Bästa chokladfontänen 2022 – Test av olika chokladfontäner

Bästa chokladfontänen

Champion Chokladfontän

Bästa chokladfontänen 2022

Vill du kunna doppa några snacks eller kanske lite frukt i smält härlig choklad? I så fall måste du köpa den bästa chokladfontänen. Med hjälp av en bäst i test chokladfontän så kan du enkelt göra smält och härlig choklad. Du behöver bara fixa till några småsaker och sen kan du doppa dina snacks i chokladen. Du kan alltså förmodligen förstå varför det är bra att ha en chokladfontän bäst i test.

Men det är dock inte så enkelt att köpa en bäst i test chokladfontän barn på nätet. Detta beror på att där finns en massa olika saker som gör att köpet blir svårt. Det finns till exempel affärer som bara skriver om fördelarna. Affärerna skriver alltså inte om några nackdelar eftersom då säljer det så klart bättre. Detta innebär dock att man inte får en klar bild av hur bra en choklad fontän faktiskt är. Dessutom finns chokladfontäner i flera olika modeller som också finns i olika prisklasser. Om man inte är så insatt kan därför köpet bli riktigt svårt.

Men det är just därför som jag här på Hantverksproffset.se har gjort en komplex köpguide för chokladfontäner . Jag har nämligen gjort mitt eget chokladfontän test. Jag vet själv att det kan vara riktigt svårt att hitta vilken billig chokladfontän stor som är bäst. När jag gjorde den här guiden så använde jag mig av min egen och andras kunskap. Jag har testat några olika typer av chokladfontäner för att komma fram till vilken som är bäst i test. Jag har även läst igenom kundrecensioner och andra tester på nätet. Med hjälp av all den här informationen har jag gjort en komplex köpguide. Efter att du har läst igenom min köpguide så garanterar jag att du enkelt kan köpa en bra stor chokladfontän.

Köpguide för bäst i test chokladfontän 2022

Som tidigare nämnt så finns det väldigt många olika typer och mycket som man måste hålla reda på när man ska köpa en chokladfontän.  Jag har gjort en punktlista med de saker som är viktiga att ha koll på innan man köper en bäst i test chokladfontän. Självklart kommer jag förklara allting också, häng med!

 • Rengöring
 • Montering
 • Värde
 • Wow-faktor
 • Mångsidighet
 • Funktioner
 • Kommersiell användning
 • Personlig användning
 • Storlek
 • Design
 • Underhållning
 • Ljud och buller
 • Material
 • Justerbar botten
 • Pris
 • Värmejustering
 • Hållkapacitet
 • Fonduefontän
 • Effektivitet
 • Vikt

Rengöring

Underhåll kan vara en svår uppgift när chokladen blir hård, men du måste rengöra fontänen regelbundet för att den ska hålla länge. Några av fontänerna har avtagbara element som du kan rengöra snabbt, och vissa kräver handtvätt, men rengörings- och underhållsaspekten är något du bör se upp när du letar efter en fontän för choklad.

Montering

Det är viktigt att din bäst i test chokladfontän är enkel att montera. Här ger vi dig en snabb steg för steg guide för att installera en chokladfontän:

 1. Skölj först och torka delarna.
 2. Fäst sedan skruven försiktigt på enhetens bas.
 3. För det tredje, om det finns nivåer monterade, installera det i skruven.
 4. Installera skruven i rätt läge medurs.
 5. Installera kronlåset på plats försiktigt för att slutföra fontänen.
 6. Testa sedan fontänens funktion innan du praktiserar den.
 7. Förbered lämplig choklad.
 8. Smält sedan chokladen i mikrovågsugn eller varmt vatten.

Häll slutligen den smälta chokladen på fontänbotten.

Värde

Detta går utöver bara priset på modellen. Det är istället relaterat till vad du får för priset. Vissa enheter har till exempel en prislista på botten men saknar funktioner som en rostfri bassäng till exempel. De bästa enheterna har i allmänhet fler funktioner och därmed en högre prislapp. Du bör dock tänka på till exempel antalet funktioner du får. Detta är viktigt eftersom det påverkar det totala värdet på den produkt du får. Spräng inte hela din budget på fontänen och måste sedan skrapa på medelmåttig choklad för att kompensera för den. Det förstör känslan helt o hållet.

Wow-faktor

Detta är en av de viktigaste sakerna med att äga en chokladfontän. Du kan använda chokladfontänen vid speciella evenemang, fester och mycket mer. Det ger en fantastisk bit choklad oavsett om det finns 2, 3 eller 4 nivåer. Enheterna är vanligtvis tillräckligt små för att de är ganska lätta att flytta till platsen för evenemanget. Om du har evenemanget hemma kan du också använda chokladfontänen för att skapa samma effekt och imponera på nära och kära.

Mångsidighet

En annan stor egenskap hos chokladfontäner är att de kan vara mycket mångsidiga. Du kan till exempel använda dem vid evenemang i ditt eget hem eller ta enheten till andra evenemang på ditt kontor och andra platser. En av de bästa funktionerna i maskinerna är baserad på chokladens popularitet. Du kan använda ett stort antal olika choklader för enheten, och det kan bara kräva att du tillsätter lite olja för vissa typer för att öka flödet.

Funktioner

Om du planerar att använda maskinen med andra produkter än choklad till exempel ost. Så Behöver du en med en skruvpump istället för en enda pump. En enda pump är ofta tystare, men du tätar upp den med något tjockare än choklad.

Avtagbara delar är viktiga om du vill göra allt rent. Varje nivå ska tas bort så att du kan suga den eller lägga den i diskmaskinen. Det är också bra om du kan suga åtminstone en del av basen och spola pumpmekanismen. Om inte, se till att det är något du kan hantera rengöring regelbundet. En bekväm funktion är en inbyggd stabilisator. Chokladfontäner måste vara helt plana, annars flyter chokladen inte i en jämn kaskad. Om den inte har en inbyggd nivå måste du träna själv med din egen. En inbyggd nivå hindrar dig från att behöva hitta din nivå varje gång.

Kommersiell användning

Kommersiell användning en chokladfontän bäst i test typiska storlek varierar från 50cm till 1m lång, som är mestadels utformad för professionell användning som catering och liknande. En kommersiell användning chokladfontän stor kan rymma så mycket som 15kg av choklad enligt sin modell.

Personlig användning

Chokladfontänens storlek för personligt bruk varierar i storlekar upp till 50cm långa. De är övervägande tillverkade av plast med något element av rostfritt stål. Vissa modeller är dock helt gjorda av rostfritt stål. En choklad fontän för personligt bruk är vanligtvis tvättbar i diskmaskin. Det kan också rymma så mycket som 2kg choklad.

Storlek

Maskiner finns i olika storlekar, nivåer, vikter och höjder. För att välja den bästa fontänen kanske du vill tänka på hur och när du ska använda den. För små husfester eller för personer som inte har mycket lagringsutrymme finns det gott om små, kompakta chokladfontäner. Olika maskiner kan rymma olika mängder choklad. Mindre maskiner och maskinerna på den här listan kan innehålla antingen två eller fyra pund choklad. Att välja vilken kapacitet som är bäst för dig beror på två saker; hur många som kommer att använda maskinen och hur länge behöver du köra den.

För små middagar eller fester räcker det med en tvåpundsmaskin för en till åtta personer i cirka två till tre timmar. För att tjäna fler människor längre måste du fortsätta fylla på maskinen eller välja en som rymmer mer.

Ett annat alternativ att överväga när du väljer den bästa chokladfontänen är antalet nivåer på maskinen. För mindre, icke-kommersiella maskiner är de i grunden bara dekoration. Fler nivåer betyder i allmänhet högre fontäner och mer choklad, men för små maskiner som de på denna lista är det rent personligt. Välj hur många nivåer du tror kommer att se bäst ut för ditt evenemang.

En av de största fördelarna med chokladfontänen är att den innehåller en fondues funktionalitet. Detta gör att du kan doppa alla typer av goda snacks i choklad som frukt, kringlor, marshmallows, kakor och andra godsaker. Detta hjälper till att lägga till en speciell funktion eftersom den lägger till många smaker och texturer till choklad för att ge dina gäster en ännu bättre upplevelse.

Design

Om du vill ge ditt evenemang lite extra känsla eller bara ge en touch av dekadens, kan en billig chokladfontän stor vara ett utmärkt val. Dessa är uttalande bitar lika mycket som de är dessertverktyg, och de kommer att ge ett unikt utseende till alla displaybord vid ditt nästa evenemang. Dess design kan variera och kan du måste därför ha koll på vilken design som du köper.

Underhållning

Underhåll kan vara en svår uppgift när chokladen blir hård, men du måste rengöra fontänen regelbundet för att den ska hålla länge. Några av fontänerna har avtagbara element som du kan rengöra snabbt, och vissa kräver handtvätt, men rengörings- och underhållsaspekten är något du bör se upp när du letar efter en fontän för choklad.

Tips för att underhålla en chokladfontän

Att rensa en spilld vanlig chokladkaka är en rörig affär, för att inte tala om flytande choklad, särskilt efter en fest. Tyvärr kan det inte lämnas förrän dagen efter, annars behöver du inte bara hantera den röriga chokladfontänen utan också med otäcka skadedjur. Så du har inget annat val än att rengöra chokladfontänen när festen är över. Brist på omedelbar rengöring av chokladfontänen kan också sänka chokladfontänens livslängd.

Användbara tips för att underhålla din chokladfontän

Töm alla rester av choklad i fontänen efter användning. Chokladen kan antingen konserveras i en behållare eller kastas. Om det finns smulor eller bitar av frukt i chokladen, är det bättre att kasta chokladen eftersom den inte är säker att konsumera. Det är inte heller tillrådligt att driva maskinen och använda den för att tömma chokladen. Men om chokladen har härdats kan du driva fontänen ett tag. Alternativt kan du använda en hårtork för att värma choklad tills maskinen är helt fri från choklad.

När chokladen har tömts ut fyller du bassängen med varmt vatten och driver fontänen i några minuter för att se till att varje bit choklad tas bort från fontänen. Därefter dränerar du vattnet från bassängen och tar sedan bort fontänen. Den demonterade apparaten ska nu vara i fyra delar: skruv, skruvrör, skålar, handfat / bas, som alla är diskmaskinsvänliga, exklusive tvättstället.

Använd varmt tvålvatten och en svamp för att tvätta handfatet. Var dock mycket försiktig när du tvättar för att hindra vattnet från att tränga in i området där maskinen är eftersom det kan leda till en kortslutning, vilket hindrar fontänen från att fungera korrekt. Efter tvätt, låt handfatet torka innan du packar upp det.

När skruven är ur diskmaskinen, se till att du undersöker om det finns någon form av rester. Om det finns rester i det, doppa det i en skål med varmt tvålvatten i några timmar innan du sköljer bort det under rinnande vatten. Därefter torka och packa den på en torr och ventilerad plats, håll den borta från någon form av vätska som det kan skada fontänen.

Ljud och buller

Ett sätt du kan berätta för en högkvalitativ maskin eller en dålig maskin är hur mycket buller de gör när de kör. Fondue-apparater använder ett värmeelement för att hålla chokladen tillräckligt varm för att förbli flytande. Maskinerna använder sedan en motor och pump för att flytta smält choklad från bassängen till pipen högst upp.

Om du någonsin har sett eller hört en fontän i hemmet vet du redan hur högt de kan vara. Maskiner av lägre kvalitet använder mindre, ineffektiva motorer. Dessa motorer måste arbeta hårdare för att pumpa den smälta choklad och kommer att göra mer ljud. I mindre, inomhus, tystare eller mer romantiska miljöer kan en hög maskin vara irriterande. Maskiner med högre kvalitet och längre livslängd kommer att ha beskrivningar som ”viskande tyst” på sina förpackningar eller recensioner.

Material

Chokladfontänerna på vår lista är antingen plast eller av rostfritt stål. Även om plastmaskiner vanligtvis är billigare, håller de inte så länge som de är tillverkade av metall. Maskiner i rostfritt stål är mindre benägna att spricka eller snappa. Ståltillverkade maskiner är också lättare att rengöra och ser elegantare ut vid speciella tillfällen.

Produkten måste vara gjord av material av god kvalitet som rostfritt stål, non-stick, BPA-fri plast. Produkten måste rengöras och tvättas ordentligt med diskmaskiner före användning. Plastenheten innehåller en del kemikalier som är mycket hälsofarliga.

Justerbar botten

Chokladfontäner måste vara stabila och jämna när de körs. Du vill inte ha en fontän som vacklar. Vacklande eller ojämna fontäner kan få chokladströmmen att flöda ojämnt. En stor överklagande av chokladfontän billig är synen av den kaskad av choklad som flyter ner i fontänen. Om du väljer en fontän för ett speciellt tillfälle kan en ful choklad fontän distrahera från chokladens tilltal och smak. För att undvika den fula chokladvacklingen, leta efter maskiner som har justerbar botten. Högprissatta och högre kvalitet på fontäner har justerbar botten. Vissa billigare modeller gör det också, men andra lämnar det.

Pris

När du köper en chokladfontän, skulle det självklart vara bra att den passar din budget, varför priset måste övervägas innan du är en viktig sak att ha i åtanke. En billig chokladfontän lär ju dock inte kosta lika mycket som världens största chokladfontän. Det är klokare att köpa en chokladfontän bäst i test genom att följa din budget. När du väl har spenderat över din budget på en chokladfontän stor kommer det att påverka kvaliteten på den choklad du kommer att nöja dig med, vilket i sin tur kommer att påverka produktionen och därmed göra choklad fontänen värdelös.

Det är mycket viktigt och den första punkten eftersom man kan köpa enligt sin budget. Men man ska inte spendera hela sin budget på maskinen; man måste också kontrollera chokladens kvalitet. Om chokladkvaliteten inte är bra kommer det också att förstöra din inverkan på gästen. Men om vi köper en maskin av god kvalitet samtidigt, vilket är lite dyrt, är det bara en engångsinvestering. Bra kvalitet också samma pengar från reparation eller service av maskinen då och då.

Värmejustering

Vissa fontäner kan låta dig stänga av värmen när du vill kasta en icke-het sås som ketchup. Detta är ett sätt för dyrare modeller att stå ut från mängden av liknande billigare sorter.

Hållkapacitet

När du planerar inför en fest är hållkapaciteten viktig. Om festen är liten eller mindre än 50 gäster, är det bäst för dig köpa en mini-choklad fontänmaskin eftersom den innehåller cirka 1 kg smält choklad. Om det är större måste det ta cirka 2–5 kg ​​choklad eller mer för att det ska räcka. Då är det bäst att köpa en kommersiell chokladfontän

Fonduefontän

Ger en omedelbar smältning inom en bråkdel av tiden. Den högkvalitativa maskinen har många funktioner; det här är en av dem. Denna funktion är listad i en billig chokladfontän stor också, men den är inte giltig. Behöver bara förvärma bassängskålen och tillsätt choklad i den, så smälter den om några sekunder.

Effektivitet

Dessa maskiner gynnar hög användareffektivitet och mindre slöseri med pengar, energi, elkraft. Dessa maskiner tar en mycket låg elektrisk watt. Inget behov av stabilisatorn för att styra strömförsörjningen. Så detta hjälper också till att minska elräkningen eller minska slöseriet med en stor mängd gasflaskor som används i kök.

Vikt

Maskiner finns i alla olika vikter, nivåer och höjder. För att välja den bästa mörka chokladfontänen måste den vara efter behov, men dess vikt är fortfarande mindre och enligt nivå och motorvikt. Det mesta av maskinen finns endast mellan 2–5 kg. Så det är väldigt enkelt att överföra maskinen från en sida

Hur man ställer in en chokladfontän

Det är väldigt enkelt och enkelt att använda och montera installationen. Följande är stegen är för att ställa in chokladfontänen.

 1. Tvätta alla delar på enheten före användning. Tvätta enhetens delar med varmt och tvålvatten för att avlägsna damm / smuts när det packas i lådan efter att ha torkat dem i luften.
 2. Fäst skålen på basen av fontänen. Det hänvisar till basskålen där choklad tillsätts. Den rymmer en stor chokladkapacitet i hela fontänen. Vi kommer att lägga till choklad senare efter det att det är helt monterat innan du börjar använda det.
 3. ”Sugröret” ska monteras. Den har ett skruvrör som har olika delar som måste låsas korrekt för att skapa en stor maskin. Detta måste stå rakt. Denna del är i mitten och det är här som chokladen åker upp.
 4. Fäst nivåer. Olika enheter har olika nivåer med kronan på toppen, vilket också är den översta sista nivån. Sätt och lås den största nivån först till den mindre nivån en efter en från botten till toppen med framsidan nedåt på skruven. Den minsta kommer att vara högst upp och kallas krona.
 5. Installation av skruven. Det ser ut som en korkskruv är en kritisk del av fontänen. Skjut den nedåt och lås den medurs tills dess motstånd, som refererar till korrekt inspekterad och redo att användas när som helst.
 6. Testa enheten. Anslut enheten till ett eluttag och kontrollera dess funktion utan att sätta på värmen och tillsätta choklad.
 7. Kontrollera nivåer. Placera enheten där den behövs för att använda och ställ in basskålens nivå och justera den så att bubblor skapas i mitten. Nivådelen är utmanande att ordna, så en person behöver tålamod eftersom den kommer att utveckla problem efter att chokladflödet börjar.
 8. Köp choklad. Köp fontänchoklad eller vit choklad för att en choklad fontän kan inte använda choklad av det vanliga varumärket; den måste innehålla 32-39% kakaosmör.
 9. Kontrollera styrenheten före användning. En person måste förvärma enheten i 10–15 minuter innan hon lägger till choklad i bassängen. Vissa verktyg behövde chokladfontän barn smälta choklad, och vissa enheter i sig hade funktioner för att smälta choklad.
 10. Sätta på. När du har smält chokladen, slå på enheten, ställ den i värme och börja njuta av den.

Vilken choklad du inte ska använda i en billig chokladfontän stor

Att försöka fylla din chokladfontän bäst i test med smälta chokladkakor från stormarknadens godisgång är den snabbaste vägen till katastrof. Detta var detta som hände med världens största chokladfontän. Denna typ har en mycket tjockare formulering för att förhindra att den smälter ganska snabbt och hjälper den att behålla sin form. När den äntligen smälter har den en tjock, klibbig konsistens och behöver tillsatt vegetabilisk olja för att göra den tunn nog att rinna genom din chokladfontän. Tro mig, det tar en hel del försök att uppnå rätt densitet och även då kommer dina gäster att vara långt ifrån imponerade eftersom smaken kommer att förstöras helt. Om du investerar i en chokladfontän, köp alltid chokladfontänchoklad.

Under vårt billig chokladfontän test kom vi fram till att det är viktigt att du använder rätt choklad i din bäst i test chokladfontän stor.

Tips för så bra choklad som möjligt i din chokladfontän bäst i test

Här i detta stycket kan du läsa om några chokladfontän tips. När vi granskar chokladerna ska vi testa dem noggrant genom att smälta var och en i en mikrovågsugn och ovanpå hällen. Att smälta i en mikrovågsugn är särskilt bekvämt eftersom chokladflis, som kallas kalletter i Belgien, ibland kan stanna kvar i påsen tills den är flytande innan den hälls i din chokladfontän. Alternativt placera den önskade mängden i en skål innan du värmer försiktigt på lägsta inställning. Den traditionella smältmetoden innebär att man värmer upp en kastrull med vatten tills den kokar och förvandlar sedan värmen till en simmer. Lägg dina chokladflisar i en värmebeständig skål och lägg sedan skålen över kastrullen och låt värmen från ångan smälta chokladen medan du rör om kontinuerligt med en sked. Båda metoderna är snabba och framgångsrika men tillåter längre tid vid uppvärmning av vatten på hällen. Slutsats

Chokladfontäner kan vara upp till tjugofyra tum långa med valfritt antal nivåer från tre till sju vilket gör dem till en spektakulär mittpunkt för ditt bord men det blir bara en framgång om du använder rätt typ av choklad. Att välja en högkvalitativ belgisk choklad som de som granskas här kommer att säkerställa att chokladen rinner genom fontänen så länge du levererar. Beroende på hur mycket dina gäster njuter av choklad kan du behöva upp till fem 900 gram påsar för en fontän med sju nivåer. Att erbjuda bara vit eller mörk choklad kan vara mindre populärt bland dina gäster som kanske har en tydlig preferens för den ena eller den andra, men du kan lösa problemet genom att ha mer än en fontän. All choklad som vi har haft turen att granska här fungerar bra under smältningen och har utsökta smaker i sig.

Vanliga frågor

Det finns mycket som man måste veta om sin bra chokladfontän innan man börjar använda den.  Så här är de vanligaste frågorna som jag har fått.

Hur väljer man den bästa fontänen?

Att köpa en chokladfontän barn kan vara mycket roligt. Det kan dock inte alltid vara enkelt att välja den du vill spendera dina pengar på. När allt kommer omkring, om du aldrig har använt eller köpt en chokladfontän tidigare, kan det vara svårt att förstå köpprocessen och vad som finns på marknaden idag. Lyckligtvis, nu när du har sett vad de bästa chokladfontänerna har att erbjuda, borde det vara mycket lättare för dig att få allt du behöver. Fortsätt läsa för att ta reda på hur du kan shoppa efter den bästa fontänen och vilka faktorer du ska se upp för när du bestämmer vilken som är rätt fontän för dina behov.

Är det själva fontänen som smälter chokladen?

Det finns två typer av chokladfontäner. Den första typen erbjuder bara fontänfunktionen, vilket kräver att du smälter choklad någon annanstans och lägger den i fontänen medan den fortfarande är i flytande form. Dessa fontäner har vanligtvis inte värmeelement, så de kommer inte att vara idealiska för långvarig användning med ett ämne som choklad som kommer att svalna och härda utan en stark värmekälla. Du kommer gärna att höra att de flesta fontänerna innehåller en uppvärmningsskål så att du kan smälta din choklad innan du slår på fontänen, vilket sparar en skål och en hel extra process. Det är dock något som du måste dubbelkontrollera så att du får ut det mesta av din fontän.

Hur mycket rymmer en chokladfontän?

Den andra stora oro med att köpa något som en chokladfontän stor är kapaciteten. Dessa fontäner kan rymma var som helst från ett till 5kg. Om du har en liten händelse eller bara vill ha en fontän för hemmabruk kan något mindre göra tricket. De ett till två kg modellerna är de mest populära och har mest användningsområden.

Vad ska man tänka på innan man köper en chokladfontän?

Genom att ta dig tid att utforska dina alternativ kommer du snabbt att hämta de olika funktioner som är viktigast i ditt köp. För att hjälpa dig med ditt köp har vi dock sammanställt de viktigaste faktorerna nedan.

Läs också >>> Espressomaskin test

Hur sätter man ihop en chokladfontän?

Varje gång du investerar i något som en chokladfontän, måste du se till att du förstår hur man tar isär den och sätter ihop den igen. Lyckligtvis är alla fontänerna på den här listan (och de flesta som finns på marknaden idag) utformade för att vara lätta att ta isär och rengöra, vilket garanterar en sanitär, långvarig drift.

Varför ska man ha en justerbar botten?

En fontän måste vara plan för att fungera ordentligt och säkert. Flytande choklad kommer att vara varm men inte varm vid beröring, men den behöver fortfarande inte spillas överallt. Du kan inte lita på att bordet eller andra ytor är helt stabila och plana, så att ha en justerbar botten som är stabil och säker säkerställer att din fontän fungerar så bra som möjligt utan risk för tippning eller andra problem.

Varför borde jag skaffa en chokladfontän stor?

En chokladfontän är mycket rolig, men det har också ett antal användbara fördelar. Den första och mest uppenbara förmånen är att det här alternativet är billigare än att hyra en maskin om du ska göra det mer än en eller två gånger. Om du bara köper en maskin istället kan du ha en chokladfontän för alla tillfällen, eller till och med för inga tillfällen.

Här är några fördelar med att köpa en chokladfontän.

En chokladfontän billig är mycket rolig, men det har också ett antal användbara fördelar. Även världens största chokladfontän hade några bra fördelar. Den första och mest uppenbara förmånen är att det här alternativet är billigare än att hyra en maskin om du ska göra det mer än en eller två gånger. Om du bara köper en maskin istället kan du ha en chokladfontän för alla tillfällen, eller till och med för inga tillfällen. Om du funderar på att investera i en chokladfontän, här är några av de viktigaste fördelarna att tänka på.

 1. Den ser cool ut. Om du vill ge ditt evenemang lite extra känsla eller bara ge en touch av dekadens, kan en chokladfontän bäst i test vara ett utmärkt val. Dessa är uttalande bitar lika mycket som de är dessertverktyg, och de kommer att ge ett unikt utseende till alla displaybord vid ditt nästa evenemang.
 2. Det är en rolig aktivitet med fantastisk payoff. Vem älskar inte fondue? Att doppa godsaker i en chokladfontän är en rolig aktivitet för alla åldrar, från små barn till vuxna som är barn i hjärtat. Det finns så många olika stilar av fontäner där ute, men de kan alla användas med en mängd olika livsmedel, från marshmallows till kakor, jordgubbar och mer. Det är dessert och roligt allt i ett, vilket inte är något du kan hitta med bara någon festmat.
 3. Det är omedelbar underhållning. När du äger en chokladfontän barn behöver du inte oroa dig för hur du kan underhålla människor eller få uppmärksamhet. Att äga en fontän låter dig visa upp på så många sätt, vilket gör det till ett utmärkt val för fester och till och med bara för hemunderhållning i mindre skala. Tänk på sista gången du åkte någonstans och såg en nyhet som en chokladfontän – vill du inte ge dina besökare samma upphetsning?
 4. Gäster kan servera sig själva. Du behöver aldrig oroa dig för bordsservering eller se till att alla får tillräckligt med efterrätt. Med en chokladfontän kan gästerna hjälpa sig så lite eller så mycket de vill. Människor kommer att njuta av upplevelsen, men du kommer att njuta av att ha mindre förberedelser att göra eftersom du inte gör stora efterrätter eller på annat sätt skapar festmat. Något som en choklad fontän är ett kreativt sätt att ta lite arbete från din tallrik.
 5. Det finns många olika typer, stilar, kostnad, mönster, märken, modeller och storlek på chokladfontänen som finns på marknaden med olika funktioner. Det är enkelt att rengöra och använda länge utan övervakning. Men detta behöver unikt märke choklad som innehåller minst 32–39% smör.
 6. Engångsinvestering. Choklad fontänmaskiner av god kvalitet är lite dyrare än andra eftersom de är gjorda av material av god kvalitet och dessa är långvariga och behöver inte köpas eller repareras om och om igen; dessa maskiner är en engångsinvestering.
 7. Attraktiv och presentabel. Dessa maskiner finns i olika storlekar, stil, modell och design som finns på marknaden. Dessa maskiner är mycket attraktiva och kan lätt presenteras på fester. Det hjälper också till att imponera på gästerna och särskilt barn.
 8. Inget behov av att övervaka. Dessa maskiner används i många timmar på en gång. Så det finns inget behov av att övervaka maskinen om den är enligt gäst och fest. Men om den är liten i storlek och gästerna är i stora mängder som dessa behövs för att övervaka.
 9. Självbetjäning. Eftersom dessa inte behövs för att övervakas så att gästerna kan fritt självbetjäna. De kan välja sina föremål att doppa i choklad och äta.
 10. Lätta att flytta. Dessa maskiner har mycket liten vikt så att den kan överföras från en plats till en annan utan problem. Det tar minimalt med utrymme på disken. Den behöver bara ha elkontakten nära den för att den ska kunna starta.

Vad för sorts choklad fungerar i min chokladfontän?

Vi är glada att du frågade. Vi har en hel artikel för att hjälpa dig att välja rätt choklad för en chokladfontän, men låt oss gå igenom några grunder här. Du kan använda vilken choklad som helst, men om det inte specifikt smälter choklad eller choklad i kopparstil måste du lägga till lite extra olja för att få saker att flyta smidigt. En allmän regel är ungefär en halv kopp olja per pund eller så choklad. Vegetabilisk eller kokosolja fungerar bra och förändrar inte smaken. Couverture-stilchoklad är “täckande” choklad. De har ett högre innehåll av kakaosmör och behöver inte extra olja för att få dem att flyta snyggt. De kan vara dyrare än vanlig choklad i bulk, men om du vill ha en springbrunn med fontän, är det här vägen att gå.

Hur får jag fontänen att hålla för mer än en användning?

Om du kan få en dedikerad person att bevaka fontänen är det bästa valet. Den här personen kan hjälpa till att rikta människor, lägga i choklad om det behövs och skydda fontänen från barn, husdjur och oroliga vuxna. Du bör aldrig doppa smuliga föremål i chokladen. Om du har extra smuliga snacks kan det vara lätt att hålla små plastkrukor i närheten för att lindra föroreningar och samtidigt ge människorna vad de vill. Också våta föremål som finns kvar i chokladen belastar pumpmekanismen och kan bränna ut motorn. När vi väl pratar om hur man inte får den att gå sönder så måste jag påminna om hur viktigt det är att rengöra fontänen. Du kanske inte vill städa direkt efter att festen är över men lita på oss. Vänta inte. Om du lämnar chokladen i fontänen för att härda, blir det en miljon gånger svårare att rengöra den. Det är bäst att tömma chokladen försiktigt för förvaring och ta isär fontänen för rengöring. Skölj ut vad du kan och lägg de säkra delarna i diskmaskinen för att rengöra dem ordentligt. Skölj ut pumpen och elementen på basen som är säkra för vatten. Vi rekommenderar att du häller resterande choklad på en bit vaxpapper på en platt bakform och lägger den i kylen. När det härdar kan du bryta det i mindre bitar för lagring, så det är inte lika svårt att smälta senare.

Vad ska jag göra när jag sätter upp min fontän för första gången?

Installationen av chokladfontänen är inte komplicerad, men inte alla vet hur man gör det snabbt och exakt. Kontrollera därför några anteckningar nedan innan du sätter en chokladfontän. Först och främst måste det vara sömlöst och helt planat för att vattenfallet ska fungera ordentligt och flyta. Dessutom måste du rengöra delarna innan du lägger till choklad. Ännu viktigare, det måste undvika vind och några andra faktorer. Kom ihåg att förbereda en duk för att sätta på den. Dessutom bör dina chokladfontäner vara utom räckhåll för dina barn och husdjur eftersom deras skada är potentiellt katastrofalt. I synnerhet är choklad inte en del av god mat för hundar. Du bör också vara uppmärksam på utrymmet runt dig. En plats med kall vind fryser chokladen och får pumpmekanismen att misslyckas. Du bör inte heller placera din fontän på en plats där många passerar eftersom någon av misstag kommer att röra vid din chokladfontän. En sista anmärkning är att vara försiktig om du smälter din choklad i förväg. Du kan använda dubbelpannan och rör om den försiktigt. Du kan också använda mikrovågsugnen, men du måste röra om den ofta så att choklad inte brinner. Jag tycker att 5 till 10 sekunder borde räcka. Det är det bästa valet om någon tar hand om fontänen åt dig. Som ett resultat kan denna person hjälpa dig att vägleda människor i att lägga till choklad om det behövs och skydda fontänen från barn och husdjur. Dessutom får du inte doppa smulor i choklad. Om du har extra tallrikar, håll små plastkrukor i närheten. Att göra det kan bidra till att minska föroreningar. Resterande vätning av choklad betonar också pumpmekanismen och kan bränna motorn. Så håll dem alltid torra.

Vad kan jag ha för någonting i min chokladfontän?

Pumpar med skruvstycke lyfter chokladen upp ur bassängen till toppen av fontänen, där den går ner fontänen, vilket gör dem vanligtvis lämpliga för andra livsmedel, som smält ost eller ketchup. Under tiden är enkla pumpar som bara suger choklad ur bassängen mer benägna att täppa till eller spricka med stor ost eller tjock sås.

Vad är en inbyggd bubbelnivå för någonting?

Det är viktigt att ha en inbyggd bubbelnivå eftersom den säger omedelbart om din fontän är bra eller inte, och gör det mycket lättare att ändra den. Utan denna funktion är en annan nivå ansvarig för att kontrollera jämnheten.

Hur får man chokladen att rinna fint?

Normalt kräver en väl fungerande chokladfontän stor smörjolja. Du kan lägga till olja direkt i en chokladchip cookie eller chokladboll och placera blandningen i en blixtlåspåse som är mikrovågssäker eller i en skål för att smälta.

Är chokladfontäner rena?

Chokladfontäner är inte ett 100% hygieniskt medel, så det finns en hög risk för att bakterier växer. Efter rengöring bör du därför placera den i ett svalt fack och lämna den över natten. Därefter kan du använda den nästa dag med lugn och ro. Som tidigare nämnt så måste produkten måste vara gjord av material av god kvalitet som rostfritt stål, non-stick, BPA-fri plast. Produkten måste rengöras och tvättas ordentligt med diskmaskiner före användning. Plastenheten innehåller en del kemikalier som är mycket hälsofarliga vilket kan skada dig, men det är ingenting som man behöver oroa sig över eftersom alla de fontäner vi har länkat följer dessa krav.

Kan man använda ost i sin chokladfontän?

Du kan skapa en ny ostfontän med chokladfontäner tillgängliga med vissa specifika ostvarianter som en nacho. Dessutom kan vissa bearbetade ostar användas, till exempel Velveeta. Du bör dock kombinera osten med mjölk eller vatten så att fontänen fungerar smidigare.

Varför fastnar chokladen i fontänen?

När detta problem uppstår måste du kontrollera materialets viskositet. Choklad ska vara rätt mängd vätska utan att vara för tjock eller för tunn. Men för mycket olja kommer att få din choklad att lossna och luckor i flödet.

Kan du testa fontänen med vatten?

Du kan använda vattnet för att testa fontänen. Vattnet är dock en utspädd vätska, så det blir svårare att bära det till maskinutrymmet.

Kan man ha champagne i en chokladfontän?

En billig chokladfontän bäst i test har en verkningsmekanism som liknar en dryck fontän. Därför kan du använda den för champagne. Dessutom kan du använda vinsangria, stansad frukt eller dekorera den. Dekorationen på toppen och fontänerna är en intressant skapelse.

Läs också >>> Ismaskin test

Måste man använda en speciell sorts choklad i en chokladfontän?

Kort svar ja. Det finns många populära märken av choklad som specifikt används för choklad fontäner. Denna typ av choklad har en hög nivå av oljor och dess smältpunkt är lägre så att den kan flöda fritt. Dessa typer finns på restauranger eller bröllop, kongresser och festcenter.

Vad ska man göra efter att man har använt sin chokladfontän?

Du måste städa upp så fort en show är över när kvarvarande choklad fortfarande är varm. Du bör inte städa upp den när den svalnar eftersom rengöringen blir hårdare. Din fontän kan inte smälta kvarvarande choklad, eftersom den genererade värmen används för att hålla temperaturen.

Kan man lägga andra saker i en chokladfontän?

Ja. Förutom några av de saker jag nämnde ovan kan du också använda salladsdressingar, pålägg och kryddor. För fontäner som inte har värmare måste du fylla på maten oftare.

Kan man använda en stor chokladfontän barn utomhus?

Så länge du förbereder en plats nära eluttaget, robust och platt, kan du använda chokladfontänen utomhus. Men du kommer att ha problem med väder som regn, vind och kyla. Dessutom kommer du att se några insekter flyga runt din bra chokladfontän barn också.

Ska man gå för en billigare variant?

När det gäller chokladfontäner passar det gamla ordspråket “du får vad du betalar för” perfekt. Mindre och billigare maskiner är billigare eftersom antingen byggmaterialet är billigt eller att elmotorn och värmeelementet är underdrivna. Så frestande som en billig modell kan vara, kan det spara lite frustration att välja en något dyrare maskin.

Vad kan en chokladfontän bäst i test göra?

Medan varje maskin på listan ovan kommer att använda choklad, kan många maskiner använda andra vätskor som smält ost, marshmallow, karamell, grillsås eller salladsdressing. Om du vill att din maskin ska göra mer än choklad måste du spendera lite mer. Mindre, mindre dyra maskiner har små rör och pumpar som inte hanterar tjockare vätskor särskilt bra. Innan du köper, kontrollera med din individuella modell om den kan hantera andra ingredienser än choklad.

Kommer jag att störas av motorbuller från chokladfontäner?

Ljudet från en billig chokladfontän barn kan definitivt kontrolleras eller stoppas. Även om bullret inte kan elimineras kan det inte vara härligt, särskilt när fontänen placeras inomhus. Det är därför tillrådligt att gå efter en mindre bullrig när man handlar efter en chokladfontän. Tyvärr är decibelbetyg vanligtvis inte listade på de flesta choklad fontänmodeller, varför det är viktigt att kontrollera konsumenternas granskning av varje modell innan du köper den.

Kan olika modeller demonteras på olika sätt?

De bästa chokladfontänerna är lätta att sätta ihop, använda och demontera. Chokladfontäner bör finnas i minst två eller tre delar. Det borde finnas basen, handfatet och tornet. Chokladfontäner fungerar genom att placera försmält choklad eller chokladbitar i ett handfat för att värmas upp. När den smälter tillräckligt slår du på pumpen. Pumpen skjuter chokladen uppåt där den rinner ner ner till bassängen för att värma upp igen och fortsätta cykeln. Det finns en hel del potential för röror så det är viktigt att ha en fontän av god kvalitet som är lätt att sätta ihop och ta isär.

Hur förbereder jag choklad innan jag kan använda min chokladfontän?

Tro inte att varje chokladfontän bäst i test fungerar på samma sätt. Varje modell hanterar choklad olika så det är viktigt att du läser och följer alla instruktioner noggrant. Ett litet felsteg kan förstöra hela chokladpartiet. Högre maskiner kommer att hantera smältning och pumpning av choklad, andra inte. Mindre maskiner kräver att du värmer upp choklad separat och sedan häller den smälta chokladen i bassängen. Om smältning av choklad i förväg låter som för mycket besvär, var noga med att välja en maskin som smälter den åt dig. För att se om en maskin smälter choklad åt dig, leta efter fontäner som har olika värmeinställningar. Maskiner med en hög och låg värme ratten låter dig smälta chokladflis i bassängen på hög inställning och sedan hålla dem varma nog på låg.

Vad kan hända om jag häller i någonting som fontänen inte klarar av?

En stor egenskap hos vissa maskiner är att de kan använda andra vätskor än smält choklad. Om du vill använda grillsås, smält marshmallow, smörgås, karamell, ranch eller ost, måste du vara säker på att din maskin kan hantera dessa vätskor. Bara för att en maskin är bra på att flyta choklad betyder det inte att den kommer att vara bra för andra användningsområden.

Försök inte att experimentera om du inte vet det. Du kan förstöra pumpen, rören, motorn eller värmeelementet. Kontrollera alltid med tillverkaren innan du använder något annat än choklad, oavsett hur utsökt det kan vara.

Slutsats

Personliga chokladfontäner har förändrats en hel del under de senaste åren. De blir mindre, lättare att använda, effektivare och billigare. Medan chokladfontäner fortsätter att utvecklas är maskinerna och modellerna på den här listan de absolut bästa chokladfontänerna på marknaden idag. Kom ihåg att kontrollera alla funktioner, storlekar och priser på varje maskin för att se till att du väljer det bästa för ditt behov. Jag kan dock lova att om jag hade haft denna guiden när jag var liten så hade jag lidit av diabetes vid det här laget. Genom att använda ovanstående guide för att jämföra och kontrastera de bästa chokladfontänerna sparar du pengar, hjälper dig att välja rätt fontän och hjälper dig att göra den bästa festen du kan tänka dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top