Bästa brödrosten 2022 – Hitta den bästa brödrosten för ditt kök

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Russell Hobbs Compact

Stenfors Brödrost 2 skivor Svart

Smeg 50's Style Brödrost 4 skivor

Rubicson Brödrost 2 Skivor

Klicka här för att se fler brödrostar.

Bästa brödrosten 2022

Om du gillar ditt bröd rostat och som många andra anser att det är en viktig del av varje morgon och måltid så är det troligt att du aldrig skulle tveka på att köpa den bästa brödrosten. Det är helt enkelt en av de saker som hör hemma i varje kök.

Men det är dock inte så enkelt att köpa en bra brödrost på nätet. Eftersom där finns så många olika modeller i olika prisklasser kan det bli svårt att veta vilken brödrost som är bäst. För att det ska bli extra svårt så brukar många online affärer inte skriva om de negativa sakerna. Affärerna gillar att endast visa de positiva sakerna för då säljer det så klart bättre. Så när du väl får hem din brödrost så är den kanske inte som du förväntat dig. Man vill ju definitivt inte lägga en massa pengar på något som inte är bra. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa den bästa brödrosten.

Men det är därför som vi här på Hantverksproffset.se har valt att skapa en avancerad men samtidigt enkelläst köpguide. Vi har nämligen gjort vår egen brödrost guide. Genom att använda vår köpguide som en grund kommer du enkelt att kunna köpa den bästa brödrosten. Vi gjorde den här guiden genom att prova några olika brödrostar. Vi läste dock även igenom andra guider och speciellt kundrecensioner. Kundrecensioner brukar ofta ge en väldigt klar bild av hur bra varan faktiskt är. Vi använde oss alltså av vår egen och andras kunskap. Med hjälp av all information så gjorde vi en avancerad köpguide. Efter att du har läst igenom vår köpguide så garanterar jag att du kan köpa den bästa brödrosten.

Köpguide för bästa brödrosten 2022

Som vi skrev innan så är det faktiskt inte så enkelt att köpa den bästa brödrosten på nätet. När du ska köpa den bästa brödrosten så finns den några viktiga faktorer som du måste tänka på. Det är också viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga preferenser. Men för att göra hela processen enklare så har vi gjort en köpguide. Med hjälp av den här guiden så kommer du enkelt att kunna köpa den bästa brödrosten. Här är vad du ska tänka på när du köper den bästa brödrosten 2022:

 • Storlek
 • Kostnad
 • Användningsområden
 • Inställningar
 • Enkel användning
 • Hållbarhet
 • Funktioner att leta efter
 • Garantiperiod
 • Säkerhetsfunktioner
 • Designer
 • Köpöverväganden
 • Vad rostar du?
 • Hastighet och tid att rosta
 • Brödrostens storlek
 • Spänningskrav
 • Spegla din personliga stil med utseendet på din brödrost
 • Underhåll
 • Kontrollpanel och design

Storlek

När du överväger den ideala storleken på din brödrost har du tre frågor att tänka på:

 • Hur många skivor behöver du för att kunna rosta på en gång?
 • Hur stor vill du att platserna ska vara?
 • Hur mycket diskutrymme har du tillgängligt för en brödrost?

Du kommer snabbt att märka att brödrostar tenderar att ha svaret på den första frågan i sitt produktnamn eller åtminstone högt uppe i produktbeskrivningen. Du hittar pop-up-brödrostar med 2 skivor och 4 skivor och brödrostugnar i bänkskivan som sträcker sig från fyra skivor till nio.

Den andra frågan gäller endast pop-up-brödrostar, men är en viktig fråga om du går den vägen. Om du någonsin vill göra något större än den typiska storleken på en brödskiva, måste du hitta en modell som har tillräckligt stora platser. En brödrost med större spår kan lägga saker som bagels, engelska muffins och Texas toast till listan över möjligheter du kan använda din brödrost till.

Den sista frågan måste ställas för alla nya apparater, särskilt de som du planerar att lägga till i ett kök med begränsat bänkskivutrymme. Var ska du lägga det? Pop-up-brödrostar tenderar att vara ganska små och kompakta i storlek, så de kräver inte för mycket diskutrymme. Bänkspisar finns i ett stort antal storlekar. Å ena sidan kommer en större bänksugn att vara mer användbar för saker som att göra pizzor eller ett antal kakor, men det kommer att avväga att ta upp mycket diskutrymme. Du måste räkna ut balansen mellan vad du vill kunna göra med bänksugnen och hur mycket utrymme du har i ditt kök.

Storleken har betydelse

En av de vanligaste men ändå förvirrande funktionerna hos en brödrost är mångfalden av dess storlek. Du kan hitta mindre till större brödrostar som rymmer och rostar flera skivor bröd samtidigt. Storlek avgör också energiförbrukningen som apparaten behöver. Om du vill ha lägre energiräkningar kan du alltid gå till mycket mindre brödrostar för ditt hushåll.

Kostnad

En pop-up brödrost kan variera från 200 kr till över 1 000 kr baserat på varumärke och modell du följer med. Brödrostarna på bänkskivan börjar till en högre prispunkt och faller vanligtvis någonstans i intervallet 500 kr – 3 000 kr. I båda fallen är prisintervallet mellan olika modeller förvånansvärt stort.

Det finns några faktorer som tenderar att ta hänsyn till prisskillnaden. Med popup-brödrostar kan du hitta väldigt enkla modeller med bara ben som gör jobbet med att göra rostat bröd helt bra, men är tillverkade med billigare material och kanske inte håller dig så länge. I andra änden av spektrumet kan du hitta modeller med många olika funktioner och inställningsalternativ som vissa användare kanske uppskattar, men många behöver inte. Som med de flesta saker vill de flesta kunder hitta något i mitten: en brödrost som är gjord för att hålla ganska länge och gör jobbet med att göra rostat bröd bra.

Med bänkspisar finns det ett ännu bredare utbud av olika funktioner. Många modeller använder konvektionskokning, vilket är snabbt och populärt bland många hemmakockar. Brödrost ugnar som kan passa mer eller har fler inställningar för människor att använda kostar vanligtvis mer än de som är mindre eller enklare.

Användningsområden

Det viktigaste du behöver ta reda på för att identifiera den bästa brödrosten för dig är vad du vill använda den till. Om dina behov är enkla: du förväntar dig att bara använda den för att göra rostat bröd med standardbrödskivor, så kan du gå med nästan vilken brödrost som helst och troligen vara bra (om du inte är nog med hur jämnt ditt bröd blir rostat – då du kanske vill undvika några av brödrostarna i den billigare änden av spektrumet).

Om du bara vill använda din brödrost för att rosta saker, men listan över saker du tänker på sträcker sig till bagels, engelska muffins, våfflor, olika typer av bakverk och pop-tårtor, måste du ha den listan i åtanke när du starta din sökning så att du kan se till att du väljer en modell som har tillräckligt stora platser och rätt inställningar för att tillgodose alla dina behov.

Om du känner för att ge upp diskutrymme och pengar för en apparat som bara gör en sak är ett slöseri och du skulle verkligen vilja ha något som fungerar mer som en extra mini-ugn, då är en brödrost som fortfarande kan göra rostat bröd, men också används för en lång lista över andra livsmedelstyper är mest meningsfullt.

Inställningar

Några enklare brödrostar kommer med grundinställningar för ljus, medium eller mörk. För många konsumenter är det allt du behöver, men några mer sofistikerade modeller kommer med ett bredare utbud av inställningsalternativ. Det är vanligt att pop-up-brödrostar innehåller ett bagelalternativ som bruna ena sidan mer än den andra. Om du regelbundet fryser din rostat bröd eller gör frysta våfflor i brödrosten kommer en avfrostningsknapp att vara till nytta. Om alla i ditt hus gillar deras toast bara lite annorlunda, kommer du att vara glad att ha en rad olika mörkerinställningar att välja mellan.

Brödrostugnar kommer naturligtvis med ett bredare utbud av inställningar, eftersom de gör så mycket mer. En med många förinställningar kan förenkla din matlagningsprocess. En med konvektionsalternativ lagar saker snabbare och jämnare. Om du köper en med rotisserie kan du göra kycklingar och kalkoner som kommer ut med en fantastisk smak och konsistens. Med så många andra alternativ att tänka på, glöm inte att också kontrollera och se till att en brödrost också har de skålinställningar du vill ha.

Enkel användning

De flesta brödrostar kommer att vara ganska enkla att använda, åtminstone när du förstår vilken inställning du föredrar att göra din skål på (vilket kan innebära en del försök och fel). Att ha rätt inställningar förenklar saker lite mer. Och se till att du köper en i rätt storlek – som kan göra så mycket rostat bröd som du vill på en gång – gör dina morgnar enklare. Rengöring av brödrostar är lite mer komplicerad. Att ha en smulbricka gör det lättare att hålla dem rena, och en brödrostugn med en nonstick-inredning blir lättare att rengöra än en utan.

Hållbarhet

En bra brödrost kommer att hålla dig i flera år, några recensioner vi tittade på nämnde även kunder som hängde på samma brödrost i över ett decennium. För att ta reda på om en brödrost du överväger troligen kommer att prestera bra på hållbarhetsfronten, ta dig tid att kolla in varumärkets rykte och några recensioner från tidigare kunder. Några brödrostar och bänkskivor kommer med garantier för att ge lite extra sinnesro. Mycket av tiden innebär en högre prislapp att en modell är välgjord och kommer att hålla längre, men det är inte en svår och snabb regel. Din bästa satsning är helt enkelt att se vad andra säger om deras upplevelse med en viss brödrost.

Funktioner att leta efter:

 • Självjusterande guider – Den här funktionen säkerställer att din skål är välcentrerad så att den rostar jämnt.
 • Avbryt-knapp – Detta gör att du kan sluta rosta när som helst om du är orolig för att din skål brinner.
 • Smulbricka – Detta samlar smulorna så det är lättare att hålla din brödrost ren.
 • Konvektionsuppvärmning – Brödrostugnar med konvektionsinställning kan laga saker snabbare och jämnare.
 • Rotisserie – Brödrostugnar med en rotisserie-inställning är bra för att laga fjäderfä som hela kycklingar och kalkoner.

Garantiperiod

Brödrostar kan vara benägna att fungera över tid. Det är viktigt att du letar efter ansedda och bra märken som har längre garantiperioder för att få dig täckt. Enhetens kvalitet är bra speciellt för modeller med mycket längre garantiperioder. Enligt experter är den bästa garantiperioden minst tre år eller längre. Med denna vetskap kan det vara klokt att fundera över hur lång garantiperiod man vill ha till sin brödrost.

Säkerhetsfunktioner

Liksom alla köksredskap som producerar värme måste du vara försiktig när du använder en brödrost. Brödrostar inkluderar en mängd säkerhetsfunktioner som förhindrar att du och din familj bränner dig själv eller får en otäck chock, men de har utsatta värmeelement inuti dem som borde ge din respekt. Här är några av de vanligaste säkerhetsövervägandena som du måste tänka på när du handlar brödrost:

 • Enkel rengöring – Om det är svårt att städa bort brödrosten ökar du chansen att starta eld eller kortsluta värmeelementen. Leta efter lättanvända smulbrickor.
 • Robust elkabel – Brödrostar gör mycket värme snabbt och drar mycket elektricitet. Se till att sladden till brödrosten är tung och att den är förstärkt där den kommer ut från brödrostens hölje. Strömsladdens längd är också viktig. Om du måste sträcka dig för att nå ett köksuttag kan du orsaka snubblingsrisk eller sätta på sladden. Det är bättre om du inte behöver en förlängningssladd för en högeffektiv apparat också.
 • Kallt på utsidan – Vissa brödrostar erbjuder tillräckligt med isolering så att du kan vidröra utsidan under användning och inte bränna. Förutom din egen säkerhet är det mycket mindre troligt att en sval brödrost smälter eller bränner allt som kommer för nära brödrosten medan den används på en trång köksbänk.
 • Täckta värmeelement – Medan de flesta modeller har exponerade element inne i brödrosten, kommer vissa nu med element som är dolda så att du kan komma i kontakt med dem även om du av misstag sätter ett finger inuti brödrosten.

Designer

Fransk toast till frukost Brödrostar kan vara av flera material och ytbehandlingar. De mest populära brödrostarna har en ljus kromfinish som står upp mot den höga värmen och rensar upp lätt när måltiden är över, men de kan enkelt visa fingeravtryck. Utsida i rostfritt stål har lika mycket hållbarhet som krom, men tenderar också att visa fingeravtryck mer. Brödrostar i rostfritt stål passar bra med de många apparaterna i rostfritt stål som för närvarande är populära i dagens kök.

Färgad plast används ibland för brödrostar, men den höga värmen i brödrosten har en tendens att få plasten att blekna, missfärgas eller till och med spricka ganska snabbt. Vissa brödrostar använder en kombination av rostfritt stål eller krom tillsammans med plast på de delar av enheten där manöverorganen är, vilket gör det lättare att hålla fingeravtryck från de blanka metallytorna.

Alla brödrostar har inställningar för hur mycket rostning du önskar. Om du alltid använder brödrosten för att bruna samma tjocklek och typ av bröd har du lätt för att hitta den perfekta ramen för dina behov. Att rosta olika livsmedel som engelska muffins eller bagels kan ta lite försök för att hitta rätt inställningar. Om du planerar att använda brödrosten mest för icke-standardiserade skivor, leta efter en modell som har bredare än vanliga kortplatser som rymmer dem utan att fastna. Om du för det mesta använder tunt skivat bröd kan du bli besviken över de ojämna resultaten när du rostar dem i en brödrost däremot.

Köpöverväganden

Att välja rätt brödrost för ditt företag är beroende av dina unika behov. När det gäller att rosta bröd är konceptet enkelt: få en gyllene, skarp utsida utan att förvandla ditt bröd till en oätlig svart rödtegel. Å andra sidan är det utförandet som får dig. Om ditt företag är ett snabbt avslappnat koncept som kräver hundratals bullar rostade per timme, kanske du upptäcker att en transportörbrödrost bättre passar dina behov än en pop-up-sort. Läs vidare för att lära dig om de olika typerna av brödrostar på marknaden och vilka som kan vara bäst för ditt företag.

Vad rostar du?

Du kanske tror att du kan spara lite pengar genom att köpa en mindre kommersiell brödrost, men tänk igen. Om du använder din brödrost under långa sträckor utöver de rekommenderade användningsinställningarna lägger du oavsiktligt extra stress på värmeelementen, vilket i sin tur kan förkorta utrustningens livslängd. Om du också försöker använda en brödrost med ett smalt produktavstånd för att rosta större föremål än bagels eller Texas Toast, kan du också hitta mer produkt som brinner och kastas i papperskorgen – allt detta avfall bidrar snabbt till dina kostnadskostnader. Se till att du väljer en brödrost med en produktöppning som är tillräckligt stor för att rymma allt du vill rosta.

Hastighet och tid att rosta

Det är så enkelt som att svara på hur mycket? Och hur snabbt? Du kanske är ett hotell som erbjuder en kontinental frukost på morgonen för gästerna, i vilket fall en vanlig kommersiell pop-up-brödrost lätt kan tillgodose efterfrågan. Eller kanske ditt företag är en restaurang som specialiserar sig på frukost hela dagen (vilket motsvarar massor av skivat bröd) per tjänst. Se till att du plockar upp en brödrost byggd för att tillgodose ditt företags krav – lita på oss på den här.

Brödrostens storlek

Brödrostens fysiska storlek bör också beaktas i ditt köpbeslut. Var tänker du lagra din utrustning? Vissa transportörbrödrostar rymmer en transportörsbredd så mycket som 35 cm, vilket gör det till ett stort fotavtryck på din disk. Se till att ditt kök är utrustat för den brödrost du bestämmer dig för.

Spänningskrav

En vanlig 120V-anslutning rymmer de flesta lätta kommersiella brödrostar, men bli inte förvånad om den brödrostmodell du tittar på kräver en 208 / 240V-anslutning. I de fall där en högre spänningsanslutning krävs, se till att ditt kök är utrustat med denna anslutning – om inte måste du kontakta en elektriker för att ställa in rätt uttag för dig. Om du har en 208 / 240V-anslutning i ditt kök, överväga dess läge – ligger den på en plats där du kan placera en brödrost? Är det på en plats som är vettigt för linjen? Produktivitet och effektivitet kan påverkas kraftigt av att utrustningen placeras på en obekväm plats.

Stil

Brödrostar idag finns i alla olika former, storlekar och färger. Eftersom det kommer att vara något som troligtvis kommer att uppta ditt diskutrymme hela tiden, kanske du vill välja en som flyter bra med designen av ditt kök – och hus eller lägenhet som helhet.

Finns i en mängd olika storlekar, kommer du sannolikt att kunna hitta en brödrost som passar en liten krok i ditt kök eller stolt kan visas ovanpå disken. Det finns en mängd exteriöra ytor som borstad metall, koppar och krom, samt en mängd olika färger. Vissa har till och med tydliga sidor så att du kan titta på rostningsprocessen.

Som en av de viktigaste häftklamrarna är brödrosten något som nästan alla hushåll har och tenderar att vara en av de mest använda hushållsapparaterna. Om du inte är ett fan av bränt rostat bröd eller letar efter ett nytt sätt att ge lite känsla i ditt kök, är en brödrost en enkel apparat att köpa och – enligt guider – kommer inte bara att se bra ut utan kommer också att förbättra dina morgonmåltider.

Underhåll

För vissa människor bör vissa enheter anpassa sig till deras livsstil, särskilt när det gäller underhåll. Du kan använda en brödrost som kräver mindre rengöring och underhåll, särskilt om du har ett hektiskt schema att hålla. Vissa modeller är lättare att underhålla och rengöra och kan hjälpa dig att spara mycket tid. Du kan alltid kontrollera underhållsfunktionerna för ett visst märke eller en brödrostmodell online om du är mycket intresserad av denna aspekt.

Kontrollpanel och design

Brödrostens kontrollpaneler har vanligtvis olika funktioner att välja mellan och vissa kan tycka att det är svårt att använda. Vissa brödrostar har väldigt enkla funktioner medan andra är mer komplicerade än du tror. Du bör ta dig tid att studera och förstå din apparat för att använda den korrekt och säkert. Den bästa brödrosten har användarvänliga kontrollpaneler med funktioner som passar dina behov.

Lista över de bästa brödrostarna 2022

 • Bästa brödrosten:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Populära Brödrostmärken

Du vet aldrig riktigt kvaliteten på en produkt innan du köper den, men du kan få en mycket tydligare bild av vad du kan förvänta dig baserat på varumärkets rykte som gör den. För att ge dig en uppfattning om vad kunder tycker om de viktigaste varumärkena som säljer brödrostar, tittade vi över kundrecensionerna av olika brödrostar gjorda av varje märke.

Breville

Breville säljer avancerade brödrostar och brödrostar som får mest positiva recensioner från kunderna. Deras brödrostar får många poäng för den “coola” faktorn – de ser bra ut, har fina LED-skärmar och ger en rad användbara funktioner som en “bara lite mer” -knapp. Deras bänkskivor för bänkskivor är populära bland granskare som säger att de använder dem ofta för många av deras matlagningsbehov. Den stora nackdelen med Breville är kostnaden. Deras brödrostar går till ett betydligt högre pris än jämförbara modeller från de flesta andra märken. Och bland de många positiva recensionerna finns det några kunder som klagar över att de inte skålar brödet jämnt och inte håller så länge för priset.

KitchenAid

KitchenAid säljer brödrostar och en brödrost för bänkskivor som faller i den övre delen av prisintervallet för brödrostar. Deras pop-up-brödrostar går mycket bättre i recensioner än bänksugnarna, som har ungefär lika många negativa recensioner som positiva. Människor tycker i allmänhet att popup-enheter fungerar bra och ser bra ut. Bänkskivugnen tjänar å andra sidan ett antal olika klagomål för att ha tagit för lång tid, rostat ojämnt och bara i allmänhet inte är värt kostnaden. Om du håller fast vid en pop-up-brödrost är KitchenAid värt att kolla in, men för en brödrost för bänkskivor har många av de andra märkena vi tittat på bättre resultat i användarrecensioner.

Cuisinart

Cuisinart gör också både pop-up-brödrostar och bänkskivor. Deras brödrostar tjänar mer positiva recensioner än negativa, men det finns tillräckligt med negativa recensioner för oro. Medan många av dem som är nöjda med sina brödrostar säger att de skålar jämnt, säger ett stort antal granskare tvärtom. Många verkar ha hamnat med brödrostar som bara rostar bröd på ena sidan. Deras brödrostsugn får mycket beröm för andra användningsområden, men verkar inte fungera så bra för att rosta bröd. Recensioner är blandade, så om du vanligtvis gillar Cuisinart behöver du kanske inte utesluta dem, men kunderna är inte lika nöjda med sina Cuisinart-brödrostar.

Avanti

Avanti säljer en brödrostugn som till stor del får solida recensioner från kunder för ett brett utbud av användningsområden utöver toast. Deras bänksugnar kan baka, stekas, fungera som rotisserie, och vissa kommer till och med med brännare på toppen för att komplettera din spishäll. Kunderna är mycket nöjda med hur många användningsområden de får från sina brödrostar till priset. De enda riktiga klagomålen vi stötte på var ett par granskare som sa att det var långsamt att skåla i enheterna, och vissa nämnde att du inte kan använda brännarna och ugnen samtidigt. I enlighet med trenden med andra Avanti-apparater, om du vill ha en välbyggd brödrost som kan användas för ett stort antal extra användningsområden, är deras bänksugnar ett starkt val.

Black and Decker

Black and Decker tillverkar brödrostar i en mängd olika typer, både pop-up-brödrostar med 2 och 4 skivor och brödrostbänkar. Deras recensioner är till stor del positiva för alla typer. Deras popup-brödrostar finns i några olika färgalternativ och ser bra ut, och alla deras brödrostar fungerar bra. Många granskare nämner hur stort ett värde deras brödrost är för kostnaden. Det finns några klagomål blandade bland de positiva recensionerna om små designfunktioner, som att inte gilla sladdens placering eller timern, men majoriteten av granskarna är nöjda med sina Black and Decker-brödrostar. För ett prisvärt alternativ som ser bra ut och rostar jämnt, är deras modeller en solid satsning.

Oster

Oster erbjuder en rad brödrostar som innehåller alla vanliga typer. Deras modeller får blandade recensioner över hela linjen. Vissa berömmer utseendet på sina Oster-brödrostar, pratar om att gilla några av de funktioner som olika modeller inkluderar, som en LED-timer och en knapp för frusen mat, och säger att toasten kommer ut jämnt kokt. Andra klagar över ojämn rostning, hur långsamma enheterna kan vara och säger att de inte håller tillräckligt länge för priset. Även om det definitivt finns kunder som är nöjda med sin Oster-brödrost, verkar deras prestanda på det hela taget vara opålitliga.

Panasonic

Panasonic tillverkar både pop-up-brödrostar och brödrostugnar som många andra märken på vår lista. Deras pop-up-modeller får mindre än fantastiska recensioner, med kunder som klagar på att de kostar mycket trots att prestandan saknas. Deras bänksugnar fungerar mycket bättre i recensioner, som övervägande är positiva. Kunderna säger att de skålar bra och snabbt och är lätta att använda och rengöra. Panasonic är ett säkert val om du vill ha en bänkskivmodell men inte verkar vara det mest pålitliga valet för en pop-up-brödrost.

Hamilton Beach

Hamilton Beach är ännu ett varumärke som tillverkar brödrostar i alla typer. Deras brödrostar och brödrostar får alla positiva recensioner. Kunderna säger att de har ett stort värde, ser bra ut och presterar bra. För en prisvärd, pålitlig brödrost är de ett solidt val.

Typer av brödrostar

Det finns två huvudtyper av brödrostar som du kommer att stöta på i din sökning, var och en av dem finns i olika storlekar.

Pop-up brödrostar

Ofta kallas dessa bara för ”brödrostar” utan någon kvalificering. När någon säger ordet är det troligtvis vad du föreställer dig: en liten apparat i ditt kök som har antingen två eller fyra slitsar på toppen som du släpper ditt bröd (eller bagel eller engelsk muffin) i, ​​trycker ner på en spak och rostat bröd dyker upp när det är klart.

Pop-up-brödrostar finns i sorter med två skivor och fyra skivor och är särskilt utformade för rostning. Vissa av dem fungerar bäst om du planerar att hålla fast vid bröd som finns i standardstorlekar, medan andra erbjuder bredare kortplatser som gör det bättre att ta emot andra bakverk, som bagels eller Texas toast.

De är prisvärda, enkla att använda och finns nästan var som helst. Det faktum att de är designade speciellt för detta enda ändamål innebär att processen att göra toast är enklare med en pop-up-brödrost än med någon annan metod.

Fördelar:

 • Prisvärd.
 • Lätt att använda.
 • Designad enbart för att göra rostat bröd.

Att komma ihåg:

 • Du kan bara göra två eller fyra skivor åt gången, beroende på vilken modell du använder.
 • Endast bra för att rosta mat som passar in i slitsarna, du kan inte använda den för någon annan typ av matlagning.

Bänkskivbrödrost

Brödrostens bänkskivor är bra för att göra rostat bröd, men kan användas för ett antal andra typer av matlagning förutom. Vissa människor köper dem för att användas som ett alternativ eller ersättning för en standardugn, som använder mer el och tar mer tid att laga mat med.

Medan du kan hitta brödrostugnar med 4 skivor som är kompakta och tar mindre plats på din disk, kan du också hitta större modeller som kan göra sex eller nio skivor rostat bröd samtidigt. Om din familj är stor och har en hälsosam aptit, kommer en bänkskivan att göra tillräckligt med skål för hela familjen på en gång att göra dina morgnar enklare.

Vanligtvis kommer bänkskivor att kosta lite mer än popup-brödrostar, eftersom de ger ett brett utbud av användningsområden utöver att bara göra toast. I själva verket kommer många bänkskivor ofta att innehålla funktioner som går långt utöver bara rostat bröd, inklusive att göra pizzor, baka kakor, och vissa har till och med en rotisseriefunktion. Om du bara vill ha något som gör rostat bröd är de förmodligen överdrivna. Men om du vill ha något som utför många av de uppgifter du skulle vända dig till din konventionella ugn för, är de ett smart köp.

Fördelar:

 • Har många användningsområden utöver att göra toast.
 • Finns i både kompakta och stora storlekar.

Att komma ihåg:

 • Dyrare än popup-brödrostar.
 • Inte så enkelt i design.

Viktiga funktioner hos brödrostar

Spårstorlek

Detta är särskilt viktigt om du gillar hemmagjorda bröd och / eller större bröd, eftersom många brödrostar kämpar för att passa in dem och lämnar toppen av skivan ur toppen. Under tiden bör fans av crumpets och bagels leta efter extra breda slots.

Rost-kontroll

Ingen vill ha en ojämn rostning. För att säkerställa att din valda apparat rostar brödet perfekt, kontrollera spåren i maskinen. Elementen som sitter inuti varje rostningsplats är ansvariga för att bruna ditt bröd. Ju längre ifrån varandra elementen är från varandra, desto mer sannolikt är det att du får fläckiga, ojämna bitar av rostat bröd.

Kraft

Ju högre effekt, desto större kraft och desto snabbare blir ditt bröd till välsmakande rostat bröd. Men det är inte bara en fråga om hastighet. Långsammare wattbrödrostar ger ofta sämre, mer tuffa, mindre krispiga resultat. Leta efter 1000W eller högre för en tvåskivad brödrost och 1800W eller högre för en fyrskivsmaskin.

Enkel rengöring

Vissa brödrostar ser bra ut men dyker upp varje fingeravtryck och tyvärr lossnar de inte lätt. Kontrollera att brödrosten du köper kan torkas så att den ser ut som ny. Smulbrickor bör också vara lätta att ta bort och rengöra.

Förväntad livslängd

Även om det inte alltid följer att ju dyrare brödrosten desto längre är den, kommer de bästa kvalitetselementen, byggkvaliteten och materialen att påverka både priset och livslängden på din apparat. Ta reda på om tillverkaren har en reparationsservice och om reservdelar finns tillgängliga. Du kan också hjälpa till att förlänga din brödrosts livslängd genom att regelbundet tömma smulplåten.

Energieffektivitet

För att spara energi är det värt att kontrollera om du kan välja hur många platser som ska värmas upp samtidigt i din valda apparat. Bara att använda antalet platser som behövs gör att din brödrost blir effektivare och hjälper till att minska ojämn brunning – om du till exempel bara rostar en skiva bröd men två slitsar värms upp, blir den ena sidan brunare än den andra.

Ytterligare funktioner

 • Håll varm: Det här liknar en uppvärmningsfunktion, men går ett steg längre genom att hålla skålen varm tills du är redo för den.
 • Lite mer: Om din rostat bröd inte är tillräckligt brun för din smak, trycker du på den här knappen för att ge den lite längre.
 • Snabbtitt: Den här praktiska funktionen innebär att du inte behöver återställa cykeln för att ta en titt på hur din toast fortskrider
 • Hög lyft: Med den här inställningen kan du skjuta brödet högre än normalt så att du kan plocka upp det utan att bränna fingrarna – särskilt användbart för mindre föremål som crumpets.
 • Nedräkningstimer: Vanligtvis exklusiv för avancerade brödrostar, den här funktionen räknas ner (vanligtvis på en digital skärm) tills din rostat bröd är redo så att du kan göra allt annat för att vara redo samtidigt.
 • Slitsar med variabel bredd: Med en spak kan du komprimera ditt bröd när det sänks ner för att säkerställa jämn brunning på mycket tunna skivor och omvänt för att bredda ut det för bagels eller tekakor.
 • Bagelinställning: Bagels och crumpets bör serveras med endast den skurna sidan rostade och den här funktionen gör att du kan göra just det.
 • Brödvärmare: Detta gör att du kan värma bullar, pannkakor eller croissanter på toppen av brödrosten med ett separat rack (eller så kan du få en integrerad version som fungerar med en spak).
 • Smörgåsbur: Mycket få brödrostar levereras med en av dessa komprimeringsburar med en solid botten, vilket är synd eftersom det är ett enkelt men bra sätt att tillverka rostat bröd utan att behöva använda en separat maskin.

Brödrostens uppbyggnad

Om du tittar inuti en brödrost kommer du att märka ett rutnät med små trådar som går fram och tillbaka längs slitsarnas väggar. Dessa trådar är gjorda av en nickel-kromlegering med hög motståndskraft som både genererar och tål en imponerande mängd värme när den går igenom med elektrisk ström. Detta är det material som används i värmeelementen i elektriska ugnar, elektriska hårtorkar och din elektriska brödrost. Fina jämna rader av dessa nikromtrådar är de första indikatorerna på en bra brödrost eftersom de kommer att säkerställa en jämn leverans av värme.

En bra brödrost

En bra brödrost måste också kunna rosta en bit bröd jämnt på båda sidor. Vi rekommenderar att du letar efter en brödrost med en centreringsanordning, vanligtvis en metallbur som klämmer fast toasten och håller den helt rak och på ett jämnt avstånd från varje spårvägg. Vissa brödrostar kan ha ett “bagel-läge”, en speciell funktion som tillför mer värme på ena sidan av brödet än den andra. Vi gillar brödrostar som erbjuder detta som tillval, men vi tycker att brödrostar som är speciellt utformade för bagels kan vara obekväma eftersom de kräver att du vrider en bit bröd halvvägs genom rostningen för att uppnå jämn brunhet.

Det tredje märket för en bra brödrost är en som konsekvent kan rosta bröd till varierande nivåer av brunhet, från blek och skarp till svartbränd. Traditionellt använde brödrostar tidsmekanismer för att kontrollera längden på rostningsprocessen. Även om timers kommer att ge konsekventa rostningscykler, kräver de att du vet exakt hur länge du vill att ditt bröd ska rosta. Många moderna brödrostar har elektroniska sensorer som justerar tillagningstiderna runt ditt bröds fuktnivåer, och vi tycker att dessa regelbundet ger jämnare resultat.

Här är några andra saker att tänka på när du väljer en brödrost. Brödrostar med avtagbara smulbrickor är ofta mindre röriga och lättare att rengöra än de med gångjärnsbrickor. Brödrostar som gör att du kan stoppa rostningscykeln när som helst ger dig mer kontroll över din rostat bröd, och de som kräver att du manuellt lyfter rostat bröd ur spåren håller din rostat bröd varm tills du är redo att smörja den. Brödrostar med extra breda och extra långa slitsar är perfekta eftersom de rymmer ett bredare utbud av bröd och bakverk. Brödrostar med någon form av underredningsförvaring för elsladden är mindre besvärande att förvara.

7 faktorer att tänka på när du köper en brödrost

1. Storlek:

Det första du behöver tänka på är vilken storlek du behöver för din användning. Om du planerar att laga pizza, se till att kontrollera att brödrostens rack är minst 30 cm djupt. Förutom detta, tänk på din familjestorlek, genom detta kan du få en idé vilken du ska välja. Om du har en stor familj, gå till att köpa en större brödrost som har fler rostplatser.

2. Automatisk kontroll:

Det betyder att brödrosten ska dyka upp en gång när ditt bröd är klart. Det bör också stängas av automatiskt när arbetet är klart. Du kommer att märka att vissa brödrostar bara behöver trycka på en knapp, inget att dra i spaken och allt.

3. Rostnings-alternativ:

Rostningssalternativet är helt beroende av ditt val. Du kan få ditt bröd att bruna solbränt, mjukt eller i lätt guldskick. Detta är en av de viktigaste funktionerna i en brödrost. Men alternativet för uppvärmning bör vara enkelt. Tänkte att du skulle få olika alternativ för att göra ditt bröd gyllent och krispigt.

4. Byggd kvalitet:

Kroppen av god kvalitet kan ge dig säker hållbarhet hos din brödrost. Du kommer att märka att det finns två typer av brödrost på marknaden. En består av plast, en annan kommer i metallfärgad kropp. Det är bättre att köpa den metallfärdiga brödrosten. De värms inte upp tidigt jämfört med plasten.

5. Kraft:

Mer kraft innebär snabbare rostning. Om din provsmakare har mer watt (effekt) skålar den snabbare. Brödrostarna med två skivor stöter huvudsakligen på 1200kw och de fyra skivade brödrostarna inkluderar 1800kw eller mer än så.

6. Smulbricka:

Nästan alla typer av brödrost erbjuder dig den här funktionen. Du vill inte att brödsmulorna ackumuleras i brödrosten, eller hur? Smulbrickor hjälper dig att ta bort brickan och kasta de oönskade brödsmulorna så att du inte möter några svårigheter.

Särskilda funktioner att leta efter

Även de billigaste brödrostarna gör ett bra jobb med att producera snyggt bruna brödskivor, men det finns många fler funktioner som erbjuds på brödrostar till olika prispunkter som kan göra en mer lämplig för dina behov:

Avfrostningsinställning

Även om det är möjligt att avfrosta och sedan rosta frysta föremål som våfflor genom att helt enkelt köra dem genom två på varandra följande rostningscykler, får du en godare produkt genom att köra dem på den här inställningen som får dem upp till temperatur och sedan skålar.

Digital kontrollpanel

Om du vill ha digitala avläsningar istället för gammaldags knappar och knappar finns det många modeller att välja mellan. Att ta bort de flesta av de utskjutande kontrollerna gör det också lättare att rengöra utsidan.

Smulbricka

En löstagbar smulbricka gör det lättare att rengöra bitarna av rostat bröd som faller i botten av brödrosten. Vissa enheter har en utdragbar låda, andra har en gångjärnsdörr som svänger upp. Brödrostar utan smulbrickor kräver att du håller brödrosten upp och ner över ett handfat eller skräp och skakar dem för att rensa bort smulorna.

Avstängningsschema

När din rostat brödscykel är klar dyker rostat bröd upp och en hörbar klocka varnar dig för att din rostat bröd är redo.

Autocentrering

Centreringsguider förhindrar att brödet rostas ojämnt genom att hålla dem lika långt från värmeelementen. Vissa tillåter endast manuella justeringar, vilket kan vara svårt eftersom de görs i brödrosten. Andra erbjuder en automatisk centreringsfunktion. De billigaste brödrostarna erbjuder vanligtvis ingen typ av brödguide.

Rostning på en sida

Det är traditionellt att rosta vissa livsmedel som bagels på bara ena sidan, och med en del brödrost kan du rosta ena sidan medan du bara värmer upp den andra.

Bred öppning

Om du mest rostar handskurna bröd, bagels eller engelska muffins kan du njuta av en brödrost med bredare än vanliga öppningar ovanpå. Extra tjocka föremål kan fastna i brödrosten och sveda eller till och med fånga upp när popup-funktionen inte är tillräckligt stark för att mata ut dem när rostningscykeln är över. Extra breda öppningar gör det enkelt att rosta tjocka föremål, men du kanske vill se till att du har autocentreringsfunktion om du också vill rosta tunna skivor.

Lyftare

Allt du lägger i din brödrost har inte samma storlek eller form som konventionella brödskivor, så en toastlift kan göra det lättare att hämta korta eller konstigt formade föremål utan att sätta fingrarna för långt i slitsarna. De fungerar som en hävstång för att lyfta saker högre än popup-funktionen.

Värmeinställningar

Låter dig värma upp objekt som redan har rostats utan att bruna dem igen.

LED-indikator

Ofta sett med digitala kontrollpaneler, men erbjuds ibland även på andra brödrostar, och LED-indikatorer låter dig veta att brödrosten är på och kan också indikera vilken typ av cykel som för närvarande körs av brödrosten.

Täcklock

Ett täcklock håller damm och smuts ur din brödrost när den inte används. Om du ofta förvarar din brödrost i ett skåp, kommer du att uppskatta sinnesfriden när du hindrar saker från att falla i kortplatserna.

Hur man rengör och underhåller en brödrost ordentligt

En brödrost är en av häftklamrarna i ditt kök. Du använder denna köksapparat praktiskt taget varje dag. Det är därför absolut nödvändigt att rengöra och underhålla brödrosten för att förlänga dess livslängd och se till att den alltid fungerar korrekt. Men vissa verkar försumma den här lilla köksredskapet på grund av deras hektiska scheman. Vet du att du faktiskt kan rengöra brödrosten i mindre än tio minuter?

Här är några av de saker du behöver om du vill ha en helt ny och glänsande brödrost som skulle vara bra att använda igen:

 • Varmt tvålvatten
 • Liten bakverkborste
 • Soptunna
 • Torr diskhandduk
 • Fuktig handduk
 • Vinäger (valfritt: om du har en rostfri brödrost)

Koppla alltid ur brödrosten först

Det första du behöver göra är att garantera din säkerhet så att du måste koppla bort brödrosten först innan du fortsätter med rengöringen. Det bör också kylas helt innan rengöringen så att du inte bränner och skadar dig själv. Rengöring av brödrosten är en smutsig affär så det är tillrådligt att arbeta över papperskorgen, diskbänken eller bordet täckt med tidningar.

Dra ut smulbrickan

Skaffa smulplåten och skaka av den och bli av med alla lösa smulor. Du kan ha en apparat med en avtagbar bricka placerad längst ner. Denna plats är där de flesta smulorna är. Om du har en traditionell brödrost utan avtagbar bricka, försök vända enheten upp och ner och skaka brödrosten försiktigt. Att lossa enheten för ytterligare smulor kan förenkla och effektivt rengöra apparaten.

Tvätta den löstagbara smulbrickan

Du kanske har att göra med envisa smulor till att börja med, så se till att du tvättar brickan med varmt tvålvatten. Det är absolut nödvändigt att du rengör brickan och torkar den ordentligt innan du sätter tillbaka den i enheten eller sätter tillbaka den.

Borsta av de kvarvarande smulorna

Svårt att nå hörn av brödrosten kan vara extra utmanande att hantera. Du kan lösa detta problem genom att borsta bort de kvarvarande smulorna med en tråckling eller en liten bakverkborste. Det fungerar vanligtvis särskilt om du har en mycket mindre enhet att rengöra.

Torka av och rengör utsidan

För att rengöra brödrosten effektivt måste du göra det inifrån och ut. Således är nästa sak du behöver torka av enhetens utsida med en fuktig och mjuk trasa med en mild tvål om behov uppstår. Se till att du också torkar av rattarna så att det också blir glittrande.

Polera brödrosten

Du kan använda en ren trasa indränkt i en liten mängd vinäger om du har en rostfri brödrost. Polering av brödrostens utsida kan faktiskt få det att skenas och kan göra en värld av skillnad för hur din apparat skulle se ut efter underhållet. Rengör och underhåll brödrosten varje vecka eller två för att undvika smulor och andra faktorer som kan leda till rost och sladdar som inte fungerar.

Historian bakom brödrosten

Övningen med att rosta bröd är en gammal tradition. Tidiga civilisationer placerade bröd över en öppen eld för att hålla brödet från att växa mögel. Romarna förde idén tillbaka från Egypten år 500 f.Kr. och tog det sedan till Storbritannien när de invaderade år 44 e.Kr.

På 1700-talet användes en gångjärnsgaffel för att hålla brödet och förhindra att det ramlade i elden. Med utseendet på ved- och kolugnar på 1880-talet behövdes en ny rostningsmetod. Detta ledde till en pyramidformad anordning av tenn och tråd. Brödet placerades inuti och apparaten värmdes på spisen.

Eld var källan för att rosta bröd fram till 1905 när Albert Marsh, ingenjör, skapade en legering av nickel och krom, kallad Nichrome. Marshs uppfinning formades lätt till ledningar eller remsor och hade låg elektrisk ledningsförmåga. Inom några månader använde andra uppfinnare Nichrome för att tillverka elektriska brödrostar.

1905 introducerade Westinghouse en brödrostspis med ett värmeelement på en upphöjd bas. Brödet placerades i en trådnätbricka som låg över värmeelementet. Fem år senare fick General Electric det första patentet på en elektrisk brödrost. Denna första modell var ett nätt trådskelett med ett rack för brödet. Ett enda exponerat värmeelement (nickeltråd vävt genom ark av glimmer) rostade brödet. Temperaturen kunde inte kontrolleras och brödet måste vridas manuellt.

Vart brödrosten användes först

Först användes den elektriska brödrosten främst på restauranger eftersom de flesta hem hade begränsad tillgång till elkraft. I de flesta fall var el inte tillgängligt under dagtid. Men när allmänhetens efterfrågan på arbetsbesparande apparater i hemmet ökade började elföretagen erbjuda service dygnet runt.

I början av 1900-talet uppstod en flip-top brödrost. Den hade en sidopanel som sänktes för att sätta in och vrida brödskivorna. Estate Stove Company utvecklade en fyrkantig låda som kunde rosta fyra skivor samtidigt. Ändå hade dessa tidiga brödrostar ingen sensor, så brödet måste övervakas ständigt. Under första världskriget började en anställd i ett tillverkningsföretag i Minnesota som heter Charles Strite utveckla en brödrost som skulle fungera automatiskt. Strite byggde först en justerbar tid och fäst den på en fjäder. Timern stängde av värmeelementet och släppte fjädern och fick skålen att dyka upp.

Strite patenterade sin brödrost 1919 och började sälja den till restauranger under varumärket Toastmaster. Eftersom varje brödrost gjordes för hand var produktionen extremt långsam. År 1925 gick Murray Ireland med i företaget och redesignade Strites ursprungliga planer så att brödrostarna kunde massproduceras.

Den första brödrosten

Den första brödrosten med en bit bimetall i tidkretsen dök upp i slutet av 1920-talet. 1930 producerade Proctor Electric Company en automatisk brödrost med en tandremsa. I slutet av 1940-talet hade Sunbeam Corporation förbättrat bimetalsensorkontrollen så att den utlöstes av värmen från brödet istället för värmeelementet. När brödet nådde 154 ° C stängde sensorn automatiskt av värmeelementet. 1955 skapade General Electric sin Toast-R-Oven.

I slutet av 1950-talet uppfann två män i USA mikrochipet. Jack Kilby och Robert Noyce, som arbetade självständigt, upptäckte att de kunde skapa en integrerad krets på ett tunt lager kisel. Mikrochipet förvandlade många industrier. För brödrosttillverkare innebar det ett sofistikerat sätt att mäta fukten i brödet och bestämma den exakta uppvärmningstiden för olika typer av bröd.

I slutet av 1970-talet erbjöd utvecklingen av värmebeständig plast fler alternativ för brödrostdesign. Modeller med rundade sidor i olika färger blev populära. Bredare spår för bagels och tjocka skivor bröd dök upp, liksom modeller med upp till sex spår för flera rostningar.

Vid det tjugoförsta århundradet var termen smarta brödrostar en frekvent marknadsföringsperiod. Med hjälp av mikrochipteknologi är dessa brödrostar programmerade för att rosta en mängd olika bakverk från bagels till engelska muffins till frysta bakverk. Dubbla versioner introducerades också. Hamilton Beach introducerade en kombination brödrost / ugn / slaktkyckling som kan rosta bröd och baka kaffekaka. Black & Deckers modell Versa-Toast 4-Slice gör det möjligt för konsumenter att rosta två separata typer av bröd, till exempel en engelsk muffin och en skiva russinbröd, samtidigt.

Vanliga frågor om brödrostar

Vad finns det för extra brödrostfunktioner?

 • Extra hiss – se upp för detta om du gillar att rosta crumpets eller muffins. Det lyfter upp små föremål från brödrosten så att du inte bränner fingrarna.
 • Bagel-inställningen – detta sänker uppvärmningen på ena sidan så att din bagel slutar med en traditionell degig kant och ett rostat centrum.
 • Lyft och se – även kallat ‘kika och pop’, den här funktionen låter dig kontrollera din rostat bröd utan att avbryta cykeln, vissa Sage-brödrostar har också en “lite mer” -knapp för en serie extra rostningstid.
 • Nedräkningstimer – dessa räknas ner tills din rostat bröd är redo, så du vet exakt hur länge du måste göra en kopp te eller få ut ditt smör ur kylen.
 • Bulle varmare – antingen ett klipp på rack eller en popup-version som är integrerad i din brödrost. Du kanske bättre värmer bullar och croissanter i ugnen, men
 • Smörgåsrostburar – Metallburar som gör att du kan göra snabba och enkla rostisar och göra bort din rostis-tillverkare. Ibland säljs som ett extra tillbehör.

Vad bör jag kolla på när jag köper en brödrost?

 • Enkel användning
  • Grunder som lagring av nätsladden och halkfria fötter gör din brödrost mycket enklare att använda och lagra.
 • Kontroll
  • Kontrollerna ska vara lätta att läsa och använda och placeras på avstånd från heta områden.
 • Dubbla kontroller
  • Separata kontroller för varje kortplats eller varje kortplats gör att du kan utföra två olika rostningscykler och är användbara om du använder två olika typer av bröd.
 • Avfrostning
  • En avfrostningsinställning är användbar om du rostar bröd direkt från frysen. Det ger tid till rostningscykeln för att möjliggöra upptining av brödet.
 • Smulbricka
  • En smulbricka ska vara lätt att glida ut och sätta in igen efter tömning, liksom att det inte finns några platser för smulor att samlas i brödrosten över tiden. Töm och rengör smulbrickan ofta för att undvika ansamling och insekter, och skaka brödrosten ibland upp och ner för en mer grundlig rengöring.
 • Exteriör
  • Leta efter ett lätt att rengöra yttre utan sprickor där smuts kan fastna och inga skarpa kanter som kan repa bänkskivan eller dig när du rör dig. Även om rostfritt stål kan se mer attraktivt ut än plast, kräver det ofta mer ansträngningar att rengöra.
 • Berörande temperatur
  • Temperaturen på utsidan under rostningen ska förbli sval för att röra vid den och inte överstiga 60 ° C.
 • Insidan
  • Rostningskammaren ska vara tillräckligt bred och lång för att infoga och ta bort olika brödformer och storlekar. Om du gillar långa skivor med rostat bröd, är en brödrost med lång slits vägen att gå.
 • Sidor av glas
  • Om du har en äldre förälder eller släkting kan de ha upplevt den inte ovanliga händelsen att de avstängde sitt röklarm från bränt toast. En enkel lösning på detta kan vara en glassidig brödrost som gör att användaren kan se rostat bröd.

Vilka är de viktigaste typerna av brödrostar?

Popup med två skivor

Den vanligaste typen av brödrost är den elektriska pop-up-brödrosten med två skivor. Detta enkla arrangemang är detsamma som den ursprungliga designen som uppfanns 1893 i Skottland, förutom att den ursprungliga brödrosten inte kunde bruna båda sidor av brödet på en gång. Dagens apparater ger samma resultat på båda sidor av brödet samtidigt.

Brödrost med fyra skivor

En annan populär design för brödrost är brödrosten med fyra skivor. Dessa enheter gör det möjligt för användaren att använda antingen en eller båda sidor av brödrosten samtidigt, plus att välja mellan rostningsnivåerna för två olika typer av bröd samtidigt. Eftersom du kan använda en eller båda sidor av brödrosten samtidigt kan du använda en brödrost med fyra skivor som en brödrost med två skivor om du bara behöver en bit eller två och inte vill oroa dig för att slösa bort el.

Brödrostar med sex skivor

Det finns brödrostar med sex skivor på marknaden, men mängden el som krävs för att producera sex skivor samtidigt provar ofta gränsen för de elektriska kretsarna i ett kök, så de har en tendens att vara lite underdrivna. Brödrostar med sex skivor producerar ofta toast av lägre kvalitet än en jämförbar brödrost med fyra skivor, även om de producerar det snabbare.

Transportör Brödrostar

Efter brödrostar med sex skivor är boet stegvis kapacitetsmässigt en transportbrödrost. Små restauranger, smörgåsbutiker, bed and breakfast, sommarläger och andra ställen som behöver mata en massa människor frukost samtidigt kan använda transportörbrödrosten för att göra upp till 900 skivor rostat bröd på en timme.

Vad finns det för kommersiella brödrostsyften?

Liksom de flesta kommersiella köksutrustningar är regelbundet underhåll nyckeln till att förlänga din brödrosts livslängd. Brödrostar avger mycket värme på kort tid, vilket belastar ledningar och andra elektriska komponenter. Och glöm inte den smuts som din brödrost utsätts för dagligen. Utan regelbunden rengöring ser du att dessa oljor och rester börjar byggas ut på utsidan med tiden. När detta smuts blockerar avgörande luftflöde eller fungerar inuti din utrustning har du ett allvarligt problem på dina händer. Här är några vanliga problem som kan orsaka att din brödrost misslyckas.

Skador på elektriska ledningar

Brödrostar fungerar genom att snabbt nå höga temperaturer, och övertid kan den extrema temperaturvariansen påverka de elektriska ledningarna i din maskin och få dem att kortsluta eller spricka. Då är ditt enda alternativ att ringa upp en servicetekniker (som kanske eller inte kan åtgärda problemet) eller köpa en helt ny enhet. Var noga med att köpa en brödrost som kan uppfylla kraven i ditt företag och granska även tillverkarens garanti – om din brödrost går sönder inom garantiperioden kan du kanske få den ersatt utan extra kostnad.

Anslutning till terminalblocket

Regelbundna intermittenta anslutningar är vanliga i brödrostar, vilket ökar risken för att en av dessa elektriska komponenter går sönder. De flesta tillverkare erbjuder garantier för att täcka kostnaden och reparera om något misslyckas i förtid på din brödrost.

Håll fläktens öppning ren

Majoriteten av utrustningsfel kunde undvikas med regelbundet underhåll – främst rengöring. Brödrostar avger mycket värme (det är poängen, eller hur?) Och om den inte kan cirkulera luft in i maskinen för att hålla den sval kan du titta på några stekta värmeelement.

Vad gör en brödrost bättre än konkurrenten?

Den bästa brödrosten sticker ut från resten av tävlingen eftersom den har flera önskvärda funktioner. Vissa brödrostar har en av dessa högkvalitativa brödrostar som sticker ut och bör övervägas om du är redo att köpa en brödrost.

1. Användarvänlighet

Brödrosten är lätt att använda. Kontrollerna är stora med tydlig utskrift. Operationen är enkel och snabb, vilket gör det enkelt att integrera i din dagliga morgonrutin.

2. Går utöver grundläggande rostning

Brödrosten går också utöver den grundläggande rostningen av funktionen. Vissa brödrostar kan rosta bröd, muffins och bagels. Det kan också tina och värma upp föremål.

3. Om den är gjord för att hålla

Högkvalitativa brödrostar har en hållbar konstruktion och är tillverkade av kvalitetsmaterial. Brödrosten ska byggas för att hålla i flera år, även med daglig användning. Vissa brödrostar är tillverkad av rostfritt stål av livsmedelskvalitet. Detta gör brödrosten rostbeständig och lätt att hålla ren.

4. Prisvärdhet

Dessa funktioner kan bli dyra, så brödrostar som den från de bästa märkena sticker ut eftersom de är överkomliga. Detta låter dig maximera din investering genom att få ut mesta möjliga för dina pengar. Var noga med att inte enbart fokusera på priset. Billiga brödrostar saknar kvalitet och funktioner, vilket i slutändan får dig att ångra ditt val.

5. Hur den ser ut

Den slutliga kvaliteten som gör att de bästa brödrostarna sticker ut är deras utseende. Välj en brödrost som ser bra ut och kommer att lägga till inredningen i ditt kök. Vissa brödrostar har en vintageinspirerad design och kommer i mjuk mintgrön. Dess ljusa färg och retrostil kommer att ge ditt kök karaktär.

Brödrost kontra Brödrostugn vilken är bäst för mig?

Tänk på hur du planerar att använda din brödrost. Beroende på vilken typ av mat du vill lägga i den, kanske du tycker att en brödrostugn är ett bättre alternativ. Gör en jämförelse mellan brödrost och brödrost för att bestämma vilken som passar ditt kök.

Brödrost

En brödrost är en liten apparat som tar el och förvandlar den till värme. Den använder den värmen för att lätt bränna utsidan av din brödskiva. Den resulterande produkten är rostat bröd. En brödrost har spår överst på enheten som du släpper ner dina brödskivor i. När rostat bröd är klart dyker det upp för dig att ta tag i.

Du kan göra mer än bara rosta bröd i din brödrost. Om den har bredare slitsar kan du använda den för att rosta en bagel, muffin eller bakverk. Du kan också köpa brödrostpåsar för att värma upp andra livsmedel som pommes frites och kycklingklumpar.

Brödrostugn

En brödrostugn är också en liten apparat som sitter på din disk. Den använder också el som omvandlas till värme. Det är dock här likheterna slutar. Istället för spår på toppen har den en dörr på framsidan. Den enda stora frontöppningen låter dig placera större föremål inuti på enstaget.

Du kan använda din brödrostugn för att göra rostat bröd eller värma bagels. Det är dock inte så de flesta använder sin brödrost. Den är bättre lämpad för användning som en liten ugnsersättning. Du kan laga små mängder mat som du brukar laga i ugnen.

Vilka element ska jag överväga med en brödrost som ska passa mitt kök?

1.) Brödroststorlek

Storleken på en brödrost har mycket att göra med sina brödfack. En brödrost med fyra slitsar är vettigare om du behöver mata en stor familj varje morgon. Men låt oss säga att du bor ensam i en liten lägenhet, du vill definitivt se upp för en kompakt och lätt brödrost som tar mindre plats och utan de breda facken.

2.) Brödfackets bredd

Precis som du är bröd inte den enda skålen vi äter varje dag. Tänk på vilken typ av bakverk du brukar ha. Är det en bagel eller muffin? Olika sorters bakverk finns i olika storlekar. Det beror på ditt specifika behov att du vill ha en specifik slitsbredd som passar ditt favoritbakverk. Bröd är vår dagliga häftklammer men vi älskar också att ha några krispiga, tuffa bagels under helgerna. Så i det här fallet letar du efter en brödrost med 4 cm extra breda fack för att rosta bagels och tjockt bröd.

3.) Rostnings-kontroller

Vi vill att våra skålar ska brunas annorlunda. De flesta brödrostarna har sju-stegs kontrollinställningar mer eller mindre som låter dig ställa in önskade rostningsnivåer. Vi gillar personligen att den är lätt rostad guldbrun färg med rätt krispighet utan att förlora de färska, utsökta dofterna. Medan någon annan kanske föredrar en mörkare nyans av en välgjord rostat bröd.

4.) Mångsidighet och förinställningar

Rostning är den grundläggande funktionen för en brödrost, men det finns några andra funktioner att överväga. Vi ignorerar vanligtvis en utan multifunktioner som avfrostning, uppvärmning, bagel och avbryt. ”Bagel” -knappen värmer upp din bagels skärsida. Funktionen ”Uppvärmning” sänker ner ditt bröd en stund till om du råkar glömma bort det.

Det här är några av de viktigaste funktionerna som definierar hur mycket du ska betala för en brödrost. Mångsidighet ger dig enkel användning. Oavsett vilken typ av bakverk du lagar, en mångsidig brödrost med flera förinställda funktioner är en engångsinvestering som sparar mer ansträngning.

5.) Rengöring och avtagbar smulbricka

Du vill inte köpa en billig brödrost bara för att inse att du måste vända den upp och ner och slå på kroppen för att hälla smulorna. En avtagbar smulbricka gör rengöringen enklare och en av funktionerna du inte bör förbise. Så se till att du håller ett öga på det när du köper en ny brödrost!

6.) Brödrostdesign

Även om det inte är det viktigaste när du köper en ny brödrost (du vill inte bryta en bank för en brödrost bara för att den ser vacker ut), kommer stilen att krydda vårt nyrenoverade kök. Vi har sett några brödrostar som verkligen dödar den eleganta, retrostil och vi är säkra på att den passar ett hem från 1950-talet. Och andra som har alla klockor och visselpipor i ett minimalistiskt utseende som matchar den typen av köksmaskiner.

Stil betyder ännu mer om du väljer det som en hushållspresent eftersom du vill ha något som ser skarpt ut och inleder en konversation när dina vänner tar bort det!

7.) Säkerhet och hållbarhet

Om du vill ha en lätt, slät brödrost som håller länge, rekommenderar vi starkt att du tittar på rostfria brödrostar. Den goda nyheten är att de flesta brödrostar på marknaden idag är gjorda av detta hållbara material. Dess starka natur passar perfekt för dagligt bruk.

Brödrostar i rostfritt stål tål mycket sprickor och bucklor om du råkar tappa något tungt på dem. Rostfritt stål är också ett hygieniskt material när det gäller att förbereda mat. Slutligen, se till att hålla koll på halkfria fötter. Det är en viktig säkerhetsfråga när du har barn hemma eller om du råkar slå det med armbågen.

Hur fungerar brödrostar?

Olika typer av brödrost har sin mekanik för att fungera och fungera. Den enklaste typen av denna apparat är pop-up-typen, som också ger dig en enkel redogörelse för hur den fungerar. Till exempel behöver du el för att kunna driva en brödrost. Enheten har trådspolar inuti där den elektriska strömmen flyter. Dessa trådspolar lyser rött när de blir heta, varvid de glödröda trådarna blir brödrostens värmeelement.

Mekaniken

Apparatens handtag sänker brödet och en kil tvingar ett par kontakter som ansluter strömförsörjningen till glimmerarken. Glimmerarken är plattorna lindade med nikroma trådar. Nichrome hänvisar till material med mycket resistenta egenskaper, som omvandlar den elektriska strömmen till den värme som krävs för brödrosten.

Brödet hålls nere med hjälp av en mekanism i det fjäderbelastade brickan som tvingar ner en spak, som i sin tur snäpper på plats genom en metallflik. Det finns en metallplåt som ansluts till strömförsörjningen, som utlöses genom ett magnetiskt element när frigöringsbrytaren skjuts mot den.

Anslutningselementen slutför kretsaktivering av det elektromagnetiska elementet som drar metallfliken tillsammans mot den. När spaken släpper, springer sedan brickmekanismen upp och sprider ut skålen för denna typ av brödrost. För popup-brödrostar kan utforska de olika delarna av enheten ge dig en bra och omfattande uppfattning om hur den här apparaten faktiskt fungerar:

Handtaget

Denna del av brödrosten fungerar för att sänka brödet i enheten medan kretsens strömförsörjning aktiveras.

Infraröd strålning

Infraröd strålning sker från nikromtrådarna som leder till karamelliseringen av stärkelsen och sockerarterna i brödet. Denna speciella process är vad du kallar rostning.

Metalfliken

Metallfliken sitter på brickan inuti brödrosten. Den är ansluten i attraktion till elektromagneten, som säkrar brödet tills den är avstängd.

Fjäderbelastat fack

Elektromagnetens effekt skärs genom timern och det är då den lagrade mekaniska energin frigörs från spolen. Rostat bröd dyker upp genom det fjäderbelastade brickan.

Plastkil

Vad som märks med plastkilen är att den har en form som tvingar och förbinder två kontakter med varandra. Mekanismen är att trycka in dessa kontakter i kretskortet genom spaken. En sådan åtgärd aktiverar strömförsörjningen för att använda brödrosten.

Elektromagnet

Elektromagneten drar till brickan till metallfliken och håller den nere när den elektriska strömmen har matats in.

Spak

Stängningen av spaken beror på brickmekanismen som tvingar denna åtgärd att hända. Det håller fast metallfliken medan du håller brickan och brödet inuti för att rostningsprocessen ska äga rum.

Hur använder jag en brödrost?

Steg för att använda en brödrost:

 • Anslut brödrosten
 • Lägg brödet i brödrosten
 • Välj det uppvärmda kortnummer du vill använda och vrid munstycket efter eget val
 • Du kan ställa ratten någonstans mellan 2 eller 3 så att skålen inte blir tillräckligt mörk och du kan alltid rosta den igen
 • Vissa brödrostar kan ge dig andra inställningar som ljus, medium och mörk. Du kan också välja andra alternativ som rostat bröd, bagels och våfflor.
 • Slå på timern men för vissa modeller fungerar den inte förrän du ansluter apparaten. Se till att du först ansluter enheten innan du använder timern.
 • Sänk ner toasten eller brödskivan med brödrosten. Rostat bröd skulle dyka upp av sig själv men du kan använda spaken om det inte fungerar.

Vad finns det för tecken på att jag bör byta brödrost?

Rostande interiörer

Rost är korroderade metallbitar och de kan hamna i din mat. Lite rost kan verka icke-hotande men det kan absolut skada dig under lång tid. Det kan till och med skapa en kvävningsrisk, särskilt för unga. Vissa rostar kan skära munnen eller förgifta dig när de kommer in i maten.

Sliten sladd

En sladd är sliten eller knäckt om den lossnar från brödrosten eller om sladdplasten spricker eller slits. Se till att du byter ut brödrosten när detta händer eftersom eventuella trassliga sladdar kan leda till olyckor som köksbränder eller elektriska stötar. Du kan inte slå in sladden i tejp och tänka att allt är bra. Felaktiga sladdar kan vara tecken på att din apparat redan är längre än utgångsdatumet.

Enhet som inte fungerar

Sammantaget fungerar brödrosten inte eller fungerar inte längre. I vissa fall kanske brödrosten inte räcker för din användning eller för ditt ändamål längre. Du skulle veta att det är dags att byta ut brödrosten om du behöver en annan som tjänar ditt syfte, till exempel den mängd bröd du behöver rosta.

Knäckt glas eller dörr som inte fungerar

En brödrost som har ett knäckt glas eller en dörr som inte skulle stängas är en enhet som du bör överväga att byta ut. Oslutna dörrar skulle innebära att maten inuti kanske inte är tillräckligt varm och det kan påverka kvaliteten på maten du vill ha.

Var ska man placera en brödrost i köket?

Möjligheterna är oändliga när man tänker på din brödrost och dess rätta position i ditt kök. Så var exakt placerar du en brödrost i köket? Diskutrymmet är det första och det vanligaste för de flesta. De flesta brödrostar är för köksbänken och att placera och använda dem direkt under köksskåpet kan utgöra farliga problem.

Placera inte brödrosten under köksskåpet där det brännbara trämaterialet kan utsättas för värme om och om igen. Detta kan antända materialet och bränna det, vilket gör skåpet till en tinderbox som kan blossa upp när som helst.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top