Bästa bakmaskinen 2022 – Topplista med olika bakmaskiner

Bäst i test

Populärast

Premiumval

Billigast

Rubicson Bakmaskin

Ariete Pane Express 1000

Steba Bakmaskin BM2 17 Program

Ariete Pane Express 750

Klicka här för att se fler bakmaskiner.

Bästa bakmaskinen 2022

Det råder ingen tvekan om att hemlagat bröd är utsökt, men inte alla har tid eller viljan att blanda, knåda och vakta en deg medan den jäser. Även om processen för att tillverka bröd inte är svår krävs det att man kan arbeta med degen i olika steg. Hela processen kan ta flera timmar, vilket inte är bekvämt eller praktiskt för många människor.

Kolla in den moderna bakmaskinen. Genom att helt enkelt tillsätta alla ingredienser i bakmaskinen och trycka på några knappar så gör bakmaskinen resten av jobbet åt dig vilket gör brödtillverkningsprocessen mycket snabbare och enklare. Dessutom kan du styra vad som händer med ditt bröd och kan prova på flera olika sorter, från vitt bröd till lantbröd.

Mot all förmodan så är det inte så enkelt att köpa en bra bakmaskin på nätet. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser kan det bli svårt att veta vilken bakmaskin som faktiskt är bäst. För att göra saken ännu svårare så tenderar onlineaffärer förstås att undvika att nämna de negativa aspekterna med sina produkter vilket kan leda till att när du väl får hem bakmaskinen så är den kanske inte alls som du förväntat dig.

Något av tråkigaste som finns när man handlar på nätet är när man lägger pengar på någonting för att sedan inse att produkten är långt under ens förväntningar. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa den bästa bakmaskinen. Det är just därför som jag här på Köksproffset.se har skapat en tabell med den bästa bakmaskinen som finns att tillgå. För att garantera att jag endast presenterar högkvalitativa produkter som lever upp till mina läsares förväntningar har jag gjort grundlig forskning om alla bakmaskiner som du hittar i tabellen.

Genom att noggrant läsa igenom otaliga mängder kundrecensioner hos fler än 20 olika onlineaffärer, svenska som utländska, har jag kunnat ta fram den bästa bakmaskinen inom varje ovanstående kategori. Att läsa oberoende kundrecensioner ger oftast den klaraste och mest övergripande bilden över hur bra en produkt faktiskt är, det är trots allt köpare som själva vet bäst om hur bra produkter faktiskt är i verkligheten.

Se även >>> Den bästa induktionshällen 2022

Köpguide för bäst i test bakmaskin 2022

Som sagt så kan det faktiskt vara ganska svårt att veta vilken bakmaskin som är den bästa. Det finns så otroligt många olika modeller av bakmaskiner som dessutom hittas inom ett flertal olika prisklasser. Det är därför jag har skapat min köpguide som gör hela processen mycket enklare. När du ska köpa en den bästa bakmaskinen så finns det några viktiga aspekter som du bör fundera över. Det är förstås även viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga behov. Här är vad du ska tänka på när du ska köpa den bästa bakmaskinen 2022:

 • Pris
 • Storlek
 • Materialets kvalitet
 • Livslängd
 • Användning
 • Brödets kvalitet
 • Enkel användning
 • Ljudnivå
 • Antal cyklar
 • Funktioner du måste ha
 • Tillbehör

Pris

Du vill inte slösa bort dina pengar på att köpa något som kostar dig mer än vad du får. Om du är en första köpare är det bättre att ta en billig med grundinställningarna för att se om du är bekväm med dess användning och det bröd det gör.

På det här sättet slösar du inte dina pengar på att köpa något dyrt och sedan inte använda det igen eftersom du inte är bekväm med användningen. Som vi redan nämnde att hög grad av programmerbarhet innebär en högre prislapp, så välj alternativ klokt beroende på hur ofta du skulle använda dessa funktioner. Tänk på att bkmaskiner med högt pris inte alltid betyder bättre bröd, din brödkvalitet beror också på ingrediensernas kvalitet.

Storlek

En annan viktig fråga skulle vara bakmaskinens storlek och kapacitet. Vanligtvis på marknaden har vi bakmaskiner med kapacitet att baka bröd från 1 kg till 3 kg. Brödstorleken på 1-1,5 kg skulle vara perfekt för par och små familjer.

Om du är någon som bakar bröd mycket ofta och för ett stort antal människor väljer du en bakmaskin med större kapacitet. Det finns bakmaskiner som ger flera storlekar, så beroende på tillfälle och antal personer kan du baka bröd av olika storlekar. Tänk på storleken på ditt kök och ditt utrymme när du väljer bakmaskinen. Välj den som passar i ditt kök, om du har skåp, tänk på höjden. Om du har lite utrymme, välj sedan de kompakta.

Materialets kvalitet

Produktens övergripande kvalitet är mycket viktig eftersom den avgör kvaliteten på det bakade brödet. Leta efter bakmaskiner med värmeelement av god kvalitet och icke klibbande panna som är nödvändiga för att göra bra bröd i många år framöver. Några av köparna har klagat på ett oljeläckage som orsakas av ett defekt kärl, så se till att du kontrollerar kvaliteten på hela produkten.

Livslängd

Alla apparater som inte är gjorda av hållbara material skulle inte hålla länge och du vill inte spendera dina pengar på något som inte kommer att hålla på ett tag. Kontrollera den icke klibbande pannan noggrant, ytbeläggningen på den, om den kommer att kunna klara den vanliga användningen utan att förstöra beläggningen och utgöra någon hälsorisk i framtiden eller inte. Välj också de som erbjuder minst ett års garanti och servicealternativ.

Användning

Dessa dagar tillverkas bakmaskiner med olika automatiska funktioner som gör det ganska enkelt att använda det. Tänk på om du kommer att använda alla dessa funktioner ofta om du inte gör det, kanske du vill välja en modell som har de funktioner du skulle använda. Du vill inte betala för saker som du aldrig skulle använda eftersom extra funktioner betyder ett högre pris.

Beroende på till exempel klimatet du bor kan tiden för att baka bröd variera så att en funktion som fjärrkontrollsur kanske inte fungerar bra. Så det är alltid klokt att välja en maskin med automatiska funktioner som verkligen skulle fungera för dig.

Brödets kvalitet

Efter några användningsområden kanske din limpa inte bakas på samma sätt som din läckra första limpa. För att få din bakmaskin att göra genomgående bra bröd investerar du i en högkvalitativ bakmaskin som bakar limpor av god form och storlek, med en perfekt skorpa, lätt och fluffig smula tillsammans med rätt smak och smak varje gång. En horisontell bakmaskin ger också en bättre brödprodukt konsekvent jämfört med sin vertikala motsvarighet.

Enkel användning

Skärmkontrollen ska vara mycket lättläst, vilket gör användaren bekväm att använda och använda olika inställningar utan krångel. Förvirrad över hur man använder? En användarvänlig bruksanvisning är allt du behöver Bruksanvisningen ska vara tydlig, kortfattad och användarvänlig i beskrivningen. Det bör ge en klar uppfattning om hur man ska förklara tidscykler och dess funktioner, anvisningar om hur man rengör och underhåller, kontaktinformation från leverantörer av reparationstjänster och några grundläggande brödrecept.

Ljudnivå

Du vill inte bli störd av en skakande och ringande ljud från en bakmaskin tidigt på morgonen om du använder fördröjningstimern. En tyst drift med måttliga ljudindikatorer uppskattas alltid. Även om de flesta bakmaskinerna arbetar tyst, har de klagat från kunder angående få bakmaskiner som brusar under mixcykeln.

Antal cyklar

En bra bakmaskin ger alltid en grundcykel och en degcykel. En grundcykel innefattar knådning och bakning, medan degcykeln endast knådar degen som kan göras, sedan görs till bullar eller pizzor för att baka separat i ugnen. Du kan också njuta av dina middagsrullar även efter en riktigt tuff dag med degcykeln till din räddning.

Funktioner du måste ha

Här är några av de användbara inställningarna och funktionerna som du vill ha i din bakmaskin:

Fördröjningstimer

Du kan placera dina ingredienser i maskinen, starta en fördröjningstimer beroende på när du vill ha brödet och voila! Du kan få ditt bröd serverat färskt direkt från maskinen.

Deginställning

Detta gör att du kan knåda alla slags degar som kan användas för att göra pizza eller pasta eller bullar att baka i ugnen. Något mycket mindre arbete för händer särskilt under de riktigt tröttsamma dagarna.

Snabbbakning eller expresscykel

Om du har bråttom för det mesta bör du definitivt köpa en bakmaskin med snabbbakningscykel. Så att du kan baka ditt bröd snabbare, säg på en timme eller på bara 58 minuter.

Förprogrammerade brödcykler

Om du vill göra en mängd olika bröd skulle den här funktionen vara väldigt användbar. Du kan baka allt från fullkornsbröd till hantverksbröd och vissa bakmaskiner har också funktioner för att kontrollera skorpans färg.

Mikroprocessorer

Få av dem är försedda med mikroprocessorer som gör små förändringar därefter medan brödet bakar och ger en jämn brödkvalitet.

Ett visningsfönster

Några av oss gillar att se deras bröd baka om du är en av dem kanske du vill köpa en bakmaskin med den här funktionen.

Icke klibbande paddel och bakpanna med trähandtag

Du behöver inte oroa dig för att du skulle kunna forma ditt bröd utan skada eller inte. Med de icke klibbande paddlarna kommer den härliga degen bara glida ut smidigt ur pannan.

Automatisk tillsats av nötter, jäst, etc

Du behöver inte oroa dig för den optimala tiden att tillsätta jästen eller nötterna. Lägg dem bara i det medföljande facket och låt bakmaskinen ta reda på resten.

Tillbehör

Brödskivkniv

Naturligtvis är det nödvändiga tillbehöret för ditt kök skivkniven. Det vore bäst om du väljer en kniv avsedd för att skära bröd och med ett vasst blad. Det finns flera utföranden för den här typen av kniv, som alla kommer med tandade kanter och ett långt blad.

Bröd behållare

Du bör alltid vara beredd för det ögonblick pannan i din bakmaskin skadas. Så, för att spara några problem, bör du köpa en extra bakpanna.

Brödskivor

Brödskivor utformades för att hjälpa dig att skära jämna skivor av limpa. De kan tillverkas av flera material, inklusive trä. Ändå är dessa en tillgång i alla kök, särskilt om du har en bakmaskin. Du kan uppnå generös skivning i olika tjockleksnivåer, beroende på vilken produkt du köper.

Expanderbar brödhållare

En specialdesignad låda för ditt bröd är ett måste om du vill hålla det friskt länge. Och denna typ av låda är skapad med ett speciellt ventilationssystem som tillåter rätt mängd luft inuti den. Som ett resultat förlorar ditt bröd inte sin smak och konsistens omedelbart. Denna speciella behållare kan visa sig vara mycket hjälpsam, särskilt för dem som använder en bakmaskin.

Skärbräda

En annan viktig bakmaskin är skärbrädan. Experter säger att det är bäst att använda en skärbräda gjord av bambu, eftersom den är en av de mest kvalitativa på marknaden. Hur som helst, det bästa kortet är det som har en avtagbar smulbricka, så att du enkelt rengör och tar bort smulor. Så nästa gång du vill använda en tallrik för att skära ditt bröd, kom ihåg att det inte är säkert, och det kan hindra dig från att skära ditt bröd fint.

Knådande paddlar

En maskin för brödtillverkning är inte komplett utan dess professionella uppsättning knådspaddlar. Baserat på vilken typ av maskin du har kan du kanske ersätta dina vanliga paddlar med sådana som är utformade med en non-stick-beläggning. Hur som helst, att ha en reservuppsättning av knådspaddlar är ett måste i alla kök.

Slutsatsen är att brödtillverkning är ganska enkelt om du har nödvändiga verktyg. Och en bakmaskin gör just det. Du kan göra ditt eget välsmakande bröd med lite eller inget krångel. Dessutom kan du med tillbehören som nämns ovan klippa och förvara ditt bröd på bästa sätt.

Lista över de bästa bakmaskinerna 2022

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Typer av bakmaskiner

Vertikala bakmaskiner

När bakmaskiner först såldes producerade de bröd som var långa och rektangulära. Brödpannorna var fyrkantiga eller något rektangulära, men de färdiga limporna tenderade att vara alltför långa och vertikala i jämförelse med standardbröd, vilket resulterade i en limpa som var ovanlig. Dessa vertikala bakmaskiner är fortfarande populära idag. De tenderar att ha ett mindre fotavtryck så att de tar mindre plats på disken och är lättare att lagra. De är också billigare och gör mindre bröd, så de är ett bra alternativ för små hushåll eller för alla som inte äter så mycket bröd.

Nackdelen med de vertikala bröden är att formen kan vara udda för att göra smörgåsar och du kan behöva klippa skivorna så att de passar snyggt i din brödrost. Eftersom värmeelementet är beläget på botten av dessa maskiner kan mycket höga bröd baka ojämnt med mörkare brunning på botten och en mycket blek toppskorpa.

Horisontella bakmaskiner

Om höga bröd är för besvärligt formade för dig, leta efter en bakmaskin som producerar horisontella, rektangulära bröden som ser mer ut som bröd som bakades i en vanlig limpanna. Dessa maskiner har en längre brödpanna och större bakkammare och tenderar att kunna baka större bröd än vertikala bakmaskiner. Den ökade bakkapaciteten innebär dock att denna stil av paustillverkare tenderar att vara större totalt sett och tar mer plats i ditt kök.

Eftersom det finns mer utrymme för degen att röra sig i en horisontell, rektangulär brödpanna, kan maskiner utrustade med bara en paddel vara mindre effektiva vid att knåda degen. Ibland kan degen fastna i ena änden av pannan medan paddeln snurrar på egen hand, vilket kan leda till att bröden blir ojämnt formade med mer deg i ena änden eller en lång mitt med kortare ändar. High-end maskiner kan ha två paddlar för att knåda, så degen knådas mer effektivt och formen på den färdiga limpa är jämnare.

Maskiner som bakar horisontella bröd tenderar att vara dyrare än de som bakar vertikala bröd. Du hittar prisvärda horisontella bakmaskiner, tillsammans med några av de dyraste bakmaskinerna på marknaden.

Vanliga tillverkare av bakmaskiner

Zojirushi

Ett av de mest kända varumärkena för bakmaskiner, Zojirushi (känt kallat “Zo” av många fans av märket) tillverkar kvalitetsbakmaskiner i ett brett utbud av stilar, inklusive både högloff och rektangulärbrödstilar som inkludera massor av alternativ och extrafunktioner som gör brödtillagning roligare. Några av dess modeller har innovativa mönster som har värmekällor inbyggda i både ovansidan och botten av bakmaskinen för jämnare bakning. Zojirushi bakmaskiner brukar vara i den höga änden av prisklassen.

 Hamilton Beach

Liksom Oster erbjuder detta varumärke ett urval av prisvärda bakmaskiner som inte bryter mot din budget. De flesta är kompakta så att de är lätta att lagra och tar inte massor av diskutrymme. Till skillnad från andra budgetprissatta bakmaskiner kan du hitta Hamilton Beach-modeller som har dubbla paddlar för effektivare knådning.

Breville

Breville har bara ett erbjudande i kategorin bakmaskin, men det är värt att nämna eftersom det är en högkvalitativ och avancerad maskin som konsekvent betygsätts bra av användarna.

Breadman

Ett av de tidiga namnen hos bakmaskiner och fortfarande går starkt, Breadman tillverkar bakmaskiner i flera stilar inklusive både höglim och rektangulärmaskiner. Även om dessa modeller inte innehåller extra funktioner som avancerade alternativ, är företaget erfaret och tillverkar enkla maskiner av solid kvalitet till mellannivåpriser.

Cuisinart

Cuisinart har två bakmaskiner i sin produktkatalog, inklusive en kompakt modell som hjälper till att spara lagringsutrymme och en konvektionsuppvärmningsmodell som kan göra bröd upp till 1 kg i vikt. Båda har många förprogrammerade inställningar att spela med och en längre garanti än andra märken, och de är prissatta i mellanklassen.

Oster

Oster säljer flera modeller i kategorin bakmaskiner, och de flesta är i den prisvärda änden av prisklassen. Osterbakmaskinerna saknar extra funktioner och inställningar som finns på avancerade maskiner, men de är värda att överväga om budgeten är en avgörande faktor eftersom de är mycket överkomliga. De är också användarvänliga, vilket gör dem till bra nybörjarmaskiner för människor som bara bakar bröd ibland.

Hur bakmaskinen fungerar

Ta dig lite tid att läsa instruktionerna som medföljde din bakmaskin. Handboken går igenom alla funktioner för drift, rengöring och säkerhet. Du kanske vet att du bör använda ugnshandskar för att hantera den heta brödpannan, men du kanske inte inser att maskinen måste kopplas ur efter varje användning. Manualen kommer också att erbjuda en mängd testade recept. Dessa recept är ett utmärkt sätt att börja, speciellt om du inte är ny på brödtillverkningen.

Även om det kan finnas några undantag börjar den typiska beställningen av ingredienser med vätskor och slutar med de torra ingredienserna, fettet och sedan jästen. Jästen hålls borta från vätskorna så att den inte aktiveras förrän knådningen börjar. En grundläggande limpa, från att blanda och knåda till att höja sig och baka, tar ungefär 3 till 4 timmar, beroende på mjöltyp, eller cirka 2 timmar på snabb eller snabb cykel.

Bakmaskinsbrödet innehåller en eller två skovlar – eller knådblad – som roterar för att blanda och knåda brödet. Värmeelementet fungerar för att förvärma, täta och baka limpa.De flesta bakmaskiner börjar med en förvärmningscykel på upp till 20 minuter. Därefter kommer knådcykeln, som kommer att pågå från 13 till 25 minuter. Det hörs ett pip innan knådcykeln är slut – det är när du lägger till ytterligare ingredienser, till exempel russin, nötter, ost osv.

Den första ökningen varar i cirka 45 minuter, följt av en “punch” ner eller rör ned period, och den andra stigningen på cirka 20 till 25 minuter. Efter ytterligare en omrörningsfas och en tredje stigning på cirka 40 till 45 minuter bakas limpa i cirka 60 till 65 minuter. Den snabba eller snabba cykeln kommer att ha en kortare förvärmningscykel och kortare stigtid totalt.

Grundläggande brödtillverkningssteg

 • Ta bort bakpannan från bakmaskinen och fäst paddelarna ordentligt.
 • Mät och tillsätt ingredienserna i pannan i rätt ordning – ofta flytande, mjöl, socker, torr mjölk, salt, fett och sedan jästen.
 • Sätt tillbaka pannan i bakmaskinens hålighet och tryck fast den på plats.
 • Välj inställningarna för grundläggande eller snabba och välj önskad skorpfärg.
 • Tillsätt extra ingredienser vid pipet, eller cirka 5 minuter innan knådningscykeln är klar.
 • När bakningen är klar kommer maskinen att pipa och de flesta håller brödet varmt i upp till 1 timme.
 • Ta bort brödet och vänd pannan upp och ned och skaka den försiktigt för att ta bort limpa till ett rack. Om knådspadern sitter kvar i brödet ska du ta bort den med ett värmebeständigt icke-metallgeråd.

Deginställningen

Deginställningen förvärmer, knådar och provar degen; men bakar det inte. När cykeln är klar tar du degen ur pannan och formar efter önskemål. Använd degcykeln för att göra formade bröd: som franska eller italienska bröd, ciabatta, kanelrullar, smörgåsbullar och pizzadeg. Eller använd bakmaskinen för att blanda och knåda, lägg sedan degen i en limpanna, låt den höjas en gång till och baka den sedan i en vanlig ugn enligt ditt favoritrecept.

Ytterligare inställningar

Många bakmaskiner har inställningar och recept på surdegsstarter, kakor och snabbbröd samt fruktstopp och kompott.

Grundläggande ingredienser

Vätskor

Dessa kan inkludera vatten, mjölk, kärnmjölk, smält smör eller förkortning, olja, yoghurt, gräddfil, äppelmos, fruktpuréer, flytande sötningsmedel, ägg och mjuka ostar, såsom gräddost. Ett stort ägg motsvarar cirka 3 matskedar vätska.

Sötningsmedel

Socker, men inte nödvändigt, ger jästen ett försprång och hjälper till att bryna. För mycket socker kan dock bromsa jästaktiviteten. Om du använder ett flytande sötningsmedel, som honung, melass och lönnsirap, räkna det som en del av vätskan i receptet.

Salt

Du kan minska saltet i ett recept men bör inte eliminera det, eftersom det förstärker smaken och reglerar jästaktiviteten.

Fett

Fett fungerar som konserveringsmedel och kan ge brödsmak såväl som ömhet. Fetter kan innehålla mjukt eller smält smör, vegetabilisk olja, olivolja eller smaksatt olja.

Mjöl

Allmänt och högre glutenbrödmjöl är bra att använda i de flesta recept. Fullkornsmjöl är dock lägre i gluten, vilket kan resultera i en tätare, mindre limpa. Gluten är viktigt eftersom det ger brödet sin struktur och håller det ihop. Vital vetegluten kan tillsättas – cirka 1 till 1 1/2 teskedar per 3 dl – till helvete eller ett mjukt allmjöl för att öka gluteninnehållet.

Mjölkpulver

Många recept på bakmaskiner kräver några matskedar torrt mjölkpulver. Mjölk ger brödet bättre färg och konsistens än vanligt vatten. Om du inte har det, byt ut ungefär hälften av vattnet med mjölk eller utelämna det helt.

Jäst

Många tillverkare rekommenderar snabbjäst (även känd som snabbsteg eller brödmaskjäst), som har mindre granulat och återfuktar snabbare när det blandas med mjöl. För att använda aktiv torrjäst i ett recept på en bakmaskin som kräver omedelbar jäst, använd cirka 3/4 tesked för varje 3 dl mjöl. Aktiv torrjäst kanske inte fungerar lika bra på den snabba eller snabba brödcykeln.

Kryddor

Vissa kryddor kan vara giftiga för jästen. Kryddpeppar, kanel, kryddnejlika och muskot innehåller alla en förening som kan påverka stigningen. Använd inte mer än en knapp tesked för varje v3 dl mjöl. Eller använd kryddan i en toppning eller fyllning.

Rengöring

När du har bakat ett bröd tar du bort pannan, kopplar ur maskinen och låt den svalna helt. Rengör eventuella smulor från bakmaskinen och kontrollera om det finns rester i värmeelementet. Om det sitter bitar av deg fast på bakmaskinens väggar, låt den torka och ta sedan bort den. En liten borste och fuktig trasa bör vara allt du behöver. Se till att insidan av maskinen och värmeelementet är rena och helt torra innan du använder den igen. De flesta brödpannor tål inte diskmaskin. Rengör pannan och paddlarna med varmt tvålvatten. Skrubba inte eller använd hårda rengöringsmedel, eftersom det skadar nonstick-ytan.

Ytterligare användningsområden för bakmaskiner

Du skulle vara glad att veta att en bakmaskin kan göra mycket mer än bara bröd. De flesta bakmaskiner har följande standardinställningar:

Grundläggande vitt bröd

För traditionellt vitt bröd. De flesta bakmaskiner låter dig välja mellan tre skorpfärger: ljus, medium eller mörk.

Snabbt eller turbo

För bröd i bråttom. Denna inställning minskar tillagningstiden med cirka en timme. Bröd som tillverkas med den här inställningen kan vara något mindre och tätare på grund av den minskade stigtiden.

Vete, helvete eller fullkornsprodukter

För ett tyngre bröd. Denna inställning möjliggör en längre stigningstid, vilket krävs för mjöl av vete eller spannmål. Det är normalt att fullkornsbröd är något mindre och tätare än en vit limpa. Alla modeller har denna funktion.

Vete snabbt

För bröd i fullvete bråttom. Denna inställning minskar tillagningstiden för en fullkornsbröd. Uppgångstiderna är kortare, så bröd tillverkat av en kombination av vitt mjöl och helvete snarare än 100% helvete skulle ge ett bättre resultat.

Sött

För bröd som kräver ytterligare ingredienser som torkad frukt, nötter och choklad. En timer piper under den andra knådningen så att du kan lägga till ingredienserna manuellt.

Franska eller kontinentala

För en krispigare skorpa. Denna inställning minskar mängden knådningstid och ökar stigtiden. Resultatet är en krispig skorpa, à la franska och italienska bröd. Det är också bäst för recept med låg fetthalt och socker.

Tårta eller smörbröd

För kakor och icke-jästbröd som bananbröd eller jästfria bröd.

Sylt

För sylt och konserver gjord av färsk frukt – vilket resulterar i mindre röran än den gamla spishällsmetoden.

Bara bakning

För bakning utan att knåda eller höja först. Denna inställning motsvarar bakning i en konventionell ugn och kan användas för att baka fryst eller förberedd deg.

Glutenfritt

För specialbröd. Recepten som används för denna inställning ersätter vetemjöl med andra typer av mjöl som rismjöl, sojamjöl och kikärtsmjöl.

Spjäll eller jästfri

För muffins eller spjällbröd. Recepten som används för denna inställning är beroende av bakpulver eller bikarbonat av läsk som höjningsmedel. Detta kommer att resultera i en tyngre konsistens och en limpa som inte är så höjda som jästbröd.

Pasta

För hemlagad pasta. Denna inställning förbereder degen för pasta, som sedan kan användas i en pastamaskin eller rullas ut och formas för hand.

Deg

För att förbereda deg för bakning i ugn. Deginställningen kommer att blanda / knåda / slå ner och först höjas automatiskt. Du kan sedan forma degen till rullar, flätor, bagels eller vad du vill, låta höja en andra gång och sedan baka i en vanlig ugn.

Pizzadeg

För hemlagad pizzabaser och focaccia. Denna inställning blandar degen för flatbreads som pizzabaser och focaccias. Degen är klar att rulla ut och det krävs ingen höjning – lägg bara på påfyllningen och baka i en vanlig ugn.

Säkerhet och försiktighetsåtgärder

Många människor tar försiktighetsåtgärder som det tråkiga kapitlet, men i verkligheten har det stort värde för användarens synvinkel. Här ger vi dig några bästa säkerhetstips som du måste följa när du använder bakmaskinen.

Håll alltid bort dina barn från bakmaskinen, det kan vara riskabelt om du använder bakmaskiner nära den gemensamma gångplatsen.

Ta alltid hand om Breadmaker-sladden och håll den borta från alla heta ytor.

Rör aldrig vid den heta ytan på bakmaskinen med bara handen.

Efter avslutning tar du alltid ut stickproppen ur uttaget för säkerhetsändamål

Låt den alltid svalna ordentligt innan du rengör brödpannan

Använd inte våt hand när du använder din bakmaskin

Förvara aldrig bakmaskinen nära den elektriska brännaren, heta gasen och den uppvärmda ugnen

Ta aldrig isär eller reparera din bakmaskin om du stöter på mekaniska eller elektriska problem.

Guide för underhåll av bakmaskiner

Här kommer vi att föreslå några grundläggande steg för hur du rengör bakmaskinen för din rutin, följ bara dessa och du kommer säkert att få bättre resultat.

Försum aldrig bruksanvisningen

De flesta av oss tar aldrig hänsyn till bruksanvisningen, men vet du att den här manualen kan vara till stor hjälp för dig. Normalt i handböcker kan du få flera riktlinjer för underhåll och säkerhet. Så vi rekommenderar alltid er att läsa manualen i detaljer och ta alla grundläggande såväl som avancerade tips och hack som alltid är fördelaktiga för dig.

Allmän rengöring

Det är ganska viktigt att alltid hålla din bakmaskin ren varför så? Eftersom allmän rengöring efter varje användning av din bakmaskin håller din bakmaskin smidigt. Här tror en viktig att vi vill nämna för er som aldrig använder en 45 cm diskmaskin för rengöringsprocessen eftersom det kan skrapa din non-stick yta på din maskin.

Rengör bakmaskinens (ugn) insida ordentligt

Det är också alltid viktigt att rengöra insidan av bakmaskinen efter varje användning. Koppla bara bort bakmaskinen och rengör den ordentligt i svalt skick. Om du inte städar kan du hitta den dåliga lukten av bränd bakad limpa i din nästa beredning som alltid är irriterande.

Rengöra bakpannan

Utan tvekan är bakpannan alltid en viktig del av varje bakmaskin och vi kan inte ignorera att rengöra den ordentligt. De flesta bakpannor för bakmaskinerna är gjorda av non-stick-material och du måste rengöra den noggrant. Du kan inte använda diskmaskin för att rengöra den. Använd bara kokt vatten och flytande kemikalier för bättre rengöringsändamål.

 Knäskötsel

Detta är en annan viktig del av en bakmaskin. Knådbladet är vanligtvis mycket användbart för att göra din brödlim perfekt. De flesta bakmaskinerna avlägsnar knådning så att det är enkelt att rengöra. Du kan använda varmt vatten och flytande tvättmaskin för att rengöra knådkniven ordentligt. Efter knådningens rengöringsprocess glöm aldrig att torka bladet ordentligt för nästa gång du använder det. Inte sist men det minsta som lagrar maskinen så här kommer vi att ge lite information om den för ett bättre resultat.

Förvara din bakmaskin

 • Se alltid till att din maskin är helt ren och torr innan du lagrar den.
 • Förvara alltid bakmaskinen med stängt lock.
 • Placera aldrig tung last eller föremål på locket.
 • Ta alltid bort knådbladet och håll det inne i bakmaskinens kastrull
 • Förvara den till slut säkert i skåpet eller skåpet.

Vi hoppas att dessa tips och tricks för bakmaskinens underhåll hjälper dig att hålla din bakmaskin i bra skick under lång tid. Så vad väntar du på tillämpa dessa tips och njut bara av den färska och välbakade brödlimpa i din frukost Tack. Om du har några tvivel eller frågor bara nämner under kommentarsektionen kommer vi definitivt att lösa dem.

Recept för bakmaskiner

Nytt hemlagat zucchinibröd i bakmaskin

Unna familjen med lite färskt hemlagad zucchini-bröd gjord i bakmaskinen!

Detta bröd har en söt sötma, den inbjudande doften av pumpakrydda och vanilj och de uppfriskande smakerna av zucchini. Olivolja, mjölk och ägg ger brödet sin mjuka struktur medan valnötterna ger en härlig nötighet.

Tack och lov sparar du allt knådande och rörigt köksstädning genom att göra bröd i bakmaskinen. Om du märker att din bakmaskin gör en smet istället för deg, ska du inte panikera! Det är helt bra och resultatet blir ett doftande läckert zucchini-bröd. Låt oss börja!

Hur man gör zucchinibröd i en bakmaskin?

Ingredienser
 • ½ tesked salt
 • 1 dl brunt socker + 1 dl strösocker
 • 1 msk pumpa paj krydda
 • ½ tesked vardera av bakpulver & bakpulver
 • En bit vaniljböna (5 cm)
 • 5-6 matskedar mjölk
 • 1 dl extra fin olivolja
 • 2 ägg
 • 5 dl brödmjöl
 • ½ tesked jäst (eller aktiv torrjäst)
 • 2,5 dl färsk zucchini (strimlad med skinn)
 • 0,5 dl valnötter (hackad)
 • 0,5 dl russin
Instruktioner

Steg 1: Börja med att spraya bakmaskinspannan med icke klibbande matlagningsspray

Steg 2: Lägg sedan till alla ingredienserna en efter en i bakmaskinens panna enligt listan ovan.

Steg 3: Stäng nu locket, sätt i bakmaskinen och tryck på väljarknappen för inställning för 0,5 kg mediumskorpa.

Steg 4: När brödet har lagat mat gör du spettestet för att kontrollera dess tjockhet.

Peka ett träspett halvvägs genom limpa och dra ut det. Om spetten kommer ut ren med noll klibbighet är limpan klar.

Om spetten verkar klibbig, låt sedan limpan sitta täckt några minuter till i bakmaskinen. Ett annat knep är att välja “uppvärmningscykeln” i 20-25 minuter.

Steg 5: När limpan är klar tar du ut brödpannan och vänder brödet på ett galler för att låta det koka vid rumstemperatur.

Slutligen, skiva och njut av ditt färska hemlagade Zucchini-bröd med dina favoritsdrycker, te / kaffe, soppor eller curry.

Näringsvärde

Här är en nedgång av näringsinformationen för en skiva bröd som väger 28 gram.

 • Kaloriinnehåll: 123 (38% härrörande från fett)
 • Kolesterol: 27 gram
 • Kolhydrater: 17 gram
 • Kalcium: 15 gram
 • Fett: 5 gram
 • Protein: 2 gram
 • Mättat fett: 1 gram
 • Fiber: 1 gram
 • Natrium: 125miligram

Sätt att njuta av ditt zucchini-bröd i bakmaskinen Medan ditt bröd är varmt, lägg till en smörklick och gnugga den på toppen. Det gör zucchinibrödet så smaskigt! Chokladälskare kan byta valnötter och russin med Choklad knappar Se bara till att lägga dem till den sista ingrediensen i bakmaskinspannan. Courgettsbröd smakar fantastiskt både varmt och kylt. För att njuta av svala skivor kyl bara limpa i 25-30 minuter.

Ostliknande italienska aromatiska örtbröd; nötigt Bananbröd; Brioche; Bröd i hawaiisk stil; Chokladbröd; och White Sandwich Bread är några läckra brödrecept som du kan prova i bakmaskinen.

Felsökning: Problem och lösningar

Ihopsjunken limpa

 • Degen var överisolerad.
 • Det var för mycket vätska i degen.
 • Det fanns inget salt eller för lite salt i degen.
 • Maskinen skakades medan den höjde sig, vilket fick brödet att tömmas.

Svampig Topp

 • Degen var för våt.
 • Receptet krävde för mycket jäst.
 • Det fanns inget salt eller för lite salt i degen.
 • Degen hade för många söta ingredienser.

Degig mitt

 • Receptet var för stort för bakmaskinen.
 • För mycket värme släppte ut från maskinen medan brödet bakades.

Stor spricka i limpa

 • Degen var för torr.
 • Degen var underisolerad och behövde mer ökad tid.

Bränd skorpa

 • För mycket socker i degen.
 • Välj en lättare skorpinställning.

Blekskorpa

 • Välj en mörkare skorpinställning.
 • Tillsätt lite mer sötningsmedel i degen.

Torrt bröd

 • Ägg kan orsaka torrt bröd. Försök lägga till extra fett i brödet.
 • Brödet förvarades i kylskåpet. Förvara bröd vid rumstemperatur eller frys det för längre förvaring.
 • Vissa korn, som havre, kan suga upp fukt.

Anpassa receptet

Har du ett favoritrecept för bröd eller rullar? Med några justeringar kommer det förmodligen att fungera i din bakmaskin. Beroende på kapaciteten på din bakmaskin kan du behöva skala ner den lite. Titta noga på det under hela processen och anteckna eventuella justeringar du gör.

Ett bröd på 1kg innehåller ungefär följande:

2 –3  dl vätska

8 dl – 1 L mjöl

1/2 till 1 1/2 teskedar salt

Upp till 4 matskedar fett

1 till 3 matskedar sötningsmedel

1 1/2 till 3 teskedar jäst

Om du tycker att blandningar är praktiska, gör du din egen med detta grundläggande recept.

 

Bakmaskinens historia

Bakmaskiner har revolutionerat brödproduktionsprocessen eftersom upptagna hemma kockar kan innehålla ett hälsosamt och utsökt tillskott till hemgjorda eller halvhemmagjorda måltider.

Brödets historia

Brödets historia kan spåras längre än människans inspelade förflutna. Forskare har bekräftat att den tidiga människan samlade spannmål för mat när köttet var knappt. Människor upptäckte att de kunde odla matkällan när korn började gro efter att ha blivit vått. Under antiken var brödtillverkning en lönsam färdighet eftersom processen var arbetskrävande och krävde många timmar att producera. Tidiga bagerier anställde också ett stort antal arbetare.

De första bakmaskinerna

På 1800-talet uppfann Joseph Lee den första maskinen för brödhantering. Hans uppfinning var en anordning som kunde smula daggamla bröd att använda i andra recept. Före hans design kastades gammalt bröd ut. Med de pengar han tjänade på sin ursprungliga uppfinning skapade Lee den första automatiska bakmaskinen.

Maskinen kunde blanda och knåda degen, vilket gjorde att bagare kunde fokusera på att forma och baka brödet. Förutom att påskynda brödskapande processen, uppfann Lee en mer hygienisk metod för att göra bröd. Bagerier började köpa den automatiska maskinen för att producera fler brödprodukter. Under 1950-talet använde de flesta bagerier en bakmaskin. Tyvärr hade hemmakockar inte tillgång till den praktiska maskinen förrän 1986.

Ett japanskt företag, Matsushita Electric Industrial Company, som nu är Panasonic, skapade den första bakmaskinen som kunde göra en bröd. Denna maskin blev populär och andra tillverkare började producera liknande versioner. Varje modern bakmaskiner använder element från Joseph Lees första design. I själva verket har dagens bakmaskinföretag upptäckt hur man minimerar Lees maskins metod.

När en upptagen kock häller rätt ingredienser i en maskin tar bakmaskinen över och avslutar receptet med att skapa en utsökt bröd. I de flesta fall lägger kocken först till de flytande ingredienserna i maskinen och sedan de torra föremålen. Ingredienserna måste placeras i maskinen i rätt ordning för att säkerställa att snabbjästen aktiveras av vätskan. Därför måste vattnet och jästen förbli åtskilda tills degtillverkningsprocessen börjar.

Bröd bakat i en bakmaskin tar flera timmar innan det är klart. Kockar kommer att märka att maskinen först skiftar ingredienserna med sin paddel för att skapa degen. Bakmaskiner bibehåller också den perfekta temperaturen, vilket uppmuntrar till optimal stigning. Efter att degen har fått rätt tid att höja, börjar maskinen bakningsprocessen.

Dagens bakmaskiner

Tidiga bakmaskiner skapade bröd i ovanliga former, men dagens enheter producerar vanligtvis bröd som har ett klassiskt utseende. Kockar som använder en bakmaskin måste använda ett recept som är utformat för en maskin eftersom en bakmaskin ofta kommer att göra en mindre limpa än ett traditionellt brödrecept. I själva verket har stormarknader ofta färdigförpackade brödblandningar, som innehåller rätt portioner. Med en blandning tillsätter kocken bara vatten.

När du förbereder bröd hemma, antingen med en bakmaskin eller från grunden, bör kockar komma ihåg att det saknas konserveringsmedel och inte kommer att hålla så länge som köpt bröd. Under 1996 ägde många hushåll apparaten, och tio år senare fördubblades antalet hushåll som hävdade ägarskapet. Tillverkarna har ökat maskinens användbarhet eftersom apparaterna nu kan göra pizzadeg, middagsrullar och bakade godsaker.

Faktum är att konsumenter som regelbundet använder maskinen har funnit att en bakmaskin kan blanda ihop nästan alla degrecept, som sedan kan bakas i en vanlig ugn. Ett stort antal receptböcker för bakmaskiner har släppts med specifika riktningar. Dagens bakmaskiner har blivit en hushållsartikel och är en som tillåter tidsutmanade kockar att tillhandahålla en hemlagad måltid för sin familj, som inkluderar nybakat bröd.

Därför har många tillverkare av bakmaskintillverkare tävlat under de senaste decennierna för att försöka producera den bästa maskinen för hembakare som kan förenkla brödtillverkningsprocessen och hjälpa till att leverera bästa resultat. Recept för majsbröd för bakmaskinInte många är medvetna om att deras bakmaskiner kan göra mer än bara att göra bröd. I allmänhet har bakmaskiner också en tårtainställning som gör underverk för majsbröd.

Trots vad handboken säger, det vill säga att använda en majsbrödblandning, använder du ditt eget majsbrödrecept och piskar upp ett bra parti med bara en bakmaskin. Receptet i fråga använder användningen av smält smör. Det är viktigt att förstå om din maskin har en förvärmningscykel eller inte. Om ja, behöver du inte smälta smöret på egen hand. Men om din maskin inte har en förvärmningscykel är det bäst att smälta smöret före hand. Innan du dyker in i receptet är det viktigt att förstå ingredienserna och hur man använder dem.

Hur man gör majsbröd i en bakmaskin?

Först och främst, låt oss börja med ämnet hur man gör läckra majsbröd i en bakmaskin. Detta korta och enkla recept kräver inte en ugn eller en blandning. Syftet med denna artikel är att göra det bästa majsbrödet med en bakmaskin.

Ingredienser

2 ägg som slås lätt

2,5 dl mjölk

2,5 dl majsmjöl

3 dl brödmjöl

4 teskedar bakpulver

0,5 dl socker

1 tsk salt

1 tsk vanilj

0,5 dl smält smör

Instruktioner

Allt du behöver göra är att följa instruktionerna i handboken som medföljer din bakmaskin. Instruktionerna anger rätt ordning i vilken ingredienserna ska användas. När alla ingredienser har lagts i rätt ordning väljer du kakinställningen med en lätt skorpa. Om din bakmaskin inte har en tårtinställning finns det inget att oroa sig för. Du kan använda snabbbrödinställningen.

Bakpulver

Bakpulver är vad som kommer att jäsa ditt majsbröd. Att använda färskt och nytt bakpulver är viktigt eftersom det gör skillnad i hur ditt majsbröd kommer att bli. Använd nytt bakpulver så kan majsbrödet stiga till 6 cm i en bakmaskin.

Vanliga frågor om bakmaskiner

Vad händer om det inte finns någon inställning för det bröd jag vill ha?

Även om du har allergier eller vill baka ett specialbröd är det lätt att bli kreativ med recept. Bakmaskiner kan hantera många typer av ingredienser, och även om det inte finns ett specifikt program för vilken typ av bröd du vill baka, betyder det inte att det är utanför menyn – kolla apparatens receptbok för att se om det erbjuder ett alternativ bakningsläge för ditt favoritbröd.

Vilka viktiga funktioner ska jag överväga att köpa en bakmaskin?

När det gäller att köpa en bakmaskin spelar viktiga funktioner alltid en viktig roll. Här kommer vi att diskutera några viktiga funktioner hos bakmaskiner som alltid hjälper dig att göra de bästa bakmaskinrecepten för en läcker frukost. Så låt oss komma igång med mer information.

Brödpanna

Du kommer definitivt att få non stick brödpanna i någon högkvalitativ och bästa bakmaskin. Denna panna består av knådspad, en roterande axel och ett handtag för lyftändamålet. Det behövs alltid för att ta hand om denna brödpanna och hålla den ren. Använd plastredskap för att skydda den icke klibbande ytan på det och tvätta försiktigt med din hand.

Kall vägg

De flesta av de bästa brödmakarna har en kall vägg som vanligtvis skyddar ytan som blir varmare under bakningsprocessen. Även om de blir varma, särskilt när det gäller ytterkropp av rostfritt stål, är det nödvändigt att ta hand om din bakmaskin. Använd alltid värmeskyddshandsken, kökshandduken när du tar bort pannan efter hela bakprocessen.

Knådpaddlar

Knådpaddlar är alltid en viktig del av en bakmaskin eftersom den blandar ingredienserna i bröddegen i brödpannan. Det mesta av knådspaddlandet avtar efter en knådcykel och lämnade ett hål i botten av ditt bröd. Vissa bakmaskiner har dubbla paddlar som normalt produceras rektangulär form brad limpa. Du måste hålla en ren knådspad och för detta ska du alltid använda varmt vatten med tvål och tvätta det försiktigt med handen.

Visningsfönster

Att ha ett visningsfönster i din bakmaskin är alltid bra att följa upp processen. Det betyder inte att du kommer att kontrollera degen genom att öppna locket tidigt. Om du gör det kommer insidstemperaturen att minska vilket påverkar rätt bakning av bakat bröd.

Varningar

Du får varningsfunktionen i många topprankade bakmaskiner. Vanligtvis piper denna varningsknapp när brödet förbereder sig tillräckligt. Den här funktionen är alltid nödvändig för alla bakmaskiner, och det är oftast användbart, särskilt när du är upptagen i olika arbeten i ditt hem och redan ställer bakmaskinen för en brödbröd.

Tillbehör

Brödtillverkning handlar om perfektion. Du kan inte göra en skedingrediens här och där eftersom det kan skapa en djup inverkan på ditt brödlim och din smak. De flesta brödmakarna har mätsked och mätbägare som hjälper dig att göra receptet perfekt.

Vilka underhållstips bör jag veta?

Varje maskinprodukt behöver underhåll för långvarig användning. När du väljer de högst rankade bakmaskinerna som normalt är dyrare, behöver du ordentligt underhåll. Så vi ska diskutera några av de viktigaste underhållspunkterna för dig.

Använd plastredskap

I underhållssynpunkt bör du alltid använda plastredskap för att skopa dina ingredienser till bröd. Varför då? Det är bara för att metallredskap kan skada pannytan.

Undvik diskmaskiner

Diskmaskiner är den främsta fienden till icke klibbande ytor. Använd aldrig diskmaskiner på din brödbryggare. Använd din hand och mjuka tvålkläder med varmt vatten för att rengöra bakmaskinens panna. Ibland kan du hitta hårda ämnen på din kastrull, så i ett sådant fall blötlägg pannan med varmt tvålvatten och tvätta sedan försiktigt efter några gånger.

Vad är en bakmaskin?

På den mest grundläggande nivån består en bakmaskin av en kastrull, med inbyggda paddlar för att knåda degen, monterade i mitten av en speciell ugn. Du behöver inte sluta med värkande armar för att göra ditt bröd eftersom bakmaskinen skulle blanda ingredienserna, knåda det regelbundet för att jästen ska höjas och när degen höjs ordentligt skulle den också baka brödet till perfektion (baserat på modeller man har). När bakningen är klar glider limpan bara ur pannan, redo att skivas och serveras.

Vad behöver jag veta om en bakmaskin?

Vi har sett några av de funktioner som är vanliga för de bästa bakmaskinerna; låt oss nu gräva i de saker man behöver veta innan vi köper en bakmaskin.

Vilka typer av bakmaskiner finns tillgängliga?

För närvarande finns det två typer av bakmaskiner tillgängliga på marknaden. Vertikala bakmaskiner: Dessa bakmaskiner bakar bröd som är långt med tegelliknande form, till skillnad från den konventionella brödformen. Vertikala bakmaskiner är överkomliga, tar mindre plats och ger ett bröd med en fluffig topp. De bakar bra bröd om du använder goda ingredienser, istället för att använda allmjölksmjöl, använd brödmjöl och nyligen aktiv jäst.

Horisontella bakmaskiner: Om du är någon som är speciell med hur din limpa ser ut, skulle vi föreslå att du går till horisontella bakmaskiner. Brödet bakat i dessa ser ut som de vanliga butikerna som köpts. Dessa bakmaskiner är försedda med två blandare istället för en som vertikala bakmaskiner. Horisontella bakmaskiner bakar allmjölsbröd bra och glutenfritt bröd kan också beredas.

Vilka är de tillgängliga storlekarna?

Det finns bakmaskiner i olika storlekar och kapacitet och nedan är en allmän klassificering beroende på deras storlekar.

 • Små bakmaskiner – 0,5 kg.
 • Medium bakmaskiner – 0,8kg.
 • Stora bakmaskiner – 1 kg
 • Flexibla Sixe-bakmaskiner – 0,5 – 0,8 kg
 • Tips – Vanligtvis ger 1 kg limpa dig 8 skivor.
Prissättning: Hur mycket måste jag betala?

Nåväl, du behöver inte betala mycket om du behöver en grundläggande bakmaskin, eftersom en mycket grundläggande bakmaskin kostar bara 500 kr (billigt! Eller?). Men om du vill ha en maskin som erbjuder en hög grad av programmerbarhet och hög kvalitet på brödet, gör dig redo att spendera 2000 kr eller ännu mer. En av fördelarna med att äga en bakmaskin är att du i det långa loppet kommer att spara mycket pengar eftersom det lönar sig över tiden.

Hur lång tid tar det att baka en enda limpa?

Ett av huvudproblemen för alla genomsnittliga köpare är att det tar tid att göra ett bröd. Ingen gillar längre tillagningstid, speciellt när du har bråttom. En vanlig vitt bröd med en mix / knåda, höja, slå ner, höja och baka tar cirka 3 till 4 timmar. Beroende på vilken typ av bröd som baktiden skulle variera, tar hela måltidsbröd längre tid än det vita brödet. Vissa maskiner med ett expresscykelalternativ skulle baka ett bröd på bara 58 minuter.

Vad kan en bakmaskin göra? (Bortsett från bara en enkel limpa)

Även en enkel bakmaskin ger viss kontroll över programmet. Några av de vanligaste kontrollerna inkluderar färgen på skorpan (oavsett om du vill ha den ljus eller mörk), bara knåda eller bara baka degen. Annan komplex eller extra kontroll gör att du kan baka olika typer av bröd som fullkornsbröd, glutenfritt bröd, franskt bröd, hantverksbröd och sött bröd. Det finns andra maskiner som har program som låter dig göra sylt, kakor, pizzadeg och pastadeg förutom att göra bröd. Du kan också hitta maskiner med fördröjningstider, en funktion som låter dig förprogrammera dina egna recept.

Om du vill ha nötter eller frukt i brödet, har du maskiner med indikatorer som visar att det är bäst att lägga till dem, och få är till och med försedda med ett separat fack med fälllucka så att du inte behöver bry dig för att lägga till dem. Slutligen finns det maskiner som erbjuder konvektionsläge för matlagning som leder till jämn färgning av brödet och vissa har till och med små rack att göra bagetter.

Hur rörigt kan det vara?

Ingen vill ta itu med en enorm röra, så det är bra att välja en maskin med en anständig panna, särskilt en icke klibbande en eftersom det bakade brödet skulle glida rent ut. Köp den med trådhandtag, eftersom de lätt kan ta bort brödet utan några skador. Det rekommenderas alltid att köpa en bakmaskin med avtagbar kastrull och knådpaddel eftersom de är lättare att rengöra.

Vad bör jag tänka på när jag köper en bakmaskin?

Limkapacitet

Tänk på hur många människor du vill mata med din nygjorda limpa och överväga hur mycket bröd du kan avsluta innan det blir gammalt. Många bakmaskiner har inställningar för flera limpstorlekar, men den maximala storleken varierar från maskin till maskin.

De flesta bakmaskiner producerar bröd som väger 0,5 – 1kg, men vissa modeller kan baka större bröd på 1kg i familjen. I teorin kan du lägga till mer eller mindre mjöl och vatten i vilken bakmaskin som helst för att göra en större eller mindre limpa, men om du försöker baka en 1kgs limpa i en maskin avsedd för 1 kg bröd, kan den vara blek, ofärdigt eller stiga för långt ur pannan. Och att baka en liten sats bröd i en maskin avsedd för större bröd kan resultera i ett mycket kort bröd med en torr struktur och skorpa som är för mörk och tjock.

Tänk på att större, tyngre bröd kräver mer kraft för att baka. De flesta bakmaskiner har någonstans mellan 500 och 1000 watt. Om du planerar att baka tätare bröd eller bröd med massor av tillägg, som nötter, frön eller torkad frukt, vill du leta efter en bakmaskin i den högre änden av det wattområdet för att säkerställa att den effektivt kan baka tyngre bröd.

Maskinstorlek och vikt

Större maskiner är mindre praktiska att flytta runt och lagra, men de brukar komma med fler alternativ för brödtillverkning. Mindre maskiner är lättare att lagra utom synhåll när de inte används, men de kan ha färre inställningar och inte kunna göra stora bröd.

Limpformens form

När du bakar bröd i ugnen kan du välja form och storlek på din limpanna eller så kan du göra fritt formade bröd för hand. När du bakar i en bakmaskin kommer alla dina bröd att ha samma grundform eftersom det bara finns en limpanna som kan användas. De flesta bakmaskiner visar antingen höga / vertikala eller rektangulära bröd.

Knådande paddlar

Budgetbakmaskiner kommer att innehålla minst en knådspad, men avancerade maskiner har vanligtvis två paddlar. Flera paddlar är att föredra för bästa knådningsresultat. Om knådspad (arna) förblir på plats under bakning kommer brödbröd att ha ett eller två hål där paddeln var belägen.

De flesta användare accepterar denna estetiska brist i slutprodukten som en kompromiss för att det ska vara enkelt och bekvämt att njuta av nybakat bröd.Men om du föredrar bröd utan dessa hål, leta efter en bakmaskin som har hopfällbara eller avtagbara skovlar. Maskiner med avtagbara skovlar piper efter knådning så att du kan ta ut degen, ta bort skovlarna och sedan placera degen tillbaka i pannan för den slutliga höjningen och baka.

Förprogrammerade inställningar

Dagens bakmaskiner har många funktioner som kan vara roliga att testa, men en maskin med för många funktioner kan vara för komplicerad för dina behov. Är du intresserad av att prova olika brödstilar, eller gör du bara smörgåsbröd varje vecka? De enklaste maskinerna erbjuder få variationer, men vissa maskiner inkluderar inställningar för söta bröd, fullkornsbröd, surdeg, franskt bröd, pizzadeg och mer. Var och en av dessa inställningar justerar knådningstiden, uppgångstiden och bakningstiden för att ge bästa möjliga limpa för dessa typer av bröd.

Extra inställningar är praktiska för personer som vill experimentera med olika typer av korn och brödstilar, men en enkel bakmaskin räcker om ditt mål är att göra grundläggande smörgåsbröd för att ersätta butikskött bröd.Du hittar också inställningar för expressbröd för blandning, knådning och bakning av en deg på mindre än en timme, vilket kan vara en bekväm funktion om du vill visa en snabb limpa som serveras till middag.

De flesta bakmaskiner inkluderar alternativet att knåda degen utan att baka den så att du kan baka din brödmaskdeg i en standardugn om du föredrar. Det finns också möjlighet att baka utan att blanda eller knåda om du vill baka tårta eller muffins i en bakmaskin. Du kanske stöter på bakmaskiner med alternativ för att göra sylt eller yoghurt, men dessa inställningar är bara användbara om du faktiskt använder dem.

Vissa bakmaskiner har automatiska frukt- och nötdispensrar inbyggda i locket så att du inte behöver vara i närheten eller komma ihåg att lägga dem i degen innan du bakar. Du kan fylla dessa dispensrar med nötter, frön eller torkad frukt som russin eller hackade aprikoser samtidigt som du lägger till brödingredienserna i limpannan. De flesta maskiner med dessa automatiska dispensrar är programmerade för att släppa tilläggen i degen mot slutet av knådningsperioden så att ingredienserna inte krossas eller hackas av knådpaddlarna.

Sprödhets kontroll

De flesta bakmaskiner har inställningar för att välja önskat mörker i skorpan, från ljus till medium till mörkt. Även om den här funktionen inte är nödvändig för att baka en bra limpa är det trevligt att kunna kontrollera skorpans mörker när du gör specialbröd. Söta bröd kan bruna mycket snabbt, medan andra degar kan behöva lite extra baktid för att gå bortom en blek skorpfärg. Hur mörk du gillar din skorpa är också en personlig preferens, så det kan vara trevligt att välja exakt det resultat du vill ha varje gång. Om du vill hålla ett öga på din skorpa när den bruntar, överväga en bakmaskin med ett visningsfönster inbyggt i locket som låter dig observera brödtillverkningsprocessen från knådning till bakning.

Glutenfria alternativ

Om du någonsin har gjort glutenfritt bröd vet du att processen skiljer sig från att göra standardbröd och att degen beter sig mycket annorlunda. Medan många bakmaskiner nu erbjuder glutenfria inställningar, leta efter en som prioriterar den funktionen om du ska fokusera på glutenfria bröd. Vissa maskiner har bara en enda inställning för glutenfritt bröd, och andra har flera alternativ för olika stilar av glutenfria bröd.

Naturligtvis kommer resultaten att variera beroende på vilken typ av mjöl du använder, så det är bäst att konsultera glutenfria recept anpassade för en bakmaskin. Om du planerar att göra glutenfritt bröd i en maskin som tidigare har använts för vanligt bröd måste du rengöra alla vinklar för att ta bort eventuella kvarvarande glutenrester som kan korsförorena dina glutenfria bröd.

Försenad start

Oavsett vilken maskin du väljer, tar bröd av bästa kvalitet cirka fyra timmar eller mer att blanda, knåda, höja och baka. Vissa maskiner har snabbbakningscykler som producerar färdigt bröd på kortare tid, men även det kanske inte är tillräckligt snabbt om du vill ha färskt bröd till frukost och inte vill vakna extra tidigt för att mäta mjöl, vatten och jäst . Med ett försenat startalternativ kan du ha ditt nybakade bröd klart när du vill ha det, oavsett om du vill vakna till lukten av bakning av bröd eller vill ha brödet klart när du kommer hem från jobbet för att servera med middag.

Pris

I genomsnitt kan du förvänta dig att spendera någonstans i intervallen 1000 – 1500 kr för en anständig bakmaskin från ett mellanklassmärke. Vissa bakmaskiner från budgetmärken kan vara mindre än 1000 kr, medan andra mer avancerade bakmaskiner kan kosta 3000 kr eller mer.

Garanti

Den typiska garantin för bakmaskiner är ett år och täcker vanligtvis tillverkningsfel snarare än slitage eller missbruk. Specifik täckning kan variera beroende på tillverkare och modell, så det är alltid en bra idé att kontrollera detaljerna innan du köper.

Varför behöver du en bakmaskin?

Bakmaskinen gör brödbakning till en nästan helt praktisk process, vilket är till hjälp för de mest upptagna. Bakmaskinen gör allt arbete, från förvärmning till knådning, vila, täthet och bakning. Och om du föredrar en annan form eller typ av bröd kan du fortfarande använda bakmaskinen genom att köra den på degcykeln och sedan baka den i ugnen i någon form, från pizza och baguetter till enskilda rullar eller pull-aparts. Det finns inte heller någon mjölröra att städa upp, och det finns väldigt få smutsiga rätter. Varje steg slutförs i brödpannan. Allt du behöver tvätta är brödpannan och mätredskap.

Finns det några tips jag bör veta när det kommer till bakning med bakmaskin?

Tillsammans med att välja den bästa bakmaskinen och veta hur man använder dem perfekt finns det några fler saker som du borde veta. Vårt mål är att förbättra dina matlagningskunskaper så att du kan använda bakmaskinen korrekt och baka mer utsökt bröd utan några större problem. Dessa tips och tricks kan vara oerhört hjälpsamma om du använder en bakmaskin ofta och älskar att ha nybakat bröd på middagsbordet (eller frukost). Så för att göra det enklare och hanterbart för dig listade vi några av de viktigaste tipsen och knep som du bör vara medveten om när du använder bakmaskinen. Gå igenom dem och gör din brödtillverkningsprocess enkel och effektivare än någonsin tidigare.

Håll ingredienserna till hands

Det första och viktigaste tipset som du bör tänka på när du arbetar med bakmaskinerna är ingrediensförteckningen. Se till att du har alla ingredienser hemma innan du förbereder maskinen för bakningsprocessen. För att göra det föreslår vi att du har en separat hylla som innehåller alla nödvändiga föremål som du ofta behöver när du förbereder brödet. Och istället för att vänta på att ingredienserna ska vara färdiga, försök att ha dem i god tid i förväg så att du inte behöver ta itu med sista minuten krångel när du förbereder brödet.

Se bakmaskinens handbok för att känna till alla funktioner

Även om de flesta bakmaskinerna har liknande funktioner och bakfunktioner, föreslår vi att du går igenom användarhandboken noggrant innan du använder bakmaskinen. Detta hjälper dig inte bara att känna till funktionerna på ett bättre sätt utan kommer också att hjälpa dig att få bättre kontroll över brödtillverkningen och bakningsprocessen.

Så om du nyligen köpte bakmaskinen och använde andra märken fram till nu, föreslår vi att du spenderar en timme med användarhandboken för att lära känna brödtillverkningsprocessen inklusive rätt kunskap om de funktioner som maskinen ger dig.

Var uppmärksam på önskad mängd ingredienser

Oavsett bakmaskinsmärket, du använder brödkvaliteten beror helt på mängden ingredienser du har använt och om du har använt rätt andel eller inte. Oavsett om det är mängden mjöl, kryddan eller jästen, allt spelar en viktig roll för att göra en perfekt brödlimpa.

Så se till att få det perfekta receptet istället för att använda precis vilken proportion som helst som känns tillfredsställande för dig. Genom att göra detta kommer du att vara säker på att du får ett perfekt hemgjordt bröd varje gång du använder bakmaskinen.

Se till att rengöra maskinen och pannan noggrant efter att ha använt den

De flesta användare lämnar brödpannan och maskinen efter att ha använt den. De rengör inte den genast eftersom de ska återanvända den igen om några timmar eller nästa dag. Om du också är en av dessa människor, sluta göra detta omedelbart. Att lämna maskinen och pannan smutsig kan orsaka allvarlig prestandaförlust på bakmaskinen över tid och du kan behöva köpa en ny eller leta efter reservdelar oftare än vanligt.

Se till att din maskin är helt ren efter varje användning och att du följer det föreskrivna rengörings- och underhållsförfarandet som rekommenderas av märket. Detta hjälper inte bara till att förbättra bakmaskinens totala livslängd utan det kommer också att se till att din maskin fungerar som bäst.

Kontrollera brödtillverkningsprocessen ofta för att se till att saker görs på ett perfekt sätt

Ett annat viktigt tips som du bör använda för varje bakningsprocess är att då och då kontrollera om bakningsprocessen går som planerat. Medan du gör bröd kan du kika då och då hjälpa dig att vara säker på om varje ingrediens blandas ordentligt eller inte. Du kan också justera mängden ingredienser om det behövs.

Detta kan också göras utan att locket öppnas om du har ett transparent lock i bakmaskinen, men om du inte har det, se till att kontrollera brödtillverkningsprocessen för att se till att du kommer att få perfekt bröd varje gång . Prova detta tips varje gång du bakar bröd för att få bästa resultat. Detta kommer också att se till att dina förväntningar inte förstörs i slutet av processen.

Så det var de fem mest användbara bakningstipsen och knep som du kan prova när du använder bakmaskinen för att förbättra resultaten med många veck. Dessa tips hjälper dig inte bara att få bästa möjliga resultat utan garanterar också att du skapar det finaste bakade brödet varje gång. Så håll detta råd i åtanke och använd dem när du känner att det är nödvändigt för att få bättre resultat.

Hur använder man en bakmaskin?

Om du är en av de människor som är lite nya i bakmaskinsvärlden, då först och främst välkommen till den här nya spännande sidan av livet. Vi är mycket glada att ha dig här hos oss. Bakmaskiner är inte en av de mest högteknologiska apparaterna men det är viktigt att använda dem på rätt sätt. Om du gör det kommer dessa köksapparater att göra underverk för dig. Det är definitivt fantastiskt att se vad en bakmaskin kan göra för dig när du hanterar det som du borde.

Lär känna din maskin

Första saker först, få en översikt över maskinen. Du måste veta hur din maskin fungerar. Ta dig tid, hitta sätt att undersöka vilken storlek brödbröd skulle göras med det, om det finns inställningar för skorpkontroll eller om det körs på cykel eller inte. Det hjälper dig att känna till maskinens förprogrammerade funktioner och ge dig en bättre känsla.

Mät alltid dina ingredienser

Det finns en sak med bakmaskiner. Ett perfekt bröd har alltid det perfekta måttet på ingredienser. Se alltid efter att ha en mätstandard och mät varje objekt medan du gör förberedelser. Blanda dem ordentligt och då skulle du vara bra att gå. På så sätt blir din perfekta bit bröd limpa himmelsk och utsökt.

Tillsätt ingredienserna i rätt ordning

Detta är ytterligare ett viktigt steg. Du bör alltid lägga till ingredienserna i rätt ordning och med rätt proportioner. På så sätt får du också en bättre överblick över vad som händer under processen. Många människor som klagar i recensionerna är förmodligen människor som gör misstag med detta. Människor tenderar att göra lite hur som riktigt snabbt istället för att följa tydliga instruktioner.

Tryck på start för knådning

Tryck på startknappen när din blandning är klar. Därefter kan du starta knådningsprocessen som hjälper dig att få den bästa knådade degen. Om frukt och nötter är din grej, så kan du lägga till det också i slutet av listan.

Låt brödet baka

När knådningen är klar kan du låta den baka inuti och ta bort den omedelbart så snart brödet är bakat. Du kan njuta av din brödbröd med all hälsosamhet att få en från din egen bakmaskin.

Varför ska jag köpa en bakmaskin?

Världen rör sig verkligen i en så stor takt dessa dagar. Och det mesta av detta beror på de ständiga innovationer som sker varje dag. Om det finns något som betyder innovation i köket är det bakmaskinen. Det hjälper verkligen mycket att se till att du får det bästa brödet hela tiden, bekvämt i ditt eget hem.

Massor av människor och kockar har använt bakmaskiner under lång tid. Det beror på att de också förstår att dessa maskiner har många fördelar. Här är varför du ska köpa en bakmaskin (beskrivs i korthet nedan).

Enkel användning

Bakmaskiner är några av de bästa och lättanvända maskinerna som finns idag och de har många funktioner som gör det till ett så oemotståndligt val. De flesta av de tillgängliga på marknaden är automatiska delar som har fördelar som att minska tid och ansträngning. Medan vissa kan behöva degen knådas och förvaras i maskinen, gör dess alternativa inställningar det till ett utmärkt val.

Flera uppgifter

Vad är det med bakmaskiner och flera uppgifter? Det finns en hel del. Bakmaskiner tenderar inte bara att hjälpa till med bröd utan hjälper också till att skapa deg för pizza, kakor, sylt och mer. Det hjälper mycket att ta itu med tråkiga och vardagliga uppgifter. Istället för att göra allt för hand och ständigt titta på ugnen har du nu lite extra tid att spendera med din familj.

Sparar pengar

Om du skulle titta på den här sparar en bakmaskin på lång sikt mycket mer pengar än någon annan köksutrustning. Om du tar hänsyn till vilka funktioner och tjänster det tillhandahåller är det lätt att förstå varför det är ett intelligent val att äga en bakmaskin. Om du vill göra bröd ofta är det också ekonomiskt smartare att köpa ingredienserna istället för att köpa en varje dag på bageriet.

Bättre konsistens för ditt bröd

Dessa dagar kommer bakmaskiner att hjälpa till med strukturen på ditt bröd också. Dina bröd har en bättre struktur än när de knådas med händerna. Det hjälper till med smulor som normalt kommer med andra degtyper.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top