottenstöd, trasselfri sladd, avtagning av enkelt tryck tillbehör för enkel rengöring bland annat. Om du tar hänsyn till dessa faktorer och mycket mer kan du få den mest praktiska elvispen på marknaden och få jobbet gjort.

Trötthet kan verkligen sakta ner när som helst du arbetar. Det gör att du tappar koncentrationen och vad du än jobbar ger n inte bra resultat. När du tar tag i en elvisps hand bör du verkligen känna dig bekväm när du blandar eller till och med piskar så att du inte utvecklar handutmattning. Välj därför en elvisp som gör att du känner dig bekväm och en som inte saktar ner dig eller till och med gör dig trött utan att uppnå de resultat du behöver

Konstruktion

Detta är en annan viktig sak som du bör kontrollera innan du köper en elvisp. Det spelar ingen roll om du väljer en elektrisk eller en manuell modell. Elvisp är gjorda av olika material som rostfritt stål och plast. Du måste ta hänsyn till din komfort och hållbarhet när du väljer rätt material. Att välja elvisp i rostfritt stål ger dig hållbar prestanda men det kan också värmas upp snabbt om du använder den i toppfart. Plastmaterial å andra sidan absorberar motoruppvärmning men verktyget kan vibrera mycket och orsaka obehag när du blandar.

Designegenskaper

De flesta människor överväger först strukturen eller färgen eftersom det här är de saker som snabbt lockar ögonen. Det är viktigt att kontrollera olika designfunktioner i en elvisp så att du kan få en modell som hjälper dig att lösa dina köksblandningsproblem. Några av de viktigaste faktorerna som du bör kontrollera när det gäller designen inkluderar:

 • Lättviktig
 • Lutande handtag
 • Rundad form
 • Knappar som är lätta att nå
 • Till- och frånkopplingshastigheter

Garantier

Garantier på elvisp uppgår vanligtvis till ett års varumärke. Många återförsäljare kommer att hänvisa till tillverkaren om maskinen går sönder eller fungerar felaktigt, så kolla online eller förpackningen för garantiinformation. Som med stativvispar kommer du sannolikt att få många års användning ur din elvisp med noggrann användning och underhåll. Skjut inte maskinen så att den synligt eller hörbart kämpar, överhettas eller fastnar.

Prestanda

En elvisp ska underlätta ditt arbete genom att möta alla dina blandningsbehov. Elvispen ska kunna ge dig de bästa resultaten så att dina slutresultat i bakning eller matlagning är perfekta. Om det inte uppfyller behoven, är det ingen mening att köpa elvispen.

Vikt

En elvisps prestanda kan påverkas av vikten. Om elvispen är för tung kommer inte handen att kunna bära vikten såväl som att göra blandningen samtidigt. Du kommer att upptäcka att du inte är bekväm och detta kommer att leda till att du ger eller får dåliga slutresultat.

Tillbehör

En av de viktigaste aspekterna av en elvisp är visparna som borde vara i ett par. Allt beror på vad du vill använda dem till. En om den vanligaste är ballongvispen som är gjord av flera flexibla trådar och de som är i ena änden grupperade ihop. Ballongvisparna har olika storlekar. Ballongvispen är lämplig speciellt vid vispning av ägg, grädde, vispad grädde och liknande. Den näst mest populära typen av visp är den franska vispen, den består av flera överlappande flexibla trådar och som är fästa i slutet. Den är lång och har en smal form. Denna typ av visp är bra för tjocka såser, vätskor och vaniljsåsblandningar.

Ett annat tillbehör är degkroken och precis som namnet antyder används den för att göra degen, efter att du kanske behöver knåda degen efter. Blandningsskålen är också ett annat tillbehör som medföljer en elvisp; det finns olika typer av blandningsskålar som keramiska, rostfria och plastskålar. De mest rekommenderade skålarna är de rostfria skålarna som är lätta, slitstarka och inte reaktiva, de är också diskmaskinvänliga. Elvispen är också viktig och elvispen kan enkelt förvandlas till en stavmixer. Elvispen är viktig när du gör puréen och även när du gör salladsmajonnäsdressingar, smoothies, barnmat, chutney och soppor.

Slutligen är förvaringsstället ett viktigt tillbehör och du behöver därför inte köpa en extra förvaringsbehållare och detta kommer att hålla elvispen på plats strax efter att du har använt den. Enkel rengöring är en annan viktig funktion att tänka på när du får en elvisp att använda hemma. Efter att ha använt elvispen med tillbehör bör den vara lätt att rengöra och det bör vara mindre ansträngning att göra rengöringen.

Pris

För att få ett bra värde för pengarna ska storleken och prestandan hos en elvisp gå hand i hand. DET beror helt på din budget, du får en elvisp för de pengar du har. Tänk därför först på vilka produkter som erbjuds med de pengar du har för produkten.

Hastighet

Hastighet är så viktigt för att välja den bästa elvispen. En elvisp ska ha åtminstone flera olika hastigheter som du väljer mellan. För det mesta behöver elvispen inte ha så många inställningar som stativvispen (stativvisp under 2000 kr). Baserat på vad du blandar måste du ha ett justeringsalternativ för din elvisp. Du kan antagligen få en elvisp som har upp till nio hastigheter. Du måste se till att den lägsta hastigheten är lite långsam som startfunktion i en elvisp. Elvispen kommer också att vara bra om den har enkla kontrollfunktioner. Kontrollfunktionerna ska vara enkla och de som du lätt kan förstå. Med på / av-brytare blir elvispen lätt att styra.

Extra anmärkningar

Vi ger dig några extra anteckningar när du köper en elvisp för att undvika dessa vanliga misstag.

 • Köp “mer än vad de kan använda”. Det finns kunder som köper elvisp med de högsta hastighetsnivåerna och de flesta funktioner och tillbehör till ett anmärkningsvärt pris. Men för det mesta använder du inte dem alla och du skulle antagligen bara slösa bort pengar.
 • Tänk bara på det billiga värdet. När vi har en strikt budget tänker vi inte på prestanda och funktioner för en elvisp, vi tycker att det är bra nog att köpa den billigaste tillgängliga. Om du verkligen vill spara pengar när du köper en elvisp måste den fungera och hålla i en rimlig tid.
 • Köp elvisp för kraftig blandning. Om du bara använder stativbvispar ibland för tillfällen som födelsedag eller ett litet middagsfest, är en elvisp ett lämpligt köksredskap för dina elvispningsbehov. Men om du är värd för ett evenemang med en stor grupp människor eller om du behöver använda det mer än 2-3 i veckan, bör du börja tänka på att köpa en stäende elvisp istället.
 • Tror att produktens färg inte påverkar priset. Det finns märken och modeller av elvisp som faktiskt erbjuder olika priser för färger eller färgytor. Men dessa prisändringar är vanligtvis inte betydande.
 • Elvisp kan faktiskt inte göra varje lätt blandningsuppgift. Förutom tunga uppgifter kan inte alla elvisp göra alla dina blandningsbehov. Troligtvis kan de dyraste göra mer jämfört med de billiga, men det är inte alltid fallet.

 

Lista över de bästa elvisparna 2022

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Vanliga typer av elvispar

Elektrisk elvisp

Elektriska elvisp har alla samma allmänna konstruktioner. Ett handtag är monterat ovanpå en motoriserad kugghjul som manövrerar visarna i ett lätt hus. Efter att ha träffat marknaden på 1950-talet ersatte de snabbt sina manuella föregångare och har sedan dess varit ett viktigt verktyg i bostäder.

Elvisp utan sladd

En trådlös elvisp verkar som nästa coolaste iteration av elvispen, men den har några stora nackdelar som hindrar den från att ta över marknaden. De flesta av de sladdlösa modellerna är högre än den genomsnittliga elvispen och erbjuder mindre kraft – särskilt vid längre användning. Elvispar utan sladd levereras med vispfästen men är begränsade när det gäller andra tillbehör.

Det är fördelaktigt att kunna blanda ihop ett recept på vilken bänkskiva som helst i ditt hem oavsett tillgänglighet, men du måste se till att din elvisp laddas i god tid (minst två timmar för vissa modeller). Sladdlösa elvisp rekommenderas för kök med begränsad tillgång till eluttag, piskning när du är på språng eller för ett rent produktionsutseende när du filmar din YouTube-matlagningsshow.

Populära elvispstillverkare

Black + Decker

Black + Decker gjorde sitt namn i hårdvaruaffärer med pålitlig konstruktion, hemförbättring och gräsklippningsutrustning. Ett Black + Decker borrset har varit en häftklammer på fars dag och semestergåvlistor i årtionden, tillsammans med gräsklippare, dammsugare och senast – en rad små köksredskap. Back + Decker-elvisp är kända för ekonomiskt prissatt utrustning som effektivt gör jobbet och har också utvecklat en stil för design med en strömlinjeformad modern form och en ljus palett av färgval.

Cuisinart

Cuisinart är ett kraftverk i världen för små apparater. Cuisinart är klassiskt känt för livsmedelsprocessorer och har utökat sin serie till ett brett utbud av handhållna apparater och bänkskivor, pålitligt tillverkade till prisvärda priser. Även om det inte finns en mängd olika mixerfärger tillgängliga, är den borstata ytan i rostfritt stål ett konsekvent utseende över hela produktlinjen: modern och otrevlig. Cuisinart-apparater finns allmänt tillgängliga och kan enkelt hittas online, liksom i nästan alla varuhus och större återförsäljare.

KitchenAid

Det är enkelt ett av de mest populära varumärkena för stativbvispar. KitchenAid har också en serie elvisp med flera nivåer av funktioner skräddarsydda för att passa dina behov. Oavsett om du letar efter en pålitlig ingångsdlvisp eller en mångsidig och kraftfull elvisp har KitchenAid dig täckt. Medan elvisparna kan vara i den högre änden av prisspektret kan du vara säker på att du får dina pengar. Den 5-växlade elvispmodellen finns i över ett dussin färger för dem som är intresserade av att samordna sina apparater eller köksfärgpaletter.

Breville

Detta australiensiska företag är mest känt för sina högkvalitativa (och lyxiga) kaffeapparater och utvecklade sin marknad med mer premium bänkskivor och handhållna apparater. Breville elvisp är utformade för att vara både kraftfulla och bekväma, med alla funktioner du kan be om ingår. Lyxiga färger som inkluderar “svart tryffel”, “kunglig champagne” och “ostronskal” accenterar nästan alla moderna köksstilar.

Braun

Braun var känd för elektriska rakapparater och började ursprungligen som tillverkare av radio- och ljudutrustning i Tyskland på 1920-talet. Som alla andra apparattillverkare på 1950-talet hoppade Braun på möjligheten att utveckla elvispar och livsmedelsprocessorer, vilket blev så populärt att designen inte förändrades på nästan 40 år. Köksredskapet idag är lite mer fokuserat än vissa andra märken, och erbjuder endast elvispar, elvisar och kaffebryggare. Braun erbjuder högteknologiska maskiner som är byggda för att hålla, med modern estetik i mitten till hög prisklass.

Oster

Oster har specifikt tillverkat köksapparater sedan 1940-talet och började med den första bänkskivan, följt av en serie elektriska elvisp (kallad Osterette). Fokuserad på små apparater sedan dess har dess sortiment utvidgats till att omfatta maskiner för seriösa kockar. Nu producerar Oster bänkskivor, mixers, juicepressar och grillar, Oster fokuserar på innovation till ett vänligt pris.

Hur man använder en handhållen elvisp

Elvisparsäkerhetstips

Medan du lär dig om alla elektroniska produkter är det bättre att börja med säkerhetsregler. Gå igenom följande säkerhetstips:

Läs instruktionerna

Tillverkarhandboken erbjuder mycket information om den elvisp du köpte. Manualen kan vara lång, men det är värt din uppmärksamhet innan du tar enheten i handen. Även om grundläggande arbets- och metodik är densamma för alla handhållna elvispar, har varje elektronisk enhet ändå något annat. Du kan gå igenom tillverkarens instruktioner. Om manualen inte är tillgänglig kan du besöka tillverkarens webbplats, söka i manualen för produkten och ladda ner den för läsning senare.

Håll viktiga tillbehör säkra från vatten

Elektroniska maskiner ska hållas borta från vatten, annars kan de bli mardrömmar. Samma sak gäller för elvisp. Följande saker får inte röra vid vattnet:

 • Kontakter
 • Maskinsladdar
 • Yttre yta (handtag och motorhus).

Vatten kan lätt nå genom de små öppningarna och förstöra motorn. Även den bästa elvispen kan tumla om det händer.

Undvik att röra dig onödigt

För att bevara din elvisp och använda den under en längre period, flytta inte den för mycket i skålen. Försök att hålla tillbehören på fasta platser för att minska risken för skador.

Förvara den på ett säkert ställe efter användning

Elvisp ska användas sparsamt, särskilt när du har barn i ditt hus. Håll din elvisp på säkert avstånd från barn och husdjur. Eftersom de är lätta, har mindre slitstark kropp och tillbehör i rostfritt stål kan de skadas eller orsaka skador på barn som leker med dem.

Elvispensknappar

Det finns fyra huvuddelar på en elvisp. Dessa inkluderar

 • Power burst
 • På / av-knapp
 • Skålstödsknapp
 • Elvisp kroppsknapp

Med elektroniska elvispar och de senaste modellerna kan de ha några fler funktioner, men grunddelarna förblir desamma för alla elvispar. Dessutom har elvisp ingen separat knapp för att fästa tillbehör.

Ta en titt på tillbehören

Beroende på modell och märke kan din handhållna elvisp ha följande tillbehör:

 • Platta vispar
 • Vridna vispar
 • Raka vispar
 • Enkla vispar
 • Degkrokar

Medan en del av tillbehören kommer gratis kan andra köpas separat. Var försiktig med alternativet för skålstödAlternativet för skålstöd är något du inte borde använda medan elvispen fungerade. Att använda detta alternativ utan försiktighet kan skada din elvisp.

Fodral för förvaring

De bästa märkena för elvisp erbjuder också förvaringsväska för att placera alla tillbehör på ett ställe. Efter att ha använt enheten ska du rengöra alla komponenter och tillbehör innan du förvarar dem.

7 steg för hur man använder en handhållen elvisp

Steg 1: När du fäster tillbehör

 • Innan du fäster visparna (eller andra tillbehör), se till att din elvisp var urkopplad. Kontrollera även om hastigheten måste ställas in på 0 (noll).

Steg 2: Placera visparen i skålen

 • Slå inte på elvispen om inte visparna är inne i skålen och redo att blanda. Detta för att undvika oförutsedd olycka (felaktig fastsättning kan lossa visparna när de roterar i hög hastighet).

Steg 3: Öka hastigheten långsamt

 • Även om du alltid kan använda alternativet hastighetsbrist för att påskynda blandningsprocessen, är det lämpligt att börja med 1 och sedan gradvis öka hastigheten till önskad nivå.

Steg 4: Ta ner det

 • Se till att sänka hastigheten till 0 när du är klar med blandningen. Dra inte ur kontakten förrän hastigheten sjunker till 0.

Steg 5: Koppla ur kontakten säkert innan du matar ut visparna.

 • Olika elvisp följer olika utkastningsprocedurer. Om du redan har läst manualen skulle du använda metoden. Hur som helst, ta inte chansen med en elvisp med sladd.

Steg 6: Rengör det innan du förvarar det

 • Rengör först redskapen med varmt tvålvatten
 • Torka av vispens kropp med en våt trasa

Steg 7: Låt det torka

 • Låt fukten komma ut så att den inte skadar kroppen och fästena. Försegla föremålen ordentligt i ett fodral och förvara dem på en säker plats.

Saker du inte visste om din elvisp

Du kan ta din elvisp, eller felaktigt kallas en äggvisp, för givet. Eller om du är ute efter att köpa en elvisp online har du förmodligen ingen aning om hur detta användbara köksverktyg kom till. För de som älskar att laga färska hemlagade måltider har en handhållen elvisp visat sig vara en måste-apparat och som sådan har dessa elvispar rankats som en av de bästa elvisparna och som det främsta valet bland konsumenterna. I de flesta matlagningsshower på tv har de flesta kockar sett sig använda dessa elvispar vilket indikerar att kockar också föredrar dem.

De är lätta att använda och fungerar också effektivt. Att vänja sig vid dessa moderna bekvämligheter händer så snabbt att vi ibland glömmer att de här apparaterna inte alltid har varit där och att få en glimt av deras historia visar hur intressanta de faktiskt är.

Historia och ursprung för den moderna elvispen

För inte så länge sedan den 16 januari år 1856 patenterades elvispen med de roterande delarna av Ralph Collier, från Baltimore, Maryland. Efter den första hand uppfinningen var E.P. Griffiths visp den 10 maj 1857. Ledande till Dover äggvisp patenterad av J.F. och E.P. Monroe 1859.

Med tiden utvecklades den handhållna elvispen när det blev uppdraget för många att skapa en enhet som skulle göra blandning och vispning ännu enklare. Deras Dover-äggvispen blev ett klassiskt amerikanskt varumärke och i början av 1870-talet kostade en Dover-äggklockare cirka 15 kr. Med den ökande konkurrensen från andra vispar sjönk priset snabbt så mycket att du i början av 1910-talet kunde ha en för ungefär 0,5 kr.

Ankomsten av den första elvispen med elmotor ändrade riktningen för andra elvispföretag, och den uppfanns av amerikanen Rufus Eastman 1885.

År 1908 observerade Herbert Johnson, ingenjör för Hobart Manufacturing Company, en bagare som kraftigt blandade en enorm mängd bröddeg med ingenting annat än en metallsked och svettade över platsen. Scenen inspirerade ingenjören till uppfinningen av den elektriska stående elvispen. Hans mål var att skapa en mekanisk blandningsanordning som kommer att användas utan problem, och hans design skapade en uppståndelse i visparnas utveckling på grund av enhetens rotationsfunktion – där elvispen rör sig skålen medurs medan visparen genomgår en cirkulation moturs.

År 1915, på grund av kapaciteten hos en 80-kvartselvispar, även känd som “Model H”, blev den en konventionell utrustning på alla amerikanska marinfartyg och stora kommersiella bagerier. Även om första världskriget avbröt övergången till bostadsmarknaden, 1918, testade cheferna för de flesta företag modellen i sitt hem. “Jag bryr mig inte vad du kallar det, allt jag vet är att det är det bästa köks hjälpen jag någonsin har haft.” Svarade en av chefernas fruar.

Tidiga elvispar börjar komma till hemmen

År 1919 lanserade Hobart KitchenAid stativelvispen för hemmet, men på grund av vikten som var cirka 30 kg och kostnaden var över 20 000 kr återförsäljare var lite tveksamma till att köpa den. Hobart mobiliserade en direktförsäljningsstyrka som bestod mer av kvinnor, de genomförde en demonstration från dörr till dörr och övertygade sina köpare även genom tillsats av citruspress och matkvarn. Med detta djärva drag steg KitchenAid’s stativvisp till att bli “måste ha” -enheten i varje kök.

Elektriska elvispar för massmarknaden

Den 10 juni 1922 gjorde Kitchen Aid sin första hanhållna elvisp

Med detta introducerade mixmaster sig in i historien och väckte stor konkurrens på marknaden. 1930 uppfann Ivar Jepson den elektriska elvispen och Sunbeam Company började sälja enheten, vikten och priset var mycket lägre än för KitchenAid-elvisparna. Även om konkurrensen var hård ökade mixmaster försäljningen av elvispar till hem drastiskt och sålde över 30 000 mixmasters på ett år. Och 1952 uppfann mixmaster sin handhållna elvisp. Saker förändrades positivt för KitchenAid när de anställde en känd pionjär för industriell design. Han redesignade modellen H till den nuvarande kulformade designen, vilket minskade den både i storlek och pris på cirka 550 kr

Idag kommer anseendet för de handhållna elvisparna från att de är byggda med hög kvalitet och hantverk. Med varje hem som har en har den handhållna elvispen gett oss en lång historia av att tillaga läckra måltider för familjen att njuta av eller till och med speciella tillfällen. Som en som älskar hemlagad mat eller till och med en professionell kock är det mycket svårt att föreställa sig att du inte har en.

Saker att använda en elvisp till

Att använda en handhållen elvisp gör inte bara ditt arbete mer hanterbart när det gäller att göra dina ingredienser redo för matlagning utan ökar också mångsidigheten i ditt kök. De flesta människor kommer att begränsa den handhållna elvispen till att blanda kakrecept, och det är det. Du kan ha mer än ett kreativt sätt att se till att det här handhållna verktyget gör mer än du någonsin trodde att det skulle göra. En av de bästa sakerna med den handhållna elvispen är att den är bärbar.

Det faktum att du kan flytta runt det gör att den passar räkningar som en stativvisp kanske inte passar in trots den lägre effektkapaciteten och mer involverande arbete. Det bästa att göra i köket i modern tid är att få apparater och föremål som gör att du kan göra mer än en sak med dem. Detta undviker då mycket röran och överlappande roller vilket sparar utrymme och pengar. Här är några in och ut ur rutan användning av en elvisp

1. Skumma mjölk

Skummande mjölk är ett av de perfekta sätten att puffa upp kakan. Det skapar en luftig känsla som främst kommer med svampkakor. Skumning ökar antalet bubblor mellan mjölkpartiklarna vilket ökar antalet luftbubblor och mjölkens volym. Processen är snabb och enkel och kräver ingen extra ansträngning när det gäller att hålla fast i mjölkskålen.

2. Blanda tårtasmet

Detta är en av de vanligaste användningarna av elvispar som inte huvudorsaken till att den uppfanns i första hand. Den handhållna elvispen låter dig blanda ditt kakrecept i vilken typ och storlek som helst av skålen, vilket är en av de största fördelarna med den över stativvispar. Du kan nästan göra vilken tårta som helst med den handhållna elvispen inklusive kakor, våfflor och så vidare.

3. Knåda lätt deg till pajer

Pajdeg är inte lika tät som bröddeg, vilket gör den till en idealisk kandidat för elvispar. Du måste dock göra detta i små mängder för att göra degen hanterbar. Den enda utmaningen är att du kommer att behöva lite extra ansträngning för att hålla skålarna så att den inte blir tillsammans med elvispen.

4. Vispa vispgrädde

Vad är tårta utan bra kräm? Elvispen gör ett bra jobb när det gäller att förbereda krämer för olika användningsområden. Du får också göra flera former och recept på grädde för din tårta och efterrättanvändning snabbt och enkelt.

5. Strimla kyckling

Visste du att du kan strimla kycklingen med en elvisp? Den strimlade kycklingen kommer med några recept och vilket bättre sätt att göra det här klart än att piska upp det. Det bästa sättet att göra detta är att se till att kycklingen är välkokt och lite våt när du lägger den i en skål redo att blanda. Sätt elvispen på lågt och arbeta runt kycklingen och tills du får den nivå av strimling du behöver. Var försiktig så att du inte strimlar för mycket om du behöver lite volym på kycklingstrimlen.

6. Blanda köttbullssmet

Att blanda köttbullar har aldrig varit bekvämare med en elviså. Att blanda köttbullar med ingredienserna kan vara en tråkig övning när du använder händerna. Den handhållna elvispen gör ett anmärkningsvärt jobb med att blanda köttet med de valfria komponenterna samtidigt som det görs jämnt. Detta gör också att dina köttbullar kan blandas snabbt och effektivt.

7. Arbeta ut juice från frukten

Elvispen levereras med avtagbara stift som du kan dra ut och använda för andra ändamål. Ett av de bästa sätten att ställa in ditt kök för att undvika röran är att använda saker på ett mångfacetterat sätt. Du kan dra ut mixerfästena och dra ut frukttarmar som meloner, apelsiner och citroner.

8. Vispa ägg

Att piska ägg för hand kan vara en riktig mardröm varför elvispen är det bästa valet. Vispade ägg gör ett bra jobb när det gäller att göra svampkakor eller generellt skapa mjuk, svampig deg för söta och svampiga produkter. Slipningen ger också ett bra skum om det är vad du ska.

9. Vispa potatismos

Detta är den näst viktigaste processen i köket som den handhållna elvispen uppfanns för. Piska potatismos snabbt och bekvämt i valfri behållare genom att tillsätta lite vatten för att göra processen enkel. Elvispen låter dig också blanda en annan ingrediens i potatismos, inklusive smör, gröna och kryddor.

 1. Vispa pannkakor

Pannkakor behöver relativt lätt deg, vilket gör elvispen till det bästa sättet att sätta ihop ingrediensen. Du får en härlig blandning som är fluffig för de perfekta pannkakorna. Med hjälp av elvispen kan du också göra ett stort antal pannkakor utan att din hand blir bedövad.

11. Blandning av guacamole

Ingenting smakar bättre än väl blandad guacamole. Elvispen gör ett bra jobb oavsett om du behöver guacamole, tjock eller väl förfinad. Skillnaden bestäms av hastigheten med vilken du ställer in elvispen. Processen är också möjlig på vissa andra sallader om du är kreativ nog. En av de viktigaste sakerna du bör titta på när du använder elvispen i hemmet är den mängd energi som behövs för vad du än gör när du blandar ingredienserna.

Tung deg eller tunga ingredienser är inte smidiga att använda med elvispen och kräver en kraftfullare, mer stabil elvisp. Du måste också titta på mängden energi du kommer att hålla i skålen som du blandar i. Om skålen behöver lite extra muskler för att stanna kvar, är du ute efter en utmanare. Ett av de många sätten att hjälpa till är genom att lätta ingredienserna för att få bästa resultat om detta inte på något sätt påverkar resultatet.’

Vanliga frågor om elvispar

Vad bör jag tänka på när jag ska köpa en elvisp?

Grundläggande tillbehör

Alla elvispar levereras med vispfästen. Klassiskt utformades visparfästena med en central stolpe som visarna var byggda runt. Nu är de flesta typer av elvispar tvättbara utan några hinder och är vanligtvis lättare att tvätta. Vissa vispar är antingen förstärkt nylon eller silikonbelagda för att göra blandning hela vägen till skålens sidor bekväm och undvika att repa skålen under processen.

Många elvispar levereras med degkrokar eller erbjuder dem separat. Medan dessa verkligen är ett alternativ, håll dina förväntningar tempererade när det gäller att blanda degar. En liten sats mycket mjuk kanelrulldeg kan vara möjlig, men var försiktig så att du inte skjuter maskinen för långt. Och kom ihåg att du kommer att ge din arm ett träningspass som också skjuter elvispen genom den degen.

Kraft

Den genomsnittliga effekten för elvispar är mellan 200 och 250 watt. Något mindre än 200 watt kommer inte att klara mycket och kommer sannolikt att behöva bytas ut mycket tidigare än en lite kraftfullare elvisp. Ju mer kraftfull elvispen är, desto mindre arbete behöver du göra för att få ditt recept blandat, så överväga noga vilka typer av saker du använder din elvisp till.

Hastigheter och kontroller

Hastigheterna varierar var som helst från 5- till 10-stegsinställningar på de flesta kvalitetselvisp. Ju större antal hastigheter din elvisp har, desto bredare kommer du att få kontroll under blandningsprocessen. Hastighetskontroller varierar från digitala avläsningar med knappar till snabbval till spakreglage.

Elvispar som har en hög eller långsam startfunktion (eller flera låga hastigheter för att få blandning att komma igång) är oerhört hjälpsamma. Ett moln av mjöl eller kakaopulver som flyger ut ur din skål när du sätter på elvispen är inte sättet att starta något bakningsprojekt. För en liten kraftförstärkning innehåller många elvispar en “turbo” -knapp som hjälper kraften genom tuffa fläckar i din smet eller avslutar en blandning snabbt. Vispar och tillbehör släpps vanligtvis med en knapp eller spak. Några elvispar inkluderar en timer eller räknare för att enkelt spåra din blandningstid för exakta recept.

Komfort och vikt

För att inte förbises är komforten och vikten hos en elvisp lika viktig som alla andra funktioner i elvispen – trots allt måste du hålla maskinen upp med din egen styrka. Elvisp är avsiktligt utformade med lätta motorer och växlar, och de sträcker sig från 1-2 kg totalt. De flesta föredrar en elvisp i den lättare änden: mellan 1 och 1,5 kg. Vissa elvisp är ergonomiskt utformade för ett bekvämt och säkert grepp. Böjda handtag med halkfria, vadderade eller silikonhandtag gör det lättare att hantera din elvisp medan den fungerar. Flera elvispar står eller balanserar också på egen hand när du behöver lägga ner elvispen i en minut.

Lagring

Nästan alla kvalitetselvisp kommer med någon form av lagringsalternativ idag. Den mest populära lagringslösningen inkluderar en klämbas som alla tillbehör och strömkabel lagras i, med blandarkroppen på toppen. Detta sparar dig från besväret med att fiska genom din slumpmässiga silverlåda för rätt redskap och är lite mindre besvärlig för skåpförvaring. Andra alternativ inkluderar en förvaringsväska eller förvaringsväska för att hålla allt på ett ställe.

Färg

Elvisp kommer vanligtvis i en vit, svart eller silver / krom yta, men vissa märken erbjuder också en mängd olika färger för människor som gillar att samordna sina apparater och lägger till en färgkick i sin bakrutin.

Pris

Missa inte priset på en stativvispar! Elvisp finns i en rad olika priser, från budgetvänliga till spottvärdiga. De flesta av de rekommenderade elvisparna här finns i 1000 kr s klassen men kan ofta hittas till reducerade priser från olika leverantörer. En elvisp på 300 kr kommer fortfarande att göra dina muffins. Men om du är intresserad av fler tillbehör, bättre lagringsalternativ och lite mer kraft är det värt att investera i en dyrare modell.

Vilken typ avelvisptillbehör behöver jag?

Vispar

Dessa blandningsredskap är de vanligaste som du hittar när du köper en elektrisk elvisp. En visp är vanligtvis en rektangulär 3D-form, som består av platta metallbitar som korsar sig längst ner, med stora mellanrum för att låta blandningen passera igenom. De är bra för de flesta uppgifter men används vanligtvis för medium till tunga blandningar som när du grädde smör eller socker.

Ballongvispar

Ballongvispar är, inte överraskande, ballongformade. Till skillnad från en visp består en visp av tunna metalltrådar som passerar längst ner. Här passerar blandningen finare och piskar mer luft in i ingredienserna. Detta gör dem idealiska för alla blandningar som behöver vara superluftiga och lätta som äggvitor och vissa svampbitar. Det här är de två vanligaste redskapen för elektriska elvisp och de du behöver mest, men vissa kommer med extra tillbehör för olika uppgifter, till exempel knådning av deg.

Ska jag få en elvisp med många olika hastigheter?

En elektrisk visp med flera hastighetsalternativ ger dig större kontroll över din bakning och är viktig om du planerar att använda den för en mängd olika matlagningsprojekt. Vissa ingredienser kräver en mindre kraftfull vispning än andra, så för optimala resultat vill du kunna styra vispningshastigheten så mycket som möjligt.

Vilken är den bästa effekten för en elvisp?

Ju högre effekt, desto kraftfullare är motorn. Detta innebär vanligtvis att en elvisp med högre watt kommer att ge ett anständigt resultat snabbare och är mindre benägna att drabbas av motorbrändhet när man blandar hårda eller stora mängder ingredienser.Wattal är dock inte allt. RPM gör också en stor skillnad för hur snabbt och hur bra ingredienser ingår och kan minska blandningstiderna avsevärt. Så det är också tillrådligt att se upp för en elvisp med högt varvtal. Dessutom kommer en visp med hög effekt men billiga eller olämpliga tillbehör att ge dig dåligt blandade ingredienser, eftersom de inte fungerar på det avsedda sättet.

Vad är en elvisp?

I det moderna köket används i allmänhet termen “elvisp” för att beskriva en elektrisk blandningsenhet som är bärbar men som vanligtvis fortfarande är ansluten till ett uttag. Den grundläggande designen är av ett handtag monterat ovanpå ett fodral som innehåller motorn med två metallvispar fästa under i ena änden. På toppen av handtaget hittar du vanligtvis hastighetskontroller och en knapp som matar ut visarna. “Elvisp” kan också användas för att hänvisa till roterande icke-elektriska äggvispar. Dessa var köksmaterial för årtionden sedan. När de väl ersattes med den elektriska versionen i början av 1900-talet såg de flesta hemmafruar aldrig tillbaka.

Elektriska bärbara elvisp anses vara mycket effektivare än icke-elektriska roterande äggvispare, har konstant kraft och uppgiften att blanda kräver mycket mindre tid och ansträngning. Med detta sagt är roterande äggbitar fortfarande tillgängliga idag. De är ganska populära bland campare eller i avlägsna områden där det inte finns någon el. Många hushåll har fortfarande en vintageaggvisare och använder den ibland.

Användningar

Utbudet av livsmedel som kan blandas med en elvisp är ganska omfattande. Det är ett utmärkt verktyg för att vispa grädde eller ägg, blanda kaksmet och kakdeg och göra saker som glasyr och salladsdressingar. En av de vanligaste användningarna är att piska kokt potatis eftersom det är det enklaste sättet att göra potatismos.

Det råder ingen tvekan om att elvisp har fått ett gott rykte som ett viktigt och praktiskt verktyg för matberedning för hemmafrun. Även de med en stativvisp kan vara ovilliga att släppa sin handmodell eftersom det är bekvämare för små blandnings- och blandningsuppgifter. Det finns dock begränsningar. Smör eller mat med hög konsistens kan vara svårt att blanda med en elvisp. Det beror på matens mjukhet och elvispens kraft. För vissa applikationer (som knådning av bröddeg) är en kraftfullare elvis pett bättre val.

Dessutom bör vissa ingredienser inte blandas med en elvisp. Till exempel, när du gör chokladkakor, bör chipsen röras i degen för hand i slutet. Att använda din elvisp för den uppgiften kan lätt (och snabbt) bränna upp motorn. Detsamma gäller andra hårda ingredienser som nötter och vissa frukter. När det gäller vård har en elvisp löstagbara metallvispar som vanligtvis kan rengöras i diskmaskin. Enheten kan enkelt torkas av och det tar inte mycket utrymme, så det är enkelt att förvara. En elvisp har en lång livslängd när den används för vad de var designade för.

Hur använder jag en elvisp säkert?

En utsökt måltid kräver noggrann förberedelse, och en maskin som en elvisp är bra på detta. Är du redo att lära dig mer om små hemligheter som hjälper dig att behärska en elvisp? Om ja, kan du ta dessa praktiska tips för att njuta av din matlagningsupplevelse.

Hoppa aldrig över instruktionerna från tillverkaren

Av säkerhetsskäl och för att förbättra hållbarheten måste du läsa och följa de manuella instruktionerna på paketet noggrant innan du börjar använda. Även om de flesta elvisp på marknaden har samma princip, kom ihåg att produktionen är helt annorlunda för att ha en unik funktion. Annars ger tillverkaren kunderna mycket värdefulla råd som du kan ta för att åtgärda tekniska problem utan att ta med maskinen till butiken. Således är det ett trevligt sätt för dig att spara tid och pengar!

Håll den borta från vattnet

Naturligtvis måste du fortfarande använda vatten för att rengöra maskinen. Vissa delar av din elvisp inklusive pluggen, kroppen och sladdarna får inte beröras av vatten eftersom din elvisp kan göras värdelös. Dessutom kan en massiv flamma spridas om kontakten och sladdarna är våta.

I själva verket är detta ett mycket vanligt misstag som människor nästan alltid gör trots att de definitivt känner till och lär sig det av hjärtat. Du kan få en elektrisk stöt som är extremt farlig innan din elvisp skadas!

Se till att du känner till varje verktygs funktion

En annan faktor som kan göra ditt kök rörigt när du använder en elvisp är att använda det bifogade verktyget för fel syfte. Tänk på att du inte kan blanda deg om du använder en rak trådpiskare. För att uppnå bästa resultat, läs igenom anvisningarna noggrant så att du vet vilka typer av ingredienser som kommer att användas med det verktyget. Du bör göra en mental anteckning för att närma dig maskinen på rätt sätt

 • Använd en enkel visp för ingredienser som vispgrädde eller ägg
 • Använd en degkrok för att blanda degen
Använd en trådbaserad visp för luftningen

Alla handhållna elvispar har en knapp som låter dig byta olika visare när du trycker på den. Räkna därför ut det istället för att använda kraft för att skjuta ut tillbehöret såvida du inte vill att din maskin ska gå sönder inom några sekunder.

Förvara den försiktigt

De flesta av de handhållna elektriska elvisparna på marknaden erbjuder kunderna en inbyggd förvaringsväska för att säkerställa att alla artiklar är skyddade. Men om din produkt inte tillhandahåller den, hitta en torr låda för att lagra dem. Detta kan förhindra att dina verktyg tappar och leda till allvarliga skador. Dessutom bör de vara helt torra innan du placerar dessa saker i en förvaringslåda eller ett fodral. Det är verkligen förståeligt att tillbehöret kommer att täckas med rost på grund av oxidation om de blir våta.

Dra nytta av vaxpapperet

Har du någonsin ifrågasatt dig själv om hur vissa människor kan hålla köket och deras kläder mycket rena efter att ha använt en elvisp? En av de främsta anledningarna till att vissa människor är rädda för att använda en elvisp är att den stänkande vätskan och mjölet täcker hela bänkskivan och att de måste spendera minst 1 timme på att rengöra allt. Det är en sådan mardröm!

Oroa dig inte! En enkel lösning för dig är att dra nytta av vaxpapperet. Allt du behöver göra är att lägga ett ark mellan vispfästet och din elvisp. Du måste dock se till att visparen kommer att ha tillräckligt med utrymme för att snurra runt istället för att göra arket till ett hinder. Använd inte heller slå på maskinen när allt du har i blandningsskålarna är torra ingredienser. I den situationen kan en visp vara ett mycket bättre val.

Din elvisp måste kopplas ur när den inte används

Återigen, detta är av säkerhetsskäl! Människor byter ofta blad utan att koppla ur elvispen eftersom de tror att det inte är nödvändigt. I andra fall lämnar de den på bänkskivan efter användning, men kontakten dras inte ut ännu. Tänk dig att om någon, till exempel ditt barn, trycker på “PÅ” -knappen av en slump så snurrar bladet galet! Tänk på att föremålen är gjorda av metall så att de har mycket vassa hörn och kanter som är mycket farliga, särskilt för barn. För att undvika oväntade olyckor så bör du hålla elvispen urkopplad när den inte används.

Ett annat tips är att ställa in elvispens hastighet på noll när du börjar sätta in knivarna och när du tar ut dem. Många användare vet inte eller glömmer detta eftersom de hävdar att det inte är nödvändigt. För att vara ärlig kan något dåligt hända, till exempel att stänka blandningen över bänkskivan, annars kan du skadas!

Bygg upp hastigheten på rätt sätt

Vissa är så intresserade av modern teknik, så de letar bara efter elektriska elvispar som erbjuder många olika hastigheter. Att ha många alternativ att välja är bra, der faktorer som gör en bra elvisp. Frågan är med det breda utbudet av val, vet du hur man använder det ordentligt? Det finns flera regler som du bättre bör memorera för att hålla dig borta från att göra en röra

Tvinga aldrig en stor och plötslig hastighetsförändring.

Till exempel kör din elvisp med hastighet 1. Du vill dock se hur kraftfull maskinen är, så du växlar plötsligt till hastighet ‘4’. Ärligt talat kommer din blandning att flyga 100% över ditt kök, och du kan drabbas av en chock på dess kraft. Istället måste du ta ett läge åt gången för att säkerställa konsistensen.

Låga hastigheter är utformade för hårda ingredienser

Många tycker att vi ska välja den högsta nivån för att blanda hårda ingredienser som kakor. Ändå är det inte sant! Däremot är lägre hastigheter den bästa lösningen på denna typ av livsmedel för att ha en bra blandning eftersom de kan blanda ingredienserna bra istället för att bara bryta dem i bitar.

Höga hastigheter produceras för vätskor

Normalt behöver du blandade vätskor, till exempel ägg eller tung grädde, för att vara släta och relativt tjocka. Därför rekommenderas högre hastigheter starkt eftersom det gör att ingredienserna snabbt kombineras och fastnar på andra.

Rengör elvispen efter användning

För att förbättra hållbarheten måste du naturligtvis rengöra elvispen efter användning. Om du låter blandningen torka blir det svårt att rengöra den. Du måste också gnugga ytan för att ta bort smuts som kan skada maskinen förutom att det tar mycket tid att tvätta den. Men vet du hur man rengör en elvisp på rätt sätt? Låt oss kontrollera följande steg-för-steg-guide för att se om du är bra på den här färdigheten eller inte.

Steg 1: Ställ in hastigheten till noll

Steg 2: Stäng av maskinen och dra ut den från uttaget. De första två stegen här är att säkerställa att det inte kommer att inträffa någon allvarlig olycka

Steg 3: Mata ut bifogade föremål från maskinen

Steg 4: Rengör först dessa saker eftersom de alltid är den smutsigaste delen. Använd tvål och varmt vatten för att tvätta dem

Steg 5: Använd en trasa och varmt vatten för att rengöra elvispen

Steg 6: Vänta tills de blir torra och lägg dem sedan i förvaringsväskan

Tillsätt inte alla ingredienser åt gången

Vissa användare tycker att en elvisp är mycket bra på att blanda saker, så de bör lägga alla ingredienser i skålen och låta maskinen göra det. Ärligt talat, de har fel eftersom det du får i slutet är en riktig röra. Således, lägg bara till en sak i taget! Men ett stort antal kunder sa att de skulle välja den högsta nivån för att hantera den blandningen om den inte kombineras bra. Även om moderna elvisparna ger kunderna många hastighetsnivåer och inte alla utför vad de förväntas göra.  Låt aldrig barn röra vid maskinen

Om du har barn, se till att de inte kommer att röra eller använda elvispen utan din tillsyn. I själva verket brukar många föräldrar inte vana att koppla ur maskinen efter användning eller lägga den i ett förvaringsfodral. Följaktligen, för att tillfredsställa deras nyfikenhet, kommer barn på något sätt att sätta på den och det är extremt farligt. Bortsett från säkerhetsskälen är det ett bra sätt att skydda den på att hålla dina barn borta från elvispen. Som ni vet är de nyfikna på allt, så dina barn kanske vill ta bort alla delar av maskinen för att undersöka den mer detaljerat. Den fantastiska kraft som de använder kan få dina apparater trasiga.

Du kanske ser att det finns så många saker du måste komma ihåg att använda en handhållen elvisp och till och med känna dig avskräckt. Lita på oss! Om du använder dessa tips flera gånger kommer du att bli en mästare på det. Innan det, låt oss påpeka några stora fördelar med en elvisp som kan hjälpa dig att ta mod från.

Hur fungerar en elektrisk elvisp?

En elvisp använder ballongvispar för att slå äggvitor i toppar och vispa krämer till fluffiga moln. Tillbehören och hastigheterna fungerar i harmoni för att skapa hemlagade måltider och favoriträtter. Att veta hur den elektriska elvispen fungerar kan hjälpa dig att använda den ordentligt och eventuellt lösa eventuella problem med en elvisp som inte fungerar som bäst.

Hur elvispen kom till

Den handhållna elektriska elvispen tas ofta för givet, men den lilla apparaten gjorde matlagning oerhört lättare för hemmakockar. Sedan början av förra seklet fortsätter stora tillverkare att piska upp nya mönster och modeller med samma delar, även om de är mer strömlinjeformade sedan elvispens grundelement uppfanns för nästan 200 år sedan.

Vispen skapades först 1856 med roterande delar som manövrerades för hand. År 1885 lade den amerikanska uppfinnaren Rufus Eastman till en motor i de handhållna visarna. Elvispar kom dock inte till massmarknaden förrän på 1930-talet. Vid 1950-talet var den handhållna elektriska elvispen en prisvärd och lätt vanlig  hushållsapparat. Huvudskillnaden mellan de tidigare modellerna och dagens versioner är kostnad och vikt. De moderna elvispmodellerna fungerar i grund och botten på samma sätt som de gjorde när elvispen kom ut på marknaden.

Elvispens delar

Elvispen är liten, lätt och packad med delar som fungerar tillsammans i symfoni för att skaka ingredienser i en skål. Elvispens delar inkluderar:

 • Hus
 • Motormontering
 • Kugghjul med spindlar
 • Snäckväxel
 • Kylfläkt
 • Hastighetsreglage
 • På / Av knapp
 • Två ballong- och / eller raka vispar
 • Knapp för utslagsutkast
 • Strömsladd
Hur delarna fungerar tillsammans

Den elektriska elvispfunktionen är en symfoni av exakta rörelser av många små delar. När den väl är inkopplad behöver elvispen ha visparna i huset under huvudmotorutrymmet för att kunna fungera. VI rekommenderar att du läser bruksanvisningen för att förstå hur varje typ av visp fungerar för att säkerställa att du inte överhettar motorn. När maskinen är påslagen och spaken flyttas framåt eller trycks ned till första position, kommer visarna att snurra. När hastigheten ökas kommer viskarna att rotera högre. Motorn roterar visparna med en tryckstång som snabbt öppnar och stänger kontakterna för strömbrytaren för att upprätthålla en jämn och exakt hastighet.

Visp rörelsen förklaras

Växelkonfigurationen som visparna sätts in i minskar motorns rotationshastighet till blandningshastigheter medan visparna vänder i motsatta riktningar med samma hastighet. Kylfläkten och den horisontella snäckväxeln är synkroniserade när hastighetsinställningen slås på först. Snäckväxeln svänger mellan de två kugghjulskugghjulen som är anslutna till visparens vertikala axlar som sätts in i motorn. Genom att virra visarna i motsatta riktningar, en medurs och den andra moturs, samtidigt dras ingredienserna in och genom metallvisarna.

Är tillbehör för elvisp universella?

Med bara ett ord är svaret nej. Tyvärr är fästanordningar för elvispar inte universella. Därför är det nästan omöjligt att hitta några blandartillbehör för din elvisp från andra märken. Ibland kan det vara osannolikt att du hittar ersättningstillbehör från samma märke som passar din elvisp. Det måste vanligtvis vara från den specifika modellen eftersom även varumärken ofta inte är standardiserade.

Beroende på elvispen s märke eller modell kan beslagen variera. Av denna anledning kan beslagen ändra sättet på saker eller vad som kan fästas i elvispen. Generellt är beslagen designade baserat på kraft- och livsmekanism. Därför kan tillbehören ha ett unikt sätt att fästa inte bara på grund av deras mekanism utan också på deras storlek. Det är därför du måste fästa något tillbehör på elvispen först, du måste kontrollera om det passar passformen på den specifika modellen. Vrid sedan lätt på tillbehöret tills det klickar på plats.

Vilka är de olika typerna av elvispar?

Det finns flera typer av elvispar och dessa bör inte förväxlas med stativvisp. Med stativvisp monteras elvispen eller vispbladen på ett stativ och släpps direkt i en skål. Dessa kraftiga köksredskap kräver inte hållas i, och några av dem är utformade för mycket viktiga uppgifter som att knåda bröd deg eller piska upp vissa typer av styv kakdeg. De flesta elvispar har inte samma typ av kraft, men är fantastiska för många dagliga bak- och tillagningsapplikationer. De kan också förvaras i en låda när de inte används, medan större stativvisp tar upp mycket mer utrymme och kan vara opraktiskt när kontrarum eller förvaringsalternativ är begränsade.

Människor kan notera några typer av elvispar att välja mellan. En mycket gammaldags sort är äggvisaren. Detta är inte eldrivet och kräver handtagssvängning för att få två vispar att snurra och slå ägg eller andra ingredienser. I inställningar där elektrisk ström inte är tillgänglig har äggklockor fortfarande sin plats. Det är inte en dålig idé att ha en till hands, där den kan vara till nytta vid ett plötsligt strömavbrott, för campingutflykter eller för semester till rustika platser.

De två vanligaste typerna av elvispar som är beroende av elektrisk kraft kallas helt enkelt elvispen och stavelvispen. De flesta elvispar har två blad som snurrar och har olika hastighetsinställningar. Bladen är avtagbara och tenderar att vara diskmaskinssäkra. Däremot är elvispen i allmänhet en enda centrifugeringsanordning, vilket ändå kan visa sig användbart under olika omständigheter. Det kan också fungera som en elvisp i vissa fall och göra saker som shakes eller soppor.

Tvåbladselvis

Av de två typerna av elvispar är den tvåbladiga elvispen vanligast och tenderar att ha större användbarhet. Elvispar kan enkelt blanda kaksmet, göra maräng, vispa grädde eller skapa frost. Bladtyperna kan variera i form och material. Vissa är gjorda av kraftig plast och dessa kanske inte är lika användbara när man blandar mycket heta eller kokande ingredienser. Metallblad är vanligare och de kan ha en traditionell trådpiskform, liknar en visp, eller så kan de ha flera sammankopplade sektioner som ger mycket utrymme för luftning.

Enbladselvispen

Enbladselvispen kanske inte har så många applikationer som de olika typerna av elvispar. Vissa kommer med vassa knivtillbehör som kan användas hugga nötter och de kan enkelt vispa grädde eller äggvita. De brukar inte göra ett lika bra jobb med att blanda ihop stora kakelvisp, men de är ofta små och lätta att lagra.

Ett nytt tillskott till typerna av elvispar, vilket kan visa sig mycket bekvämt, är den trådlösa elvispen. Beroende på design kan sladdar på elvispar vara en absolut olägenhet. De flesta sladdlösa typer har ett enda blad, men kan komma med en uppsättning olika blad. De kanske inte är lika kraftfulla och de måste lagras i en vagga så att de är fulladdade och redo att användas. Men många känner att de är en betydande förbättring av äldre stilar eftersom de saknar den irriterande sladden.

Hur kan jag använda min elvisp mer kreativt?

 • Skumma mjölk
 • Göra citrusjuice
 • Strimla kyckling
 • Blanda nötsmör
Skumma mjölk

Vårt morgonkaffe är väsentligt för oss att fungera. Det är viktigt för oss att vara en personlig person att vara i närheten.

Och även om vi skulle älska att slå upp Starbucks varje morgon, tillåter det inte vår budget! Och sanningen ska sägas, vi vill stanna i våra mysiga pyjamas-byxor i våra hus, så det finns inget sätt vi skulle få i bilen för att köra för att få en latte. Men vi älskar lattes.

Och du kan tillverka hemlagade lattes hemma med bara två ingredienser och din handhållna elvisp.

 • Häll 8 cl till 12 cl mjölk (vilken sort som helst) i kaffemuggen.
 • Mikrovågsugn i 30-40 sekunder.
 • När mjölken är uppvärmd, ta din elvisp, fixerad med 1 visp i den uppvärmda mjölken och vrid till hög och vispa i 30 sekunder tills mjölken är skummande.
 • Häll eller brygg kaffe över mjölk och njut av det.
Göra citrus juice

Vi är ett stort fan av att inte ha en miljon verktyg i våra kök. Kanske är det för att vi hatar röran, kanske för att vi brukar ha ett mycket litet kök, eller kanske för att vi hatar att slösa bort pengar på saker som inte är nödvändiga. När vi kan ta ett verktyg och ge det flera syften eller undvika att behöva köpa ett annat verktyg är v allt för det. När det gäller juicering av frukt har vi inte en juicepress eller citronpress. Vi använder bara tillbehöret till vår handhållna elvisp. Vi kan få alla bitar av juice från citroner och limefrukter varje gång med vår elvisp.

Strimla kyckling

Hur många recept använder du strimlad kyckling i? Men att strimla kyckling tar tid – eller förr! Du kan strimla kokt kyckling på några minuter med hjälp av din elvisp.

Hur strimlar du kyckling så enkelt med din handhållna elvisp?

Placera din kokta kyckling (benfri, skinnfri) i en stor skål (eller i en rostfri kruka du kokta kycklingen i) och placera din handhållna elvisp i och blanda bort. Det tar en minut att bryta upp stora kycklingbitar, men när det börjar fungera görs jobbet mycket snabbt.

Tips för strimling av tillagad kyckling

Kycklingen strimlar snabbare om den fortfarande är lite varm och med lite vätska i skålen. (Du kan använda lite vatten eller kycklingbuljong.)Du kan börja med råa, benfria kycklingbröst utan hud och laga i Instant Pot eller koka dem på spisen och sedan strimla direkt i potten. Här är vår metod för instant pot kycklingbröst.Du kan börja med en kvarvarande Rotisserie-kyckling eller rostade kycklingbröst. Ta bort skinnet från kycklingen och ta sedan kycklingen från benen (se till att spara benen för hemgjord kycklingstock) och lägg den i en stor blandskål med lite vatten eller lager och strimla bort med den handhållna elvispen.

Gör stora satser av kycklingen som en gång. Låt svalna om det fortfarande är varmt och packa sedan i 1–2 behållare och frys för att dra ut för användning för framtida användning.

Blanda nötsmör

Viär ett stort fan av jordnötssmör, mandelsmör och cashewnötsmör. Men vi vill ha enkelhet när det gäller nötsmör. Vilket betyder, bara nötter och salt. Naturligt jordnötssmör och naturligt mandelsmör är bärkända för att de är svåra att röra om innan de används. Den naturliga oljeseparationen som uppstår får all olja att sitta på toppen av nötsmöret. Om du inte sprider den oljan jämnt genom nötsmöret, kommer botten på burken att vara värdelös. Torkat jordnötssmör är inte särskilt aptitretande (eller lätt att sprida).

Trots minuter av blandning kan vi inte tycka att vårt jordnötssmör någonsin blandas för hand.

Hur man blandar nötsmör
 • Placera en paddel på din handhållna elvisp och anslut den.
 • Öppna ditt nötsmör.
 • Placera paddeln i nötsmöret tills det är helt nedsänkt.
 • Med en hand mycket försiktigt på burken och en på elvispen, vrid elvispen till den lägsta inställningen. Låt oljan börja spridas och sedan kan du höja hastigheten till medium på elvispen. Blanda i 30-45 sekunder eller tills jordnötssmör är fint och krämigt och olja är helt blandat i nötssmör.

Släpp inte jordnötssmörburken medan elvispen är på. Detta kommer att resultera i att jordnötssmör flyger över hela köket. Detta hände oss en gång medan vi var mycket distraherad. Det har aldrig hänt sedan och vi gör det minst en gång i veckan (vi äter mycket nötsmör) men ville att du blev varnade !!

Hur använder jag degkrokar på en elvisp?

En degkrok kan vara ett utmärkt alternativ till att knåda och förbereda degen för hand. Det är dock viktigt att se till att du vet hur du använder dessa produkter korrekt. Det finns olika storlekar och stilar på degkroken. Vissa är speciellt utformade för en stativvisp, medan andra är tillräckligt små för att fungera med standardelvisp. Idag ska vi utforska några av de saker du behöver veta om hur du använder degkrokar på en elvispså att du kan skapa allt från bröd till pizzadeg.

Förbereder sig för att göra deg

Först måste du se till att du har all rätt utrustning. Den första och viktigaste produkten är din elvisp. Det finns många olika sorters elvispar på marknaden idag, men inte alla tar degenkrokar. Innan du köper en elvispspeciellt för detta ändamål, ska du kontrollera produktposterna för att se till att du antingen kan få knådfästen att gå med eller om rätt blandningsredskap kommer med ditt köp.

Om dina degkrokar inte ingår i andra tillbehör som du får med standardelvisp kan du vanligtvis köpa dem separat. Du måste dock se till att tillbehörenfixar den elvisp du väljer. Att leta efter tillbehör från samma företagswebbplats som gjorde elvispen är vanligtvis en bra idé. Återigen kan du överväga en stativvisp om du är orolig för att tömma armen med knådningsprocessen. Du bör dock upptäcka att en elvisp kan göra pizza och bröddeg ganska snabbt.

Förutom din elvisp och krokar behöver du också en blandningsskål som är tillräckligt stark för att motstå att din elvisp rör sig med en anständig hastighet. En stark skål är viktigt, liksom en bra spatel med en gummibits i spetsen. Detta hjälper dig att kontrollera degens elasticitet för att bestämma när den är redo att laga mat. Slutligen samla alla ingredienser för degen du vill göra. Vanligtvis är uppenbara krav mjöl, smör och jäst. Du kan behöva salt och kryddor beroende på vilken typ av smet eller deg du vill göra, ägg och allt annat du vill lägga till din blandning. Jäst är ett måste om du gör bröd.

Använda din elvisp

När du har samlat alla ingredienser för dina valda recept och är redo att börja blanda, fäst degkrokarna till din elvisp. Avgörande är att du kan följa råd i bruksanvisningen som medföljer din elvisp om du inte är säker på hur du fäster krokarna. Vanligtvis skjuter du dem helt enkelt i de öppna hålen på elvispen och trycker tills de klickar på plats.

När dina krokar sitter på ett säkert och säkert sätt placerar du din elvisp bredvid din blandningsskål och ansluter enheten till uttaget. Starta inte motorn förrän du är redo att börja förbereda ditt recept. Vanligtvis rekommenderar de flesta recept att du först lägger till smör och våta material i din blandningsskål. Därefter kan du lägga till valfritt bakpulver, salt, kryddor och blommor, ofta med en sil. När du har lagt till alla torra ingredienser i blandningsskålen sätter du på elvispen med låg hastighet. Placera elvispkrokarna försiktigt i skålen så att de kan börja knåda brödet, pizza eller andra degar du gör.

Du kan lägga till saker som mjölk och vatten i blandningen om du behöver göra degen mer smidig. Försök att hålla dig till instruktionerna på receptet när du gör din deg och undvik att lägga för många ingredienser. När du börjar kombinera ingredienserna i din deg kan du höja hastigheten på krokarna något. Kom ihåg att om du gör något som bröd måste du hålla degen fast och fjädrande. Bröddeg bör inte vara för våta, eftersom det kan göra det svårare för jästen att höjas ordentligt. När allt är blandat och du inte kan se något smör eller mjöl som är skilt från degen, testa bröddegens fjädring med din spatel. Om degen studsar tillbaka efter att du har rört den är den redo.

Baka din deg

När du har blivit färdig med din degkrok och elvispar stänger du av elvispen och drar ut den ur väggen. De flesta produkter för elvispar har en knapp som du kan trycka på för att lossa degkroken när du är klar med den. Detta gör det lättare att rengöra elvispen. Ta bort dina degkrokar och lägg dem i en skål med varmt vatten med diskmedel för att rengöra dem. Om du använder en stativvisp borde du kunna göra detsamma.

När elvispkomponenterna har blötts upp kan du fokusera på ditt bröd eller degreceptet du gör. Om du gör något enkelt, som kex, kan du klippa ut formerna och placera dem i ugnen. Om du bakar bröddeg i en brödmaskin måste du bevisa brödet och vänta på att degen höjs innan du lagar det. Kontrollera ditt brödrecept för att se hur länge du behöver lämna blandningen innan du bakar den. Du kan sedan lägga till lite mjöl i bröddegen och knåda det igen innan du lägger det i brödformen om du vill. Om du tillverkar en annan typ av mat, som pizzadeg, kolla in online-inlägget eller receptet du följer för tips om hur du rullar degen slät. Du kan också kontrollera samma inlägg för tips om hur du lägger till dina pålägg. Se till att degen inte är för varm innan du placerar den i ugnen.

Går det att använda en degkrok till att knåda?

Om du är den typ av person som regelbundet experimenterar med att knåda deg till bröd, pizza och annan mat hemma, kan en degkrok spara mycket tid. Degkrokar på en hand- eller stativelvispen ger samma resultat som handknådning för det mesta. Men du kanske tycker att det att välja att knåda vissa typer av bröd och deg för hand ger bättre resultat.

Det är svårt att kontrollera hur du knådar med en elvisp. Om du är försiktig med din matlagning är det lätt att sluta lägga till för mycket mjöl när du försöker få degen mjuk. Du kan söka online för tips om hur du kan förbättra din deg nästa gång du lagar mat, men det krävs ofta övning för att få processen precis rätt. Att välja att knåda med en elvisp kan spara tid och vila dina händer. Vissa människor föredrar att blanda några av sina ingredienser med degkrokar och gör sedan resten för hand för att säkerställa att de får den bästa släta degen. Återigen kan du söka online för tips om hur du gör det ordentligt.

Ju mer fritid du spenderar på rätt blandning av hand- och maskinblandning, desto bättre blir ditt parti. Se till att du söker efter gratis vägledning online om hur du förbereder din deg innan du lagar den. Du bör vara säker på att du vet när ditt recept är helt blandat och poängen när det är klart att gå i ugnen.

Gör din egen deg

Oavsett om du gör din egen deg en strö salt och mjöl i taget, eller om du experimenterar med nya recept varje vecka, är en kvalitetselvisp en bra investering. Och att lära sig att använda degkrokar på en elvispkan vara ovärderligt. Du kan experimentera med halv handknådning och halv maskinblandning för att få en annan konsistens eller ändra strukturen genom att ge din deg tillgång till mer hydrering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top